Εθνική Νέων Ανδρών (U20)
Συντονιστής: Captains
- Hipster
- Reactions: 1184
- Αγαπημένη θέση: Bench
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν ανεφερες ονοματα, για τελικους νεων ΕΣΚΑ ειπες. Εκει ηταν Κορωπι, Κηφισια, Νικη Αμαρουσιου και Λεοντειος Γιουροχουπς.
Εκει ηταν ας πουμε Αρσενικος και Καρακωστας. Αυτους λες;
Εγω σου ειπα πως δεν υπηρχε παιχτης σ αυτο το τουρνουα για Εθνικη. Αποψη μου και εμενα αλλα θα μπορουσα να σου αιτιολογησω , ανα παιχτη και ομαδα.
Παρε το θαρρος και πες. Νικοπουλος, Σιδερης, Παπαιωαννου, Μιχαλης ποιος τελος παντων ;
Ο Polykos απο νωρις ειπε για τον Λαζαρη του Πανιωνιου πχ.
ΥΓ Νομιζω πως ηλικιακα ο Μιχαλης δεν παιζει παντως οι αλλοι 3 ειναι 2002;
0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Hipster την Τρί Ιούλ 19, 2022 12:21 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η διαφωνία μου έχει να κάνει κυρίως με όσα αναφέρεις για τον πατέρα του και τις επαφές. Ο Νικολαΐδης αξίζει και παίζει στην εθνική και έχει τα προσόντα αν δουλέψει να γίνει παίχτης με διάρκεια στην Α1. Δεν έβαλε κανένας πατέρας του τον Ιωάννου και τον Χατζηγεωργίου να αραδιάζουν αυτές τις υπερβολές, ούτε κάνει τίποτα περισσότερο από αυτά που κάνει ο κάθε πατέρας για το παιδί του παίζει μπάσκετ. Δεν τον θεωρώ σούπερ ταλέντο, ούτε θεωρώ πως έχει την εξέλιξη που θα έπρεπε να έχει βάσει της επένδυσης που έχει κάνει πάνω του ο Ολυμπιακός. Στην ηλικία του είναι το πιο γρήγορο και εκρηκτικό γκαρντ, είναι κακός αμυντικός αλλά ξέρει να πιέζει πάρα πολύ καλά της μπάλα και σίγουρα έχει τσαγανό που δεν έχουν άλλοι παίχτες. Το θέμα είναι ότι όσα καλά έχει δεν είναι απόρροια δουλείας αλλά ταλέντου (ακριβώς ίδια χαρακτηριστικά με τον Απόστολο) και μεγάλες αδυναμίες όπως μηχανική του σουτ και άμυνα είναι ακόμα σε επίπεδα Μαντουλίδη.Hipster έγραψε: ↑Δευ Ιούλ 18, 2022 9:33 pmΗδη του δινουν σε ομαδες της BL, οχι ομως σε Ολυμπιακο και Παναθηναικο. Δεν ειπα πως δεν θα παιξει. Για τα στοιχεια δεν ξερω ποια λες; Ταχυτητα ,εκρηκτικοτητα ειχαν πολλοι, δεν φτανουν αυτα μονο για να παιξεις μπασκετ. Αν ειχε την αντιληψη στο παιχνιδι του Κολοβερου πχ θα γινοταν ενα καλο πλειμεικερ εστω και ελαφρως κοντο .manhac έγραψε: ↑Δευ Ιούλ 18, 2022 6:40 pm
Σε πολλά θα συμφωνήσω αλλά νομίζω είσαι λίγο άδικος στο κομμάτι του πατέρα του και των επαφών. Στον Ολυμπιακό μπορεί και να μην παίξει ποτέ με ρόλο αν δεν βελτιώσει πράγματα στο παιχνίδι του, αλλά έχει στοιχεία που δεν βρίσκεις εύκολα σε Έλληνες που θα του δώσουν σίγουρα ρόλο σε ομάδες της Basket league.
Για τον πατερα του τα λενε απο την Θεσ/νικη ακομα δεν τα λεω εγω. Ουτε εγω ειπα στον Ιωαννου και τον Χατζηγεωργιου να λενε λαιβ τοτε που επαιζε με τους εφηβους στον Βολο πως ειναι παιδι των φιλων τους π.χ.![]()
Μακαρι να αλλαξει καποια πραγματα και να παιξει και στο ΝΒΑ. Αλλα για την ωρα δες και τον μικρο του αδερφο που παιζει στον Ολυμπιακο. Με τον ιδιο τροπο παιζει το αθλημα, δεν μπορει να ειναι τυχαιο.
