Ολυμπιακός - Επικαιρότητα
Συντονιστής: Captains
- mixalisgate7
- Reactions: 1636
- Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
- shaq7
- Reactions: 6640
- Αγαπημένη θέση: SG, C
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
1 πριντεζης την 5ετια?eddiedimitris έγραψε: ↑Πέμ Αύγ 26, 2021 1:48 pm
Η απορια μου ειναι πχ ο Ολυμπιακός συντηρεί ομαδα παίδων-εφήβων κλπ για ολα αυτα σκάνε καποια χρηματα τι στο καλο τοσο δυσκολο ειναι ψάχνοντας ανα την Ελλάδα ολοι αυτοι που πληρώνονται να βγαινει εστω ενας Πριντεζης την 5 ετια και 2-3 Περπέρογλου?
Υ.Γ.Καποια στιγμη στην Ευρωλιγκα θα πρεπει να βρουν τρόπους να χτυπήσουν στα ίσια το NBA σε βαθος χρονου.Δε γινεται σε μόνιμη βαση να ειναι η αποθήκη παιχτων του NBA...Ξερω ειναι πολυ δυσκολο αλλα αν το προσπαθήσουν μπορουν σε ενα σημείο ισοσκελιστεί λιγο το πραμα...Υπαρχουν τρόποι να κλείσεις τη ψαλίδα θέληση δε ξερω...αλλα αυτο το να ειμαστε οι κακομοίρηδες που ο καθε παιχτης βλεπει την Ευρώπη ως σκαλοπάτι δεν ειναι ωραιο

Οταν βλεπεις οτι στα τσικο τους νοιαζει μονο να κερδιζουν,παιζουν με μεσο οι περισσοτεροι και ο καλυτερος σουτερ την πεταει σαν βομβα δεν μπορεις να ζητας πολλα..
0
- Hipster
- Reactions: 1184
- Αγαπημένη θέση: Bench
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν ειναι ακριβως ετσι. Και ο Ολυμπιακος και ο ΠΑΟ εχουν το μεριδιο της ευθυνης που τους αναλογει, φυσικα δεν εχουν ολη την ευθυνη. Ενα κομματι της ευθυνης εχουν και οι μη μπασκετικοι φιλαθλοι (στην μεγαλη πλειοψηφια τους) που στην μεγαλη καψα τους για αποτελεσματα των ανδρικων ομαδων τους δεν δεχονται την πιθανοτητα να χασουν καποια παιχνιδια με το ρισκο να χρησιμοποιηθουν καποιοι μικροι, οχι μονο στην Ευρωπη αλλα και στο πρωταθλημα ακομα.shaq7 έγραψε: ↑Πέμ Αύγ 26, 2021 2:56 pm1 πριντεζης την 5ετια?eddiedimitris έγραψε: ↑Πέμ Αύγ 26, 2021 1:48 pm
Η απορια μου ειναι πχ ο Ολυμπιακός συντηρεί ομαδα παίδων-εφήβων κλπ για ολα αυτα σκάνε καποια χρηματα τι στο καλο τοσο δυσκολο ειναι ψάχνοντας ανα την Ελλάδα ολοι αυτοι που πληρώνονται να βγαινει εστω ενας Πριντεζης την 5 ετια και 2-3 Περπέρογλου?
Υ.Γ.Καποια στιγμη στην Ευρωλιγκα θα πρεπει να βρουν τρόπους να χτυπήσουν στα ίσια το NBA σε βαθος χρονου.Δε γινεται σε μόνιμη βαση να ειναι η αποθήκη παιχτων του NBA...Ξερω ειναι πολυ δυσκολο αλλα αν το προσπαθήσουν μπορουν σε ενα σημείο ισοσκελιστεί λιγο το πραμα...Υπαρχουν τρόποι να κλείσεις τη ψαλίδα θέληση δε ξερω...αλλα αυτο το να ειμαστε οι κακομοίρηδες που ο καθε παιχτης βλεπει την Ευρώπη ως σκαλοπάτι δεν ειναι ωραιοΜιλαμε για κορυφαιο 4ρι ολων των εποχων..καμια χωρα δεν βγαζει ετσι τους παιχταραδες..σε λιγο να ζηταμε και εναν σπανουλη την δεκαετια..ουτε 2-3 περπερογλου ειναι εφικτο να βγαζουμε..ουτε σερβοι ισπανοι μπορουν να το κανουν που εχουν και τις υποδομες.. Στοχος μας πρεπει να ειναι να βγαζουμε παικτες να μπορουν να σταθουν ευρωλιγκα τουλαχιστον γιατι μεχρι στιγμης βγαζουμε το πολυ για γιουροκαπ.. Η αποψη μου ειναι οτι ο ολυμπιακος(και ο παο) εχουν μικροτερο μερος ευθυνης απο την εοκ και τους ιδιους τους παικτες.. Ειχαμε τον αρσενοπουλο με τρομερο ταλεντο αλλα μυαλο αγραβανη,του παππα πχ ποιος του εφταιξε με τοσο ταλεντο να μην κανει τιποτα?Δεν το χουν οι ελληνες με την δουλεια και τον κοπο,δεν ειναι τυχαιο οτι ατομα που χουν νοοτροπια στην δουλεια αμερικανικη ειναι σε καλυτερο επιπεδο οπως καλαθης,παπαπετρου,μητο..
Οταν βλεπεις οτι στα τσικο τους νοιαζει μονο να κερδιζουν,παιζουν με μεσο οι περισσοτεροι και ο καλυτερος σουτερ την πεταει σαν βομβα δεν μπορεις να ζητας πολλα..
Ευθυνη σιγουρα υπαρχει και στους παιχτες που βιαζονται να κανουν το βημα παραπανω και μπαινουν σε μια διαδικασια Ικαρου (οχι της ομαδας, του τυπου με τα κερινα φτερα

