EL game1 , Ολυμπιακός-Μπασκόνια 01/10/21 21:00

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
lefpan

 nba
Reactions: 1919
Δημοσιεύσεις: 2356
Εγγραφή: Κυρ Ιαν 29, 2017 10:31 pm
Τοποθεσία: Πειραιάς
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Ζάρκο, Fast Eddie
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 4

Σάβ Οκτ 02, 2021 12:19 pm

Αυτό που κρατάω από τη νίκη επί της Μπασκόνια, είναι ότι τους ρίξαμε 25 πόντους ΧΩΡΙΣ να έχουμε εξωφρενικό (ούτε καν καλό) ποσοστό στα τρίποντα, καθώς και ΧΩΡΙΣ να έχουμε ιδιαίτερη έκρηξη από κάποιο παίκτη.
Αν συνέβαιναν και αυτά, μπορεί να ήμασταν και στο +40.
Επίσης (φυσικά) κρατάω και την σούπερ άμυνα που παίξαμε.

0
I never thought there were corners in time
Till I was told to stand in one
Weekendman

 champion
Reactions: 439
Δημοσιεύσεις: 5780
Εγγραφή: Κυρ Μαρ 30, 2008 7:52 pm
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Οκτ 02, 2021 12:33 pm

Ήταν ένα καλό παιχνίδι όταν η μεγαλύτερη γκρίνια που μπορούσε να είχε κάποιος ήταν ότι οι φανέλες θύμιζαν περισσότερο Χαποελ Τελ Αβιβ παρά Ολυμπιακό...

1
1 Εικόνα
RipCity

 champion
Reactions: 347
Δημοσιεύσεις: 5390
Εγγραφή: Πέμ Απρ 23, 2015 2:58 pm
Twitter: @ioannisdiam
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Οκτ 02, 2021 1:24 pm

basket72 έγραψε:
Σάβ Οκτ 02, 2021 12:14 am
shaq7 έγραψε:
Παρ Οκτ 01, 2021 11:56 pm
Επομενο ματς με ρεαλ στο σεφ..προβλεπω η να ερχεται η καταστροφη η να ραβουμε το 4το απο τωρα :D
Λογικά θα είναι και το ματς που θα βάλει μπρος τη μεταγραφή. Αν ο Μάρτιν πιει θάλασσα ( με επανάληψη της αποψινής του εμφάνισης κάτι τέτοιο φαντάζει βέβαιο απέναντι στην καλύτερη γραμμή ψηλών της Ευρώπης) πάμε για ψηλό. Αν βελτιωθεί πάμε για φόργουορντ. Είχε τελικά δίκιο ο Μπαρτζώκας που περίμενε. Αν βέβαια, το θέμα είναι όντως, η κατάσταση που βρίσκονται οι Παπ- Μάρτιν μετά τα ζητήματα υγείας που αντιμετώπισαν.
Αν είναι αυτό το πρόβλημα, 100% μαζί του, ενώ πολλοί από εμάς (εγώ σίγουρα) βιαστήκαμε να κρίνουμε.

Αλλά πρέπει να πάρει παίκτη μες τον μήνα, ώστε να μπει στο πνεύμα της ομάδας.

Ο Σακίλ πάντως ήταν καλός, βασικά μόνο ο Μάρτιν ήταν μέτριο-κακός, αλλά αυτόν ας τον περιμένουμε λίγο ακόμη. Μην ξεχνάμε ότι πριν ένα μήνα και κάτι ψιλά, δημοσιεύματα τον βγάζανε τραυματία και απόντα από την προετοιμασία και τα φιλικά. Κάτι που δεν ίσχυε όπως είδαμε. Στην προετοιμασία αλλά και στα φιλικά ήταν παρόντας αλλά παίζει να θέλει λίγο ακόμη ώστε να επανέλθει.
Από την άλλη ο Παπ, ήταν αυτός ο Παπ που μας έλειψε πέρσι. Ας τον δούμε κι αυτόν απέναντι στη Ρεάλ.