Για τα αλλα που ειπες για τον Πανιωνιο δεν θα απαντησω γιατι δεν θα ειμαι αντικειμενικος.![]()
Θα πω μονο ειδαμε και τις προκοπες αυτων που πηγαν στις "μεγαλες ομαδες" με τα τεσσαρο πενταρια.
0
Εξαρτάται τι εννοείς προκοπή. Σίγουρα δεν έφυγε κανένας από το παιδικό Πανιώνιου για εφηβικό Ολυμπιακού (και όχι μονο) και να έγινε υπερπαίχτης. Δεν είχε κανένας αυτές τις προοπτικές όμως. Τις παραστάσεις από παιχνίδια όμως που είχαν με συνομήλικους τους π.χ. στο Adidas Next Generation δεν θα τις είχαν παίζοντας με εφηβικό Μίλωνα και Ιωνικό. Επίσης, θεωρώ ότι για να μάθει κάποιος τη θέση του π.χ. ο πλειμέκερ πρέπει να παίζει με κανονικούς παίχτες γύρω του. Άλλο να παίζεις π.χ. πικ εν ρολ με τον Ζευγαρά και τον Τσουμάνη και άλλο με τον Δημητρακόπουλο και τον Τσιμπούκη, ασχέτως πόσο καλοί ή κακοί είναι. Καλά κάνουν και πηγαίνουν στις ομάδες που μαζεύουν τον αφρό, είναι η καλύτερη προοπτική. Ο Μοουσα δεν έχει παίξει για να τον δεις (και δεν έχει και καμία τρομερή εξέλιξη) αλλά δεν έχει βγει και από τα τσικό του Πανιωνίου. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι και ο Πανιώνιος τις επιτυχίες σε επίπεδο εφηβικού με μεταγραφές τις έκανε (π.χ. Αγραβάνης). Ούτε εξέλιξε τρομερά κάποιον στο εφηβικό του εδώ και μία δεκαετία. Αν έχεις παιδί και είσαι από Αθήνα το στέλνεις παιδικό Πανιωνίου (αν και έχω κάποιες επιφυλάξεις τα τελευταία χρόνια), αν είσαι Θεσσαλονίκη παιδικό ΔΕΚΑ. Μετά τα 16 όμως Προμηθέα, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό (με αυτή τη σειρά).Hipster έγραψε: ↑Δευ Ιούλ 18, 2022 9:51 pmΘα πω μονο , με τρωει, ειδαμε και τις προκοπες αυτων που πηγαν στις "μεγαλες ομαδες" με τα τεσσαρο πενταρια.
Παντως για παιδικο και πριν σιγουρα ειναι καλη λυση, γιατι ολοι απ αυτον "ψωνιζουν" .![]()
Απο παιδικο και μετα πλεον, μονο οι ομαδες που κανουν μεταγραφες υπαρχουν, οι αλλες δεν αντεχουν γιατι τους μαζευουν τον αφρο.
Παντως και τον Μοουσα απο το εφηβικο τον αγορασε ο Ολυμπιακος και δεν ειδα να εχει και αλματα προοδου απο τοτε τεχνικα και τακτικα. Σωματικα μπορει να εκανε γιατι πραγματικα ο Ολυμπιακος εχει λογο χρηματικης ανεσης την δυνατοτητα να δουλεψει και σε αλλους τομεις τους παιχτες , αλλα δεν ειδαμε και κανα παιχτη να κανει μετα απο το παιδικο το τρομερο ξεπεταγμα στον Ολυμπιακο. Ετοιμους παιχτης παιρνει στο εφηβικο του για να παρει τους τιτλους.
Και για να πουμε, εχει κανεναν παιχτη ο Ολυμπιακος σε 12 αδες εφηβικου και παιδικου που να τον εχει πριν τα 15 -16 ; Δυσκολο.
Και για να πουμε, εχει κανεναν παιχτη ο Ολυμπιακος σε 12 αδες εφηβικου και παιδικου που να τον εχει πριν τα 15 -16 ; Δυσκολο.
[/quote]
Αν εννοείς στο παιδικό του ΕΣΚΑΝΑ πάρα πολλούς, για αυτό πήγε άπατο στο πανελλήνιο, στο εφηβικό κανένα. Αν εννοείς στις εθνικές τον Παπασταύρου στη Παμπαίδων.
