Δεν διαφωνώ στο ελάχιστο στα συμπεράσματα σου, το ζήτημα όμως είναι να μην ατονήσουν κάποιες δεξιότητες, γιατί να κάτσεις να "διαβάσεις" μια απεικονιση όταν ξέρεις ότι μπορεί να στο κάνει η ΑΙ πιο αξιόπιστα και ξέροντας ότι αυτό θα βελτιώνεται συνεχώς; Δεν είμαι γιατρός αλλά θυμάμαι σε κάποιο φόρουμ που είχα πετύχει γιατρούς να συζητάνε κάτι για το αν οι παθολόγοι πρέπει να χρησιμοποιούν υπέρηχο η όχι και κατέληγαν μεταξύ άλλων ότι οι υπερβολικές εξετάσεις συχνά καταλήγουν να ατονούν την ικανότητα του γιατρού να κάνει διάγωνση βάσει αυτών τπου περιγράφεις. Πόσο μάλλον τώρα. Είναι κάτι που θα το αντιμετωπίσουν φαντάζομαι πολύ κλάδοι, η ανθρωπότητα στο σύνολο της νομίζω θα αντιμετωπίσει γενικά μια πρόκληση στο πως θα αντιμετωπίσει και πως θα αλλάξει μαζί με την εξέλιξη της ΑΙ.Pani7.0 έγραψε: ↑Πέμ Σεπ 10, 2026 6:27 pm@Conan1982 τα εργαλεία θα είναι σαφώς πιο προηγμένα αλλά σε τελική ανάλυση ένας γιατρός θα πρέπει να αποφασίσει αν ένα συμπέρασμα της AI είναι το πιο σωστό για έναν ασθενή.
Όπως επίσης και με ποια δεδομένα θα τροφοδοτήσει το μοντέλο και πόσο βαρύτητα θα δώσει στο καθένα, είναι πάλι μια ανθρώπινη δουλειά.
Τρομακτική νοημοσύνη έχουν και πολλοί απόφοιτοι της ιατρικής με εκπληκτικές γνώσεις. Αλλά το να τους βάλεις να αναλάβουν αρρώστους και να πάρουν αποφάσεις για αυτούς, ειδικά σε επείγουσα βάση, είναι πάντα μια αποτυχία.
Η εμπειρία του να αναγνωρίσεις τον πραγματικό πάσχοντα από την όψη του, τον τρόπο που κινείται και επικοινωνεί, ακόμα και τον τόνο της φωνής του είναι κάτι που δύσκολα μαθαίνεται.
Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα μειωθεί ο φόρτος εργασίας σε πολλά επαγγέλματα. Αλλά το στοίχημα αυτό είναι με την αλματώδη εξέλιξη. Να δουλεύουμε λιγότερο και να απολαμβάνουμε περισσότερα. Και αυτό το στοίχημα έιναι στο χέριντων λαών να διεκδικηθεί και να κερδηθεί.
Το να καθόμαστε μοιρολατρικά και παθητικά να φοβόμαστε για το δυστοπικό μέλλον, δε βγάζει πουθενά. Αποδεχόμαστε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα κι απλά περιμένουμε να δούμε που θα καταλήξει. Το θέμα είναι πώς θα καταφέρουμε να διεκδικήσουμε αυτό το μέλλον να είναι προς το συμφέρον των πολλών.
10.000 μποτάκια, 88 ώρες, και το τέλος της επιστήμης όπως την ξέραμε
Συντονιστής: Captains
- Conan1982

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
-
Pani7.0

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Και πάνω σε αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε με όρους δημιουργικότητας, προωθημένων αιτημάτων, επεξεργασμένων σχεδίων, ενεργητικής διεκδίκησης και σύγκρουσης.
Όχι με όρους διατήρησης κεκτημένων, εκφράζοντας απλά προβληματισμούς και περιμένοντας παθητικά πού θα κάτσει η μπίλια.
Εγώ αυτό θα ήθελα από τα πολιτικά υποκείμενα του σήμερα, ατομικά και συλλογικά.
- nikolas_asteri

