2021-2022-Ολυμπιακός - Mεταγραφές

Συντονιστής: Captains

AO DAFNIS

a1greece
Reactions: 686
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Ιουν 23, 2021 12:41 pm

Μακάρι να έρθει ο Ντόρσει και ο Κώστας σαν 3ο 5άει κ όχι για αντικατάσταση του Ζαν Σαρλ (δεν βγάζει νόημα κάτι τέτοιο). Ένα ρόστερ :

1. Σλούκας , Walkup , Λούντζης/Λάρε
2. Dorsey , Carter , Mackissic
3. Παπ , Lighty
4. Πρι , Σασα , Jean Charles
5. Fall , Martin , Kώστας

έχει αρκετή ευελιξία και μπορεί να παίξει με πολλά σχήματα ο coach. Σε βάθος ίσως είναι ένα από τα καλύτερα ροστερ της τελευταίας 10έτιας+ . Ένας εκ των Λούντζη/Λάρε πάνε δανεικοί και λογικά Jean Charles μόνο για EL. Για μένα ο Λάρε έχει κερδίσει με το σπαθί του θέση στο ροστερ ακόμα και με περιορισμένο (προφανώς)ρόλο. Αν δεν έρθει ο Dorsey αλλά ξένος στην θέση του λογικά και ο Carter πάει για δανεικός.

Νομίζω πως ο Μπαρτζώκας με την διαφαινόμενη επιστροφή στην Α1 αλλά και με τις αυξημένες (θεωρητικά) προσδοκίες φέτος για 8άδα ξέρει πως ίσως είναι η τελευταία του ευκαιρία φέτος. Δεν νομίζω πως θα αφήσει την ομάδα γυμνή στο 2. Το ότι ο Σπανούλης δεν έχει ανακοινώσει βέβαια αν σταματάει ή όχι με προβληματίζει

Στο 5 η προσθήκη του Κώστα είναι nice to have. Eίτε έρθει είτε όχι δεν θα αλλάξει κάτι φέτος. Απλά με την απόκτηση του παίρνεις έναν φτηνό Έλληνα με καλό potential που μελλοντικά μπορεί να γίνει πολύ χρήσιμος. Θα το χαρακτήριζα low risk / high reward κίνηση.

2
2 Εικόνα
Agio96

senior
Reactions: 45
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Ιουν 23, 2021 12:56 pm

AO DAFNIS έγραψε:
Τετ Ιουν 23, 2021 12:41 pm
Μακάρι να έρθει ο Ντόρσει και ο Κώστας σαν 3ο 5άει κ όχι για αντικατάσταση του Ζαν Σαρλ (δεν βγάζει νόημα κάτι τέτοιο). Ένα ρόστερ :

1. Σλούκας , Walkup , Λούντζης/Λάρε
2. Dorsey , Carter , Mackissic
3. Παπ , Lighty
4. Πρι , Σασα , Jean Charles
5. Fall , Martin , Kώστας

έχει αρκετή ευελιξία και μπορεί να παίξει με πολλά σχήματα ο coach. Σε βάθος ίσως είναι ένα από τα καλύτερα ροστερ της τελευταίας 10έτιας+ . Ένας εκ των Λούντζη/Λάρε πάνε δανεικοί και λογικά Jean Charles μόνο για EL. Για μένα ο Λάρε έχει κερδίσει με το σπαθί του θέση στο ροστερ ακόμα και με περιορισμένο (προφανώς)ρόλο. Αν δεν έρθει ο Dorsey αλλά ξένος στην θέση του λογικά και ο Carter πάει για δανεικός.

