2022-2023-Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές

Συντονιστής: Captains

Tracy Mac

allstar
Reactions: 1038
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Ιουν 21, 2022 4:54 pm

j-kidd13 έγραψε:
Τρί Ιουν 21, 2022 3:16 pm
yorgos έγραψε:
Τρί Ιουν 21, 2022 3:13 pm

Δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό, μόνο που σε μερικές μεσαίες ομάδες της Α1 είχε και ευρωπαϊκές επιτυχίες.
Ναι,το Περιστερι και ο Μακεδονικος ειχαν πολυ καλες παρουσιες ευρωπαικα.Για τετοιες ομαδες ηταν ταμαμ ο Πεδουλακης.Για μικρομεσαιες που σαν outsider πανε να κανουν κατι.Μεχρι εκει ομως. Οχι οτι στον Παναθηναικο την πρωτη χρονια πηγαμε ασχημα,φουλ ανταγωνιστικοι με την Μπαρτσελονα,και πρωταθλημα στην Ελλαδα. Αλλα για μια χρονια μονο,με το μπασκετ-πονοματος που παιζαμε δεν πηγαιναμε πουθενα.
Αν την πρωτη χρονια του αρτζι στην ομαδα δεν πηγαμε ασχημα, τοτε ο Τσαβι με την υπεροστεραρα που του φτιαξε ο αρτζι και το μεγαλυτερο μπατζετ μετα Ζοτς, ηταν καραποτυχημενος!!

Για τους αλλους δεν μιλαω καν, ουτε για α2 δεν ειναι, αν η πρωτη χρονια του Αρτζι ηταν οχι ασχημη.

Για να βαζουμε τα πραγματα στη θεση τους:

Καλυτερη χρονια: Αρτζι (2012-2013)
Καλυτερο ροστερ-δομηση: Αρτζι
Μεγαλυτερα μπατζετ: Τσαβι
Καλυτερη θεση regural: Τσαβι

Συγκριτικα καλυτερος κοουτς:

Στον Παναθηναικο: Αρτζι
Γενικα: Μακραν Τσαβι

Απλα πραγματα. Γιατι καθομαστε και τα ξαναλυουμε δεν μπορω να καταλαβω.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4308
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Τρί Ιουν 21, 2022 4:57 pm

JohnnyPao έγραψε:
Τρί Ιουν 21, 2022 4:24 pm
Ανγκολα που παιζει και στο 3 μας κάνει αντι για Μεικον, ως μπακαπ του Νεντο?

Το λεω γιατί αυτό το ροστερ για παράδειγμα θα μας κοστίζει κάτω από 7 εκατ συνολο (ακομα και με Bolomboy αντι για Onuaku) :

Calathes Lee
Nedovic Angola Kalaitzakis
Papapetrou Matzoukas
Gill Willis Chougkaz
Papagiannis Onuaku

Οποτε αν ισχύει ότι θα φτάσει στα 10 εκατ το μπατζετ μια χαρα φτάνουν για να φέρουμε πισω τον Τσαβι!

*Πασκουαλικος κι εγω ναι :wink:.
Από μένα είναι όχι, δεν είναι παίκτης Ευρωλίγκας πύτε τεχνικά ούτε σωματικά, ούτε παραστάσεις έχει και δεν ξέρουμε και πώς είναι η υγεία του παιδιού.

1
1 Εικόνα
Οι επτά αδελφές, μια ξαδέρφη και η Ντάκα

https://tinyurl.com/4w6mec8d
Άβαταρ μέλους
Crash95

a1greece
Reactions: 232
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένος παίκτης: LynnGreer,Printezis,Scola
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Αγαπημένη ομάδα: Πάνθηρες Καβάλας,Ολυμπιακός,ΣικάγοΜπουλς

Τρί Ιουν 21, 2022 5:01 pm

Το πασκουαλικοι-πεδουλακικοι στον ΠΑΟ, θυμίζει καραμανλικοι-μητσοτακικοι της ΝΔ. :P

0
Εκτός απ'τον Crash Bandicoot που αγαπώ όπως καταλάβατε, λατρεύω και το μπασκετ!!! Αγαπημένες ομάδες Πάνθηρες Καβάλας, Ολυμπιακός, Σικάγο Μπουλς, Εθνική Ελλάδος και Εθνική Αργεντινής (μεγάλη καψούρα με τους γκαούτσος)!!!
BillyPao

champion
Reactions: 2428
Προειδοποιήσεις: 4

Τρί Ιουν 21, 2022 5:10 pm

yorgos έγραψε:
Τρί Ιουν 21, 2022 4:57 pm
JohnnyPao έγραψε:
Τρί Ιουν 21, 2022 4:24 pm
Ανγκολα που παιζει και στο 3 μας κάνει αντι για Μεικον, ως μπακαπ του Νεντο?

Το λεω γιατί αυτό το ροστερ για παράδειγμα θα μας κοστίζει κάτω από 7 εκατ συνολο (ακομα και με Bolomboy αντι για Onuaku) :

Calathes Lee
Nedovic Angola Kalaitzakis
Papapetrou Matzoukas
Gill Willis Chougkaz
Papagiannis Onuaku

Οποτε αν ισχύει ότι θα φτάσει στα 10 εκατ το μπατζετ μια χαρα φτάνουν για να φέρουμε πισω τον Τσαβι!

*Πασκουαλικος κι εγω ναι :wink:.
Από μένα είναι όχι, δεν είναι παίκτης Ευρωλίγκας πύτε τεχνικά ούτε σωματικά, ούτε παραστάσεις έχει και δεν ξέρουμε και πώς είναι η υγεία του παιδιού.
Συμφωνώ, ο Ανγκόλα έδειξε πολύ επηρεασμένος από το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπώρησε.