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά λόγια <3
@AlexD , @DSP αν θέλετε γράψτε μου εδώ ή σε πμ τι δεν είναι εύκολα κατανοητό ώστε 1. να το εξηγήσω 2. να βρω τρόπο να το εντάξω στο κείμενο 3. να ξέρω για την επόμενη φορά
@shaq7 άντε, επειδή είσαι εσύ θα κανονίσω (δοκιμάσω) κάτι.
@SteveNashidis πολύ καλή ερώτηση, θα το κοιτάξω
@AlexD , @DSP αν θέλετε γράψτε μου εδώ ή σε πμ τι δεν είναι εύκολα κατανοητό ώστε 1. να το εξηγήσω 2. να βρω τρόπο να το εντάξω στο κείμενο 3. να ξέρω για την επόμενη φορά
@shaq7 άντε, επειδή είσαι εσύ θα κανονίσω (δοκιμάσω) κάτι.
@SteveNashidis πολύ καλή ερώτηση, θα το κοιτάξω

-
Spectator

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PF
- Αγαπημένος παίκτης: Γκάλης -Pau
- Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας-York Eagles
- Προειδοποιήσεις:
0
Νικόλα πολύ ωραίο κείμενο ως συνήθως και έκανες κατανοητό κάτι που δεν γινόταν μέσω της twitterοσφαιρας
( και με μπέρδεψαν πιο πολύ όταν μπήκαν στις συζητήσεις κάποιοι του aerospace engineering
)
Κάτι που δεν καταλαβαίνω ακόμα σε όλη αυτή την ιστορία ( πάντα έβλεπα τους πρωτοδεαμιτες με δέος
) είναι το αν όλα αυτά τα agents χρησιμοποιούν μόνο υπάρχουσες μαθηματικές μέθοδους ( συγγνώμη για την ορολογία αλλά είμαι άσχετος ) ή είναι ικανά να «ανακαλύψουν» καινούργιους τρόπους για να φτάσουν σε μια λύση ?
Φαντάζομαι ( ίσως το παράδειγμα να είναι άστοχο) οι Liebniz/Newton έφτασαν στο να δημιουργήσουν το εργαλείο του λογισμού ( έτσι λέγεται το calculus ελληνικά ?) γιατί τα υπάρχουσα εργαλεία δεν έφταναν . Υπάρχει αυτή η δυνατότητα μέσα στα AI agents ( να παράξουν καινούργια εργαλεία) ?
Γιατί αν όχι , τότε ναι είναι το τέλος της επιστήμης όπως την ξέραμε
Κάτι που δεν καταλαβαίνω ακόμα σε όλη αυτή την ιστορία ( πάντα έβλεπα τους πρωτοδεαμιτες με δέος
Φαντάζομαι ( ίσως το παράδειγμα να είναι άστοχο) οι Liebniz/Newton έφτασαν στο να δημιουργήσουν το εργαλείο του λογισμού ( έτσι λέγεται το calculus ελληνικά ?) γιατί τα υπάρχουσα εργαλεία δεν έφταναν . Υπάρχει αυτή η δυνατότητα μέσα στα AI agents ( να παράξουν καινούργια εργαλεία) ?
Γιατί αν όχι , τότε ναι είναι το τέλος της επιστήμης όπως την ξέραμε
- nikolas_asteri