0
- Hipster
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν ειπα πως παιζει λογο του πατερα του στην εθνικη. Θα μπορουσα να πω πως παιζει ετσι "λογο" του πατερα του γι αυτο και η κουβεντα για τον Αποστολο, αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα. Εχει να κανει με τις προπονητικες ικανοτητες και την αντιληψη που εχει ο συγκεκριμενος προπονητης για το μπασκετ και πως αυτο μπορει να εχει επηρεασει το παιχνιδι των παιδιων του, συμβαινει αυτο. Δεν ειμαι της κληρονομικοτητας αλλα τον επικτητων χαρακτηριστικων.manhac έγραψε: ↑Τρί Ιούλ 19, 2022 1:36 amΗ διαφωνία μου έχει να κάνει κυρίως με όσα αναφέρεις για τον πατέρα του και τις επαφές. Ο Νικολαΐδης αξίζει και παίζει στην εθνική και έχει τα προσόντα αν δουλέψει να γίνει παίχτης με διάρκεια στην Α1. Δεν έβαλε κανένας πατέρας του τον Ιωάννου και τον Χατζηγεωργίου να αραδιάζουν αυτές τις υπερβολές, ούτε κάνει τίποτα περισσότερο από αυτά που κάνει ο κάθε πατέρας για το παιδί του παίζει μπάσκετ. Δεν τον θεωρώ σούπερ ταλέντο, ούτε θεωρώ πως έχει την εξέλιξη που θα έπρεπε να έχει βάσει της επένδυσης που έχει κάνει πάνω του ο Ολυμπιακός. Στην ηλικία του είναι το πιο γρήγορο και εκρηκτικό γκαρντ, είναι κακός αμυντικός αλλά ξέρει να πιέζει πάρα πολύ καλά της μπάλα και σίγουρα έχει τσαγανό που δεν έχουν άλλοι παίχτες. Το θέμα είναι ότι όσα καλά έχει δεν είναι απόρροια δουλείας αλλά ταλέντου (ακριβώς ίδια χαρακτηριστικά με τον Απόστολο) και μεγάλες αδυναμίες όπως μηχανική του σουτ και άμυνα είναι ακόμα σε επίπεδα Μαντουλίδη.Hipster έγραψε: ↑Δευ Ιούλ 18, 2022 9:33 pm
Ηδη του δινουν σε ομαδες της BL, οχι ομως σε Ολυμπιακο και Παναθηναικο. Δεν ειπα πως δεν θα παιξει. Για τα στοιχεια δεν ξερω ποια λες; Ταχυτητα ,εκρηκτικοτητα ειχαν πολλοι, δεν φτανουν αυτα μονο για να παιξεις μπασκετ. Αν ειχε την αντιληψη στο παιχνιδι του Κολοβερου πχ θα γινοταν ενα καλο πλειμεικερ εστω και ελαφρως κοντο .
Για τον πατερα του τα λενε απο την Θεσ/νικη ακομα δεν τα λεω εγω. Ουτε εγω ειπα στον Ιωαννου και τον Χατζηγεωργιου να λενε λαιβ τοτε που επαιζε με τους εφηβους στον Βολο πως ειναι παιδι των φιλων τους π.χ.![]()
Μακαρι να αλλαξει καποια πραγματα και να παιξει και στο ΝΒΑ. Αλλα για την ωρα δες και τον μικρο του αδερφο που παιζει στον Ολυμπιακο. Με τον ιδιο τροπο παιζει το αθλημα, δεν μπορει να ειναι τυχαιο.
Για τα αλλα που ειπες για τον Πανιωνιο δεν θα απαντησω γιατι δεν θα ειμαι αντικειμενικος.![]()
Θα πω μονο ειδαμε και τις προκοπες αυτων που πηγαν στις "μεγαλες ομαδες" με τα τεσσαρο πενταρια.

Δεν ειμαι τρελλος φαν της εκρηκτικοτητας και της ταχυτητας, χρησιμα ειναι, ειδικα σε θεση ομως ΠΜ αλλα ειναι τα βασικα χαρακτηριστικα που χρειαζονται.
Διαβασμα , ομαδικοτητα, αντιληψη του παιχνιδιου.
Ταχυτητα εχει και ο Κολοβερος αλλα ειναι ακομα πιο κοντος αλλα εχει τα αλλα για την θεση.