Νομίζω πως ο Μπαρτζώκας με την διαφαινόμενη επιστροφή στην Α1 αλλά και με τις αυξημένες (θεωρητικά) προσδοκίες φέτος για 8άδα ξέρει πως ίσως είναι η τελευταία του ευκαιρία φέτος. Δεν νομίζω πως θα αφήσει την ομάδα γυμνή στο 2. Το ότι ο Σπανούλης δεν έχει ανακοινώσει βέβαια αν σταματάει ή όχι με προβληματίζει

Στο 5 η προσθήκη του Κώστα είναι nice to have. Eίτε έρθει είτε όχι δεν θα αλλάξει κάτι φέτος. Απλά με την απόκτηση του παίρνεις έναν φτηνό Έλληνα με καλό potential που μελλοντικά μπορεί να γίνει πολύ χρήσιμος. Θα το χαρακτήριζα low risk / high reward κίνηση.
Top ροστερ αυτό που έθεσες και μακάρι να ναι έτσι καθώς θα γεμίσουμε με πολλή ποιότητα στη περιφέρεια.. Λίγο αστάθεια στο σουτ θα έχουμε άλλα πιστεύω θα καλυφθεί από τους πολύ καλούς διεισδυτικους μας παίχτες.. Μετά από πολύ καιρό θα έχουμε πολλούς μπουκαδορους στο καλάθι και δε θα τα περιμένουμε όλα απ τον κιλλ Μπιλ. Ξεκάθαρα ροστερ 8αδας και με βλέψεις για πιο ψηλά αν το αξιοποιήσει αποκλειστικά ο κόουτς Μπι που τώρα όλο το βάρος της ευθύνης πέφτει πάνω του. Οφείλει να δέσει αρμονικά το ροστερ για να παίρνει τον μάξιμουμ απ το καθένα.

0
Άβαταρ μέλους
mixalisgate7

champion
Reactions: 1654
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan

Τετ Ιουν 23, 2021 3:47 pm

Ανακοινώθηκε ο Φαλ.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
prime7

euroleague
Reactions: 949

Τετ Ιουν 23, 2021 3:49 pm

Έλα ανακοινώσεις να γουστάρουμε!!!!!

0
Άβαταρ μέλους
nikolas12

allstar
Reactions: 883
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Kobe Bryant, Σπανούλης

Τετ Ιουν 23, 2021 3:53 pm

Μια χαρά κίνηση βάσει των χρημάτων που θα διαθέταμε για τη θέση. Σιδερένιος, μακάρι να δέσει με τον Hassan στο 5 και να προσφέρει στην ομάδα :D

0
Για μουσική, σειρές, ταινίες, βιβλία και καφροραδιοφωνικές εκπομπές: anthem.gr

Επίσης μία στο τόσο γράφω κι εδώ: Super Hero News

Τσεκ :D
Άβαταρ μέλους
Coach Periklis

allstar
Reactions: 2269
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant

Τετ Ιουν 23, 2021 5:13 pm

Καλώς μας ήρθε

0
"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
Άβαταρ μέλους
nikolas12

allstar
Reactions: 883
Αγαπημένος παίκτης: Kobe Bryant, Σπανούλης

Πέμ Ιουν 24, 2021 11:04 am

Στο χθεσινό Fight Club βγήκε ο Ζέρβας και μίλησε για την άφιξη του Fall και είπε ότι ο Ολυμπιακός έχει κλείσει μεν Lighty, Carter, Λούντζη, αλλά το ρόστερ όπως είπε δεν έχει κλείσει ακόμα, ενώ πριν λίγες μέρες είχε πει ότι το ρόστερ έκλεισε με αυτούς. Φαντάζομαι ότι τώρα δε μιλάει για σίγουρη μεταγραφή, αλλά η δική μου ανάγνωση λέει ότι λογικά θα πάρουμε Dorsey και αν βρει ομάδα ο Dorsey θα ψάξουμε για κανά αμερικάνικο λαβράκι ή κομμένο παίκτη, ιδανικά σουτέρ.

