2022-2023-Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές

Συντονιστής: Captains

titsokk

a1greece
Reactions: 177
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Αύγ 21, 2021 9:55 pm

basket72 έγραψε:
Σάβ Αύγ 21, 2021 9:51 pm
titsokk έγραψε:
Σάβ Αύγ 21, 2021 8:22 pm
Αδιανοητο να θεωρείται απο πολυ κοσμο εδω λαθος η παρουσια του Νεντοβιτς , ενος παικτη που ακομη και το 60-70% των παιχνιδιων να παιξει σε μια σεζον , ειναι ανεπαναληπτη κλαση . Εκανε μια ακρως εντυπωσιακη σεζον , οντας ασταματητος !

Χωρις να θελω να σπειρω εριδες , δε γινεται να μελαγχολουμε επειδη ο ΟΣΦΠ αγορασε τον Ντορσει (που σιγουρα ειναι καλός παίκτης) και να στραβομουτσουνιαζουμε που εχουμε καποιον καλύτερο.
Εγώ θα έλεγα (εδώ το έχω :P )ότι είναι αδιανόητο να θεωρείται σωστό η παρουσία του Νέντο, αλλά δεν θα το πω. Θεωρώ και τα 2 κάπως υπερβολικά ως έκφραση. :dribble:

Σχετικά με το ποια ομάδα είναι καλύτερη ("ροστερικά" ) δεν θα τοποθετηθώ όπως δεν τοποθετήθηκα και σ' ένα ανάλογο ερώτημα στο αντίστοιχο τόπικ του Ολυμπιακού. Κι αυτό γιατί σέβομαι την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Παναθηναϊκοί. Είναι μια κατάσταση την οποία την ξέρουμε αρκετά καλά εμείς οι μπασκετικοί Ολυμπιακοί.

Μετά την εισαγωγούλα αυτή να σου πω ότι ο Νέντοβιτς αυτή τη στιγμή δεν θεωρείται καλύτερος παίκτης από τον Ντόρσεϊ. Επειδή επισκέπτομαι μια δεκαετία τώρα ισπανικό φόρουμ (όσο και το δικό μας) να σου πω ότι η συντριπτκή πλειοψηφία των φίλων της Ρεάλ και της Μπασκόνια τον λιγουρεύονται μήνες τώρα. ΟΙ της Μπαρτσελόνα όχι, γιατί είναι τόσο γεμάτοι στο 2, όσο καμιά ομάδα στην Ευρώπη.

Για τον Νέντοβιτς δεν είδα ούτε μισή αναφορά (κυριολεκτικά όμως) από φίλο των 4 μεγάλων ομάδων της Ισπανίας. Επιπλέον η μόνη ομάδα που τον προσέγγισε ήταν η Μπούργος. Ενώ κι οι ομάδες που έχει παίξει την τελευταία 5ετία δεν έχουν πάει καλά. Πρέπει κανείς ν' ανατρέξει στη σεζόν 16-17 όπου η Μάλαγα πήγε στους 4 της ACB και σήκωσε το Γιούροκαπ. Κι όλα αυτά πριν τους 2 σοβαρούς τραυματισμούς που του έκοψαν το τρελό άλμα που είχε ως τότε. Τον παίκτη τον παρακολουθώ. Τον θεωρώ ως έναν από τους πλέον προικισμένους παίκτες που έβγαλε το ευρωπαϊκό μπάσκετμπολ τα τελευταία 10 χρόνια και βάλε. Πιο ταλαντούχο από τον Μίτσιτς πχ και γιατί όχι ικανό να φτάσει κοντά στα επίπεδα του Μπόγκνταν. Το αποτέλεσμα όμως φτωχότατο. Ήρθαν κι οι τραυματισμοί (ίσως όχι εντελώς τυχαία θα έλεγα- γενικά στον κόσμο του) και το αποτέλεσμα είναι να παίρνει συμβόλαιο μικρότερο από τον Ντόρσεϊ.

Η προσέγγισή μου έχει μπασκετικά κριτήρια κι όχι ομαδικά/οπαδικά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση εννοώ. Συγκρίνω 2 παίκτες βάσει αυτού που μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα τους.

Οπαδικα κρινεις. Δεν εχουν καμμία σχέση οι δυο παικτες απο αποψη δυνατοτητων. Η σωματικη ευπαθεια του Νεντοβιτς τον "κατεβαζει" στα επίπεδα του να συγκρινεται με ανερχομενους παικτες σαν τον Ντορσει

0
basket72
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Αύγ 21, 2021 9:59 pm

titsokk έγραψε:

Οπαδικα κρινεις. Δεν εχουν καμμία σχέση οι δυο παικτες απο αποψη δυνατοτητων. Η σωματικη ευπαθεια του Νεντοβιτς τον "κατεβαζει" στα επίπεδα του να συγκρινεται με ανερχομενους παικτες σαν τον Ντορσει