Ούτε καταστροφή ούτε 4ο.(το ξέρω ότι χαριτολογείς και παράλληλα προβλέπεις κλασσική ελληνική αντίθεση από τον ενθουσιασμό στην απογοήτευση.
Δεν παίζει τέτοια φάση φέτος. ΘΑ είμαστε σοβαροί κι αν έχουμε υγεία (μαζί με μια σωστή επιλογή ξένου) θα παλέψουμε για ότι μας αναλογεί την άνοιξη. Και του χρόνου λίγο καλύτερα. Μαζί με ένα καλό συμβόλαιο στον Τάιλερ παρακαλώ πολύ. :)
Παίκτη θα πάρει μες το μήνα γιατί όσοι είναι να κοπούν από ΝΒΑ θα κοπούν μες το μήνα. Μετά δεν έχει νόημα να περιμένεις άλλο, το καις ουσιαστικά.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Hipster

 nba
Reactions: 1184
Δημοσιεύσεις: 2919
Εγγραφή: Παρ Οκτ 21, 2016 2:57 am
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Οκτ 02, 2021 1:52 pm

basket72 έγραψε:
Σάβ Οκτ 02, 2021 10:53 am
Hipster έγραψε:
Σάβ Οκτ 02, 2021 3:37 am
Δεν βλεπω λογο για ενθουσιασμους. Ο Ολυμπιακος ηταν απλα καλος και οι Ισπανοι πολυ κακοι. Και οταν λεω πως ο Ολυμπιακος ηταν καλος εννοω στην αμυνα γιατι επιθετικα ηταν μαλλον μετριος. Πιστευω πως η πρωτη, ειδικα εντος, εχει μεγαλη ψυχολογικη φορτιση και ειδικα στην επιθεση. Ειμαι σιγουρος πως ο Ολυμπιακος μπορει να ειναι πολυ καλυτερος επιθετικα. Το θεμα ειναι να κρατησει το επιπεδο ενεργειας και αμυνας σ αυτα τα επιπεδα.
Θα πω κι αυτο ομως και ας λεω πως θα αργησει η τελευταια μεταγραφη. Το δευτερο ροτεισον με Μαρτιν σεντερ και Μακισικ ή Λαρεντζακη στο 3, πιεζει καλα την μπαλα αλλα εχει τεραστια αδυναμια στα ριμπαουντ. Δεν φταει για μενα ο Μαρτιν για την μαλλον κακη του εμφανιση σημερα. Αμυντικα ειχε τεραστιο προβλημα λογο μεγεθους και ελειπεστατης υποστηριξης απο τα επισης κοντα φοργουορντ, πραγμα που τον επιρεασε ψυχολογικα και επιθετικα. που δεν πηρε και σωστα τη μπαλλα. Χωρις πικ εν ρολ στην επιθεση , λιγα πραγματα μπορει να προσφερει. Ισως να ηταν το παιχνιδι τετοιο, αλλα ετσι οπως παιχτηκε σημερα το παιχνιδι απο το υπολοιπο crew, μαλλον δνε μπορει να προσφερει πολλα πραγματα. Νομιζω πως θα ταιριαζε πιο πολυ με Παπανικολαου στο 3 ή αλλιως πρεπει να παρει ενα καλο φοργουορντ ακομα ο Ολυμπιακος με μεγεθος, αμυνα και ριμπαουντ μαζι με τον Μαρτιν. Αν ειχε και καλο σουτ, ακομα καλυτερα. Με φτερα Λαρεντζακη, Μακισικ και Λιβιο δευτερο ψηλο δεν ανοιγει αρκετα το γηπεδο για να παιξει P n R ο ανθρωπος. Τι νταιβ να κανει σεντερ στα 2 μετρα; Θελει χωρους.
Ε, τώρα κι εσύ κάνεις λες και έχουμε στο τσεπάκι μας τέτοιες νίκες ή εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια. Λολ- λόλιποπ. :P