Ξαναλεω πως οι 12 που ειναι στην εθνικη για μενα ειναι οι καλυτεροι 12 αυτη την στιγμη (αντε λιγο για τον Βησσαριου να ειχα μια ενσταση ποσο ετοιμος ειναι).
Αλλα δεν σημαινει πως πρεπει να τους δοξαζουμε οπως γινοταν με Καραμπελα, Ρογκαβοπουλο, και διαφορους αλλους πιο παλια. Το χειροτερο για τα παιδια ειναι να καβαλησουν το καλαμι και το συστημα μπασκετ σημερα θα ελεγα βοηθαει σ αυτο. Στο να το καβαλησουν δηλαδη.
Κατω το κεφαλι, δουλεια και θα γινουν η καλυτερη δυνατη εκδοση του εαυτου τους. Αλλα δεν χαιδευουμε και αυτια οπως Ιωαν, Χατζη και τα λοιπα.
0
- Hipster
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Αν εννοείς στο παιδικό του ΕΣΚΑΝΑ πάρα πολλούς, για αυτό πήγε άπατο στο πανελλήνιο, στο εφηβικό κανένα. Αν εννοείς στις εθνικές τον Παπασταύρου στη Παμπαίδων.
[/quote]
Μεταγραφες παιδικου.
Αμποσι Κρητη
Αρεστης Ελευσινα
Νικολαιδης Μαντουλιδης
Σεγκουρα Ισπανια
Παπασταυρου Κρονος
Ολυμπιος καπου απο βορεια ,Κηφισια ή πανερυθραικο αν θυμαμε
Σαλταρικος Αλιβερι
Σαπλαουρας Αιτολοακαρνανια καπου
Χρυσοφακης Ερμης Π.
Ειναι οι 9 απο τους 12. Η αληθεια ειναι πως εχει πεσει ο μεσος ορος ηλικιας μεταγραφων. Μεχρι πριν δυο χρονια ψωνιζαν πριν το παιδικο, τωρα εχουν παει στα παμπαιδικα.

0
- Hipster
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Εχει βαση αυτο που λες.
Δεν ειχε να κανει τοσο στο τι διαφορα θα εκαναν αν καθοντουσαν στον Πανιωνιο ή σε αλλη ομαδα, αλλα τι εκαναν στις ομαδες του Ολυμπιακου που ηταν στα 3/4 περιπου μεταγραφες μετα απο το 13-14 που αρχισε το μεταγραφικο μπαραζ ο Ολυμπιακος.
Διαφωνω με το μαζεμα τον εφηβων σε συγκεκριμενες ομαδες. Μ αυτο τον τροπο εχουν καταστραφει τα τοπικα πρωταθληματα σε επιπεδο ανταγωνισμου.
Ο Πανιωνιος εχει προβλημα με τα παιδικα του μετα την πανδημεια.
1999, 2000,2002, 2003, 2004 ηταν πρωταθλητης ΕΣΚΑΝΑ και τριαδα στα πανελληνια και μετα ηρθε η πανδημεια αλλα και εσωτερικα διοικητικα προβληματα. Απο φετος πιστευω πως θα υπαρξει μια επιστροφη αν δεν εχει απωλειες μεταγραφικες.
Ομαδες σαν τον Πανιωνιο πριν αρχισει το σαφαρι των μεταγραφων μπορουσαν να παρουν εναν Σταματη ή εναν Αγραβανη οπως λες και με την βαση που ειχαν απο μικρες ηλικες να χτυπανε πρωταθληματα στους εφηβους. Δεν μαζευαν 6-7 παιχτες την χρονια. Τωρα ολοι οι Αγραβανηδες και Σταματηδες πανε σε συγκεκριμενες ομαδες, οπως και αρκετοι παιχτες απο τους μικρους του Πανιωνιου.
Τεσπα, ξαναλεω εχει βαση αυτο που λες λογο οικονομικης δυνατοτητας και υποδομων των μεγαλων πλεον.
Αλλα ακομα πιστευω πως η περισσοτερη δουλεια γινεται στις ηλικιες 12-16 στα παιδια και μετα φτανουμε στην τελειοποιηση.
Πιστευω πως ο τροπος που δουλευουν οι μεγαλες ομαδες δεν εχει στοχο την βελτιωση των παιχτων αλλα την κατακτηση τιτλων.
Ο Πανιωνιος ακομα και η ΔΕΚΑ τα τελευταια χρονια δουλευουν καλυτερα πανω σ αυτο απο τους Γιουρολιγκατους.
Κλεινοντας ομολογω πως δεν μπορω να ειμαι 100% αντικειμενικος, αλλα σε μεγαλο βαθμο αυτο που λεω ξεφευγουν απο το πλαισιο της συμπαθειας μου στην ομαδα της πλατειας και μονο. Αλλωστε ειμαι μπασκετικα Πανιωνιος, δεν γεννηθηκα οπαδος του Μαυρικη και του Λιμα, δεν ειναι συναισθηματικη και απο παιδι η συμπαθεια μου στην ομαδα, αλλα λογο αυτου που ηταν χρονια στον χωρο του μπασκετ .
0
[Διαφωνω με το μαζεμα τον εφηβων σε συγκεκριμενες ομαδες. Μ αυτο τον τροπο εχουν καταστραφει τα τοπικα πρωταθληματα σε επιπεδο ανταγωνισμου. ]
Σε δύο ενώσεις καταστρέφεται ο ανταγωνισμός. ΕΣΚΑΝΑ και ΕΣΚΑΗ. Δες το όμως και από τη σκοπιά του αθλητή που παίζει π.χ. στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και εφηβικό δεν παίρνει μεταγραφή στο Προμηθέα πως θα εξελιχθεί παίζοντας σε τόσο χαμηλής δυναμικότητας πρωτάθλημα.
[Τεσπα, ξαναλεω εχει βαση αυτο που λες λογο οικονομικης δυνατοτητας και υποδομων των μεγαλων πλεον.
Αλλα ακομα πιστευω πως η περισσοτερη δουλεια γινεται στις ηλικιες 12-16 στα παιδια και μετα φτανουμε στην τελειοποιηση.
Πιστευω πως ο τροπος που δουλευουν οι μεγαλες ομαδες δεν εχει στοχο την βελτιωση των παιχτων αλλα την κατακτηση τιτλων. Ο Πανιωνιος ακομα και η ΔΕΚΑ τα τελευταια χρονια δουλευουν καλυτερα πανω σ αυτο απο τους Γιουρολιγκατους.]
Η περισσότερη δουλεία όντως γίνεται σε αυτές τις ηλικίες και για αυτό προσωπικά προτιμώ να τις παρακολουθώ. Στη κατάκτηση τίτλων θα διαφωνήσω, δεν είναι αυτοσκοπός για αυτές τις ομάδες (τουλάχιστον για Ολυμπιακό και Προμηθέα που έχω μια καλύτερη εικόνα). Σαφώς και θέλουν τίτλους για το πρεστίζ του συλλόγου αλλά ο σκοπός είναι πρωτίστως η εξέλιξη των παιδιών (που εκεί απέχουν έτη φωτός από Ευρωπαϊκά προγράμματα όπως της Ισπανίας και της Ιταλίας) και για αυτό έχουν ένα συγκεκριμένο πλάνο (που δεν βγαίνει γιατί το ελληνικό μπάσκετ ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας για χρόνια) για την μετά τα 18 πορεία των πιο ταλαντούχων παιχτών τους. Το καλό είναι ότι ο Λιόλιος το έχει αντιληφθεί πλήρως και προσπαθεί να το διορθώσει. Και για να μην είμαι εκτός θέματος, ο λόγος που είμαι επιεικής με τη συγκεκριμένη u20, είναι γιατί και η πανδημία εμπόδισε την εξέλιξη τους ως ένα βαθμό, αλλά και γιατί το προπονητικό σταφ είναι καινούργιο και οι προπονήσεις που έχουν κάνει μαζί του είναι πολύ λίγες.
[Κλεινοντας ομολογω πως δεν μπορω να ειμαι 100% αντικειμενικος, αλλα σε μεγαλο βαθμο αυτο που λεω ξεφευγουν απο το πλαισιο της συμπαθειας μου στην ομαδα της πλατειας και μονο. Αλλωστε ειμαι μπασκετικα Πανιωνιος, δεν γεννηθηκα οπαδος του Μαυρικη και του Λιμα, δεν ειναι συναισθηματικη και απο παιδι η συμπαθεια μου στην ομαδα, αλλα λογο αυτου που ηταν χρονια στον χωρο του μπασκετ.]
Αντικειμενικός δεν είναι κανένας. Αλλά νομίζω ένας από τους λόγους που ο Πανιώνιος ήταν πάντα συμπαθής στους μπασκετικούς και γενικότερα σε όσους αγαπόυν τον αθλητισμό ήταν επειδή έβγαζε αθλητές για την ομάδα του από τις ακαδημίες του.
Σε δύο ενώσεις καταστρέφεται ο ανταγωνισμός. ΕΣΚΑΝΑ και ΕΣΚΑΗ. Δες το όμως και από τη σκοπιά του αθλητή που παίζει π.χ. στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και εφηβικό δεν παίρνει μεταγραφή στο Προμηθέα πως θα εξελιχθεί παίζοντας σε τόσο χαμηλής δυναμικότητας πρωτάθλημα.
[Τεσπα, ξαναλεω εχει βαση αυτο που λες λογο οικονομικης δυνατοτητας και υποδομων των μεγαλων πλεον.
Πιστευω πως ο τροπος που δουλευουν οι μεγαλες ομαδες δεν εχει στοχο την βελτιωση των παιχτων αλλα την κατακτηση τιτλων. Ο Πανιωνιος ακομα και η ΔΕΚΑ τα τελευταια χρονια δουλευουν καλυτερα πανω σ αυτο απο τους Γιουρολιγκατους.]
Η περισσότερη δουλεία όντως γίνεται σε αυτές τις ηλικίες και για αυτό προσωπικά προτιμώ να τις παρακολουθώ. Στη κατάκτηση τίτλων θα διαφωνήσω, δεν είναι αυτοσκοπός για αυτές τις ομάδες (τουλάχιστον για Ολυμπιακό και Προμηθέα που έχω μια καλύτερη εικόνα). Σαφώς και θέλουν τίτλους για το πρεστίζ του συλλόγου αλλά ο σκοπός είναι πρωτίστως η εξέλιξη των παιδιών (που εκεί απέχουν έτη φωτός από Ευρωπαϊκά προγράμματα όπως της Ισπανίας και της Ιταλίας) και για αυτό έχουν ένα συγκεκριμένο πλάνο (που δεν βγαίνει γιατί το ελληνικό μπάσκετ ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας για χρόνια) για την μετά τα 18 πορεία των πιο ταλαντούχων παιχτών τους. Το καλό είναι ότι ο Λιόλιος το έχει αντιληφθεί πλήρως και προσπαθεί να το διορθώσει. Και για να μην είμαι εκτός θέματος, ο λόγος που είμαι επιεικής με τη συγκεκριμένη u20, είναι γιατί και η πανδημία εμπόδισε την εξέλιξη τους ως ένα βαθμό, αλλά και γιατί το προπονητικό σταφ είναι καινούργιο και οι προπονήσεις που έχουν κάνει μαζί του είναι πολύ λίγες.
[Κλεινοντας ομολογω πως δεν μπορω να ειμαι 100% αντικειμενικος, αλλα σε μεγαλο βαθμο αυτο που λεω ξεφευγουν απο το πλαισιο της συμπαθειας μου στην ομαδα της πλατειας και μονο. Αλλωστε ειμαι μπασκετικα Πανιωνιος, δεν γεννηθηκα οπαδος του Μαυρικη και του Λιμα, δεν ειναι συναισθηματικη και απο παιδι η συμπαθεια μου στην ομαδα, αλλα λογο αυτου που ηταν χρονια στον χωρο του μπασκετ.]
Αντικειμενικός δεν είναι κανένας. Αλλά νομίζω ένας από τους λόγους που ο Πανιώνιος ήταν πάντα συμπαθής στους μπασκετικούς και γενικότερα σε όσους αγαπόυν τον αθλητισμό ήταν επειδή έβγαζε αθλητές για την ομάδα του από τις ακαδημίες του.
0
Να διορθώσω λίγο. Η ακαδημία του Πανιωνίου εκπαίδευσε παίκτες και θα συνεχίσει να το κάνει. Ο Πανιώνιος σαν αντρική ομάδα δυστυχώς, δεν εκμεταλεύτηκε αυτο τον πλούτο, αλλά οι λόγοι, που είναι πάρα πολλοί και δεν αφορούν αυτη τη συζήτηση. Οι αθλητές αυτοί είναι περίπου 150 απο τους γεννηθέντες το 90 και μετά που έχω σχετική λίστα. Είναι σημαντικό οτι παραμένουν στον χώρο, σε όλες τις κατηγορίες κι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον τρόπο που διδάχτηκαν και έζησαν κάποια πράγματα στο παρκε του Βαρίκας και στα γύρω ανοιχτά.