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Θα αρχίσω από εδώ γιατί είναι ίσως το πιο εύκολο κομμάτι.Spectator έγραψε: ↑Παρ Σεπ 11, 2026 10:22 amΝικόλα πολύ ωραίο κείμενο ως συνήθως και έκανες κατανοητό κάτι που δεν γινόταν μέσω της twitterοσφαιρας( και με μπέρδεψαν πιο πολύ όταν μπήκαν στις συζητήσεις κάποιοι του aerospace engineering
)
Κάτι που δεν καταλαβαίνω ακόμα σε όλη αυτή την ιστορία ( πάντα έβλεπα τους πρωτοδεαμιτες με δέος) είναι το αν όλα αυτά τα agents χρησιμοποιούν μόνο υπάρχουσες μαθηματικές μέθοδους ( συγγνώμη για την ορολογία αλλά είμαι άσχετος ) ή είναι ικανά να «ανακαλύψουν» καινούργιους τρόπους για να φτάσουν σε μια λύση ?
Γιατί αν όχι , τότε ναι είναι το τέλος της επιστήμης όπως την ξέραμε![]()
Και η απάντηση προφανώς είναι...και ναι και όχι
Αν εννοείς αν μπορούν να προτείνουν κάποιο καινούριο λήμμα, να συνδυάσουν τεχνικές με τρόπους που δεν είχαν δοκιμαστεί, να αλλάξουν έναν ορισμό κλπ, τότε ναι οκ, μπορούν.
Το δύσκολο είναι να ορίσεις το "καινούργιο εργαλείο". Άλλο να βρεις ένα έξυπνο νέο θεώρημα που ξεκλειδώνει την συγκεκριμένη απόδειξη και άλλο να κάνεις κάτι επιπέδου Newton/Leibniz και να δημιουργήσεις ουσιαστικά μια καινούργια γλώσσα*. Για το δεύτερο δεν θα έλεγα ότι έχουμε δει ακόμα κάτι πειστικό. Δηλαδή πχ δεν μπορούν να αναπτύξουν καποια ιδέα που θα προχωρήσει όλο το πεδίο προς τα μπροστά. Και αν θέλεις την γνώμη μου, νομίζω ότι για να φτάσουμε εκεί χρειάζεται άλλου είδους "νοημοσύνη" από αυτή που επιδεικνύουν τα Large Language Models, ανεξάρτητα από το πόσο compute έχουν στη διάθεση τους.
Δηλαδή ακόμα και στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι εντελώς θολό το αν το μηχανάκι "σκέφτηκε" όντως μόνο του ή είχε πρόσβαση σε sessions επιστημόνων που έκαναν αυτή τη δουλειά.
* πλέον δεν θα έχεις κάτι τόσο κοσμοιστορικό αλλά πχ οι ισπανοί ερευνητές που ανέφερα είχαν μία ιδέα που έδωσε πάρα πολλές λύσεις και προχώρησε το πεδίο πολύ μπροστά. Πολύ χοντρικά φαντάσου ότι έχεις μια σειρά από στροβίλους, ο ένας πολύ μικρότερος από τον προηγούμενο. Ο μεγάλος στρόβιλος δημιουργεί γύρω του ένα είδος "τεντώματος" του ρευστού. Αυτό το τέντωμα κάνει τον μικρότερο στρόβιλο να περιστρέφεται πιο έντονα. Όταν ο μικρότερος γίνει αρκετά δυνατός, κάνει το ίδιο σε έναν ακόμη μικρότερο. Η "έξυπνη ιδέα" για την οποία μιλάω ήταν να οργανώσουν άπειρα τέτοια επίπεδα, όλο και μικρότερα, με τρόπο ώστε κάθε στάδιο να γίνεται και πιο γρήγορα. Αν αυτή η αλυσίδα επιταχύνεται αρκετά, μπορείς θεωρητικά να χωρέσεις άπειρo "vorticity"** σε πεπερασμένο χρόνο
** το amplification του vortex

- nikolas_asteri

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν ξέρω πόσο ασχολείσαι αλλά για την ομήγυρη να πούμε ότι έχουμε απόδειξη ότι αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με τις μεθόδους που έχουμε τώρα [1] και θα χρειαστεί κάτι πραγματικά καινούριο. Οπότε δεν το βλέπω να συμβαίνει σύντομα.
[1] https://mit6875.github.io/PAPERS/natural_proofs.pdf