Εννοείται ότι είναι για να ενθουσιάζεται κανείς με το μπάσκετ που είδαμε στο πρώτο ημίχρονο. Σε κάποια φάση η διαφορά είχε φτάσει στους 30 πόντους (29 για να είμαι ακριβής). Άλλο το να ενθουσιαστεί κανείς κι άλλο το να αρχίσει τα μεγάλα λόγια. Εδώ είδα μια χαρά σχόλια πάντως κι αρκετά γειωμένα. Τώρα δεν νομίζω ότι ο αθλητισμός έχει χώρο για τον Διογένη τον Κυνικό ή τον Σοπενχάουερ. Ας χαρούμε και λίγο, ειδικά εμείς οι Ολυμπιακοί που έχουμε 2 χρόνια εκτός Α1, με μια χρονιά στην Ευρωλίγκα τύπου τρολ/Circo Medrano :P με 3 προπονητές να αλλάζουν και καμιά 10ρια ξένους, με κιλοτάκια στον πάγκο μας, με "αντίο, αντίο εκεί στην Α2" και πολλή χλεύη.

Η Μπασκόνια δεν ενθουσιάζει ως και προβληματίζει στα πρώτα της παιχνίδια (εγώ παρά τις δυνατές φέτος μεταγραφές την βάζω ως τρίτο φαβορί για την 8η θέση στην Ευρωλίγκα) στην πολύ δυνατή ισπανική λίγκα αλλά αυτό που είδαμε χθες δεν ήταν θέμα μόνο δικό της.
It takes two..... :wink:

Σχετικά με τον Μάρτιν, όντως θέλει ψηλό 3ρι αλλά και γενικά η ομάδα θέλει ψηλό 3ρι που να ξέρει και μπάσκετ (και να σουτάρει). Είπα και χθες ότι ο Μπαρτζώκας καλά έκανε τελικά και περίμενε (σε αντίθεση με μας τους ανυπόμονους) γιατί έχει 2 εκκρεμότητες με τους Μάρτιν και Παπ να έρχονται από χειρουργεία.
Ο Μάρτιν πέραν των παικτών δίπλα του( δεν του βάζει τυχαία δίπλα του το 4-5ρι Ζαν Σαρλ) έχει ακόμα λίγο δρόμο. Ο Μπαρτζώκας χθες βράδυ στις δηλώσεις του τν κάλυψε 100% ("δεν έχει χάσει μία προπόνηση μετά την επιστροφή του από το χειρουργείο") άρα πάμε για ψηλό φόργουορντ κι όλα καλά.
Αν αργήσει πάνω από μήνα (αλήθεια μέχρι πότε έχουμε δικαιώμα να υπογράψουμε παίκτη;;) θα είναι λάθος.

Η δεύτερη πεντάδα πάντως έχει θέμα με σουτ/σκορ, το βλέπει κι ένας Βρετανός αυτό. :roll:

Τα υπόλοιπα τα είπαμε και χθες. Έχει ανηφόρα, υπομονή στις κακές εμφανίσεις (θα έρθουν κι αυτες), μια μεταγραφή, (τουλάχιστον- δεν νοείται να πάμε με 5 ξένους και χωρίς δεύτερο φόργουορντ) και το το κεφάλι κάτω.
Ρε συ δεν υποτιμω καθολου την αποδοση του Ολυμπιακου χθες. Οταν λεω δεν βλεπω λογο για ενθουσιασμους μετα το χθεσινο, ειναι γιατι πιστευω-ειμαι σιγουρος πως μπορει η ομαδα σας να παιξει πολυ καλυτερα απο χθες, ειδικα επιθετικα. Αμυντικα ηταν πολυ κοντα στο τελειο, αν βγαλουμε την αδυναμια του δευτερου ροτεισον στο αμυντικο ριμπαουντ που ερχετε απο την ελλειψη υψους στο 5 και στο 3. Αλλα επιθετικα ηταν πραγματικα αστοχος, ειδικα στο τριποντο. Παντως η εικονα του Ολυμπιακου στα ματια μου, ακομα και χωρις αλλο ξενο, ειναι ομαδας 8αδας μαλλον ανετα. Με μια καλη προσθηκη στο 3 ισως παει και στις παρυφες της τετραδας (παρυφες ομως, οχι υπερβολες).
Καταλαβαινω το συναισθηματικο κομματι που εσυ και ο Κοναν λετε. Απλα σαν μη Ολυμπιακος και προσπαθωντας να μεινω μακρια απο τα εσωτερικα δρωμενα, που χρονια τωρα τα θεωρω αρρωστημενα, βλεπω τα πραγματα πραγματικα λιγο κυνικα :D .
Θα ηθελα να λεω και για τον Παναθηναικο τα ιδια , αλλα με δυσκολευει λιγο η κατασταση εκει. Δεν μ αρεσει να κριτικαρω μια ομαδα στα κατω της. Αν θα μιλαγα για το παιχνιδι του Παναθηναικου στο πριγκιπατο θα ημουν λιγοτερο "αυστηρος" απ οτι με τον Ολυμπιακο. Ειναι ομαδες σε διαφορετικο στατους αυτη την στιγμη. :)

1
1 Εικόνα
basket72
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Οκτ 02, 2021 2:11 pm

Hipster έγραψε:
Σάβ Οκτ 02, 2021 1:52 pm



Ρε συ δεν υποτιμω καθολου την αποδοση του Ολυμπιακου χθες. Οταν λεω δεν βλεπω λογο για ενθουσιασμους μετα το χθεσινο, ειναι γιατι πιστευω-ειμαι σιγουρος πως μπορει η ομαδα σας να παιξει πολυ καλυτερα απο χθες, ειδικα επιθετικα. Αμυντικα ηταν πολυ κοντα στο τελειο, αν βγαλουμε την αδυναμια του δευτερου ροτεισον στο αμυντικο ριμπαουντ που ερχετε απο την ελλειψη υψους στο 5 και στο 3. Αλλα επιθετικα ηταν πραγματικα αστοχος, ειδικα στο τριποντο. Παντως η εικονα του Ολυμπιακου στα ματια μου, ακομα και χωρις αλλο ξενο, ειναι ομαδας 8αδας μαλλον ανετα. Με μια καλη προσθηκη στο 3 ισως παει και στις παρυφες της τετραδας (παρυφες ομως, οχι υπερβολες).
Καταλαβαινω το συναισθηματικο κομματι που εσυ και ο Κοναν λετε. Απλα σαν μη Ολυμπιακος και προσπαθωντας να μεινω μακρια απο τα εσωτερικα δρωμενα, που χρονια τωρα τα θεωρω αρρωστημενα, βλεπω τα πραγματα πραγματικα λιγο κυνικα :D .
Θα ηθελα να λεω και για τον Παναθηναικο τα ιδια , αλλα με δυσκολευει λιγο η κατασταση εκει. Δεν μ αρεσει να κριτικαρω μια ομαδα στα κατω της. Αν θα μιλαγα για το παιχνιδι του Παναθηναικου στο πριγκιπατο θα ημουν λιγοτερο "αυστηρος" απ οτι με τον Ολυμπιακο. Ειναι ομαδες σε διαφορετικο στατους αυτη την στιγμη. :)
Συμφωνώ σε όλα όσα γράφεις εδώ.
Ίσως με μια μικρή συμπλήρωση: Αν δεν πάρουμε 6ο ξένο θα το βρούμε μπροστά μας. Πόσο μάλλον αν έχουμε σε οποιαδήποτε θέση τραυματισμό πάνω από μήνα. Είναι κάτι που θα επιφέρει ντόμινο και στις υπόλοιπες θέσεις. Τράβα από δω, τράβα από κει, που λένε.....
ΚΑι μπορεί να βρει ξένο από ΝΒΑ(όπως λέει κι ο Ripcity) και με λογικά λεφτά κοντά στα 400χιλ,( λέω εγώ) μπορούμε να φέρουμε αθλητικό φόργουορντ ο οποίος θα στείλει τον Βεζένκοφ μόνιμα στα 4 (άρα και τον Ζαν Σαρλ ή και Πρίντεζη ακόμα, έτοιμους ως "τσόντα¨στο 5) τον Λάρε και τον Μακίσικ στο 2 άρα και τον Γουόκαπ μόνο άσσο (Σε περίπτωση απουσίας του Σλούκα π.χ) κι ούτω καθεξής...

