Μπασκετικοί Δημοσιογράφοι - Αθλητική Δημοσιογραφία

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
qspock

allstar
Reactions: 570
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Μαρ 09, 2020 7:02 pm

1. Ο Φιλιππος Συριγος, ο οποιος εβαλε κυριολεκτικα το μπασκετ μεσα στα σπιτια μας ως πρωτοστατης της συμφωνιας με την ΕΡΤ, τις περιγραφες, την εκπομπη αθλητικες συναντησεις, την πρωτη εκπομπη αμιγως για μπασκετ ΠΡΙΝ το 1987, αν θυμαμαι καλα, ξεκινησε το 1986.
Αν δεν βλεπαμε ηδη μπασκετ στην TV, ισως ηταν πολυ διαφορετικο το 1987.

2. Ο Φιλιππος Συριγος ο οποιος με τις μεταδοσεις του μας εμαθε το αθλημα. Οι γνωσεις του. η ακριβεια της περιγραφης, η ορθοτητα του λογου του (προφορικου και γραπτου) και το κυρος του ως σχολιαστης εθεσαν πολυ υψηλα στανταρτ . Στανταρτ δημοσιογραφιας με τον τροπο προσεγγισης του σπορ, στανταρτ πνευματικης καλλιεργειας με το ηθος και υφος που μονον αυτος ειχε, στανταρτ προσεγγισης των ομαδων μας οσον αφορα τον τροπο παιχνιδιου, τη στελεχωση, την εξελιξη κ.α Στανταρ περιγραφης (μαλωνε τον σκηνοθετη ουκ ολιγες φορες ποτέ ομως αδικως). Στανταρ τα οποια μεινανε ορφανα πλεον...

3. Ο Φιλιππος Συριγος του οποιου η φωνη ειναι συνυφασμενη με τα θαυμαστα αποτελεσματα του Ελληνικου μπασκετ. Οι παρομιωσεις του μοναδικες "ο τιμιος γιγαντας", "αερος αερος το σουτ" κ.α.
ειναι μοναδικες και ανεπαναληπτες. Εχουν μεινει στην ιστορια.

4. Ο Φιλιππος Συριγος που με τις εκπομπες του με καλεσμενους οπως ο Στηβ Γιατζογλου εχει αφησει εποχη με το χιουμορ και την πνευματικη προσεγγιση μιας συνεντευξης...

5. Ο Φιλιππος Συριγος που μεχρι τελους και με την αρρωστια να τον εχει κανει αγνωριστο, ηταν στο γυαλι και τις μεταδοσεις, μεχρι τελους μπασκετανθρωπος να υπηρετει αυτο που αγαπα και λαυτρευει... Αυτο λειπει απο τη σημερινη κοινωνια, να κανεις κατι με αυταπαρνηση, με αγαπη και εκτιμηση, ετσι το κανεις να δειχνει πολυ πιο ομορφο και στα ματια των αλλων.

Ενας ΜΕΓΑΣ καταλυτης του μπασκετ στην χωρα μας, με προσφορα στο αγαπημενο μας αθλημα πραγματικα πολυ μεγαλυτερη απο αυτη που του εχει αποδοθει...

Βασει των παραπανω, οι υπολοιποι απεχουν παρασαγκας. Ενω δεν θα αναφερθω και σε καρικατουρες μετα απο το συγκεκριμενο κειμενο...

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Baader

junior
Reactions: 29
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένος παίκτης: Kareem Abdul-Jabbar
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos

Δευ Μαρ 09, 2020 7:11 pm

Έχω την ατυχία να μην έχω ζήσει την εποχή που μπήκε για τα καλά το μπάσκετ στα σπίτια μας οπότε δεν έχω ζήσει πολλά από αυτά που περιγράφετε. Πάντως, από Χάρη Αλευρόπουλο, λατρεύω αυτό το ρεπορτάζ (ήμουν αγέννητος αλλά το έχω δει σε βίντεο)

0
basket72
Reactions:

