ΠΟΛΕΜΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Συντονιστής: Captains

tarp7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Μαρ 28, 2022 8:38 pm

yorgos έγραψε:
Δευ Μαρ 28, 2022 5:12 pm
Rίξε μια ματιά στο βίντεο που ανέβασα. Δεν είναι ρώσικο ούτε βενεζολάνικο.
Είδα ένα μεγάλο απόσπασμα στο Russia Today και την περίληψη στο Telesur. Δεν ξέρω αν είναι δική τους παραγωγή, αλλά μια χαρά το δείχνουν.
Σχετικά με την παραπληφόρηση, να πούμε, ότι στο συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι και δη στα καθ' ημάς, μονοπωλεί η δυτική αφήγηση.
Εξαρτάται σε ποιο κομμάτι του κόσμου ζεις. Πχ στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει κανένα άλλο αφήγημα στα κρατικά ΜΜΕ (όλα κρατικά είναι άλλωστε πια) πέραν του ότι οι Ναζί προσπαθούν να καταλάβουν την Ευρώπη και τους φρενάρει ο Πούτιν διότι η ΕΕ είναι αδύναμη κι απρόθυμη να το κάνει.
- Το ΝΑΤΟ "αναστήθηκε" μονάχα επικοινωνιακά και εξοπλιστικά.
Νεκρός οργανισμός ήταν ειδικά μετά τον Τραμπ και πια αναστήθηκε επικοινωνιακά, διπλωματικά, οικονομικά, εξοπλιστικά κι αρχίζει και ασκήσεις. Τι άλλο περίμενες να κάνει; Να εισβάλλει στη Ρωσία;
- Αν κάποιος δικαιούται τον τίτλο του "αντί- ναζί" στον πλανήτη αυτόν, είναι οι Ρώσοι. Και στο λέει άνρθωπος που ξέρει (τοις πράγμασι ) τι έστι "αντί- Ναζί στη Δύση.
Θα διαφωνήσω ριζικότατα. Πρέπει κανείς να προσπαθήσει πολύ για να βρει ένα νεοναζιστικό σχηματισμό που να μη χρηματοδοτείται από τον Πούτιν, συμπεριλαμβανομένων στην Ελλάδα (αν έχεις φίλους σε ΚΥΠ ή ΣΥΡΙΖΑ ρώτα τους για την απέλαση Ρώσων διπλωματών και τη σχέση τους με τη χρηματοδότηση της ΧΑ καθώς και τη διοργάνωση των πορειών και της προπαγάνδας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, έχει πολύ ψωμί η ιστορία). Η δε "πατριωτική" νεολαία Nashi του Πούτιν (με παρακλάδια σε Ουγγαρίες κλπ) είναι ξεκάθαρα νεοναζιστική , ιδρύθηκε από τον αυλικό Ιβάνοφ, ξυλοκοπεί με τις ευλογίες του Πούτιν ομοφυλόφιλους, αλλοδαπούς , Καυκάσιους, διοργανώνουν συναυλίες με ναζιστικά συγκροτήματα τύπου Κolovrat παρουσία αξιωματούχων μπροστά στο Κρεμλίνο, κάνουν συνέδρια παρέα με τους φασίστες RO, χαιρετιούνται με τον ΥΠΟΙΚ, πληρώνονται τις διακοπές τους από το κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας σε κυβερνητικές εγκαταστάσεις, πόλεμο κανονικό έχει κηρύξει ο Πούτιν στο νεοναζισμό :roofl: .

Θυμάμαι την πρώτη μου επίσκεψη στη Μόσχα με τον Πούτιν (συγγνώμη δεν το έκανε αυτός , απλά μια "ομάδα φοιτητών προσκείμενη στην Ενωμένη Ρωσία) να έχει διακοσμήσει ένα ολόκληρο κτίριο με μάτριξ που έδειχναν τον Ομπάμα ως μαϊμού να τρώει μπανάνες και τον ίδιο να μιλάει για "ελευθερία του λόγου" των φοιτητών. Την παραμικρή σχέση να έχεις με αλλοδαπούς, μαύρους (υπάρχουν και μαύροι Ρώσοι πια), ακτιβιστές κλπ εντός Ρωσίας μαθαίνεις τέρατα για τους ναζί του Πούτιν, από δολοφονίες μέχρι λιντσαρίσματα εργαζόμενων σε πρεσβείες. Παρεμπιπτόντως, τελευταία αποθεώνονται και από τον κύριο Δημήτρη (όπως κι ο Πούτιν άλλωστε, κάθε 2 μέρες θα έχουμε αναφορά στο Βλαδίμηρο), εις υγείαν , οσονούπω θα έχουμε αντι-ναζί κόμμα κι από τον κύριο Δημήτρη στην Ελλάδα (για να κάνουμε και το μπασκετικό λινκ). Όλοι αντι-ναζί.

Α ναι, αυτοαποκαλούνται αντι-ναζί οι πουτινικές ακροδεξιές οργανώσεις, σε αυτό συμφωνούμε. Αν είσαι ό,τι δηλώσεις, όποιος ξυλοκοπεί λεσβίες, ακτιβιστές, μαύρους κι Εσθονούς υπέρ της "Μητέρας Πατρίδας" και του Βλαδίμηρου, είναι αντιναζί, ακόμη κι όταν χρηματοδοτεί ναζιστικά κόμματα. Ό,τι ξενοφοβικό κυκλοφορεί στην Ευρώπη είναι eligible για τη χρηματοδότηση της Μόσχας, από σκίνχεντ μέχρι Brexit. Αλλά εντάξει, αφού δε χρηματοδοτούν Γερμανούς ακροδεξιούς, δεν είναι ναζί; Μόνο οι Γερμανοί ακροδεξιοί είναι ναζί, οι άλλοι είναι αντι-ναζί; Εκτός κι αν χρησιμοποιούμε τον όρο ναζί με τη στενή έννοια των χιτλερικών κι όχι για όλους όσους ακολουθούν ακροδεξιές πολιτικές/ρητορική πανομοιότυπες με αυτές των ορίτζιναλ ναζί. Τέσσερα λεξικά άνοιξα να διαβάσω τον ορισμό και στα τέσσερα ο όρος δεν περιορίζεται αυστηρά σε χιτλερικούς, αλλά σε όσους ασκούν βία με σκοπό να ελέγξουν ή βλάψουν ομάδες ανθρώπων με βάση την εθνικότητα, τη φυλή, τη σεξουαλική τους κατεύθυνση κλπ.
Δεν είναι ναζί είναι ρώσοι φασίστες :roll:
Και εγώ τα έχω διαβάσει για ξυλοδαρμούς, λιντζαρίσματα κ.α. κάτι δηλητηριασμούς πολιτικών αντιπάλων κ.α και απορώ για τη υποστήριξη που έχει στη χώρα μας ο Πούτιν. Υπάρχουν βέβαια και μμε και κόμματα που χρηματοδοτούνται από τον Πούτιν. Ίσως και ένας λόγος που η δυτικές κυβερνήσεις είναι τόσο εναντίον του πούτιν λόγω της χρηματοδότησης και στενών σχέσεων με ακροδεξιά κόμματα.
Για τη συμφωνία των Πρεσπών έκανε πολύ δουλειά στη Μακεδονία αλλά δε τους πέρασε ευτυχώς.

tarp7

champion
Reactions:

Δευ Μαρ 28, 2022 8:54 pm

Εκπρόσωπος του Ρόμαν Αμπράμοβιτς επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της Wall Street Journal, που ήθελε τον Ρώσο ολιγάρχη και Ουκρανούς διαπραγματευτές να εμφανίζουν συμπτώματα δηλητηρίασης.
https://www.news247.gr/kosmos/roman-amp ... 76526.html

basket72
Reactions:

Δευ Μαρ 28, 2022 10:19 pm

@yorgos

- Αν εκτιμάς ότι το grayzone, είναι χρηματοδοτούμενο από τη Βενεζουέλα ή τη Ρωσία, τότε δύσκολα μπορούμε να κάνουμε κουβέντα. Άσε που δεν είπες κουβέντα για όσα λέει το συγκεκριμένο βίντεο και τα οποία αγνοούσες (το συνάγω από αυτά που λες στο νήμα αλλά και στο τελευταίο σου ποστ) εσύ αλλά κι η πλειοψηφία όσων ζούνε στην ελέυθερη Δύση. (Εσύ οκ, είσαι τυχερός και μπορείς και ταξιδεύεις ανά πάσα στιγμή, αλλά τη Δύση αποθεώνεις σταθερά).

- Το ΝΑΤΟ( όταν μπορεί) σκοτώνει με πυραύλους κάτι μελαμψούς Ιρανούς στρατηγούς στη χώρα τους. Σχεδιάζει επίθεση στην Κίνα (ΤΡαμπ- τα μολογάνε οι δικοί του) ενώ τώρα σκούζει, μιλάει για Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο και μένει εκεί. Τι θα περίμενα να κάνει; ΜΑ αυτό που κάνει πάντα. Λίγο εξαγωγή "ντεμόκρασι". Δηλαδή αυτό που κάνει όταν αισθάνεται ισχυρό.
Στο μεταξύ κοίταξε λίγο το πως πήγαινε το εξοπλιστικό στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια. Στο που προσανατολιζόταν. Σε πυρηνικά περιορισμένης ισχύος ή όχι;
Σε υπερηχητικούς ή όχι; Άλλο αν τελικά η Ρωσία τα πήγε πολύ καλύτερα(με μικρότερο προϋπολογισμό) και τώρα υπερέχει σε ότι έχει να κάνει με υπερηχητικούς αλλά και διειπειρωτικούς πυραύλους που αχρηστεύουν τις δυτικές "ομπρέλες" (φτάνουν μέχρι τις ΗΠΑ).
ΚΟίταξε λίγο να δεις ποιοι δεν θα ανανέωναν τη "Νέα Αρχή" και τι θα σήμαινε αυτό. Κοίταξε λίγο ποιοι δεν ανανέωσαν τους "Ανοιχτούς Ουρανούς" και ποιοι έβαλαν μπροστά την ¨Οκους".
Αν όλα αυτά συνειστούν διαλακτικές ή και χίπικες ΗΠΑ, έχει καλώς. Δεν χαλάω χατήρι.
Κοντολογίς το ΝΑΤΟ (λέγε με ΗΠΑ) έχει μαζευτεί λόγω δικών του οικονομικών θεμάτων, λόγω εσωτερικών (ΗΠΑ) αλλά και στρατιωτικής ανόδου της Ρωσίας και της Κίνας. Και επί του παρόντος δεν μπορεί να κάνει και τίποτε, αλλιώς θα είχε κάνει.
Δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ποια "νότι μπόις" έχουν ρίξει τα πυρηνικά σε τούτον εδώ τον πλανήτη. Όταν θεωρούσαν ότι μόνο αυτοί θα τα είχαν ( "δε τσόζεν ουάν" και δε συμμαζεύεται). Εγώ θα το θυμίζω όπως και το 90+%| απο΄το 91' (τέλος της ιστορίας που λέγε κι ο φίλος μας ο Φράνσις)| των επεμβάσεων ανά τον πλανήτη που έχουν υπογραφή ΝΑΤΟ (λέγε με ΗΠΑ).

- Σχετικά με το αν μπορούν να αποκαλούνται αντί- Ναζί οι Ρώσοι λόγω της εποποιίας στον Β' παγκόσμιο πόλεμο αλλά και της καταστροφής των Αζόφ (επίσημος φορέας του Ουκρανικού στρατού, κοινοβουλίου που κατευθύνει την πολιτική της χώρας του εκεί που αυτό θέλει) όσο και να διαφωνείς- και μάλιστα ριζικότατα- δε λέει και πολλά. Εδώ δεν είναι θέμα γνώμης/οπτικής αλλά καταγραφής της πραγματικότητας.

Επιπλέον, οι αναφορές σου στην ομόφοβη και ρατσίζουσα Ρωσία (τα έχουμε πει κι εμείς) δεν απαντάνε σε αυτό που έχω θέσει εξαρχής. Η Ουκρανία είναι η πατρίδα των Νεο- ναζί του κόσμου. Οι οποίοι σε σημαντικό βαθμό κυβερνάνε/κυβερνούσαν τη χώρα τους σε ρόλο υποβολέα. Έχουμε να το δούμε απο τις μέρες της Βαίμάρης.
Δες το λίγο και θα βρεις άκρη. Αν θες.

Δεν έχεις πει κουβέντα για το τι γινόταν στο Ντονμπάς από το 14'. Ή δεν το ξέρεις ή δεν σε ενδιαφέρει. Αλλά πρέπει να μιλήσουμε πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα κι όχι ακροβατώντας από τα "ταξίδια/εμπειρίες σου" σε κατά το δοκούν και ατάκτως εριμμένες απαντήσεις που νόημα δεν βγάζουν.
Κι όταν είναι θα πιάσουμε και την Χ.Α κι ότι θες.

Αυτά κομπάδρε. Να έχεις πάντα την τύχη που έχεις που με τη δουλειά σου μπορείς και ταξιδεύεις χωρίς να έχεις έγνοιες. Υπάρχει κόσμος εδώ στην ελεύθερη Δύση, που δουλεύει, που έχει γνώσεις και προσόντα, και παλεύει, για τα απολύτως χρειώδη πια αλλά παράλληλα και για να στηρίξει γονείς (συμβαίνει κι αυτό, γονείς στη Δύση να μην έχουν λεφτά να στείλουν παιδιά για σπουδές, τουναντίον τα παιδία να πρέπει να βάλουν πλάτη) αδέλφια και βέβαια να θρέψει τα παιδιά του. Και που πάλι δεν του βγαίνουν και βρίσκεται (μερικώς ή κι εντελώς βλ. ρυμίσεις που Άδωνη) κι εκτός συστήματος υγείας. Και χωρίς ΡΤ και Σπούτνικ μαζί. :P Ε, θα πάρω αυτούς που τρώνε "οδοντόπαστα" και "σφάζουν με κονσερβοκούτια". Να έχουμε να φάμε και να μας περιθάλψουν τουλάχιστον. Που αυτό συμβαίνει στις χώρες "με τα κονσερβοκούτια" άσχετα αν έχει πάει κανείς πέντε φορές, μία ή και καμία φορά. :wink: Σε κάτι τέτοια πάντα θα σου θυμίζω το ρητού του Κομφούκιου: ¨Μπορείς να δεις τον κόσμο, ακόμα κι αν ατενίζεις από το παράθυρό σου".