Ευθυνες εχει φυσικα και η ομοσπονδια και το αναπτυξιακο της προγραμμα. Αυτο το λεω ετσι στεγνα χωρις πολλες λεπτομερειες γιατι ειναι τεραστιο και πολυπαραγωντικο θεμα.
Ευθυνες εχει και η λιγκα που για οικονομικους βασικα λογουςκαι οχι ποιοτικους στην πραγματικοτητα, εχει 6 ξενους στην διοργανωση της.
Παιχτες ταλεντα εχουν βγει τα τελευταια χρονια, αλλα δεν μπορεσαν να μεινουν στην κουρσα για το ψηλο επιπεδο για ολους τους παραπανω και αλλους ακομα λογους.
Και δεν μιλαω για Πριντεζη και Σπανουλη και Διαμαντιδη και Ζηση κλπ κλπ, αλλα και για Περπερογλου, Σλουκα, Παπανικολαου, Παπα (με τις παραξενιες του μεν αλλα επειξε αρκετα χρονια σε ψηλο επιπεδο) και Παπαπετρου, Μητογλου ακομα και Λαρεντζακη τωρα. Δεν βγαινουν λιγοι παιχτες θελω να πω. Ταλεντο υπαρχει η διαχειρηση ειναι μαλλον κακη. Πιστευω πως θα συνεχισουν να βγαινουν ταλεντα στην Ελλαδα (αν και απο τους 2001 και μετα υπαρχει μαλλον μια τρυπα) αλλα πρεπει να βρεθει ενας τροπος να σταματησουν να καιγονται.
Ειμαι πολυ υπερ στην αποψη του Πριφτη να κρατησει Μαντζουκα αντι για Χουγκαζ αν και μικροτερος και λιγοτερο ετοιμος (και οι δυο δυσκολα θα μπορουσαν να σταθουν σε επιπεδο Γιουρολιγκ), πολυ υπερ να συμπληρωσει την 15 αδα του με τον 15 χρονο Αβδαλα και ας μην παιξει καθολου. Μονο και μονο που θα προπονειτε με τους υπολοιπους θα του κανει καλο και θα παρει παιχνιδια στα παιδικο εφηβικα στο επιπεδο που μπορει αυτη την στιγμη και ελπιζω και ο Μπαρτζωκας νε συμπληρωσει την δικη του 15 αδα με καποιο-ους νεαρους που εχουν δυνατοτητες, οπως Μοουζα και Οικονομοπουλο απο το να μαζεψουν παιχτες στο 14 και 15 που μαλλον δεν θα παιξουν πανω απο 4-5 παιχνιδια ολη την χρονια και χρονο που δεν θα συμπληρωσει καν το 40 λεπτο ενος παιχνιδιου ολοκληρου.
Και οποσδηποτε πρεπει να γινει ενα πρωταθλημα νεων. Ας το οργανωσει εστω η Λιγκα για τις ομαδες της Α1, γιατι οικονομικα για τις υπολοιπες ομαδες δεν ειναι ευκολο. Πρπει να βρεθει χρονος ποιοτικης συμμετοχης για τους 18-21 οπως και δηποτε.
3
3

