Ολυμπιακός Μπάσκετ 2026-2027: Ρόστερ, Μεταγραφές και Προτάσεις

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Σεπ 05, 2026 2:24 pm

Dimmitz έγραψε:
Σάβ Σεπ 05, 2026 2:16 pm
Jeight έγραψε:
Σάβ Σεπ 05, 2026 12:06 pm

Γιατι χωρις προσθηκη στο 3 στην δευτερη πενταδα δεν λειτουργει το spacing. Μακαρι να κανω λαθος αλλα ετσι φαινεται.
Αυτό είναι καθαρά δική σου εικασία. Εγώ πάλι πιστεύω ότι το σχήμα θα λειτουργήσει μια χαρά με Κόρι-Μοντέρο-Φουρνιέ-Εντζάι-Τζόουνς.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν έχει σημασία τι πιστεύουμε εμείς. Για να τον πήρε ο κόουτς κάτι συγκεκριμένο έχει στο μυαλό του. Αν θεωρούσε ότι το spacing θα ήταν τόσο μεγάλο πρόβλημα δεν θα είχε πήγαινε σε αυτή την επιλογή. Μπορεί να θέλει να δοκιμάσει κάτι τρελό του στυλ να πάει με δίδυμους Πύργους στο 4-5 στο δεκάλεπτο που θα λείπει ο Σάσα. Εδώ το έκανε ο Ομπράντοβιτς στην Παρτιζάν που όλοι τον θεωρούν GOAT.

Ας αφήσουμε να δούμε τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο κόουτς και τι σχήματα θέλει να κατεβάσει όταν η ομάδα είναι πλήρης και μετά κρίνουμε την μεταγραφή.

Σε αντίθεση με τον Ντιλικινά που ήταν κίνηση πανικού γιατί έγινε τέλη Σεπτέμβρη μετά τον τραυματισμό του βασικού pg, ο Ντιαγέ είναι στοχευμένη επιλογή. Τώρα γιατί έγινε και δεν πήγαμε σε Κι ή Κόλσον ή κάποιον άλλο μένει να το δούμε πρώτα στο παρκέ και μετά να το κρίνουμε.
Αν η second unit είναι αυτή που λες το spacing είναι οκ αλλά τότε δε θα έχει θέμα το spacing στη first unit;

Στο CMM-Dorsey-Ward-Vezenkov-Milutinov μόνο οι 2 είναι απειλή από μακριά, τους άλλους ευχαρίστως τους αφήνεις να σουτάρουν.

Dimmitz

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Jeight έγραψε:
Σάβ Σεπ 05, 2026 2:18 pm
Dimmitz έγραψε:

Αυτό είναι καθαρά δική σου εικασία. Εγώ πάλι πιστεύω ότι το σχήμα θα λειτουργήσει μια χαρά με Κόρι-Μοντέρο-Φουρνιέ-Εντζάι-Τζόουνς.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν έχει σημασία τι πιστεύουμε εμείς. Για να τον πήρε ο κόουτς κάτι συγκεκριμένο έχει στο μυαλό του. Αν θεωρούσε ότι το spacing θα ήταν τόσο μεγάλο πρόβλημα δεν θα είχε πήγαινε σε αυτή την επιλογή. Μπορεί να θέλει να δοκιμάσει κάτι τρελό του στυλ να πάει με δίδυμους Πύργους στο 4-5 στο δεκάλεπτο που θα λείπει ο Σάσα. Εδώ το έκανε ο Ομπράντοβιτς στην Παρτιζάν που όλοι τον θεωρούν GOAT.

Ας αφήσουμε να δούμε τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο κόουτς και τι σχήματα θέλει να κατεβάσει όταν η ομάδα είναι πλήρης και μετά κρίνουμε την μεταγραφή.

Σε αντίθεση με τον Ντιλικινά που ήταν κίνηση πανικού γιατί έγινε τέλη Σεπτέμβρη μετά τον τραυματισμό του βασικού pg, ο Ντιαγέ είναι στοχευμένη επιλογή. Τώρα γιατί έγινε και δεν πήγαμε σε Κι ή Κόλσον ή κάποιον άλλο μένει να το δούμε πρώτα στο παρκέ και μετά να το κρίνουμε.
Ο Συλλογισμος σου ξεκιναει με το γεγονος οτι ο Φουρνιε μπορει να σταθει στ 3. Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αυτο. Γιατι το δοκιμασαμε περυσι και δνε λειοτυργησε. Απεναντι σε forward δυσκολευεται
Δεν υπάρχει συλλογισμός. Μάλλον δεν διαβάζεις τι γράφω. Αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω ότι ότι γράφω εγώ ή εσύ είναι εικασίες.

Λες να μην ξέρει ο Μπι ότι με αυτή την προσθήκη θα έχει πρόβλημα στο spacing? Αμα ξαφνικά λανσάρει twin tower δίδυμο αλλά Ομπράντοβιτς τι θα πεις;

Θέλω να πω ότι εμείς λέμε κάτι, αλλά μέχρι να δούμε τι ακριβώς έχει στο μυαλό του δεν έχει νόημα ούτε να κριτικάρουμε ούτε να κάνουμε εικασίες.

Dimmitz

allstar
Reactions:

Σάβ Σεπ 05, 2026 2:26 pm

pan24 έγραψε:
Dimmitz έγραψε:

Αν η second unit είναι αυτή που λες το spacing είναι οκ αλλά τότε δε θα έχει θέμα το spacing στη first unit;

Στο CMM-Dorsey-Ward-Vezenkov-Milutinov μόνο οι 2 είναι απειλή από μακριά, τους άλλους ευχαρίστως τους αφήνεις να σουτάρουν.
Πάντα είχαμε πρόβλημα με το spacing όσο είχαμε Θωμά στην ομάδα. Οχι η first unit είναι μια χαρά λειτουργική στο μυαλό μου. CMM και Ward είναι streaky, αλλά δεν τους παίζει και επιδεικτικά under. Plus ότι ο Μιλου έχει σουτάκι από τα 6 μέτρα και τραβάει παίκτη πάνω του ώστε να αδειάσει το ζωγραφιστό.

Για CMM πιο πολύ με φοβίζει αυτό που σχολίασες στο άλλο ποστ. Ότι αν έχει την διαχείριση που είχε ο Shorts θα αποτύχει ως μεταγραφή. Ο Άταμαν δεν προσάρμοσε το σύστημα, ο Μπαρτζώκας θα το κάνει; Γιατί και αυτός έχει δείξει ότι δεν μετακινείται εύκολα από τα πιστεύω του.

Άβαταρ μέλους
kite26

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues

Σάβ Σεπ 05, 2026 2:30 pm

NikBot έγραψε:
Σάβ Σεπ 05, 2026 2:15 pm
coach blue έγραψε:
Σάβ Σεπ 05, 2026 2:02 pm

Αφου εχει συμβολαιο . Γιατι να φυγει απο τωρα ; :D
Φαντάζομαι εννοεί οτι αν δεν ανανεώσει τώρα, μπορεί να φτάσουμε στον Ιανουάριο, να έχει κάνει πολύ καλή χρονιά ως τότε, να του πούμε ενταθεί πάρε τα 3,5 που θες και να μας πει μπα τώρα θέλω 4 που μου τα δίνουν άλλοι.
Ακριβώς. Ανανεώστε τον τώρα. ΤΩΡΑ!

Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!

https://www.youtube.com/@lyricnaut
Άβαταρ μέλους
prime7

euroleague
Reactions:

Σάβ Σεπ 05, 2026 2:57 pm

Ξεκάθαρα πρέπει να ανανεώσουν άμεσα τον Τάιλερ. Όσα θέλει να τα πάρει. Είναι ο καλύτερος μπάσκετμπολιστας Έλληνας μετά τον Γιάννη.

Jeight

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Προειδοποιήσεις: 2

Σάβ Σεπ 05, 2026 2:59 pm

Το οσα θελει ας παρει δεννισχυει ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ....

