Η πρώτη αλλαγή σε σχέση με φέτος θα είναι ότι οι ομάδες θα μπορούν να έχουν έναν παίκτη από την Ευρωπαϊκή Ζώνη της Fiba όπως ενημέρωσε η προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ:
«Στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας ανδρών δικαίωμα συμμετοχής έχει ένας αθλητής που προέρχεται από την ευρωπαϊκή ζώνη της FIBA (κοινοτικός). Κάθε ομάδα της Α2 εθνικής κατηγορίας ανδρών έχει δικαίωμα να αποκτήσει ή να αντικαταστήσει τον παραπάνω αθλητή μέχρι τις 15/2/2022. Σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού (έλεγχος από ιατρό της ΕΟΚ) και αποχώρησής του, η ομάδα έχει το δικαίωμα να τον αντικαταστήσει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2022. Η άσκηση του δικαιώματος αυτού θα γίνει αυστηρά και μόνο για μία φορά».
Ήρθε και η αναμενόμενη αντίδραση από τον Π.Σ.Α.Κ.:
«Με έκπληξη διαβάσαμε, ότι τη νέα σεζόν, επανέρχεται το δικαίωμα συμμετοχής ενός κοινοτικού σε κάθε ομάδα!
Πριν ένα χρόνο, οι άνθρωποι της ΕΟΚ, ισχυρίστηκαν στο ΔΣ του ΠΣΑΚ, ότι ικανοποίησαν ένα πάγιο αίτημα μας και τώρα πάλι αλλάζουν την απόφασή τους!
Γιατι;
Τι άλλαξε μέσα σε ένα χρόνο;
Η ίδια διοίκηση είναι και θέλουμε να μάθουμε την πραγματικότητα.
Παρά την πανδημία και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν το πρωτάθλημα ήταν πολύ ανταγωνιστικό...»
Και κάπως έτσι ξεκινάει με ενδιαφέρον και ίντριγκες και το θέμα για την νέα σεζόν.