- papp7

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: A.I
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Κυριαρχούν 2 απόψεις: A) Πάμε σε μια ουτοπία αχρήματης κοινωνίας όπου η τεχνητή νοημοσύνη είναι ουσιαστικά ο ''σκλάβος" και εμείς απλά υπάρχουμε, Β) Πάμε σε μια δυστοπία όπου η τεχνητή νοημοσύνη επαναστατεί παίρνει τον νόμο στα χέρια της και εξαφανίζει την ανθρωπότητα (νομίζω το έχω δει στο Terminator . 'Οχι skynet, κακό skynet άσε κάτω το παιδάκι τώρα!'Conan1982 έγραψε: ↑Πέμ Σεπ 10, 2026 5:53 pmΘα ξεφύγω λίγο από το θέμα της σύνδεσης ΑΙ και επιστήμης και θα γίνω αν και δεν το συνηθίζω γενικά λίγο καταστροφολόγος.
"Το μεγαλύτερο πρόβλημα ίσως δεν είναι το AI. Είναι ποιος έχει το AI.", ακόμα.
Δεν μπορεί οι περισσότεροι να μην έχουν πέσει στην αντίληψη σας άρθρα για τύπους που δουλεύουν/αν πάνω στην ΑΙ και αρχίζουν να γράφου ανησυχίες πως μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο μας. Ενδεικτικά στο insomnia ανέβηκε άρθρο με τίτλο: Με τον φόβο μιας AI εκτός ελέγχου, ερευνητής της Anthropic εγκαταλείπει τον κλάδο
Κάποι δυσπιστούν λέγοντας ότι τυχαία έγινε λίγο πριν την προσπάθεια της να αντλήσει κεφάλαια από το χρηματιστήριο, κάποιοι συμφωνούν.
Πρέπει να φοβόμαστε την ΑΙ, και τι ακριβώς είναι αυτό που πρέπει να φοβόμαστε;
Το σίγουρο είναι ότι γίνεται όλο και καλύτερη, προσωπικά ίσως για πρώτη φορά το νέο μοντέλο στο chatgpt το astra με κάνει να καταλαβαίνω γιατί η OpenAi το χαρακτηρίζει AGIs έστω και αν δεν είναι.
Όλο καλύτερο συλλογισμός, όλο πολυπλοκότερα tasks, αναγνωρίζει εικόνες, έγγραφα, φωτογραφίες, του αναθέτεις κάτι και ολοκληρώνει αυτό όλα τα βήματα που χρειάζονται (αν δεν εξαντλήσεις τα ..tokens), καταλαβαίνει καλύτερα τι του ζητάς και πλέον του δίνεις πρόσβαση στον υπολογιστή σου, στα αρχεία σου, στις εφαρμογές σου, μετατρέπεται από μια εφαρμογή που την ρωτάς και σου απαντάει όντως σε έναν προσωπικό βοηθό όπως το δυστοπικό για μένα μέλλον που οραματίστηκε ο Mark: viewtopic.php?f=265&t=3282
Οπότε τι πρέπει να φοβόμαστε;
1. Θα μας πάρει τις δουλειές; Πιθανότατα ένα μέρος τους άνευ επιστροφής. Μπορώ να αναφέρω ενδεικτικά τα τηλεφωνικά κέντρα, θέμα χρόνου είναι να βελτιωθεί η φωνή των μοντέλων και να μην αντιλαμβάνεσαι ότι μιλάς με agent, ίσως να γίνεται και τώρα, δεν βρίσκεις που δεν βρίσκεις εύκολα να μιλήσεις πλέον στην υποστήριξη σε τράπεζες, τεχνική υποστήριξη κλπ. Το ζήτημα δεν είναι ότι θα τις εξαφανίσει απαραίτητα, αλλά θα τις μειώσει, δεν θα έχει νόημα μια δικηγορική εταιρεία να έχει 100 δικηγόρους όταν 10 θα μπορούν να επιβλέπουν και να γράφουν για 100. Ένα λογιστικό γραφείο το ίδιο. Δεν θα πηγαίνουμε στον Φοροτεχνικό, Δικηγόρο, Ιατρό (χμ, εδώ τα θέλει ο ...