0
JohnnyPao

champion
Reactions: 2465
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Προειδοποιήσεις: 2

Τρί Ιουν 21, 2022 5:34 pm

Κατεμε για το καθαρό μπατζετ όσον αφορά τους παίχτες μας αρκεί για μια κατι περισσότερο από τίμια ομάδα ενα ποσό γύρω στα 7 εκατ.

Να ερθει ενας ασος του 1-1,5 εκατ , ενα πολυ καλο 4αρι των 800-900χιλ και ενα σοβαρο σεντερ ή 5/4αρι των 500-700χιλ. Τελος, ενα μπακαπ 2/3αρι και ενα μπακαπ 4/3αρι με κυρια χαρακτηριστικά 3ποντο και αμυνα με συμβόλαια απο 300χιλ έκαστος.

Δεν χρειαζόμαστε τιποτα παραπάνω! 1 εκατ θα παρει ο Παπαπετρου, 900χιλ ο Παπαγιάννης, 800 ο Νεντο και 500 ο Λι, από 100χιλ οι τρεις μικροί που θα χουμε : Ματζουκας, Καλαιτ, Χουκγαζ και κάτι ψιλά έξτρα οι Σαμαντουροφ και Αβδαλας που ίσως θα πρεπε να πανε δανεικοί.

12 + 2 παίχτες και ομάδα που θα μπορούσε να είναι η καλύτερη της τελευταίας 5ετιας τουλάχιστον, ίσως και 10ετιας με σωστές επιλογές με βαση τους διαθέσιμους παίχτες που υπάρχουν.

Οτιδήποτε περισσότερο προκύψει σε μπατζετ πρέπει να παει σε σοβαρό προπονητή, απτα 7 εκατ δηλαδή τι θα περισσεύει? 1 εκατ? 3 εκατ? Δεν ξέρω, πάντως πρέπει να προσπαθήσουμε καταρχας να σπάσουμε το συμβόλαιο του Τρινκερι ή του Πασκουαλ και απο εκει και πέρα να χτυπήσουμε ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί, ο κοουτς μας θα είναι το Α και το Ω σε ότι και να θελουμε να χτίσουμε!

1
1 Εικόνα
Dominique

junior
Reactions: 18

Τρί Ιουν 21, 2022 6:15 pm

Σύγκριση Πεδουλάκη Πασκουάλ υφίσταται μόνο στο τι εκαναν στον Παναθηναϊκό.Κατα τα αλλά προφανώς και δε νοείται σύγκριση.
Ο Πεδουλας μια χαρά μπάσκετ έπαιξε την πρώτη σεζόν του,στη δεύτερη άρχισε να τα χαλάει αλλά πολύ κακώς απολύθηκε.
Στη δεύτερη θητεία του είχε μεγαλύτερο μπάτζετ και επέλεξε εγνωσμένης αξίας παίχτες.Στο δεύτερο ματς της σεζόν μετά από μια δυσκολη νικη με Ζαλγκιρις αν δεν κάνω λάθος, χάνει με κάτω τα χέρια από τον Ολυμπιακό με 25 πόντους.Μην ξεχνάμε ότι εκείνη την εποχή το κάτω τα χέρια με Ολυμπιακό δεν είχε υπάρξει ποτέ.Και εννοώ να μην υπάρξει η παραμικρή αντίδραση,ο παραμικρός σφυγμος σε 40 λεπτά.Ειχες την ευκαιρία να φέρεις Πασκουάλ.Καλως αντικαταστάθηκε ο Αργύρης,πιθανότατα δεν του ταίριαζε και το ρόστερ που είχε επιλέξει.
Με τον Τσάβι και καλά μπάτζετ ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ ιδίως τη σεζόν 17-18 και πιθανότατα ήταν η δεύτερη ή τρίτη ομάδα στην Ευρώπη.Στα κρίσιμα της Ευρωλίγκα όμως απογοητεύσε και ο Τσάβι δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα για να αλλάξει τη μοίρα των δύο σειρών.Κι αν η Φενέρ ήταν απαιχτη,δεν ισχύει το ίδιο με τη Ρεάλ που είχε και τοτε λειψανδρία στα γκαρντ.
Τη σεζόν 18-19 το μπάτζετ έπεσε ελαφρώς κι ενώ το ρόστερ χάλασε ο Τσάβι πιεσμένος απτις συνθήκες έκανε δηλώσεις για Φ4.Φυσιολογικα η ομάδα χωλαινε και ο άνθρωπος φαινόταν φοβερά αγχωμενος ακόμα και στις μινι συνενετευξεις στα ημίχρονα των αγώνων.Ηταν προδηλο πως είχε χάσει την ομάδα του και το να συμβαίνει κάτι τέτοιο συνιστα τη μοναδική περίσταση κατά την οποία σωστά απομακρύνεται κάποιος προπονητής μεσούσης της περιόδου,πολύ απλά διότι δεν υπάρχει επιστροφή.Με Πιτινο ο ΠΑΟ απελευθερώθηκε και μπήκε στην 8αδα.
Την τρίτη θητεία Πεδουλά δε τη σχολιάζω έπρεπε να είχε αναβληθεί για να την έχεις καβατζα για τη σεζόν του Βοβορα.Δυστυχως ο Πεδουλάκης σαν κοουτς κάηκε.Επισης ο χρονισμός για δεύτερη θητεία Πασκουάλ είναι δύσκολος,κακώς αφιερώνουμε τόσο χρόνο για κάτι τόσο απίθανο,το οποίο θα φέρει και γκρίνια στην πρώτη στραβή.
Τώρα να ερχόμαστε εκ των υστέρων έχοντας ξεχάσει τις περιστασεις του παρελθόντος και γνωρίζοντας τι έχει μεσολαβήσει να λέμε τι και πως πραγματικά δε βρίσκω κανενα νόημα.Στον Παναθηναϊκό ταιριάζει ξενος έμπειρος προπονητής τύπου Περασοβιτς.Μοναδικη εξαίρεση ο Ιτουδης.Δυστυχως τέτοιος ξενος διαθέσιμος φαίνεται να μην υπαρχει.Δε γνωρίζω τι κάνει ο Κοκοσκοφ.Πιστευω τελικα θα ασχοληθούν με έναν εκ των Σφαιροπουλο και Πιστιολη.

