2022-2023-Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές
Συντονιστής: Captains
Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς
Oι κανονισμοί του forum
Οδηγίες για ένα καλό post
https://dragon.mochahosted.com/basketfo ... index.html
Oι κανονισμοί του forum
Οδηγίες για ένα καλό post
https://dragon.mochahosted.com/basketfo ... index.html
- A.CAB II

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PF
- Αγαπημένος παίκτης: 3D
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Για Μέικον εγώ έχω ακούσει 300 για φέτος (πάντα σε έουρο) και 350 του χρόνου.
Σούπερ ντιλ είναι αλλά κλασσικά εμάς δεν μας κάνει και θα τον πασάρουμε κάπου του χρόνου.
Άλλωστε παίχτης σε εξαιρετική ηλικία, ρούκι στην Ευρολίγκα, σε ομάδα γιούχου, παίζοντας σε άλλη θέση απ' την κανονική του (στον άσσο μάλιστα!) με διψήφιο μέσο όρο πόντων και σχεδόν 4 ασιστ εμάς δεν μας κάνει. Θα βρούμε καλύτερο και φτηνότερο. Τόσες και τόσες φορές το κάναμε. Μην σταματήσουμε τώρα....
Επίσης θα συμφωνίσω με Γιώργο αλλά ο Μέικον με μία χρονιά ήδη στην πλάτη του και όχι ρούκι πλέον, εύκολα βρίσκει μια 500άρα αν μείνει ελεύθερος. Ξέρω ξέρω αποκλείεται. Όπως αποκλείεται να πήρε κοντά στο μύριο ο Μήτογλου και 450 (πάντα σε έουρο ξαναλέω) ο Μπέντιλ.
Ευτυχώς που δεν είμαστε μάνατζερ γιατί θα είχαν πεινάσει πολλοί μπασκετμπολίστες.
Από Ρωσία μεριά θα έλεγα αφήσε το Μίκι και το Βόιτμαν που δεν είναι για το πορτοφόλι μας και ας δώσουμε ένα καλό συμβόλαιο στο Λορέντζο και ένα ακόμα νορμάλ στον Μότλει της Κουμπάν αν είναι υγιής. Και μετά βλέπουμε.
Σούπερ ντιλ είναι αλλά κλασσικά εμάς δεν μας κάνει και θα τον πασάρουμε κάπου του χρόνου.
Άλλωστε παίχτης σε εξαιρετική ηλικία, ρούκι στην Ευρολίγκα, σε ομάδα γιούχου, παίζοντας σε άλλη θέση απ' την κανονική του (στον άσσο μάλιστα!) με διψήφιο μέσο όρο πόντων και σχεδόν 4 ασιστ εμάς δεν μας κάνει. Θα βρούμε καλύτερο και φτηνότερο. Τόσες και τόσες φορές το κάναμε. Μην σταματήσουμε τώρα....
Επίσης θα συμφωνίσω με Γιώργο αλλά ο Μέικον με μία χρονιά ήδη στην πλάτη του και όχι ρούκι πλέον, εύκολα βρίσκει μια 500άρα αν μείνει ελεύθερος. Ξέρω ξέρω αποκλείεται. Όπως αποκλείεται να πήρε κοντά στο μύριο ο Μήτογλου και 450 (πάντα σε έουρο ξαναλέω) ο Μπέντιλ.
Ευτυχώς που δεν είμαστε μάνατζερ γιατί θα είχαν πεινάσει πολλοί μπασκετμπολίστες.
Από Ρωσία μεριά θα έλεγα αφήσε το Μίκι και το Βόιτμαν που δεν είναι για το πορτοφόλι μας και ας δώσουμε ένα καλό συμβόλαιο στο Λορέντζο και ένα ακόμα νορμάλ στον Μότλει της Κουμπάν αν είναι υγιής. Και μετά βλέπουμε.