Τρί Μαρ 10, 2020 10:16 pm

Πάρτε κι έναν Κώστα Μπατή, τώρα :smile: Και στο ρεπορτάζζζ ο Παπαδογιάννης, στα νιάτα του. Πριν γίνει σοφός. :P

Volunteer

junior
Reactions: 120
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Μαρ 12, 2020 9:15 pm

Ο Κώστας Μπατής έχει γράψει ιστορία στο γυαλί με τα χουκ-σατ και τις επαφές που δεν είναι φάουλ γιατί ορθή γωνία και λοιπά κουλά. :roulette:
Βάση αυτών, το απόλυτο highlight στην καριέρα του είναι η διαφήμιση της Sportime στην τηλεόραση όταν πρωτοκυκλοφόρησε -νομίζω- το φθινόπωρο του '93. Με Μάικλ Γιάνγκ στο εξώφυλλο και Λιμόζ πρωταθλήτρια Ευρώπης να κάνουν λογοπαίγνιο με «την πρώτη ελληνική αθλητική εφημερίδα σε μέγεθος ταμπλόιντ» (όποιος θυμάται κάτι τριπλοδιπλωμένα φώτα και αθλητικές ηχούς καταλαβαίνει τη διαφορά). Εν τω μεταξύ, πως ξεκίνησε αυτή φυλλάδα (σαν μη οπαδική εφημερίδα πρότυπο) και πως έχει καταντήσει σήμερα να προβάλλει ότι alt-right αθλιότητα κυκλοφορεί στους υπονόμους των social media...

Ο Συρίγος έκανε νορμάλ μεταδόσεις στα χρόνια της ΕΡΤ. Στον ANT1 περιέγραφε ήρεμα σαν να ψιλοβαριότανε αλλά γενικά είχε ωραία χροιά στη φωνή και έχει μείνει κλασικός. Όταν πήγε στη NOVA γενικά τον ψιλοέχασα. Πάντως, ο σχολιασμός που έκανε στον τελικό της Κωνσταντινούπολης και του Λονδίνου μαζί με τον Παπαδογιάννη (ή τον Καρύδα, δεν θυμάμαι) είναι κλάσεις ανώτερος από τις τσιρίδες του υπεργραφικών φουστανελάδων στις αντίστοιχες μεταδόσεις της ΕΡΤ. Γενικά από το 2004 και μετά το κακό έχει παραγίνει με τα πειρατικά, τα «όλοι μαζί αδέρφια στον έβδομο ουρανό» και τους αη-γιώργηδες...

Ο Παπαδογιάννης μερικές φορές καταντάει βαρετός με τις εμμονές του (βλ. επιστροφή Διαμαντίδη στην Εθνική), όμως παραμένει πιστός στις βασικές αρχές και τη δεοντολογία και δεν πουλάει οπαδιλίκι, έχοντας παραδεχτεί ταυτόχρονα στα γραπτά του ότι δεν είναι και ο απόλυτος γνώστης του αθλήματος στα εντελώς τεχνικά θέματα, κατά πάσα πιθανότητα σε σχέση με τη νέα γενιά των geek μπασκετικών μπλογκ του διαδικτύου.Πέρα από το αθλητικό κομμάτι, για μένα ο κοινωνικός σχολιασμός που κάνει σταθερά τα τελευταία χρόνια είναι σίγουρα μια φωτεινή εξαίρεση μπροστά στην απίστευτη σκατίλα του κανιβαλισμού, του μισανθρωπισμού και του κοινωνικού αυτοματισμού που έχει κατακλύσει τα χρεοκοπημένα από κάθε άποψη μέινστριμ ΜΜΕ των ολιγαρχών.

