2022-2023-Ολυμπιακός - Μεταγραφές και προτάσεις

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Reaper

nba
Reactions: 1880
Αγαπημένη θέση: SG, Bench
Αγαπημένος παίκτης: Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Ιούλ 13, 2022 7:00 pm

Ενα "θεμα" που δε βλεπω να λυνουμε ειναι οτι θα παμε πρακτικα με ροστερ 11 παικτων (αν ο 11ος ειναι ο Αντετοκουμπο) και τον Λουτζη.

Που δουλευει αν δεν εχεις τραυματισμους, αλλα αν εχεις ; Τοτε αρχιζει ενα ντομινο με μικρο ροστερ, αυξημενη κουραση, μετατοπισεις θεσεων κλπ.

Ειμαστε δεσμιοι του κανονισμου 6+6 στο θεμα, και θα γινει ολο και χειροτερο το πραγμα διοτι θα μειωνονται οι ποιοτικοι Ελληνες παικτες που θα εχουν θεση σε ομαδες πρωταθλητισμου στην Ευρωλιγκα οσο περνανε τα χρονια. Δεν υπαρχουν αντιστοιχοι νεαροι Σλουκας, Καλαθης και Παπανικολαου ας πουμε.

Καποια στιγμη πρεπει να εξετασουμε να κανουμε οτι και οι Τουρκικες ομαδες, δηλαδη να εχουμε οσους ξενους χρειαζομαστε για Ευρωλιγκα και οσους απαιτει ο κανονισμος στην Α1.

1
1 Εικόνα
Noone remembers how. Everyone remembers if you won or you lost.
Άβαταρ μέλους
berry

champion
Reactions: 1837
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: Knicks
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Ιούλ 13, 2022 7:05 pm

Πάντως Θεριστή μην αποκλείεις 7ο ξένο

Καλά αν φύγει Βεζε στάνταρ, αλλά και να μείνει δεν το θεωρώ απίθανο

Κόμπο φόργουορντ ή ψηλός όμως; Είμαι αναποφασιστος

0
Άβαταρ μέλους
Jimmyrogue84

euroleague
Reactions: 552

Τετ Ιούλ 13, 2022 7:46 pm

Hipster έγραψε:
Τετ Ιούλ 13, 2022 5:04 pm
Καλα σταματαω, δεν βγαζω ακρη ετσι κι αλλιως. Παρτε τον Τανουλη ή 8 ξενους. :P
Φίλε μου δεν είπε κανείς ότι δε θέλει τον Αντετοκούνμπο στην ομάδα, αν έρθει καλώς να έρθει!Αυτό που γράφουμε είναι η κοινή λογική, ότι είναι δηλαδή παράλογο ενας παίκτης που κάνει συγκεκριμένα πράγματα στο παρκέ και προορίζεται (αρχικά τουλάχιστον) ως 3ος ψηλός να ζητάει τα τριπλάσια σύμφωνα με αυτά που γράφονται πάντα για μια ομάδα που χει ταβάνι στο μπάτζετ ενα ποσό.....Για τη ΤΣΣΚΑ, τη Μπάρτσα, τη Ρεάλ ενδεχομένως να μπορεί να πάρει και 1 μύριο!Δεν μπορεί όμως να έχει πρόταση από τέτοιες ομάδες, επομένως δε μπορεί να ζητάει κι όσα θέλει κι επιμένω ότι τα παραδείγματα που ανέφερα δεν είναι καθόλου ατυχέστατα.Αυτό γράφω εγω τουλάχιστον, γιατι οκ άλλοι φίλοι μπορεί να μην τον θέλουν και καθόλου στην ομάδα....Σεβαστή όλων η αποψη.

0
Leo_98

a1greece
Reactions: 539
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan

Τετ Ιούλ 13, 2022 7:46 pm

AlexD έγραψε:
Τετ Ιούλ 13, 2022 6:51 pm
Leo_98 έγραψε:
Τετ Ιούλ 13, 2022 6:36 pm

Από το να δώσουν τόσα λεφτά στον Αντετοκούμπο, καλύτερα να έρθει ένας από αυτούς να βοηθάει στην Α1.