TuTiS

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: VSpan

Dimmitz έγραψε:
Σάβ Σεπ 05, 2026 2:22 pm
Christofis έγραψε:
Σάβ Σεπ 05, 2026 12:08 pm

Ο Χολ για 2ο- 3ος ειναι εξαιρετικος. Εμεις τον κραζαμε για 1ο-2ο και μαλλον μια χαρα το καναμε γιατι χωρις το 4ο δεκαλεπτον του Ταιρικ ευρωλιγκα δεν σηκωναμε. Και συνεχιζω να τον κραζω τον Χολ. Ο παικτης ειναι αθλη-τερας αλλα απο μπασκετικο iq μπιζελι. Αυτο δεν αναιρει οτι για να τον εχω 3ο κανω κωλοτουμπες. Για 1ο-2ο θα τον κραζω αιωνια.
Ετσι και ο Εντζαι θα ειναι εξαιρετικος για 2ο-3ος ειναι χαλια για 2ος και εν δυναμει πρωτος.

Η δουλεια του Μακινταιαρ σε συγκριση με τον Εντζαι ειναι 3 φορες δυσκολοτερη για να σου δειξει κατι στο πρωτο φιλικο. Να θυμισω οτι το πουλεν ρον Θωμα το κραξιμο που ειχε φαει το πρωτο τετραμηνο οταν πρωτοήρθε δεν ειχε οριο. Μετα τα Χριστουγεννα αρχισε να παιρνει μπρος σε μια ομαδα που στηνοταν. Οχι σε ομαδα χτισμενη που πρεπει να προσαρμοστεί. Μια χαρα παικταρας ειναι και θα το δουμε πολυ συντομα
Ο Χολ μπορεί να έχει IQ κατσαρίδας και στις περιστροφές να ψάχνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα, αλλά σίγουρα είναι 100% επιτυχημένη μεταγραφή. Καταρχάς από τότε που ήρθε ο Ταιρίκ ο εκτοξεύτηκε η απόδοση του σε άμυνα και επίθεση και στο χτεσινό φιλικό έβαλε σβηστούς 15 πόντους. Ναι σύμφωνοι ότι χωρίς Ταιρικ δεν παίρναμε Ευρωλίγκα, αλλά σε αυτό το σημείο της σεζόν δεν είμαι σίγουρος ποιον θεωρεί ο Μπι 2ο και ποιον 3ο στο ροτεισον.

Μέχρι να έρθει η μεταγραφή ο Ντιαγέ θα κληθεί να παίξει τα λεπτά του πίσω από τον Σάσα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό σαφώς και το γνωρίζει το προπονητικό επιτελείο. Αν θεωρούσαν ότι δεν μπορεί να σταθεί σε αυτό τον ρόλο, προφανώς και θα πήγαιναν σε κάτι άλλο.

Οταν εγώ έλεγα πόσο παικταράς και χρήσιμος είναι ο Πίτερς και πόσο αδικημένος είναι, οι περισσότεροι τον υποβαθμίζαν. Ε τελικά επειδή σε σχέση με τον Πίτερς υπάρχει σαφής υποβάθμιση τώρα όλοι κράζουν και έχουν ξενερώσει.