0
Για μουσική, σειρές, ταινίες, βιβλία και καφροραδιοφωνικές εκπομπές: anthem.gr

Επίσης μία στο τόσο γράφω κι εδώ: Super Hero News

Τσεκ :D
basket72
Reactions:

Πέμ Ιουν 24, 2021 11:15 am

nikolas12 έγραψε:
Στο χθεσινό Fight Club βγήκε ο Ζέρβας και μίλησε για την άφιξη του Fall και είπε ότι ο Ολυμπιακός έχει κλείσει μεν Lighty, Carter, Λούντζη, αλλά το ρόστερ όπως είπε δεν έχει κλείσει ακόμα, ενώ πριν λίγες μέρες είχε πει ότι το ρόστερ έκλεισε με αυτούς. Φαντάζομαι ότι τώρα δε μιλάει για σίγουρη μεταγραφή, αλλά η δική μου ανάγνωση λέει ότι λογικά θα πάρουμε Dorsey και αν βρει ομάδα ο Dorsey θα ψάξουμε για κανά αμερικάνικο λαβράκι ή κομμένο παίκτη, ιδανικά σουτέρ.
Παίδες σε αυτήν την ιστορία πρέπει να έχουμε ακόμα υπόψη ότι μέχρι ο ίδιος ο Σπανούλης να πει, ότι δεν συνεχίζει (με τον Ολυμπιακό, ή και γενικά) για του χρόνου, δεν μπορούμε να πάμε για άλλον γκαρντ. Και γιατί δεν βγαίνουν με τίποτε οι χρόνοι αλλά και για λόγους σεβασμού στον αρχηγό.

Δεν είναι μόνο η φετινή αργοπορία του ΝΒΑ, δηλαδή.

Άβαταρ μέλους
Sokos

euroleague
Reactions: 550
Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter

Πέμ Ιουν 24, 2021 12:08 pm

basket72 έγραψε:
nikolas12 έγραψε:
Παίδες σε αυτήν την ιστορία πρέπει να έχουμε ακόμα υπόψη ότι μέχρι ο ίδιος ο Σπανούλης να πει, ότι δεν συνεχίζει (με τον Ολυμπιακό, ή και γενικά) για του χρόνου, δεν μπορούμε να πάμε για άλλον γκαρντ. Και γιατί δεν βγαίνουν με τίποτε οι χρόνοι αλλά και για λόγους σεβασμού στον αρχηγό.

Καλημέρα κι από εμένα.

Παρακολουθώ όλα τα ποστ παρόλο που χω κάτι αιώνες να γράψω.

Να πω απλά ότι αν ο σχεδιασμός για την απόκτηση του βασικού μας SG - από τον οποίο λογικά θα περιμένουμε να τραβάει και πολύ κουπί στο σκοράρισμα - εξαρτάται από την απόφαση του 39χρονου Σπανούλη για το αν θα συνεχίσει να παίζει (για να σπάσει ένα ρεκόρ αλλά και να συνεχίσει να ναι ο κάτοχος του ρεκόρ για τις περισσότερες τάπες), τότε έχουμε ήδη αποτύχει για την επόμενη σεζόν, κι ας είναι ακόμα Ιούνιος.

Θέλω να πιστέψω ότι όσο τεράστιος παίκτης και να ναι ο Σπανούλης και όσα αγάλματα και να αξίζει να του χτίσουμε, θα επικρατήσει η λογική σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
verycoco

junior
Reactions: 20
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Che

basket72 έγραψε:
nikolas12 έγραψε:

Δηλαδή θεωρείς ότι παίζει να μην κουμπώσουμε SG σε περίπτωση που ο Σπαν κάτσει για αλλη μια σεζον ή δε θα κάνουμε άλλη μεταγραφή πέραν του Ντόρσευ στο σενάριο αυτό; Αν ισχύσει το 2ο καλως ή κακώς μου φαίνεται λογικό αλλά αν η ομάδα δε μπάρει σουτέρ ή έστω το ντορσευ λόγω σπαν είναι καθαρή αυτοκτονία, μας δένει τα χέρια 👐