Μιλάς θυμωμένα και δεν έχω κάτι άλλο να σου πω. Βλέπουμε άλλο μπάσκετ. Και δεν είμαι οπαδός τα τελευταία 30 χρόνια (γεμάτα).

titsokk

a1greece

Σάβ Αύγ 21, 2021 10:05 pm

basket72 έγραψε:
Σάβ Αύγ 21, 2021 9:59 pm
titsokk έγραψε:

Μιλάς θυμωμένα και δεν έχω κάτι άλλο να σου πω. Βλέπουμε άλλο μπάσκετ. Και δεν είμαι οπαδός τα τελευταία 30 χρόνια (γεμάτα).
Εκτιμώ τις αποψεις σου παντα. Εγω ειμαι οπαδος τα τελευταια 30 χρονια αλλα δεν εχω ποτε προβλημα να παραδεχτω την αληθεια ακομη κι αν ειναι σκληρη.

0
Άβαταρ μέλους
A.CAB II

senior
Reactions: 321
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένος παίκτης: 3D
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos

Σάβ Αύγ 21, 2021 10:18 pm

Εγώ πάντως που είμαι οπαδός και ήμουν και θα είμαι θεωρώ το Ντόρσει αυτή τη στιγμή κατά πολύ καλύτερο του Νέντοβιτς. Από όπου κι αν το πιάσεις.

Τώρα αν παίξουν κανά μονό πάω πάσο. Εκεί βλέπω Νέντοβιτς να κάνει πλάκα.
Σε επίπεδο Ευρολίγκας (για να μην πω απλά επαγγελματικό) ο Νέντοβιτς είναι στα όρια του πρώην. Βασικά αν χάσει και τη φετινή μισή χρονιά (που είναι και το πλέον πιθανό) τότε μιλάμε για 4 συνεχόμενα έτη κουτσά. Άσε που δεν έχει δει ποτέ πλέι οφ Ευρολίγκας και έφτασε 30. Και εμείς τον βαφτίσαμε ηγέτη. Πάρε 16η θέση να 'χεις λοιπόν.

Αν μείνει υγιής και ξεκαβαλήσει το καλάμι τότε μάλιστα, μιλάμε για παιχταρά απ' τους λίγους. Αλλά νομίζω το τρένο έχει περάσει προ πολλού.

Μεγάλη κίνηση το κλειστό 2ετές σε παίχτη που δεν έχει βγάλει τις τελευταίες 3 σεζόν πάντως... :drunk:

2
2 Εικόνα
basket72
Reactions:

Σάβ Αύγ 21, 2021 10:29 pm

titsokk έγραψε:
Σάβ Αύγ 21, 2021 10:05 pm

Εκτιμώ τις αποψεις σου παντα. Εγω ειμαι οπαδος τα τελευταια 30 χρονια αλλα δεν εχω ποτε προβλημα να παραδεχτω την αληθεια ακομη κι αν ειναι σκληρη.
Εγώ να δεις. Σε ζητήματα πραγματικά σοβαρά πέραν του μπάσκετ και του Ολυμπιακού.

Χαίρομαι που εκτιμάς τις απόψεις μου και μάλιστα πάντα. Το εκτιμώ ιδιαίτερα.

Σχετικά με τον Νέντοβιτς, τα είπα και πάνω. Τι άλλο να πω για τις - εν δυνάμει ή εν υπνώσει;- δυνατότητές του τη στιγμή που τον χαρακτήρισα παίκτη που θα μπορούσε να πλησιάσει τον Μπόγκντα. Ύψιστον κοπλιμέντο νομίζω (και φρονώ παράλληλα, ως γνήσιος φαν του τεράστιου χιτσκοκικογκραγκινιολικού, Χάτζη).

Όμως: έμεινε 4 χρόνια ( ή 3; :roll: ) στην ACB (ένα στη Βαλένσια και τα υπόλοιπα στη Μάλαγα) πριν τον "χαλάσουν¨οι τραυματισμοί στο Μεδιολάνο (εκεί άλλαξε άρδην ως παίκτης). Τα χρόνια αυτά που ακόμα πέταγε κι ήταν στ ACB ούτε η Ρεάλ ούτε η Μπαρτσελόνα ασχολήθηκαν μαζί του. Ούτε κι η Μπασκόνια με το καλό το μάτι.
Ούτε και ο Ζοτς στη Φενέρ (ως πατριωτάκι του). Ποτέ. Η μόνη πλούσια ομάδα που τον θέλησε και τελικά τον πήρε ήταν η- ακόμα ανυπόληπτη- Αρμάνι. Όλα αυτά που σου λέω είναι πριν από τους 2 μεγάλους τραυματισμούς που τον έκαναν άλλον παίκτη.

Επίσης για να το κλείσω, δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα το ότι λείπει κάθε χρόνο στο 40-50% των παιχνιδιών. Άσχετα αν κατά την απουσία του κάνατε το καλύτερο σας παιχνίδι πέρσι (ΣΕΦ). :roll:

titsokk

a1greece

Σάβ Αύγ 21, 2021 10:33 pm

Δεν ειμαστε σε καλο φεγγαρι σαν οργανισμος , αλλα μη μας πνιξει η μεμψιμοιρια.