-
Tracy Mac

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Ο Μεικον ηταν η μοναδικη καλη μας μεταγραφη και οντως στην αρχη ηταν τρομερος. Τωρα προσπαθει να προσαρμοστει στη νεα του θεση και καποια πραγματα τα κανει καλα, αλλα οχι. Εγω θελω να μεινει (αλλωστε ηταν και η μοναδικη μεταγραφη το καλοκαιρι που εβλεπα με καλο ματι) αλλα δεν ξερω αν ταιριαζει με νεντο και Ρος. Αν μεινει και ο Μεικον και ο Ρος, τοτε δεν θα παρουμε 2ο ασσο καθως αυτος θα εινα ειτε ο Μεικον ειτε ο Ρος. Θα μου πεις θα σε χαλαγε να παρεις εναν καραβασικο ασσο οπως ο Λορενζο και να ειναι Ρος-Μεικον_Μωραιτης απο πισω? Οχι καθολου θα πω εγω.A.CAB II έγραψε: ↑Παρ Μαρ 11, 2022 3:50 pmΓια Μέικον εγώ έχω ακούσει 300 για φέτος (πάντα σε έουρο) και 350 του χρόνου.
Ευτυχώς που δεν είμαστε μάνατζερ γιατί θα είχαν πεινάσει πολλοί μπασκετμπολίστες.![]()
Ομως αν παμε ετσι θα εχουμε ενα μικρο ελλειμα στο 1 αφου ουσιαστικα μονο τον βασικο μας θα εχουμε εκει, αλλα θα εχουμε θεμα και στο σουτ στα πλαγια. Οποτε πρεπει να διαλλεξουμε τι θελουμε. Εγω προσωπικα θα κραταγα και Μεικον και Ρος, αφου ο Ρος εχει συμβολαιο που δεν νομιζω να υπαρχει περιπτωση να σπασει, οποτε κοιταζουμε βασικο ασσο και 3 ψηλους (5αρι, 4αρι, 4-5αρι). Ετσι οπως σκεφτομαι το ροστερ μας ισως να εχουμε θεμα στο σουτ, ειδικα στο 3 οπου θα θελαμε ιδανικα εναν 3 n' d παικτη, εστω εναν μπραμο στα καλα του.
1. Ασσος, Μωραιτης
1/2 Ρος, Μεικον,
2. Νεντο
2-3. Π. Καλαιτζακης
3. Παπι
3-4. Μαντζουκας
4. Βασικος με σουτ-αθλητικοτητα- Χουγκαζ (ή καλυτερα δανεικος για μενα)
4-5. καποιος στυλ Μπεντιλ ενω και ο Blackshear ισως μας κανει
5. Παπατζον-Κ. Αντετο
6 ξενοι. Αν γινει ο Ρος ελληνας 5, οποτε μπορουμε να παρουμε μεσουσης της σεζον καποιο 2-3αρι σουτερ αν δεν παμε καλα. Βεβαια για Ρος δεν πιστευω οτι θα γινει ελληνας, ετσι και αλλιως ποιος απο τους παικτες μας εγινε κατι τετοιο ολα αυτα τα χρονια? Ακομα και ετσι μια 7η προσθηκη μονο για ευρωλιγκα θα μπορουσε να γινει.
-
BillyPao

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Έχεις απόλυτο δίκιο για τον Μέικον, και απορώ με όσους δε θέλουν να τον κρατήσουμε. Δηλαδή τι ακριβώς περιμένουν να κάνει ένας παίκτης που αμείβεται με αυτά τα χρήματα; Περισσότερα έπαιρνε πέρσι στον Ολυμπιακό ο Χάρισον, που σε καμία περίπτωση δεν ήταν καλύτερος. Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι πρέπει να υπάρχει ένας βασικός κορμός παικτών, δεν μπορούμε να κάνουμε υπερβολικά πολλές αλλαγές. Αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι στοχευμένες κινήσεις.A.CAB II έγραψε: ↑Παρ Μαρ 11, 2022 3:50 pmΓια Μέικον εγώ έχω ακούσει 300 για φέτος (πάντα σε έουρο) και 350 του χρόνου.
Ευτυχώς που δεν είμαστε μάνατζερ γιατί θα είχαν πεινάσει πολλοί μπασκετμπολίστες.![]()
-
djibriliant

- Reactions:
- Προειδοποιήσεις:
0
Αν έρθει σαν μπασκετμπολίστας ναι, αν είναι να έρθει σαν οπαδός οχι, κάποια στιγμή πρέπει να διαχωριστούν αυτά τα δυο, ή να έρθει για κερκίδα ή για να παίξει. Οι οπαδοί είμαστε πολύ ευθραυστοι ψυχολογικά και για αυτό πρέπει να μένουμε οπαδοί... επίσης δεν θεωρω οτι ο Αλβερτης και ο Διαμαντίδης που δεν δήλωναν κάθε μέρα Παναθηναϊκοί είναι λιγότερο απο τον Μάριο...
