Συμμαχία ΝΒΑ με FIBA για το NBA Europe vs Euroleague

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Mood:
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Σεπ 16, 2026 9:37 am

Μπήκε και η αγορά της Γαλλίας δυναμικά μέσα με την Παρί, τα έσοδα αυξανόταν σταθερά κάθε χρόνο έστω και όχι εντυπωσιακά, μπήκαν ομάδες με οικονομικές δυνατότητες όπως η Χαποέλ και το Ντουμπάι, ανακαινίστηκαν ή κτίστηκαν γήπεδα, Βαλένθια, Παναθηναϊκός, γενικά φαίνεται ότι υπάρχει δυναμική έστω και αν την υπερεκτιμούν όλοι στις αναλύσεις τους και Ευρωλίγκα και ΝΒΑ για να αυξήσουν τις αποτιμήσεις.
Το ζήτημα είναι ότι είτε ΝΒΑ είτε Euroleague σε κλειστές διοργανώσεις οδηγούμαστε κατ' ουσίαν,.

Τα σημεία της συνέντευξης του Silver πoυ θέλω να κάνω μια δική μου απόδοση.

"We believe that the league would be strengthened by joining forces with the EuroLeague." και "It doesn't have to happen, but we will all be better off as a unified front in Europe" και "I do think it's important that we introduce competition into the market next summer"

Δεν πάει και πολύ καλά το NBA Europe, πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με την Ευρωλίγκα γιατί χωρίς αυτήν δεν προχωράει. Το βρήκα θα τους απειλήσω μπας και το χάψουν.
Δεν καιγόμαστε να συνεργαστούμε και μαζί σας αλλά εντάξει καλό θα ήταν και για εσάς και για μας, παρόλ' αυτά αν δεν το κάνετε θα σας αφανίσουμε.

"To me it's a historic opportunity to potentially build on amazing traditions of European basketball, currently in the EuroLeague and various country leagues."
και
"But now bring that to the next level by creating a combination of new clubs and existing clubs into an NBA-style European competition"

Εμείς τα δικά μας σχέδια προχωράμε, δεν έχει αλλάξει κάτι, θα πάρουμε τις ομάδες που θέλουμε από την Ευρωλίγκα και άλλες απο΄τις μεγάλες "αγορές", οι υπόλοιποι να κόψετε τον λαιμό σας.

"We did discuss ongoing negotiations with the EuroLeague. As I said earlier, I believe we're making progress there," και "I think if it were up to some of them [the owners] at least, we would wait longer to launch" και "So I think the answer is we want to get going. As I alluded to earlier, there will be announcements coming, you know, over the next few months, and those conversations are proceeding in earnest."

Καλά πάνε οι διαπραγματεύσεις, τους έχουμε προσφέρει κάτι στραγάλια για να τους βγάλουμε από την μέση, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχουν δεχτεί ακόμα, καλά που είναι η Ρεάλ και η Βιλερμπάν γιατί άμα περιμέναμε από κάτι άλλες ομάδες ζήτω που καήκαμε, σε μερικές εβδομάδες πιστεύω να έχουν πειστεί (που θέλουν και διαπραγματεύσεις οι ιθαγενείς), αν όχι σε μερικούς μήνες θα έχουμε νέα και αν όχι σε μερικά τέρμινα.

Συνεχίζει να δείχνει την ίδια αλαζονεία, δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να δεχθούν όχι να μην έχουν τον έλεγχο, να κάτσου καν σαν ισότιμοι συνομιλητές.

Δεν ξέρω και πόσοι είδατε το θέμα της συνέντεξης από την μεριά της ένωσης των παικτών του ΝΒΑ που θέλουν να συμμετέχουν στα κέρδη από το ΝΒΑ Europe κατά 51% όπως δηλαδή και στα υπόλοιπα έσοδα του ΝΒΑ, αφού κατά την συνέντευξη το ΝΒΑ, δηλαδή οι παίκτες του και η φήμη τους είναι που θα δώσει αξία στην Ευρωπαϊκή λίγκα. Αυτό για να δείτε από την άλλη μεριά πόσο υπολογίζουν το "δικό" μας μπάσκετ.

tarp7

champion
Reactions:

Τετ Σεπ 16, 2026 10:13 am

shaq7 έγραψε:
Τετ Σεπ 16, 2026 1:51 am
μονο εμενα η ολη φαση μου θυμιζει σημιτη που μας εβαλε στην ΕΕ με πλαστα στοιχεια κτλ και μετα εσκασε η βομβα?τι θελω να πω..μεχρι πριν 3-4 χρονια η ευρωλιγκα ηταν ρημαδιο που απλα ξεπλενε χρημα (θα μπορουσε να πει καποιος καχυποπτος)..αποταν ακουστηκε το ΝΒΑ ξαφνικα εγινε η κοτα με τα χρυσα αυγα που ολοι θελουν να μπουν,τα εσοδα εκτοξευτηκαν απο το πουθενα και πλεον μας φαινονται λιγα το 1δις!!! για εξαγορα ...πολυ περιεργα δεν ειναι ολα αυτα?
Έχουν γίνει πολλές επενδύσεις όπως είπαν και τα παραπάνω παιδιά . Μόνο στην Ελλάδα τα έσοδα που έχει ο ΠΑΟ από το ΟΑΚΑ και ΟΣΦΠ από το ΣΕΦ καμία σχέση με 3-4 χρόνια πριν.
https://www.gazzetta.gr/basketball/euro ... ano-apo-32
Η JB Capital παρέδωσε μια ολοκληρωμένη έκθεση αξιολόγησης στη διοίκηση της EuroLeague και στα μέλη συλλόγων της, εκτιμώντας την συνολική επιχειρηματική αξία της λίγκας και των αδειοδοτημένων ομάδων της σε πάνω από €3,2 δισεκατομμύρια.