Παντως εγω , ενας ταπεινος παλαιος οπαδος απο την εποχη του Σκροπολιθα ,του Πλακουρακη και του Μπλακγουελ , θεωρω το Νεντοβιτς πολυ μεγαλο αποκουμπι στα πετρινα αυτα χρονια.

0
titsokk

a1greece

Σάβ Αύγ 21, 2021 10:37 pm

A.CAB II έγραψε:
Εγώ πάντως που είμαι οπαδός και ήμουν και θα είμαι θεωρώ το Ντόρσει αυτή τη στιγμή κατά πολύ καλύτερο του Νέντοβιτς. Από όπου κι αν το πιάσεις.

Σε επίπεδο Ευρολίγκας (για να μην πω απλά επαγγελματικό) ο Νέντοβιτς είναι στα όρια του πρώην. Βασικά αν χάσει και τη φετινή μισή χρονιά (που είναι και το πλέον πιθανό) τότε μιλάμε για 4 συνεχόμενα έτη κουτσά. Άσε που δεν έχει δει ποτέ πλέι οφ Ευρολίγκας και έφτασε 30. Και εμείς τον βαφτίσαμε ηγέτη. Πάρε 16η θέση να 'χεις λοιπόν.

Αν μείνει υγιής και ξεκαβαλήσει το καλάμι τότε μάλιστα, μιλάμε για παιχταρά απ' τους λίγους. Αλλά νομίζω το τρένο έχει περάσει προ πολλού.

Μεγάλη κίνηση το κλειστό 2ετές σε παίχτη που δεν έχει βγάλει τις τελευταίες 3 σεζόν πάντως... :drunk:

η στατιστικη διαψευδει το 80% του post σου

https://www.euroleague.net/competition/ ... code=E2020

0
EXASFAIROS13

euroleague
Reactions: 221
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 2

Σάβ Αύγ 21, 2021 11:04 pm

Παιδιά μην μπερδεύουμε τα πράγματα.Αλλο τοπ ρολιστας άλλο παίχτης που μπαίνει και παίρνει μπάλες ως πρώτος σκόρερ σου και αυτός που θα βγάλει το φίδι από την τρύπα.Τα στατιστικά του Ντορσει υστερούν του Νεντοβιτς και στις 2 χρόνιες. Κα ι εγώ θα διάλεγα Ντορσει με κλειστά μάτια και γιατί δεν γουστάρω παίχτες με μια μπάλα δική τους ,και ειδικά αν έχουν θέματα σοβαρά σε τραυματισμούς.Το ποιες ομάδες θέλουνε ένα παίχτη δεν έχει σχέση με την αξία τους όσο με τον ρόλο τους.Αν ένας προπονητής δεν θέλει το James επειδή θέλει μια μπάλα μόνος του δεν σημαίνει ότι ο James είναι χειρότερος από έναν τοπ ρολιστα πχ Κοζερ πριν λίγα χρόνια.
Όπως και να χει αυτόν διάλεγε ο κόουτς κα Ι αναλαμβάνει την ευθύνη.Οτι θα μπορούσαμε να χαμε Γουοκαπ και Loyd μαζί με Σαντ Ροος και Μποχωριδη,Μουρατο αντί Περυ,Μεικον, παιχτη Χ και Νεντοβιτ ς έχει να κάνει με το σκεπτικό του προπονητή,τις συγκυρίες και τo timing.Μπηκε "φοβισμενα"και "ψαρωμενα"ο Πριφτης ....και ίσως όχι με έτοιμη λίστα ...Θα μπορούσε να πει δεν σε περιμένω Παπι,,Ντινο κλείνω άμεσα Χεζονια, κλπ και κερδίζω χρόνο και επιλογές στην μαρκετα.Επιλογες είναι όλες και θα κριθούν.Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι η ομαδα δεν θα μπορούσε να έχει ένα ασσο,ασσοδυο από όλους αυτούς που βγήκανε στην μεταγραφική αγορά.Το ότι ο Νεντοβιτς και ο Μπρει χάλασαν μια ωραία τριπλετακοντων που θα μπορούσαμε να ειχαμε στο 1-2 και γεμίσαμε ξένους κοντούς αυτό είναι αλήθεια

Κρίσιμη η τελευταία μεταγραφή για το πόσο παιδική χαρά θα είμαστε στην περιφερειακή άμυνα

