EL Game 6, Olympiacos-Alba Berlin, Τρίτη 21:00

Συντονιστής: Captains

fotis vlachopoulos

euroleague
Reactions: 943
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Οκτ 26, 2021 10:54 pm

Στις μικρες λεπτομερειες του παιχνιδιου ο 2.18 σεντερ μας που δεν ειχε (και ) σημερα παικτη να τον κοιταξει στα ισια εδωσε περισσοτερες ασσιστ απο οσες δεχτηκε 3 εναντι 2 . μηπως να το κοιταξουμε λιγο το θεματακι αυτο με το inside game μας?

0
AO DAFNIS

a1greece
Reactions: 641
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Οκτ 26, 2021 11:05 pm

Κρατάμε την νίκη που ήρθε δύσκολα και προχωράμε για το πολύ σημαντικό παιχνίδι της Πέμπτης. Η Φενέρ έχασε στο τέλος κ είναι στο 2-4. Με νίκη έχουμε +3 από έναν ξεκάθαρο αντίπαλο για την 8αδα.

Σήμερα φάνηκε πολύ μεγάλο πρόβλημα στα επιθετικά ριμπάουντ που δίνουμε. Με την Μπαρτσελόνα το πληρώσαμε. Δεν ήθελε κ πάρα πολύ για να στραβώσει και το σημερινό.

Από περιέργεια ο Σίκμα πόσα να πέρνει στην Άλμπα;

0
basket72
Reactions:

Τρί Οκτ 26, 2021 11:12 pm

Το ματς ήταν ακριβώς όπως το περίμενα (μίλαγα για 2-3 καλάθια διαφορά) κι ίσως και λίγο καλύτερος ο Ολυμπιακός απ΄αυτό που περίμενα.
Υπάρχει κόπωση (βλ. Βεζένκοφ που έχει πάει το ποσοστό του από το 3π. στο 27%) :!: ενώ τελευταίο παιχνίδι που παίξαμε σπουδαία άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος του, ήταν στη Βαρκελώνη. Κι όπως έχουμε ξαναπεί η άμυνα θα μας πάει όπου είναι να πάμε φέτος.

Χάρηκα τον Πρι και τον Παπ που είχαν και θέματα με την υγεία τους όλο το καλοκαίρι.
Μου άρεσε κι εκείνος ο Αμερικάνος Μάντζαρης. ΄ΘΑ μπορούσε να τον πει κανείς και ξανθό Μάντζαρη. Αρκεί να υπάρχει το ¨¨Μάντζαρης¨ και στον επιθετικό προσδιορισμό θα τα βρίσκουμε.
Πεζοναύτης Μάντζαρης, επίσης.
Γιατί στα ουσιαστικά (στο μπάσκετ) είναι ίδιοι. Τώρα αν ο ένας έχει την αστερόεσσα κι ο άλλος τη γαλανόλευκη ως σημαίες, ή ο ένας είναι δεκαθλητής κι ο άλλος ελαιοχρωματιστής :P λίγο μετράει. Σημασία έχει ότι μιλάνε με τον ίδιο τρόπο στη σπυριάρα.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος basket72 την Τρί Οκτ 26, 2021 11:15 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
prime7

euroleague
Reactions: 834

Τρί Οκτ 26, 2021 11:13 pm

Μια χαρά η ομάδα και ας έπαιξε πιο μέτρια. Έχουν ψοφήσει και οι παίκτες . Ο Πριντεζης όπως είπα και πιο πάνω μόνο για 2ο δεκάλεπτο κάνα 5λεπτο να παίζει είναι. Επίσης νομίζω ότι ο Dorsey Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν πρέπει να πολυβγαινει, στο κρίσιμο 10λεπτο να μου παιζεις με τον Μακισικ όλη την ώρα θα το πληρώσεις σε πιο σοβαρά ματς.

Τέλος τα έχουμε πει όλοι πολλές φορές 3 και 5 μεταγραφές άμεσα.