Ο Τανούλης μάλιστα σε βάθος χρόνου μπορεί να μας βγει πολύ πιο χρήσιμος από τον Αντετοκούμπο μιας και έχει πολύ καλή προοπτική. Αρκεί να παίζει σταθερά 12-15 λεπτά στην Α1 από την φετινή σεζόν.

Ο Τσαλμπούρης από την άλλη, Ευρωλίγκα δεν πρόκειται να σταθεί, οπότε αν έρθει θα είναι καθαρά συμπληρωματικός.
Εντάξει στην ουσία αυτό που λες σημαίνει πως πάμε με Φαλ, Μπολομπόι, Βέζε, Πίτερς στο 4-5. Με έναν 7ο ξένο να το δεχτώ, αρκεί πραγματικά να παίρνει ουσιαστικό χρόνο ο μικρός στην Α1. Αλλιώς δεν βγαίνει η ευρωλίγκα με τίποτα.
Ναι για έβδομο ξένο το έγραψα κι εγώ σε προηγούμενο ποστ μου, πιστεύω ότι χρειάζεται. Όπως και να έχει είναι δύσκολο να πας με μόνο τέσσερις παίκτες στους ψηλούς και με μόνο ένα καθαρό 3άρι (Παπανικολάου).

2
2 Εικόνα
Rice

senior
Reactions: 341

Τετ Ιούλ 13, 2022 8:11 pm

Εγώ πάντως θα επιμείνω πως απο τη στιγμή που έπαιρνε 300κ ο Μπογρης για 3 ψηλός τα 400κ του Κώστα δεν μου φαίνονται εξωφρενικά.Πστευω ότι πρέπει να τον κλείσουν γιατί αν γίνει καμία στραβή και φύγει ο Σασα στο τέλος θα του δώσουμε 500 το χρόνο.

0
Redoctor_33

senior
Reactions: 282

Τετ Ιούλ 13, 2022 8:21 pm

Γιώργο Μπαρτζωκα ήρθε η ώρα να κάνεις μια κουβέντα με Αγραβανη. Ένα πειθαρχικό παράπτωμα και είναι εκτός ομάδας και φερτον.

Ποιος κωστακουμπο τώρα... Καλά αν φύγει κάνας Σάσα there is no alternative

3
2 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shtarkws

Honorary
Reactions: 2634

Τετ Ιούλ 13, 2022 8:24 pm

Εντωμεταξύ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αν δεν είχαν αυτή την στείρα αντιπαλότητα, για να είναι ανταγωνιστικοι στην ΕL θα μπορούσαν να κάνουν μια συμφωνία κυρίων και να έχουν 7 ξένους θυσιάζοντας από έναν στους τελικούς ή για να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα και άρα να είναι ελκυστικότερο, να βρουν ένα παραθυράκι για να χρησιμοποιούνται 7 ξένοι στους τελικούς.

Τώρα τους "εκβιάζουν " οι μάνατζερ οποιου εχει Ελληνικό διαβατήριο και είναι επιεικώς μέτριος

Εντωμεταξύ αν δεν είχαν αυτή την στείρα αντιπαλότητα οι αιώνιοι, με την ιστορία και την ποιότητα που υπάρχει θα μπορούσαν να πουλάνε παγκόσμια τα διακαιώματα των τελικών (και ενός Φ4 κυπέλλου) και να έχουν ακόμα μεγαλύτερα μπάτζετ.

2
2 Εικόνα
Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς

Oι κανονισμοί του forum

Οδηγίες για ένα καλό post

https://dragon.mochahosted.com/basketfo ... index.html
Άβαταρ μέλους
Jimmyrogue84