0
Dakotas

senior
Αγαπημένη θέση: C

Σάβ Αύγ 21, 2021 11:08 pm

Θα ήθελα να πω ορισμένα πράγματα….άκουσα κάποια ωχ αλλά δεν πτοούμαι🤪🤪

Καταρχάς στην «σύγκριση» νεντοβιτς ντορσει.
Θεωρώ ότι είναι τελείως διαφορετικοί παίχτες
Ο νεντοβιτς ποιοτικά είναι κλάση ανώτερος του ντορσει,έχει τεράστια ποιότητα που αν δεν είχε τους σοβαρούς τραυματισμούς θα ήταν από τα τοπ ονόματα της Ευρώπης
Μεγάλο μείον οι τραυματισμοί του,αλλά και το γεγονός ότι δεν έχει αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του…δηλαδή..θέλει μια μπάλα στα χέρια του,δεν ειναι παίκτης που θα μπει σε ένα δεκάλεπτο,θα βάλει πόντους θα μπει σε ρυθμό και θα λειτουργήσει με άλλους που θα έχουν μεγαλύτερο ρόλο από αυτο.Δεν έχει προσαρμόσει το παιχνίδι έτσι ώστε να ειναι χρήσιμος και σαν ρολίστας
Στα καλά του ειναι αυτός που θ γουστάρει κανείς να παρακολουθεί και αυτός που θα πει κάποιος παιχταράς
Ο ντορσει από την άλλη έχει σουτ,αθλητικοτητα,μέγεθος και κίνηση χωρίς την μπάλα
Και ειναι πολύ πιο χρήσιμος προκειμένου ότι πρόκειται για αθλητή που μπορεί να κολλήσει πολύ πιο εύκολα σε μια ομάδα και να αποδεχτεί πολύ πιο εύκολα τον ρόλο του
Αν ήταν διαθέσιμοι για Ευρώπη και οι δυο,ο νεντοβιτς μπορεί να είχε ενδιαφέρον από 2 ομάδες Ευρωλίγκας και ο ντορσει από 14 πχ
Τον νεντοβιτς τον παίρνεις μόνο όταν έχεις ανάγκη από σκόρερ και έχεις πολύ περιορισμένο μπατζετ όπως εμείς

Πάμε παρακάτω
Για τον σχεδιασμό της ομάδας
Επειδή ακούω για τον οσφπ ότι έκανε πολύ καλές κινήσεις(η αλήθεια ειναι αυτή) θα ήθελα να πω ότι ο κ. Μπαρτζωκας είχε πολύ εύκολο έργο το καλοκαίρι σε σχέση με άλλους προπονητές
Δεν είχε να ανανεώσει με τον φόβο μην του φύγουν ο Σλούκας πχ η ο βεζενκοφ
Και αυτός που ήθελε να ανανεώσει είχαν τον οσφπ ως πρώτη επιλογή και αυτούς που ήθελε να διώξει τους έδιωξε
Όποτε είχε όλο τον χρόνο να καταστρώσει πλάνο και να κινηθεί για παίχτες που θέλει
Ο Πρίφτης από την άλλη το ακριβώς αντίθετο
Ήρθε αργά έχασε τον μητογλου,έπρεπε να ανανεώσει άλλους τρεις(με τον χεζονια να μην πολύ ψήνεται αλλά λόγω ονόματος και αγάπης του κόσμου πέος αυτόν)και όλα αυτά με πολύ μικρό μπατζετ
Δεν μπορεί να καταστρώσει πλάνο χωρίς να λύσει αυτές τις εκκρεμότητες
Εχοντασ Και το συμβόλαιο του μπρει που δεν μπορούσαμε να το λύσουμε
Με αποτέλεσμα και οι περι Φλόιντ μεικον να επιλέχτηκαν για να κλείσουν κάποιες τρύπες και να γλιτώσουμε χρήματα για τις ανανεώσεις και λοιπές προσθήκες
Πρόσφατα έφυγε ο μπρει που δεν ήταν στα πλάνα να φυγει και καλούμαστε τώρα να βρούμε παίχτες διαθέσιμους και φτηνούς
Και εγώ δεν ψήθηκα με την κίνηση του Έβανς αλλά έχει εμπειρία και ίσως ήταν από τις ελάχιστες περιπτώσεις που μπορεί να έρθουν άμεσα
Πιστεύω ότι ο Πρίφτης αν είχε εξαρχής νεντοβιτς παπαπετρου μητογλου η και τους δυο πρώτους μόνο θα είχε με αυτά τα χρήματα πολύ καλύτερο ρόστερ

Όπως είπε ο φίλος basket72 χρειάζεται υπομονή και στήριξη στην ομάδα και τον Πρίφτη

Και πρέπει σιγά σιγά να βελτιώσουμε το τμήμα σκαουτιγκ
Δεν είμαστε σε θέση να περνούμε πρώτα ονόματα
Ψαγμένες λύσεις θελουμε και ψαγμένους τύπους να τις βρίσκουν

0
JohnnyPao

champion
Reactions: 2342
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic

Σάβ Αύγ 21, 2021 11:16 pm

Όσον αφορά τον Evans τωρα, με αυτα τα 400-500χιλ που πήρε ποιος δεν θα προτιμούσε τον Hicks στη θεση του? Δεν εχει εμπειρία γιουρολιγκ ο συγκεκριμένος αλλα θα μπορουσε να εξελιχθει σε πολύ καλύτερος παιχτης απο οτι ειναι αυτη τη στιγμή ο 34χρονος Evans. O Hicks είναι τρομερος αμυντικός και ριμπάουντερ κι επίσης έχει ένα τεράστιο plus σε σχέση με τον Evans, εχει παιχνίδι με τη μπαλα στα χερια.