-
JohnnyPao

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
4
Μια κουβέντα επιτρέψτε μου. Ο Αλφα Ντιαλο σήμερα σε 35 λεπτα εναντίον της εφες ειχε 19 ποντους, 6 ριμπ, 3 ασιστ, 3 κλεψιματα και 2 ταπες, παίζοντας αρκετά χρόνο και στο 4. Απίστευτο ματς. Φετος σουταρει σε όλη τη σεζόν με 40% στο 3ποντο και βγάζει και αμυναρες, ολα αυτα με 150χιλ.
ΥΓ. Εμείς απτην αλλη.. κι επίσημα βρεθήκαμε στη τελευταία θέση της γιουρολιγκ, μπραβο μας!
ΥΓ. Εμείς απτην αλλη.. κι επίσημα βρεθήκαμε στη τελευταία θέση της γιουρολιγκ, μπραβο μας!
-
BillyPao

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Με την κανονική βαθμολογία είμαστε 17οι, με την καινούρια (αλλοιωμένη για μένα) είμαστε 18οι. Δε νομίζω ότι λέει τίποτα αυτή η βαθμολογία. Εγώ ελπίζω να καταφέρουμε σύντομα να παίξουμε πλήρεις, γιατί ειδικά φέτος έχουμε ταλαιπωρηθεί πολύ από κρούσματα και τραυματισμούς. Μετά, έχουμε χρόνο και για τα υπόλοιπα.JohnnyPao έγραψε: ↑Σάβ Μαρ 12, 2022 1:28 amΜια κουβέντα επιτρέψτε μου. Ο Αλφα Ντιαλο σήμερα σε 35 λεπτα εναντίον της εφες ειχε 19 ποντους, 6 ριμπ, 3 ασιστ, 3 κλεψιματα και 2 ταπες, παίζοντας αρκετά χρόνο και στο 4. Απίστευτο ματς. Φετος σουταρει σε όλη τη σεζόν με 40% στο 3ποντο και βγάζει και αμυναρες, ολα αυτα με 150χιλ.
-
JohnnyPao

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
4
Ποσο ρεαλιστικό θα ήταν να σπρώξουμε 1 εκατομμύριο για τον Voigtmann που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και να τον φέρουμε ως το βασικό μας 4αρι?
Και μετα ενα μικρό ποσό για μπακαπ σεντερ, 200-300χιλ, σε εναν παιχτη όπως για παράδειγμα ο Blackshear για να κλείσει η φροντ λαιν.
Στη περιφερεια να κρατήσουμε τους Nedovic, Macon, Roos (ειτε ο Κουβανός ειτε ο Macon θα αποτελούν τον μπακαπ ασο μας) , να φέρουμε για βασικο ασο τον Wolters με 500χιλ και για 7ο ξενο εναν σουτερ από BCL επίσης με 200-300χιλ, όπως πχ ο Bouteille. Ολοι οι υπόλοιποι Έλληνες με 100χιλ ο καθένας, δηλαδή Ματζουκας, Κασελακης, Μωραιτης, Καββαδας, Χουγκαζ και Αβδαλας (με όσα παιρνει, δεν ξερω).
Δηλαδή :
Wolters , Macon , Moraitis
Nedovic , Roos
Papapetrou , Bouteille , Matzoukas
Voigtmann , Kaselakis
Papagiannis , Blackshear
Ο Nedo θα παιρνει 700χιλ, ο Roos 500χιλ, ο Macon 400χιλ, Ιωάννης 1 εκατ και Παπαγιαννης 800χιλ. Συνολο 6 εκατομμύρια.
Αν πρεπει να μειώσουμε απο κάπου μπορούμε με τα λεφτα των Wolters και Roos να φέρουμε εναν και καλο ασο πχ Chris Jones με 600-700χιλ.
Και μετα ενα μικρό ποσό για μπακαπ σεντερ, 200-300χιλ, σε εναν παιχτη όπως για παράδειγμα ο Blackshear για να κλείσει η φροντ λαιν.