1
1 Εικόνα
basket72
Reactions:

Πέμ Μαρ 12, 2020 9:54 pm

Volunteer έγραψε:
Πέμ Μαρ 12, 2020 9:15 pm
Ο Κώστας Μπατής έχει γράψει ιστορία στο γυαλί με τα χουκ-σατ και τις επαφές που δεν είναι φάουλ γιατί ορθή γωνία και λοιπά κουλά. :roulette:
Βάση αυτών, το απόλυτο highlight στην καριέρα του είναι η διαφήμιση της Sportime στην τηλεόραση όταν πρωτοκυκλοφόρησε -νομίζω- το φθινόπωρο του '93. Με Μάικλ Γιάνγκ στο εξώφυλλο και Λιμόζ πρωταθλήτρια Ευρώπης να κάνουν λογοπαίγνιο με «την πρώτη ελληνική αθλητική εφημερίδα σε μέγεθος ταμπλόιντ» (όποιος θυμάται κάτι τριπλοδιπλωμένα φώτα και αθλητικές ηχούς καταλαβαίνει τη διαφορά). Εν τω μεταξύ, πως ξεκίνησε αυτή φυλλάδα (σαν μη οπαδική εφημερίδα πρότυπο) και πως έχει καταντήσει σήμερα να προβάλλει ότι alt-right αθλιότητα κυκλοφορεί στους υπονόμους των social media...

Ο Συρίγος έκανε νορμάλ μεταδόσεις στα χρόνια της ΕΡΤ. Στον ANT1 περιέγραφε ήρεμα σαν να ψιλοβαριότανε αλλά γενικά είχε ωραία χροιά στη φωνή και έχει μείνει κλασικός. Όταν πήγε στη NOVA γενικά τον ψιλοέχασα. Πάντως, ο σχολιασμός που έκανε στον τελικό της Κωνσταντινούπολης και του Λονδίνου μαζί με τον Παπαδογιάννη (ή τον Καρύδα, δεν θυμάμαι) είναι κλάσεις ανώτερος από τις τσιρίδες του υπεργραφικών φουστανελάδων στις αντίστοιχες μεταδόσεις της ΕΡΤ. Γενικά από το 2004 και μετά το κακό έχει παραγίνει με τα πειρατικά, τα «όλοι μαζί αδέρφια στον έβδομο ουρανό» και τους αη-γιώργηδες...

Ο Παπαδογιάννης μερικές φορές καταντάει βαρετός με τις εμμονές του (βλ. επιστροφή Διαμαντίδη στην Εθνική), όμως παραμένει πιστός στις βασικές αρχές και τη δεοντολογία και δεν πουλάει οπαδιλίκι, έχοντας παραδεχτεί ταυτόχρονα στα γραπτά του ότι δεν είναι και ο απόλυτος γνώστης του αθλήματος στα εντελώς τεχνικά θέματα, κατά πάσα πιθανότητα σε σχέση με τη νέα γενιά των geek μπασκετικών μπλογκ του διαδικτύου.Πέρα από το αθλητικό κομμάτι, για μένα ο κοινωνικός σχολιασμός που κάνει σταθερά τα τελευταία χρόνια είναι σίγουρα μια φωτεινή εξαίρεση μπροστά στην απίστευτη σκατίλα του κανιβαλισμού, του μισανθρωπισμού και του κοινωνικού αυτοματισμού που έχει κατακλύσει τα χρεοκοπημένα από κάθε άποψη μέινστριμ ΜΜΕ των ολιγαρχών.
Συμφωνώ με όλα όσα λες, αλλά να προσθέσω ότι ο Παπαδογιάννης κουράζει πια. Αφενός έχει μείνει πίσω στο άθλημα, αφετέρου είναι φουλ αυτοαναφορικός και δεν παραδέχεται τις πατάτες του. Έχει πει μπόλικες και σκέψου ότι τον διαβάζω αραία και που.

Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4308
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Πέμ Μαρ 12, 2020 10:31 pm

basket72 έγραψε:
Τρί Μαρ 10, 2020 10:16 pm
Πάρτε κι έναν Κώστα Μπατή, τώρα :smile: Και στο ρεπορτάζζζ ο Παπαδογιάννης, στα νιάτα του. Πριν γίνει σοφός. :P
Toυ Μπατή του έχουν βάλει κάτι στο κεφάλι ή χτενίστηκε με μπιφτεκοκώτσο; Έλα Παναγία μου.

Ο Συρίγος ως σπίκερ δε μου άρεσε ποτέ. Πάρα πολλά λάθη (από ονόματα παικτών μέχρι γενικές γνώσεις), άστοχες παρατηρήσεις, πραγματική άγνοια τακτικής (δηλαδή όσο κακός και να είσαι από κάποια στιγμή κι έπειτα να ξεχωρίζεις τις ζώνες θα έπρεπε), δεικτικά σχόλια, ήταν ένας Βαγγέλας με ύφος ξερόλα (αντί για μπούλη-σπασίκλα που είναι ο Βαγγέλας της καρδιάς μας) που επέπλευσε σε μια εποχή που λίγοι ασχολούνταν με το άθλημα. Πραγματικά κακός στις μεταδόσεις, είναι φοβερό το πόσες φορές δεν καταλάβαινε τι έχουν δώσει οι διαιτητές (από το όου κλοπή μέχρι τα άπειρα 3'΄' που νόμιζε ότι έδωσαν γραμμή) ή γιατί έκανε την τάδε κίνηση ο τάδε κόουτς ("μα τώρα βγάζει το Γάσπαρη; Απίθανός Τζούροβιτς, μα είναι να γελάει κανείς"). Πολύ μέτριος για μένα.

1
1 Εικόνα
Οι επτά αδελφές, μια ξαδέρφη και η Ντάκα

https://tinyurl.com/4w6mec8d
basket72
Reactions:

Πέμ Μαρ 12, 2020 10:39 pm

yorgos έγραψε:
Πέμ Μαρ 12, 2020 10:31 pm
Toυ Μπατή του έχουν βάλει κάτι στο κεφάλι ή χτενίστηκε με μπιφτεκοκώτσο; Έλα Παναγία μου.
Μα μπιφτεκοκώτσο; :smile: .

Όσο για Φίλππα, δεν έχεις άδικο σε αυτά που του "χρεώνεις" αλλά ήταν πρωτοπόρος για την εποχή του βρε συ. Το αγάπησε το μπάσκετ και το προώθησε.
Μπορεί να του διέφευγαν ένα κάρο φάσεις αλλά το κατά που πάει ένα ματς το έπιανε. Γάτος ήταν. Εμένα μου άρεσε ως σπίκερ μέχρι τότε που άρχισε το συνδρομητικό. Κι εγώ εκεί τον έχω χάσει όπως κι ο συμφορομίτης πιο πάνω.

Άβαταρ μέλους
yorgos

champion

Πέμ Μαρ 12, 2020 10:51 pm

Κι εγώ ομολογώ στη νόβα δεν τον είδα ποτέ, πλην μιας φοράς στο σπίτι ενός φίλου, όπου έκανε ένα λογύδριο για το "μπασκετικό σίχαμα Ναβάρο" και το κόμπλεξ των Ισπανών. Αηδιαστικό ήταν, σχεδόν τόσο όσο ο τρόπος που διέκοπτε τους άλλους (παλιό χούι, πολλές φορές έμενε με το μικρόφωνο ανοιχτό κι έβριζε τους πάντες από τον Παπαδογιάννη μέχρι κάτι καημένες κοπέλες που έκαναν ρεπορτάζ στο παρκέ). Πρέπει να ήταν άθλιος ως συνεργάτης ή αφεντικό.

1
1 Εικόνα

basket72
Reactions:

Πέμ Μαρ 12, 2020 11:13 pm

yorgos έγραψε:
Κι εγώ ομολογώ στη νόβα δεν τον είδα ποτέ, πλην μιας φοράς στο σπίτι ενός φίλου, όπου έκανε ένα λογύδριο για το "μπασκετικό σίχαμα Ναβάρο" και το κόμπλεξ των Ισπανών. Αηδιαστικό ήταν, σχεδόν τόσο όσο ο τρόπος που διέκοπτε τους άλλους (παλιό χούι, πολλές φορές έμενε με το μικρόφωνο ανοιχτό κι έβριζε τους πάντες από τον Παπαδογιάννη μέχρι κάτι καημένες κοπέλες που έκαναν ρεπορτάζ στο παρκέ). Πρέπει να ήταν άθλιος ως συνεργάτης ή αφεντικό.
Δεν τα ξερα ολα αυτά. Με τα δίκια σου, τού τα σούρνεις τότε.

Volunteer

junior
Reactions: 120
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Μαρ 12, 2020 11:56 pm

basket72 έγραψε:
Πέμ Μαρ 12, 2020 9:54 pm
Συμφωνώ με όλα όσα λες, αλλά να προσθέσω ότι ο Παπαδογιάννης κουράζει πια. Αφενός έχει μείνει πίσω στο άθλημα, αφετέρου είναι φουλ αυτοαναφορικός και δεν παραδέχεται τις πατάτες του. Έχει πει μπόλικες και σκέψου ότι τον διαβάζω αραία και που.
Δεν έχεις καθόλου άδικο. Έχω την εντύπωση ότι οι εμμονές του είναι το τίμημα που πληρώνουμε για να διαβάσουμε κι αυτά τα δύο-τρία σωστά που θα πει... ;)
Όχι βέβαια ότι τον διαβάζω κι εγώ τακτικά ή σταθερά. Με τις αθλητικές εφημερίδες έχω πάρει διαζύγιο εδώ και καμιά δεκαετία τουλάχιστον. Ότι πάρει το μάτι από 'δω κι από κει.

Εν τω μεταξύ ψάχνω στο youtube για κανένα βιντεάκι με τον Μπατή να διαβάζει Sportime πάνω στη Χάρλεϊ και δεν βρίσκω τίποτα... :lol:

0
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 680
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Παρ Μαρ 13, 2020 12:04 am

yorgos μάντεψε με ποιον είναι στο στούντιο και κράζει τον Ναβάρρο. Hello!!! :D

Και εδώ με Μητσικώστα!!! :D

0
Άβαταρ μέλους
nikolas12

allstar
Reactions: 883
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Kobe Bryant, Σπανούλης
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Παρ Μαρ 13, 2020 12:21 am

yorgos έγραψε:

Επίσης τρομερό βίντεο:

Κοφίτσα: Πρώτη επιλογή του Obradovic το pick and roll του Διαμαντίδη με το Sato

Συρίγος: Ποιο pnr του Διαμαντίδη με το Sato ρε Τζούλια, δεν υπάρχει αυτό το pnr κορίτσι μου

Γενικά πάντως συμφωνώ στα περισσότερα για τον Συρίγο.

0
Για μουσική, σειρές, ταινίες, βιβλία και καφροραδιοφωνικές εκπομπές: anthem.gr

Επίσης μία στο τόσο γράφω κι εδώ: Super Hero News

Τσεκ :D
basket72
Reactions:

Παρ Μαρ 13, 2020 12:39 am

Είδα το βίντεο που ανέβασε ο φίλος Nikolas και πραγματικά κρίμα -δεν ζει κιόλας και δεν είναι ωραίο- για τον Συρίγο, οι δηλώσεις του αυτές για τους ισπανούς παίκτες και δη τον Ναβάρο.
Νομίζω πάντως ότι δεν ήταν έτσι παλιότερα. Τόσο πολύ, τουλάχιστον....

Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 680
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Παρ Μαρ 13, 2020 12:50 am

Πάντα ήταν απότομος και αψύς ο Συρίγος, ειδικά αν κάποιος είχε αντίρρηση σε αυτά που έλεγε. Το ίδιο κουσούρι, σε μικρότερο βαθμό, έχει και ο γιος του. Θυμάμαι τον Φίλιππα σε ραδιοφωνική εκπομπή να είναι κάθετος ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα θα είναι αποτυχημένοι σε όλα τα επίπεδα. Το υπερασπιζόταν με υπερβολή.

Είχε δίκιο όταν έλεγε πως οι αγώνες θα είναι οικονομική καταστροφή και τυφλωμένος από τον εγωισμό του πίστευε πως θα ήταν καταστροφή και σαν αγώνες και σαν διοργάνωση. Ήταν εμμονικός με πολλά, με παίκτες, με προπονητές. Θετικά και αρνητικά. Θετικά ήταν με τον Γιαννάκη αν δεν κάνω λάθος.

Όμως τη σήμερον ημέραν τέτοιοι δημοσιογράφοι λείπουν. Δημοσιογράφοι που να αγάπουν αυτό που κάνουν, να κάνουν έρευνα ακόμη και αν αυτό μπορεί να αποβεί εναντίον τους. Σήμερα είναι όλοι(Σχεδόν) πουλημένοι.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion

Παρ Μαρ 13, 2020 8:10 am

basket72 έγραψε:
Παρ Μαρ 13, 2020 12:39 am
Είδα το βίντεο που ανέβασε ο φίλος Nikolas και πραγματικά κρίμα -δεν ζει κιόλας και δεν είναι ωραίο- για τον Συρίγο, οι δηλώσεις του αυτές για τους ισπανούς παίκτες και δη τον Ναβάρο.
Νομίζω πάντως ότι δεν ήταν έτσι παλιότερα. Τόσο πολύ, τουλάχιστον....
Μάλλον αυτό με το Ναβαρο το έλεγε συνέχεια, το περιστατικό που λέω εγώ είναι άλλο, είχε μια μανία ότι ο Γκασολ με άλλη διαιτησία ήταν ένας απλά καλός ψηλός...

Τα λάθη του στις μεταδόσεις ήταν άπειρα. "Διόρθωνε δε συνέχεια το Σκουντη που είναι άνθρωπος με προσωπικό αρχείο από τα λίγα, κάθεται και φυλάει αποκόμματα και άρθρα από τα πάντα και ξέρει τι λέει, "αίσθησή μου Βασίλη είναι ότι κάνεις λάθος ΠΑΛΙ " του έλεγε ο Συριγος και τον ακύρωνε live , χωρίς να το αιτιολογεί καν. Αποφασίσαμε και διαταξαμε ότι οι άλλοι δεν ξέρετε, λ' ετατ σε μουα, σε φινί.

Άλλο που θυμήθηκα, ματς κυπέλλου το έχει πάρει το New Channel, παίζει να είναι και το μόνο ματς που είχε πάρει ποτέ το συγκεκριμένο κανάλι. Ήταν η πρώτη φορά που βλέπαμε διαφημίσεις ενώ παιζόταν το ματς, κατέβαζε τη μπάλα ο Σοκ κι έλεγε ο Συριγος "ας πάμε για ένα ουισκάκι τωρα" και πεταγοταν το cutting shark σα σφήνα εν μέσω αγώνα. Ε σε κάποια φάση μάλλον έσπασαν τα τηλέφωνα από τις διαμαρτυρίες και λέει ο Συριγος "Όσο για τον κύριο Βασίλη από το Χολαργό (τυχαίο το όνομα, δε θυμάμαι), αν θέλει μπορεί να δώσει το βιογραφικό του στον τηλεοπτικό σταθμό για να τον πάρουν για υπεύθυνο μάρκετινγκ, όποιος διαφωνεί με ρα σποτς να αλλάξει σταθμό ".

Επίσης θυμάμαι μια φορά που είχε στο στούντιο έναν πιτσιρικά που έλεγε κάτι για το ΝΒΑ, λέει κάτι ο μικρός, τον ακυρώνει ο Συριγος, προσπαθεί να ανταπαντησει ο άλλος με επιχείρημα και του λέει ο Συριγος on camera " δε νομίζω να σε έχουμε στις επόμενες εκπομπές μαζί μας, ας συνεχίσουμε με το επόμενο βίντεο "...

1
1 Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “Τips 'N Tricks”