0
basket72
Reactions:

Κυρ Αύγ 22, 2021 12:10 am

JohnnyPao έγραψε:
Όσον αφορά τον Evans τωρα, με αυτα τα 400-500χιλ που πήρε ποιος δεν θα προτιμούσε τον Hicks στη θεση του? Δεν εχει εμπειρία γιουρολιγκ ο συγκεκριμένος αλλα θα μπορουσε να εξελιχθει σε πολύ καλύτερος παιχτης απο οτι ειναι αυτη τη στιγμή ο 34χρονος Evans. O Hicks είναι τρομερος αμυντικός και ριμπάουντερ κι επίσης έχει ένα τεράστιο plus σε σχέση με τον Evans, εχει παιχνίδι με τη μπαλα στα χερια.
Τον Χικς τον κουβεντιάζουμε εδώ κι ενάμιση χρόνο και για τις 2 ελληνικές. Νομίζω ότι πρέπει να δοκιμαστεί στην Ευρωλίγκα. Πιθανότατα έχει περισσότερα να δώσει από τον Έβανς. Από την άλλη ο ΈΒανς κουβαλάει 3-4 χρόνια Ευρωλίγκας και μάλιστα με καλούς συμπαίκτες δίπλα του. Είναι ένα συν αυτή τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός πάει με Νέντο, Σαντ Ρόος, Πάπι, Παπαγιάννη να έχουν εμπειρία από Ευρωλίγκα.

Από την οπτική αυτή είναι οκ μεταγραφή. Τα λέγαμε και πριν την μεταγραφή πάντως. Ο Οκάρο έχει έρθει για σοβαρό χρόνο/ρόλο και δεν τον βλέπω εύκολα να μπορεί να παίξει άλλη θέση πλην του 4. Οπότε ο παίκτης που θα ερχόταν θα ήταν κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που δεν βγήκαν τα χρήματα για Καμπόκλο ή Γερέμπκο ή και Χέιζ (αναφέρομαι σε διπλοθεσίτες).

Το θέμα είναι τώρα να σας βγει ο Πέρι, ο Μέηκον και να μπορέσει να σταθεί ως 4ος ψηλός ο Φλόιντ. Ο Πρίφτης το έχει με τους κοντούς αμερικάνους οπότε μπορεί και να είστε ψιλό οκ εκεί. Τουλάχιστον θα είστε καλύτεροι και πιο γεμάτοι από αυτό που είδαμε πέρσι.
Το πιο πιθανό είναι ότι θα είστε καλύτεροι στους κοντούς και χειρότεροι στους ψηλούς. Κι επειδή από τους κοντούς παίζεται πια το παιχνίδι (συν την ξεκάθαρη προπονητική αναβάθμιση με Πρίφτη) θα είστε ένα κλικ καλύτεροι από πέρσι. Το σημαντικό είναι να σας μείνουν οι Πέρι- Μέηκον ως πολύ καλοί ρολίστες κορμού με περιθώρια βελτιώσης για τη μεθεπόμενη χρονιά όταν θα κουβαλάνε πια και την εμπειρία μιας σεζόν στην Ευρωλίγκα.
Καλύτεροι λοιπόν από πέρσι, σε μια Ευρωλίγκα όμως που όλες οι ομάδες (πλην Άλμπα ενδεχομένως) θα είναι ενισχυμένες. Ακόμα κι οι νέες, Ούνικς και Μονακό κατεβαίνουν με σοβαρά ρόστερ.

* Παίδες νομίζω ότι συννενούμαστε. Εννοώ ότι ο Ντόρσεϊ αυτή τη στιγμή είναι αντικειμενικά πιο "καυτό" όνομα γενικά πιο "σύγχρονος" παίκτης κι ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερα σε μια ομάδα.
Για τον Νέντοβιτς και για το γκελ που-δεν είχε ποτέ του σε καλές ομάδες(όσο ήταν ακόμα υγιής και νεώτερος) τα είπα αναλυτικά. Υπάρχει λόγος κι είναι η εν γένει εντελώς λάθος νοοτροπία του.
Πέρσι τα έγραφα αυτά όταν τον πρότεινα και για τις 2 ελληνικές μπας και μετά το "ψυγείο" στην Αρμάνι, συνειδητοποίησει ότι είναι η τελευταία του ευκαιρία για καλό μπάσκετ που θα συνοδευτεί κι από αποτελέσματα.
Εγώ θα προτιμούσα Γκρέιντζερ και Ντι Τζέι Σίλεϊ αντί Νέντοβιτς & Μέηκον και Λεσόρτ αντί Φλόιντ & Έβανς (μαζί). Στα ίδια λεφτά. Και στη θέση του άσσου ή κόμπο που περιμένετε έναν Ντ. Χόμες να σας παίζει το 4 και το 3 (τον Σαντ Ρόος περισσότερο στο 2) δίνοντάς σας σουτ.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος basket72 την Κυρ Αύγ 22, 2021 12:25 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
A.CAB II

senior
Reactions: 321
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένος παίκτης: 3D
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos

Κυρ Αύγ 22, 2021 12:25 am

titsokk έγραψε:
Σάβ Αύγ 21, 2021 10:37 pm
A.CAB II έγραψε:

η στατιστικη διαψευδει το 80% του post σου

https://www.euroleague.net/competition/ ... code=E2020
:D Τι ακριβώς διαψεύδει;
Διαψεύδει ότι με δαύτον ηγέτη βγήκαμε 16οι; Για ψάξτο λίγο καλύτερα.
Διαψεύδει ότι έχει 3 κουτσές χρονιές στη σειρά; Για ψάξτο κι αυτό.
Βασικά η στατιστική που έβαλες δείχνει έναν εξαιρετικό επιθετικά (γιατί αμυντικά κλάψτα) παίχτη που έφερε την ομάδα του 16η. Και που έλειπε σε όποια παιχνίδια έκριναν τίτλους. Στο τελευταίο δεν υπάρχει στατιστική, μην το ψάξεις.
Θα σου έστελνα λινκ με το τι έκανε η ομάδα με το Νέντοβιτς παρόντα και τι όχι αλλά έχει χιλιοειπωθεί και χιλιοποσταριστεί από τον yorgos.

0
JohnnyPao

champion
Reactions: 2342
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic

Κυρ Αύγ 22, 2021 12:52 am

basket72 έγραψε:
JohnnyPao έγραψε:
Τον Χικς τον κουβεντιάζουμε εδώ κι ενάμιση χρόνο και για τις 2 ελληνικές. Νομίζω ότι πρέπει να δοκιμαστεί στην Ευρωλίγκα. Πιθανότατα έχει περισσότερα να δώσει από τον Έβανς. Από την άλλη ο ΈΒανς κουβαλάει 3-4 χρόνια Ευρωλίγκας και μάλιστα με καλούς συμπαίκτες δίπλα του. Είναι ένα συν αυτή τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός πάει με Νέντο, Σαντ Ρόος, Πάπι, Παπαγιάννη να έχουν εμπειρία από Ευρωλίγκα.

Από την οπτική αυτή είναι οκ μεταγραφή. Τα λέγαμε και πριν την μεταγραφή πάντως. Ο Οκάρο έχει έρθει για σοβαρό χρόνο/ρόλο και δεν τον βλέπω εύκολα να μπορεί να παίξει άλλη θέση πλην του 4. Οπότε ο παίκτης που θα ερχόταν θα ήταν κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που δεν βγήκαν τα χρήματα για Καμπόκλο ή Γερέμπκο ή και Χέιζ (αναφέρομαι σε διπλοθεσίτες).

Το θέμα είναι τώρα να σας βγει ο Πέρι, ο Μέηκον και να μπορέσει να σταθεί ως 4ος ψηλός ο Φλόιντ. Ο Πρίφτης το έχει με τους κοντούς αμερικάνους οπότε μπορεί και να είστε ψιλό οκ εκεί. Τουλάχιστον θα είστε καλύτεροι και πιο γεμάτοι από αυτό που είδαμε πέρσι.
Το πιο πιθανό είναι ότι θα είστε καλύτεροι στους κοντούς και χειρότεροι στους ψηλούς. Κι επειδή από τους κοντούς παίζεται πια το παιχνίδι (συν την ξεκάθαρη προπονητική αναβάθμιση με Πρίφτη) θα είστε ένα κλικ καλύτεροι από πέρσι. Το σημαντικό είναι να σας μείνουν οι Πέρι- Μέηκον ως πολύ καλοί ρολίστες κορμού με περιθώρια βελτιώσης για τη μεθεπόμενη χρονιά όταν θα κουβαλάνε πια και την εμπειρία μιας σεζόν στην Ευρωλίγκα.
Καλύτεροι λοιπόν από πέρσι, σε μια Ευρωλίγκα όμως που όλες οι ομάδες (πλην Άλμπα ενδεχομένως) θα είναι ενισχυμένες. Ακόμα κι οι νέες, Ούνικς και Μονακό κατεβαίνουν με σοβαρά ρόστερ.