2
2 Εικόνα
EXASFAIROS13

euroleague
Reactions: 232
Προειδοποιήσεις: 2

Τρί Ιουν 21, 2022 7:15 pm

Με το σκεπτικό ότι μπορεί φέτος αν όχι του χρόνου θα αποχωρήσει ο Παπαγιάννης θα ευσταθουσε ένα σοβαρό ενδιαφέρον για Καλάθη για διετές.Αλλα αναμφισβητο φαβορί είναι η Φενέρ.....εγώ θα έβαζα και την Εφές ,το τρελό άλογο που κερδίζει στο τελος lol.

Επισης με Καλάθη θα ερχόταν ένας σοβαρός προπονητης .Επίσης θα έδενε με Καλαθη στο 2 ομορφα ο Μιτρού Λονγκ και θα είχαμε άλλες 4 θέσεις για ξένους.

Η Μπάγερν του Τρινκιερι είχε πει ότι θέλει να καθιερωθεί στα μεγάλα σαλόνια( τοπ8 )με καινούργιο γήπεδο,μαγαζιά κλπ .Αν φεύγουν οι καλύτεροι της πχ Χιλλιαρντ δύσκολο το βλέπω...

Ονουακου έχει καλά χαρακτηριστικά και πάσα αλλά και εμένα μου την δίνουν οι βολές κουτάλα.Απο την άλλη Τζεκιρι κλπ δεν τρελενομαι.Με καλό pointguard θα προτιμούσα Bolomboy και Rubit.Παντως αν πραγματικά ενδιαφερόμαστε για Ονουακου ,ίσως ο Άρτζι θέλει καλυψη αν του φύγει από τώρα Αμερική ο Παπαγιάννης.

Λογικά δεν θα αργήσει του προπονητή και των μεταγραφών...ήδη κλείνουν ταχύτατα καλοί παίχτες σε καλές ομάδες .Τέλος της άλλης εβδομάδας θα έχουμε αρκετα καθαρή εικόνα για το πού πηγαίνει η φάση.

Περίπτωση Πασκουάλ δεν νομίζω να θέλει και ο ίδιος.
Με καλές μεταγραφές και υψηλό μπάτζετ θα πει όχι ο Σφαιροπουλος η ο Τρινκιερι;;;;Στα πόσα μύρια είναι το μπάτζετ της Μπάγερν;;;;Γουι λοβ Τρινκιερι lol

0
basket72
Reactions:

Τρί Ιουν 21, 2022 7:32 pm

yorgos έγραψε:
Τρί Ιουν 21, 2022 2:47 pm
-Λοιπόν, τον Πασκουάλ* και πέρσι τον τρόλαρες συνέχεια.
Δεν ισχύει. Δείξε μου να δω, να πω mea culpa, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του απένειμα τα εύσημα.
Κι όχι η Ζενίτ, δεν χτίστηκε σε μια χρονιά. Πριν είχε τον Πλάθα, (κι αυτό κι αν τον τρολάρεις, αλλά δεν πάει, έτσι.
Είναι βαρετός, είναι άχρωμος, παίζει πάντα το ίδιο άνευρο, underachieving μπάσκετ. Δεν είναι τρολάρισμα, κριτική είναι. Είναι τόσο βαρετός που δε δίνει τροφή για τρολάρισμα.
Ο Ολυμπιακός χτίζει από την προπερασμένη χρονιά (όταν ο Μπαρτζώκας αντικατέστησε τον Κεμζούρα).
Ε καλά κι ο Παναθηναϊκός αν πετύχει του χρόνου θα λέμε ότι η φετινή χρονιά ήταν μέρος της οικοδόμησης, γιατί βελτιώθηκε ο Παπαγιάννης, πήρε χρόνο ο Ματζούκας κλπ.
Εσύ λες σε άλλο χθεσινό σου σχόλιο (που ήταν η αφορμή να σου γράψω ) ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι "πρόκληση για έναν παίκτη, μιας και θα θέλει να επιστρέψει στους τίτλους". Δηλαδή του χρόνου θα μπορεί να είναι καλύτερος από τον Ολυμπιακό που θα μπαίνει στην 4τη του χρονιά (της νέας του εποχής).
Δε βρίσκω σύνδεση ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη πρόταση, δεν κατάλαβα το επιχείρημα. Είπα ότι είναι πρόκληση να πας σε ομάδα που είναι στα κάτω της και κάνει προσπάθεια να επανέλθει. Αν "θα" μπορεί να είναι καλύτερος δεν το είπα. Αλλά είμαι πχ ο Καλάθης, έτσι κι αλλιώς θα επιστρέψω Αθήνα κάποια στιγμή, ναι μου κάνει κλικ να είμαι μέρος μιας αναγέννησης.
Για ένα 70% που διαρκώς θα φτωχοποιείται

Το ακούμε τουλάχιστον 100 χρόνια αυτό και συμβαίνει το αντίθετο, μαθηματικά εποδείξιμο. Αν το θες και με στατιστικά, ιδού:

Αλλά είναι άλλη συζήτηση αυτή, σε άλλο κομμάτι του φόρουμ.
- Εγώ στεναχώρια είδα στους Παναθηναϊκούς (απόλυτα εύλογο) η οποία ήταν η μαγιά για να περάσουν στον υπερενθουσιασμό (κι εσύ μαζί) της χθεσινής μέρας με Τσάβι, Νικ. Χεζόνια και δεν ξέρω ποιον άλλον.
Ρε συ συζήτηση κάναμε, θεωρητική και για πλάκα. Υπάρχει μια προοπτική (ελπίδα; φρούδα; μπορεί) ότι θα αυξηθεί το μπάτζετ και κάπως έτσι συζητάει ο κόσμος πώς θα μπορούσαν να ξοδευθούν τα έξτρα χρήματα που ανακοίνωσε ο "μαρμαρωμένος ιδιοκτήτης", δε θυμάμαι ποιος του το έβγαλε αυτό το παρατσούκλι, αλλά ήταν εξαιρετικό. Τώρα υπερνθουσιασμό λες και έγινα καλά ή βγήκαν οι φίλοι μου από τα κρατητήρια βασανιστηρίων, όχι δεν έχω. Παίζει να έχουμε περισσότερα λεφτά στο μπάκσετ, πώς θα τα ξοδεύατε είναι η φάση, σίγουρα είναι πιο ευχάριστη συζήτηση από το "θα βγούμε προτελευταίοι ή τελευταίοι";
Το θέμα με το μπάτζετ δεν θα έπρεπε να περιμένεις να το δεις;

Ναι φυσικά. Περιμένω, δεν έχω δέσει κόμπο τίποτε.
Ιδίως εσύ που μόλις χθες και προχθές έλεγες διαρκώς ότι ο Δ.Γ άλλα λέει και άλλα κάνει ( με άλλα λόγια, ωστόσο αυτό ήταν το "ρεζουμέ" σου).

Βρε δεν τον πιστεύω ούτε όταν λέει τι μέρα είναι, λέμε. Ούτε ΜΕρσεντές δεν πιστεύω ότι οδηγεί, που λέει ο λόγος.
Π.χ το μπάτζετ μπορεί να πάει σε άλλα επιπεδα με μια πώληση Παπατζόν και στη συνέχεια να μείνετε με έναν καλό Έλληνα. Και σε φάση που δεν παίζει ούτε ένας ελεύθερος καλός Έλληνας. Ας περιμένετε πρώτα και για το μπάτζετ.
Γιατί να περιμένουμε; Μην πέσουμε έξω και πέσει το χρηματιστήριο ; Συζήτηση κάνουμε επί των μεταγραφών τώρα που δε θα δούμε ματς μέχρι το Ευρωμπάσκετ. Μπορεί να γίνει κι αυτό που λες. Επιπλέον τώρα είναι η εποχή των μεταγραφών, ώρα μεταγραφολογίας. Αυτό που στο φόρουμ τα τόπικ των μεταγραφών είχαν περισσότερη κίνηση από αυτά των αγώνων εν μέσω σεζόν, ποτέ δεν το κατάλαβα.
Πέρσι τέτοιες εποχές το κλίμα εδώ ήταν ότι κρατάτε και Πάπι, και Νέντο και Χεζόνια και Μήτογλου. :wink: Κι ότι πάτε για Λορένζο, Χέρβεϊ κλπ
Καλά πήγε αυτό. :D
-* Πάμε λίγο στον ΠΑσκουάλ και στην περίφημη σειρά με την Μπαρτσελόνα που όπως λες είχε κι άλλους παράγοντας (εξωγενείς) που την βοήθησαν. Κι όντως είχε αλλά στο προτελευταίο παιχνίδι. Το πιο πιιθανό ήταν ότι κι εκείνο να έχανε, θα είχε τον πρώτο λόγο στο τελευταίο ως σαφώς καλύτερη ομάδα από εσάς.
Είναι εικασία αυτό που κάνω, αλλά στηρίζεται στο μπάσκετ που βλέπω από το 1985 και δώθε. Η καλύτερη ομάδα σε μια σειρά (ή σε ένα τουρνουά) θα έχει πάντα τον πρώτο λόγο.
Σε κάθε περίπτωση είχατε παίξει στα όρια των δυνατότητων σας, είχατε όντως αδικηθεί από τους γκρι, κι ήταν δουλειά του προπονητή όλο αυτό.
Συμφωνούμε. Δεν ήταν απλώς δουλειά του κόουτςέγινε και outcoached ο ΠΑσκουάλ. Η μεγάλη πριονοκορδέλα έπεσε στο πρώτο ματς πάντως με το καλάθι και φάουλ που πήρε πίσω μόνος του ο θεούλης με τα γκρι να είναι το κερασάκι στην τούρτα.
¨Ομως, δεν μπορούμε να μεταφέρουμε αυτούσιες τις σειρές κάθε χρονιάς για να δείξουμε πόσο καλός είναι ο ένας προπονητής ή ο άλλος.
Γενικώς ποιος είναι καλύτερος προπονητής όχι. Αλλά δεν μπορούμε να λέμε ότι κι ένας που ηττήθηκε κατά κράτος από τον άλλον σε σειρά "δε μπαίνει σε συζήτηση". Δεν μπαίνει σε συζήτηση, σε αγώνα μπήκε και έχασε κατά κράτος τη μάχη των πάγκων. Ας παίξουν άλλη σειρά να πάρει ρεβάνς.
Κι εξηγούμαι: Η Μπαρτσελόνα που πετύχατε, ήταν ήδη στην κάθοδό της, (2 ήττες μέτρησε στο φάιναλ φορ που προκρίθηκε) και δεν μπορεί να μπει στην ίδια πρόταση ούτε με τη Φενέρ (ιδίως αυτή) ούτε με τη Ρεάλ που αμφότερες σήκωσαν και κούπες εκείνες τις χρονιές.
Στη σειρά με τη Ρεάλ, που ήρθε κουτσή και χωρίς πλέι μέικερ, στο δεύτερο ματς ίσως είχαμε το πιο outcoaching παιχνίδι που έχω δει ποτέ στο ΟΑΚΑ. Ο Λάσο του έκανε πλάκα του Πασκουάλ. Και η κριτική στον Πασκουάλ πάντα εκεί ήταν, νομίζω ακόμη είναι ο ρέκορντμαν σε αποκλεισμούς με πλεονέκτημα έδρας στην Ευρωλίγκα.
Για το ματς με τη Φενέρ ευθύνη έχει και όλο το περιβάλλον στον Παναθηναϊκό (μαζί με τα ελληνικά ΜΜΜ) που τον είχαν χρίσει αδιαφιλονίκητο φαβορί κόντρα σε ομάδα με καλύτερους παίκτες και τον καλύτερο προπονητή στην ιστορία της διοργάνωσης.
Δεν φταίει κι ο Τσάβι σε αυτό;; Στο ότι δεν μάζεψε την ομάδα; Φταίει. ΑΛλά στον Παναθηναϊκό εκείνο ο Δ.Γ ασκούσε τεράστια επιρροή ακόμα, κι είχε παντού κόλακες.
Φαβορί δεν ήμασταν απέναντι σε εκείνη τη Φενέρ, ήταν σε μεγάλη άνοδο. Αλλά πάλι το κοουτσάρισμα ήταν κακό, αυτό κρίνω εγώ, όχι αν τους μάζεψε ή τους ξεμάζεψε ψυχολογικά, δεν ξέρω τι έλεγαν στα αποδυτήρια, ξέρω τι είδα τακτικά. Ήταν πολύ κακός για άλλη μια σειρά, όπως ήταν πολλές φορές στη Μπαρτσελόνα.
Ελπίζω να γίνει κουβέντα πάνω στα στοιχεία που παραθέτω
Ένα προς ένα απ' ό,τι βλέπεις.
και να έιμαστε λίγο πιο δίκαιοι με τις "¨σκούπες" που έφαγε τότε ο Τσάβι. Να κοιτάμε όλες τις παραμέτρους. Ακόμα κι όσοι δεν είστε υπέρ της διαλεκτικής. :wink:
Ποιος σου είπε ότι δεν είμεθα υπέρ της διαλεκτικής;

Εγώ είπα δυο πράγματα σαφέστατα:
- Ο Πεδουλάκης έφτασε πολύ πιο κοντά σε Φ4 από τον Τσάβι, fact
- Ο Πεδουλάκης στη μοναδική σειρά που συναντήθηκαν τον κέρδισε κατά κράτος, fact
- Ο Πεδουλάκης έφερε καλύτερους παίκτες από τον Τσάβι, και φαιναλφοράτους και με μπάτζετ της πλάκας, fact
- Το πρωτάθλημα του Πεδουλάκη με σκούπα με μειονέκτημα ήταν δυσκολότερο από του Τσάβι και για να σε προλάβω επειδή το είπες, όχι, δε θυμάμαι καμία διαμαρτυρία για τη διαιτησία, αντιθέτςω θυμάμαι το Μπαρτζώκα να λέει ότι το έχασαν δίκαια -και μπράβο του- ότι είχαν "αδειάσει" από το Φ4 και ότι τους επηρέασαν τα πρωτοσέλιδα περί ντοπαρίσματος.

Δεν είπα ότι είναι συνολικά καλύτερος προπονητής από τον Τσάβι. Αν ήταν, θα έβγαινε στην αγορά τώρα και θα του έδινε συμβόλαιο η Μπαρτσελόνα, που λογικά θα ονειρεύεται επιστροφή Τσάβι. Είπα ότι στον Παναθηναϊκό ήταν πιο επιτυχημένος κόουτς , ότι η καλύτερη χρονιά μετά Ζοτς ήταν επί Πεδουλάκη, ότι ο καλύτερος ρικρούτερ ήταν ο Πεδουλάκης. Άλλα προβλήματα έχει ο ΠΕδουλάκης (χοντρά μάλιστα) και γι αυτά δε βρήκε τις δουλειές που θα μπορούσε να έχει. Δικά του ήταν να τα λύσει, δεν τα έλυσε, θα δούμε πώς θα τα πάει ως τεχνικός διευθυντής, προσωπικά είμαι θετικός στην επιλογή του, θέλω να δω τον κόουτς που θα φέρει. Φοβάμαι ότι θα μείνουμε με το Σερέλη και θα πρέπει να κάνουμε υπομονή. Που δεν κάνουμε ποτέ. Όχι εμείς, αυτός που πρέπει. Δεν έχουμε b;asimoyw λόγους ελπίδας, απλά ελπίζουμε για να μην απελπιζόμαστε, που λέει και το κουβανικό ρητό.

Το κόλλημα σου με τον Πεδουλάκη δεν σε αφήνει να δεις τα πράγματα όπως είναι και σε φτάνει να γίνεις άδικο με τον Πασκουάλ.
Γι'΄αυτό και σου έκανα λόγο για την επιμονή σου στη λάθος ανάγνωση των τελικών της Α1. ( υπήρχε 20ρα, η τελευταία, φτάσαμε κοντά και στους 100 αλλά αυτά είναι τα ήσσονον. Το κυρίως είναι όταν κάποιος λέει για 1-3 ή και 2-3 και τελικά έρχεται 0-3, τότε το έχει"διαβάσει" λάθος. Αν κι η μεγάλη εικόνα δεν είναι αυτή, αλλά το ότι ήταν καθαρό, πως αν χρειαζόταν και πέντε νικηφόρα ματς σε αυτή τη σειρά, πάλι 0-5 θα είχαμε.).
Γιατί την συνέδεσα με το πως κατάπιες "αμάσητες" τις "βόμβες¨ (τζόυφιες) του Δ.Γ περί Χεζόνια.
Γιατί βλέπεις τον Πέδουλα ενεργό κι έχεις πείσει τον εαυτό σου ότι ¨κάτι καλό γίνεται εκεί δεν μπορεί."

Για την αυθαίρετη σύγκριση των σειρών με την σε καθοδική πορεία Μπαρτσελόνα, με μία εκ των καλύτερων ομάδων που έχουμε δει τα τελευταία 10 ή και 20 χρόνια στην ουσία δεν μου απαντησες.
Επιπλέον, η δουλειά του προπονητή, δεν είναι μόνο η τακτική ΄όπως λανθασμένα έχεις κι εσύ αλλά και άλλοι συμφορουμίτες εδώ. Είναι να "μαζέψει" να "εμπνεύσει" να μονιάσει όταν χρειαστεί ή να επιβάλει πειθαρχία.
Αν είχατε ασχοληθεί ενεργά με τον αθλητισμό θα ήταν άμεσα αντιληπτά τα όσα λέω.
Ε΄γω από αθλητισμό έρχομαι και σε αθλητισμό ξαναπάω σε 40 λεπτάκια. Κι η δουλειά μου είναι κι αυτή που σου περιγράφω.
Εδώ είμαστε για να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλον. Αυτή είναι και μια καθοριστική πτυχή της ζωής που αν θες μας κρατά νέους. Όχι τόσο στην εξωτερική μας όψη που για μένα είναι και κάπως μάταιο, αλλά στη φλόγα που οφείλει να καίει μέσα μας.

Γυρνώντας σε κείνες τις σειρές, ο Παναθηναϊκός όπως σου είπα αναλυτικά είχε υποτιμήσει τη Φενέρ. Δεν θυμάμαι αν εσύ ήσουν ένας από εμάς που θεωρούσαμε φαβορί τη Φενέρ ( ο @ παν24 σιγουρα, πιθανότατα κι οι @ Σωκράτης, @τζείσονκιντ13) αλλά το κλίμα τόσο στα ΜΜΕ (δεν την ξαναπατάω σήμερα :P ) αλλά κι εδώ ήταν ότι ο Παναθηναϊκός πάει βουρ για φάιναλ φορ.

Πάντως ότι και να κάνατε, το πολύ να τής κλέβατε ένα παιχνίδι. Και με τον Τσάβι να είχε κάνει στην εντέλεια ότι όφειλε να κάνει ένας προπονητής εντός κι εκτος πάρκέ. Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από τα παιχνίδια. Δεν παιζόταν η Φενέρ εκείνη.

Η Ρεάλ της επόμενης χρονιάς ήταν ένα κλικ χειρότερη από τη Φενέρ αλλά κι αυτή μια τρομερή ομάδα που εσείς με το ανεβασμένο μπάτζετ (για τα δεδομένα σας) δεν μπορούσατε να την πάρετε. Κι υπερπλήρης. Και με Λάσο στο τιμόνι που τότε ήταν ταβερνιάρης για το φόρουμ. :wink:

Αν είσασταν πιο τυχεροί με τις διασταυρώσεις θα είχατε πάει φάιναλ φορ. Τουλάχιστον μία φορά, εκείνη κόντρα στη Φενέρ.
Ο Τσάβι επιπλέον σάς γύρισε στις επιτυχίες στην Α1. Κι αυτός με σκούπα αν θυμάμαι καλά. Κι αυτός κόντρα σε ομάδα που είχε πάει τελικό Ευρωλίγκας.
Για τον τελικό του Πέδουλα, να μην ξεχνάς να αναφέρεις και τον τραυματισμό του Λο.

Τέλος, αν οι 2 ομάδες του Πέδουλα (κόντρα στην Μπάρσα) και του Τσάβι τις επόμενες 2 χρονιές, είχαν βρεθεί αντιμέτωπες, θα πέρναγε αέρα η ομάδα του Τσάβι. Άλλο μπάσκετ.
Και ως κερασάκι να σου πω ότι τις μεταγραφές των φαιναλφοράτων Σίνγκλετον, Τζέιμς και Μπουρούση δεν τις χρωστάτε στον Πέδουλα αλλα΄στον Δ.Γ. Ας του αναγνωρίσουμε κι εκείνου κάποιο θετικό.
Άσε που παίζει πολύ σοβαρά να τις είχε προτείνει ο ίδιος ο Δ.Γ. Βασικά να τις είχε επιβάλει. Όπως παίζει κι ο Πάρις Χίλτον να είναι μεταγραφή του Δ.Γ ("αυτός δυσκολέυει πολύ τους απέναντι" ). Τον είδε και σε σειρά που λογικά θα την παρακολούθησε ολόκληρη σταυρώνοντας δάκτυλα και ρίχνοντας καντήλια. :D

Είμαι βέβαιος ότι δεν πρόκειται να σε πείσω. Για τον Πεδουλάκη μιλάμε, οπότε κούφιες οι ελπίδες μου. Δεν το κάνω όμως για σένα, αλλά γιατί θεωρώ (και θεωρούσα και ΄τότε και το έλεγα) ότι η αντιμετώπιση στον ΠΑσκουάλ είναι (κι ήταν ) παντελώς άδικη κι αρκετά αμπάσκετη.
Καλό σου απόγευμα ρε Γιώργη και φεύγω πάλι να μπώ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. :P
Ελπίζω το βράδυ να έχει ακουστεί κάτι για τον Γκιλ και τον Ολυμπιακό (από την κεφαλή μου τα κατεβάζω- όντας "αουτσάιντερ" :banana: ).

basket72
Reactions:

Τρί Ιουν 21, 2022 7:43 pm

JohnnyPao έγραψε:
Τρί Ιουν 21, 2022 5:07 am
Εκανε ποσταρισμα παραμονής ο Νεντοβιτς στο ινστα νομιζω, δεν το κουνάει ρούπι. Φιλε basket72 ισως πέσεις μεσα του χρονου στο οτι θα φύγει :P. Το θεμα ειναι πλέον το πως θα τον πλαισιωσουμε στο 2, σίγουρα δεν θελει παιχτη στυλ Μεικον (που λογικά χαιρετα - αν και ανάποδα θα πρεπε να χει παει το πραγμα) αλλα ουτε και Σαντ Ρος, γιατί αν χτυπήσει ο Νεντο, που θα χτυπήσει, μένεις χωρις σκορ στο 2. Θες ενα 2/3αρι 3&D, εναν Kyle Kuric ιδανικα, εναν Causeur, εναν Weiler Babb ή στη χειρότερη εναν Adam Waczynski (ο τελευταίος πως τα πάει αμυντικα? Ξερει κανεις? Είναι καλύτερος του Axel Bouteille ας πουμε ή μπα?) , τετοιο στυλ παντως. Ωστε, στο 1 να μπορείς να φέρεις εναν Darius Thompson ή εναν Jerian Grant αν όχι τον Νικ μας. Παντως νομίζω λίγοι έχουν συνειδητοποιήσει ποσο καλη μεταγραφή ειναι ο Paris Lee.. αμα δείτε τους γαλλικούς τελικούς θα το καταλάβετε.

ΥΓ. Μιας και λέω γαλλικούς τελικούς, ο Bacon εκτος του 3, μονο στο 2 παιζει εδώ και τρία ματς, καθολου στο 4, το συζητουσα και στο τοπικ του οσφπ αυτο.

Αν μείνει ο Νέντο, τότε δεν πάτε για καλό προπονητή. Δεν ξέρω αν εγώ αυτή στη θέση σας θα το εκλάμβανα με χαμόγελο.
Άσε που βρήκες άνθρωπο. Όταν τελικά μείνει ο Σέρβος, θα βγω πρώτος- πρώτος να παραδεχθώ το λάθος μου.
Μπουσίντο το λέμε αυτό στα μονοπάτια που διαβαίνω κοντά, 4 δεκαετίες.

Στο μεταξύ ας περιμένουμε λέω εγώ. Γιατί και πέρσι τέτοιες μέρες θα κρατάγατε όλα τα αστέρια σας. Με κορδέλα.
Για τον Πολωνό πλάγιο έχω κάνει ένα ποστ πριν ένα 2μηνο. Τον βλέπω χρόνια. Αν δεν βαριέσαι ψάχτο. Στο μεταξύ, εντελώς στο φτερό μπήκα στα σπανιόλικα και απλως επικυρώνουν αυτό που ξέραμε κάπου έναν μήνα τώρα. Ότι ο Χεζόνια θα είναι παίκτης της Ρεάλ.
Και βέβαια το ήξερε κι ο Δ.Γ. :roll:

Εγώ για τα καλό σας γράφω σε αυτό το τόπικ. Όταν παίζουμε εμείς μεταξύ μας ή όταν παίζετε στην Ευρώπη θέλω να χάνετε. Τα έχουμε πει αυτά. Παντελονάτα ή και φουστανάτα μιας και περί ορέξεως το γνωστό ζαρζαβατικό.
Έφυγαααα. Επιστρέφω το βράδυ για καμιά υπαρκτή είδηση. :dribble:

Άβαταρ μέλους
yorgos

champion

Τρί Ιουν 21, 2022 7:48 pm

ΚΑλό σου βράδυ καλέ μου, διαφωνούμε, πάω κι εγώ σε δουλειά.

ΥΓ: Τη σειρά της Μπαρτσελόνα δεν τη συγκρίνουμε αυθαίρετα με κάτι άλλο. Συγκρίνουμε ευθέως τους δύο αντιπάλους προπονητές: ο Τσάβι με 20εκ έχασε τα αβγά και τα πασχάλια απέναντι στον Άρτζι των 5εκ. Μόνος σου το είπες το πώς προκρίθηκε η Μπαρτσελόνα.

ΥΓ2: Το έχεις ξαναγράψει για τη μεταγραφή του Τζέημς ότι την έκανε ο ΔΓ και σου έχω ξανγάψει ότι τα ίδια τα μέσα του ΔΓ την πίστωναν στον Πεδουλάκη. Αν την είχε κάνει ο ΔΓ, την επόμενη της απόλυσης με τη τζαμαρία θα μας το είχε τρίψει στη μούρη.

ΥΓ3: Από τη Ρεάλ τουλάχιστον το μπρέικ της έδρας δεν έγινε επειδή η Ρεάλ ήταν πληρέστατη. Χωρίς άσους είχε έρθει (κλασικά επί Πασκουάλ τραυματίζονταν αντίπαλοι κομβικοί παίκτες) με ένα 18χρονο Ντόνσιτς που είχε φάει το μπούλινγκ της αρκούδας, δεν μπορούσαν να περάσουν το κέντρο κι έχαναν 20-0 στο πρώτο ματς. Στο επόμενο λοιπόν δεύτερο ματς, ο Λάσο άλλαξε όλο το πλάνο, έπαιξε με τις αλλαγές, έβγαζε συνέχεια μα συνέχεια γωνιακά τρίποντα και μας διέλυσε στα ριμπάουντ με τις αλλαγές, έβγαινε Ταβάρες vs Καλάθης και Ράντολφ vs νάνων σε κάθε φάση. Η αντίδραση του Πασκουάλ ήταν μηδαμινή, το ματς χάθηκε ξεκάθαρα από τον πάγκο, όχι από καμία πληρότητα του αντιπάλου. Μετά στη ΜΑδρίτη επέστρεψαν Καμπάτσο Γιουλ κλπ, αλλά το πλεονέκτημα έδρας χάθηκε από απίστευτα νωθρή (έως μηδαμινή) αντίδραση του πράσινου πάγκου. Δεν είναι ανάλυση σειράς να λέμε "έλα μωρέ έτσι κι αλλιώς θα χάναμε, ήταν καλοί οι άλλοι". Να χάσουμε, αλλά χωρίς να πάρουν τα σώβρακα τακτικά, αυτό λέμε.

Γκιλ κολλάει φοβερά στον Ολυμπιακό. Μακάρι.

1
1 Εικόνα

Άβαταρ μέλους
A.CAB II

senior
Reactions: 321
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένος παίκτης: 3D
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos

Τρί Ιουν 21, 2022 9:09 pm

Γυρνάω από δουλειά και βλέπω ένα χαμό στα σχόλια. Λέω θα πήρε κανά παιχταρά ο νυν πρόεδρος/ινσταγκράμερ και γίνεται χαμός. Θα πήρε κανά Καλάθη και θα βαρέσανε το στάνταρ εγκεφαλικό οι 2-3 γνωστοί άγνωστοι :D Θα έφερε το Ζοτς πίσω. Θα έφερε τον κόουτς Bullet. Θα έκανε το Γιάνναρο το Μπουρούση Γενικό Αρχηγό με 10ήμερα συμβόλαια. Κάτι τέλος πάντων.

Αλλά τελικά έχουμε το κλασικό Πέδουλας vs Πασκουάλ.

Πάλι.

Η αλήθεια είναι ακριβώς ότι έγραψε ο Τρέισι πιο πάνω. Απλά οι αντιΠεδουλακικοί πολύ απλά δεν μπορούν να το χωνέψουν ενώ είναι τόσο απλό. Δεν πειράζει. Και το λέει ένας που θαυμάζει και τον Τσάβι (και τον έχει φουλ κράξει στην τραγική 3η χρονιά του) όπως και τον Πέδουλα (και τον έχει επίσης κράξει για την 3η του θητεία).

Κατά τα υπόλοιπα, όπως είπε στο περίπου και ο ΛΕΞ: Yorgo όρμα τους, "χάλασε" την εικόνα τους.

υγ. Ονουάκου βλέπω. Δεν πρόλαβα να τον γράψω πριν κανα δυο μέρες, αμέσως αυτός ο Άτζι να μου κλέψει την ιδέα και να βγαίνει να το παίζει καλός ρικρούτερ μετά.

3
1 Εικόνα 2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Hipster

nba
Reactions: 1184
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένη ομάδα: Panionios

Τρί Ιουν 21, 2022 9:12 pm

EXASFAIROS13 έγραψε:
Τρί Ιουν 21, 2022 7:15 pm

Η Μπάγερν του Τρινκιερι είχε πει ότι θέλει να καθιερωθεί στα μεγάλα σαλόνια( τοπ8 )με καινούργιο γήπεδο,μαγαζιά κλπ .Αν φεύγουν οι καλύτεροι της πχ Χιλλιαρντ δύσκολο το βλέπω...

https://basketnews.com/news-173890-bonz ... ccabi.html

0
Phys87

nba
Reactions: 824
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Ιουν 21, 2022 9:36 pm

A.CAB II έγραψε:
Γυρνάω από δουλειά και βλέπω ένα χαμό στα σχόλια. Λέω θα πήρε κανά παιχταρά ο νυν πρόεδρος/ινσταγκράμερ και γίνεται χαμός. Θα πήρε κανά Καλάθη και θα βαρέσανε το στάνταρ εγκεφαλικό οι 2-3 γνωστοί άγνωστοι :D Θα έφερε το Ζοτς πίσω. Θα έφερε τον κόουτς Bullet. Θα έκανε το Γιάνναρο το Μπουρούση Γενικό Αρχηγό με 10ήμερα συμβόλαια. Κάτι τέλος πάντων.

Πάλι.

Η αλήθεια είναι ακριβώς ότι έγραψε ο Τρέισι πιο πάνω. Απλά οι αντιΠεδουλακικοί πολύ απλά δεν μπορούν να το χωνέψουν ενώ είναι τόσο απλό. Δεν πειράζει. Και το λέει ένας που θαυμάζει και τον Τσάβι (και τον έχει φουλ κράξει στην τραγική 3η χρονιά του) όπως και τον Πέδουλα (και τον έχει επίσης κράξει για την 3η του θητεία).

Κατά τα υπόλοιπα, όπως είπε στο περίπου και ο ΛΕΞ: Yorgo όρμα τους, "χάλασε" την εικόνα τους.

υγ. Ονουάκου βλέπω. Δεν πρόλαβα να τον γράψω πριν κανα δυο μέρες, αμέσως αυτός ο Άτζι να μου κλέψει την ιδέα και να βγαίνει να το παίζει καλός ρικρούτερ μετά.
Για πες για Ονουακου για εμάς που δεν τον ξέρουμε..Ελπίζω να μην μας βγει Κιτσεν γιατί μια φορά ψωνίσαμε επι Πεδουλακη πάλι ως προπονητής όμως, και μας βγήκε μάπα το καρπούζι.

0
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion

Τρί Ιουν 21, 2022 9:48 pm

Phys87 έγραψε:
A.CAB II έγραψε:

Πάλι.

Για πες για Ονουακου για εμάς που δεν τον ξέρουμε..Ελπίζω να μην μας βγει Κιτσεν γιατί μια φορά ψωνίσαμε επι Πεδουλακη πάλι ως προπονητής όμως, και μας βγήκε μάπα το καρπούζι.
Τον άλλαξε με το Λάσμε, δε σε χάλασε. Μου αρέσει που από όλες τις αγορές του Πεδουλάκη σε χρονιά που η ομάδα τρύπησε το ταβάνι της θυμήθηκες μόνο τον Κουζίνα.

0

Phys87

nba
Reactions: 824
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Ιουν 21, 2022 9:53 pm

yorgos έγραψε:
Τρί Ιουν 21, 2022 9:48 pm
Phys87 έγραψε:

Τον άλλαξε με το Λάσμε, δε σε χάλασε. Μου αρέσει που από όλες τις αγορές του Πεδουλάκη σε χρονιά που η ομάδα τρύπησε το ταβάνι της θυμήθηκες μόνο τον Κουζίνα.
Δεν θυμάμαι να έχουμε κάνει άλλη μετεγγραφή απο Ισραήλ, γιαυτο. :peace:

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”