Χμ...δεν είμαι σίγουρος οτι συμφωνώ με το οτι η χρονιά είναι πετυχημένη για την Μπαρτσελόνα. Πρόκειται για μια ομάδα με δυσθεώρητο μπάτζετ η οποία φέτος φέρνει το πιο hot όνομα των πάγκων και κάνει μια εξαιρετική προσθήκη στα γκαρντ αναβαθμίζοντας θεωρητικά το παιχνίδι της στην δημιουργία με οτι καλύτερο υπάρχει στην Ευρώπη (για τον Καλάθη μιλάω, ξέρω οτι μερικοί βγάζουν σπυριά

Δηλαδή τι είπανε στον σχεδιασμό στην αρχή της χρονιάς οι ιθύνοντες; Πάμε μπας και προκριθούμε f4 και αν τα καταφέρουμε ευχαριστημένοι θα είμαστε; Δε νομίζω. Πιστεύω οτι ο ξεκάθαρος στόχος ήταν να παίξει η ομάδα όμορφο και σύγχρονο μπάσκετ και φυσικά να κατακτήσει την κούπα.
Δυστυχώς για τους ίδιους δεν κατάφεραν τίποτα απο τα δύο. Κατά τη γνώμη μου πέρυσι η Μπαρτσελόνα με τον αναχρονιστικό Πέσιτς στον πάγκο έπαιξε πολύ καλύτερο μπάσκετ. Έρχεται φέτος ο καλύτερος νέος προπονητής της Ευρώπης να διαχειριστεί ένα εκπληκτικό ρόστερ και τι βλέπουμε; Τις κλασικές (και επιτυχημένες) αμυντικές τακτικές της Ζαλγκίρις, έλλειψη φαντασίας στην επίθεση με λίγες εκλάμψεις καλού μπάσκετ απο τις μεγάλες προσωπικότητες εντός παρκέ, πολλές αλλαγές σε άμυνα και επίθεση, κακή διαχείριση παιχτών (Ερτέλ, Χάνγκα, Οριόλα), νεύρα απο την άκρη του πάγκου, συνεχόμενα παράπονα για τους διαιτητές.
Συνέπεια; Δύσκολη πρόκριση απέναντι στη Ζενίτ με μπάσκετ Λιμόζ, δύσκολη πρόκριση απέναντι στην Αρμάνι με τον Πάντερ να χάνει το τρίποντο εντελώς μόνος του 6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ήττα στον τελικό σβηστά απο μια κάκιστη (για τα δεδομένα της) Εφές.
Και υπάρχει και ACB. Να δούμε τι θα καταφέρουν κι εκεί οι Καταλανοί.
Δεν ξέρω, προσωπικά θεωρούσα οτι ο Γιασκεβίτσιους θα έβαζε καινούργια, σύγχρονα πράγματα στο παιχνίδι του με το ρόστερ που διαχειρίστηκε και την δυνατότητα να πάρει όποιον θέλει. Δηλαδή αν δεν προσθέτει καινούργια πράγματα στο μπάσκετ το πιο hot όνομα των ευρωπαικών πάγκων που είναι ακόμα νέος σε ηλικία, ποιος θα το κάνει; Ο Ρενέσες στα 74 του ή ο Μεσίνα στα 62;
Όχι, δε νομίζω οτι μπορεί να θεωρηθεί πετυχημένη η χρονιά της Μπαρτσελόνα. Η ομάδα στήθηκε για καλό μπάσκετ και κατάκτηση της ευρωλίγκας. Ή για να το θέσω με ποδοσφαιρική αναλογία, είναι τόσο πετυχημένη όσο της Σίτι του Γκουαρντιόλα. Κι αυτός τελικό πήγε. Που τον έχασε χωρίς να κάνει ούτε μια ευκαιρία. Δε νομίζω να πανηγυρίζουν στο Μάντσεστερ.