Το μπάσκετ δεν παίζεται 1vs1 όμως ούτε παίζουμε μονάκια. Μπορεί στο σύνολο το πακέτο που έχει ο Ντιαγέ να ταιριάζει καλύτερα από έναν Κόλσον και ας χτυπάει μπεκάτσες.
Το μπάσκετ δεν είναι όπως το ποδόσφαιρο, θέλει να παίζεις και άμυνα και επίθεση. Ο συγκεκριμένος επειδή παίζει μόνο άμυνα για το Βαγγέλα, παραδίπλα, μια χαρά θα έκανε. Πρώτη φορά βλέπω παίκτη, χωρίς αγωνιστική απραξία, να φτάνει στα 4 μέτρα από το καλάθι, μόνος του και η μπάλα να σκάει στο ταμπλό (σαν πέτρα) και η μπάλα να είναι 1 μέτρο πιο αριστερά από το στεφάνι. Γενικότερα νομίζω έχω δείξει ότι είναι υπομονετικός με τους νέους παίκτες. Αυτό το χάλι, πραγματικά δεν μπορώ να το ανεχθώ όπως δεν το ανέχθηκα και στο πρώτο παιχνίδι που είχαμε δει τον Mensah. Μήπως εν τελεί να κοίταζαν μπας και βελτιωθεί ο Καραγιαννίδης, να έχουμε και φρέσκο αίμα στην ομάδα, και ελληνικό διαβατήριο; Επιθετικά πάντως είναι κλάση ανώτερος από τον Ndiaye.

Dimmitz

allstar
Reactions:

Σάβ Σεπ 05, 2026 3:05 pm

Ναι ενώ ο CMM που έκανε airball στις 45, είχε 0/3 βολές και έδινε την μπάλα στα χείρα των αντιπάλων σου φάνηκε ότι ξέρει μπάσκετ ε :roofl: :roofl:

Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks
Αγαπημένη ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σάβ Σεπ 05, 2026 3:11 pm

Jeight έγραψε:
Ελα μωρέ δίνουμε 2.5 θελει 3.5 θα τα βρούμε στα 3

Νταξ όλα καλα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Σάβ Σεπ 05, 2026 3:18 pm

Jeight έγραψε:
Το όσα θέλει είναι πάντα σχετικό, αν ζητάει 10εκ οχι προφανώς αλλά δε νομίζω ότι είναι κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με ότι έχει βγει 3,5 ζητάει, δε μοιάζει παράλογο.

Ειδικά αφού αν ζητάει 3,5 αρχικά μπορεί με διαπραγμάτευση να πάει κοντά στα 3.
3 παίρνει ο Φουρνιέ σε χειρότερη ηλικία, χωρίς διαβατήριο και με συμβόλαιο που υπέγραψε 1 χρόνο πίσω οχι με τις τωρινές τιμές οπότε δεν είναι περίεργο ο Ντόρσει να έχει παρόμοιο κασέ.

Τώρα βέβαια αν η ομάδα θεωρεί ότι αυτά που δίνει ο Ντόρσει μπορεί να τα βρει πχ και με 2εκ είναι μια επιλογή και αν ισχύει θα φανεί αν έχουν δίκιο ή όχι.

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:

Σάβ Σεπ 05, 2026 3:21 pm

pan24 έγραψε:
Jeight έγραψε:
Το όσα θέλει είναι πάντα σχετικό, αν ζητάει 10εκ οχι προφανώς αλλά δε νομίζω ότι είναι κάτι τέτοιο.

3 παίρνει ο Φουρνιέ σε χειρότερη ηλικία, χωρίς διαβατήριο και με συμβόλαιο που υπέγραψε 1 χρόνο πίσω οχι με τις τωρινές τιμές οπότε δεν είναι περίεργο ο Ντόρσει να έχει παρόμοιο κασέ.

Τώρα βέβαια αν η ομάδα θεωρεί ότι αυτά που δίνει ο Ντόρσει μπορεί να τα βρει πχ και με 2εκ είναι μια επιλογή και αν ισχύει θα φανεί αν έχουν δίκιο ή όχι.
σιγα μην παρει 3.5 χαρτια απο τον οσφο ο ντορσει

το πολυ και με βαρια καρδια να του δωσουν 3 που και αυτα δυσκολο μου φαινεται

Άβαταρ μέλους
Heisenberg

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Gary Payton

Σάβ Σεπ 05, 2026 3:24 pm

το χουμε ξαναδει το εργο.

δεν ειναι hate. κουραστηκαμε με τους σικμομενσοεντιαγιεδες.

και αυτος ηρθε για αλλαγη του Σασα ουτε καν τελευταιος συμπληρωματικος.
στη θεση του πητερς.