- eddiedimitris
- Reactions: 669
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: Galis
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
Κορυφαιο 4ρι στην Ευρώπη δε νομιζω να ηταν ποτε ο Πριντεζης...Αν πιστεύετε οτι ηταν ο κορυφαιος πειτε μου ποια χρονιά να το δουμε....Μεσα στα κορυφαια ΝΑΙ προφανως και ηταν αλλα το να βγαζεις 1 τετοιο την 5τια δε το θεωρω κατι δυσκολο....
Μια ματια στην Εθνικη Ελλάδος κατα καιρους το δειχνει αυτο...
Στην τελικη να ρωτησω κατι ποιο το νοημα να υπαρχουν τμήματα παίδων-εφήβων κλπ απ τη στιγμη που δε βγαζουν σχεδον τιποτα?Γιατι να πετιούνται αυτα τα λεφτα?
Επισης Αναρωτιεμαι εργαζόμενοι σε αυτα τα τμήματα σαρώνουν ολόκληρη την Ελλάδα απο πολη σε πολη να ψαχνουν για ταλεντα η απλα αράζουν στο Σεφ?
Στην τελικη να ρωτησω κατι ποιο το νοημα να υπαρχουν τμήματα παίδων-εφήβων κλπ απ τη στιγμη που δε βγαζουν σχεδον τιποτα?Γιατι να πετιούνται αυτα τα λεφτα?
Επισης Αναρωτιεμαι εργαζόμενοι σε αυτα τα τμήματα σαρώνουν ολόκληρη την Ελλάδα απο πολη σε πολη να ψαχνουν για ταλεντα η απλα αράζουν στο Σεφ?
2
1
1

- Hipster
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Θα το πω ευγενικα.eddiedimitris έγραψε: ↑Πέμ Αύγ 26, 2021 7:15 pmΚορυφαιο 4ρι στην Ευρώπη δε νομιζω να ηταν ποτε ο Πριντεζης...Αν πιστεύετε οτι ηταν ο κορυφαιος πειτε μου ποια χρονιά να το δουμε....Μεσα στα κορυφαια ΝΑΙ προφανως και ηταν αλλα το να βγαζεις 1 τετοιο την 5τια δε το θεωρω κατι δυσκολο....
Δεν ειναι το νοημα να σαρωνουν ολη την Ελλαδα. Αυτο το κανουν οι μανατζαρεοι για την παρτη τους.Και αυτο θα επρεπε να κανει η ομοσπονδια για τις εθνικες επισης, αλλα παλι οι μανατζαρεοι το κανουν σε μεγαλο βαθμο και οι φιλοι φιλων.
Ο σκοπος ειναι να μαθουν σωστα μπασκετ στα παιδια που ειναι στις ακαδημιες τους και δεν ειναι λιγα αυτα τα παιδια.
Βεβαια ο σκοπος των ακαδημιων δεν ειναι μονο να βγαζουν παιχτες, αλλα να μαθαινουν στα παιδια στο πνευμα του αθλητισμου. Αλλα ουτε αυτο κανουν τελικα. Τα μαθαινουν οταν ερχονται καποιοι καινουργιοι στα παμπαιδικα με παιδικα απο διαφορες περιοχες της Ελλαδας (και οχι μονο, Ποκουσεφσκι πχ) για να τους παρουν την θεση για τις ομαδες που θα διεκδικησουν τα τοπικα και πανελληνια πρωταθληματα, το πως λειτουργει στρεβλα η αριστεια.
Οποιος εχει λεφτα δηλαδη εχει περισσοτερες πιθανοτητες να πετυχει και οχι αυτος που εχει το ταλεντο ή προσπαθει καθημερινα να βελτιωνεται. Πολλοι ταλαντουχοι σταματησαν γιατι οι γονεις τους δεν μπορεσαν να αντεπεξελθουν στην "κουρσα της επιτυχιας" απεναντι απο αλλους γονεις με γνωριμιες αθλητικες και ακομα και πολιτικες και αλλες, λεφτα που μπορουν να πληρωσουν ατομικαριους και γυμναστες και ενα σωρο αλλες παραμετρους που μονο οσο ασχολουνται με την παραγωγικη διαδικασια μπορουν να γνωριζουν.
Συν την παραμετρο του εκπαιδευτικου συστηματος που λειτουργει σαν προθαλαμο της αγορας εργασιας (οπως και το μπασκετ αλλωστε οπως ειπα πιο πανω απ εξω απ εξω), που απο ενα σημειο και μετα δεν επιτρεπει στα παιδια να ασχολουνται με τιποτα λλο περα απο τα φροντιστηρια τους και τις σχολικες υποχρεωσεις τους.
Αντιμετωπιζοντας το μπασκετ δηλαδη ή και αλλα αθληματα, σαν προθαλαμο του επαγγελματισμου σχεδον αποκλειστικα και οχι σαν αθλητισμο , χομπυ ή κατι που θα τους προσφερει ενα ψηγμα ευζωιας.
Και να επισημανω πως τα παιδια δεν πανε τσαμπα στις ακαδημιες, ακομα και γι αυτο πληρωνουν και αναλογα και με το ονομα της ομαδας και αδρα πολλες φορες. Δεν θελω να γραψω για τιμοκαταλογο εδω μεσα.
Και το παρακατω για τον Πριντεζη γιατι βαριεμαι να γραφω αλλο....

1
1

Έχει βγει και στην καλύτερη πεντάδα το 16-17 (ως 4ρι) ενώ έχει βγει (κυρίως αυτό) στην κορυφαία δεκάδα της Ευρωλίγκας. Δηλαδή ήταν για δέκα χρόνια μέσα στα 2 καλύτερα 4ρια. Σοβαρή διάκριση όχι αστεία.eddiedimitris έγραψε: ↑Πέμ Αύγ 26, 2021 7:15 pmΚορυφαιο 4ρι στην Ευρώπη δε νομιζω να ηταν ποτε ο Πριντεζης...Αν πιστεύετε οτι ηταν ο κορυφαιος πειτε μου ποια χρονιά να το δουμε....Μεσα στα κορυφαια ΝΑΙ προφανως και ηταν ...
Το reaction μαντεύω ποιος το έριξε (έχω τρεις υποψήφιους, βασικά

https://www.euroleague.net/news/i/ajhv6 ... -printezis
* Μόλις είδα το σχόλιο του Hipster με παρεμφερή αναφορά (σχεδόν ίδιο, βασικά) με το δικό μου. Δεν το είχα δει πριν. Σόρρυ κι εσκιουζε-μουά.