1
1 Εικόνα
μαζί με την ομάδα μεγαλώνουμε και εμεις...
Άβαταρ μέλους
Jimmyrogue84

euroleague
Reactions: 552

Πέμ Ιουν 24, 2021 12:10 pm

nikolas12 έγραψε:
Ετσι πιστεύω κι εγω, θα δουν και με Σπανούλη τι θαγίνει, ο οποίος και να ανανεώσει θα ναι τιμής ένεκεν και για να παίξει κάνα δεκάλεπτο.Δε μπορεί παραπάνω ο Μπιλ, το καταλαβαίνουν κι όλοι νομίζω.Αν δε κάτσει Ντόρσεϊ θα πάνε για κάνα Αμερικανό λογικά.Αυτά που λέει ο Ζέρβας δείχνουν ότι δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό και τα πράγματα μπορει να αλλάξουν την άλλη μέρα.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
prime7

euroleague
Reactions: 949

Πέμ Ιουν 24, 2021 12:41 pm

Ο Σπανούλης είναι μονίμως τραυματίας τα τελευταία 3 χρόνια. Ούτε με την Εθνική δεν κατάφερε να πάει που ήθελε. Αν ανέβουμε Α1 τότε ας μείνει να παίζει εύκολα ματσάκια στην Ελλάδα. Για Euroleague είναι αρνητικός για την ομάδα και της κάνει κακό.

0
AlexD

nba
Reactions: 1719
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone

Πέμ Ιουν 24, 2021 12:47 pm

Sokos έγραψε:
basket72 έγραψε:

Καλημέρα κι από εμένα.

Παρακολουθώ όλα τα ποστ παρόλο που χω κάτι αιώνες να γράψω.

Να πω απλά ότι αν ο σχεδιασμός για την απόκτηση του βασικού μας SG - από τον οποίο λογικά θα περιμένουμε να τραβάει και πολύ κουπί στο σκοράρισμα - εξαρτάται από την απόφαση του 39χρονου Σπανούλη για το αν θα συνεχίσει να παίζει (για να σπάσει ένα ρεκόρ αλλά και να συνεχίσει να ναι ο κάτοχος του ρεκόρ για τις περισσότερες τάπες), τότε έχουμε ήδη αποτύχει για την επόμενη σεζόν, κι ας είναι ακόμα Ιούνιος.

Θέλω να πιστέψω ότι όσο τεράστιος παίκτης και να ναι ο Σπανούλης και όσα αγάλματα και να αξίζει να του χτίσουμε, θα επικρατήσει η λογική σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.
Καλημέρα και σε σένα!

(Θέλω να) Πιστεύω πως μια μεταγραφή ακόμα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Οι σίγουροι είναι οι:

Σλούκας, Γουόκαπ,
Μεταγραφή, Μακ

Και 2 εκ των Λάρε, Λούντζη, Κάρτερ (ανάλογα αν θα κάτσει ο Ντόρσει ή ξένος πρώτα θα κοιτάξει να μείνει ο Κάρτερ)

Αν ο Σπαν μείνει θα πάνε δανεικοί 2 εκ των Λάρε/Λούντζη/Κάρτερ.

Δείχνει λίγο ανώμαλος σχεδιασμός από την μία αλλά έχοντας ανοιχτά τα θέμαμα (1) Ντόρσει, (2) Σπαν ( και μέχρι πριν λίγες μέρες τον Μήτο) βγάζει νόημα. Δεν θα ήθελε ο Μπαρτζώκας να του μείνει ο Σπαν αντί του Ντόρσει, έχει ήδη φροντίσει να είναι αντί του Λούντζη ή/και του Λάρε/Κάρτερ.

Επίσης όσο περνάει ο καιρός πείθομαι όλο και πιο πολύ πως δεν θα συνεχίσει ο Σπαν.