Η έκθεση αξιολογεί τη λίγκα αυτή καθαυτή στα €1,41 δισεκατομμύρια για τη σεζόν 2025–26 και, εφαρμόζοντας τον ίδιο πολλαπλασιαστή αξιολόγησης στα εκτιμώμενα EBITDA της σεζόν 2026–27, στα €1,64 δισεκατομμύρια. Αυτές οι προβλέψεις υποστηρίζονται από ισχυρά χρηματοοικονομικά θεμέλια, με τη διοίκηση της λίγκας να προβλέπει διατηρούμενη αύξηση εσόδων και EBITDA που υπερβαίνει το 10% σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) από τις σεζόν 2022–23 έως 2034–35.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Σεπ 16, 2026 11:43 am

εγω δεν βλεπω να χει αυξηθει η δημοφιλια της ευρωλιγκας..ουτε τα γηπεδα της ρεαλ δεν γεμιζουν ακομα,ντουμπαι χαποελ κλαφτα..οι αραβες εκτος απο τα λεφτα που δωσαν δεν προσφεραν κατι αλλο..ενω εχουν χαθει και τα λεφτα απο τις ρωσικες..της μονακο..της μακαμπι..
Στην ελλαδα παλι η δημοφιλια ιδια ειναι ..αυτο που αλλαξε ειναι οι τιμες..ο κοσμακης τις κανει τις επενδυσεις και να δουμε για ποσο θα αντεχει να πληρωνει τετοια εισιτηρια και συνδρομες..ακομα και τα γηπεδα του κρατους πηρανε..

Δηλαδη ναι μεν στα χαρτια φαινονται αυτα που λετε αλλα στην πραξη εχω αμφιβολιες οτι ισχυουν..οπως μου ακουγεται και πολυ μουφα οτι ο μπερτομεου κραταγε τοσο πισω την ευρωλιγκα λες και δεν τον ειχαν διαλεξει οι ιδιοι..και ξαφνικα εφυγε και απογειωθηκε το προιον..Και τοτε επι πασοκ ετσι πιστευαμε οτι ειχαμε αναπτυξη :lol:

Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας

Τετ Σεπ 16, 2026 12:59 pm

shaq7 έγραψε:
Τετ Σεπ 16, 2026 11:43 am
εγω δεν βλεπω να χει αυξηθει η δημοφιλια της ευρωλιγκας..ουτε τα γηπεδα της ρεαλ δεν γεμιζουν ακομα,ντουμπαι χαποελ κλαφτα..οι αραβες εκτος απο τα λεφτα που δωσαν δεν προσφεραν κατι αλλο..ενω εχουν χαθει και τα λεφτα απο τις ρωσικες..της μονακο..της μακαμπι..
Στην ελλαδα παλι η δημοφιλια ιδια ειναι ..αυτο που αλλαξε ειναι οι τιμες..ο κοσμακης τις κανει τις επενδυσεις και να δουμε για ποσο θα αντεχει να πληρωνει τετοια εισιτηρια και συνδρομες..ακομα και τα γηπεδα του κρατους πηρανε..

Δηλαδη ναι μεν στα χαρτια φαινονται αυτα που λετε αλλα στην πραξη εχω αμφιβολιες οτι ισχυουν..οπως μου ακουγεται και πολυ μουφα οτι ο μπερτομεου κραταγε τοσο πισω την ευρωλιγκα λες και δεν τον ειχαν διαλεξει οι ιδιοι..και ξαφνικα εφυγε και απογειωθηκε το προιον..Και τοτε επι πασοκ ετσι πιστευαμε οτι ειχαμε αναπτυξη :lol:
https://www.euroleaguebasketball.net/en ... c-records/

Εικόνα
Finally, fan attendance at EuroLeague Regular Season games reached unprecedented levels, setting a new all-time record with 3,251,706 spectators filling arenas across the competition. This represents an increase of 232,652 fans compared to the previous season, marking an 8% growth and further strengthening the EuroLeague’s in-arena experience.
Τα +80% που βλέπουμε είναι γιατί ήταν σε νηπιακό στάδιο το marketing , στην ΠΑΣΟΚ Μπερτομέου pre-covid era :roofl:

Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Basketforum Fantasy Champion 2025-26🏆
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διεθνή Πρωταθλήματα και Αγώνες”