0
tarp7

allstar
Reactions: 1987

Τρί Οκτ 26, 2021 11:22 pm

fotis vlachopoulos έγραψε:
Τρί Οκτ 26, 2021 10:50 pm
lefpan έγραψε:
Τρί Οκτ 26, 2021 3:24 pm
Τελικά παίζει ο Παπ σήμερα με την Άλμπα.

https://www.gazzetta.gr/basketball/euro ... stin-almpa

Ευτυχώς, διαψεύστηκα!
φιλε οχι μονο επαιξε εκανε και ενα πρωτο δεκαλεπτο φωτια ...μακαρι να παρει τα πανω του (ας ελπισουμε αυτη τη φορα να το ποσταρω μονο και οχι διπλο το μυνημα)
Παπ και ζαν σαρλ έχουν διαψεύση πολλούς και εδώ μέσα, μπράβο τους. Μια νίκη με φενέρ και είμαστε αρκετά καλά. υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για την 8άδα

0
fotis vlachopoulos

euroleague
Reactions: 943

Τρί Οκτ 26, 2021 11:27 pm

prime7 έγραψε:
Τρί Οκτ 26, 2021 10:26 pm
Ο Πριντεζης πλέον δεν είναι ούτε για 8 λεπτά στην Euroleague
αν σε οκτω λεπτα βαζει 8 ποντους και παιρνει και 4 ριμπς εμενα μου κανει παντως

1
1 Εικόνα
jazz thrilos
Reactions:

Τρί Οκτ 26, 2021 11:32 pm

fotis vlachopoulos έγραψε:
Τρί Οκτ 26, 2021 10:54 pm
Στις μικρες λεπτομερειες του παιχνιδιου ο 2.18 σεντερ μας που δεν ειχε (και ) σημερα παικτη να τον κοιταξει στα ισια εδωσε περισσοτερες ασσιστ απο οσες δεχτηκε 3 εναντι 2 . μηπως να το κοιταξουμε λιγο το θεματακι αυτο με το inside game μας?
Πολύ σωστή παρατήρηση. Ειναι εκνευριστικό ώρες ώρες να βλέπεις τον Φαλ στην αντίπαλη ρακετα να μοιάζει με τον Γκιουλιβερ στην Λίλιπουτ και η μπάλα να γυρίζει στην περιφέρεια. Νομίζω οτι ο κόουτς πρέπει να το ξαναδεί και να τον ματσάρει σε πεντάδα με τον Σλούκα.

Στα του παιχνιδιού, η αμυνα μας σημερα ηταν απο μέτρια εως κακή. Τόσο στην περιφερειακή άμυνα όσο και στον τομέα του αμυντικου ριμπάουντ ήμασταν μάλλον νωθροί.

Επιθετικά καλούτσικα την γυρίσαμε την μπάλα κι ευτυχώς είχαμε σε καλη μερα τον Παπ όπου στην εκκίνηση μας έδωσε ώθηση. Σλούκας, Γουόκαπ, Ντορσει στα γνωστά τους στάνταρ ο καθένας επιθετικά. Αυτος που φαινεται να ξυπνά είναι ο Μακίσικ. Παιρνει προσπάθειες, εχει ένταση στο παιχνίδι του, γενικά δειχνει πιο δραστήριος και πιο επικίνδυνος για τις αντίπαλες άμυνες.

Ο κόουτς κατά τη γνωμη μου έκανε κακη διαχείριση του ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο. Τόσο στις αλλαγες οσο και στα τάιμ άουτ. Κερδίσαμε εν τέλει και πάμε για το επόμενο με αισιοδοξία και σοβαροτητα.

basket72
Reactions:

Τρί Οκτ 26, 2021 11:49 pm

tarp7 έγραψε:

Παπ και ζαν σαρλ έχουν διαψεύση πολλούς και εδώ μέσα, μπράβο τους. Μια νίκη με φενέρ και είμαστε αρκετά καλά. υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για την 8άδα
Ο Παπ εμένα δεν με έχει διαψεύσει ποτέ. Τουναντίον, βάζω πλάτη, χρόνια. Άσχετο αυτό, με το αν θέλει η ομάδα 3-4ρι από το καλοκαίρι κιόλας. Ειλικρινά το λέω.

Ο Ζαν Σαρλ εμένα με έχει διαψεύσει αναφορικά με το ότι μπορεί να παίξει το 5. Και μάλιστα καλύτερα από το 4. Αυτό ναι. Δεν του το είχα με τίποτε. Δεν ήταν και τόσο περίεργο που δεν του το είχα. Ο Ζαν Σαρλ (εκτός ότι σωματικά παραπέμπει σε κόμπο φόργουορντ) ως 3ρι είχε ξεκινήσει ( και πολλά υποσχόμενο μάλιστα) κι ως τέτοιο πέρασε απέναντι.
Ο Μπαρτζώκας είδε σε αυτόν ότι μπορεί να πάει και στο 5( το έχει δει και στον Σίνγκλετον μια φορά κι έναν καιρό στο Κρασνοντάρ) και μπράβο στον κόουτς. Είναι γάτα στους ¨κοντούς ψηλούς".