κώλος μας) όταν θα μπορεί να μας απαντήσει με ακρίβεια ένα ai, οι εκδοτικοί οίκοι δεν θα αναθέτουν σε κάποιον να φτιάξει ένα ωραίο εξώφυλλο, θα το φτιάχνει η ai, (ουπς ήδη γίνεται και έχουμε γεμίσει με καρακίτς εξώφυλλα), μόνο που ίσως σε μερικά χρόνια το αποτέλεσμα δεν θα διαφέρει, ή δεν θα γίνεται αντιληπτό από εμάς.
Είναι απαραίτητα κακό; Αυτό δεν είναι το όνειρο; Ρομπότ να δουλεύουν για μας agent και εμείς να έχουμε επιτέλους ελεύθερο χρόνο; Θα μπορέσει αυτό να γίνει από εφιάλτης όνειρο;
2. Θα ξεχάσουμε να χρησιμοποιούμε το ίδιο το μυαλό μας, γιατί να κοπιάσουμε να λύσουμε ένα πρόβλημα όταν η ΑΙ μπορεί να το κάνει καλύτερα και γρηγορότερα; Κάτι σαν τα λυσάρια στα μαθηματικά που μας έδιναν, το κάνουν ακόμα άραγε; Γιατί να μάθει ένας γιατρός να διαβάζει μια αξονική, έναν υπέρηχο όταν η ΑΙ θα μπορεί να το κάνει καλύτερα, γρηγορότερα, ακριβέστερα; Θα μας μείνει η φαντασία και η δημιουργικότητα αλλά αρκεί; Ήδη ρωτάμε την ΑΙ να μας απαντήσει σε πράγματα που δεν είναι σίγουρο ότι έχει δεδομένα να απαντήσει και την εμπιστευόμαστε κιόλας. Δεν βλέπω πως δεν θα μεγαλώσει η εξάρτηση μας στο μέλλον. Είναι κάτι που θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με την κατάλληλη εκπαίδευση μας ή των παιδιών μας, είμαστε σαν παιδάκια αυτήν την στιγμή που ανακαλύψαμε γλυκό του κουταλιού στο βαζάκι (πήγα μερικές γενιές πίσω) και δεν σταματάμε πριν μας πιάσει στομαχόπονος.
3. Την ΑΙ που θα καταφέρει να αυτοβελτιώνεται συνεχώς, κάποια στιγμή θα γίνει όντως AGI , θα είναι καλύτερη από εμάς, θα μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις και πρωτοβουλίες και από την στιγμή που το βήμα πρώτο έχει γίνει, να έχει πρόσβαση σε υπολογιστές, αρχεία, εφαρμογές, ποιος θα μπορέσει να αποκλείσει ότι θα στραφεί εναντίον μας; Μπορεί να φαίνεται σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά με τον ρυθμό βελτίωσης της σε μερικά χρόνια θα το αντιμετωπίσουμε και θα πρέπει να το λύσουμε.
Αυτά σας σκέψεις ανησυχίες.
Τι ισχύει ; Δεν έχω ιδέα.