Σε λοιπά νέα, η Δύση μπήκε κι επίσημα στην πορεία αποκαθήλωσής της.
Μιλάμε για κοσμοιστορικά γεγονότα και για μια πορεία που κρατάει τώρα κοντά στα 500χρόνια. ΄Το που θα πάει κανείς δεν ξέρει. Αλλά μπορούμε να βάλουμε το αυτί στις ράγες του τραίνου και να ακούσουμε τη λοκομοτίβα που προαναγγέλει την αρχή του τέλους των "ένδοξων ημερών" των ΗΠΑ.

* ταρπ7, καλέ μου, η Δύση γι΄αυτό τα έχει βάλει με τους ρώσους; Επειδή είναι φασίστες;
Να σου θυμίσω΄/γνωστοποιήσω ότι είχε χαρακτηρίσει τους Αζοφικούς ως ναζί κι είχε κόψει κάθε σχέση μαζί τους το 17 ή το 18 κι έναν χρόνο μετά όχι μόνο τα ξέχασε αλλά και τους χρηματοδότησε/εξόπλισε/εκπαίδευσε. Φτάνοντάς τους ως τους επίσημους φρουρούς του Ουκρανικού κράτους.
Ή να αρχίσω τώρα να μιλάω για τον Μοσαντέκ στο Ιράν και ξετυλίξουμε το νήμα του ψυχρού πολέμου/ενεργειακού/ΝΑΤΟ κλπ. Η μεγάλη αρπαχτή. Του αγγλοσάξωνα το κάγκελο. Μοιράστε "κόκκινες προβιές" στην Ελλάδα και " Πε ντουε- Γκλάντιο" στην Ιταλία κι "κόνδωρες" εκεί στον κώνο.

Μιλάμε για καταπληκτικό μπάσκετ. Μπάσκετ που κερδίζει θεατές. Απρόσκοπτο. Να είχα χίλια μάτια να βλέπω τους αμερικάνικους αιφνιδιασμούς. :P

Άβαταρ μέλους
yorgos

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Σάβ Απρ 02, 2022 9:52 pm

- Αν εκτιμάς ότι το grayzone, είναι χρηματοδοτούμενο από τη Βενεζουέλα ή τη Ρωσία, τότε δύσκολα μπορούμε να κάνουμε κουβέντα.
Δεν ξέρω ποιος κάνει την παραγωγή έγραψα, ξέρω ότι είναι τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση σε πουτινικά μέσα, όπως και στα βενεζολάνικα-μαδουρικά. Διανομή μια χαρά έχουν σε τέτοιου είδους χώρες.

Άσε που δεν είπες κουβέντα για όσα λέει το συγκεκριμένο βίντεο και τα οποία αγνοούσες (το συνάγω από αυτά που λες στο νήμα αλλά και στο τελευταίο σου ποστ) εσύ αλλά κι η πλειοψηφία όσων ζούνε στην ελέυθερη Δύση.
Ξαναγράφω ότι επειδή οι συγκεκριμένοι είναι καθημερινότητα στη χώρα που ζω (τον περισσότερο καιρό τέλος πάντων) και καμια δυο άλλες που κινούμαι (ή που κινούμουν, η πρώην μου είναι Βενεζολάνα, έχω πάει πάνω από 45 φορές κι έχω μείνει συνολικά πάνω από έτος) τους βλέπω πολύ συχνά. Βλέπεις στις μη δυτικές χώρες δεν επιλέγουμε και τι βλέπουμε ακριβώς, μονοπώλιο είναι η τηλεόραση σε πολλά από τις χώρες τα καθεστώτα των οποίων στηρίζουν με πάθος οι συγκεκριμένοι.

Δεν είπα ούτε αν συμφωνώ, ούτε αν διαφωνώ. Είπα ότι δεν είναι κανένα μυστικό, συγκεκριμένη ρητορική είναι (πουτινική στη συγκερκιμένη περίπτωση, όποιο πουτινικό μέσο κι αν ανοίξεις τα ίδια λέει), όσοι περνάμε χρόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα την ακούμε καθημερινά και σίγουρα δεν είναι η μία και μοναδική αλήθεια. Σε πολλά νομίζω ΄ότι ξέρουν τι λένε (περισσότερα πιο κάτω), σε άλλα είναι επικίνδυνα παραπληροφορήσαντες, σε άλλα μου θυμίζουν μια σημείωση που έγραφε μια καθηγήτριά μου όταν έβλεπε κακή μετάφραση: "Atenta contra la logica", δηλαδή "επιχειρεί κατά της λογικής" :obey: .
- Το ΝΑΤΟ( όταν μπορεί) σκοτώνει με πυραύλους κάτι μελαμψούς Ιρανούς στρατηγούς στη χώρα τους.
Θα συμφωνήσουμε αν αντί για "μπορεί" βάλουμε τη λέξη "θέλει". Δεν έχει κανένα συμφερον να εμπλακεί στη συγκεκριμένη διαμάχη. Βασικά, έχει πολύ περισσότερα οφέλη αν δεν εμπλακεί καθόλου. Μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους έξω από το χωρό, άλλος χάνει, αντιμετωπίζει ενιαίο μέτωπο, μετράει χιλιάδες νεκρούς, ανγκάζεται και υποχωρεί στα αιτήματά του.
Τι θα περίμενα να κάνει; ΜΑ αυτό που κάνει πάντα. Λίγο εξαγωγή "ντεμόκρασι". Δηλαδή αυτό που κάνει όταν αισθάνεται ισχυρό.
(Εσύ οκ, είσαι τυχερός και μπορείς και ταξιδεύεις ανά πάσα στιγμή, αλλά τη Δύση αποθεώνεις σταθερά).
Δε νομίζω ότι αποθεώνω τη Δύση. Έχω όμως μια τεράστια απέχθεια σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, αριστερά ή δεξιά. Καθεστώτα όπου στους γείτονές μας γίνεται ηλεκτροσόκ επειδή τόλμησαν ψηφίσουν ΟΧΙ σε δημοψήφισμα (μυστική ή ψήφος κατά τα άλλα! :roulette: ), που τρώνε 28 χρόνια φυλακή μετά από εξάλεπτη δίκη επειδή πήγαν σε μια διαδήλωση κι όπου συγγενείς μας εξαφανίζονται επειδή έκαναν ρεπορτάζ ξυλοκοπούνται από κυβερνητικές ομάδες επειδή δεν πήγαν σε φιλοκυβερνητική διαδήλωση. Δεν τα συμπαθώ καθόλου, νομίζω δικαιολογημένα. Δεν αποθεώνω τη Δύση, αλλά τη θεωρώ ένα πολύ πολύ καλύτερο μέρος για να ζει κανείς. Κι ας μη ζω εκεί, παρότι έχω τη δυνατότητα. Το θλιβερό είναι πως όσοι ξέρω που δε ζουν στη Δύση δίνουν ό,τι έχουν και δεν έχουν για να πάνε εκεί, έχουμε χάσει πολλούς φίλους, γείτονες, συμφοιτητές σε τέτοιες ιστορίες, εδώ και δεκαετίες πια.
Αν όλα αυτά συνειστούν διαλακτικές ή και χίπικες ΗΠΑ, έχει καλώς. Δεν χαλάω χατήρι.
Χίπικες δεν ήταν ποτέ οι ΗΠΑ, όπως δεν είναι ποτέ καμία υπερδύναμη, ακόμη και περιφερειακή. Ούτε η Ρωσία είναι, ό,τι μπόρεσε έκανε ο Πούτιν για να φορτώσει αιμοσταγείς δικτάτορες στη γειτονιά του, από το Ουζμπεκιστάν με τις μαζικές σφαγές μέχρι τους Λουκασένκους και τους παλαβιάρηδες που έχουν καταδικάσει ζάμπλουτες χώρες όπως το Τουρκμενιστάν σε πληθυσμιακή φτώχεια με καθεστώτα βορειοκορεάτικης
έμπνευσης όπου ο πρόεδρος φτιάχνει χρυσά αγάλματα στονε αυτό του που περιστρέφονται γύρω από τον ήλιο και οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να αποστηθίζουν το (βλακώδες) βιβλίο του για να διοριστούν στο δημόσιο ή να πάρουν δίπλωμα οδήγησης, όπου τα παιδιά καταδίδουν τους γονείς κι άλλα τέτοια κιμιλσουνγκιστικά.
Κοντολογίς το ΝΑΤΟ (λέγε με ΗΠΑ) έχει μαζευτεί λόγω δικών του οικονομικών θεμάτων, λόγω εσωτερικών (ΗΠΑ) αλλά και στρατιωτικής ανόδου της Ρωσίας και της Κίνας. Και επί του παρόντος δεν μπορεί να κάνει και τίποτε, αλλιώς θα είχε κάνει.
Δε θέλει, δεν είναι βλάκες. Άλλος παρασύρθηκε και την πάτησε. Στη ζωή δεν κανουμε ό,τι μπορούμε, αλλά ό,τι μας συμφέρει, όταν σκεφτόμαστε λογικά.

Δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ποια "νότι μπόις" έχουν ρίξει τα πυρηνικά σε τούτον εδώ τον πλανήτη. Όταν θεωρούσαν ότι μόνο αυτοί θα τα είχαν ( "δε τσόζεν ουάν" και δε συμμαζεύεται). Εγώ θα το θυμίζω όπως και το 90+%| απο΄το 91' (τέλος της ιστορίας που λέγε κι ο φίλος μας ο Φράνσις)| των επεμβάσεων ανά τον πλανήτη που έχουν υπογραφή ΝΑΤΟ (λέγε με ΗΠΑ).
Καμία διαφωνία, αν μιλάμε για στρατιωτικές επεμβάσεις. Για πολιτικές έχει καλό μερίδιο ο κύριος Πούτιν, γείτονα για γείτονα δεν άφησε και μερικούς μη γείτονες επίσης. Συμπτωματικά μόνο ολοκληρωτικά καθεστώτα δημιούργησε, όπου ο κόσμος υποφέρει.

Για το πρόβλημα της ακροδεξιάς στη Ρωσία ναι, σε έχω διαβάσει, το έχεις πει και συμφωνώ. Όπως συμφωνώ και στα όσα έγραψες για το θινκ τανκ των Αμερικανών, με ψυχρή λογική να το δει κανείς, αυτοί είναι οι στόχοι τους, δε χρειάζεται καν να ψάχνεις έγγραφα, ξεκάθαρη είναι η πολιτική τους, όπως είναι ξεκάθαρη και του Πούτιν (ακόμη πιο μακιαβελική για μένα). Όλοι να επικρατήσουν προσπαθούν σε αυτόν τον πλανήτη, ανέκαθεν, από τη λίθινη εποχή. Το ερώτημα (κυνικό ή όχι, πραγματικό είναι) ποιος μας συμφέρει εμάς να επικρατήσει, ο ακροδεξιός ολοκληρωτισμός ή η έστω ελλειματική, προβληματική, με έλλειμμα δημοκρατίας Δύση;
- Σχετικά με το αν μπορούν να αποκαλούνται αντί- Ναζί οι Ρώσοι λόγω της εποποιίας στον Β' παγκόσμιο πόλεμο αλλά και της καταστροφής των Αζόφ (επίσημος φορέας του Ουκρανικού στρατού, κοινοβουλίου που κατευθύνει την πολιτική της χώρας του εκεί που αυτό θέλει) όσο και να διαφωνείς- και μάλιστα ριζικότατα- δε λέει και πολλά. Εδώ δεν είναι θέμα γνώμης/οπτικής αλλά καταγραφής της πραγματικότητας.
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω πλήρως στο εντελώς διογκωμένο θέμα της επιρροής των Αζόφ σε μια χώρα που πήραν 2% οι ακροδεξιοί. Μάλλον παράδοξο είναι να λέμε ότι κάνει αποναζικοποίηση ο άνθρωπος που χρηματοδοτεί την ακροδεξιά από το Ζεμούρ μέχρι το Μιχαλολιάκο. Σα να λέμε θα κάνουμε ημερίδα για το πώς θα αποφευχθούν τα στημένα παιχνίδια και θα είναι κεντρικός ομιλητής ο Μπέος. (oh wait! αυτό έγινε!!! :obey: )
Η Ουκρανία είναι η πατρίδα των Νεο- ναζί του κόσμου. Οι οποίοι σε σημαντικό βαθμό κυβερνάνε/κυβερνούσαν τη χώρα τους σε ρόλο υποβολέα. Έχουμε να το δούμε απο τις μέρες της Βαίμάρης.
Δες το λίγο και θα βρεις άκρη. Αν θες.
Φοβάμαι ότι έχουμε εντελώς διαφορετικές πηγές πληροφόρησης. Ένας από τους δυο μας είναι εντελώς θύμα παραπληροφόρησης.
Δεν έχεις πει κουβέντα για το τι γινόταν στο Ντονμπάς από το 14'. Ή δεν το ξέρεις ή δεν σε ενδιαφέρει. Αλλά πρέπει να μιλήσουμε πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα κι όχι ακροβατώντας από τα "ταξίδια/εμπειρίες σου" σε κατά το δοκούν και ατάκτως εριμμένες απαντήσεις που νόημα δεν βγάζουν.
Αυτό που έγινε χρειαζόταν εισβολή και πόλεμο μηνών, ξερίζωμα εκατομμυρίων ανθρώπων για να λυθεί ή μπορούσε να είχε λυθεί πιο μετριασμένα και δε θα έλεγε και κανείς πολλά για τον Πούτιν; Και στην Κύπρο υπήρχαν σοβαρά θέματα με την τουρκόφωνη μειονότητα, δικαιολογούμε τον Αττίλα;

Νόμιζα ότι ήταν σαφής η αναφορά για το ταξίδι και πώς συνδέεται με τη συζήτηση: πώς λες αντιναζί ένα κράτος όπου ρατσιστικές αναρτήσεις σηκώνονται απέναντι από το Κρεμλίνο με αναφορές σε πιθήκους, μαϊμούδες, μαύρους και ομοφυλόφιλους σε καθημερινή βάση; Είναι αυτός ο ορισμός των αντιναζί; Μόνο ως ανέκδοτο μπορεί κανείς να πει τον Πούτιν αντιναζί, οριακά λιγότερο ναζί του Κασιδιάρη είναι.

