2022-2023-Ολυμπιακός - Μεταγραφές και προτάσεις

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4308
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Ιούλ 09, 2022 12:21 pm

Giwrgos_AEK έγραψε:
Σάβ Ιούλ 09, 2022 11:56 am
Οπότε το ροστερ παει κάπως ετσι

1: Σλούκι, Γουόκαπ, Λούντζης
2: Κανααν, Λάρυ
2,3: Μακ Κίσσικ
3: Παπανικολάου
4: Βεζένκοφ, Πίτερς
4,5: Μπολομπόι
5: Φαλ, Κώστας
Εγώ δε βλέπω πώς δεν είναι αναβαθμισμένο σε σχέση με πέρυσι. Έως πολύ αναβαθμισμένο, έγιναν εξαιρετικές προσθήκες απέναντι στα πιο αδύναμα κομμάτια του παζλ, με εξα΄ρεση τον ΝΤόρσεϊ που δεν ήταν επιλογή της ομάδας να φύγει. Δε νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα στην άμυνα ο Κανάαν και στην επίθεση είναι θέμα του Μπαρτζώ πόσες ελευθερίες θα δώσει (που δίνει, αλλά έχει κι ένα όριο).

4
4 Εικόνα
Οι επτά αδελφές, μια ξαδέρφη και η Ντάκα

https://tinyurl.com/4w6mec8d
Rice

senior
Reactions: 345

Σάβ Ιούλ 09, 2022 12:54 pm

Και εγώ νομίζω ότι είναι αναβαθμισμένο το ρόστερ σε σχέση με πέρσι,αρκεί βέβαια να παραμείνει ο Σασα.Τη χρόνια που μας πέρασε αντιμετωπίζαμε αρκετά προβλήματα όταν έμπαινε η second unit με Μαρτιν και Πρίντεζη.Είχαμε αρκετά θέματα στην αμυνα και κυρίως στα ριμπάουντ.Τώρα αν παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους Μπολομποι και Πίτερς θα είμαστε πολύ καλύτεροι.

2
2 Εικόνα
austerity_blues
Reactions:

Σάβ Ιούλ 09, 2022 1:02 pm

ξεκάθαρα αναβαθμισμένο το ρόστερ, απλά πάρε και ένα αναπληρωματικό τριάρι βρε αδερφέ, έστω για τα μάτια του κόσμου. ας είναι και ο Ρογκαβόπουλος, ας είμαι κι εγώ :D

Άβαταρ μέλους
Hipster

nba
Reactions: 1184
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένη ομάδα: Panionios

Σάβ Ιούλ 09, 2022 1:09 pm

austerity_blues έγραψε:
ξεκάθαρα αναβαθμισμένο το ρόστερ, απλά πάρε και ένα αναπληρωματικό τριάρι βρε αδερφέ, έστω για τα μάτια του κόσμου. ας είναι και ο Ρογκαβόπουλος, ας είμαι κι εγώ :D
Κατι θα παρετε , δεν μπορει. Δεν βγαινει ροστερ με 12 παιχτες και ενα- δυο εφηβους.
Απο την στιγμη που ο ΚΑΕικος Διαμαντοπουλος μιλησε και για 7 ξενο, σημαινει πως παιζει σοβαρα μια τετοια ιδεα.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 6693
Αγαπημένη θέση: SG, C
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 2

Σάβ Ιούλ 09, 2022 1:10 pm

Ειδικα αν μιλαμε οτι περσι ο μαρτιν εκτος απο 5 ματς δεν βλεποταν η ηταν τραυματιας και στην ουσια παιζαμε με 1 4ρι και 1 5ρι ολη την χρονια με κατι αναλαμπες του λιβιο τοτε η αναβαθμιση ειναι τεραστια..ο σασα και ο φαλ δεν θα χρειαζεται να παιζουν στα κοκκινα και θα ειναι καλυτεροι συν μπολομποι πιτερς που προσθετουν ακριβως οτι ελειπε περσι.ο μπολομποι εχει περασει πολυ στα ψηλα,μαλιστα καποιοι τον βγαζουν και ιδιο η χειροτερο απο μαρτιν..Πονταρω οτι οι ιδιοι τον μαρτη θα παρακαλανε για ανανεωση :D

Ερωτηματικο για μενα ο καναν και πως θα συνυπαρξει με τον μπαρτζωκα και τον σλουκα..θα παει το καντηλι συννεφο αν αντι να μοιραζει μπαλα αυτος τραβαει σουτ απο τα 10μετρα :roofl: Παντως απο τον ντορσει των πλει οφ και του φαιναλ 4 θα ειναι καλυτερος..
Σε κρισιμα ματς προφανως προτιμω τον καναν,αλλη εμπειρια αλλα κοχονες και clutchness..Υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα παντως να εχουμε και τους 2 σε καποια φαση :D

0
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion

Σάβ Ιούλ 09, 2022 1:14 pm

austerity_blues έγραψε:
Λογικά κάτι θα πάρουν, κάτι σε Πέτγουεϊ, δηλαδή φτηνό, μάλλον από ομάδα χαμηλότερης δυναμικότητας, που να μπορεί να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες ανάγκες και να μην έχει και πολλές απαιτήσεις, και με καλό χαρακτήρα, απαραίτητο για τέτοιους ρόλους. Αυτό βρίσκεται εύκολα, ακόμη και πολύ πιο αργά μέσα στη σεζόν. Πχ από τους κομμένους του ΝΒΑ. Δεν είναι τίποτε το δύσκολο.

Το Ρογκαβόπουλο τον έχω δει πολύ λίγο. Δεν έχω άποψη αν κάνει για τέτοιο επίπεδο ή αν θέλει να πάει σε ομάδα με τόσο μικρό ρόλο, εγώ στη θέση του δε θα πήγαινα. Ούτε στη θέση του Κώστα θα πήγαινα, αλλά ίσως να έχει πειστεί κι από τη -δεδομένη- ικανότητα του Μπαρτζώκα να βελτιώνει ψηλούς. Το θέμα είναι ότι οι ψηλοί αυτοί έπαιζαν και μάλιστα πολύ. Ο Κώστας δέχεται να παίζει πχ 6-7 λεπτά έστω και στην ομάδα της καρδιάς του; Χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα; Δεν ξερω.

0

Άβαταρ μέλους
Hipster

nba

Σάβ Ιούλ 09, 2022 1:15 pm

shaq7 έγραψε:

Παντως απο τον ντορσει των πλει οφ και του φαιναλ 4 θα ειναι καλυτερος..
Σε κρισιμα ματς προφανως προτιμω τον καναν,αλλη εμπειρια αλλα κοχονες και clutchness.
Παραθετω απο σημερινη συνεντευξη Καιμακογλου περι Κααναν

Τι πρέπει να βελτιώσει;

«Για μένα την διάρκειά του σε μία σεζόν, από την άποψη ότι δεν είναι πολύ σταθερός στο υψηλό επίπεδο απόδοσής. Σε μας ήταν εξαιρετικός και τις δύο χρονιές μέχρι τον Δεκέμβρη και μετά ίσως να επέδρασε μία μορφής πνευματική κόπωση και κατέβασε ρυθμούς. Γιατί αν δεις το σώμα του, δεν υπάρχει! Εγώ τον φώναζα “baby Hulk”!»

Πηγη https://www.gazzetta.gr/basketball/euro ... -baby-hulk

3
3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion

Σάβ Ιούλ 09, 2022 1:33 pm

Κορμάρα είναι, από τις λίγες, και με φοβερές αντοχές. Δεν είχα προσέξει σε στατιστικά την πτώση του μετά το Δεκέμβριο αλλά ακόμη και μέσα στο ίδιο παιχνίδι, ως τρελοκομείο που είναι, μπορεί να βάλει 14π σε μια περίοδο και πριν ή μετά να έχει 0/7.