0
fotis vlachopoulos

euroleague
Reactions: 1099
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Ιουν 24, 2021 1:34 pm

shaq7 έγραψε:
Τρί Ιουν 22, 2021 7:38 pm
Μακαρι να ρθει,ειδικα σαν 3το πενταρι και οχι στην θεση του λιβιο..Μονο με βεζε πρι στο 4 δεν βγαινει η χρονια..Οποιος τον εχει δει να μιλαει το παιδι εχει τρελη θεληση να μαθει,γουσταρει να παιζει αμυνα και ειναι πολυ ταπεινος(οπως και ολα τα αδερφια και μπραβο τους).Θεωρω αν ερθει μεσα σε 3 χρονια θα χει γινει απο τα τοπ 5ρια στην ευρωπη,προφανως θα του παρει τουλαχιστον εναν χρονο να προσαρμοστει μιας και ειναι τελειως αδουλευτος γιαυτο καλυτερα σαν 3τος..Αν ειναι καλος ο μπαρτζω θα του δωσει πολυ χρονο..

Πολυ καλη κινηση και απο την ομαδα να του πει 4χρονια συμβολαιο μονο με nba out μιας και εχουμε καει απο την τσσκα τοσες φορες..

Δεν τον βλεπω να ρχεται παντως και να αφηνει το νβα..
sorry αλλα αν ερθει να αγωνιστει Ευρωπη δεν θα αφησει το ΝΒΑ , τη G -league θα αφησει εκτος αν θεωρει τρομερη διακριση να αγωνιζεται garbage time και τριλεπτα τεςτραλεπτα σε σκοτωμενα παιχνιδια μια στις τοσες που τον εχουν εντος ροστερ οι lakers . Εδω κι ο Θανασης κατ 'εμε κακο κανει στην καριερα του να ειναι τεταρτοπεμπτη επιλογη απο τον παγκο του μιλγουοκι αντι να ειναι βασικο στελεχος σε ομαδα ευρωλιγκας, ποσο μαλλον ο Κωστας που με μια διετια στην ευρωπη μια χαρα ονοματακι μπορει να φτιαξει και αν σταματησει απλα να ειναι ο μικρος αδερφος του Γιαννη ... αλλα βεβαια ο καθενας μας τα βλεπει διαφορετικα τα πραγματα .

0
τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
jazz thrilos
Reactions:

Πέμ Ιουν 24, 2021 2:14 pm

Αναρωτιέμαι, πραγματικά έχω γνήσια απορία, ο Σπανούλης δεν έχει αποφασίσει ακόμα μέσα του αν πρόκειται να συνεχίσει ή όχι; Το σκέφτεται δηλαδή ακόμα; Ζυγίζει τις επιλογές του; Διερευνά τις δυνατότητες του σώματος του;

Οκ, δεκτά όλα τα παραπάνω αν όντως δεν έχει αποφασίσει ο ίδιος. Αυτό όμως που δεν μπορεί να δεχτεί το φτωχό μου το μυαλό με τίποτα είναι οτι ο Μπαρτζώκας έχει την "οδηγία" να κάτσει να περιμένει μέχρι να αποφασίσει ο Βασίλης αν θα συνεχίσει και μετά να κινηθεί ή όχι για παίχτη σκόρερ στα γκαρντ. Αν δηλαδή ισχύει η φόρμουλα "ο Βασίλης μένει = δεν παίρνουμε παίχτη / ο Βασίλης αποσύρεται = παίρνουμε γκαρντ σουτερ που να γαζώνει" και αν ο μεταγραφικός σχεδιασμός εξαρτάται όχι απο τα θέλω του κοουτς και τις ανάγκες της ομάδας αλλά απο τις ορέξεις του αρχηγού σχετικά με το μέλλον του, τότε πραγματικά δεν δουλεύει τίποτα σωστά στο τμήμα.

Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Σπανούλης αλλά είτε μείνει είτε σταματήσει εμείς χρειαζόμαστε εναν ικανότατο sg, κατά προτίμηση εγνωσμένης αξίας και με προϋπηρεσία στην ευρωλίγκα. Έναν παίχτη που θα ξεκινά πενταδάτος με τον Σλούκα, έναν πραγματικό starter, γιατί πέρα απο τον Σλούκα οι υπόλοιποι που διαθέτουμε μέχρι στιγμής στα γκαρντ για μένα χαρακτηρίζονται απο μέτριοι εως καλοί bench players.

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”