-
- Reactions: 686
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Από μηνίσκο γύρισε οπότε όντως no big deal . Δεν ήταν χιαστός που είναι ζόρικος τραυματισμός έχεις μυικές ατροφίες κλπ. Από προσωπική εμπειρία , με σωστή αποκατάσταση σε 1 - 1,5 μήνα είσαι έτοιμος , εκτός και αν σου αφήσει κάνα ψυχολογικό που το ξεπερνάς στην πορεία
Ο Μάρτιν θηρίο είναι οπότε δεν νομίζω να έχει θέμα.
0
- eddiedimitris
- Reactions: 669
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: Galis
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
Το ιδιο λεμε αλλα ισως πρεπει να διαφωνουμε για να διαφωνουμε...basket72 έγραψε: ↑Παρ Αύγ 27, 2021 2:12 amΈχει βγει και στην καλύτερη πεντάδα το 16-17 (ως 4ρι) ενώ έχει βγει (κυρίως αυτό) στην κορυφαία δεκάδα της Ευρωλίγκας. Δηλαδή ήταν για δέκα χρόνια μέσα στα 2 καλύτερα 4ρια. Σοβαρή διάκριση όχι αστεία.eddiedimitris έγραψε: ↑Πέμ Αύγ 26, 2021 7:15 pmΚορυφαιο 4ρι στην Ευρώπη δε νομιζω να ηταν ποτε ο Πριντεζης...Αν πιστεύετε οτι ηταν ο κορυφαιος πειτε μου ποια χρονιά να το δουμε....Μεσα στα κορυφαια ΝΑΙ προφανως και ηταν ...
Το reaction μαντεύω ποιος το έριξε (έχω τρεις υποψήφιους, βασικά)
* Μόλις είδα το σχόλιο του Hipster με παρεμφερή αναφορά (σχεδόν ίδιο, βασικά) με το δικό μου. Δεν το είχα δει πριν. Σόρρυ κι εσκιουζε-μουά.![]()

Απαντώντας και εγω ευγενικά στο φιλο Hipster δε γνωρίσω στην Ελλάδα υπαρχουν μάνατζερ που ασχολουνται με 12 Χρονά ανα τν Ελλάδα η εστω με 14 Χρονά?Ποιους παιχτες αυτής της ηλικιας εχουμε παρει απο πρόταση μάνατζερ?
Οσον αφορα το αθλητικό ιδεώδες υπαρχει το σχολείο η οικογενεια αλλα και 100δες μικρότεροι σύλλογοι για να γαλουχηθεί ενα παιδι....ο Ολυμπιακός ειναι στην ουσια εταιρια και μαλιστα με τεραστια λειτουργικά έξοδα και θα πρεπει τα χρηματα αυτα να πιάνουν τόπο και ταυτοχρονα η ομαδα να κρατιέται ανταγωνιστική...Αυτος ειναι ο στόχος...
Και κλείνοντας Αναρωτιεμαι οπως σε καθε δουλεια απ το προπονητικό και συνολικα ολο το team των παίδων-παμπαίδων κλπ δεν υπαρχουν απαιτησεις κο στόχοι?Γιατι τους πληρωνουν τοτε?Τοσοι προπονητές,γυμναστές κλπ δεν τους θέτει στοχους η διοικηση?
0
- Hipster
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Φυσικα και υπαρχουν μανατζερ ακομα και για τετοιες ηλικιες . Φυσικα δεν θα πω ονοματα ετσι; εννοειτε.eddiedimitris έγραψε: ↑Παρ Αύγ 27, 2021 11:44 pmΤο ιδιο λεμε αλλα ισως πρεπει να διαφωνουμε για να διαφωνουμε...basket72 έγραψε: ↑Παρ Αύγ 27, 2021 2:12 am
Έχει βγει και στην καλύτερη πεντάδα το 16-17 (ως 4ρι) ενώ έχει βγει (κυρίως αυτό) στην κορυφαία δεκάδα της Ευρωλίγκας. Δηλαδή ήταν για δέκα χρόνια μέσα στα 2 καλύτερα 4ρια. Σοβαρή διάκριση όχι αστεία.
Το reaction μαντεύω ποιος το έριξε (έχω τρεις υποψήφιους, βασικά)
* Μόλις είδα το σχόλιο του Hipster με παρεμφερή αναφορά (σχεδόν ίδιο, βασικά) με το δικό μου. Δεν το είχα δει πριν. Σόρρυ κι εσκιουζε-μουά.![]()
Εγω απλα θεωρω οτι μια φορα στα 5 χρονια μπορεις να βγαζεις ενα παιχτη πανω κατω αξίας Πρίντεζη....αν βεβαια γινεται σωστη δουλεια.
Απαντώντας και εγω ευγενικά στο φιλο Hipster δε γνωρίσω στην Ελλάδα υπαρχουν μάνατζερ που ασχολουνται με 12 Χρονά ανα τν Ελλάδα η εστω με 14 Χρονά?Ποιους παιχτες αυτής της ηλικιας εχουμε παρει απο πρόταση μάνατζερ?
Οσον αφορα το αθλητικό ιδεώδες υπαρχει το σχολείο η οικογενεια αλλα και 100δες μικρότεροι σύλλογοι για να γαλουχηθεί ενα παιδι....ο Ολυμπιακός ειναι στην ουσια εταιρια και μαλιστα με τεραστια λειτουργικά έξοδα και θα πρεπει τα χρηματα αυτα να πιάνουν τόπο και ταυτοχρονα η ομαδα να κρατιέται ανταγωνιστική...Αυτος ειναι ο στόχος...
Και κλείνοντας Αναρωτιεμαι οπως σε καθε δουλεια απ το προπονητικό και συνολικα ολο το team των παίδων-παμπαίδων κλπ δεν υπαρχουν απαιτησεις κο στόχοι?Γιατι τους πληρωνουν τοτε?Τοσοι προπονητές,γυμναστές κλπ δεν τους θέτει στοχους η διοικηση?
Φυσικα για τα παιδια κατ αρχην και κατα δευτερο λογο μην κανω και διαφημηση και τους ψαχνουν οι γονεις. Αν θελουν ετσι κι αλλιως θα τους βρουν.
Στα πρωταθληματα της ΕΣΚΑΝΑ δεν κατεβαινει η ΚΑΕ πρεπει επισης να σου πω. Το πρωταθλημα της ΕΣΚΑΝΑ ειναι ερασιτεχνικο ακομα, τα παιδια δεν πληρωνονται, πληρωνουν. Τι κανει ο Ολυμπιακος με τους μισθους του στους υπευθυνους δεν ειναι δικο μου θεμα. Αυτο ισως να ειναι εταιρικο, δεν ξερω με ποιο τροπο δουλευει ο Ολυμπιακος. Απλα ξερεις, εγω δεν μιλαω για εταιριες και χρηματιστηριο, μιλαω για το μπασκετ.