* Παίδες νομίζω ότι συννενούμαστε. Εννοώ ότι ο Ντόρσεϊ αυτή τη στιγμή είναι αντικειμενικά πιο "καυτό" όνομα γενικά πιο "σύγχρονος" παίκτης κι ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερα σε μια ομάδα.
Για τον Νέντοβιτς και για το γκελ που-δεν είχε ποτέ του σε καλές ομάδες(όσο ήταν ακόμα υγιής και νεώτερος) τα είπα αναλυτικά. Υπάρχει λόγος κι είναι η εν γένει εντελώς λάθος νοοτροπία του.
Πέρσι τα έγραφα αυτά όταν τον πρότεινα και για τις 2 ελληνικές μπας και μετά το "ψυγείο" στην Αρμάνι, συνειδητοποίησει ότι είναι η τελευταία του ευκαιρία για καλό μπάσκετ που θα συνοδευτεί κι από αποτελέσματα.
Εγώ θα προτιμούσα Γκρέιντζερ και Ντι Τζέι Σίλεϊ αντί Νέντοβιτς & Μέηκον και Λεσόρτ αντί Φλόιντ & Έβανς (μαζί). Στα ίδια λεφτά. Και στη θέση του άσσου ή κόμπο που περιμένετε έναν Ντ. Χόμες να σας παίζει το 4 και το 3 (τον Σαντ Ρόος περισσότερο στο 2) δίνοντάς σας σουτ.
Εμενα παντως μαρεσουν οι προσθήκες Μεικον και Φλοιντ (οπως και του Περι αλλα δεν τον ανέφερες οπότε μάλλον αρέσει και σε σένα). Ναι όντως με τις αλλαγές που αναφέρεις θα είχαμε ένα πολύ πιο ορθολογικο ροστερ αλλα και παλι για 8αδα δεν θα ήμασταν ουτε κατά διάνοια! Οποτε γιατί να χάσουμε την ευκαιρία να βγάλουμε δυο παιχτακια απτη στιγμή που η σεζόν για μας έχει τελειώσει πριν καν αρχίσει? Ο Μεικον ειναι 25 και ο Φλοιντ 23, ποτε δεν ξέρεις πόσο θα εξελιχθούν και μπορει την μεθεπόμενη σεζον (όπου ελπίζεις πως θα έχεις ανεβασμενο μπατζετ) να χεις δυο πολύ καλούς έτοιμους παιχτες στην ομαδα σου απτο πουθενά. Αντιστοιχα, στη δική σου προταση την μεθεπόμενη σεζον θα ξεκινούσαμε παλι απτο μηδέν με εναν Γκρειντζερ στα 35 κι εναν Σιλει στα 33.

Για αυτο και θα προτιμούσα τον Χικς αντι του Εβανς, γιατί ο ενας έχει μέλλον, ενώ ο αλλος οχι. Αν θέλαμε απτην αλλη ντε και καλά εμπειρία γιατί δεν πήραμε τον πολύ πιο παιγμένο Γουιλ Τομας με τα ιδια χρήματα? Είχαμε φαγωθεί κι οι δυο για τον συγκεκριμένο πριν κανα μηνα.. περιμένω να δω και τον ασο και θα πω τοτε τι θα άλλαζα και τι όχι, ιδανικά πάντως θα θελα τον Χειζ αντι του Οκαρο αλλα οκ. Για αυτο λοιπόν αν ο Σιλει πχ ζητούσε λιγότερα απτον Νεντο ισως τον επελεγα ώστε να μπορούσα να φέρω καλύτερο 4αρι είτε αντι του Οκαρο ειτε αντι του Εβανς.

Για τη περίπτωση Ντορσει και την γενική αποδόμηση του απτους συνοπαδους μου έχω να πω πως οτι δεν φτάνει η αλεπού τα κανει κρεμαστάρια.

0
Dakotas

senior
Αγαπημένη θέση: C

Κυρ Αύγ 22, 2021 1:08 am

basket72 έγραψε:
JohnnyPao έγραψε:

Πάντα μου άρεσαν αυτά που γράφεις
Οι παίκτες που προτείνεις/πρότεινες θα έκαναν σαφώς μια καλύτερη ομάδα
Το πρόβλημα μας ήταν οι ανανεώσεις
Φάγανε πολύ χρόνο και δεν μπορούσε ο Πρίφτης προφανώς να κάτι περισσότερο δεδομένου το πολύ μικρό μπατζετ
Ο Έβανς αποκτήθηκε για το τώρα
Από την στιγμή που θα έχει βασικό ρολο ο οκαρο στο 4 όπως είπες εσυ χρειαζόταν μια συμπληρωματική λύση
Ο Έβανς δίνει αθλητικοτητα,εμπειρία από Ευρωλίγκα και δίνει μια επιπλέον λύση στο 5 καθώς και ο Φλόιντ είναι στοίχημα και ρουκι στα μεγάλα σαλόνια
Αυτό που δεν μου αρέσει στον Φλόιντ είναι ότι δεν έχει όγκο,μιας και η λίγκα πλέον έχει πιο δυνατά κορμιά
Εκεί θ ήθελα έστω τον νεμπο
Έναν ψηλο που μπορεί να κοντραριστεί με δυνατά 5αρια
Χάνουμε σε μέγεθος και δύναμη στο 5 αλλά καιρδιζουμε θεωρητικά πάντα στο παιχνίδι πάνω από την στεφανη

0
basket72
Reactions:

Κυρ Αύγ 22, 2021 1:15 am

JohnnyPao έγραψε:
Κυρ Αύγ 22, 2021 12:52 am
ι

Εμενα παντως μαρεσουν οι προσθήκες Μεικον και Φλοιντ (οπως και του Περι αλλα δεν τον ανέφερες οπότε μάλλον αρέσει και σε σένα). Ναι όντως με τις αλλαγές που αναφέρεις θα είχαμε ένα πολύ πιο ορθολογικο ροστερ αλλα και παλι για 8αδα δεν θα ήμασταν ουτε κατά διάνοια! Οποτε γιατί να χάσουμε την ευκαιρία να βγάλουμε δυο παιχτακια απτη στιγμή που η σεζόν για μας έχει τελειώσει πριν καν αρχίσει? Ο Μεικον ειναι 25 και ο Φλοιντ 23, ποτε δεν ξέρεις πόσο θα εξελιχθούν και μπορει την μεθεπόμενη σεζον (όπου ελπίζεις πως θα έχεις ανεβασμενο μπατζετ) να χεις δυο πολύ καλούς έτοιμους παιχτες στην ομαδα σου απτο πουθενά. Αντιστοιχα, στη δική σου προταση την μεθεπόμενη σεζον θα ξεκινούσαμε παλι απτο μηδέν με εναν Γκρειντζερ στα 35 κι εναν Σιλει στα 33.

Για αυτο και θα προτιμούσα τον Χικς αντι του Εβανς, γιατί ο ενας έχει μέλλον, ενώ ο αλλος οχι. Αν θέλαμε απτην αλλη ντε και καλά εμπειρία γιατί δεν πήραμε τον πολύ πιο παιγμένο Γουιλ Τομας με τα ιδια χρήματα? Είχαμε φαγωθεί κι οι δυο για τον συγκεκριμένο πριν κανα μηνα.. περιμένω να δω και τον ασο και θα πω τοτε τι θα άλλαζα και τι όχι, ιδανικά πάντως θα θελα τον Χειζ αντι του Οκαρο αλλα οκ. Για αυτο λοιπόν αν ο Σιλει πχ ζητούσε λιγότερα απτον Νεντο ισως τον επελεγα ώστε να μπορούσα να φέρω καλύτερο 4αρι είτε αντι του Οκαρο ειτε αντι του Εβανς.

Για τη περίπτωση Ντορσει και την γενική αποδόμηση του απτους συνοπαδους μου έχω να πω πως οτι δεν φτάνει η αλεπού τα κανει κρεμαστάρια.
Πολύ εύστοχο σχόλιο, φίλε μου. Και έχουν ενδιαφέρον και οι ενστάσεις σου σχετικά με τις προτάσεις μου. Τον Γκρέιντζερ τν πρότεινα στα πολύ πρόχειρα τώρα, θέλοντας να επισημάνω ότι έπρεπε να πάτε για τον πρώτο σας άσσο (ενδεχομένως να ήταν και κόμπο) από τις αρχές του Ιουλίου.

Σωστά κι αυτά που λες για εξέλιξη Πέρι και Μέηκον (όντως τον Πέρι τον έχω για καλό παίκτη που όμως μπορεί να χαωθεί στα βαθιά νερά της Ευρωλίγκας ως βασικός κουμανταδόρος- εδώ υπάρχει σαφές λάθος στον σχεδιασμό σας).
Κι ο Μέηκον πάντως έχει ενδιαφέρον ως κίνηση. Εξαρτάται πολύ από την περίπτωση Νέντοβιτς πάντως που ακόμα να καταλάβω τι παίχτηκε εκεί με τον Πρίφτη. :roll:

Ο Γουίλ Τόμας πρέπει να κόστίζει πιο πολλά λεφτά από τον Έβανς. Αρκετά πιο πολλά. Έσκισε πέρσι στην 5η ομάδα της Ευρώπης.

Ο Φλόιντ δεν ξέρω ειλικρινά. Επειδή μου αρέσουν οι περιπτώσεις των αθλητικών σέντερ που έρχονται από το πουθενά, μακάρι να πιάσει. Ίσως κάνει και καλό ντουέτο με τον αρκετά ψηλό Έβανς. Αλλά έχει πολλά "αν" το ντουέτο αυτό. Ως χαρακτηριστικά πάντως (ιδίως άμυνα) έχει ενδιαφέρον και δη στο κομμάτι της αεράμυνας το δίδυμο Έβανς - Φλόιντ στο 4-5. Λογικά τα δίδυμα θα είναι Οκάρο- Παπαγιάννης, Οκάρο- Έβανς και Έβανς - Φλόιντ με αυτή τη σειρά πιστεύω.

Ο Οκάρο είναι παίκτης που θα βοηθήσει πολύ τον Παπαγιάννη στην άμυνα ενώ είναι ποιοτικός παίκτης στν επίθεση κι έχει καλή αντίληψη. Πιστεύω ότι θα είναι ο καλύτερος σας ξένος ο Οκάρο.
Για τον Ντόρσεϊ δεν λέω κάτι παραπάνω για να το μαζέψουμε πια.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”