ο CMM εχει πισω του βιο ολοκληρο δεν εχει καμια βαση η συγκριση.

ο αλλος κανει μπαμ. τωρα αν νομιζετε οτι ο Ντιαγιε θα ειναι ο Χολ των παουερ φοργουορντ οκ
θα κανουμε μεγαλη κωλοτουμπα. δεκτον

οταν θα ψαχνουμε παικτη εδω θα ειμαστε.

"I did it for me. I liked it. I was good at it. I was really... I was alive."
basilis_.kts

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Mykonos
Προειδοποιήσεις: 4

Σάβ Σεπ 05, 2026 3:31 pm

σε αυτην την ζωη δεν υπαρχει ο πιτερς και μετα ο εντζαι...υπαρχουν παικτες εκατονταδες αναμεσα τους που καλλιστα μπορουν να σταθουν και να δεχθουν τον ρολο τους.ναι οκ ο κι ισως να μην ηθελε να ερθει για τον ρολο αλλά σιγουρα υπαρχουν αλλοι.η αποψη μου για τον εντζαι ειναι πως θα ειναι ενας νεος σικμα.
ο ντορσει πρεπει να ανανεωσει χτες...μαζι με φουρνιε τραβανε την ομαδα.ειναι εκει στα δυσκολα και ειπε ξεκαθαρα ο ανθρωπος ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ.οι πυλωνες της ομαδας ειναι 4 μεχρι τωρα φουρνιε,ντορσει,βεζε,μιλου.ελπιζουμε να γινουν 6+1.δηλαδη μακινταιρ-μοντερο+τζοουνς.ο μπαρτζωκας πρεπει να τον εμπιστευτει περισσοτερο και να του δινει μπαλες.εχει πολυ ταλεντο καθως τον εχω παρακολουθησει απο εφες και μου αρεσε πολυ.

Jeight

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Προειδοποιήσεις: 2

Σάβ Σεπ 05, 2026 4:22 pm

pan24 έγραψε:
Jeight έγραψε:

Δεν ειναι παραλογο ενας παικτης με μια καλη χρονια να παει απο τα 1.8 στα 3.5? Εμενα τερμα παραλογο μου φαινεται. Και Φουρνιε εχει μια καριερα πισω του γι αυτο και οταν ηρθε ξεκινησε απο τα 2 η τιμη του και οχι απο τα 900 χιλξαρικα που ειχε ξεκινησει ο ντορσει το 21.

Επσιης θα ηθελα καποιος να μου βριε μια αξιοπιστη πηγη για το ποσα ζηαταει ο ντορσει. Το 3.5 ποιος το εβγαλε?

Erether

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Μακκολουμ

Σάβ Σεπ 05, 2026 4:31 pm

Jeight έγραψε:
Σάβ Σεπ 05, 2026 4:22 pm
pan24 έγραψε:

Δεν ειναι παραλογο ενας παικτης με μια καλη χρονια να παει απο τα 1.8 στα 3.5? Εμενα τερμα παραλογο μου φαινεται. Και Φουρνιε εχει μια καριερα πισω του γι αυτο και οταν ηρθε ξεκινησε απο τα 2 η τιμη του και οχι απο τα 900 χιλξαρικα που ειχε ξεκινησει ο ντορσει το 21.

Επσιης θα ηθελα καποιος να μου βριε μια αξιοπιστη πηγη για το ποσα ζηαταει ο ντορσει. Το 3.5 ποιος το εβγαλε?
Νομίζω ότι το 3,5 βγήκε, γιατί τόσα φέρεται να του δίνει ο ΠΑΟΚ. Δεν πάει από τα 1,8 στα 3+ επειδή έκανε μια καλή σεζόν. Πάει γιατί τα οικονομικά δεδομένα στην Ευρώπη έχουν αλλάξει. Οι καλύτεροι παίκτες στην Ευρώπη παίρνουν πλέον τόσα και ο Τάιλερ σίγουρα συγκαταλέγεται εκεί. Συν το διαβατήριο φυσικά.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές και Ρόστερ 2026-2027”