Και εγκλωβιζονται ακομα παιχτες, οχι οπως στα πανεπιστημια που λυθηκε αυτο το προβλημα φετος.

1
1

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Hipster την Σάβ Αύγ 28, 2021 2:01 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μα εγώ σου απάντησα ακριβώς πάνω σε αυτό που ρώταγες: Να σου πούμε μια χρονιά έστω, που ήταν καλύτερο 4ρι. Όλα καλά από κει και πέρα, ούτε συμφωνία για τη συμφωνία, ούτε διαφωνία για τη διαφωνία. Το καλύτερο ίσως να είναι η συμφωνία μέσα από μια διαφωνία. Θέση- αντίθεση- σύνθεση.eddiedimitris έγραψε: ↑Παρ Αύγ 27, 2021 11:44 pm...
Το ιδιο λεμε αλλα ισως πρεπει να διαφωνουμε για να διαφωνουμε...Εγω απλα θεωρω οτι μια φορα στα 5 χρονια μπορεις να βγαζεις ενα παιχτη πανω κατω αξίας Πρίντεζη....αν βεβαια γινεται σωστη δουλεια.
....
Στα υπόλοιπα, φίλε μουεγώ δεν κατέχω και πολλά από τα τμήματα υποδομής, από τις μικρές εθνικές ή και από τις ΚΑΕ. Ότι μπάσκετ ξέρω το έμαθα στα μπασκετάκια (που τα λέγαμε).
Ξέρω απ' άλλα αθλήματα (εκ των έσω) όμως και μπορώ να κρίνω μέχρι ενός βαθμού ότι κάτι λείπει στο μπάσκετ.
Έχουμε θέμα τεράστιο πια στο μπάσκετ.
Ενδεχομένως η απάντησή σου να πήγαινε και στον Hipster όμως (που μας τα κάνει πενηνταράκια και παίρνουμε μυρωδιά και από τα ενδότερα- τουλάχιστον εγώ που ειλικρινά δεν ξέρω γρι).