ΠΟΛΕΜΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 4480
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 3

Τετ Μαρ 02, 2022 2:13 pm

το νατο και η αμερικη με την πορεια τους εχουν χασει το δικαιωμα να επικαλουνται το διεθνες δικαιο
το εχουν παραβιασει απειρες φορες
αυτο που ζητανε ειναι να εχουν το δικαιωμα να το παραβιαζουν μονο αυτοι

επισης αφου ο κουλης εχει κανει σημαια το διεθνες δικαιο οτι μια χωρα δεν μπορει να απειλει και να εισβαλει σε μια αλλη επειδη εχει δυναμη μπλα μπλα μπλα το γνωστο παραμυθι περιμενουμε αμεσα επεκταση υδατων στα 12 μιλια
τι ?οχι?

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
eddiedimitris

a1greece
Reactions: 669
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Galis
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Μαρ 02, 2022 6:54 pm

Μου κανει εντυπωση βρε παιδια ο τόση υποστηριξη στη Ρωσία...δε λεω μονο για αυτο το γεγονος αλλα συνολικα....

1)Στον Β Παγκόσμιο δεν υπηρχε ΝΑΤΟ ωστε πριν μας μας την πεσει η Ιταλία να κανουμε εμεις κατι....Το παραδειγμα της Ιταλίας το έφερα ως γεγονος γιατι και τοτε υπηρχε παρομοια πολιτικη μερίδα στην Ελλάδα που δεν ηθελε να συμμετέχουμε στον πόλεμο για παρόμοιους λογους που δε θελουν οι ιδιοι σημερα....Πιθανότατα αν ειχαμε αφησει τους Ιταλούς να περάσουν να μην ειχαμε τοσες απώλειες κλπ κλπ και?

2)Οι Αμερικανοί ολοι ξερουμε τι εχουν κάνει στην Ιστορια αλλα παρομοια εχουν κανει και οι Ρώσοι...Μιλαμε για τους συμμάχους των Ναζί που έσπασαν τη συμμαχία μονο οταν τους επιτέθηκαν οι ναζί....μιλαμε για αυτους που έσφαξαν αδυσώπητα στο Κατιν....μιλαμε για αυτους που έφτιαξαν τα γκουλαγκ ταυτιζόμενοι με τους Ναζί και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης....10 εκατομμύρια πέθαναν λογω του Στάλιν στην Ουκρανία απ το λιμό...που αλλου το εχετε δει αυτο?Στην τελικη αν στην ιστορια βάλουμε κατω ποιοι εχουν επιφέρει τα περισσοτερα θυματα θα δουμε ΜΑΟ -Στάλιν-Χιτλερ.........Με ολο αυτο απλα προσπαθώ να πω ιστορικά οι Ρώσοι αν οχι χειρότεροι τα ιδια σκ@τ@ ειναι...Ανεφερα στο Υ.Γ. Και 2 πραγματα που αφορούν τη θρησκεία αλλα και το ηθος αλλα αυτο περασε λιγο ετσι :)

3)Για την ευγένεια των Ρώσων να σας πω η δικη μου εμπειρια ως γεννημενος το 1981 και μεγαλωμένος στην Αγια Βαρβαρα-Αιγάλεω τη δεκαετια 90 μονο αγριότητες εχω να θυμαμαι....ολοκληρη περιοχη που λεγεται Ρώσικα στην Αγια Βαρβαρα δεν τολμούσες να περάσεις μιλαμε για πολυ άγριο ξυλο...Πραγματικα οταν υπηρχε θεμα με Ρώσους ειτε για τις μπασκέτες η οτιδηποτε αλλο φεύγαμε γιατι και μεγαλύτεροι ηταν και δέρναν ασχημα...συγνωμη αυτη ειναι η έμπειρια μου και προφανως δεν ειναι ολοι ετσι....

Συνοψίζοντας προσπαθώ να πω πως ως Έλληνες ειμαστε καλυτεροι σε ολα και το μονο που υστερούμε και μας τρωει ειναι ο διχασμός....ας τον αφησουμε στην ακρη ρε γμτ μονο την πατριδα μας ....μονο την Ελλάδα μας....κανενας διχασμός...

Υ.Γ.Οταν μιλαμε για τον εκαστοτε πρωθυπουργό της χωρας και επειδη εχουμε δημοκρατια δεν υπαρχει Κουλής και Τσιπρακος η Γιωργακης....Ειναι ο Έλληνας πρωθυπουργος και το σεβόμαστε .....

Για την ανηθικότητα των Ρώσων που έκρυψαν το Τσερνόμπιλ μαζι με τα τσιράκια τους ανα την Ευρώπη με εκατομμύρια θυματα μεχρι ακομα και σημερα δεν εχω ακουσει κανεις να λεει...δεν ηταν το ατύχημα που προφανως ειχαν ευθυνη αλλα η απόκρυψη επι μερες απ τις αλλες χωρες....και βεβαια οταν μαθεύτηκε μεσω Σουηδών εβαλαν τα τσιράκια ανα τον κοσμο να λενε φάτε άφοβα μαρούλια...Ε δε το λες και τοσο ηθικό αυτο ε?

3
3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Crash95

a1greece
Reactions: 232
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένος παίκτης: LynnGreer,Printezis,Scola
Αγαπημένη ομάδα: Πάνθηρες Καβάλας,Ολυμπιακός,ΣικάγοΜπουλς
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Μαρ 02, 2022 8:00 pm

eddiedimitris έγραψε:
Μου κανει εντυπωση βρε παιδια ο τόση υποστηριξη στη Ρωσία...δε λεω μονο για αυτο το γεγονος αλλα συνολικα....

1)Στον Β Παγκόσμιο δεν υπηρχε ΝΑΤΟ ωστε πριν μας μας την πεσει η Ιταλία να κανουμε εμεις κατι....Το παραδειγμα της Ιταλίας το έφερα ως γεγονος γιατι και τοτε υπηρχε παρομοια πολιτικη μερίδα στην Ελλάδα που δεν ηθελε να συμμετέχουμε στον πόλεμο για παρόμοιους λογους που δε θελουν οι ιδιοι σημερα....Πιθανότατα αν ειχαμε αφησει τους Ιταλούς να περάσουν να μην ειχαμε τοσες απώλειες κλπ κλπ και?

2)Οι Αμερικανοί ολοι ξερουμε τι εχουν κάνει στην Ιστορια αλλα παρομοια εχουν κανει και οι Ρώσοι...Μιλαμε για τους συμμάχους των Ναζί που έσπασαν τη συμμαχία μονο οταν τους επιτέθηκαν οι ναζί....μιλαμε για αυτους που έσφαξαν αδυσώπητα στο Κατιν....μιλαμε για αυτους που έφτιαξαν τα γκουλαγκ ταυτιζόμενοι με τους Ναζί και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης....10 εκατομμύρια πέθαναν λογω του Στάλιν στην Ουκρανία απ το λιμό...που αλλου το εχετε δει αυτο?Στην τελικη αν στην ιστορια βάλουμε κατω ποιοι εχουν επιφέρει τα περισσοτερα θυματα θα δουμε ΜΑΟ -Στάλιν-Χιτλερ.........Με ολο αυτο απλα προσπαθώ να πω ιστορικά οι Ρώσοι αν οχι χειρότεροι τα ιδια σκ@τ@ ειναι...Ανεφερα στο Υ.Γ. Και 2 πραγματα που αφορούν τη θρησκεία αλλα και το ηθος αλλα αυτο περασε λιγο ετσι :)

3)Για την ευγένεια των Ρώσων να σας πω η δικη μου εμπειρια ως γεννημενος το 1981 και μεγαλωμένος στην Αγια Βαρβαρα-Αιγάλεω τη δεκαετια 90 μονο αγριότητες εχω να θυμαμαι....ολοκληρη περιοχη που λεγεται Ρώσικα στην Αγια Βαρβαρα δεν τολμούσες να περάσεις μιλαμε για πολυ άγριο ξυλο...Πραγματικα οταν υπηρχε θεμα με Ρώσους ειτε για τις μπασκέτες η οτιδηποτε αλλο φεύγαμε γιατι και μεγαλύτεροι ηταν και δέρναν ασχημα...συγνωμη αυτη ειναι η έμπειρια μου και προφανως δεν ειναι ολοι ετσι....

Συνοψίζοντας προσπαθώ να πω πως ως Έλληνες ειμαστε καλυτεροι σε ολα και το μονο που υστερούμε και μας τρωει ειναι ο διχασμός....ας τον αφησουμε στην ακρη ρε γμτ μονο την πατριδα μας ....μονο την Ελλάδα μας....κανενας διχασμός...

Υ.Γ.Οταν μιλαμε για τον εκαστοτε πρωθυπουργό της χωρας και επειδη εχουμε δημοκρατια δεν υπαρχει Κουλής και Τσιπρακος η Γιωργακης....Ειναι ο Έλληνας πρωθυπουργος και το σεβόμαστε .....

Για την ανηθικότητα των Ρώσων που έκρυψαν το Τσερνόμπιλ μαζι με τα τσιράκια τους ανα την Ευρώπη με εκατομμύρια θυματα μεχρι ακομα και σημερα δεν εχω ακουσει κανεις να λεει...δεν ηταν το ατύχημα που προφανως ειχαν ευθυνη αλλα η απόκρυψη επι μερες απ τις αλλες χωρες....και βεβαια οταν μαθεύτηκε μεσω Σουηδών εβαλαν τα τσιράκια ανα τον κοσμο να λενε φάτε άφοβα μαρούλια...Ε δε το λες και τοσο ηθικό αυτο ε?
Υπάρχει αυτό το παραπάνω μένος προς ΗΠΑ/Δύση και όχι προς τη Ρωσία γιατί ο Έλληνας κατά βάθος(σωστά για εμένα) απεχθάνεται το σύγχρονο δυτικό ακραία ατομιστικο/καπιταλιστικό τρόπο σκέψης.

Οι Αμερικανοί επέβαλλαν στον κόσμο τη δική τους φιλοσοφία, με το να θεωρείται πετυχημένος ένας που έχει λεφτά και δύναμη και ''εξελίσσεται'' επαγγελματικά με κάθε τρόπο πατώντας επί πτωμάτων, και αυτό πηγαίνει κόντρα στο ελληνικό πνεύμα είτε της αρχαιότητας είτε της ορθοδοξίας μετά την τουρκοκρατία. Ο Έλληνας μπορεί να είναι τεμπέλης και λαμόγιο αλλά δεν είναι απάνθρωπος (μιλάω για κουλτούρα, φυσικά καλοί, κακοί υπάρχουν παντού) και σίγουρα δεν αντέχει να του προπαγανδίζουν όλη μέρα επί 70 χρόνια πόσο μεγάλη είναι η Αμερική πως τον σώζει από τρομοκράτες πως θα τον σώσει ακόμα και από εξωγήινους, και αυτή με τη τεχνολογία της και την επιστήμη της θα απαντήσει σε όλα τα μεγάλα ερωτήματα της ύπαρξης μας.

Ζούμε σαν Ελλάδα σε έναν κόσμο που έφτιαξε η Αμερική σαν κουλτούρα και απλά έχουμε όπως και κάθε άλλη χώρα τα δικά μας χαρακτηριστικά. Οπότε φυσικό να απεχθανόμαστε αυτό που σιχαθήκαμε τόσα χρόνια και να είναι πιο συμπαθές το άγνωστο της Ρωσίας(που και αυτοί βέβαια στο ίδιο σύστημα είναι).

Προσωπικά δεν ξέρω αν έχει κανείς δίκιο, σε έναν πόλεμο νομίζω όλοι άδικο έχουν. Απλά θέλω να σου πω ότι είναι φυσικό οι Ουκρανοί το 40' μετά τα βασανιστήρια από τους Σοβιετικούς να δουν ως ́''καλούς'' τους ναζί επειδή ζήσαν στο κόσμο των Σοβιετικών, εμείς ζούμε στον κόσμο των ΗΠΑ και φυσικό να σιχαθήκαμε τη ψεύτικη υλική ευτυχία που τάζουν στα παιδιά και τα οδηγούν στην κατάθλιψη. Και γω σιχαίνομαι το σύγχρονο, τελείως αθειστικό και αντιφιλοσοφικό τρόπο σκέψης της Δυτικής κοινωνίας. Βέβαια για να πω και τη γνώμη μου δεν είμαι με τους Ρώσους απλά καταλαβαίνω γιατί κάποιοι γέρνουν προς τα εκεί. Θέλουν κάτι άλλο , βέβαια το άλλο ίσως είναι χειρότερο, ίσως όχι.

1
1 Εικόνα
Εκτός απ'τον Crash Bandicoot που αγαπώ όπως καταλάβατε, λατρεύω και το μπασκετ!!! Αγαπημένες ομάδες Πάνθηρες Καβάλας, Ολυμπιακός, Σικάγο Μπουλς, Εθνική Ελλάδος και Εθνική Αργεντινής (μεγάλη καψούρα με τους γκαούτσος)!!!
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 687
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Τετ Μαρ 02, 2022 8:16 pm

Στο αθλητικό κομμάτι σήμερα η FIBA επικύρωσε τον αποκλεισμό των ρώσικων ομάδων από τις τρέχουσες διοργανώσεις συλλόγων (ανδρών-γυναικών), ενώ αφαίρεσε το δικαίωμα διεκδίκησης ενός ομίλου του Eurobasket 2025. Στην κλήρωση του παγκοσμίου κυπέλλου γυναικών η Αυστραλία θα αντικατασταθεί επίσης.

Στο βόλλευ τους αφαιρέθηκε η διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος και αποκλείστηκαν οι συλλογοι από τα ευρωπαϊκά κύπελλα. Στο ποδόσφαιρο αφαιρέθηκε ο τελικός του Champions League από την Αγία Πετρούπολη, αποκλείστηκαν οι ρώσικες ομάδες ενώ στα μπαράζ για το Μουντιάλ η Ρωσία αποβλήθηκε, επίσης.

Δεν ξέρω τι θα γίνει με αθλητές που αγωνίζονται στο εξωτερικό (π.χ. ποδόσφαιρο) και προς ώρας δεν υπάρχει αποκλεισμός όλων των τενιστών/τενιστριών. Φαντάζομαι ότι στα άλλα σπορ θα εφαρμοστούν ανάλογες ποινές, έχω μια περιέργεια για το NHL που έχει μπόλικους αθλητές όμως νομίζω ότι και εκεί θα ακολουθηθεί η πεπατημένη.

Όπως και να έχει το επόμενο διάστημα, θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τους Ρώσους αθλητές. Τη γνώμη μου την είπα προχθές ότι οι αθλητές θα έπρεπε να μένουν εκτός τέτοιων αποφάσεων, όμως δυστυχώς κάποιοι πιστεύουν ότι έτσι "ισοφαρίζεις" μια εισβολή. Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός πάντα θα πρέπει να ενώνει.

*Υπάρχει και αυτή η ανακοίνωση σήμερα των Ρώσων αθλητών.

1
1 Εικόνα
petran79

Reactions: 2

Τετ Μαρ 02, 2022 10:51 pm

eddiedimitris έγραψε:
Τετ Μαρ 02, 2022 8:31 pm
lefpan έγραψε:
Τετ Μαρ 02, 2022 8:06 pm

Να σου πω και γι' αυτό, γιατί το ξέχασα προηγουμένως:

ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ η Σοβιετική Ένωση δεν ήταν σύμμαχος των Γερμανών. Αυτό που ισχύει είναι ότι το 1939 η Σοβιετική Ένωση υπέγραψε με τη Γερμανία Σύμφωνο Μη Επίθεσης (είναι διαφορετικό από τη συμμαχία, δεν νομίζεις;).

Με αυτό το Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ, η Σοβιετική Ένωση (που έβλεπε ότι οι Αγγλογάλλοι ετοίμαζαν όλα αυτά τα χρόνια τον Χίτλερ για να στραφεί κατά της ΕΣΣΔ και γνώριζε ότι επιθυμία του Χϊτλερ ήταν να να αποκτήσει ζωτικό χώρο για τους Γερμανούς στην ανατολική Ευρώπη για επίθεση στη Σοβιετική Ένωση) κέρδισε χρόνο για να προετοιμάσει τον Κόκκινο Στρατό, την οικονομία της Σοβιετικής Ένωσης καθώς επίσης να κάνει τις απαραίτητες μετεγκαταστάσεις πληθυσμού προς τα ενδότερα της χώρας και για την προστασία τους και για την προστασία των συνόρων από κοινότητες με επικινδυνότητα σύναψης συμμαχίας με τον εχθρό, ώστε να μπορεί να αντισταθεί σε πιθανή επίθεση των ναζιστικών δυνάμεων. Σύμφωνα με τον Ρεϊμόν Καρτιέ, ο μεν Στάλιν υπέγραψε το Σύμφωνο με στόχο να κερδίσει χρόνο και ο Χίτλερ με την εκ των προτέρων απόφαση να το ξεσχίσει.

Όσο για το Κατίν, το θέμα είναι αμφισβητούμενο, ενώ μέχρι τη δεκαετία του 1990 όλοι μιλούσαν για σφαγή από τους Γερμανούς. Μετά από την πτώση και διάλυση της ΕΣΣΔ, ωστόσο, αυτό άλλαξε και, επειδή ως γνωστόν "η ιστορία γράφεται από τους νικητές", φτάσαμε σήμερα να μιλάμε για σφαγή από τους Ρώσους.
οσον αφορα το αν λειτούργησαν ως συμμαχοι Ναζί και κομμουνιστες το αποδεικνύει και η κοινή παρέλαση στην Πολωνία περα απ τη σφαγή στο Κατιν...https://en.wikipedia.org/wiki/German–So ... st-Litovsk

Λογικο εξαλλου το βρισκω κομμουνισμος και εθνικοσοσιαλισμός ειναι παρα πολυ κοντα ως ολοκληρωτικά καθεστωτα....

Οσον αφορα το φιλο crash95 φιλε ο δυτικός τροπος ζωης ειναι μακραν οτι καλυτερο....δεν ειναι τυχαίο οτι απο παντου παλευουν ειτε μεταναστεύοντας ειτε μεσο λαθρομετανάστευσης να ερθουν στην Ευρώπη.

Δεν ειδα πολλους να επιθυμούν να μεταναστεύσουν στη Βόρεια Κορέα η στην Κούβα

Προφανως υπαρχουν και αρνητικά οπως σε ολα αλλα εκ τους αποτελέσματος ειμαστε πολυ τυχεροί μην ειμαστε αχάριστοι....

Απο κει και περα για τα συνολικα θυματα του Στάλιν,για το Τσερνόμπιλ κλπ κλπ απαντηση προφανως δεν υπαρχει....
Παιδια ειναι αυτο που προσπαθώ να σας πω...τα ιδια σκ@τ@ ειναι πανω κατω αμερικανοί Ρώσοι κλπ...
Ας αγαπήσουμε τη χωρα μας και να ειμαστε εμεις επιτελους αγαπημένοι δεν ειναι δυσκολο
Αυτή είναι και η διαφορά της Ρωσίας σε σχέση με τις αποικιοκρατικές χώρες. Οι τελευταίες έχουν μεν ευημέρια αλλά εις βάρος των χωρών της Ασίας, της Λατινικής Αμερικης και της Αφρικής, που με τις πολιτικές τους και τη στήριξη τους σε διεφθαρμένα καθεστώτα ως αντάλλαγμα για πρώτες ύλες και ανθρώπινο δυναμικό, αναγκάζουν τον κόσμο σε μαζική προσφυγιά και μετανάστευση. Ακόμα και η Γερμανία επανήλθε και το κάνει αυτό στην Ευρώπη και στην Τουρκία με χαμηλούς μισθούς και επεκτατισμό των γερμανικών εταιριών σε αυτές τις χώρες.

Η Ρωσία αντίθετα δεν επεδίωξε το αποικιοκρατικό μοντέλο (ήταν να πάρει ένα μέρος της Αφρικής αλλά ναυάγησε). Αντιθετα αυτό που έκανε ήταν να ενσωματώνει τις διάφορες περιοχές που κατακτούσε στην αυτοκρατορία της.

Ο δυτικός τρόπος ζωής απλά είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

0
Άβαταρ μέλους
Quincy

allstar
Reactions: 1002
Αγαπημένος παίκτης: A. Iverson
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Τετ Μαρ 02, 2022 10:57 pm

eddiedimitris έγραψε:
Τετ Μαρ 02, 2022 12:44 pm
6)Η χωρα μας αφενός καλα εκανε και έστειλε οπλα οπως καλα εκανε και το 40 και δε το επαιξε ουδέτερη παρολο που υπηρχαν και τοτε κομματα στην Ελλάδα που ήθελαν υποταγή στο Μουσολινι....Εμεις δεν ειμαστε Τούρκοι και στην τελικη οταν προκειται να ζητήσεις θα πρεπει και εσυ να χεις δωσει....Εννοειται βεβαια πως σε πόλεμο με τουρκους μονοι μας θα ειμαστε και στην τελικη μονοι μας θα τους διαλύσουμε αλλα στη συνεχεια να εχουμε θάρρος να ζητήσουμε αν χρειαστει....
Εδώ κάνεις λάθος. Η Ελλάδα ήθελε σαν τι να αποφύγει τον πόλεμο. Οι Βρετανοί είχαν ζητήσει αεροπορικές βάσεις, αλλά ο Μεταξάς αρνήθηκε γιατί φοβόταν πως αυτό θα ήταν αφορμή για να μας κυρήξει τον πόλεμο η Γερμανία. Οι Ιταλοί προσπάθησαν να μας "τραβήξουν" στον πόλεμο με ένα σωρό προκλήσεις που τις κάναμε γαργάρα προκειμένου να τον αποφύγουμε με σημαντικότερο τον τορπιλισμό της Έλλης 2 μήνες πριν την εισβολή, που όλοι ήξεραν πως ευθύνονταν οι Ιταλοί. Ακόμα και το ΟΧΙ του Μεταξά στο τελεσίγραφο έγινε στις 3-4 τα ξημερώματα ενώ τα ιταλικά στραυτεύματα ήταν καθοδόν και ο πόλεμος θα ξεκινούσε το πρωί. Και ΑΚΟΜΑ και τότε αρνηθήκαμε την βοήθεια του Τσόρτσιλ για να μην προκαλέσουμε τους Γερμανούς. Όταν η Τουρκία δήλωσε πως σε περίπτωση που η Βουλγαρία μας επιτεθεί τότε θα απαντήσει με εισβολή στην Βουλγαρία (όχι από αγάπη προφανώς, αλλά επειδή ήθελε την βόρεια Ελλάδα για πάρτη της), οι μεραρχίες (σχεδόν οι μισές) που βρίσκονταν στα σύνορα της Βουλγαρίας πήγαν στο μέτωπο της Αλβανίας και σημειώθηκαν οι τεράστιες επιτυχίες του ελληνικού στρατού. Μόνο τότε οι Γερμανοί μας κύρηξαν τον πόλεμο προκειμένου να μαζέψουν τα ασυμάζευτα από το κάζο που έπαθε ο Μουσολίνι. Και μόνο τότε η Ελλάδα ζήτησε επίσημα την βοήθεια των Συμμάχων. Κι όταν τελικά το έκανε ήταν μάλλον αργά για να προλάβουν οι Συμμαχικές δυνάμεις να αποτρέψουν την κατάκτηση της χώρας από τον Άξονα. Ωστόσο ο Τσόρτσιλ στήριξε την Ελλάδα με έμψυχο δυναμικό και μάλιστα επικρίθηκε κιόλας για αυτό, όμως 1-2 χρόνια πριν είχε δηλώσει πως όποια ουδέτερη χώρα μπει στον πόλεμο εναντίων του Άξονα θα είχε την πλήρη στήριξή του, και η Ελλάδα αν δεν κάνω λάθος ήταν η πρώτη ουδέτερη χώρα που το έκανε και έπρεπε να δώσει το σωστό παράδειγμα την ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθούσε.

Σόρρυ για το οφτοπικ σεντόνι, αλλά λατρεύω την πολιτική ιστορία :ugeek: :ugeek: :ugeek:

3
3 Εικόνα
tarp7

allstar
Reactions: 2121

Πέμ Μαρ 03, 2022 9:29 am

https://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/i-x ... sxedia-toy
"Πολλές αναφορές υποστηρίζουν ότι Ρώσοι στρατιώτες διστάζουν και εμφανίζονται μπερδεμένοι όταν συνειδητοποιούν πόσο ανεπιθύμητοι είναι από τον τοπικό πληθυσμό. Κάποιοι εγκατέλειψαν τα τανκ τους ή έχουν τρυπήσει τις δικές τους δεξαμενές καυσίμων για να αποφύγουν να προχωρήσουν. Αλλά ο στρατός εισβολής εξακολουθεί να είναι τεράστιος και πολύ καλύτερα εξοπλισμένος από τους υπερασπιστές της Ουκρανίας. Στη Ρωσία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των γενναίων, που αψηφούν τις μαζικές συλλήψεις και την τρομοκρατία. Το βίντεο με την ηλικιωμένη διαδηλώτρια που συλλαμβάνεται από την αστυνομία, κάνει το γύρο των social media."
Πολλούς προδότες έχει ρωσία. Ευτυχώς υπάρχουν κι άνθρωποί με μυαλό. Έτσι που τ έκανε ο Πούτιν καλά να πάθει, δυστυχώς θα την πληρώσει κι ο ρώσικος λαός τις βλακείες του, που την είδε τσάρος. Δεν βλέπω να μακροημερεύει και πολύ.

0
djibriliant

euroleague
Reactions: 106

Πέμ Μαρ 03, 2022 11:19 am

Διαβάζω σελίδες με το τι έκαναν οι αμερικάνοι στην κουβα, τι θα έκαναν, τι εκαναν στο ιρακ στο αφγανισταν και οπουδηπωτε αλλού, διαβάζω για Ναζι, φασίστες κλπ. εγώ όμως είμαι πολύ ρηχός άνθρωπος δεν το κοιτάζω τόσο πίσω και δεν δέχομαι κανένα επιχείρημα του τύπου η δύση έκανε χειρότερα αρά οκ η ρωσία. Δολοφόνοι είναι και οι τύποι οι απο εδώ και οι απο εκεί και προφανώς όταν εισβάλεις σε μια ξένη χώρα και σκοτώνεις ανθρώπους δεν υπάρχει το ελαφρυντικό τα ίδια έκαναν και οι άλλοι όταν ενοιωθαν οτι απειλούνται. :sorry:

4
4 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3558
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Πέμ Μαρ 03, 2022 12:29 pm

djibriliant έγραψε:
Διαβάζω σελίδες με το τι έκαναν οι αμερικάνοι στην κουβα, τι θα έκαναν, τι εκαναν στο ιρακ στο αφγανισταν και οπουδηπωτε αλλού, διαβάζω για Ναζι, φασίστες κλπ. εγώ όμως είμαι πολύ ρηχός άνθρωπος δεν το κοιτάζω τόσο πίσω και δεν δέχομαι κανένα επιχείρημα του τύπου η δύση έκανε χειρότερα αρά οκ η ρωσία. Δολοφόνοι είναι και οι τύποι οι απο εδώ και οι απο εκεί και προφανώς όταν εισβάλεις σε μια ξένη χώρα και σκοτώνεις ανθρώπους δεν υπάρχει το ελαφρυντικό τα ίδια έκαναν και οι άλλοι όταν ενοιωθαν οτι απειλούνται. :sorry:
Θα συμφωνήσω μαζί σου, δεν αγνοούμε την ιστορία, ούτε την ξεχνάμε αλλά το αν η Ρωσσία παλιά ήταν με τους ναζιστές ή όχι, το αν οι Αμερικάνοι είναι χειρότεροι ή όχι είναι κάτι που δεν αλλάζει την κατάσταση την τωρινή.
Εγώ αυτό που λέω πάντως είναι ότι σαφώς η Ρωσσία έχει την ευθύνη για την εισβολή αλλά έχουν ευθύνες και μάλιστα σοβαρές και οι χώρες της Δύσης για την όλη αντιμετώπιση με το ΝΑΤΟ.
eddiedimitris έγραψε:
Τετ Μαρ 02, 2022 12:44 pm

Υ.Γ.Τα παρε δωσε των Ρώσων με μουσουλμάνους αλλα και το γεγονος οτι εδω και δεκαετιες οι συγγενείς τους μανάδες αδερφές κλπ εχουν γεμίσει ολους τους οίκους ανοχής ανα τον κοσμο ειναι μεγαλη ντροπη και ηθικά ο Έλληνας ποτε δε θα το ανεχόταν!
eddiedimitris έγραψε:
.Ανεφερα στο Υ.Γ. Και 2 πραγματα που αφορούν τη θρησκεία αλλα και το ηθος αλλα αυτο περασε λιγο ετσι :)
Μιλώντας σαν μέλος του φόρουμ και όχι σαν moderator θεωρώ την ανάρτηση απαράδεκτη, σε ένα θέμα που λέμε και κατηγορούμε για ναζιστές, φασίστες κλπ να φέρνουμε την έννοια ότι οι Έλληνες έχουν κάποιου είδους ηθική ανωτερώτητα έναντι των άλλων λαών ή ότι υπάρχουν λαοί που είναι ηθικά ξεπεσμένοι και αρέσει ας πούμε στις γυναίκες να γίνονται πόρνες ή στριπιτζούδες κάνοντας ένα μεγάλο μέρος από αυτές από θύματα θύτες.

6
6 Εικόνα
tarp7

allstar
Reactions: 2121

Πέμ Μαρ 03, 2022 2:39 pm

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ήρεμα και με αυτοπεποίθηση, έχουμε συγκεκριμένους στόχους να πετύχουμε. Κανείς δεν διακόπτει τον διάλογο με τις ΗΠΑ, αλλά τα κανάλια διαλόγου είναι ένα ξεχωριστό θέμα που εξαρτάται από τους στόχους που αντιμετωπίζουμε», τόνισε.
Σύμφωνα με τον Ριάμπκοφ, η Ρωσία και οι ΗΠΑ διατηρούν επί του παρόντος διάλογο κυρίως μέσω πρεσβειών. «Δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι αυτό θα αλλάξει στο εγγύς μέλλον»

Αυτό για να μην υπάρχουν αυταπάτες για καλούς ρώσους και κακούς αμερικάνους ή κακούς ρώσους και καλούς αμερικάνους ίσως είναι πιο πολύπλοκα τα πράγματα από αυτά που φαίνονται

1
1 Εικόνα
polykos

nba
Reactions: 781

Πέμ Μαρ 03, 2022 3:23 pm

Να και κάτι που ενώνει το μπασκετ, την επιχειρηματικότητα και τον πολεμο
https://thepressproject.gr/ena-evages-i ... /#commento

0
Manager FREE Zone
Old-school For Ever
ggr

allstar
Reactions: 183
Αγαπημένη θέση: SF, PF
Αγαπημένος παίκτης: Φ.Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Αγαπημένη ομάδα: Πανιώνιος, Detroit Pistons

Πέμ Μαρ 03, 2022 4:00 pm

djibriliant έγραψε:
Η ιστορία όμως δεν επιτρέπει ρηχή αντιμετώπιση, γιατί όπως βλέπεις επαναλαμβάνεται. Αντιθέτως, χρειάζεται αμερόληπτη και ψυχρή μελέτη. Το παρελθόν σε βοηθά να καταλάβεις το παρόν, όχι να το δικαιολογήσεις. Αυτό προσπαθούν να πουν τα μέλη του φόρουμ που αναφέρουν το παρελθόν. Ο πόλεμος αυτός είναι πολύ πιο περίπλοκος απ' ό,τι φαίνεται με την πρώτη ματιά και θα καταλάβουμε τα πραγματικά του κίνητρα όταν τελειώσει και φανεί θα βγουν πραγματικά ωφελημένοι από αυτόν.

5
5 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shtarkws

Honorary
Reactions: 2634

Πέμ Μαρ 03, 2022 9:04 pm

Υποτίθεται ότι το νήμα ήταν για σχόλια της ρωσικής εισβολής, τα υπόλοιπα είναι χειρότερα και από σχόλια διαιτησίας.

Αν δεν έχουμε κάτι άλλο να προσθέσουμε μπορούμε να το κλειδώσουμε

1
1 Εικόνα
Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς

Oι κανονισμοί του forum

Οδηγίες για ένα καλό post

https://dragon.mochahosted.com/basketfo ... index.html
Άβαταρ μέλους
lefpan

nba
Reactions: 1919
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Ζάρκο, Fast Eddie
Προειδοποιήσεις: 4

Πέμ Μαρ 03, 2022 9:14 pm

Ζητώ συγγνώμη από τους mods και από το φόρουμ, γιατί έχω γράψει ένα σωρό εκτός θεματικής του τόπικ, για να απαντήσω σε διάφορους φίλους που διαφωνώ μαζί τους.

Ως προς το κλείδωμα του τόπικ, δεν συμφωνώ. Τα θέματα στην Ουκρανία τρέχουν καθημερινά, και νομίζω ότι μπορούμε να κρατήσουμε το νήμα στα όριά του και να έχουμε μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων.

0
I never thought there were corners in time
Till I was told to stand in one
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3558
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Πέμ Μαρ 03, 2022 9:26 pm

Έγινε διαγραφή δημοσιεύσεων, ανάμεσα τους και δικές μου, λυπάμαι για τον κόπο κάποιων που έγραψαν πολύ ωραίες αναλύσεις αλλά πήγε να παρεκτραπεί το νήμα. Όσο δεν υπάρχει φανατισμός και σεβόμαστε τις απόψεις των άλλων φαντάζομαι μπορούμε να συνεχίσουμε, στο χέρι μας είναι. Παρακαλώ όχι εμφυλιοπολεμικες συζητήσεις, όχι πολιτικές έριδες, ας παραμείνουμε στο θέμα.

1
1 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Pop Culture”