Λύσσαξες πια με τις πορείες.
Είναι η αδυναμία μου, πού με χάνεις πού με βρίσκεις όλο εκεί είμαι, ειδικά τώρα που τις έχω δίπλα μου δε χάνω καμία.
Παρεμπιπτόντως, δεν είναι νέο το μπλε- κόκκινο στο ΠΑΜΕ. Παίζει πολλά χρόνια. Τουλάχιστον από τα χρόνια του Συντάγματος (2010-12) αν δεν παίζει από την ίδρυση του στα τέλη της δεκαετίας του 90'.
Όχι, στην ίδρυση είμαι σίγουρος πως ήταν το κοκκινο-μαύρο, αυτό που έχει στην οριτζιναλία logo του το
https://pamehellas.gr/ . Aυτά τα ρεβιζιονιστικά πανιώνια χρώματα πρέπει να μπήκαν μετά το γκολ του Ναλιτζή
*Για να γυρίσουμε on topic

Έβαλα άσπρο λινό συνολάκι, δημιουργία του Γαβαλά.
Παπούτσι μαύρο Zita Hellas (με τάπες για χορτάρι) και κάλτσα ερυθρόλευκη Βαμβακούλας (κι αυτός από το Λαύριο όπως ο Κάρτερ, ξεκίνησε) μέχρι το γόνατο.
Πληρώνω ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ για τέτοια φωτό.
Τελικά το πήρα το τρελόχαρτο.

Καλή λευτεριά.
Βγαίνω λίγο off topic αλλά γίνετε αρκούδες μαζί μου (bear with me) θα καταλήξει μπασκετικό. Σήμερα λοιπόν στην πορεία είχε ένα κύριο με ένα πλακάτ που κάτι έλεγε για το 10ωρο και τον εργατικό μεσαίωνα κι από κάτω είχε μια σημαία της Κούβας. Ε δεν άντεξα (παρότι η κοπέλα μου με τράβαγε "μην πας και τσακωθείς πάλι" (τελευταία φορά ήταν σε μια ανοιχτή εκδήλωση του Τζήμερου, δεν κρατήθηκα κι εκεί, παραλίγο να τις φάω

) και πήγα και του έπιασα κουβέντα, γιατί με το ΠΑΜΕ κάνεις κανονικές, πολιτισμένες συζητήσεις, είναι συζητήσιμοι (δεν κάνω πλάκα) :
- Συγγνώμη κύριε, είστε υπέρ του 12ωρου; ρωτάω
- Όχι βέβαια, λέει αυτός.
- Ε τότε γιατί βάλατε τη σημαία της Κούβας; Δεν ξέρετε πως οι Κουβανοί εργάζονται 2 μέρες επί συνεχές 12ωρο και μετά έχουν 2 μέρες ρεπό;
- Αποκλείεται μου λέει αυτός, στράβωσε κάπου και το μισό χείλος, φοβήθηκα πως ένα εγκεφαλικό , μια ανακοπή, ένα ντουβρουτζά θα τον πάθαινε, αλλά τελικά ήταν ντούρος ο σύντροφος.
Συνέχισα εξηγώντας πως όχι μόνο ισχύει τουλάχιστον 30 χρόνια τώρα, αλλά είναι υποχρεωτικό (δεν έχεις δικαίωμα επιλογής), δεν πληρώνεται καμία υπερωρία κι επιπλέον ισχύει και στο δημόσιο, που έτσι κι αλλιώς είναι το 85% των θέσεων εργασίας κι ότι φυσικά δεν υπάρχει καμία αποζημίωση απόλυσης (όποτε θέλει σε απολύει είτε το Δημόσιο είτε ο ιδιώτης) ,το δε επίδομα ανεργίας για κάποιον με 25 έτη εργασίας είναι... 2 μήνες.
Πλακώσανε μετά κάτι άλλοι, δεν είχαν ιδέα περί Κούβας βέβαια οι καημένοι, αλλά ξαναλέω συζητήσαμε σε πολιτισμένο επίπεδο, μέχρι που ήρθε ένας και φώναζε ότι είμαι αφεντικό κι έχω "γαλέρα"

κι ότι είμαι εγκάθετος (αυτό νομίζω έχω να το ακούσω από τις συγκεντρώσεις του Λεβέντη επί Υπουργού Τύπου Ρέππα, εκείνες με το επικό σύνθημα "κάνε το κανάλι δορυφορικό - για να πάθει ο Ρέππας εγκεφαλικό".)
Για την ιστορία, όχι μόνο εργάζονται 12ωρο οι Κουβανοί, αλλά όποιον και να ρωτήσεις το προτιμάει (όπως κι εγώ όταν εργαζόμουν με ωράριο) διότι τα ρεπό που σου δίνει είναι απαραίτητα, ειδικά σε μια χώρα σαν την Κούβα, που χρειάζεσαι ολόκληρη μέρα για να κάνεις πολλά πχ αυτή τη στιγμή οι ουρές για αγορά κρέατος (ααααν βρεις) είναι 7-9 ώρες αναμονής στην Αβάνα, η κοπέλα μου για να πάει στη δουλειά της ήθελε 2-2,5 ώρες ωτοστόπ, για να ασχοληθείς με τα παιδιά σου είναι επιθυμητά τα πολλά ρεπό, για να κάνεις μια παράνομη σχέση, να πας στο γήπεδο να δεις την εθνική να τρώει τριαντάρες (μιλάμε για ώρες περπάτημα λόγω ανύπαρκτης συγκοινωνίας), να ψάξεις ρύζι στη μαύρη αγορά, τα απλά καθημερινά δηλαδή.
Να θυμίσω ότι κι εγώ έλεγα ότι ο Βεζέ δεν κάνει με τίποτε ως 3ρι αλλά, έλα που ήταν το ίδιο καλός στο 3. Μας τάπωσε όλους εμάς ο Σάσα. Τρελή πρόοδος και μπράβο σε όσους (αντίθετα με μένα) πίστευαν στον Βεζέ. Δεν θα με εκπλήξει αν πάει μέχρι και το ΝΒΑ. ΜΕ αυτόν πια είναι όλα πιθανά.
Αν πάει στο ΝΒΑ ως τριάρι δεσμεύομαι ότι θα πάω σε συνέδριο του Βαρουφάκη ντυμένος Ευρώ.
Περί Κάρτερ και αδύνατου σώματος για τη θέση του, να θυμίσω ότι ο εξίσου λιπόσαρκος, Κέβιν Πάντερ παίζει στην ίδια θέση (ενώ -σημειολογικά μιλώντας- ξεκίνησε κι αυτός από το Λαύριο. Α, ρε γίγαντα Σερέλη) και σκίζει στην ευρωλίγκα. ga
Καταρχήν δεν τον θυμάμαι καν στο Λαύριο αυτόν, νόμιζα ότι από το Βέλγιο τον είχαν φέρει. Μωρέ μπράβο (και στο Σερέλη και σε σένα). Κατά δεύτερον να κάνω την κωλοτούμπα μου και να πω ότι δεν τον πίστευα καθόλου από τότε που έπαιζε στην ΑΕΚ, με έχει ξεφτιλίσει εντελώς. Όχι τον νοιάζει η άποψή μου βέβαια, φαντάζομαι ότι της δίνει τόση σημασία όση και οι του ΠΑΜΕ (δε σας το είπα ότι θα το έδενα μπασκετικά;

)