Για να το ελαφρύνω....ο σύλλογος είναι δοτικός, αυτό ελπίζω να αλλάξει.
1
1

Manager FREE Zone
Old-school For Ever
Old-school For Ever
- Conan1982
- Reactions: 3703
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Τι πάει όμως λάθος στα προγράμματα στις ομάδες τουλάχιστον που έχουν τα μέσα και την οικονομική δυνατότητα όπως ο Ολυμπιακός; Τι είναι αυτό που λείπει, δεν έχουμε τεχνογνωσία, μεθοδολογία, τι; Καταλαβαίνω ότι σε μικρότερες ακαδημίες πιθανόν να μην μπορεί να γίνει σοβαρή δουλειά, να μην μπορούν να μαζέψουν ικανό προσωπικό, να διαθέτουν περιορισμένο χρόνο και τα παιδιά να πηγαίνουν σε μια ώρα να κάνουν τα πάντα. Αλλά είναι οι μεγάλες ομάδες που κάνουν το παιδομάζωμα, πάνε εκεί οι παίκτες με σκοπό προφανώς να εξελιχθούν, έχουν φαντάζομαι υποδομές και χρόνο. Τι γίνεται λάθος;manhac έγραψε: ↑Τρί Ιούλ 19, 2022 9:48 am
Η περισσότερη δουλεία όντως γίνεται σε αυτές τις ηλικίες και για αυτό προσωπικά προτιμώ να τις παρακολουθώ. Στη κατάκτηση τίτλων θα διαφωνήσω, δεν είναι αυτοσκοπός για αυτές τις ομάδες (τουλάχιστον για Ολυμπιακό και Προμηθέα που έχω μια καλύτερη εικόνα). Σαφώς και θέλουν τίτλους για το πρεστίζ του συλλόγου αλλά ο σκοπός είναι πρωτίστως η εξέλιξη των παιδιών (που εκεί απέχουν έτη φωτός από Ευρωπαϊκά προγράμματα όπως της Ισπανίας και της Ιταλίας) και για αυτό έχουν ένα συγκεκριμένο πλάνο (που δεν βγαίνει γιατί το ελληνικό μπάσκετ ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας για χρόνια) για την μετά τα 18 πορεία των πιο ταλαντούχων παιχτών τους.
0
-
- Reactions: 107
- Αγαπημένη θέση: PG
- Προειδοποιήσεις:
0
Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε στην Ελλάδα είναι ακριβώς το γεγονός ότι οι μεγάλοι κάνουν παιδομάζωμα τα τελευταία χρόνια. Κανένας έφηβος, όσο ταλαντούχος κι αν είναι, δεν μπορεί να μεταβεί αυτόματα από το επίπεδο του εφηβικού σε αυτό του πρωταθλητισμού της Ευρωλίγκας, μόνο μέσω προπονήσεων. Εκτός αν είναι ο Ντόνσιτς...
Ας θυμηθούμε λίγο πως μεγάλωσαν παιχτικά σχεδόν όλοι οι παίχτες μας τις προηγούμενες δεκαετιες. Από τα εφηβικά ανέβηκαν σταδιακά επίπεδα, παίζοντας βασικοί σε μικρότερες ομάδες μέχρι τα 22-23, και τότε κάνανε την μεταγραφή σε ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας.
Ο Διαμαντίδης, ο Χατζηβρέττας, ο Σοφοκλής, ήταν ηγέτες του Ηρακλή πριν κάνουν τη μεταγραφή τους σε ηλικία 22-23 ετών. Ο Σπανούλης μεγάλωσε στη Λάρισα και στο Μαρούσι, πριν πάει στον ΠΑΟ στα 23 του. Ο Παπαλουκάς στη Δάφνη και τον Πανιώνιο... Ο Ντικούδης στη Λάρισα, ο Τσαρτσαρής στη Νήαρ Ήστ, ο Καιμακογλου στο Μαρούσι, και η λίστα είναι ατελείωτη.
Τώρα αν εμείς νομίζουμε ότι θα πάρουμε τον 15χρονο αμουστακο αστέρα του εφηβικού σε μια μεγάλη ομάδα, θα τον βάζουμε να παίζει στο εφηβικό, να προπονείται με την πρώτη ομάδα και να παίρνει συμμετοχή στο τελευταίο δεκάλεπτο απέναντι στον Κολοσσό με τη διαφορά στο +30, κι αυτό το παιδί ξαφνικά θα γίνει ηγέτης στην Ευρωλίγκα, νομίζω κοροιδευομαστε.
