AO DAFNIS έγραψε: ↑Σάβ Ιουν 04, 2022 4:02 pm
Περίεργη και ταυτόχρονα ενδιαφέρουσα περίπτωση ο Τόμπι. Φέτος δεν τον παρακολούθησα καθόλου αλλά έκανε καλή χρονιά στην EL με Βαλένθια την τελευταία χρονιά της και καλό Ολυμπιακό τουρνουά σαν νατουραλιζέ Σλοβένος.
Δεν είμαι σίγουρος οτι ταιριάζει με Φαλ. Μου φαίνεται λίγο σοφτ αλλά όπως πολύ σωστά είπες έχει το 3π. Θα τον έβλεπα πχ σαν υποψήφιο όταν δεν μας είχε κάτσει ο Landale. Mου φαίνονται παίχτες με παρόμοια στοιχεία.
Φέτος, ούτε εγώ τον παρακολούθησα τον Τόμπι, απλώς μια ματιά έριξα στα στατιστικά του, που αποδεικνύουν ότι από τότε που αποφάσισε να εντάξει το τρίποντο στο παιχνίδι του, έχει σταθερή πρόοδο κι είναι πια μέσα στους 4-5 καλύτερους σουτέρ (από 7πόδους, πάντα). Φόιγκτμαν, Πλάις, Σανλί και Μπροντζιάνσκι οι υπόλοιποι.
Το σίγουρο είναι ότι μόνο σοφτ δεν τον λες. Το αντίθετο μάλιστα. Θυμάμαι ότι είχα ακούσει το ίδιο και για τον Λαντέιλ (όντως έχουν κοινά στοιχεία, με τον Αυστραλό ναπ παίζει και το 4 με την ίδια ευκολία, ωστόσο) όταν τον πρότεινα μετ' επιτάσεως τέτοια εποχή πέρσι.
Είναι ένα καθαρό σκληρό σέντερ (εξού "κι είναι ο τύπος που θα τον πάρεις μαζί στις δύσκολες") μπορεί άνετα να παίξει το πικ εν ρολ, αλλά και πικ εν ποπ, το ποπ ροκ και το πανκ ροκ, επίσης.
Καλά η παράσταση που έδωσε στους Ολυμπιακούς έγραψε ιστορία κυριολεκτικά. Αλλά ας μην την πάρουμε τοις μετρητοίς κι ας επικεντρωθούμε στο μπάσκετ που παίζει στην πάντα ανταγωνιστική Βαλένσια.
Αν είχαμε τον Τόμπι φέτος ( το ίδιο είπα και για τον Λαντέιλ) θα είχαμε σηκώσει κούπα. Σημειωτέον, ότι έχει καλή παράδοση απέναντι στον καλύτερο σέντερ της Ευρώπης, τον Ταβάρες.
Βασικά μόνο για τον Τόμπι ( εννοείται και τον Μίλου) θα άλλαζα τον Μάρτιν. Του χρόνου θα είναι καλύτερος, με ένα νέο 2ετές συμβόλαιο, έχοντας σταθεροποιηθεί στα κιλά του ( σημαντικό για τα γόνατά του) κι έχοντας πια εμπιστοσύνη στον εαυτό του.
Είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε όλους τους φετινούς παίκτες που είχαν πάνω από 12-15' λεπτά συμμετοχής.