Συνοψίζοντας, για μένα το ζητούμενο δεν είναι η 8δα καθαυτή. Τον βλέπω λίγο ¨κούφιο " ως στόχο. Στόχος αυτού του Ολυμπιακού, είναι να φτιάξει μια ομάδα μίνιμουμ 3τίας με έναν κορμό που θα παραμείνει αυτούσιος στο 80% και θα αποπνέει υγεία, θα είναι μαχητική κι ανταγωνιστική.
Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους. ΄Η μπορεί και να μην έρθουν γιατί αθλητισμός είναι, πολλά μπορεί να συμβούν. Από αναποδιές σε μας (τοπ στο είδος τόσα χρόνια στην Ευρώπη :roll: ) ή στους αντιπάλους μας. Π.χ για την τελευταία περίπτωση: ΝΑ βγούμε 7οι ξέρω εγώ στην Κανονική Περίοδο και να πέσουμε με την Έφες. Και λίγες μέρες πριν τα μεταξύ μας ματς να βγει εκτός ο Μίτσιτς κι ο Σίνγκλετον. Την χτυπάς μετά στα ίσα ή όχι; Εγώ λέω ναι. :dribble:

Άβαταρ μέλους
nikolas12

allstar
Reactions: 883
Δημοσιεύσεις: 4076
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 23, 2007 10:36 pm
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Kobe Bryant, Σπανούλης
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Οκτ 02, 2021 5:05 pm



To κλασικό βίντεο της παρακάμερας του παιχνιδιού που βγάζει η ΚΑΕ την επόμενη μέρα των αγώνων. Νομίζω ότι στην low budget εποχή του Ολυμπιακού, ένας από τους λόγους της επιτυχίας είναι η καλή χημεία και παρέα που κάνουν μεταξύ τους οι παίκτες που απαρτίζουν τον ελληνικό κορμό και κατά πόσο ξένοι μπορούν να νιώσουν άνετα και να δέσουν με το σύνολο κάτι που φαίνεται και στο βίντεο όταν βγαίνουν ο Σάσα με τον Πρίντεζη. Ευχή μου να μην υπάρχουν εσωτερικά προβλήματα στην ομάδα για να τους δούμε πιο απελευθερωμένους τους παίκτες και προσηλωμένους στο μπάσκετ.

0
Για μουσική, σειρές, ταινίες, βιβλία και καφροραδιοφωνικές εκπομπές: anthem.gr

Επίσης μία στο τόσο γράφω κι εδώ: Super Hero News

Τσεκ :D
Stavros83

 junior
Reactions: 51
Δημοσιεύσεις: 141
Εγγραφή: Παρ Δεκ 27, 2019 8:43 pm
Τοποθεσία: Παιανία
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Igor Kudelin
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 5

Σάβ Οκτ 02, 2021 9:51 pm

Πέθανα στο γέλιο στο Video την ώρα που βγήκε ο Bεζένκοφ!

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague season 2021-2022”