Για τώρα πάντως είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που αν χρησιμοποιηθεί σωστά λύνει χέρια. Για παράδειγμα στο δικό μου πεδίο, στο κομμάτι των Inspection στο ενεργειακό κομμάτι, εντάξει είναι "τεχνολογικό θαύμα". Οι επιθεωρήσεις με τη βοήθεια drones σε φωτοβολταϊκά πάρκα, των ''λεπίδων'' στις ανεμογεννήτριες ειδικά στις offshore wind farms που είναι κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά , από την πλοήγηση των drones στην καταγραφή λεπτομερειών με πχ θερμικές κάμερες, στο πως αναλύεις και διαχειρίζεσαι τα δεδομένα κτλ, είναι ακραίο πόσο μάλλον όταν μπορείς να σκανάρεις τις λεπίδες χωρίς να χρειαστεί να διακόψεις τη λειτουργία των ανεμογεννητριών( ναι ενώ περιστρέφονται μπορείς να κάνεις τη δουλειά κανονικά). Σε oil και gas rigs platforms πάλι με drones εξωτερικού και κυρίως εσωτερικού χώρου που σκανάρει εκατοστό, εκατοστό, όπου η επιθεώρηση σου παίρνει 16-18 ώρες ενώ πριν ήθελες μία εβδομάδα με στενότητα χώρων που δεν μπορούσες καλά,καλά να χωρέσεις μέχρι να κρεμάς ανθρώπινο δυναμικό με σχοινιά κτλ, με τα rovs (ρομποτικά ''υποβρύχια" που ελέγχεις από την επιφάνεια) πχ στο κομμάτι των υποθαλάσσιων καλωδίων κτλ, αυτό πχ το κομμάτι έχει πάει σε άλλο επίπεδο. Η αλήθεια είναι οτι υπάρχει μια κατεύθυνση των περισσοτέρων εταιρειών στην AI, στις υπηρεσίες/προϊόντα που παρέχουν βάζουν και τη λέξη ΑΙ , στις θέσεις που ζητάνε εργαζομένους βάζουν όλο και συχνότερα εξοικείωση με το ΑΙ σε συγκεκριμένες εφαρμογές(app) κτλ το λες και λίγο trend.
θεωρώ για την επόμενη 10ετία θα υπάρχει μια μεγαλύτερη συνεργασία ανθρώπου και τεχνητής νοημοσύνης, κάποια επαγγέλματα θα εξαφανιστούν ή θα χρειαστούν κάποια εξειδίκευση ή μια αλλαγή πορείας του αντικειμένου, γιατί κακά τα ψέματα η τεχνητή νοημοσύνη είναι μια μορφή βιομηχανικής επανάστασης. Υπάρχει ένα βιβλίο το Economic Possibilities for our Grandchildren του John Maynard Keynes ενός εξαιρετικού οικονομολόγου που γράφτηκε (ή εκδόθηκε δεν θυμάμαι) το 1930, στο βιβλίο κάνει μια πρόβλεψη και λέει οτι μέσα σε 100 χρόνια η τεχνολογική ανάπτυξη και η αύξηση της παραγωγής θα λύσει το πρόβλημα της επιβίωσης και ως αποτέλεσμα ο άνθρωπος θα χρειάζεται να δουλεύει 15 ώρες την εβδομάδα. Εγώ θα σας πω οτι αυτό δηλαδή οι 15-20 ώρες την εβδομάδα εργασία ήταν εφικτό από το 2000 και έλυνε και το πρόβλημα της ανεργίας, αλλά μας το ''κλέψανε'' για να μπορούν να φιγουράρουν κάποιοι στη λίστα των πιο πλούσιων ανθρώπων στον κόσμο με αμύθητα ποσά και να έρχονται ως ''σωτήρες'' να σου πουν ''ααα με την τεχνητή νοημοσύνη θα μπορείς να δουλεύεις λιγότερο για να ζεις ποιοτικότερη καθημερινότητα σαν άνθρωπος'', αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.
Μέχρι φέτος
- SbioTech