Αυτά κομπάδρε. Να έχεις πάντα την τύχη που έχεις που με τη δουλειά σου μπορείς και ταξιδεύεις χωρίς να έχεις έγνοιες.

Πρώτον για μένα δεν ταξιδεύω με τη δουλειά μου, ταξιδεύω εκτός δουλειάς με τα χρήματα που βγάζω από τη δουλειά μου. Η δουλειά μου για μένα δεν είναι ταξίδι, δουλειά είναι, όπως είναι για έναν πλασιέ ή έναν πιλότο (άσχετα αν τους αρέσει να πουλάνε ή να πετάνε αντίστοιχα). Αλλά ταξιδεύω όταν δεν δουλεύω, όταν εργάζομαι δεν είναι ταξίδι, δε βλέπω αυτά που θέλω, δε μιλάω με αυτούς που θέλω, δεν πάω εκεί που θέλει η καρδιά μου (κι ας μου αρέσει ΠΟΛΥ η δουλειά μου). Όταν σταματάω να δουλεύω παίρνω το σακιδιάκι μου και πάω με τραίνα, ωτοστόπ, και ταξιδεύω για μήνες συνήθως σε όποια ήπειρο διαλέξω, καμία σχέση με τη δουλειά μου δεν έχει το χόμπι μου, και κουρέας/ηθοποιός/δικηγόρος να ήμουν το ίδιο θα έκανα, θα έκλεινα το κουρείο και θα ταξίδευα κάποιους μήνες το χρόνο.

Δεύτερον μια χαρά έγνοιες έχω, όπως όλοι, γιατί εξαρτώνται από μένα άνθρωποι που δε ζουν στην άνετη Δύση (με τα μετριασμένα της προβλήματα) αλλά υποφέρουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, δεν ξέρουν τι θα φάνε αύριο, αν θα συλληφθούν επειδή ψιθύρισαν ότι έχουν χαμηλό μισθό ή πόσες ώρες θα περιμένουν στην ουρά για ένα σάπιο λουκάνικο που τους δίνουν οι κοτερούχοι κυβερνώντες τους κι αν δεν ήταν γι αυτούς θα ζούσα αλλού. Ναι, τυχερός είμαι που ταξιδεύω, ανοίγει τα μάτια. Ή δίνει την ψευδαίσθηση ότι το κάνει, δε διαφωνώ, το έχω πάθει κι ίσως να το παθαίνω ακόμη. Αλλά είναι εθιστικό το ρημάδι.

Σε κάτι τέτοια πάντα θα σου θυμίζω το ρητού του Κομφούκιου: ¨Μπορείς να δεις τον κόσμο, ακόμα κι αν ατενίζεις από το παράθυρό σου".
Το πρόβλημα είναι τι φίλτρο βάζεις στο παράθυρό σου. ΘΑ σου δώσω ένα παράδειγμα για τους grayzone: τους έχω δει να γελάνε ή να ειρωνεύονται καταγγελίες ανθρώπων που βασανίζονται σε κάποια από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα που υπερασπίζονται. Δεν ξέρουμ δηλαδή εμείς που τα ζούμε καθημερινά τι τραβάνε οι γείτονές μας, ποιος συμφοιτητής βασανίστηκε ή η αδερφή ποιας πρώην απολύθηκε και ξυλοκοπήθηκε γι αυτό που ψήφισε, αλλά ξέρουν αυτοί από το βολικό τους στούντιο και ειρωνεύονται κιόλας. Τους έχω δει να διαψεύδουν με μανία τις καταχρήσεις βίας στο Θιβέτ όταν στα ταξίδια μου πολλοί Θιβετιανοί μας έδειχναν τις κομμένες θηλές τους από τα βασανιστήρια της κινεζικής αστυνομίας, δεν ήταν ηθοποιοί αυτοί. Ναι, στο να βγάζουν τα άπλυτα των ΗΠΑ για την ανάμιξή τους στα εσωτερικά των άλλων χωρών είναι πάρα πολύ καλοί (καμία αντίρρηση, η κουβανική κυβέρνηση επίσης είναι εξαιρετική στην κατάδειξη αυτών, δεν είναι κάτι άγνωστο, ποιος αφελής δεν τα ξέρει; ) αλλά για το τι γίνεται στο εσωτερικό της κάθε χώρας θα μου επιτρέψεις να έχω αμφιβολίες, με δεδομένο το πάθος με το οποίο υπερασπίζονται καθεστώτα γνωστά (σε προσωπικό επίπεδο, δεν τα διάβασα, δεν τα είδα σε βίντεο) για τα εγκλήματά τους, από το Ιράν μέχρι τη Νικαράγουα. Τι αμφιβολίες δηλαδή, βεβαιότητα. Αν θες να δεις τι επιρροή έχουν οι Αζοφ πχ μπορείς να μιλήσεις με Ουκρανούς, να ταξιδέψεις στην Ουκρανία να διαβάσεις και την άλλη άποψη και από δυο μυωπικές απόψεις να βγάλεις ένα συμπέρασμα. Στα δικά μου μάτια οι συγκεκριμένοι κάνουν ως πηγή ενημέρωσης για κάποια πράγματα και σε άλλα είναι φορ δε μπαζ, ή ιδέα δεν έχουν ή εκτελούν συμβόλαια.
Αλλά μπορούμε να βάλουμε το αυτί στις ράγες του τραίνου και να ακούσουμε τη λοκομοτίβα που προαναγγέλει την αρχή του τέλους των "ένδοξων ημερών" των ΗΠΑ.
Συμφωνώ, εδώ και καιρό συμβαίνει, σταθερά κιόλας.

Εγώ σε αυτή τη ζωή που μου απομένει (που πριν από λίγους μήνες νόμιζα -έτσι μου είπαν οι γιατροί- ότι είναι πολύ πολύ μικρή, αλλά πλεόν ελπίζω πως είναι μερικές δεκαετίες) θέλω να κάνω ό,τι μπορώ να βοηθήσω τους δικούς μου ανθρώπους, να δω τον κόσμο όλο (έχουμε ακόμη στόχους, όταν σταματήσει "το ταξίδι που ποτέ δεν τελειώνει" που λένε και οι Τρύπες θα με πάρει από κάτω) και να απολαμβάνω το φαγητάκι και το μπασκετάκι. Γι αυτό το τελευταίο είμαστε εδώ μέσα. Αυτό μας ενώνει , χάρη σε αυτό γνωριστήκαμε καλέ μου φίλε, κι ας διαφωνούμε όμορφα σε όλα τα άλλα (που διαφωνούμε σε λιγότερα από όσα νομίζεις). :peace: Εγώ σε εκτιμώ πολύ κι ας διαφωνούμε.

Μ' αυτά και μ' αυτά δεν πρόλαβα να αντικαταστήσω το Jaren Jackson με το Χάρελ και πάπαλα οι ελπίδες να περάσω στον τελικό του fantasy. :banghead: Χαλάλι μωρέ. (το ποστ γράφτηκε τη Δευτέρα, ας όψονται τα τεχνικά προβλήμαστα και ο κοβίντ που μας χτύπησε την πόρτα).

Zάμπια, Ζιμπάμπουε, Μποτσουάνα
https://www.travelstories.gr/community ... %9F.71109/
basket72
Reactions:

Σάβ Απρ 02, 2022 10:52 pm

Κομπάδρε η πληροφόρησή μου όπως (θα έπρεπε) να είναι έκδηλο, προέρχεται από πολλές και διαφορετικές μπάντες.

ΤΟ 2% των Αζόφ στις εκλογές, δεν λέει τίποτε. Κάποια στιγμή μπορούμε να κάνουμε μιαν άλλη κουβέντα (είτε μέσω μέηλ είτε από κοντά) για το πως κατεβαίνει να ψηφίζει στις δημοκρατίες ο κόσμος. Και σε τι ποσοστά.
Και δεν λέει απολύτως τίποτε, γιατί οι Ναζί στην Ουκρανία έχουν θεσμική θέση και βαρύνουσα άποψη στον σχεδιασμό εσωτερικής κι εξωτερικής πολιτικής. Κάτι που δεν απαντάται πουθενά στον κόσμο. Και πως το κάνουν αυτό; Είτε μέσα από την πολιτκή και το στράτευμα* στο οποίο παίρνουν επίσημα μέρος (κι όχι ως παραστρατιωτικοί) είτε μέσω δημόσιων κι επωνύμων απειλών στους πρωθυπουργούς της χώρας τους (στους 2 τελευταίους).
Είναι οι μόνοι ΝΑΖΙ στον κόσμο που έχουν τόση και τέτοια πρόσβαση σε όπλα μαζικής καταστροφής. Τα γεγονότα μιλάνε (δις :) ). Είναι η επίσημη Εθνοφρουρά να επαναλάβω ώστε να γίνω κατανοητός. Αναγνωρισμένη από το κράτος, από τον υπουργό Εσωτερικών και τα τοιαύτα.
Αυτή λοιπόν είναι η πρωτόφαντή επιρροή των Ναζι στην Ουκρανία. που μέχρι τις προάλλες παρέμπεμπε σε Φράικορπς και τα σχετικά.

- Στις δημοκρατίες που ζούμε εμείς, καταργήθηκε εσχάτως το ΡΤ και το Σπούτνικ.Αλλά μήπως στη χώρα μας (με τους ολιγάρχες μας) τα τελευταία χρόνια δεν έχουν στην ουσία καταργηθεί κι όλα τα άλλα πλην εκείνων που αποθεώνουν την κυβέρνηση; :)
Αλλά κι εκεί όπου δεν καταργούνται π.χ ΗΠΑ, φτάνουν να μεταπείσουν τον κόσμο, όταν τα υπόλοιπα μέσα προπαγάνδας είναι τέτοιας αποτελεσματικότητας κι έχουν καταφέρει να αλώσουνε τα πάντα ( ή σχεδόν τα πάντα); :)
Έχω παραθέσει άλλωστε μέγα τσιτάτο του Γκορμπατσώφ περί της σύμφυρσης δημοκρατίας κι ελευθερίας/αυτοδιάθεσης/αυτέξουσιου κλπ στη Δύση.
:wink:

- Για τη σχέση μεταξύ γνώσης και ταξιδιών τα είπαμε και στο προηγούμενο μου σχόλιο.

- Τώρα, το αν το grayzone αναπαράγεται από το ΡΤ/σπούτνικ/ τελεσούρ κι αυτό το καθιστά και ελεγχόμενο από ένα από αυτά, το προσπερνάω. Ως μη γενόμενο :) γιατί με πάει σε συλλογιστική προ απομάγευσης. Προ Λούθηρου κλπ δηλαδή.

* "Αυτοί είναι οι καλύτεροι πολεμιστές μας" έλεγε για τους βαθιά Ναζί,Αζοφικούς, ο πρωθυπουργός της χώρας Ποροσένκο. Τότε που ο Ζελένκσι τους σατύριζε από την Τιβου. Μετά τους αποθέωνε (αφού του είχαν απειλήσει τη ζωή, δημόσια!!!) έκανε μέρα "Μπαντέρα" (τον ΝΑΖΙ όχι τον Αντόνιο :P ) κι αφού τους παρασημοφορούσε.

Ακολουθεί σειρά από κατατοπιστικά άρθρα και βίντε-α. ¨Ολα δυτικά γιατί αυτά ξέρουμε- αυτά εμπιστευόμαστε. :welcome:

Το ένα είναι κι από το "ΓΚάρντιαν". το άλλο από τους "νιου γιορκ τάιμς" και δεν βάζω "γουάσιγκτον ποστ" γιατί είναι τραμπική και θα μου πει κανείς ότι κάνει κι αντιπολίτευση (κι ένα δίκιο θα το έχει όποιος το πει :) ).

https://www.nytimes.com/2019/09/27/worl ... Ajrbj5W3I0

https://mronline.org/2022/03/21/civilia ... neo-nazis/

https://www.theguardian.com/world/2014/ ... -neo-nazis

https://www.news.com.au/world/europe/uk ... b9cee1c09a

https://mronline.org/2022/03/31/the-pol ... e-closely/

-Το πόνημα της σκεψοδεξαμενής ΡΑΝΤ ΚΟΡΠΟΡΕΣΙΟΝ., να δεις κάποια στιγμή. Το παρέθεσα στα πρώτα μου σχόλια στη θεματική αυτή, και είδα μέσα στη βδομάδα να περνάει κι από διάφορα μμε/σάιτς ελληνικά. ¨ΟΤαν το αμερικάνικο 'χθες" προαναγγέλει το παγκόσμιο "σήμερα κι αύριο". Μιλάμε για το βαθύ αμερικάνικο κράτος. Αυτό που διαπερνά οριζόντια δημοκρατικούς και ρεπουμπλικάνους και προάγει τη μετεξέλιξη της τακτικής των ΗΠΑ από την πολιτκή της ανάσχεσης, αλλιώς και " λονγκ τέλεγκραμ"- που λάνσαρε ο Τζ. Κέναν στην πολιτική του NSC 68 των Νίτσε και Άτσισον.

Κι εγώ σε εκτιμώ πολύ κομπάδρε, αλλά ναι, διαφωνούμε.