Αυτός που με έχει διαψεύσει και μάλιστα πανηγυρικά, (και πέρσι και φέτος) είναι ο Λάρε και μαγκιά του.

Σε άλλα νέα, πολύ δύσκολο ματς με τη Φενέρ. Εγώ δίνω 51-49 στους Τούρκους. Αν είχαν νικήσει σήμερα την Μπαρτσελόνα θα ήμουνα στο 51-49 για εμάς. Ελπίζω να παραμείνει ο Ντε Κολό σε χαμηλές πτήσεις για την κλάση του. Αλλιώς δεν τον κρατάς τον άτιμο.
Θα έχουμε θέμα στο 4 με αυτούς. Ιδίως τώρα που λείπει ο Μάρτιν και ο Ζαν Σαρλ πρέπει να είναι αποκλειστικά στο 5. ΜΑκάρι να ταϊστεί ο Φαλ (τα λεγαμε και σήμερα πριν τον αγώνα) και πάρει 2 γρήγορα φάουλ από Βέσελι ή Μπούκερ).

Θέλουμε καλό παιχνίδι από Βεζένκοφ μεθάυριο να τραβάει έξω τον Βέσελι.

tarp7

allstar
Reactions: 1987

Τρί Οκτ 26, 2021 11:58 pm

basket72 έγραψε:
Τρί Οκτ 26, 2021 11:49 pm
tarp7 έγραψε:

Ο Παπ εμένα δεν με έχει διαψεύσει ποτέ. Τουναντίον, βάζω πλάτη, χρόνια. Άσχετο αυτό, με το αν θέλει η ομάδα 3-4ρι από το καλοκαίρι κιόλας. Ειλικρινά το λέω.

Ο Ζαν Σαρλ εμένα με έχει διαψεύσει αναφορικά με το ότι μπορεί να παίξει το 5. Και μάλιστα καλύτερα από το 4. Αυτό ναι. Δεν του το είχα με τίποτε. Δεν ήταν και τόσο περίεργο που δεν του το είχα. Ο Ζαν Σαρλ (εκτός ότι σωματικά παραπέμπει σε κόμπο φόργουορντ) ως 3ρι είχε ξεκινήσει ( και πολλά υποσχόμενο μάλιστα) κι ως τέτοιο πέρασε απέναντι.
Ο Μπαρτζώκας είδε σε αυτόν ότι μπορεί να πάει και στο 5( το έχει δει και στον Σίνγκλετον μια φορά κι έναν καιρό στο Κρασνοντάρ) και μπράβο στον κόουτς. Είναι γάτα στους ¨κοντούς ψηλούς".

Αυτός που με έχει διαψεύσει και μάλιστα πανηγυρικά, (και πέρσι και φέτος) είναι ο Λάρε και μαγκιά του.

Σε άλλα νέα, πολύ δύσκολο ματς με τη Φενέρ. Εγώ δίνω 51-49 στους Τούρκους. Αν είχαν νικήσει σήμερα την Μπαρτσελόνα θα ήμουνα στο 51-49 για εμάς. Ελπίζω να παραμείνει ο Ντε Κολό σε χαμηλές πτήσεις για την κλάση του. Αλλιώς δεν τον κρατάς τον άτιμο.
Θα έχουμε θέμα στο 4 με αυτούς. Ιδίως τώρα που λείπει ο Μάρτιν και ο Ζαν Σαρλ πρέπει να είναι αποκλειστικά στο 5. ΜΑκάρι να ταϊστεί ο Φαλ (τα λεγαμε και σήμερα πριν τον αγώνα) και πάρει 2 γρήγορα φάουλ από Βέσελι ή Μπούκερ).

Θέλουμε καλό παιχνίδι από Βεζένκοφ μεθάυριο να τραβάει έξω τον Βέσελι.
Πολλοί τον έθαβαν τον παπ από τα φιλικά και εδώ και σε άλλα σαιτ. 3-4 και εγώ συμφωνώ ότι πρέπει να πάρουμε, αν και πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι ο δεύτερος σέντερ, για τον μάρτιν δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος από αυτά που διαβάζω. Ας πάρουμε το παιχνίδι με την φενερ και βλέπουμε τα υπόλοιπα

0
Weekendman

champion
Reactions: 439

Τετ Οκτ 27, 2021 12:17 am

Παρά τα αρκετά προβλήματα που προκάλεσαν οι Sikma και Oscar da Silva, πρέπει να παραδεχτούμε ότι ήμασταν πολύ τυχεροί που βρήκαμε την Άλμπα με τέτοια θέματα στην γραμμή των ψηλών της. Όχι μόνο γιατί έλλειπε ο βασικός σέντερ ο Lammers. αλλά και επειδή με πιο έτοιμο Koumadje θα υπήρχε ματσάρισμα του Fall σε κορμί, και χρήση ζώνης που δεν θα βόλευαν τον Ολυμπιακό.

