EL Game 24, Real Madrid vs Olympiacos 21:45 Τετάρτη

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3558
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Φεβ 03, 2022 10:04 am

Πραγματικά τα τελευταία που λέτε για άσουτη ομάδα, Λιμόζ, Άλμπα κλπ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Την 5η καλύτερη επίθεση έχουμε σε μ.ο στην Ευρωλίγκα φέτος και είμαστε 5η καλύτερη σε ποσοστό σουτ, έχουμε πράγματι χαμηλό ποσοστό σχετικά στα τρίποντα αλλά ακόμα κι έτσι είμαστε 11η εκεί και όχι στις τελευταίες θέσεις.
Για την θέση, επίσης είμαστε 6η αυτήν την στιγμή στην κατάταξη και με λιγότερα παιχνίδια από αυτές που είναι από κάτω μας και μπορούν να μας απειλήσουν (πλην Φενέρ που έχει και αυτή 20). Στα επόμενα 5 παιχνίδια παίζουμε με Εφές, Μπάγερν και Ζενίτ που μπορούμε να αποκτήσουμε καθοριστικό πλεονέκτημα με όποια από τις 2 πρώτες κερδίσουμε και να κοντραριστούμε με την Ζενίτ-ΤΣΣΚΑ για τις θέσεις 4-6.
Η ομάδα είχε δεδομένα έλλειψη φυσικής κατάστασης, είχε απουσίες, πέρασε ντεφορμάρισμα, είναι η ίδια που φέτος έχει κερδίσει Ρεάλ, Αρμάνι, Ουνίκς, Μακάμπι, Μονακό, Μπάγερν, Φενέρ (7/11 από τις ομάδες που διεκδικούν την πρόκριση) και έχει χάσει στο καλάθι από Ρεάλ, Μπάρτσα.

Για το 67, 72, 69 (208 πόντοι) στα τελευταία 3 ματς μας και ότι γι' αυτό είμαστε άσουτοι, τούβλα κλπ είναι δυνατόν να βγάζουμε συμπέρασμα από 3 ματς;
Για τις ομάδες που είναι πάνω από εμάς η Αρμάνι στα τελευταία 3 ματς έχει 63,65,67 πόντους (195 πόντοι)!! Και έχει άλλον ένα σερί 70,68,71 (209 πόντοι)!
Η Ρεάλ έχει κάνει 3 σερί με 58,75,70 (203 Πόντοι) , η Μπάρτσα 3 σερί με 70,68,76 (214 πόντοι), η Ζενίτ 1 σερί με 58,64,74 (196 πόντοι) και άλλο ένα σερί με 67,70,70 (207 πόντοι).
Για την ΤΣΣΚΑ ομολογώ δεν βρήκα κάτι.
Σημαίνει ότι και αυτές οι ομάδες είναι άσουτες;

Υ.Γ. Δεν μπορώ να εκφραστώ αλλά τα στατιστικά της Ευρωλίγκα είναι άλλα γι' άλλα πλέον....Δεν σου δείχνουν καν αυτό που ζητάς στα φίλτρα.

2
2 Εικόνα
nicksoti

Reactions: 7

Πέμ Φεβ 03, 2022 11:06 am

Καλημέρα σε όλους, 1ο μου μήνυμα εδώ.

Για μένα είναι προφανές. Ξεκούραστη ομάδα με γρήγορο παιχνίδι (προσοχή, γρήγορο, όχι γιούρια,) δεν έχει αντίπαλο. Είναι έτσι τα χαρακτηριστικά των παικτών. Τους οποίους, γι αυτό που είναι, τους θεωρώ ποιοτικότατους.

Κουρασμένη και σετ παιχνίδι, τέλος. Γι αυτό γράφω παρακάτω.

Εκεί βλέπεις ότι έχεις 4 άσσους δίχως καλό 3ποντο οι 3 και 1 μόνο καθαρό ποιοτικό δυάρι που θέλει βοήθεια που δεν έχει, γιατί υστερεί σε δύναμη, και αναγκάζεται να παίζει 1 vs όλων. Ότι οι σέντερ σου δεν παίζουν πλάτη, δεν έχουν καθόλου σουτ απ έξω ούτε εκρηκτικότητα όταν ρολάρουν, οπότε καταλήγουν ακίνδυνες σημαδούρες άτονων μηχανικών screen στην κορυφή όπου κολά η μπάλα για ώρα. Και για έναν λόγο που δεν ξέρω, Πρίντεζης και Ζαν ραρλ που έχουν ποιότητα και καλό σουτάκι δεν χρησιμοποιούνται αρκετά.

Γι αυτό και είμαστε άλλη ομάδα εντός και άλλη εκτός. Δεν είναι λόγω έδρας. Είναι αυτή η ενέργεια που γλιτώνουν γιατί δεν έχουν ταξίδι, + ότι ο κόουτς δεν έχει τόσους λόγους να εκνευρίζεται και να βραχυκυκλώνει. Γι αυτό και τα βρίσουμε σκούρα στον 2ο γύρο όπου οι άμυνες σφίγγουν. Οι Σέρβοι ήλθαν με το μαχαίρι στα δόντια, μας κούρασαν και μας κέρδισαν όμορφα και απλά.

Χτες τάιμ ουτ πήρε ο κόουτς, αλλά τί ακούγαμε; Κάτι πάμε γερά και παίξτε με ενέργεια. Χρήσιμα και αυτά, να κόψεις ρυθμό, αλλά απέναντι είχε κουρασμένα κορμια, και, κυρίως, κουρασμένα μυαλά. Τον θεωρώ άριστο προπονητή, ίσως τον καλύτερο, αλλά κακό κόουτς. Δεν θυμάμαι πολλά παιχνίδια να έχει ανατρέψει μια κατάσταση εντός 40λέπτου. Ίσως γι αυτό και να μην έπαιρνε καν στον 1ο γύρο. Έχει στήσει κάτι που κατά τη διάρκεια του αγώνα μικρή επίδραση έχει πάνω του.

Ακόμα και στην άμυνα, μόλις η ομάδα κουράζεται δεν προσαρμόζεται ούτε ρισκάρει. Πάει να τα κάνει όλα καλά και τελικά δεν κάνει τίποτα. Γι αυτό από τανάλια γίνεται μαλθακή, θολώνει και το μυαλό. Τον Ταβάρες 2 δευτερα με την μπάλλα στα χέρια και να μην κάνεις φάουλ τί περιμένεις; Να τον κόψεις ψηλά; Στο τέλος χτες ήξερες ότι θα βρεθεί ένας ελεύθερος στη γωνία για 3ποντο, που και να το χάσει, πιθανότατα θα του δώσεις 2η ευκαιρία. Το ριμπάουντ είναι ενέργεια και ομαδική δουλειά, κι ας έχει τον Ταβάρες απέναντι.

Συγχωρέστε με αν φαίνονται λίγο παράξενα αυτά που γράφω, αλλά έχω να πιάσω μπαλα 15 χρόνια και όταν έπαιζα μπασκετάκι εγώ το pick en roll το box out, την cross και το step back θα τα θεωρούσα ροκ συγκροτήματα και θα έψαχνα δισκάκια τους.

2
2 Εικόνα
fotis vlachopoulos

euroleague
Reactions: 1084
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Φεβ 03, 2022 11:36 am

JohnnyPao έγραψε:
Τετ Φεβ 02, 2022 9:54 pm
Ο Φαλ μπροστά στον Παπαγιαννη φαίνεται Σακιλ Ο Νιλ και μπροστά στον Ταβαρες φαίνεται Μοζγκοβ.
δεν με χαλαγε ο παπαγιαννης σε εμας να σου πω την αληθεια ... μη σου πω και διδυμο με το φαλ

0
Άβαταρ μέλους
prime7

euroleague
Reactions: 946

Πέμ Φεβ 03, 2022 1:53 pm

Μια χαρά μπαίνουμε ακόμα 8αδα πάντως. Έχουμε και εξ αναβολής αγώνες. Το ζήτημα τώρα είναι οπωσδήποτε νίκη αύριο.

0
Άβαταρ μέλους
reignman

allstar
Reactions: 3187
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Φεβ 03, 2022 2:01 pm

Χτες τάιμ ουτ πήρε ο κόουτς, αλλά τί ακούγαμε; Κάτι πάμε γερά και παίξτε με ενέργεια. Χρήσιμα και αυτά, να κόψεις ρυθμό, αλλά απέναντι είχε κουρασμένα κορμια, και, κυρίως, κουρασμένα μυαλά. Τον θεωρώ άριστο προπονητή, ίσως τον καλύτερο, αλλά κακό κόουτς. Δεν θυμάμαι πολλά παιχνίδια να έχει ανατρέψει μια κατάσταση εντός 40λέπτου. Ίσως γι αυτό και να μην έπαιρνε καν στον 1ο γύρο. Έχει στήσει κάτι που κατά τη διάρκεια του αγώνα μικρή επίδραση έχει πάνω του.
Λιγο πολυ τα ιδια πανω κατω εχουν γραφτει για Γιαννακη και Σφαιροπουλο ενω θυμαμαι τα ακριβως αντιθετα για Γκερσον. Μηπως ειναι Ελληνικο φαινομενο ως επι το πλειστον τελικα αυτο? Το να ειναι καλοι προπονητες αλλα μετριοκακοι κοουτς?

Γενικα βλεπω το προβλημα του να φτιαχνουν ενα πλανο και αν δεν παει καλα ή το κανει counter η αντιπαλη ομαδα να μην αλλαζουν πραγματα on the fly.

0
nicksoti

Πέμ Φεβ 03, 2022 2:26 pm

Πάντως ο walkup το σουτάκι από μέση απόσταση το έχει. Ακόμα και υπό πίεση γιατί δύναμη έχει. Βρε μπας να τον βάζει στο 2. 57% έχει. Στο 3ποντο μόνο ΄χανει τη ρύθμιση :D
Ο Dorsey έχει 49, βέβαια τον βάζει στα δύσκολα να παίζει εναντίον 5 και είναι ελαφροκόκκαλος που λέγαμε κάποτε...

Θυμίστε μου ρε παιδιά, ήταν ένα ματς όχι πολύ μακρινό, νομίζω εντός, που ο Dorsey είχε μπει τρομερά αρχ@@@τος. Έβλεπα από μακριά TV και νόμιζα ότι είχαμε κάνει μεταγραφή. Τρομερή αυτοπεποιήθηση, λίγες και καλές κινήσεις, άρχων του τερέν. Μέχρι και στο πρόσωπό του φαινόταν. Δεν ξέρω, αυτό το παιδί νομίζω πρέπει να βοηθιέται όταν κολάει η ομάδα, να βγάζει σκορ. Μπας και του ανέβει λίγο η λίμπιτο. Είναι ο μόνος που λες ότι κάπως μπορεί να μπει στο λεγόμενο "god mode". Βγάζω έξω τον Βεζένκωφ γιατί είναι ρομπότ.

0
AO DAFNIS

a1greece
Reactions: 686

Πέμ Φεβ 03, 2022 3:45 pm

O Ντόρσει επιθετικά είναι ο πιο ταλαντούχος μας guard αλλά δυστυχώς πολλές φορές είναι μόνος . Επίσης κάτι που είχα παρατηρήσει και πέρυσι στην μακάμπι είναι παίχτης ρυθμού. Αν είναι στην μέρα του και βρει ρυθμό μπορεί να σε σκοτώσει και να γράψει 20άρα χαλαρά , αλλά μετά μπορεί να εξαφανιστεί για 2 παιχνίδια.

0
Άβαταρ μέλους
Sokos

euroleague
Reactions: 550
Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter

Πέμ Φεβ 03, 2022 3:58 pm

nicksoti έγραψε:
Πέμ Φεβ 03, 2022 2:26 pm
Πάντως ο walkup το σουτάκι από μέση απόσταση το έχει. Ακόμα και υπό πίεση γιατί δύναμη έχει. Βρε μπας να τον βάζει στο 2. 57% έχει. Στο 3ποντο μόνο ΄χανει τη ρύθμιση :D
Ο Dorsey έχει 49, βέβαια τον βάζει στα δύσκολα να παίζει εναντίον 5 και είναι ελαφροκόκκαλος που λέγαμε κάποτε...

Θυμίστε μου ρε παιδιά, ήταν ένα ματς όχι πολύ μακρινό, νομίζω εντός, που ο Dorsey είχε μπει τρομερά αρχ@@@τος. Έβλεπα από μακριά TV και νόμιζα ότι είχαμε κάνει μεταγραφή. Τρομερή αυτοπεποιήθηση, λίγες και καλές κινήσεις, άρχων του τερέν. Μέχρι και στο πρόσωπό του φαινόταν. Δεν ξέρω, αυτό το παιδί νομίζω πρέπει να βοηθιέται όταν κολάει η ομάδα, να βγάζει σκορ. Μπας και του ανέβει λίγο η λίμπιτο. Είναι ο μόνος που λες ότι κάπως μπορεί να μπει στο λεγόμενο "god mode". Βγάζω έξω τον Βεζένκωφ γιατί είναι ρομπότ.
Νομίζω το ματς με την CSKA στην Μόσχα εννοεείς που χε 30+ με εξωπραγματική ευστοχία.

Ενώ τον θεωρώ προικισμένο σκόρερ με ένστικτο που μπορεί να διαλύσει μία άμυνα αν πάρει μπρος, πνευματικά θέλει πολλή δουλειά ακόμα. Αν του μπουν τα πρώτα σουτ μπορεί να πάει τρένο σε όλο το παιχνίδι, αν κολλήσει στην αρχή μπορεί να γίνει καταστροφικός για την ομάδα. Ματς σαν αυτό με την Efes ή αυτά του Ιανουαρίου (ακόμα και με την ΑΕΚ) είναι τρανταχτό παράδειγμα.

Αν μπορούσε να παραμείνει σταθερός και να μην επηρεάζεται τόσο από τα πρώτα λεπτά του στον αγώνα θα άλλαζε επίπεδο. Πιθανότατα θα κόστιζε τα διπλάσια και δεν θα έπαιζε σε μας βέβαια.

0
thory

euroleague
Reactions: 665
Προειδοποιήσεις: 2

Πέμ Φεβ 03, 2022 4:05 pm

Εγώ να ρωτήσω κάτι; Υπάρχει διοίκηση στον Ολυμπιακό να "λογοδοτεί" κανένας η είμαστε σε μοντέλο παο;;
Αν ναι που είναι;;
Μήπως είμαστε ακόμα σε mood 2019 που ήρθε ο Μπαρτζώκας σαν μεσσίας να μας σώσει από τους Μπλατ και τους κεμζουρα;;

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin

Πέμ Φεβ 03, 2022 4:08 pm

thory έγραψε:
Εγώ να ρωτήσω κάτι; Υπάρχει διοίκηση στον Ολυμπιακό να "λογοδοτεί" κανένας η είμαστε σε μοντέλο παο;;
Αν ναι που είναι;;
Μήπως είμαστε ακόμα σε mood 2019 που ήρθε ο Μπαρτζώκας σαν μεσσίας να μας σώσει από τους Μπλατ και τους κεμζουρα;;
Για ποιο πράγμα θεωρείς ότι πρέπει να λογοδοτήσει ο Μπαρτζώκας ή οποιοσδήποτε;

0
nicksoti

Πέμ Φεβ 03, 2022 4:31 pm

Ναι νομίζω στη Μόσχα. Τότε δεν ήταν που τον έβγαλε έξω στο καπάκι;

Τέλος πάντων. Άντε να δούμε αύριο αν θα βγάλουν αντίδραση. Αυτή η ήττα από του Ερυθρό Αστέρα να μην υπήρχε θα μιλούσαμε διαφορετικά.

0
Άβαταρ μέλους
prime7

euroleague
Reactions: 946

Πέμ Φεβ 03, 2022 4:41 pm

Η ανέλπιστα καλή αρχή μας στην Euroleague έχει μπερδέψει τον κόσμο της ομάδας . Ποτέ δεν είμασταν για 4αδα, εξ αρχής η 8αδα είναι ο στόχος ο οποίος είναι ακόμα εφικτός αλλά και πολύ δύσκολος. Κανεις δεν έχει να λογοδοτήσει σε κανέναν. Οι παίκτες και ο προπονητής κρίνονται από τα αποτελέσματα βάση των χρημάτων που περνούν και των αντιπάλων που έχουν. Αν ο Ολυμπιακός χάσει Κύπελο και πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό τότε και ο Μπαρτζω σωστά θα αποχαιρετήσει καθώς είναι 3 χρόνια στην ομάδα και δεν μπόρεσε να κερδίσει μια κατώτερη ομάδα. Αν πάρει τους εγχώριους τίτλους αλλά χάσει την 8αδα στο νήμα δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις που παλεύει με τα μεγαθήρια και λόγω Budget δεν εχει 2ο ψηλό αλλά και 3αρι με σουτ. Πρέπει να ξεχάσουμε τις χρονιές 11 με 17. Τα ηρωιλικια και τα έχουμε τον τρόπο μας δεν θα γυρίσουν ποτέ γιατί δεν υπάρχει ο Θεός Βασίλης Σπανούλης. Μεγάλες ομάδες=Λεφτά πλέον...

0
thory

euroleague

Πέμ Φεβ 03, 2022 4:45 pm

Conan1982 έγραψε:
Πέμ Φεβ 03, 2022 4:08 pm
thory έγραψε:
Αν ναι που είναι;;
Για ποιο πράγμα θεωρείς ότι πρέπει να λογοδοτήσει ο Μπαρτζώκας ή οποιοσδήποτε;
Γι αυτό το έβαλα σε εισαγωγικά.
Να υπάρχει μια ένδειξη ρε παιδί μου ότι κάποιος είναι εδώ που "ελέγχει" την κατάσταση. Βλ βατουνιν στην τσσκα.
Εμείς μοιάζουμε σαν να έχουμε δώσει τα κλειδιά στον κοουτς και να φύγαμε διακοπές

0
thory

euroleague

Πέμ Φεβ 03, 2022 4:50 pm

prime7 έγραψε:
Πέμ Φεβ 03, 2022 4:41 pm
Η ανέλπιστα καλή αρχή μας στην Euroleague έχει μπερδέψει τον κόσμο της ομάδας . Ποτέ δεν είμασταν για 4αδα, εξ αρχής η 8αδα είναι ο στόχος ο οποίος είναι ακόμα εφικτός αλλά και πολύ δύσκολος. Κανεις δεν έχει να λογοδοτήσει σε κανέναν. Οι παίκτες και ο προπονητής κρίνονται από τα αποτελέσματα βάση των χρημάτων που περνούν και των αντιπάλων που έχουν. Αν ο Ολυμπιακός χάσει Κύπελο και πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό τότε και ο Μπαρτζω σωστά θα αποχαιρετήσει καθώς είναι 3 χρόνια στην ομάδα και δεν μπόρεσε να κερδίσει μια κατώτερη ομάδα. Αν πάρει τους εγχώριους τίτλους αλλά χάσει την 8αδα στο νήμα δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις που παλεύει με τα μεγαθήρια και λόγω Budget δεν εχει 2ο ψηλό αλλά και 3αρι με σουτ. Πρέπει να ξεχάσουμε τις χρονιές 11 με 17. Τα ηρωιλικια και τα έχουμε τον τρόπο μας δεν θα γυρίσουν ποτέ γιατί δεν υπάρχει ο Θεός Βασίλης Σπανούλης. Μεγάλες ομάδες=Λεφτά πλέον...
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Δεν είμαστε Άλμπα όπως είπε και ενας φίλος χθες. Δεν έχει να κάνει (μόνο) με μπάτζετ.

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin

Πέμ Φεβ 03, 2022 5:02 pm

Εδώ δεν έχουν φανεί όταν είχαμε εικόνα αποσύνθεσης,θα φανούν φέτος; Ο τρόπος να φανούν θα ήταν να δώσουν λεφτά για μια καλή μεταγραφή, το μπάτζετ όμως δεν έχει υπερβάσεις...
Η στήριξη στον προπονητή είναι αυτονόητη.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague season 2021-2022”