Το θέμα δεν είναι τόσο αν θα παίρνει τρελές προσπάθειες (λογικά κάποιες θα παίρνει). Είναι σε τι σημεία θα τις παίρνει, που για μένα είναι και το μεγαλύτερό του μειονέκτημα, αλλιώς επιθετικά είναι καλύτερος από το Ντόρσεϊ και αμυντικά σε κάπια καλύτερος, σε κάποια χειρότερος, ίσως στη ζυγαριά να είναι ίσα ή λίγο χειρότερος. Αλλά η ομάδα κερδίζει με 4π, μένουν 36'' και κάνει σουτ από τη σέντρα στο τρίτο δευτερόλεπτο της επίθεσης, θα είναι για ξύλο. Είναι και θέμα κόουτς; Είναι, αλλά και στην Ουνίξ τον Πρίφτη είχε, που δεν είναι του αναρχοαυτόνομου, και πάλι έκανε τέτοια με συνπεή σχιζοφρένεια. Αν τα κόψει, είναι πολύ καλή μεταγραφή. Αν όχι, θα κάθεται στον πάγκο στα κρίσιμα και θα μπαίνει καθαρά ως ανακατωσούρας, στο οποίο είναι πολύ καλός. ΠΑρεμπιπτόντως, επειδή γράφτηκε, διείσδυση έχει, αλλά εκεί ξεχνάει να πασάρει (σε άλλες φάσεις όχι, αλλά στο δεύτερο βήμα τυφλώνεται).

Για μένα τα πόδια του είναι τρελό + στην άμυνα, ό,τι κι αν λένε. Χρειάζεται ένας τέτοιος, πολύ μάλιστα. Hustler που σε κάνει και λαχανιάζεις, με τρομερές αντοχές.

0

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 6693
Αγαπημένη θέση: SG, C
Προειδοποιήσεις: 2

Σάβ Ιούλ 09, 2022 1:42 pm

Hipster έγραψε:
shaq7 έγραψε:

Σε κρισιμα ματς προφανως προτιμω τον καναν,αλλη εμπειρια αλλα κοχονες και clutchness.

Τι πρέπει να βελτιώσει;

«Για μένα την διάρκειά του σε μία σεζόν, από την άποψη ότι δεν είναι πολύ σταθερός στο υψηλό επίπεδο απόδοσής. Σε μας ήταν εξαιρετικός και τις δύο χρονιές μέχρι τον Δεκέμβρη και μετά ίσως να επέδρασε μία μορφής πνευματική κόπωση και κατέβασε ρυθμούς. Γιατί αν δεις το σώμα του, δεν υπάρχει! Εγώ τον φώναζα “baby Hulk”!»

στην ουνιξ βεβαια τι κινητρο να χε μετα τον δεκεμβρη ..θεωρω παντως οτι τα τοσα χρονια ΝΒΑ θα τον βοηθησουν αν τυχον και παμε πλειοφ φ4.

0
Άβαταρ μέλους
Hipster

nba

Σάβ Ιούλ 09, 2022 1:43 pm

yorgos έγραψε:
Σάβ Ιούλ 09, 2022 1:33 pm
Κορμάρα είναι, από τις λίγες, και με φοβερές αντοχές. Δεν είχα προσέξει σε στατιστικά την πτώση του μετά το Δεκέμβριο αλλά ακόμη και μέσα στο ίδιο παιχνίδι, ως τρελοκομείο που είναι, μπορεί να βάλει 14π σε μια περίοδο και πριν ή μετά να έχει 0/7.

Το θέμα δεν είναι τόσο αν θα παίρνει τρελές προσπάθειες (λογικά κάποιες θα παίρνει). Είναι σε τι σημεία θα τις παίρνει, που για μένα είναι και το μεγαλύτερό του μειονέκτημα, αλλιώς επιθετικά είναι καλύτερος από το Ντόρσεϊ και αμυντικά σε κάπια καλύτερος, σε κάποια χειρότερος, ίσως στη ζυγαριά να είναι ίσα ή λίγο χειρότερος. Αλλά η ομάδα κερδίζει με 4π, μένουν 36'' και κάνει σουτ από τη σέντρα στο τρίτο δευτερόλεπτο της επίθεσης, θα είναι για ξύλο. Είναι και θέμα κόουτς; Είναι, αλλά και στην Ουνίξ τον Πρίφτη είχε, που δεν είναι του αναρχοαυτόνομου, και πάλι έκανε τέτοια με συνπεή σχιζοφρένεια. Αν τα κόψει, είναι πολύ καλή μεταγραφή. Αν όχι, θα κάθεται στον πάγκο στα κρίσιμα και θα μπαίνει καθαρά ως ανακατωσούρας, στο οποίο είναι πολύ καλός. ΠΑρεμπιπτόντως, επειδή γράφτηκε, διείσδυση έχει, αλλά εκεί ξεχνάει να πασάρει (σε άλλες φάσεις όχι, αλλά στο δεύτερο βήμα τυφλώνεται).