euroleague
Reactions: 552

Rice έγραψε:
Τετ Ιούλ 13, 2022 8:11 pm
Εγώ πάντως θα επιμείνω πως απο τη στιγμή που έπαιρνε 300κ ο Μπογρης για 3 ψηλός τα 400κ του Κώστα δεν μου φαίνονται εξωφρενικά.Πστευω ότι πρέπει να τον κλείσουν γιατί αν γίνει καμία στραβή και φύγει ο Σασα στο τέλος θα του δώσουμε 500 το χρόνο.
Συνήθως αν κι οι 2 πλευρές θέλουν, τα βρίσκουν κάπου στη μέση!Υπάρχει και ρεπορτάζ του hoops που λέει ότι κοιτάζει σαν εναλλακτικές Τσαλμπούρη ή Τανούλη!
Ο Χαϊνς είχε έρθει με 300.000 κάποτε απ τη Μπάμπεργκ ως 2ος ψηλός....Απο κει να καταλάβουν μερικοί πως λειτουργεί ο Ολυμπιακός για 2nd και 3rd unit παίκτες (και καλά κάνει).Απ τη μεταγραφή Κώστα υποτίθεται ότι κερδίζει κι ο παίκτης ευκαιρία για προοπτική και εξέλιξη για κάτι καλύτερο μετέπειτα!Γι αυτό λέω ότι είναι κουφό που ζητάει τα τριπλάσια σχεδόν απ αυτά που έπαιρνε.....Να ταν τα διπλάσια το καταλαβαίνω.
Αλλιώς υπάρχει κι η Άλμπα ξέρω γω να παίζει ως 2ος και να χαίρεται τις προτελευταίες θέσεις μνημονεύωντας δαχτυλίδια ΝΒΑ.....So simple

0
Άβαταρ μέλους
benchwarmer

Captain
Reactions: 1550
Αγαπημένη θέση: Bench

Τετ Ιούλ 13, 2022 8:33 pm

shtarkws έγραψε:
Εντωμεταξύ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αν δεν είχαν αυτή την στείρα αντιπαλότητα, για να είναι ανταγωνιστικοι στην ΕL θα μπορούσαν να κάνουν μια συμφωνία κυρίων και να έχουν 7 ξένους θυσιάζοντας από έναν στους τελικούς ή για να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα και άρα να είναι ελκυστικότερο, να βρουν ένα παραθυράκι για να χρησιμοποιούνται 7 ξένοι στους τελικούς.

Τώρα τους "εκβιάζουν " οι μάνατζερ οποιου εχει Ελληνικό διαβατήριο και είναι επιεικώς μέτριος
Δεν ξέρω τι σχέση έχει ακριβώς η όποια "συμφωνία κυρίων" με αυτό που αναφέρεις :)
Οποιαδήποτε από τις δύο ομάδες μπορεί να πάρει και 7ο και 8ο ξένο αν το θέλει για την Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός μάλιστα πέρυσι και πρόπερσι νομίζω είχε φτάσει να έχει κάποια στιγμή και 8. Και ο Ολυμπιακός παλιότερα.

Για το ελληνικό πρωτάθλημα οι κανονισμοί είναι γνωστοί και είναι και σταθεροί εδώ και χρόνια. Και δεν είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη με κάτι τέτοιο. Η Εφές είχε 9 ξένους πέρυσι και στο πρωτάθλημα έπαιζαν 5 σε κάθε ματς. Η Μιλάνο επίσης έχει φτάσει σε αντίστοιχα νούμερα, ενώ στην Ιταλία παίζουν 6. Και η Μακάμπι στο Ισραήλ.

Για να φτάσουμε στο θέμα μας λοιπόν, ο Ολυμπιακός μπορεί με 400 χιλιάρικα να βρει καλύτερο παίκτη από τον Αντετοκούνμπο. Είτε στο 5 είτε κάπου αλλού. Άμα θέλει θα το κάνει (νομίζω πως πρέπει), και στην Α1 ας συμπληρώνει με τον οποιοδήποτε άλλον Έλληνα. Ούτως ή άλλως η χρονιά και φέτος θα είναι πολύ μεγάλη και δεν νομίζω πως οι ομάδες θα τελειώσουν όπως αρχίσουν.

1
1 Εικόνα
Dedalos

euroleague
Reactions: 621
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Ιούλ 13, 2022 8:51 pm

Redoctor_33 έγραψε:
Γιώργο Μπαρτζωκα ήρθε η ώρα να κάνεις μια κουβέντα με Αγραβανη. Ένα πειθαρχικό παράπτωμα και είναι εκτός ομάδας και φερτον.