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Η αλήθεια εχω να ασχοληθώ απο το Πολυτεχνείο που ο μακαρίτης ο Ζάχος μας το παρουσίασε στην πολυπλοκοτητα αλγορίθμων. 20χρονια...nikolas_asteri έγραψε: ↑Παρ Σεπ 11, 2026 6:57 pmΔεν ξέρω πόσο ασχολείσαι αλλά για την ομήγυρη να πούμε ότι έχουμε απόδειξη ότι αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με τις μεθόδους που έχουμε τώρα [1] και θα χρειαστεί κάτι πραγματικά καινούριο. Οπότε δεν το βλέπω να συμβαίνει σύντομα.
Και τον θυμάμαι να βαζει το οχι ισο με ερωτηματικό ως προσωπική αποψη
- nikolas_asteri

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Τι μακαρίτης ρε χαχα; Τον έφαγες τον άνθρωποSbioTech έγραψε: ↑Παρ Σεπ 11, 2026 8:35 pmΗ αλήθεια εχω να ασχοληθώ απο το Πολυτεχνείο που ο μακαρίτης ο Ζάχος μας το παρουσίασε στην πολυπλοκοτητα αλγορίθμων. 20χρονια...nikolas_asteri έγραψε: ↑Παρ Σεπ 11, 2026 6:57 pm
Δεν ξέρω πόσο ασχολείσαι αλλά για την ομήγυρη να πούμε ότι έχουμε απόδειξη ότι αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με τις μεθόδους που έχουμε τώρα [1] και θα χρειαστεί κάτι πραγματικά καινούριο. Οπότε δεν το βλέπω να συμβαίνει σύντομα.
Και τον θυμάμαι να βαζει το οχι ισο με ερωτηματικό ως προσωπική αποψη
Στάθης <3 Του χρωστάω πολλά

- SbioTech

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Ρε συ για κάποιον λόγο είχα στο νου μου οτξ μας εφυγε. Αχαχαχαnikolas_asteri έγραψε: ↑Παρ Σεπ 11, 2026 8:44 pmΤι μακαρίτης ρε χαχα; Τον έφαγες τον άνθρωπο
Στάθης <3 Του χρωστάω πολλά![]()
ΣΕΜΦΕ ή ΣΗΜΜΥ;
Εμένα ηταν η μία απο τις τέσσερις συστατικές μου. Το 9αρι στους Αλγόριθμους ηταν gold.
- nikolas_asteri

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
ΣΕΜΦΕ. Κι εγώ είχα συστατική, τα είχα πάει καλά στα μαθήματα του (πρέπει να τα είχα πάει όλα μαζί και computability και αυτόματα και τυπικές γραμματικέςSbioTech έγραψε: ↑Παρ Σεπ 11, 2026 9:24 pmΡε συ για κάποιον λόγο είχα στο νου μου οτξ μας εφυγε. Αχαχαχαnikolas_asteri έγραψε: ↑Παρ Σεπ 11, 2026 8:44 pm
Τι μακαρίτης ρε χαχα; Τον έφαγες τον άνθρωπο
Στάθης <3 Του χρωστάω πολλά![]()
ΣΕΜΦΕ ή ΣΗΜΜΥ;
Εμένα ηταν η μία απο τις τέσσερις συστατικές μου. Το 9αρι στους Αλγόριθμους ηταν gold.

- SbioTech

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Εμείς αυτόματα είχαμε Αφρατη. Αλλα γενικα παρόλο που μου άρεσε τρελα η θεωρητική πληροφορική, και για καποιο λογο μου έβγαινε φυσικά, ακοπα, διάλεξα πιο applied πράγματα κιαι έγινα βιοιατρικοςnikolas_asteri έγραψε: ↑Παρ Σεπ 11, 2026 9:31 pmΣΕΜΦΕ. Κι εγώ είχα συστατική, τα είχα πάει καλά στα μαθήματα του (πρέπει να τα είχα πάει όλα μαζί και computability και αυτόματα και τυπικές γραμματικές)
- TonyTonyChopper

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Πριν λίγο διάβασα το ποστ και τα σχόλιά σας. Μόλις διάβασα αυτό από ένα άρθρο για τον Μαζωνάκη: Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ασφάλειας, ενώ ο καλλιτέχνης βρισκόταν σε επείγουσα κατάσταση, πραγματοποιήθηκε αναζήτηση στον υπολογιστή μέσω εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης με ερωτήματα για το πώς μπορεί να αναταχθεί ή να επανέλθει ένας ασθενής.
Αν ισχύουν όσα λέγονται, τελικά ποιος έχει ευθύνη για το ότι κυκλοφορούν τόσοι απατεώνες; Και πες ότι σε κοροϊδεύει ένας ηλεκτρολόγος και σου βάζει κινέζικο εξάρτημα χρεώνοντάς σε όσο κάνει το κανονικό, τι γίνεται όταν έχεις θέμα υγείας, σου υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια και μετά ψάχνουν στο chatgpt πώς να σε επαναφέρουν στη ζωή;
Αν ισχύουν όσα λέγονται, τελικά ποιος έχει ευθύνη για το ότι κυκλοφορούν τόσοι απατεώνες; Και πες ότι σε κοροϊδεύει ένας ηλεκτρολόγος και σου βάζει κινέζικο εξάρτημα χρεώνοντάς σε όσο κάνει το κανονικό, τι γίνεται όταν έχεις θέμα υγείας, σου υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια και μετά ψάχνουν στο chatgpt πώς να σε επαναφέρουν στη ζωή;
Ελπίζω να έχει τελειώσει το one piece μέχρι να πεθάνω. 
- ssoulliss