Για μένα τα πόδια του είναι τρελό + στην άμυνα, ό,τι κι αν λένε. Χρειάζεται ένας τέτοιος, πολύ μάλιστα. Hustler που σε κάνει και λαχανιάζεις, με τρομερές αντοχές.
Αναφερετε και σ αυτα ο Καιμακογλου. Μην τα λεω εγω και νομιζουν πως εχω κατι με τον παιχτη. Ειναι καλος παιχτης, με συγκεκριμενες αδυναμιες και συγκεκριμενα θετικα οπως ηταν και ο Ντορσευ. Ειναι θεμα των προπονητων να υπερτονισουν τα θετικα του και να καλυψουν τις αδυναμιες του. Παντως μην τρελλαθουμε, μιλαμε για παιχτη απο τα πανω ραφια για Ευρωπη. Ισως οχι το ψηλοτερο , αλλα βαζεις ενα σκαλοπατακι για να τον κατεβασεις. :)

Πχ για την αμυνα λεει

Στην άμυνα πως είναι;

«Δεν είναι κακός! Θεωρώ ότι είναι καλύτερος στην άμυνα απέναντι στην μπάλα, μαρκάροντας τον δημιουργό, παρά off screen! Γιατί παρ' ότι είναι γρήγορος κι εκρηκτικός, πολλές φορές χάνεται! Ξεχνιέται λίγο ή κολλάει στο screen, γιατί έχει μεγάλες πλάτες και είναι φαρδύς, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να περάσει ώμο με ώμο, αλλά είναι θετικός στην άμυνα με επαφή. Πολλές φορές στις αλλαγές που παίζαμε, επειδή έχει χαμηλό κέντρο βάρος, ακολουθούσε και πολλές φορές πήγαινε και στην τάπα. Σε γενικές γραμμές, κανένας προπονητής δεν θα τον χαρακτήριζε “τρύπα” πίσω.»

1
1 Εικόνα
austerity_blues
Reactions:

Σάβ Ιούλ 09, 2022 1:45 pm

shaq7 έγραψε:
στην ουνιξ βεβαια τι κινητρο να χε μετα τον δεκεμβρη ..θεωρω παντως οτι τα τοσα χρονια ΝΒΑ θα τον βοηθησουν αν τυχον και παμε πλειοφ φ4.
θεωρητικά τεράστιο. μέχρι τέλη Φλεβάρη που ξεκίνησε ο πόλεμος η Ούνιξ είχε σοβαρές αξιώσεις για 8άδα (δε θυμάμαι ακριβώς τη θέση της). βάλε και VTB μέσα, μαζεύονται πολλά κίνητρα.

Rice

senior
Reactions: 345

Σάβ Ιούλ 09, 2022 1:48 pm

Hipster έγραψε:
shaq7 έγραψε:

Τι πρέπει να βελτιώσει;

Το διάβασα και εγώ και με προβλημάτισε είναι η αλήθεια το ότι έπεσε η απόδοση του από το Δεκέμβρη και μετά.Βέβαια ο Κανααν ένα παιδί που μεγάλωσε στο Μισισιπή,στο Καζάν ακόμα και ο καιρός μπορεί να επηρέαζε τη ψυχολογία του γιατί σωματικά από ότι λέει ο Καϊμακόγλου δεν έχει πρόβλημα.

Τα θετικά είναι ότι όλοι μιλάνε για έναν καλό χαρακτήρα που έχει και οικογένεια που σημαίνει ότι δεν θα τον ψάχνουμε στα κλαμπ της παραλιακής.
Η μεγαλύτερη αισιοδοξία μου για αυτόν πηγάζει απο τον Μπαρτζώκα ,που κακά τα ψέματα, έχει τον τρόπο του ο άτιμος με τους Αμερικάνους,ξέρει να τους διαχειρίζεται και να παίρνει το καλύτερο απο αυτούς.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
lefpan

nba
Reactions: 1919
Αγαπημένος παίκτης: Ζάρκο, Fast Eddie
Προειδοποιήσεις: 4

Σάβ Ιούλ 09, 2022 1:52 pm

Hipster έγραψε:

Τι πρέπει να βελτιώσει;

Να σημειωθεί πως ο Καϊμακόγλου είναι από τους λίγους μπασκετμπολίστες που ήξερε πολλά καντάρια μπάσκετ.
Όπως είχε πει, μάλιστα, ο Μπαρτζώκας πέρυσι για τον Καϊμακόγλου: «Ήταν σαν πόιντ γκαρντ στο σώμα ενός φόργουορντ. Σαν τον προπονητή της ομάδας στο παρκέ. Δεν ξέρω αν θέλει να το κάνει, αλλά νομίζω θα ήταν ένας καλός προπονητής».

Αυτό σημαίνει ότι ξέρει τι λέει.
Το θέμα είναι, αν εμείς ξέρουμε να το διαβάσουμε.
Αυτό που διαβάζω εγώ είναι ότι ο Κάνααν από τον Δεκέμβρη και μετά πετάει χαρταετό.

0
I never thought there were corners in time
Till I was told to stand in one
Άβαταρ μέλους
Hipster

nba

Σάβ Ιούλ 09, 2022 1:55 pm

austerity_blues έγραψε:
Σάβ Ιούλ 09, 2022 1:45 pm
shaq7 έγραψε:
θεωρητικά τεράστιο. μέχρι τέλη Φλεβάρη που ξεκίνησε ο πόλεμος η Ούνιξ είχε σοβαρές αξιώσεις για 8άδα (δε θυμάμαι ακριβώς τη θέση της). βάλε και VTB μέσα, μαζεύονται πολλά κίνητρα.
Κοιτα, παιχτη με σταθεροτητα στα καλα κομματια του Κααναν επιθετικα ή δεν θα μπορουσε να τον πληρωσει Ο Ολυμπιακος ειτε θα ηταν ακομα στην αλλη πλευρα.
Με συμβολαιο κατω απο μυριο στην Ευρωπη για εναν 31 χρονο "αγοραζεις" και τα καλα και τα κακα του.
Η διαφορα με τον Ντορσευ δεν ειναι τεραστια στο σημερα. Απλα ο Ντορσευ ειναι μικροτερος, με ελληνικο διαβατηριο και αρκετα ψηλοτερος ωστε να μην προσπαθει καποιος να τον σημαδεψει στην αμυνα. Αλλα απ την στιγμη που ηθελε να παει Αμερικη, εντ οφ στορυ.
Για μενα ηταν καλυτερη περιπτωση και απο Γκριγκονις που εχουμε ξαναπει και απο Κααναν που συζηταμε τωρα. Η διαφορα Γκριγκονις με Κααναν ειναι λιγο στην αμυνα και πως ο Λιθουανος θα μπορουσε δυνητικα να βοηθησει και στο 3. Εχει κομματια στην επιθεση ο Κααναν οταν ειναι in the zone που ο Γκριγκονις ποτε δεν θα μπορεσει να φτασει.

0
Leo_98

a1greece
Reactions: 539
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan

Σάβ Ιούλ 09, 2022 1:56 pm

Προσωπικά η προσθήκη του Κάνααν δεν με ενθουσίασε, και αντί για Πίτερς περίμενα κάποιον πιο αθλητικό που να πατάει και στο "3", αλλά ο Μπαρτζώκας ξέρει καλύτερα και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μας.

Στους κοντούς πιστεύω ότι είμαστε ένα κλικ πιο κάτω από πέρσι, αφού ο Κάνααν υστερεί στους περισσότερους τομείς (εκτός του σουτ) σε σχέση με τον Ντόρσεϊ.
Στους ψηλούς θα έλεγα ότι είμαστε τουλάχιστον ένα κλικ πιο πάνω, αφού Πίτερς και Μπολομπόι αποτελούν σαφή ποιοτική αναβάθμιση σε σχέση με Λιβιό, Έισι, Μάρτιν
* Ο Κώστας θεωρώ πως θα είναι στα ίδια από άποψη προσφοράς με τον περσινό Πρίντεζη.

Σίγουρα ενδεχόμενη προσθήκη ενός ακόμη SF μας ανεβάζει περισσότερο.

0
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”