* Δεν μπορώ παρά να μην αναφερθώ και στο δημοκρατικό αποκορύφωμα που ζούμε στη χώρα μας. Στο τάργκετ μόντελ, στο χρηματιστήριο ρύπων και στο 100% που καθορίζει την τιμή της ηλεκριτκής ενέργειας. Στο πως καθορίζεται αυτή η τιμή (οριακή τιμή ενός από τα συνθετικά της στοιχεία, στην προκειμένη το φυσ.αέριο- επαναλαμβάνω στην ΟΡΙΑΚΗ ΤΙΜΗ :shock: ) στο χρημ.του ¨Αμστερνταμ, και στο πως αυτό μεταφράζεται στις τσέπες μας (τις τρούπιες) και στο πως φουσκώνει τα πορτοφόλια μιας δράκας ολιγαρχών.
Μιλάω βέβαια για τις τιμές στο ρεύμα. Που καθορίζουν τα πάντα και που δεν περίμεναν τον δικτάτορα και τρελό ή λοςτρε, Πούτιν. Μιλάμε για 100% πάνω και ακόμα πιο πολύ.
Και πάλι δεν έχω Σπούτνικ και ΡΤ.
Ότσιν χαρασό.

basket72
Reactions:

Κυρ Απρ 03, 2022 1:20 pm

Χθες το βράδυ διάβασα μόνο την πρώτη και την τελευταία παράγραφό σου, κομπάδρε. Αφενός επειδή βιαζόμουν, αφετέρου, επειδή είδα στα πεταχτά κάποιες αναφορές σου σε προσωπικές σου εμπειρίες.
Σήμερα λοιπόν με τον καφέ μου κάθησα και το διάβασα.
Κι έπιασα να σου απαντήσω διεξοδικά πάνω σε αυτά που αφορούν άμεσα ή έμμεσα τη θεματική.

¨Εγραψα αρκετά και αρκετά εύληπτα.

Αναφέρθηκα και σε στρατιωτικούς χειρισμούς, αναλογίες, νούμερα.

Σε ιστορικά γεγονότα, όπως στο διαρκές έγκλημα στο Ντονμπάς, τη συνεχή και προκλητική αθέτιση του "Μινσκ" και κυρίως στις πιέσεις (όλον τον τελευταίο καιρό πριν αρχίσει η εισβολή) που άσκησε η Ρωσία στις ΗΠΑ να καθήσουν στο ίδιο τραπέζι και να λύσουν το ζήτημα χωρίς να έχουμε περεταίρω- κάτι που οι ΗΠΑ δεν δέχτηκααν ποτέ, αυτά είναι γεγονότα και τα βρίσκει κανείς κι αρκετά εύκολα, μάλιστα. Στην κλιμάκωση από αζοφικής πλευράς (επίσημου δηλαδή ουκρανικού κράτους) το δεύτερο δεκαήμερο του Φλεβάρη- κάτι που επίσης μπορεί να βρει κανείς, αν ψάξει τους διεθνείς οργανισμούς και ΜΟΝΟ...

Ανέλυσα διεξοδικά γιατί η παράθεση από μέρους σου του - πιασάρικου- Κυπριακού, δεν χωράει στον καμβά της συγκεκριμένης θεματικής, τουλάχιστον με τον τρόπο που το παρέθεσες ως τάλε- κουάλε. Κι ας είχαμε τότε διακρίσεις σε βάρος των τουρκόφωνων, ας είχαμε βιαιότητες από πλευράς των Γριβαίων (που ελπίζω ότι όλοι μας ξέρουμε την πολιτική τους ταυτότητα/υποκίνηση./συμμαχίες) και κυρίως την καταπάτηση από πλευράς της Ελλάδας, της μέχρι τότε ισχύουσας 3μερούς συμφωνίας με το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου όπου έδωσε το -τύποις- έναυσμα στον Τουρκικό επεκτατισμό να κάνει αυτό που κάνει ανά τους αιώνες. Να εισβάλει και να κατέχει έκτοτε παράνομα μέρος της Κύπρου. Επίσης, όλοι μας (;;;) ξέρουμε το αμερικανοκίνητο-Κισεγκεριανό, καθεστώς που είχαμε τότε στην Ελλαδίτσα.

¨Εκανα αναφορά στις Υεμένες και τις Μπουρκίνα Φάσο των ημερών μας. Αλλά και στη αδηφάγο Δύση (τρώγοντας έρχεται η όρεξη- πρωτογενής συσσώρευση-δυτική ευμάρεια) τα τελευταία 500 χρόνια. Στο αμυντικό ΝΑΤΟ ( Καλό, εε;;;) των τελευταίων 70-75 χρόνων, στη μονοκρατορία των ΗΠΑ τα τελευταία 30 χρόνια που όλοι μας (;;;) ξέρουμε τις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν σε όλες τις ατελείωτες εισβολές της. Ματώνει μιλάμε από τις κυρώσεις. :P Είναι αυτό που λέμε για το καρπούζι και το μαχαίρι. :wink:

Αναφέρθηκα στον στρ. σχεδιασμό των Ρώσων (που απο΄τους περισσότερους δυτικούς στρατιωτικούς αποθεώνεται, μαζί με την εν γένει στρ.ικανότητά τους, μιας υπάρχει πολύ συγκεκριμένος στρατωτιωκός κώδικας ανάμεσά τους, όταν μιλάνε για τον αντίπαλο και δη για έναν τέτοιο αντίπαλο) και γιατί η Ρωσία δεν θέλησε ποτέ (και δεν μπορούσε άλλωστε με τις σχετικά μικρές της οικονομικες δυνατότητες) να προχωρήσει σε κατοχή της Ουκρανίας. Οι 200 χιλ. Ρώσοι έναντι 280 χιλ Ουκρανών κι άλλων 300-350 κληρωτών ουκρανών (ένας Ρώσος προς τρεις Ουκρανούς δηλαδή) που έχουν πάρει ήδη θέση μάχης, δεν θα μπορούσαν να αποτελούν δύναμη που θα έθετε τέτοιο ενδεχόμενο σε σοβαρή στρατιωτική ανάλυση, παρά ήταν μια ακόμα "Μασκιρόβκα" ήτοι η περίφημη ρώσικη τακτική παραπλάνησης, που ως σκοπό είχε να απασχολεί το μεγαλό μέρος των άρτια εξοπλισμένων και απολύτως μάχιμων ουκρανικών δυνάμεων στη Δυτ. Ουκρανία και στις μεγάλες τους πόλεις και δη το Κίεβο, ώστε να πάρουν την Αν. Ουκρανία- όπως κι έγινε σε μεγάλο βαθμό. Στο μεταξύ είχαν περί τους 35-45 χιλ. ρώσους στρατιώτες να είναι απέξω από το Κίεβο και παράλληλα να προχωρούν σε αυστηρά επιλεκτικούς βομβαρδίσμούς καίριων στόχων.
- Ο άλλος στόχος των Ρώσων ήταν μέσω των βομβαρδισμών να τελειώσουν με τις ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές ώστε να ξεχάσουν για πάντα τη θέση του ως Δούρειος Ίππος για το ΝΑΤΟ- ΗΠΑ (λέγε με χρήσιμο ηλίθιο, αλά Σαντάμ Χουσείν).
Κι αυτό το έχουν κάνει σε συντριπτικό βαθμό.

Αν οι ΗΠΑ είχαν δείξει θέληση να τελειώνουν με την περικύκλωση της Ρωσίας και να βάλουν μπροστά την τήρηση του "Μινσκ" (όπως θα γίνει τώρα στην Κωνσταντινούπολη ή αλλού) ο πόλεμος δεν θα είχε γίνει. Γιατί η Ρωσία δεν ήθελε πόλεμο ως πρώτη λύση (ήξεραν καλά τι κυρώσεις τους περίμεναν ) αλλά ως έσχατη.

- Ο β΄ ψυχρός πόλεμος είναι στα σκαριά τα τελευταία χρόνια από πλευράς των ΗΠΑ. Το ΝΑΤΟ (Δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει μετά τη διάλυση της Σοβ. ΄Ένωσης) μπορεί να συντηρείται μονάχα στο πεδίο δράσης. Είναι ένας επιθετικός πόλος και μόνο.
Ο β' ψυχρός πόλεμος κυρήχθηκε ανεπίσημα με τις ΟΚΟΥΣ (κυρίως) και ΚΟΥΑΝΤ (δευτερευόντως).
Ο Πούτιν τον επισημοποίησε και επιτάχυνε τις εξελίξεις που όμως είχαν δρομολογηθεί με τη ..δύση της Δύσης. Που από το 1973 και δώθε ( με εξαίρεση το 1974΄- έναν χρόνο μετά την πετρ.κρίσε όπου με τεχνητό τρόπο που αξίζει να αναφερθούμε κάποια μέρα, έδωσαν ώθηση στην οικονομία τους) οι ρυθμοί ανάπτυξης δεν μας τα λένε και πολύ καλά. Και με αποκορύφωμα βέβαια τη δομική κρίκη του 2008. Τι κι αν κόπηκε χρήμα τι κι αν μέσω της Ποσοτικής Χαλάρωσης (ωραία ιστορία ο εξωραϊσμός εννοιών με αρνητικό πρόσημο για τους πολλούς- μιας και στην προκειμένη, τη Χαλάρωση τους, θα τη διαδεχόταν τα πληθωριστικά κρεσέντα για τους μη έχοντες).

- Ο Πούτιν δεν επιτάχυνε όμως μονάχα τον- σαφώς ανεπιθύμητο, λες και δεν είχαμε τόσα να μας βαραίνουν- β ' ψυχρό πόλεμο, αλλά ενδεχομένως αποσόβησε κι έναν πιο θερμό με την αποφασιστικότητα (με βάρβαρο τρόπο, προφανώς) και την ισχύ που κατέθεσε επί πεδίου (ξαναλέω ότι οι υπερηχητικοί "Κινζάλ" είναι όπλο που δεν μπορεί να το κάνει καλά το ΝΑΤΟ). Να μην ξενχάμε ούτε ποιος έριξε τα πυρηνικά σε αυτόν εδώ τον κόσμο, ούτε ποιος έχει ρίξει τις ΝΑΠΑΛΜ σε Δρέσδη, Πίνδο και Βιετνμάμ.

- Αναφέρθηκα στα καλά της δημοκρατίας στα μέρη μας, όπου δεν μπορεί κανείς να ζεσταθεί στο κρύο και να δροσιστεί στις ζέστες (σε τέτοια κουτία από τσιμέντο και γυαλί που κατάντησαν οι πόλεις από τον βου παγκόσμιο πόλεμο και δώθε) δεν μπορεί πια ως άνεργος (μη επιδοτούμενος) να έχει κι εκείνη την ελάχιστη πρόσβαση στις παροχές υγείας. Δεν φτάνουν ούτε για ζήτω οι ΜΕΘ (της δημοκρατίας και της ευμάρειας) κι έχουμε τεράστιο ποσοστό θανάτων κόβιντ εκτός ΜΕΘ.
Στη χώρα μας όπου επιβάλλεται φίμωμα όσων είναι απέναντι στο εμβόλιο (τυχαίνει να το έχω κάνει Χ 3 και να το ξανακάνω, αλλά αυτό δεν λέει τίποτε) να τους κόβεται η φωνή, να προωθείται "υγειονομικό πάσο" και να περιθωριοπούνται όσοι έχουν τις εύλογες θα πως εγώ ενστάσεις τους για ένα εμβόλιο που άλλα μας υποσχέθηκαν (με ύφος χιλίων καρδιναλίων) ότι θα κάνει κι άλλα κάνει. Κι ας το ξανακάνω, να επαναλάβω εδώ...

Στη χώρα μας που οι άνεργοι πληθαίνουν διαρκώς (κι όχι δεν είναι λύση να πουλάμε φυλλάδια όπως είχες πει κάποτε, ούτε καν τον βασικό-λες κι αυτός φτάνει για τα χρειώδη- δίνει, ούτε μόνιμη είναι ενώ πολλοί έχουμε κι αλλον κόσμο να στηρίξουμε ενώ μπορεί να μην έχουμε έσοδα/περιουσίες, φαντάζομαι άλλωστε ότι δεν ήταν μια δουλειά που έκανες και για καιρό- μεταξύ μας Μεταξά :) στη χώρα μας που η καταστολή και η εν γένει αστυνομική αυθαιρεσία γιγαντώνεται, όπου μεγάλο μέρος ειρηνικων διαδηλώσεων καταστέλλεται εκ των προτέρων (και μη μου πεις για τα βιώματά σου πέριξ του Συντάγματος γιατί είναι σαν να σου λέω εγώ πως θα ταξιδεύεις με αεροπλάνο και δη επί κόβιντς :P ). Στη χώρας μας με τις διαρκείς και κλιμακούμενες εργοδοτικές αυθαιρεσίες, εκβιασμούς όπου αν κάποιοι διαμαρτύρονται με σθένος κι οργανωμένα ( λίγα πράγματα δυστυχώς και σε φθίνουσα πορεία, αλλά έστω αυτά) είναι εκείνοι από την απέναντι πλευρά απ΄αυτήν που εκθειάζεις.

Στη χώρας μας αυτή που περιγράφω σήμερα αλλά και χθες κι άλλες φορές στη θεματική αυτή (και πάντα ακροθιγώς) είναι ζήτημα ελευθερίας και στοιχειώδους αξιοπρέπειας όλα αυτά που παραθέτω. Είναι ζήτημα ζωής που μπροστά του είναι ήσσονος να μπορώ να μιλάω σε ένα σόσιαλ, ή ένα φόρουμ (κι αυτό υπό αίρεση όπως βλέπουμε με την πανδημιά/αντιεμβολιαστές αλλά και με το Ουκρανικό και τη φίμωση ότι ρώσικου υπάρχει).

Αυτά κι άλλά ΄γραψα πριν καμιά ώρα, αλλά ο υπολογίστης μου στο μεταξύ είχε χάσει τη σύνδεση με το διαδίκτυο :welcome: και πέταξε το πουλάκι όταν πάτησα "αποστολή¨ (θεός :P το ξέρω).
Οπότε τώρα έγραψα τροχάδην για να βγω να κάνω το τροχάδην το κυριολεκτικό και λοιπές.... αθλοπαιδείαι :) καθότι μας χαμογελάει η άνοιξη επιτέλους.

Ο λόγος που γράφω, προφανώς και δεν είναι να σου απαντήσω εσένα, αλλά για να κατατεθεί μιαν άλλη γνώμη απ΄αυτή που καταθέτεις εσύ κι είναι κ συντριπτικά πλειοψηφική (έχει γίνει δουλειά- δεν το αρνούμαι, ίσα- ίσα βγάζω καπέλο :wink: τόσοι αιώνες είναι αυτοί, δεν είναι παιξε- γέλασε... )

Αν κάποιος συνάγει ότι είμαι ρωσώφιλος ή στρατόκα@@@λος, πάω πάσο. Άλλωστε περί συμπεράσματος....προπαγανδό-πιτα, :wink: έτσι για να κάνουμε και την κυριακάτικη μας παράφραση.

* ¨Οπως γράφω και παραπάνω, οι Ρώσοι ξέραν καλά τι εστί κυρώσεις. Από ίδιαν εμπειρία. Και προετοιμάζονται χρόνια (βλέπου τι εστί ΝΑΤΟικός επεκτατισμός/περικύκλωση τους). Δυσκολέυονται και θα δυσκολευτούν, αλλά όχι όπως αφήνει να εννοηθεί η Δύση. Μες τον μήνα θα έχει ανατροπές αναφορικά με τις προμήθειες φυσικού αερίου. Δεν τα ΄πανε καλά οι Δυτικοί σε αυτό το κομμάτι, όσο κι αν τα λένε τα παπαγαλα΄κια τους. Τους τεχνοκράτες να διαβάζετε. Αυτοί τα λένε, όπως κι οι στρατιωτικοί στον τομέα τους.

tarp7

champion
Reactions:

Δευ Απρ 04, 2022 1:00 pm

https://www.news247.gr/gnomes/giwrgos-k ... _term=Pos1
Ευχαριστούμε τον «σύντροφο» Βλαντίμιρ Πούτιν. Γιατί με την εισβολή του στην Ουκρανία μας έμαθε μερικά πράγματα, άλλα απλώς μας τα επιβεβαίωσε και, σε κάθε περίπτωση, μας (και τους) άνοιξε τα μάτια. Των Ευρωπαίων, γιατί οι Αμερικανοί παίζουν δικό τους, επικίνδυνο, παιχνίδι, όπως προειδοποιούν δυτικοί αναλυτές υπεράνω υποψίας.
Τι μας έμαθε ή απλώς μας επιβεβαίωσε ο Πούτιν:
Πρώτον, ότι είναι ένα εξουσιαστικό, αδίστακτο, ιμπεριαλιστικό κάθαρμα, που δεν έχει κανένα δισταγμό να αιματοκυλίσει μια χώρα και να αναστατώσει την παγκόσμια τάξη και οικονομία.
Δεύτερον, κατά τούτο δεν διαφέρει σε τίποτα από τα δυτικά καθάρματα, που έκαναν τα ίδια παλιότερα στο Βιετνάμ ,μετά στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Γιουγκοσλαβία. Μόνο που τότε ο κόσμος δεν ήταν τόσο παγκοσμιοποιημένος, ώστε να υποφέρει από έλλειψη προϊόντων και την εκτόξευση των τιμών. Τι θα γίνει αν έλθει ο λιμός, που πρόβλεψε ο Μακρόν, καλύτερα να μη συζητάμε.
Τρίτον, μεταξύ τέτοιων καθαρμάτων υπάρχει αλληλοκατανόηση. Όπως οι Ρώσοι δεν κούνησαν το χεράκι τους στις εισβολές των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, έτσι και οι Δυτικοί δεν κουνάνε το δικό τους σήμερα την Ουκρανία. Εδώ που τα λέμε, καλά κάνουν, όσο κι αν αυτό ακούγεται κυνικό. Είναι προτιμότερο αυτό από έναν παγκόσμιο πόλεμο.
Τέταρτον, ο Ζελένσκι πίστεψε κάποιους δυτικούς, που τον παραμύθιαζαν ότι θα βάλουν τη χώρα του στο ΝΑΤΟ και δεν θα την άφηναν έρμαιο στις ορέξεις του Πούτιν. Τους πίστεψε επειδή του το έλεγαν ή απλώς τους πίστεψε μέσα στην αφέλειά του;
Πέμπτον, οι δυτικοευρωπαίοι είναι (είμαστε) τόσο πολύ εξαρτημένοι από την ανατολική ενέργεια(φυσικό αέριο), που βλέπουμε με τρόμο το ενδεχόμενο ο Πούτιν να κλείσει τις στρόφιγγες. Γι΄αυτό εδώ δεν χωράνε κυρώσεις και εμπάργκο. Το ρωσικό αέριο ρέει κανονικά(ακόμα…) και τα περί αντικατάστασής του από το αμερικανικό υγροποιημένο(LNG) ή από την «καθαρή»(ήλιος, αέρας) ενέργεια είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Χώρια που στο αμερικανικό μας έρχεται ο κούκος αηδόνι.
Εκτον, τώρα που βλέπουμε τις ελλείψεις-και την εκτίναξη των τιμών- σε είδη καθημερινής χρήσης αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε ότι η Ελλάδα είναι εξαρτημένη από τις εισαγωγές προϊόντων, στα οποία κάποτε ήταν αυτάρκης(πχ σιτάρι, καλαμπόκι). Χώρια που μια ελαιοπαραγωγός χώρα τρέμει την έλλειψη ουκρανικού ηλιέλαιου. Απογοήτευση.
Εβδομον, τώρα αρχίζει να φαίνεται ότι ο πολλά υποσχεθείς Μπάιντεν, που ήρθε μετά τη λαίλαπα Τραμπ, δεν είναι παρά μία από τα ίδια. Το χειρότερο είναι ότι δεν ξέρουμε αν όσα λέει του ξεφεύγουν(γεροντική άνοια) ή τα εννοεί και τρέχουν μετά οι επιτελείς του Λευκού Οίκου να τα μαζέψουν.
Ογδοον, ο Μπάιντεν και οι δικοί του παίζουν επικίνδυνο παιχνίδι, όπως και οι προκάτοχοί τους, θεωρώντας ότι, μετά την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ και της διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης, μπορούν να κάνουν τα πάντα, αφού δεν υπάρχει αντίπαλο δέος. Γι΄ αυτό «έσπρωξαν» το ΝΑΤΟ μέχρι την αυλή της Ρωσίας, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις ότι θα αντιδρούσε ακόμα και με πόλεμο. Ιδού τι είπε- για την τακτική των ΗΠΑ και ειδικά για τη δήλωση του Μπάιντεν περί ανατροπής του Πούτιν- ο Βρετανός ιστορικός Νιλ Φέργκιουσον, ο οποίος μόνο για φιλοπουτινισμό δεν μπορεί να κατηγορηθεί: «Η στρατηγική του Μπάιντεν είναι επικίνδυνη, μπορεί να παρατείνει τον πόλεμο όχι εβδομάδες, αλλά μήνες και χρόνια». Τι πρέπει να γίνει; Λέει ο ιστορικός στην ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε ντελα Σέρα»: «Ο Πούτιν δεν είναι Σαντάμ ή Καντάφι. Εχει το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο, επομένως είναι πολύ ανεύθυνο να μιλάμε ανοιχτά για αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία σε αυτές τις συνθήκες. Ο Πούτιν πρέπει να αναγκαστεί να πάει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Να εκμεταλλευθούμε ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αλλά όχι να τον σπρώξουμε να καταφύγει σε μέτρα απελπισίας».
Και όσοι δεν έχουν πειστεί για τα επικίνδυνα παιχνίδια, που παίζουν χρόνια τώρα οι Αμερικανοί με τη συνεχή επέκταση του ΝΑΤΟ στα ανατολικά, ιδού τι λέει ο Αμερικανός καθηγητής Τζέφρι Σακς σε πρόσφατη συνέντευξή του στα «Νέα»: «Η σύγκρουση αυτή αφορά ουσιαστικά το ρόλο των ΗΠΑ στη γειτονιά της Ρωσίας. Η Αμερική πιστεύει ότι μπορεί να πάει όπου θέλει και όποτε θέλει μέχρι τα σύνορα της Ρωσίας. Η Ρωσία πιστεύει ότι η Δύση πρέπει να παραμείνει εκτός Ουκρανίας στρατιωτικά και χωρίς πολιτική ανάμειξη. Εδώ δοκιμάζεται ένας ανταγωνισμός απόψεων εις βάρος των ζωών των Ουκρανών. Αυτό βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογεί τον δολοφονικό Πούτιν. Εξηγεί, όμως αυτήν την θλιβερή κατάσταση. Οι ΗΠΑ έχουν διαπράξει σοβαρά λάθη, αλλά ακόμα πιστεύουν ότι μπορούν να κερδίσουν, ό,τι κι αν μπορεί να σημαίνει αυτό για την Ουάσιγκτον. Αλλά με αυτόν τον τρόπο θέτει σε κίνδυνο ολόκληρο τον κόσμο. Ας βρούμε, λοιπόν, μια διπλωματική διέξοδο».
Κάπου εδώ βρισκόμαστε τώρα. Στην Ουκρανία οι Ρώσοι εισβολείς σκοτώνουν και καταστρέφουν. Οι Ευρωπαίοι τρέμουν μήπως ο Πούτιν κάνει πράξη την απειλή του και κλείσει τις στρόφιγγες του φυσικού αερίου. Οι σοβαρές χώρες ετοιμάζονται ακόμα και για την επιβολή δελτίου, αν χρειαστεί. Εμείς εδώ ακούμε διαβεβαιώσεις ότι «έχουμε πλήρη επάρκεια».
Οσο συνεχίζεται η εισβολή του Πούτιν, όσο ο Μπάιντεν μιλάει σαν καουμπόης της Άγριας Δύσης ρίχνοντας λάδι στη φωτιά και όσο δεν εμφανίζονται παγκόσμια πρόσωπα με κύρος να προσπαθήσουν να αποτρέψουν τα χειρότερα, αυτά μπορεί να έρθουν. Και τότε η τιμή του ρεύματος και η έλλειψη ηλιελαίου θα μας φαίνονται «χάδι» μπροστά στον παγκόσμιο τρόμο που θα κυριαρχήσει.
Μακάρι να μη συμβεί ποτέ.
*«Σπασίμπα» σημαίνει «ευχαριστώ» στα ρωσικά.

basket72
Reactions:

Δευ Απρ 04, 2022 4:39 pm

tarp7 έγραψε:
Ευχαριστούμε τον «σύντροφο» Βλαντίμιρ Πούτιν. Γιατί με την εισβολή του στην Ουκρανία μας έμαθε μερικά πράγματα, άλλα απλώς μας τα επιβεβαίωσε και, σε κάθε περίπτωση, μας (και τους) άνοιξε τα μάτια. Των Ευρωπαίων, γιατί οι Αμερικανοί παίζουν δικό τους, επικίνδυνο, παιχνίδι, όπως προειδοποιούν δυτικοί αναλυτές υπεράνω υποψίας.
Πρώτον, ότι είναι ένα εξουσιαστικό, αδίστακτο, ιμπεριαλιστικό κάθαρμα, που δεν έχει κανένα δισταγμό να αιματοκυλίσει μια χώρα και να αναστατώσει την παγκόσμια τάξη και οικονομία.
Δεύτερον, κατά τούτο δεν διαφέρει σε τίποτα από τα δυτικά καθάρματα, που έκαναν τα ίδια παλιότερα στο Βιετνάμ ,μετά στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Γιουγκοσλαβία. Μόνο που τότε ο κόσμος δεν ήταν τόσο παγκοσμιοποιημένος, ώστε να υποφέρει από έλλειψη προϊόντων και την εκτόξευση των τιμών. Τι θα γίνει αν έλθει ο λιμός, που πρόβλεψε ο Μακρόν, καλύτερα να μη συζητάμε.
Τρίτον, μεταξύ τέτοιων καθαρμάτων υπάρχει αλληλοκατανόηση. Όπως οι Ρώσοι δεν κούνησαν το χεράκι τους στις εισβολές των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, έτσι και οι Δυτικοί δεν κουνάνε το δικό τους σήμερα την Ουκρανία. Εδώ που τα λέμε, καλά κάνουν, όσο κι αν αυτό ακούγεται κυνικό. Είναι προτιμότερο αυτό από έναν παγκόσμιο πόλεμο.
Τέταρτον, ο Ζελένσκι πίστεψε κάποιους δυτικούς, που τον παραμύθιαζαν ότι θα βάλουν τη χώρα του στο ΝΑΤΟ και δεν θα την άφηναν έρμαιο στις ορέξεις του Πούτιν. Τους πίστεψε επειδή του το έλεγαν ή απλώς τους πίστεψε μέσα στην αφέλειά του;
Πέμπτον, οι δυτικοευρωπαίοι είναι (είμαστε) τόσο πολύ εξαρτημένοι από την ανατολική ενέργεια(φυσικό αέριο), που βλέπουμε με τρόμο το ενδεχόμενο ο Πούτιν να κλείσει τις στρόφιγγες. Γι΄αυτό εδώ δεν χωράνε κυρώσεις και εμπάργκο. Το ρωσικό αέριο ρέει κανονικά(ακόμα…) και τα περί αντικατάστασής του από το αμερικανικό υγροποιημένο(LNG) ή από την «καθαρή»(ήλιος, αέρας) ενέργεια είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Χώρια που στο αμερικανικό μας έρχεται ο κούκος αηδόνι.
Εκτον, τώρα που βλέπουμε τις ελλείψεις-και την εκτίναξη των τιμών- σε είδη καθημερινής χρήσης αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε ότι η Ελλάδα είναι εξαρτημένη από τις εισαγωγές προϊόντων, στα οποία κάποτε ήταν αυτάρκης(πχ σιτάρι, καλαμπόκι). Χώρια που μια ελαιοπαραγωγός χώρα τρέμει την έλλειψη ουκρανικού ηλιέλαιου. Απογοήτευση.
Εβδομον, τώρα αρχίζει να φαίνεται ότι ο πολλά υποσχεθείς Μπάιντεν, που ήρθε μετά τη λαίλαπα Τραμπ, δεν είναι παρά μία από τα ίδια. Το χειρότερο είναι ότι δεν ξέρουμε αν όσα λέει του ξεφεύγουν(γεροντική άνοια) ή τα εννοεί και τρέχουν μετά οι επιτελείς του Λευκού Οίκου να τα μαζέψουν.
Ογδοον, ο Μπάιντεν και οι δικοί του παίζουν επικίνδυνο παιχνίδι, όπως και οι προκάτοχοί τους, θεωρώντας ότι, μετά την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ και της διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης, μπορούν να κάνουν τα πάντα, αφού δεν υπάρχει αντίπαλο δέος. Γι΄ αυτό «έσπρωξαν» το ΝΑΤΟ μέχρι την αυλή της Ρωσίας, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις ότι θα αντιδρούσε ακόμα και με πόλεμο. Ιδού τι είπε- για την τακτική των ΗΠΑ και ειδικά για τη δήλωση του Μπάιντεν περί ανατροπής του Πούτιν- ο Βρετανός ιστορικός Νιλ Φέργκιουσον, ο οποίος μόνο για φιλοπουτινισμό δεν μπορεί να κατηγορηθεί: «Η στρατηγική του Μπάιντεν είναι επικίνδυνη, μπορεί να παρατείνει τον πόλεμο όχι εβδομάδες, αλλά μήνες και χρόνια». Τι πρέπει να γίνει; Λέει ο ιστορικός στην ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε ντελα Σέρα»: «Ο Πούτιν δεν είναι Σαντάμ ή Καντάφι. Εχει το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο, επομένως είναι πολύ ανεύθυνο να μιλάμε ανοιχτά για αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία σε αυτές τις συνθήκες. Ο Πούτιν πρέπει να αναγκαστεί να πάει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Να εκμεταλλευθούμε ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αλλά όχι να τον σπρώξουμε να καταφύγει σε μέτρα απελπισίας».
Και όσοι δεν έχουν πειστεί για τα επικίνδυνα παιχνίδια, που παίζουν χρόνια τώρα οι Αμερικανοί με τη συνεχή επέκταση του ΝΑΤΟ στα ανατολικά, ιδού τι λέει ο Αμερικανός καθηγητής Τζέφρι Σακς σε πρόσφατη συνέντευξή του στα «Νέα»: «Η σύγκρουση αυτή αφορά ουσιαστικά το ρόλο των ΗΠΑ στη γειτονιά της Ρωσίας. Η Αμερική πιστεύει ότι μπορεί να πάει όπου θέλει και όποτε θέλει μέχρι τα σύνορα της Ρωσίας. Η Ρωσία πιστεύει ότι η Δύση πρέπει να παραμείνει εκτός Ουκρανίας στρατιωτικά και χωρίς πολιτική ανάμειξη. Εδώ δοκιμάζεται ένας ανταγωνισμός απόψεων εις βάρος των ζωών των Ουκρανών. Αυτό βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογεί τον δολοφονικό Πούτιν. Εξηγεί, όμως αυτήν την θλιβερή κατάσταση. Οι ΗΠΑ έχουν διαπράξει σοβαρά λάθη, αλλά ακόμα πιστεύουν ότι μπορούν να κερδίσουν, ό,τι κι αν μπορεί να σημαίνει αυτό για την Ουάσιγκτον. Αλλά με αυτόν τον τρόπο θέτει σε κίνδυνο ολόκληρο τον κόσμο. Ας βρούμε, λοιπόν, μια διπλωματική διέξοδο».
Κάπου εδώ βρισκόμαστε τώρα. Στην Ουκρανία οι Ρώσοι εισβολείς σκοτώνουν και καταστρέφουν. Οι Ευρωπαίοι τρέμουν μήπως ο Πούτιν κάνει πράξη την απειλή του και κλείσει τις στρόφιγγες του φυσικού αερίου. Οι σοβαρές χώρες ετοιμάζονται ακόμα και για την επιβολή δελτίου, αν χρειαστεί. Εμείς εδώ ακούμε διαβεβαιώσεις ότι «έχουμε πλήρη επάρκεια».
Οσο συνεχίζεται η εισβολή του Πούτιν, όσο ο Μπάιντεν μιλάει σαν καουμπόης της Άγριας Δύσης ρίχνοντας λάδι στη φωτιά και όσο δεν εμφανίζονται παγκόσμια πρόσωπα με κύρος να προσπαθήσουν να αποτρέψουν τα χειρότερα, αυτά μπορεί να έρθουν. Και τότε η τιμή του ρεύματος και η έλλειψη ηλιελαίου θα μας φαίνονται «χάδι» μπροστά στον παγκόσμιο τρόμο που θα κυριαρχήσει.

Το κείμενο που παραθέτεις είναι δικό σου ή του νιους247;

Λογικά δικό τους είναι, αλλά δεν είναι εντελώς σαφές γιατί λείπουν τα εισαγωγικά.

Επί τροχάδην:
- Η Ρωσία δεν μπορούσε να επέμβει στους πολέμους της Δύσης. Δεν είχε φτάσει στο στρατιωτικό επίπεδο που είναι από το 18-19 και μετά. Αλλά και να είχε φτάσει, είναι μόνη κι όχι συνασπισμός χωρών υπό τον απόλυτο έλεγχο/πατρονάρισμα των ΗΠΑ, και κυρίως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει πολέμους κατοχής. Ούτε καν στη γειτονική της Ουκρανία. Και για αυτό (όχι μόνο για αυτό) δεν είναι πόλεμος κατοχής ο συγκεκριμένος.

- Από τον γραφιά του κειμένου του διέφυγαν πολλοί μα πολλοί πόλεμοι του ΝΑΤΟ που θα πει κανεις, "έ, ένας λιγότερος" αλλά μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες νεκρών. Και στις μέρες μας. Για το ότι δεν μίλαγε κανεις απ' αυτούς για το διαρκές έγκλημα στο Ντονμπάς να μην τα ξαναλέμε.

- Οι ρώσοι ούτε κυρώσεις έκαναν στους δυτικούς. Γιατί οι κυρώσεις είναι δυτικής πρόελευσης και μόνο. Είναι σαν να βάζεις αυτογκόλ σα να λέμε κι εμείς είμαστε του μπάσκετ, άνθρωποι. :bblove:

- Το ζήτημα της ακρίβειας (μπορούμε πια να τη λέμε κι εξαθλίωση) να του πει κάποιος του συντάκτη ότι τρέχει τον τελευταίο χρόνο με αλματώδεις και πρωτόφαντους ρυθμούς και δεν περίμενε αυτόν ΧίτλεροΣαντάμ σε συσκευασία του ενός. Εδώ δεν σηκώνει χωρατά, γιατί κάποιοι από εμάς περνάμε ζόρικα για να πλουτίζουν οι έλληνες ολιγάρχες. Στην ουσία δεν έχει αλλάξει τίποτε ακόμη (μέχρι τις 18 ή 20 του Απρίλη που λήγει το συμβόλαιο στα μέρη μας με το ρώσικο φυσ.αέριο) αλλά είναι ζήτημα και μόνο εκείνου του Χρηματιστηρίου του Άμστερνταμ....

- Την παγκόσμια τάξη που την είδε ο συντάκτης; Στο Ντονμπάς; Στην Υεμένη; Στην Μπουρκίνα Φάσο; Στην Παλαιστίνη; Καταλαβαίνω τι θέλει να πει, αλλά στη μητρική του γράφει να το πει με άλλα λόγια, γιατί "τάξη" δεν υπήρχε πριν. Ούτε καν εδώ στα σπίτια μας, που δεν ξέρουμε τι σημαίνει θέρμανση και κυκλοφορούμε απο τον Γενάρη με σκούφους. Πριν το ουκρανικό, εννοείται.

- ΠΕρί αυτάρκειας κλπ. Η Ελλάδα με την είσοδό της στην τότε ΕΟΚ υποχρεώθηκε να ξεριζώσει αμπέλια, κλπ και να το ρίξει στα βαμβάκια. Αλλη φορά θα τα πούμε κι αυτά. Ή νομίζετε ότι θα είμασταν στην Ε.Ε και μόνο θα τους παίρναμε σε επιδοτήσεις; Για χαζους τους έχεις τους Γερμανό-γάλλους; Είναι η παγκοσμιοποίηση αυτή, η οποία πριν την πανδημία ακριβώς λόγου του ενεργειακού, και των επερχόμενων εντάσεων έχει μπει σε πορεία αντίστροφη. Είμαστε (λάου- λάου) σε απο-παγκοσμιοποίηση μερική κα ισταδιακή. Οικονομική και πολιτική στο βάθος. Αυτό που έχουμε αρχίσει να ζούμε είναι η επιτομή της φενάκης του νεοφιλελευθερισμού, ότι χάρη στη διαρκή επέκταση και την κλιμακούμενη διαπλοκή των οικονομιών θα φτάναμε βαθμιαία και στην εξάλειψη των ανταγωνισμών άρα και των αιτιών που οδηγούνε σε κεντρικούς πολέμους. Οι περιφερειακοί ή οι πόλεμοι κατά της τρομοκρατίας είναι μιαν άλλη υπόθεση, γιατί κάπου πρέπει να υπάρχει ένα πεδίο, ώστε να βγαίνουν όπλα, να δοκιμάζονται, και να γίνεται και μια υπενθύμιση του ποιος κάνει κουμάντο. Αλλά το αφήγημα ήταν αυτό: Η παγκόσμια κοινωνία στην οποία ζούμε όλοι χάριν μιας οικονομίστικης ρύθμισης και κατόπιν πολιτικής. Μπορεί να πει κανείς ότι πρόκειται και για τον εκχυδαϊσμό της "Αιώνιας Ειρήνης" όπως την συνέλαβε ο Ιμ.Καντ.

- Σχετικά με το τι έκαναν τα δυτικά καθάρματα και τους νεκρούς από βομβαρδισμούς στην Ουκρανία ( να μην πιάσω το θέατρο στη Μαριούπλη, το μαιευτήριο, και την τελευαία κέντα στην Μπούτσα) ας περιμένουμε λίγο. Λέω ας περιμένουμε επειδή είμαι της αλήθειας και του "στα ίσα" αλλιώς θα παρέθετα χθεσινή ανακοίκωση του ΟΗΕ, που μιλάει για 1417 νεκρούς αμάχους. Η γνώμη μου είναι ότι είναι σημαντικά ή και πολύ περισσότεροι. Όπως δεν είναι κάπου 1500 (ρώσικη προπαγάνδα) οι νεκροί ρώσοι στρατιώτες (ούτε 15000 κατά την ουκρανική προπαγάνδα) αλλά γύρω στους 9000. Οι ειδικοί στρατιωτικοί (δυτικοί κυρίως) λένε ότι για σύγχρονο πόλεμο τέτοιας κλίμακας εξαιρετικά χαμηλό αριθμό νεκρών αμάχων. Οι λόγοι σύνθετοι θα πω εγώ. Να μην σας κουράζω με τους νεκρούς της Υεμένης π.χ
΄η για τους νεκρούς στο Γκρόζνι που εκεί ναι είχαμε 100% ιμπεριαλιστική επέπμβαση από πλευράς της Ρωσίας, και χιλιάδες νεκρούς, κι αμάχους μέσα. ΑΛλά χου κερς τότε, η Ρωσία εκείνο τον καιρό δεν έλεγε και πολλά και δεν ασχολήθηκε η Δύση με το να το αναδείξει. Πόσο μάλλον να χειραγωγήσει την πληροφόρηση και να επιβαλει απόλυτη λογοκρισία.
Γι' αυτό (μέχρι να παγώσει το νήμα από πλευράς των διαχειριστών ή να φάω το 5ο και το 6ο φάουλ μου μαζί, θα είμαι εδώ να λέω τα πράγματα όπως έχουν. Γιατί θέλει δουλειά πολλή και χρόνια ενασχόληση για να μπορείς να περιγράψεις ένα τόσο σύνθετο και πρωτόφαντο γεωπολιτικό σκηνικό όσο αυτο που στήνεται στην Ουκρανία.

Προς το παρόν οι Αμερικάνοι νοιάζονται για το πως θα βελτιώσουν το ναυτικό τους, πως θα βοηθήσουν την Ιαπωνία να μετατρέψει το πυρηνικό της ενεργειακό δυναμικό σε πυρηνικές κεφαλές, και να αρχίσει η κλιμάκωση με την Κίνα. ΔΑτς δε στόρυ.
Οι αμερικάνοι ήθελαν την "αφγανοποίηση" της Ρωσίας δημιουργώντας της πολλά μέτωπα ταυτόχρονα ώστε να την κρατήσουν χαμηλά κι απομονωμένη. Ήθελαν επέμβαση της Ρωσίας στην Αν.Ουκρανία (τον Δεκέμβρη είχαμε περί τους 150.000 Ουκρανούς εξοπλισμένους/εκπαιδευμένους από τις ΗΠΑ, να έχουν φτάσει στα όρια του ΝΤονμπάς. Μαντψτε τι θα γινόταν, δηλαδή) αλλά δεν ήθελαν την εισβολή σε όλη τη χώρα. Εκεί ο Πούτιν τους έπιασε αδιάβαστους (τα λεέι η ΣΙΑ σε εκθέσεις της φρέσκες) και υπογράμμισε το τέλος εποχής. Παράλληλα τους υποχρέωσε να πιάσουν τις κυρώσεις που βλάπτουν τους ίδιους και δη τους Ευρωπαίους.

Περί Ντονμπάς και αν στέκει η γενοκτονία ή όχι. Πέρα από νούμερα (έχω κι απ' αυτά, αλλά μην περιμένετε όπως είπαμε και πιο πάνω να είμαστε σίγουροι σε τέτοιες καταστάσεις) αρκεί να δει κανείς, ποια πλευρά σταθερά κι επίμονα πίεζε για ειρήνη και παύση πυρός και ποια πλευρά πιέζε για το ακριβώς αντίθετο. Εκτός κι αν ξέρουμε κάποιον να τρώει βόμβες και να λέει "θέλω κι άλλο" κι τον αντίπαλο να ρίχνει βόμβες και να λέει "δεν θέλω, άλλο, θέλω ειρήνη, νυσάφι πια με τόσες βόμβες, πονάνε τα αυτιά των στρατιωτών μου που τις οπλίζουν. :welcome:

* "Σύντροφος" ο Πούτιν δεν ήταν ποτέ. Αδελφοποιημένο κόμμα της ΝΔ είναι το κόμμα του. Καταλαβαίνω βέβαια τον συνειρμό. Είναι όπως εκείνο "ο μπάτσος είναι όργανο το μπουζούκι είναι όργανο, 'άρα ο μπάτσος είναι μπουζούκι".

Αλληλεγγύη σε όσους τρώνε σφαίρες, βόμβες, ξύλο όπου γης. Και δεν φταίνε σε τίποτε.

Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons
Mood:

Τρί Απρ 05, 2022 12:45 pm

Στο αθλητικό κομμάτι, στις ΗΠΑ και συγκεκριμμένα στο NHL (δεν το παρακολουθώ, απλά γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλοί Ρώσοι) όπου είναι γεμάτο με Ρώσους παίκτες υπάρχει ένας παίκτης ο Alex Ovechkin ο οποίος θεωρείτε ως ένας εκ των κορυφαίων αθλητών όλων των εποχών.

Ο συγκεκριμμένος είναι προσωπικός φίλος του Πούτιν με πολλές αναρτήσεις μαζί στον προσωπικό του λογαριασμό. Φυσικά από ότι έχω διαβάσει υπάρχει γκρίνια , μουρμούρα και λίγο μπούλινγκ (στους λογαριασμούς του υπάρχει πολύ κατάρα και καντήλι). Ο ίδιος λέγετε ότι πιέζεται να κάνει δήλωση κατά της ρωσικής εισβολής όμως αυτό δεν έχει γίνει ακόμη.

Ειδικά όταν η ομάδα του οι Capitals έπαιξαν στο Έντμοντον του Καναδά, οι αποδοκιμασίες ήταν πολλές -λογικό αφού μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες ουκρανικές κοινότητες στον κόσμο. Ο ίδιος εντωμεταξύ αρνήθηκε να αφαιρέσει τις φωτογραφίες από το λογαρισμό του και επικαλείται απειλές στην οικογένεια του. Ο ίδιος δεν έχει δραστηριοποιηθεί καθόλου στον λογαριασμό του από πριν τον πόλεμο και μάλλον θα τον απενεργοποιήσει.

Το ζουμί είναι αλλού: Στο παραπάνω άρθρο οι Καναδοί λένε ότι η λίγκα "NHL won’t stand in the way of teams drafting Russian prospects". Διότι για τους Ουσαίους πάνω από όλα (πολέμους, πείνες, φτώχεια κλπ) είναι το προϊόν :wink: .

Τη ίδια ώρα σε ευρωπαϊκό έδαφος και σε αγώνα της Euroleague μεταξύ Ζαλγκίρις (Λιθουανίας) και Ερυθρού Αστέρα (Σερβίας), οι παίκτες του Αστέρα δεν κράτησαν το πανό "Stop War".

Ο Aaron White είπε ότι η ομάδα τους απαγόρεψε να κρατήσουν το πανό, την ίδια ώρα που ο κόσμος στις εξέδρες υποδεχόταν τη σέρβικη ομάδα με σημαίες του ΝΑΤΟ. Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα.

Εικόνα

Ευτυχώς που δεν υπάρχει παιχνίδι στο Βελιγράδι, γιατί δεν θα τους έβλεπα καλά τους Λιθουανούς. Οι Σέρβοι τα κρατούν αυτά και είναι γνωστοί ότι έχουν μπόλικα καλόπαιδα στο οπαδικό κομμάτι.

Η αντιπαραβολή είναι η εξής και εκεί θέλω να καταλήξω. Στο αθλητικό κομμάτι στις ΗΠΑ και στον Καναδά βάζουν μπροστά το προϊόν και κάνουν ότι μπορούν να προστατέψουν τις ομάδες και τους παίκτες. Στην Ευρώπη, στο αθλητικό κομμάτι επίσης, κάνουμε ότι μπορούμε να διχαστούμε, ρίχνουμε λάδι στη φωτιά και βάζουμε μπροστά ιστορικά/πολιτικά κόμπλεξ μας από τον αθλητισμό. :peace:

Άβαταρ μέλους
yorgos

Honorary
Reactions:

Τετ Απρ 06, 2022 1:16 pm

Για όσους είχαμε την (εύλογη νομίζω) απορία του πώς αιτιολογείται η καταστροφή μιας χώρας, ο θάνατος χιλιάδων ανθρώπων και ο διχασμός του πλανήτη να αιτιολογείται από 700 άτομα Αζόφ και 2% ναζιστικών ψηφοφόρων, μας έλυσε τις απορίες το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων για το τι είναι η "αποναζικοποίηση": δεν περιορίζεται σε μια χούφτα Αζόφ, μιλάμε για ολόκληρη τη χώρα, που επιπλέον δεν πρέπει να υπάρχει:

https://ccl.org.ua/en/news/ria-novosti- ... ukraine-2/

Μερικά από τα πιο ανατριχιαστικά για μένα είναι τα εξής:
- Denazification is necessary when a significant part of the people – most likely the majority – has been mastered and drawn into the Nazi policy in its politics. That is, when the hypothesis “the people are good – the government is bad” does not work. Recognition of this fact is the basis of the policy of denazification, of all its measures, and the fact itself is its subject matter.
Δηλαδή η πλειοψηφία των Ουκρανών πολιτών είναι Ναζί, απλά τα πράγματα. Ας πρόσεχαν.

There should be no significant differences between the Armed Forces of Ukraine and the so-called national battalions, as well as the territorial defense that joined these two types of military formations. All of them are equally involved in extreme cruelty against the civilian population, equally guilty of the genocide of the Russian people, do not comply with the laws and customs of war. War criminals and active Nazis should be exemplarily and exponentially punished. There must be a total lustration.
Καταλάβατε; Total lustration.

Further denazification of this mass of the population consists in re-education, which is achieved by ideological repression (suppression) of Nazi attitudes and strict censorship: not only in the political sphere, but also necessarily in the sphere of culture and education.
Oι Κόκκινοι Χμερ επέστρεψαν.

Denazification can only be carried out by the winner, which implies (1) his absolute control over the denazification process and (2) the power to ensure such control. In this respect, a denazified country cannot be sovereign. The denazifying state – Russia – cannot proceed from a liberal approach with regard to denazification.
Δηλαδή θα είναι δούλοι.

The duration of denazification can in no way be less than one generation,
για πολλές γενιές κιόλας!

The peculiarity of modern nazified Ukraine is in amorphousness and ambivalence, which make it possible to disguise Nazism as a desire for “independence” and a “European” (Western, pro-American) path of “development” (in reality – to degradation), to assert that in Ukraine “there is no Nazism , only localized individual excesses”.
Ναζισμός = θέλω να είμαι ανεξάρτητος ή να μπω στην ΕΕ . New definition.

However, all of the above does not make Ukrainian Nazism a “light version” of German Nazism during the first half of the 20th century. On the contrary, since Ukrainian Nazism is free from such “genre” (essentially political technology) frameworks and restrictions, it freely unfolds as the fundamental basis of any Nazism – as European and, in its most developed form, American racism. Therefore, denazification cannot be carried out in a compromise, on the basis of a formula such as “NATO – no, EU – yes.”
Επειδή είναι ναζί :roulette: δε θα τους αφήσoυμε καν να μπουν στην ΕΕ ακόμη κι αν εγγυηθούν ότι δε θα μπουν στο ΝΑΤΟ.

Ukronazism carries not less, but a greater threat to the world and Russia than German Nazism of the Hitlerite version.
Ο Ζελένσκι είναι πιο επικίνδυνος από το Χίτλερ. Αχά.

The name “Ukraine” apparently cannot be retained as the title of any fully denazified state entity in a territory liberated from the Nazi regime. The people’s republics newly created in the space free from Nazism should and will grow on the basis of economic self-government and social security, restoration and modernization of the life support systems of the population.

In fact, their political aspirations cannot be neutral – expiation of guilt before Russia for treating it as an enemy can be realized only by relying on Russia in the processes of restoration, revival and development. No “Marshall Plans” should be allowed for these territories. There can be no “neutrality” in the ideological and practical sense, compatible with denazification. The cadres and organizations that are the instrument of denazification in the newly denazified republics cannot but rely on Russia’s direct military and organizational support.
Δουλεία reloaded.

Denazification will inevitably also be a de-Ukrainization – a rejection of the large-scale artificial inflation of the ethnic component of self-identification of the population of the territories of historical Little Russia and New Russia, begun by the Soviet authorities.
Σπίτσλες. Ο Στάλιν στα καλύτερά του, οι Ουκρανοί δεν υπάρχουν, ζουν ένα ψέμα.

Unlike, say, Georgia and the Baltic countries, Ukraine, as history has shown, is impossible as a nation state
Ο Πούτιν θα αποφασίζει ποιο κράτος μπορεί να υπάρχει και ποιο όχι. Λογικό, έχει άλλωστε το θεϊκό χάρισμα.

Of course, it will take some time for people to recover from the shock of hostilities, to be convinced of Russia’s long-term intentions – that “they will not be abandoned.” It is impossible to foresee in advance exactly in which territories such a mass of the population will constitute a critically needed majority.
Δε θέλω καν να το αναλύσω αυτό. Ανατριχιαστικό.

Άβαταρ μέλους
shtarkws

Honorary
Reactions:

Τετ Απρ 06, 2022 1:43 pm

Γενικα αποφευγω να σχολιαζω στα πολιτικα τοπικ καθως δεν θελω να βλεπω τους συνομιλητες μου απο πολιτικο πρισμα.

Ομως δεν μπορω να μην σχολιασω το γεγονος οτι εδω και λιγες σελιδες διαβαζω πως στην Ουκρανια σκοτωνονται αθωοι αμαχοι με ευθυνη ολων και ισως λιγοτερο ευθυνη απο ολους να εχει Ρωσια.

Αν επισης συγκρινουμε τις αντιδρασεις και τις διαμαρτυριες σε παγκοσμιο επιπεδο με τις δικες μας, φαινεται σαν εμεις στην Ελλαδα να γνωριζουμε μια αληθεια που οι υπολοιποι αγνοουν.

Η κατι μας τυφλωνει

Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς

Oι κανονισμοί του forum

Οδηγίες για ένα καλό post

https://dragon.mochahosted.com/basketfo ... index.html
Άβαταρ μέλους
yorgos

Honorary
Reactions:

Τετ Απρ 06, 2022 2:06 pm

shtarkws έγραψε:
Γενικα αποφευγω να σχολιαζω στα πολιτικα τοπικ καθως δεν θελω να βλεπω τους συνομιλητες μου απο πολιτικο πρισμα.
Aυτό μάλλον είναι η πιο έξυπνη τακτική. :obey:
Από σήμερα την υιοθετώ. Αρκετά έχω τσακωθεί για τα εμβόλια, το μακεδονικό, το δημοψήφισμα και άλλα πολύ σημαντικά θέματα, αγνοώντας ότι είναι αδύνατον να συμφωνήσω με όλους για όλα. Κάθομαι και διαφωνώ με ανθρώπους που εκτιμώ κι αγαπώ. Επιτέλους τέλος (που έλεγε και μια πολιτική διαφήμιση ελάχιστα καλύτερη από το "υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και τη θέλουμε"). :drunk:

basket72
Reactions:

Τετ Απρ 06, 2022 2:12 pm

shtarkws έγραψε:

Ομως δεν μπορω να μην σχολιασω το γεγονος οτι εδω και λιγες σελιδες διαβαζω πως στην Ουκρανια σκοτωνονται αθωοι αμαχοι με ευθυνη ολων και ισως λιγοτερο ευθυνη απο ολους να εχει Ρωσια.

Αν επισης συγκρινουμε τις αντιδρασεις και τις διαμαρτυριες σε παγκοσμιο επιπεδο με τις δικες μας, φαινεται σαν εμεις στην Ελλαδα να γνωριζουμε μια αληθεια που οι υπολοιποι αγνοουν.

Η κατι μας τυφλωνει

Φαντάζομαι, αναφέρεσαι σε μένα.
Θα σε προέτρεπα να διαβάσεις με περισσότερη προσοχή τα όσα γράφω και παραθέτω και τεκμηριώνω ένα προς ένα. Και να πιάσουμε κουβέντα πάνω σε κάθε τι που έχω παραθέσει αλλά και σε όσα μου ζητηθούν.
¨Ενα προς ένα και χωρίς κατά το δοκούν απαντήσεις και νοητικά άλματα ή παράθεση προσωπικών εμπειριών (όταν το ειδικό ανάγεται σε γενικό αντί το γενικό να μπορεί να επιμερίζεται σε ειδικό, ανάλογα με τις δοσμένες συνθήκες- κάτι που προσιδιάζει δηλαδή σε επιστημονική μέθοδο).

Δεν ξέρω αν πρόκειται για "τύφλωση¨ (εισαγωγικά σε τέτοιους όρους, πάντα) ή για χρόνια προπαγάνδας και μονοκρατορίας του δυτικού τρόπου ζωής και του αντίστοιχου αφηγήματος.

Γιώργη, εκτίθεσαι ,με τους 700 Αζόφ και την καραμέλα του 2%. Στα έχω κάνει πενηνταράκια 2-3 φορές, αλλά συνεχίζεις τα ίδια (κι όλο και περισσότερο αυθαίρετα).

700 ήταν περίπου μονάχα (600. συγκεκριμένα)οι Αζόφ, που συγκρότησαν το σώμα αστυνόμευσης στο Κίεβο το 201 (σε επίσημη συνεργασία με την Ουκρανική αστυνομία) .

https://khpg.org/en/1517275970
https://khpg.org/en/1454456536

Η πηγή είναι ουκρανική, γιατί εδώ παραθέτω μονάχα δυτικές πηγές. :)

Η προσέγγιση ότι ο πόλεμος αυτός είναι του Πούτιν και αφορά επεκτατική πολιτκή της Ρωσίας, ή "σφαίρες επιρροής¨ είναι βαθιά α-ιστορική, κι έρχεται ως αποτέλεσμα είτε ελλιπέστατης γνώσης και ημιμάθειας που από δαύτη βρίθει το διαδίκτυο αλλά και η συγκεκριμένη θεματική είτε επειδή "ανήκομεν εις τη Δύσιν"¨. Νομίζω ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων είναι συνδυασμός.

Ο πόλεμος αυτός είναι πρωτοφανέρωτη εξέλιξη και καλό είναι να ενημερωθεί ο κόσμος.
Παραθέτω βίδεο που ανέβασε ο ναζί "Μπότσμαν" στη σελίδα του (και μετά από μια μέρα κατέβασε). Εκεί καθαρίζει λευκομαντηλάδες, απ΄αυτούς που γεμίζουν τους δρόμους της Μπούτσα. Φαντάζομαι ξέρεται τι παίζει με τα λευκά και τα μπλε μαντήλια.
Υπάρχουν και βίδεα της ουκρανικής αστυνομίας που τα ανέβασαν τη δεύτερη μέρα της αποχώρηαης των Ρώσων από την Μπούτσα και δείχνουν μια πόλη χωρίς ένα (1) πτώμα. Υπάρχουν οι διαρκείς αιτιάσεις της Ρώσικης πλευράς για νεκροψία ώστε να διαπιστωθεί η μέρα θανάτου των διασκορπισμένωων πτωμάτων.
Υπάρχουν οι δηλώσεις του δημάρχου τηςΜπούτσα μια μέρα μετά την αποχώρηση των Ρώσων, όπου δεν κάνει μια (1) αναφορά για ένα (1) έστω πτώμα στους δρόμους της πόλης τους.
Κι άλλα κι άλλα, ωστόσο δεν θα επιμείνω πολύ. Όσοι θέλησαν να ενημερωθούν εδώ μέσα, το έκαναν. Κι ας μη σχολιάζουν. Αυτοί με ενδιαφέρουν. Οι υπόλοιποι, ας συνεχίσουν με το δυτικό αφήγημα.
Από μένα, είναι νορμάλ και κουλ ( έτσι έλεγε ο Ζελένσκι για το ότι οι Αζόφ, είναι Ναζίδες)

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος basket72 την Τετ Απρ 06, 2022 2:23 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
tarp7

champion
Reactions:

Τετ Απρ 06, 2022 2:23 pm

basket72 έγραψε:
Δευ Απρ 04, 2022 4:39 pm
tarp7 έγραψε:

Το κείμενο που παραθέτεις είναι δικό σου ή του νιους247;

Λογικά δικό τους είναι, αλλά δεν είναι εντελώς σαφές γιατί λείπουν τα εισαγωγικά.

Επί τροχάδην:
- Η Ρωσία δεν μπορούσε να επέμβει στους πολέμους της Δύσης. Δεν είχε φτάσει στο στρατιωτικό επίπεδο που είναι από το 18-19 και μετά. Αλλά και να είχε φτάσει, είναι μόνη κι όχι συνασπισμός χωρών υπό τον απόλυτο έλεγχο/πατρονάρισμα των ΗΠΑ, και κυρίως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει πολέμους κατοχής. Ούτε καν στη γειτονική της Ουκρανία. Και για αυτό (όχι μόνο για αυτό) δεν είναι πόλεμος κατοχής ο συγκεκριμένος.

- Από τον γραφιά του κειμένου του διέφυγαν πολλοί μα πολλοί πόλεμοι του ΝΑΤΟ που θα πει κανεις, "έ, ένας λιγότερος" αλλά μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες νεκρών. Και στις μέρες μας. Για το ότι δεν μίλαγε κανεις απ' αυτούς για το διαρκές έγκλημα στο Ντονμπάς να μην τα ξαναλέμε.

- Οι ρώσοι ούτε κυρώσεις έκαναν στους δυτικούς. Γιατί οι κυρώσεις είναι δυτικής πρόελευσης και μόνο. Είναι σαν να βάζεις αυτογκόλ σα να λέμε κι εμείς είμαστε του μπάσκετ, άνθρωποι. :bblove:

- Το ζήτημα της ακρίβειας (μπορούμε πια να τη λέμε κι εξαθλίωση) να του πει κάποιος του συντάκτη ότι τρέχει τον τελευταίο χρόνο με αλματώδεις και πρωτόφαντους ρυθμούς και δεν περίμενε αυτόν ΧίτλεροΣαντάμ σε συσκευασία του ενός. Εδώ δεν σηκώνει χωρατά, γιατί κάποιοι από εμάς περνάμε ζόρικα για να πλουτίζουν οι έλληνες ολιγάρχες. Στην ουσία δεν έχει αλλάξει τίποτε ακόμη (μέχρι τις 18 ή 20 του Απρίλη που λήγει το συμβόλαιο στα μέρη μας με το ρώσικο φυσ.αέριο) αλλά είναι ζήτημα και μόνο εκείνου του Χρηματιστηρίου του Άμστερνταμ....

- Την παγκόσμια τάξη που την είδε ο συντάκτης; Στο Ντονμπάς; Στην Υεμένη; Στην Μπουρκίνα Φάσο; Στην Παλαιστίνη; Καταλαβαίνω τι θέλει να πει, αλλά στη μητρική του γράφει να το πει με άλλα λόγια, γιατί "τάξη" δεν υπήρχε πριν. Ούτε καν εδώ στα σπίτια μας, που δεν ξέρουμε τι σημαίνει θέρμανση και κυκλοφορούμε απο τον Γενάρη με σκούφους. Πριν το ουκρανικό, εννοείται.

- ΠΕρί αυτάρκειας κλπ. Η Ελλάδα με την είσοδό της στην τότε ΕΟΚ υποχρεώθηκε να ξεριζώσει αμπέλια, κλπ και να το ρίξει στα βαμβάκια. Αλλη φορά θα τα πούμε κι αυτά. Ή νομίζετε ότι θα είμασταν στην Ε.Ε και μόνο θα τους παίρναμε σε επιδοτήσεις; Για χαζους τους έχεις τους Γερμανό-γάλλους; Είναι η παγκοσμιοποίηση αυτή, η οποία πριν την πανδημία ακριβώς λόγου του ενεργειακού, και των επερχόμενων εντάσεων έχει μπει σε πορεία αντίστροφη. Είμαστε (λάου- λάου) σε απο-παγκοσμιοποίηση μερική κα ισταδιακή. Οικονομική και πολιτική στο βάθος. Αυτό που έχουμε αρχίσει να ζούμε είναι η επιτομή της φενάκης του νεοφιλελευθερισμού, ότι χάρη στη διαρκή επέκταση και την κλιμακούμενη διαπλοκή των οικονομιών θα φτάναμε βαθμιαία και στην εξάλειψη των ανταγωνισμών άρα και των αιτιών που οδηγούνε σε κεντρικούς πολέμους. Οι περιφερειακοί ή οι πόλεμοι κατά της τρομοκρατίας είναι μιαν άλλη υπόθεση, γιατί κάπου πρέπει να υπάρχει ένα πεδίο, ώστε να βγαίνουν όπλα, να δοκιμάζονται, και να γίνεται και μια υπενθύμιση του ποιος κάνει κουμάντο. Αλλά το αφήγημα ήταν αυτό: Η παγκόσμια κοινωνία στην οποία ζούμε όλοι χάριν μιας οικονομίστικης ρύθμισης και κατόπιν πολιτικής. Μπορεί να πει κανείς ότι πρόκειται και για τον εκχυδαϊσμό της "Αιώνιας Ειρήνης" όπως την συνέλαβε ο Ιμ.Καντ.

- Σχετικά με το τι έκαναν τα δυτικά καθάρματα και τους νεκρούς από βομβαρδισμούς στην Ουκρανία ( να μην πιάσω το θέατρο στη Μαριούπλη, το μαιευτήριο, και την τελευαία κέντα στην Μπούτσα) ας περιμένουμε λίγο. Λέω ας περιμένουμε επειδή είμαι της αλήθειας και του "στα ίσα" αλλιώς θα παρέθετα χθεσινή ανακοίκωση του ΟΗΕ, που μιλάει για 1417 νεκρούς αμάχους. Η γνώμη μου είναι ότι είναι σημαντικά ή και πολύ περισσότεροι. Όπως δεν είναι κάπου 1500 (ρώσικη προπαγάνδα) οι νεκροί ρώσοι στρατιώτες (ούτε 15000 κατά την ουκρανική προπαγάνδα) αλλά γύρω στους 9000. Οι ειδικοί στρατιωτικοί (δυτικοί κυρίως) λένε ότι για σύγχρονο πόλεμο τέτοιας κλίμακας εξαιρετικά χαμηλό αριθμό νεκρών αμάχων. Οι λόγοι σύνθετοι θα πω εγώ. Να μην σας κουράζω με τους νεκρούς της Υεμένης π.χ
΄η για τους νεκρούς στο Γκρόζνι που εκεί ναι είχαμε 100% ιμπεριαλιστική επέπμβαση από πλευράς της Ρωσίας, και χιλιάδες νεκρούς, κι αμάχους μέσα. ΑΛλά χου κερς τότε, η Ρωσία εκείνο τον καιρό δεν έλεγε και πολλά και δεν ασχολήθηκε η Δύση με το να το αναδείξει. Πόσο μάλλον να χειραγωγήσει την πληροφόρηση και να επιβαλει απόλυτη λογοκρισία.
Γι' αυτό (μέχρι να παγώσει το νήμα από πλευράς των διαχειριστών ή να φάω το 5ο και το 6ο φάουλ μου μαζί, θα είμαι εδώ να λέω τα πράγματα όπως έχουν. Γιατί θέλει δουλειά πολλή και χρόνια ενασχόληση για να μπορείς να περιγράψεις ένα τόσο σύνθετο και πρωτόφαντο γεωπολιτικό σκηνικό όσο αυτο που στήνεται στην Ουκρανία.

Προς το παρόν οι Αμερικάνοι νοιάζονται για το πως θα βελτιώσουν το ναυτικό τους, πως θα βοηθήσουν την Ιαπωνία να μετατρέψει το πυρηνικό της ενεργειακό δυναμικό σε πυρηνικές κεφαλές, και να αρχίσει η κλιμάκωση με την Κίνα. ΔΑτς δε στόρυ.
:obey: :obey: :welcome: :welcome: :welcome: Οι αμερικάνοι ήθελαν την "αφγανοποίηση" της Ρωσίας δημιουργώντας της πολλά μέτωπα ταυτόχρονα ώστε να την κρατήσουν χαμηλά κι απομονωμένη. Ήθελαν επέμβαση της Ρωσίας στην Αν.Ουκρανία (τον Δεκέμβρη είχαμε περί τους 150.000 Ουκρανούς εξοπλισμένους/εκπαιδευμένους από τις ΗΠΑ, να έχουν φτάσει στα όρια του ΝΤονμπάς. Μαντψτε τι θα γινόταν, δηλαδή) αλλά δεν ήθελαν την εισβολή σε όλη τη χώρα. Εκεί ο Πούτιν τους έπιασε αδιάβαστους (τα λεέι η ΣΙΑ σε εκθέσεις της φρέσκες) και υπογράμμισε το τέλος εποχής. Παράλληλα τους υποχρέωσε να πιάσουν τις κυρώσεις που βλάπτουν τους ίδιους και δη τους Ευρωπαίους.

Περί Ντονμπάς και αν στέκει η γενοκτονία ή όχι. Πέρα από νούμερα (έχω κι απ' αυτά, αλλά μην περιμένετε όπως είπαμε και πιο πάνω να είμαστε σίγουροι σε τέτοιες καταστάσεις) αρκεί να δει κανείς, ποια πλευρά σταθερά κι επίμονα πίεζε για ειρήνη και παύση πυρός και ποια πλευρά πιέζε για το ακριβώς αντίθετο. Εκτός κι αν ξέρουμε κάποιον να τρώει βόμβες και να λέει "θέλω κι άλλο" κι τον αντίπαλο να ρίχνει βόμβες και να λέει "δεν θέλω, άλλο, θέλω ειρήνη, νυσάφι πια με τόσες βόμβες, πονάνε τα αυτιά των στρατιωτών μου που τις οπλίζουν. :welcome:

* "Σύντροφος" ο Πούτιν δεν ήταν ποτέ. Αδελφοποιημένο κόμμα της ΝΔ είναι το κόμμα του. Καταλαβαίνω βέβαια τον συνειρμό. Είναι όπως εκείνο "ο μπάτσος είναι όργανο το μπουζούκι είναι όργανο, 'άρα ο μπάτσος είναι μπουζούκι".

Αλληλεγγύη σε όσους τρώνε σφαίρες, βόμβες, ξύλο όπου γης. Και δεν φταίνε σε τίποτε.
Και νόμιζα ότι είναι αδελφό κόμμα του ΚΚΕ και θα μας απελευθέρωνε από τους δυτικούς ολιγάρχες, από τα σχόλια που διαβάζω σε διάφορα φόρουμ.
Έβαλα τον σύνδεσμο που φαίνετε ότι δεν είναι δικό μου
Τον καρελιά επειδή τον διαβάζω αρκετό καιρό και τον θεωρώ από τους σοβαρούς και χωρίς κομματικά γυαλιά( από τους λίγους πια), για την ακρίβεια τα γράφει και πριν από τον πόλεμο, άμα έγραφε για όλους τους πολέμους δεν θα τον έφτανε μια σελίδα.
Προπαγάνδα δεν κάνουν μόνο η δυτικοί και οι ρώσοι μια χαρά το πάνε σ αυτό το τομέα. Το πρώτο θύμα στον πόλεμο είναι η αλήθεια.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tarp7 την Τετ Απρ 06, 2022 2:29 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
basket72
Reactions:

Τετ Απρ 06, 2022 2:27 pm

tarp7 έγραψε:
Τετ Απρ 06, 2022 2:23 pm

...Αν πατήσεις πάνω στο σύνδεσμο καταλαβαίνεις ότι δεν είναι δικό μου.
Τον καρελιά επειδή τον διαβάζω αρκετό καιρό και τον θεωρώ από τους σοβαρούς και χωρίς κομματικά γυαλιά( από τους λίγους πια), για την ακρίβεια τα γράφει και πριν από τον πόλεμο, άμα έγραφε για όλους τους πολέμους δεν θα τον έφτανε μια σελίδα.
Το κατάλαβα ότι δεν είναι δικό σου (είπα ότι λείπουν τα εισαγωγικά και μπερδεύουν στην αρχή) και γι' αυτό μίλησα έτσι για τον συντάκτη. Εσύ όπως έχω ξαναπεί, έχεις ευγένεια και καλό υλικό και θα χρησιμοποιούσα άλλο τόνο κι ύφος, αν ήταν να απευθυνόμουν σε σένα.

Αποδόμησα ένα προς ένα τα όσα ανιστόρητα κι αυθαίρετα λέει και περιμένω απόπειρα αποδόμησης των όσα έγραψα.
Γι΄όσο είμαι ακόμα εδώ.

Ούτε θεός, ούτε αφέντης.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κόσμος, εξελίξεις”