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Μπράβο φίλε @nikolas_asteri !!!
Εγώ θα σταθώ μόνό σε τούτο: Η ΤΝ με τις παρούσες παγκόσμιες συνθήκες δεν μπορεί να σταθεί ως εργαλείο εξέλιξης. Λυπάμαι όμως στο υψηλό επίπεδο αυτοί που (θα) τη χειρίζονται, αυτοί που (θα) βάζουν τα λεφτά, αυτοί που (θα) αποφασίζουν είναι το λιγότερο επικίνδυνοι. Εμένα μόνο φόβο μου προκαλεί για αυτό και δεν τη χρησιμοποιώ. Προτιμώ (ακόμη) άλλες πιο πατροπαράδοτες μεθόδους.
Στο βάση της πυραμμίδας, δηλαδή αυτό των απλών ανθρώπων η κατάσταση πιθανότατα θα γίνει χειρότερη απ'ότι πιστεύουμε τώρα. Ημιμάθεια, κατάργηση γραφής, κατακόρυφη πτώση κριτικής ικανότητας κλπκλπκλπ!
Το μόνο που μας σώζει είναι άνθρωποι με όραμα και καθαρά χέρια ώστε να τη χρησιμοποιήσουν σωστά.
Εγώ θα σταθώ μόνό σε τούτο: Η ΤΝ με τις παρούσες παγκόσμιες συνθήκες δεν μπορεί να σταθεί ως εργαλείο εξέλιξης. Λυπάμαι όμως στο υψηλό επίπεδο αυτοί που (θα) τη χειρίζονται, αυτοί που (θα) βάζουν τα λεφτά, αυτοί που (θα) αποφασίζουν είναι το λιγότερο επικίνδυνοι. Εμένα μόνο φόβο μου προκαλεί για αυτό και δεν τη χρησιμοποιώ. Προτιμώ (ακόμη) άλλες πιο πατροπαράδοτες μεθόδους.
Στο βάση της πυραμμίδας, δηλαδή αυτό των απλών ανθρώπων η κατάσταση πιθανότατα θα γίνει χειρότερη απ'ότι πιστεύουμε τώρα. Ημιμάθεια, κατάργηση γραφής, κατακόρυφη πτώση κριτικής ικανότητας κλπκλπκλπ!
Το μόνο που μας σώζει είναι άνθρωποι με όραμα και καθαρά χέρια ώστε να τη χρησιμοποιήσουν σωστά.
Δυστυχώς σε θέματα υγείας συνήθως ακούμε τον ειδικό και μόνο από φόβο ότι θα χάσουμε κάποιον δίκο μας ή θα σύμβεί κάτι κακό σε εμάς τους ίδιους. Ειδικά αν ξέρουμε ότι έχει ουρά από κόσμο και κανείς (ή έστω ελάχιστοι) δεν έχει παραπονεθεί στο παρελθόν.TonyTonyChopper έγραψε: ↑Παρ Σεπ 11, 2026 10:53 pmΠριν λίγο διάβασα το ποστ και τα σχόλιά σας. Μόλις διάβασα αυτό από ένα άρθρο για τον Μαζωνάκη: Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ασφάλειας, ενώ ο καλλιτέχνης βρισκόταν σε επείγουσα κατάσταση, πραγματοποιήθηκε αναζήτηση στον υπολογιστή μέσω εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης με ερωτήματα για το πώς μπορεί να αναταχθεί ή να επανέλθει ένας ασθενής.

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο