Redoctor_33 έγραψε: ↑Παρ Μαρ 18, 2022 2:32 am
Tα λέγαμε πέρυσι basket_72 ότι κατ'εμε καθότι ο Τραμπ ήταν ατύχημα είχε κολλήσει τη μηχανή του deep state. Το ουκρανικό πχ είχε παγώσει καθότι στο βάθος κήπος ο Τραμπ εξέφραζε μια πλευρά των ελίτ στις ΗΠΑ που αντιλαμβανοταν ότι στη μάχη Κίνα-ΗΠΑ καλό είναι να χεις τη Ρωσία με το μέρος σου.
Για την ευημερία της Δυσης. Για την ελίτ της Αμερικής θετικά λειτουργεί εν μέρει η κρίση (απτην άλλη μεσοπροθεσμα οξύνεται η απόνομιμοποίηση του ΝΑΤΟ και βραχυμεσοπροθεσμα του πετρολοδολλαριου) καθώς η ΕΕ γίνεται πλήρως εξαρτωμενη της.
Για τους deplorables των ΗΠΑ θα δούμε. Αυτοί σένα Τραμπ και σενα Ντεσαντις ελπίζουνε.
Για την Ευρώπη πάλι έρχεται ταχεία αναπροσαρμογη. Μετά την υποταγή των μνημονιων-κορωνοπασων έρχεται και αυτή της υποταγής στη φτώχεια για χαρη της Ουκρανιας και των ναζιδων αδερφών. Είναι γνωστό ότι το πετρέλαιο προπαραγγελνεται. Η φτώχεια και η διάλυση της οποίας μεσαίας τάξης θα παει σύννεφο.
Οι ψεκασμενοι ήταν μόνο η αρχή. Φυσικά η παρακμή της Δυσης θα συνοδευτει από μπόλικη φτώχεια. Κανείς κάτοικος του South/third world δε ξέχνα τα βάσανα που του προκάλεσαν οι αλήτες Ευρωπαίοι. 10 φορές προτιμότεροι οι Κινέζοι λοιπόν.
Κίνα. Για τα Μάτια της οποίας γίνονται όλα. Καλά πήγαν οι μηχανορραφιες στους αγγλοσαξονες τόσους αιώνες. Αλλα πλέον τα κοζα άλλαξαν. Ή θα δεχτούν τον πολυπολικο κόσμο ή πάμε για πυρηνικό ολοκαύτωμα.
@yorgos κάτι ψεκες γνωστοί μου σχεδιαζουν απόδραση στην Παταγονία. Το πάλκο δικό σου!
Γεια σου ερυθρόγιατρέ (κατά το ερυθροφρουρέ).
το έλεγες για τον Τραμπ και σου αντέτεινα ότι συνέπεσε (σημεία των καιρών που λέμε, αν και επί των ημερών του πάρθηκε η απόφαση για απεμπλοκή από τους Ανοιχτούς Ουρανούς" αύξηση των εξοπλιστικών και κυρίως για την ΟΚΟΥΣ που είναι κι η ανεπίσημη έναρξη του Β΄Ψυχρού πολέμου ή της αρχής του τέλους της μονοκρατορίας της Δύσης). Επιπλέον, μας έλαχε ο νέος ιός και πήρε τον Αχιλλέα τον Μπέο ο Ντόναλντ. Αλλιώς δεν έπαιζε να χάσει από τον Μπάιντεν.
'Άσε που αν κάποιος πατούσε το κουμπί αυτός θα΄ηταν ο ίδιος ο Ντόναλντ. Το έλεγαν οι δικοί του. Όχι με τη Ρωσία αλλά με την Κίνα κατευθείαν. Ενώ είχε έτοιμο και το πέσιμο στη Βενεζουέλα.
Τα τελευταία χρόνια άλλο δεν κάνω από το να μελετάω κινέζους και αμερικάνους.
Κι η Ρωσο- Ουκρανία για την Κίνα γίνεται ή αλλιώς για τη διατήρηση της δυτικής ηγεμονιάς (ΗΠΑ). Το λένε και " η παγίδα του θουκυδίδη¨.
Όμως η Κίνα είναι σε άλλο φεγγάρι φίλε μου. Έχει μάθει από τις χιλιαστικές αλαζονείες των αμερικάνων και δεν θα το πάει έτσι. Δεν είναι αυτού του τύπου της επέκτασης. Παρόλα αυτά μέχρι το 2033 θα έχει περάσει τα στρατά τους. Ήδη παίζει μπάλα μόνη της με τον υπερ-υπερηχητικό (που ξεγελάει τις πυρ.ομπρέλες) κι έχουν βγάλει κακό σπυρί στον κ..ο τους οι καουμπόιδες και δεν μπορούν κάτσουν.
Στο μεταξύ στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια έχουμε κάθε μήνα άσκηση του πληθυσμού για πυρηνικό μπραφ κι έχουν τεράστιες εκτάσεις να την κάνουν σε αντίθεση με τη Δύση που είναι μαζεμένοι στις μεγάλες πόλεις.
Στην Κίνα μιά από τα ίδια αναφορικά με τις ασκήσεις. Κάθε μήνα βαράνε οι σειρήνες και κόβεται ανά επαρχία το νερό, ρεύμα, ίντερνετ, από τη ανατολή μέχρι τη δύση.
Κοντολογίς, η καλοπέραση (΄ή η επίφαση/υπόσχεση καλοπέρασης) είναι αυτή που μας έχει καταστήσει παρατηρητές των εξελίξεων, ερωτευμένους με τον καναπέ και το πληκτρολόγιο μας. Αυτή η καλοπέραση όμως είναι που μας σώνει "(φαντάζομαι κάποιες δεκαετίες εκτός κι αν οι αλγόριθμοι/Τεχνητή νοημοσύνη/ η εικονική, μικρή κι επαυξημένη πραγματικότητα αλλάστο πιο βάθος οι κβαντικοί υπολογιστές το πάνε αλλού το πράγμα) από τα πυρηνικά.
Θα κάτσει ο κάθε πολιτικός κλπ να τη βγάλει σε ένα μπάνκερ για 5 χρόνια έτσι εύκολα; Και ποιος θα τον αποθεώνει; Πως θα πηγαίνει στα γκαλά και τις λοιπές γκλαμουριές;
Αν κάπου ακόμα σκίζει ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός δεν είναι πλέον ούτε στα στρατά ούτε στην πολιτική ούτε στον λαό ( η αγία 3δα του Κλαούζεβιτς) αλλά στο φαντασιακό μας. Αυτό έχει αλώσει κι δεν ξεμπλέκεται κι εύκολα.
Καλά διαβάσματα και ψυχραιμία. Που να δει πως κάναν εκείνον τον Οκτώβρη οι αμερικάνοι που περιμέναν το διάγγελμα του Κένεντι για το αν θα πέσουν ή όχι τα πυρηνικά. Πού τότε ήταν και πολλά τα άτιμα. κοντά στα 6πλάσια από τα σημερινά.
Χαιρετώ και τα λέμε μετά τη συμφωνία Ζελένκσκι (μη μου πείτε ότι δεν μοιάζει στον Λιγνάδη ) - Πούτιν ( τίγκα στην πλαστική ο Βλαδίμηρος).
Φαντάζεσαι τον δυτικό κόσμο να είναι σε πόλεμο; Που να τον φανταστείς; Γιατί μήπως μπορούν αυτοί να τους φανταστούν;
Με τα λούσα τους, με το γρασίδι τους που θέλει πότισμα; Με τον γηρασμένο πληθυσμό τους; Με το τρελό ποσοστό μουσουλμάνων στις χώρες τους; Τη στιγμή που η Κίνα αποτελείται από 95% Κινέζους που το 79' με τον Ντενγ Σίαο "Πιγκ άρχισαν να κουβεντιάζουν ότι παίζει να έχουν τουαλέτα μέσα στο σπίτι τους;
Που κυκλοφορούν κάθε μέρα και κάθε βράδυ με τα ραδιοφωνάκια με τους ύμνους του κόμματος;
Εγώ πάντως αν θα ήταν να έχω να διαλέξω μεταξύ 800 ευρά ελάχιστα (ελαχιστότατα) έξοδα και 700 ευρώ έσοδα σε μια χώρα που στην πρώτη στραβή μου απογορεύουν το Σπούτνικ και το ΡΤ και με κάνουν να ξεσκονίζω τα ρώσικα μου μπας και πιάσω κάνα ρώσικο στα κανάλια, ε θα πάρω το πρόγραμμα "ντανγκ" του Σι Τζι Πινγκ. Για δες το λίγο . Και στο λέει άνθρωπος που μόνο δεν τον μπουζουριάσαν οι Κινέζοι όταν έκανε τα δικά του σε κινέζικο σχολείο.