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 5643
Αγαπημένη θέση: SG, C

Τετ Οκτ 27, 2021 12:26 am

Με τον φαλ δεν ξερω αν φταιει πιο πολυ ο μπαρτζω η ο παικτης..Ναι μεν δεν τον ταιζουν σωστα αλλα και οταν παιρνει την μπαλα τον εχουν παρει πρεφα οτι κοιταει την πασα και δεν ειναι καλος στο ποστ που κανενας δεν στελνει βοηθειες πανω του..ετσι δεν βρισκουμε και ελευθερα σουτ..
Ο μοναδικος ψηλος που εχουμε που μπορει λιγο να ξεκουρασει τους κοντους στην επιθεση σε σετ παιχνιδι και να παρει ευθυνες πανω του ειναι ο Πρι..που στην αμυνα πλεον δυσκολευεται πολυ..Χρειαζομαστε ψηλο με επιθετικες αρετες μιας και ο μαρτιν εχει θεματα.

Με φενερ δυσκολα τα πραγματα δεν νομιζω οτι τους ματσαρουμε καλα..ελπιδα μας να παιξουμε κορυφαια αμυνα παλι και ο τζορτζεβιτς να κανει τα δικα του..
Αν κανουμε παντως 2/2 στα επομενα ματς θα ναι υπερβαση,πιο πιθανο το 1/2.

0
Weekendman

champion
Reactions: 439

Τετ Οκτ 27, 2021 12:35 am

shaq7 έγραψε:
Τετ Οκτ 27, 2021 12:26 am
Με τον φαλ δεν ξερω αν φταιει πιο πολυ ο μπαρτζω η ο παικτης..Ναι μεν δεν τον ταιζουν σωστα αλλα και οταν παιρνει την μπαλα τον εχουν παρει πρεφα οτι κοιταει την πασα και δεν ειναι καλος στο ποστ που κανενας δεν στελνει βοηθειες πανω του..ετσι δεν βρισκουμε και ελευθερα σουτ..
Ο μοναδικος ψηλος που εχουμε που μπορει λιγο να ξεκουρασει τους κοντους στην επιθεση σε σετ παιχνιδι και να παρει ευθυνες πανω του ειναι ο Πρι..που στην αμυνα πλεον δυσκολευεται πολυ..Χρειαζομαστε ψηλο με επιθετικες αρετες μιας και ο μαρτιν εχει θεματα.

Με φενερ δυσκολα τα πραγματα δεν νομιζω οτι τους ματσαρουμε καλα..ελπιδα μας να παιξουμε κορυφαια αμυνα παλι και ο τζορτζεβιτς να κανει τα δικα του..
Αν κανουμε παντως 2/2 στα επομενα ματς θα ναι υπερβαση,πιο πιθανο το 1/2.
Είναι και λίγο δύσκολο για τον Φαλ να του μείνουν δυνάμεις στο ποστ όταν τον βγάζεις 2 μέτρα και 20 εκατοστά άνθρωπο να κυνηγάει κοντούς. Η Φενέρ έχει καλή ευκαιρία για διπλό αφού εκτός του προφανώς πλεονεκτήματος στους ψηλούς. Έχει κάπως σταθεροποιήσει την απόδοση της. Και ο Ολυμπιακός ταυτόχρονα φαίνεται να πέφτει λίγο τελευταία. Τουλάχιστον όμως με Παπανικολάου ο Ολυμπιακός έχει καλύτερες πιθανότητες να αποτρέψει πάρτι από τον Πιερ.

1
1 Εικόνα
basket72
Reactions:

Τετ Οκτ 27, 2021 12:51 am

Έτσι, είναι με τη Φενέρ. Για να έχουμε ελπίδες να την πάρουμε, πρέπει να γυρίσουμε σε εμφανίσεις όπως αυτές που είχαμε κόντρα στις 3 ισπανικές. Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι μπορούμε να παίξουμε τέτοια άμυνα.
Πρώτον γιατί βλέπουμε σημάδια κόπωσης και δεύτερον γιατί λείπει ο Μάρτιν εκείνων παιχνιδιών. Για την άμυνα μιλάω (για να προλάβω αντιδράσεις, το λέω :wink: ).

Από την άλλη περιμένουμε πολύ καλύτερο τρίποντο από τους 2 μας ξανθούς. Αμφότεροι είναι από πολύ ως παρά πολύ κάτω από τα ποσοστά τους. Το λέγαμε και σήμερα.
Ενώ κι ο ΣΛούκας είναι κάτω από τα ποσοστά του (στο τρίποντο, πάντα) αλλά όχι τόσο πολύ όσο ο Γουόκαπ (κυρίως αυτός ) αλλά κι ο Βεζένκοφ.

Άβαταρ μέλους
nikolas12

allstar
Reactions: 851
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Kobe Bryant, Σπανούλης

Τετ Οκτ 27, 2021 2:19 am

Εικόνα

Καρδιοχτυπήσαμε και σήμερα σε ένα από αυτά τα μας που τα θεωρείς ύποπτα για γκέλα εξαρχής. Είναι πλέον καταφανέστατη η κόπωση των παικτών από τα συνεχόμενα παιχνίδια και με το σχετικά σφικτό rotation μας έως τώρα μπορεί να έχουν ρυθμό, αλλά σιγά σιγά θα τους βγουν θέματα κούρασης. Πάλι καλά που ο Air Pap έδωσε σήμερα το παρόν.

Γενικά οι πόντοι ήταν μοιρασμένοι και αν ήταν λίγο πιο εύστοχος ο Βεζένκοφ μπορεί να είχαμε ξεκολλήσει λίγο νωρίτερα. Θεωρώ πάντως ότι τα ποσοστά αυτού και του Σλούκι θα ανεβαίνουν όσο προχωράει η χρονιά. Επίσης το διάβασα κάπου και ήταν ακριβώς η σκέψη μου, νομίζω ότι ο Fall πρέπει να παίζει πιο πολύ με Σλούκα. Ο Σλούκας με την ταχύτητά του και το court vision του μπορεί να βγάλει μερικά καλά pick and roll με τον Γάλλο ή να ανοίξει την άμυνα για τρίποντο από τη γωνία.

Μου έκανε εντύπωση το πόσο καλά μας πίεζαν στη μπάλα και εμείς κάναμε χαζά λάθη, νομίζω κι αυτό απορρέει από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Όπως και να 'χει δε χρειάζεται κάθε σου νίκη να είναι καθολική, αλλά προφανώς η φρεσκάδα των πρώτων φετινών ματς έχει κάπως υποχωρήσει, νομίζω θα τονωθεί αν γίνει μια μεταγραφή και μοιραστούν λίγο οι χρόνοι. Κατά τ' άλλα παίρνεις το ροζ χαρτί και ελπίζεις την Πέμπτη σε ακόμα ένα.

0
Για μουσική, σειρές, ταινίες, βιβλία και καφροραδιοφωνικές εκπομπές: anthem.gr

Επίσης μία στο τόσο γράφω κι εδώ: Super Hero News

Τσεκ :D
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3311
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Τετ Οκτ 27, 2021 8:45 am

Νομίζω πάντως ότι ήταν σαφές και στην ένταση του παιχνιδιού και στο ροτέιτον που παραήταν μοιρασμένοι οι χρόνοι σε όσους έπαιξαν ότι έγινε προσπάθεια να είναι φρέσκοι οι παίκτες για το παιχνίδι με την Φενέρ.
Δεύτερο επίσης παιχνίδι που πάει να γίνει ζημιά από φόργουορντ, με την ΤΣΣΚΑ ο Κλάιμπερν, τώρα ο Σίμκα, εντάξει διαφορετικοί παίκτες και παικταράδες και οι δυο αλλά γίνετ;αι εμφανές που είναι το θέμα της άτομικής μας άμυνας.
Ο Σλούκας με τον Γουοκάπ μαζί για κάποιον λόγο δεν έχουν ταιριάξει ακόμα νομίζω. Αποδίδουν καλύτερα όταν είναι σε ξεχωριστές πεντάδες έχω μια αίσθηση.
Για το ποστ παιχνίδι του Φαλ το έχω ξαναπεί δεν έχει, απλώς σπρώχνει με τον όγκο του και κάνει μια στροφή δεξιά η αριστερά, πικ εν ρολ δεν ξέρω αν είναι το στυλ του και πως μπορεί, θεωρητικά πικ εν ρολ θα γινόταν πιο συχνά με τον Μαρτίν.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague season 2021-2022”