Σύμφωνο απόλυτα, αυτός ο τσαμπουκας με τον Αγραβάνη, που δεν ξέρω πως ξεκίνησε κι όλας ,έχει δημιουργήσει ένα σωρό προβλήματα. Ταιριάζει γάντι στις ανάγκες μας. Παίζει από 3 έως 5, ρίχνει ξύλο ( βεζενκοφ,Πίτερς όχι), σουτάρει το ίδιο είτε παίζει με το Λαύριο είτε ευρολιγκα, και δε θα έχουμε κάθε χρόνο σήριαλ που είναι βέβαιο ότι θα έχουμε με τον Κώστα ακόμα κι αν έρθει φέτος.
Δεν είναι κακο να έχουμε κι έναν που γυαλίζει το μάτι του στην ομάδα.

0
Άβαταρ μέλους
berry

champion
Reactions: 1837
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: Knicks

Τετ Ιούλ 13, 2022 8:56 pm

Μας το φάγανε τα Λονδίνα το παλικάρι

https://www.sport-fm.gr/article/basket/ ... ou/4311665

4
4 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Hipster

nba
Reactions: 1184
Αγαπημένη ομάδα: Panionios

Τετ Ιούλ 13, 2022 9:24 pm

shaq7 έγραψε:
Τετ Ιούλ 13, 2022 6:59 pm
Πλακα πλακα καλυτερα να ερθει ο κουφος για του χρονου :lol: ο τανουλης απο 5-6 ματς που τον εχω δει αλλα και την σωματοδομη του 4ρι ειναι ο ανθρωπος..Εκτος και βαλει 10κιλα μυικα δεν μπορει να σταθει ευρωλιγκα ως 5.
Και ο τσαλμπουρης φτερο στον ανεμο ειναι αν τζαρτζαρουν με τον καναν αυτοι θα πεσουν κατω :roofl:
Τι τεσσαρι ;ποιο αργος και απο τον Κουφο ειναι ακομα.
Σαββατο ξεκιναει η U20 , δειτε κανα παιχνιδι και τα ξαναλεμε. :)

0
Άβαταρ μέλους
Hipster

nba
Reactions: 1184
Αγαπημένη ομάδα: Panionios

Τετ Ιούλ 13, 2022 9:44 pm

Επειδη μαλλον δεν γραφω καλα, ή καποιοι δεν διαβαζουν καλα.
Σε καθε περιπτωση το να παρει ή να μην παρει ο Ολυμπιακος τον Αντετοκουμπο μου ειναι παγερως αδιαφορο. Οι λογικη, οχι η κοινη ισως γιατι η κοινη λογικη εχει φερει μεχρι και Χιτλερ στην εξουσια καποτε, πως η ομαδα σας θελει ενα ψηλο ακομα και το καλυτερο δυνατο για λογους που βαριεμαι να ξαναγραφω πρεπει ή εστω καλο ειναι να ειναι Ελληνας.
Ελληνες ψηλοι που μπορουν αποδεδειγμενα να παιξουν στην Γιουρολιγκα γιατι απλα εχουν ηδη παιξει, αυτη την στιγμη και ειναι διαθεσιμοι ειναι δυο. Ο Αντεντοκουμπο και ο Αγραβανης.
Δυο παιχτες της δωδεκαδας της εθνικης δηλαδη.
Ποσο αξιζει ο Αντεντο και ο Αγραβανης ειναι πολυ πολυ σχετικο. Εχουν ακουστει πως ο Αντεντοκουμπο ζηταει 400 απο τον Ολυμπιακο και ο Αγραβανης 300 απο Προμηθεα και Περιστερι. Δεν ξερω αν ειναι και οι δυο αριθμοι αληθινοι, ξερω πως κανεις δεν τους τα δινει ακομα αν και εφοσων.
Αυτο που λεω ειναι πως Αν ο Ολυμπιακος ή ο Παναθηναικος ή ο Τριτωνας ή η Αναγεννηση Καρδιτσας τους τα δωσει για να κανουν διδυμο με τον Ντουραν αυτη θα ειναι η αξια τους. Αν συμφωνησουν σε λιγοτερα θα ειναι αλλη η αξια τους.
Ποιος λεει δηλαδη και με πιο κριτηριο πως αν του εσκαγε ο Ολυμπιακος 250 και ελεγε ναι ο Ατεντο πως τα αξιζει; Μπορει καποιος και να πει πως ουτε 200 δεν αξιζει και αλλος να πει πως δεν θα του εδινε ουτε την γριπη του. :P
Η μια πλευρα ζηταει οσα γουσταρει ή αλλη δινει οσα γουσταρει επισης και ειτε συμφωνουν ειτε διαφωνουν. Αυτη ειναι η ΑΠΟΛΥΤΗ λογικη που κινουνται οι αγορες , ,προσφορα και ζητηση, και αλλη δεν υπαρχη κοινη ή ατομικη.
Οποιος δεν γουσταρει καπιταλισμο, μαζι του με τα 1000, αλλα μην ασχολειτε με μεταγραφικα. :sorry:

0
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4308
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Τετ Ιούλ 13, 2022 10:05 pm

Dedalos έγραψε:
Τετ Ιούλ 13, 2022 8:51 pm
Redoctor_33 έγραψε:

Σύμφωνο απόλυτα, αυτός ο τσαμπουκας με τον Αγραβάνη, που δεν ξέρω πως ξεκίνησε κι όλας ,έχει δημιουργήσει ένα σωρό προβλήματα. Ταιριάζει γάντι στις ανάγκες μας. Παίζει από 3 έως 5,
Ε όχι και στο 3 ο Αγραβάνης. Ούτε κατά συνθήκη, ειδικά στην Ευρωλίγκα.
Ένα σκληρό τεσσάρι είναι, που θα τον αφήνουν να σουτάρει κι ίσως βάλει και τίποτε, που θα παλεύει για όλες τις μπάλες και θα δίνει ένα ελληνικό διαβατήριο. Αν δεν είχε το χαρακτήρα που έχει θα τον υπογράψει και οι δύο αιώνιοι, αλλά τώρα να έχεις τόσο προβληματικό παίκτη στα αποδυτήρια για να κουνάει πετσέτες, ε όχι, παίρνεις τον Καββαδά και ησυχάζεις. Και σπρώχνει, και δέρνει και σκουπίζει (αποδεδειγμένα), Εγώ στη θέση του Ολυμπιακού προτιμώ να δώσω 400 στον Κώστα παρά 300 στον Αγραβάνη για τη θέση του Έλληνα ψηλού.

2
2 Εικόνα
Οι επτά αδελφές, μια ξαδέρφη και η Ντάκα

https://tinyurl.com/4w6mec8d
assistant

nba
Reactions: 1734
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Isiah Thomas
Προειδοποιήσεις: 2

Τετ Ιούλ 13, 2022 10:06 pm

Ο Τανουλης αυτήν τη στιγμή είναι για garbage time στον Προμηθέα...... εκεί πρέπει να κάτσει το παιδί να δουλέψει 2 χρόνια γιατί προς το παρόν μόνο το ύψος έχει.
Ο Κώστας με 250Κ από ομάδα F4 ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ έπρεπε να ερχόταν κολυμπώντας..... αλλά τον έχω κόψει για λίγο "παραλία", δεν έχω διακρίνει τη σοβαρότητα των 2 μεγαλύτερων αδερφών του....
Ο Άγρα θα ήταν ταμάμ για 5ος ψηλός για πολλά χρόνια αλλά και με αυτού το μυαλό κάτι παίζει και δεν τα γουστάρει αυτά ο coach...
Για όσους με θυμούνται απ την πρώτη μου θητεία την πρώτη δεκαετία του forum θα ξέρουν ότι δε με απασχολούν καθόλου οι εγχώριες διοργανώσεις...... Οπότε είμαι foul υπέρ του 7ου ξένου,κι ας είναι για την Ελλάδα ο 12ος παίχτης ο οποιοσδήποτε...
Εγώ σε αυτήν την περίπτωση θα έπαιρνα 7ο ξένο ένα 3αρι,που να μπορεί να ανέβει και λίγο στο 4 σε περίπτωση ανάγκης....

1
1 Εικόνα
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”