Πώς θα παίξει ο Μαντζούκας στον Παναθηναϊκό πριν καλά καλά καθιερωθεί στον Προμηθέα; Πώς θα εξελιχθεί ο Χουγκαζ όταν μετά από μόλις μία χρόνια που έκανε το μπαμ στον Ιωνικό τον παίρνει κατευθείαν ο Παναθηναϊκός και τον αφήνει 13ο παίχτη να κάθεται;
Αφήστε τα παιδιά να παίζουν βασικοί στις ομάδες τους, να παίρνουν εμπειρίες και ΠΟΙΟΤΙΚΑ λεπτά συμμετοχής σε παιχνίδια με πίεση κι όχι ανούσια, κι όταν είναι έτοιμα ας πάνε στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Δεν έγινε κάτι αν πρέπει να πληρωθεί και η ομάδα τους για τη μεταγραφή... Ίσα ίσα καλό θα κάνει στη γενικότερη ανάπτυξη του μπάσκετ αν βγάζουν κάτι και οι μικρότεροι.
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ λείπουν από τους παίχτες μας. Ούτε ταλέντο, ούτε τεχνογνωσία, παρότι κι αυτά σαφώς χρίζουν επιπλέον βελτίωσης.
Ας θυμηθούμε λίγο πως μεγάλωσαν παιχτικά σχεδόν όλοι οι παίχτες μας τις προηγούμενες δεκαετιες. Από τα εφηβικά ανέβηκαν σταδιακά επίπεδα, παίζοντας βασικοί σε μικρότερες ομάδες μέχρι τα 22-23, και τότε κάνανε την μεταγραφή σε ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας.
Ο Διαμαντίδης, ο Χατζηβρέττας, ο Σοφοκλής, ήταν ηγέτες του Ηρακλή πριν κάνουν τη μεταγραφή τους σε ηλικία 22-23 ετών. Ο Σπανούλης μεγάλωσε στη Λάρισα και στο Μαρούσι, πριν πάει στον ΠΑΟ στα 23 του. Ο Παπαλουκάς στη Δάφνη και τον Πανιώνιο... Ο Ντικούδης στη Λάρισα, ο Τσαρτσαρής στη Νήαρ Ήστ, ο Καιμακογλου στο Μαρούσι, και η λίστα είναι ατελείωτη.
Τώρα αν εμείς νομίζουμε ότι θα πάρουμε τον 15χρονο αμουστακο αστέρα του εφηβικού σε μια μεγάλη ομάδα, θα τον βάζουμε να παίζει στο εφηβικό, να προπονείται με την πρώτη ομάδα και να παίρνει συμμετοχή στο τελευταίο δεκάλεπτο απέναντι στον Κολοσσό με τη διαφορά στο +30, κι αυτό το παιδί ξαφνικά θα γίνει ηγέτης στην Ευρωλίγκα, νομίζω κοροιδευομαστε.
Πώς θα παίξει ο Μαντζούκας στον Παναθηναϊκό πριν καλά καλά καθιερωθεί στον Προμηθέα; Πώς θα εξελιχθεί ο Χουγκαζ όταν μετά από μόλις μία χρόνια που έκανε το μπαμ στον Ιωνικό τον παίρνει κατευθείαν ο Παναθηναϊκός και τον αφήνει 13ο παίχτη να κάθεται;
Αφήστε τα παιδιά να παίζουν βασικοί στις ομάδες τους, να παίρνουν εμπειρίες και ΠΟΙΟΤΙΚΑ λεπτά συμμετοχής σε παιχνίδια με πίεση κι όχι ανούσια, κι όταν είναι έτοιμα ας πάνε στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Δεν έγινε κάτι αν πρέπει να πληρωθεί και η ομάδα τους για τη μεταγραφή... Ίσα ίσα καλό θα κάνει στη γενικότερη ανάπτυξη του μπάσκετ αν βγάζουν κάτι και οι μικρότεροι.
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ λείπουν από τους παίχτες μας. Ούτε ταλέντο, ούτε τεχνογνωσία, παρότι κι αυτά σαφώς χρίζουν επιπλέον βελτίωσης.
3
2
1