Στη περιφερεια να κρατήσουμε τους Nedovic, Macon, Roos (ειτε ο Κουβανός ειτε ο Macon θα αποτελούν τον μπακαπ ασο μας) , να φέρουμε για βασικο ασο τον Wolters με 500χιλ και για 7ο ξενο εναν σουτερ από BCL επίσης με 200-300χιλ, όπως πχ ο Bouteille. Ολοι οι υπόλοιποι Έλληνες με 100χιλ ο καθένας, δηλαδή Ματζουκας, Κασελακης, Μωραιτης, Καββαδας, Χουγκαζ και Αβδαλας (με όσα παιρνει, δεν ξερω).
Δηλαδή :
Wolters , Macon , Moraitis
Nedovic , Roos
Papapetrou , Bouteille , Matzoukas
Voigtmann , Kaselakis
Papagiannis , Blackshear
Ο Nedo θα παιρνει 700χιλ, ο Roos 500χιλ, ο Macon 400χιλ, Ιωάννης 1 εκατ και Παπαγιαννης 800χιλ. Συνολο 6 εκατομμύρια.
Αν πρεπει να μειώσουμε απο κάπου μπορούμε με τα λεφτα των Wolters και Roos να φέρουμε εναν και καλο ασο πχ Chris Jones με 600-700χιλ.
- yorgos

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SF
- Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στα λεφτά, είναι και στους στόχους. Δηλαδή είμαι εγώ ο περιζήτητος Φοιγκτμαν και αντε πες ότι στην αγορά πιάνω μονο 1 μυριο. Γιατί να πάω στον Παναθηναικο, μια ομάδα χωρίς στόχους, που αλλάζει προπονητές πιο συχνά από όσο αλλάζει κανάλια η κοπέλα μου στην τηλεόραση, που βγήκε τελευταίος, που παίζει σε ανυποληπτο πρωτάθλημα, που τελειώνει τη χρονιά με ροστερ 50% διαφορετικό από αυτό που ξεκινησε; Για το γκρικ Σάμερ, σουβλάκι να γουστάρεις και καμ γουιθ μι για να τη βρεις; Ωραία η Αθήνα αλλά όχι και τοοοοσο πια, ακόμη και η Βαλένθια ή η Μπολόνια καλύτερες φαίνονται ως επιλογές, μη σου πω και το Βελιγράδι. Το να δώσουμε ένα μυριο δε λέει και πολλά.
Zάμπια, Ζιμπάμπουε, Μποτσουάνα
https://www.travelstories.gr/community ... %9F.71109/
https://www.travelstories.gr/community ... %9F.71109/
-
JohnnyPao

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
4
Σωστή η παρατήρηση σου. Θεωρω οτι υπάρχουν ελπίδες ενας παιχτης σαν τον Voigtmann να ερθει σε εμας, για τον ίδιο λόγο που έφυγε απτην Τσσκα, αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να τον αφήσουν. Χάνονται απτη διοργάνωση 3 (4 αν βάλεις και τη Λοκομοτιβ) πολυ μεγάλα πορτοφόλια και μάλιστα ομαδες που παλεύουν για την 8αδα οποτε βρίσκονται στη γιουρολιγκ, έτσι φτάνουμε σε μια κατάσταση που πολλοί παιχτες μπορει να περισσεψουν για πιο φτωχές ομαδες. Περα απτις ομαδες που χάθηκαν, πολλοί είναι οι παιχτες που ξαφνικά είναι διαθέσιμοι το καλοκαίρι, παράλληλα οι περισσότερες ομαδες της γιουρολιγκ εχουν ήδη βασικο 4αρι.yorgos έγραψε: ↑Σάβ Μαρ 12, 2022 10:43 amΤο πρόβλημα δεν είναι μόνο στα λεφτά, είναι και στους στόχους. Δηλαδή είμαι εγώ ο περιζήτητος Φοιγκτμαν και αντε πες ότι στην αγορά πιάνω μονο 1 μυριο. Γιατί να πάω στον Παναθηναικο, μια ομάδα χωρίς στόχους, που αλλάζει προπονητές πιο συχνά από όσο αλλάζει κανάλια η κοπέλα μου στην τηλεόραση, που βγήκε τελευταίος, που παίζει σε ανυποληπτο πρωτάθλημα, που τελειώνει τη χρονιά με ροστερ 50% διαφορετικό από αυτό που ξεκινησε; Για το γκρικ Σάμερ, σουβλάκι να γουστάρεις και καμ γουιθ μι για να τη βρεις; Ωραία η Αθήνα αλλά όχι και τοοοοσο πια, ακόμη και η Βαλένθια ή η Μπολόνια καλύτερες φαίνονται ως επιλογές, μη σου πω και το Βελιγράδι. Το να δώσουμε ένα μυριο δε λέει και πολλά.
Είναι απτις λιγες ευκαιρίες για τον Voigtmann που θα έχει να παίξει βασικος και οχι ρεζέρβα, μαζι με τον κόσμο του παναθηναικου, το legacy του συλλογου και την ωραία ζωή στην Αθήνα ελπίζω να αρκούν ως κριτήρια.
Τέλος, αν γίνουν και οι υπόλοιπες κινήσεις που λέω, ο Γερμανός δεν έρχεται σε μια ομαδα που παει για τελευταία αλλα σε μια ομαδα που θα παλέψει με νύχια κι με δόντια για μια θέση στην 8αδα της επόμενης σεζον.
Να πω κι εγώ για τους φίλους του Παναθηναϊκού που με το δίκιο τους ξεσπαθώνουν κατά δικαίων και αδίκων.
Καλομάθανε από την εποχή Γιαννακόπουλων και Ομπράντοβιτς (και ποιος δεν θα καλομάθαινε με τόσες επιτυχίες) και ξεχαστήκαν με την επικράτηση στην Α1 από τότε που ανέλαβε ο Δ.Γ.
Λοιπόν είπα και προχθές ότι το μεγάλο ζήτημα που επηρεάζει τα πάντα μα τα πάντα είναι η αβεβαιότητα και ο αυτόματος πιλότος στα διοικητικά. Μέγιστες μορφές οι Δ.Δ και Αλβέρτης αλλά δεν είναι για τέτοιες δουλειές. Ειδικά ο Δ.Δ είναι για να μαθαίνει τα παιδιά μπάσκετ.
Σε τέτοιες περιπτώσεις μία λύση υπάρχει. Το μαχαίρι στα δόντια και ομαδικότητα. Και σύγχρονο μπάσκετ.
Άρα Νέντο όξω και με μίνιμουμ 800 (αν υποθέσουμε ότι παίρνει 700+ φέτος, το καλοκαίρι θα σας ζητήσει αναπροσαρμογή- θυμηθείτε το περσινό καλοκαίρι που σας έλεγε να αναγνωρίσετε την προσφορά του..) και με τα λεφτά του πάτε για βασικό άσσο. Είτε Γούλιαμ Γκος είτε Λορέντσο Μπράουν.
Και πάτε και για αναπληρωματικό άσσο γιατί ομάδα Ευρωλίγκας με έναν μόνο άσσο δεν υφίσταται. Είτε Πάρις Λι είτε Μίλερ Μακιντάιρ.
Και τα 4 pg είναι από καλοί ως πολύ καλοί αμυντικοί, βλέπουν συμπαίκτες/παρκέ κι μπορούν να δώσουν και σκορ.
Στο 2 κρατάτε βασικό τον Μέικον και τον πλαισιώνετε με τν Καλαϊτζάκη συν τις φάσεις που θα παίζετε με 2 άσσους.
και τον κλασσικό Μποχωρίδη κάπου εκεί.
Στο 3 αντί τον εκτιμητέο και σαφώς Ευρωλιγκάτο (που "έβρισκε πολύ με Πάπι-Κάσελ) Σαντ Ροος που σας πέφτει ακριβός με το μισό εκ. (δεν νομίζω να ανεβάσετε σοβαρά το μπάτζετ σας- όσο δεν έχετε αλλαγή στα διοικητικά και με τα όσο φέρνει ο πόλεμος στην Ουκρανία με τη σπέκουλα των όπου γης κερδοσκόπων) πάτε για το άτι των Ευρωπαϊκών γηπέδων να χαρούν τα ματάκια σας, αθλέτισισμ κι ελίτ...φρυγανιές. Τον Τσίμα Μονέκε της Μανρέσα. Να σας βλέπω κι εγώ πιο συχνά. Ο τύπος είναι απόλαυση.
Στο 3-4 Κουζμίνσκας γιατί θέλετε λίγο ποιότητα/σουτ/μπόι/εμπειρία στις θέσεις των φόργουορντ.
Στο 4-5 τον καταπληκτικό Σλοβάκο της Μπανταλόνα τον 7πόδο, τον Μπροντζιάνκσι. Τα κανει όλα και είναι και σουτέρης.
Και στο 5 πίσω από τον Παπατζόνι (που κάποια στιγμή πρέπει να πάρει λιγότερα λετπά και ας γράψει λιγότερα νούμερα) τον Μπάκο ή τον Λεσόρτ. Εμένα μου αρέσει ο Μπάκο (κι αυτός της Μανρέσα) αλλά ο Λεσόρτ σάς κολλάει πιο καλά, μπας και δώσει λίγο όγκο παραπάνω στο ζωγραφιστό.
Ο Οκάρο για μένα είναι πετυχημένη μεταγραφή, πολύ έξυπνος παίκτης, σύχγρονο μπάσκετ, αλλά δεν είναι αυτό που θέλατε, δοθέντος του υπόλοιπου ρόστερ.
Ο Παπαγιάννης κάνει πολύ καλή χρονιά αλλά όχι τόσο καλή όσο δείχνουν τα νούμερά του. Τον βάζουν στο καλάθι οι δυνατότεροι σέντερ ( που είναι περίπου ο κανόνας στη θέση αυτή) και οι κοντοί με ταχυδύναμη στυλ Μακίσικ. Μπράβο του πάντως για τη μεγάλη του βελτίωση. Δεν τον περίμενα με τίποτε, όπως έχω ξαναπεί.
Ο Νέντοβιτς επίσης κάνει καλύτερη χρονιά έβερ (τρέισιμακ σπίκινγκ) αλλά κι αυτός για πάρτη του εντελώς μάλιστα. Του χίρομπολ που λέει κι ο φίλος ο Χίπστερ.
Γενικά στον σύγχρονο Παναθηναϊκό είναι πολύ έντονο αυτό. Βλέπεις παίκτες να παίζουν για τα νούμερα τους κι αυτό αντικατοπτρίζεται και στην εικόνα/θέση της ομάδας.
Εκεί που πρέπει να παίξουν ομαδική άμυνα κι ομαδικά στην επίθεση αυτοί (και ειδικά ο Νέντο) είναι σε άλλη πιο μοναχική
φάση.
Οι παίκτες αυτοί που λέω είναι μέσα στις δυνατότητες της ομάδας κι είναι κι ελεύθεροι.
Ένα βίντεο από την περασμένη χρονιά στην Ορλεάνη όπου έπαιζαν παρέα οι Πάρις Λι (τον πρότεινα και πέρσι για συμπληρωματικό) και Τσίμα Μονέκε. Ράστα-Γκάνγκστα και δεν περνάει κουνούπι λέμε. Και δίπλα τους τους ξανθούς και ψηλούς κίλερ Κουζμίνσκας και Μπροντζιάνσκι και για 5ο τον Γκος σε ένα ελαφρύ σχήμα χωρίς 5ρι αλλά με τρελό μάκρος, αθλητικότητα και σουτ.
Και ο Σλοβάκος:
* Ο Γκος παίζει να μείνει ελεύθερος από τη Ρεάλ. Πέρσι δεν σας έκατσε ο Λάπρο, φέτος θα μπορούσατε να κάνετε την έκπληξη με τον Γκος.
Καλομάθανε από την εποχή Γιαννακόπουλων και Ομπράντοβιτς (και ποιος δεν θα καλομάθαινε με τόσες επιτυχίες) και ξεχαστήκαν με την επικράτηση στην Α1 από τότε που ανέλαβε ο Δ.Γ.
Λοιπόν είπα και προχθές ότι το μεγάλο ζήτημα που επηρεάζει τα πάντα μα τα πάντα είναι η αβεβαιότητα και ο αυτόματος πιλότος στα διοικητικά. Μέγιστες μορφές οι Δ.Δ και Αλβέρτης αλλά δεν είναι για τέτοιες δουλειές. Ειδικά ο Δ.Δ είναι για να μαθαίνει τα παιδιά μπάσκετ.
Σε τέτοιες περιπτώσεις μία λύση υπάρχει. Το μαχαίρι στα δόντια και ομαδικότητα. Και σύγχρονο μπάσκετ.
Άρα Νέντο όξω και με μίνιμουμ 800 (αν υποθέσουμε ότι παίρνει 700+ φέτος, το καλοκαίρι θα σας ζητήσει αναπροσαρμογή- θυμηθείτε το περσινό καλοκαίρι που σας έλεγε να αναγνωρίσετε την προσφορά του..) και με τα λεφτά του πάτε για βασικό άσσο. Είτε Γούλιαμ Γκος είτε Λορέντσο Μπράουν.
Και πάτε και για αναπληρωματικό άσσο γιατί ομάδα Ευρωλίγκας με έναν μόνο άσσο δεν υφίσταται. Είτε Πάρις Λι είτε Μίλερ Μακιντάιρ.
Και τα 4 pg είναι από καλοί ως πολύ καλοί αμυντικοί, βλέπουν συμπαίκτες/παρκέ κι μπορούν να δώσουν και σκορ.
Στο 2 κρατάτε βασικό τον Μέικον και τον πλαισιώνετε με τν Καλαϊτζάκη συν τις φάσεις που θα παίζετε με 2 άσσους.
Στο 3 αντί τον εκτιμητέο και σαφώς Ευρωλιγκάτο (που "έβρισκε πολύ με Πάπι-Κάσελ) Σαντ Ροος που σας πέφτει ακριβός με το μισό εκ. (δεν νομίζω να ανεβάσετε σοβαρά το μπάτζετ σας- όσο δεν έχετε αλλαγή στα διοικητικά και με τα όσο φέρνει ο πόλεμος στην Ουκρανία με τη σπέκουλα των όπου γης κερδοσκόπων) πάτε για το άτι των Ευρωπαϊκών γηπέδων να χαρούν τα ματάκια σας, αθλέτισισμ κι ελίτ...φρυγανιές. Τον Τσίμα Μονέκε της Μανρέσα. Να σας βλέπω κι εγώ πιο συχνά. Ο τύπος είναι απόλαυση.
Στο 3-4 Κουζμίνσκας γιατί θέλετε λίγο ποιότητα/σουτ/μπόι/εμπειρία στις θέσεις των φόργουορντ.
Στο 4-5 τον καταπληκτικό Σλοβάκο της Μπανταλόνα τον 7πόδο, τον Μπροντζιάνκσι. Τα κανει όλα και είναι και σουτέρης.
Και στο 5 πίσω από τον Παπατζόνι (που κάποια στιγμή πρέπει να πάρει λιγότερα λετπά και ας γράψει λιγότερα νούμερα) τον Μπάκο ή τον Λεσόρτ. Εμένα μου αρέσει ο Μπάκο (κι αυτός της Μανρέσα) αλλά ο Λεσόρτ σάς κολλάει πιο καλά, μπας και δώσει λίγο όγκο παραπάνω στο ζωγραφιστό.
Ο Οκάρο για μένα είναι πετυχημένη μεταγραφή, πολύ έξυπνος παίκτης, σύχγρονο μπάσκετ, αλλά δεν είναι αυτό που θέλατε, δοθέντος του υπόλοιπου ρόστερ.
Ο Παπαγιάννης κάνει πολύ καλή χρονιά αλλά όχι τόσο καλή όσο δείχνουν τα νούμερά του. Τον βάζουν στο καλάθι οι δυνατότεροι σέντερ ( που είναι περίπου ο κανόνας στη θέση αυτή) και οι κοντοί με ταχυδύναμη στυλ Μακίσικ. Μπράβο του πάντως για τη μεγάλη του βελτίωση. Δεν τον περίμενα με τίποτε, όπως έχω ξαναπεί.
Ο Νέντοβιτς επίσης κάνει καλύτερη χρονιά έβερ (τρέισιμακ σπίκινγκ) αλλά κι αυτός για πάρτη του εντελώς μάλιστα. Του χίρομπολ που λέει κι ο φίλος ο Χίπστερ.
Γενικά στον σύγχρονο Παναθηναϊκό είναι πολύ έντονο αυτό. Βλέπεις παίκτες να παίζουν για τα νούμερα τους κι αυτό αντικατοπτρίζεται και στην εικόνα/θέση της ομάδας.
Εκεί που πρέπει να παίξουν ομαδική άμυνα κι ομαδικά στην επίθεση αυτοί (και ειδικά ο Νέντο) είναι σε άλλη πιο μοναχική
Οι παίκτες αυτοί που λέω είναι μέσα στις δυνατότητες της ομάδας κι είναι κι ελεύθεροι.
Ένα βίντεο από την περασμένη χρονιά στην Ορλεάνη όπου έπαιζαν παρέα οι Πάρις Λι (τον πρότεινα και πέρσι για συμπληρωματικό) και Τσίμα Μονέκε. Ράστα-Γκάνγκστα και δεν περνάει κουνούπι λέμε. Και δίπλα τους τους ξανθούς και ψηλούς κίλερ Κουζμίνσκας και Μπροντζιάνσκι και για 5ο τον Γκος σε ένα ελαφρύ σχήμα χωρίς 5ρι αλλά με τρελό μάκρος, αθλητικότητα και σουτ.
Και ο Σλοβάκος:
* Ο Γκος παίζει να μείνει ελεύθερος από τη Ρεάλ. Πέρσι δεν σας έκατσε ο Λάπρο, φέτος θα μπορούσατε να κάνετε την έκπληξη με τον Γκος.
-
JohnnyPao

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
4
Περα απο τον Κουζμινσκας που ελπίζω να τον ανέφερες για πλάκα ολες οι υπόλοιπες προτάσεις σου είναι πολύ ενδιαφέρουσες, όπως ήταν και ανέκαθεν άλλωστε.basket72 έγραψε: ↑Κυρ Μαρ 20, 2022 3:27 amΝα πω κι εγώ για τους φίλους του Παναθηναϊκού που με το δίκιο τους ξεσπαθώνουν κατά δικαίων και αδίκων.
Εκεί που πρέπει να παίξουν ομαδική άμυνα κι ομαδικά στην επίθεση αυτοί (και ειδικά ο Νέντο) είναι σε άλλη πιο μοναχικήφάση.
Και ο Σλοβάκος:
Ωστοσο εχω κάποιες διαφωνίες. Ωραίος και ο Μονεκε και οι Μπακο με τον Λεσσορτ αλλα δεν ειναι οι παιχτες που θέλουμε στο 4/5. Στο 4 χρειαζόμαστε όπως και δηποτε μακρινό σουτ και ο μπακαπ του Παπαγιαννη πρεπει να δινει προσωπική φάση (mobile center εχουμε σε 7-φουτερ έκδοση τον Παπαγιαννη). Ο Μπροντιανσκι μαρεσει αρκετά, τον πήρε το μάτι μου καθώς παρακολουθούσα τον Ντερεκ Γουιλις.
Απαντώ με αντι-προταση.
Στο 1 αν γίνει κανα τυχερό και ερθει οντως Λορενζο ή Γκος θα μαι τρισευτυχισμενος! Από πίσω του θα έβαζα τον Μωραιτη και λίγες βοήθειες απο τον κομπο γκαρντ Μεικον.
Νεντοβιτς δεν νομίζω να φυγει το καλοκαίρι, οπότε δεν το βάζω στη συζήτηση του πιθανού αυτο το σενάριο. Εμενα μια περιφερεια με Γκος/Λορενζο, Νεντοβιτς, Μεικον, Μωραιτη και Μποχωριδη μου κάνει πάντως.
Πισω απτον Παπαπετρου θέλω λίγο σουτ ακομα και για αυτο θα επέλεγα τον φίλο σου τον Μπουτειγ (να βοηθάει και στο 2, όσο ανεβαίνει ο Μέικον στο 1).
Στο 4 για μενα θα πρέπει να γινει η κίνηση ματ, δεν εχω συγκεκριμένη πρόταση όμως (Αλεκ Πιτερς ισως αλλα και ο Μπροντζιάνσκι μου κάνει). Απο πισω θα υπάρχει ο Κασελάκης και φαντάζομαι σιγουρα ενας εκ των Ματζουκα ή Χουγκαζ (αν ο έτερος παει δανεικος) και ισως και ο Σαμαντουροφ.
Στο 5 Παπαγιαννης, Καββαδας και ενας φθηνός ξένος με προσωπική φάση. Μαρεσει ο Onuaku απτο Ισραήλ, είναι έτοιμος για μπακαπ σεντερ σε επίπεδο γιουρολιγκ αλλα και ο Blackshear που επισης εχει παιχνίδι στο ποστ (ειναι πιο ανέτοιμος αλλα με μεγαλύτερο ταβανι) και μπορει να παιξει και στο 4 λόγω σουτ.
Γκος - Μεικον(1/2) - Μωραιτης
Νεντοβιτς - Μποχωριδης
Παπαπετρου - Μπουτειγ(3/2)
4αρι - Χουγκαζ
Παπαγιαννης - Μπλακσιρ - Καββαδας
+ Σαμαντουροφ , Αβδαλας , Δήμου.

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο