2022-2023-Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές

Συντονιστής: Captains

basket72
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Ιουν 25, 2022 12:25 am

Το δίδυμο Πίτερς με Παπατζόν (αν δεν την κάνει για ΝΒΑ που είναι βέβαια και το πιθανότερο, λόγω της ψηλής ρήτρας) που λέγαμε αυτές τις μέρες, θα μπορούσε να λειτουργήσει αν όμως γεμίζατε την περιφέρεια με δυνατούς/αθλητικούς και ψηλούς παίκτες.

Ο Λι είναι δύναμη και παίζει ως ψηλότερος αλλά θα χρειαστείτε δίπλα του έναν ψηλότερο από 1.95 και πάνω. Ο Τζ. Γκραντ είναι μια λύση, αν μείνει ελέυθερος από τη γεμάτη εκεί γύρω Αρμάνι. Ο Χόμσλι, ακόμα καλύτερα κι ας πάτε ρισκαδόρικα. Τον Λούντμπεργκ τον θέλει αυτός που τον πλάσαρε στα σαλόνια ( κι είναι κι η Παρτιζαν που έχει χρήμα και γκελ λόγω Ζοτς).
Στο 3 θα μπορείτε να στηρίξετε το κάπως αδύναμο ντουέτο των Πίτερς - Παπαγιάννη, με τον Παπαπέτρου.

Εγώ προτιμώ Ρούμπιτ για σας, αλλά επειδή οι μέρες περνάνε, και ο Πίτερς ακόμα κι ως ρολίστας θα βρει ομάδα (μαζί με ένα 700-800ρι) νομίζω ότι είναι καλή στιγμή.
Τυπιπκά είναι παίκτης του Χοσεάν, αλλά με το που υπογράψει ο Λεττονός, είναι σαφές ότι περισσεύει. Δίνει ριμπς, σουτ μέσης, μακρινής, καταθέτει ψυχή στο ζωγραφιστό και ξέρει πολύ μπάσκετ. Κι έχει και σοβαρές εμπειρίες από καλές ομάδες.
Αλλά τού λείπει αθλητικότητα/δύναμη και χάνει πίσω.

Αν, τώρα θέλετε να χτίσετε σοβαρή ομάδα σε βάθος χρόνου, δεν πάτε για έτοιμες λύσεις της μίας χρονιάς 'αντέ δύο, τύπου Ρούμπιτ ή Πίτερς, αλλά υπογράφετε τους Κορνελί και Σαμάρ και ψάχνετε κι έναν προπονητή που δουλεύει με νέους παίκτες.

Manos97

Reactions: 15
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Ιουν 25, 2022 1:51 am

Μέχρι αύριο η ανακοίνωση του Σφαιροπουλου..

0
Άβαταρ μέλους
Hipster

nba
Reactions: 1184
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένη ομάδα: Panionios

Σάβ Ιουν 25, 2022 2:06 am

Manos97 έγραψε:
Σάβ Ιουν 25, 2022 1:51 am
Μέχρι αύριο η ανακοίνωση του Σφαιροπουλου..
Πας ενα στοιχημα; :P

0
Άβαταρ μέλους
Quincy

allstar
Reactions: 1002
Αγαπημένος παίκτης: A. Iverson
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Σάβ Ιουν 25, 2022 2:15 am

basket72 έγραψε:
Σάβ Ιουν 25, 2022 12:25 am
Αν, τώρα θέλετε να χτίσετε σοβαρή ομάδα σε βάθος χρόνου, δεν πάτε για έτοιμες λύσεις της μίας χρονιάς 'αντέ δύο, τύπου Ρούμπιτ ή Πίτερς, αλλά υπογράφετε τους Κορνελί και Σαμάρ και ψάχνετε κι έναν προπονητή που δουλεύει με νέους παίκτες.
Σωστή η σκέψη, αλλά χωρίς χρήμα οι ξένοι δεν θα μείνουν. Η επένδυση αυτή αξίζει μόνο σε Έλληνες. Τεράστιο λάθος που χάθηκε ο Μήτογλου, εγώ θα τον έφερνα πίσω κι ας μην ξέρουμε τι θα γίνει ακόμα με το μπαν. Παπαγιάννης Παπαπέτρου και Μήτουγλου είναι μια πολύ καλή 3αδα βασικών για να χτίσεις πάνω εκεί μια ομάδα 5ετιας + τον όποιο πιτσιρικά κάνει το στεπ απ

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Quincy

allstar
Reactions: 1002
Αγαπημένος παίκτης: A. Iverson
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Σάβ Ιουν 25, 2022 4:08 am

yorgos έγραψε:
Παρ Ιουν 24, 2022 10:49 pm
Phys87 έγραψε:
Παρ Ιουν 24, 2022 10:36 pm
Τον καντερ σαν δεύτερο πεντάρι θα τον θέλαμε;
Ποιον Καντερ λέμε τωρα; Για να συνεννοουμαστε
Πάνε οι εποχές που ντρεπόσουν να ανεβάσεις ροστεράκι χωρίς 2-3 ΝΒΑερ μέσα γιατί θα σε λέγανε φτωχάντζα οι συμφορουμίτες. Στο παλιό φόρουμ όταν βαριόμουν σκάλιζα το αείμνηστο τόπικ μεταγραφών του Ολυμπιακού που αναρωτιόμασταν πόσο είναι το μπαι αουτ του Καρμέλο ξέρω γω και αν θα ταίριαζε στην ομάδα

Ον τοπικ τώρα δεν το βλέπω με καλό μάτι το ενδεχόμενο Σφαιρόπουλου. Εκτός του ότι παίζει μπάσκετ πολύ κοντά σε αυτό του Άρτζυ που δεν θα αρέσει στον κόσμο, νομίζω πως θα απολυθεί γρηγορότερα απ όλους λόγω του ερυθρόλευκου παρελθόντος. Ο Πιστιόλης ήταν ίσως ο ιδανικός τηρουμένων των αναλογιών, με το ρίσκο του νεοφώτιστου αλλά με potential. Δεν είναι καιρός βέβαια για μαθητευόμενους μάγους στον πάγκο του Παναθηναικού, αλλά δεν μου έρχεται και κάποιος πιο κατάλληλος στο μυαλό

1
1 Εικόνα
Phys87

nba
Reactions: 824
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Ιουν 25, 2022 9:59 am

Για τον Ενες Καντερ γράφω, καθώς όπως και ο Χεζονια έτσι και αυτός έχει δηλώσει ότι θέλει να παίξει στην ομάδα.

0
Tl45200445

junior
Reactions: 29

Σάβ Ιουν 25, 2022 10:14 am

Όπως καταλάβαμε από sdna ,εκ των εσω δηλαδή, το θέμα σφαιροπουλου τελειώνει, όχι που άρχισε και ποτε για να λέμε την αλήθεια. Τώρα οι επιλογές είναι:

Αλιμπιγιεβιτς ο οποίος προσωπικά δεν πιστεύω πως έχει δείξει κάτι, αφού και με την μπουρσασπορ δεν έκανε και κάτι, τα ματς τα πήρε και στον πόντο δλδ αν τα είχε χάσει και αυτα το όνομα του δεν θα έπαιζε με την καμία

Μιτροβιτς. Ο συγκεκριμένος από που πηγάζει ότι είναι καλος προπονητης; φέτος με την Μονακό δεν τα πήγε τόσο καλά και αν εξαιρέσουμε την περσινή σεζόν που πήρε το γιουροκαπ, δν νομίζω ότι έχει αποδείξει την αξία του

Εγω θα προτιμούσα επιλογές από νβα που να συνδέονται με την Ευρώπη και να μπορούν να δημιουργήσουν μια ομάδα έτοιμη για ευρωλιγκα όπως Μπατίστ, πιτινο, κοκοσκοφ. Ωστόσο η επιλογή ραντονιτς καθαρά πασκετικα νομίζω ειναι η καλύτερη από της επιλογές της Ευρώπης. Ο ερυθρός έπαιξε πολύ καλό μπασκετ φέτος με λίγο μπατζετ έφτιαξε ένα από το πιο ισορροπημενα συνολα

0
basket72
Reactions:

Σάβ Ιουν 25, 2022 11:00 am

Tl45200445 έγραψε:
Σάβ Ιουν 25, 2022 10:14 am
Όπως καταλάβαμε από sdna ,εκ των εσω δηλαδή, το θέμα σφαιροπουλου τελειώνει, όχι που άρχισε και ποτε για να λέμε την αλήθεια. Τώρα οι επιλογές είναι:

Αλιμπιγιεβιτς ο οποίος προσωπικά δεν πιστεύω πως έχει δείξει κάτι, αφού και με την μπουρσασπορ δεν έκανε και κάτι, τα ματς τα πήρε και στον πόντο δλδ αν τα είχε χάσει και αυτα το όνομα του δεν θα έπαιζε με την καμία

Μιτροβιτς. Ο συγκεκριμένος από που πηγάζει ότι είναι καλος προπονητης; φέτος με την Μονακό δεν τα πήγε τόσο καλά και αν εξαιρέσουμε την περσινή σεζόν που πήρε το γιουροκαπ, δν νομίζω ότι έχει αποδείξει την αξία του

Εγω θα προτιμούσα επιλογές από νβα που να συνδέονται με την Ευρώπη και να μπορούν να δημιουργήσουν μια ομάδα έτοιμη για ευρωλιγκα όπως Μπατίστ, πιτινο, κοκοσκοφ. Ωστόσο η επιλογή ραντονιτς καθαρά πασκετικα νομίζω ειναι η καλύτερη από της επιλογές της Ευρώπης. Ο ερυθρός έπαιξε πολύ καλό μπασκετ φέτος με λίγο μπατζετ έφτιαξε ένα από το πιο ισορροπημενα συνολα

Ο Μίτροβιτς τα έχει πάει καλά ως πολύ καλά και στην πρώτη του θητεία στους φοροαπαλλαγμένους που από βου Γαλλίας πήραν πρωτάθλημα.
Στη Βιλεμπάν επίσης παρουσίασε με το περίπου... τίποτε αξιόμαχο σύνολο, με παίκτες που "περπάτησαν" στην Ευρωλίγκα έκτοτε, και πέρσι με τη Μονακό πήρε ένα Ευρωκάπι, τη στιγμή που κανείς δεν την περίμενε και κόντρα σε πιο πλούσιες ομάδες.
Φέτος έφυγε γιατί τον νικησε ο μεγαλύτερος "ροκανιστής προπονητικής καρέκλας" στην Ευρώπη.
Και πήγε ο Ομπράντοβιτς ( τον κολακεύει η συνεπωνυμία :) ) που έχουμε ξαναπεί ότι δεν βλέπουμε να βγάζει όλη τη χρονιά. Τι έκανε ο Ομπράντοβιτς; Έδωσε τα κλειδια στον Τζέιμς. Να κάνει ότι θέλει και να τους βάζει να παίζουν ατομική άμυνα χάρη στα ασύγκριτα για Ευρωλίγκα προσόντα τους. Γιατί η Μονακό φέτος είχε ροστεράρα. Και φουλ έξτρα ποιοτικό και με βάθος.

Αν έρθει ο Μίτροβιτς είναι καλή εξέλιξη. Τώρα, η μακροημέρευση τού, δεν άπτεται των επιλογών/αποφάσεων του.
Κι αν έρθει τελικά, μπορεί να ξαναγίνει κουβέντα για Νέντο και ΆΡτζι. Γιατί ο Μίτροβιτς επιλέγει τους παίκτες ο ίδιος. Και τα πάει και μια χαρά. Μην πάμε πολύ μακριά. Ντιάλο ας πούμε.

basket72
Reactions:

Σάβ Ιουν 25, 2022 11:08 am

Quincy έγραψε:
Σάβ Ιουν 25, 2022 2:15 am

Σωστή η σκέψη, αλλά χωρίς χρήμα οι ξένοι δεν θα μείνουν. Η επένδυση αυτή αξίζει μόνο σε Έλληνες. Τεράστιο λάθος που χάθηκε ο Μήτογλου, εγώ θα τον έφερνα πίσω κι ας μην ξέρουμε τι θα γίνει ακόμα με το μπαν. Παπαγιάννης Παπαπέτρου και Μήτουγλου είναι μια πολύ καλή 3αδα βασικών για να χτίσεις πάνω εκεί μια ομάδα 5ετιας + τον όποιο πιτσιρικά κάνει το στεπ απ
Ο Παναθηναϊκός είχε μια καλή ευκαιρία να χτίσει ομάδα με το που αποσύρθηκε (μερικώς...) ο Δ.Γ.
Να πάρει νέους, Έλληνες και ξένους (ξένους ας έπαιρνε και 2 έμπειρους για να βγαίνουν μπροστά κι οι υπόλοιποι, νέοι).
Δεν το έκανε.
ΤΟ περασμένο καλοκαίρι έκανε σωστή κίνηση με τον Πρίφτη. Δεν την στήριξε.

Φέτος, αυτό πρέπει να κάνει. Να πάει 3 νέους ξένους με 2ετεςή 3ετές ( Σαμάρ, Χόμσλι και Κορνελί- που δεν είναι ακριβώς νέος αλλά θα πρωτολανσαριστεί στην Ευρωλίγκα)
να κρατήσει τον άλλο σχετικά νέο, τον Μέικον, και να πάει και για 2 ή και 3 Ευρωλιγκάτους ξένους. Και για τον Κώστα τον Αντ.

Και να "κοιτάξει" τη μεθεπόμενη χρονιά. Χωρίς κανένα άγχος/πίεση. Αν γινόταν αυτό, μπορεί κι από του πουθενά να μάζευε καρπούς ακόμα και φέτος προς τα τέλη, (κι ας μην αυτός ο στόχος).

Αυτά. Και καλή τύχη....

HackerBaby

euroleague
Reactions: 891
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Doncic
Προειδοποιήσεις: 5

Σάβ Ιουν 25, 2022 12:21 pm

Να θυμίσω τα εξής γιατί βλέπω λίγο περίεργα σχόλια και δεν καταλαβαίνω.

1) Η πλειοψηφία των φίλων της ομάδας δεν καίγεται για τίτλους και δεν βρίσκεται σε κατάσταση πανικού . Φάνηκε και από το ότι έχασε τόσες φορές φέτος μέσα έξω η ομάδα και δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ από τη μεριά του κόσμου. Ο κόσμος είναι χορτασμένος τόσα χρόνια και το μόνο που θέλει είναι να δει όμορφο μπάσκετ .Και αν νομίζουν ότι έχει κάποιος έχει δια βίου συμβόλαιο με την επιτυχία τότε θα αναθεωρήσουν.

2) Ας κρατάνε κάποιοι μικρό καλάθι και στα λόγια και στη γενικότερη στάση τους γιατί αυτοκρατορίες με ένα σερί double και final 4 δεν υφίστανται.

3) Ο ΔΓ θα αναγκαστεί να σκεφτεί ένα πιο μακροπρόθεσμο πλάνο όταν φάει τα άκυρα που θα φάει αυτό το καιρό. Δεν θα έχει επιλογή.

3
3 Εικόνα
basket72
Reactions:

Σάβ Ιουν 25, 2022 12:57 pm

HackerBaby έγραψε:

1) Η πλειοψηφία των φίλων της ομάδας δεν καίγεται για τίτλους και δεν βρίσκεται σε κατάσταση πανικού . Φάνηκε και από το ότι έχασε τόσες φορές φέτος μέσα έξω η ομάδα και δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ από τη μεριά του κόσμου. Ο κόσμος είναι χορτασμένος τόσα χρόνια και το μόνο που θέλει είναι να δει όμορφο μπάσκετ .Και αν νομίζουν ότι έχει κάποιος έχει δια βίου συμβόλαιο με την επιτυχία τότε θα αναθεωρήσουν.

2) Ας κρατάνε κάποιοι μικρό καλάθι και στα λόγια και στη γενικότερη στάση τους γιατί αυτοκρατορίες με ένα σερί double και final 4 δεν υφίστανται.

3) Ο ΔΓ θα αναγκαστεί να σκεφτεί ένα πιο μακροπρόθεσμο πλάνο όταν φάει τα άκυρα που θα φάει αυτό το καιρό. Δεν θα έχει επιλογή.
-Επειδή το σχόλιο σου ακολουθεί το δικό μου, θα ήθελα να μου πεις που εντοπίζεις το "περίεργο" στα γραφόμενά μου. Αν το εντοπίζεις φυσικά- γιατί μπορεί να μην αναφέρεσαι σε μένα.

-Αν όντως αναφέρεσαι σε μένα, δεν ψήνομαι με αυτοκτρατορίες. Μην σου πω ότι είμαι κι απέναντι κι ας περιλαμβάνουν και την ομάδα που κατά τύχη ακολούθησα από μικρός και αν είχα δυνατότητα να επιλέξω τώρα, δεν θα ακολουθούσα ποτέ κάποια από τις λεγόμενες "μεγάλες" ομάδες.

- Σχετικά με την ομάδα σου, αυτό λέω κι εγώ. Να κοιτάξει μακροπρόθεσμα. Το έχω πει αρκετές φορές παλιότερα και για τη δική μου την ομάδα.
Αλλά είναι πολύ μα πολύ δύσκολο στην περίπτωσή του Δ.Γ.

Άβαταρ μέλους
Hipster

nba
Reactions: 1184
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένη ομάδα: Panionios

Σάβ Ιουν 25, 2022 1:06 pm

HackerBaby έγραψε:

Αυτοκρατοριες στον αθλητισμο, μονο σε αρρωστα χουλιγκανικα μυαλα χτιζονται, πουθενα αλλου.
Οι αντιπαλοι σας ειναι, απλα ,μπροστα μπασκετικα 2 χρονια.
Μακαρι να ισχυει το 3 , απλα δεν μπορει απο ιδιοσυγκρασια να το κανει. Αν παρει κανα Πιτινο (τυχαιο το ονομα) στην θεση του Πεδουλακη, του δωσει ικανο μπατζετ ,3 χρονια και δεν μπλεκεται στην ομαδα, μπορει και τον δευτερο χρονο να χτυπαει και πρωταθλημα. Φετος δεν το χτυπησε ποτε αν δεν κανω λαθος και μεχρι τωρα, ουτε για του χρονου δειχνει πιθανο. Αν ειχατε εστω προπονητη θα μπορουσαμε να κανουμε μια στοιχειωδη κουβεντα γι αυτο, αλλα δεν.
Για να μπω στην κουβεντα των αυτοκρατοριων, η Ρωμη δεν χτιστηκε σε μια μερα. :)

0
djibriliant

euroleague
Reactions: 106

Σάβ Ιουν 25, 2022 1:55 pm

HackerBaby έγραψε:

Ωραίος! Ήθελα μέρες να γράψω παρόμοιες σκέψεις αλλά δεν τις έγραψα γιατί δεν μπορούσα να τις εκφράσω με τόσο εξευγενισμένο τρόπο.. :dribble: :dribble:

0
JohnnyPao

champion
Reactions: 2457
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 2

Σάβ Ιουν 25, 2022 2:31 pm

😉😉

0
Phys87