Μισ που το θέμα είναι καυτό ας ψηφίσουμε, 2 επιλογές, η πρώτη για τον αριθμό των ξένων που θα μπορεί να έχει μια ομάδα και η δεύτερη για πόσους από αυτούς θα μπορούν να είναι ταυτόχρονα στην 12άδα.
Έχουν ακουστεί πολλές αντικρουόμενες απόψεις σπό τα μέλη του φόρουμ μας και είναι λογικό να υπάρχουν αντίθετες απόψεις.
Εγώ θα κάνω το ερώτημα σε πρώτη φάση για ποιον λόγο και από ποιους ξεκίνησε η ιστορία με την αύξηση των ξένων παικτών; Από τους φιλάθλους ή/και ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού και του ΠαναθηναΊκού. Επειδή δεν μπορούμε να βρούμε αρκετούς ικανούς παίκτες για να στελεχώσουμε τις ομάδες μας στην Ευρωλίγκα. Η αύξηση τους σίγουρα θα βοηθήσει τις 2 ομάδες, Θα βοηθήσει όμως και το ελληνικό μπάσκετ.
Εγώ θα δεχτώ ότι 6-7-8 ξένοι παίκτες θα μπορούσαν να κάνουν καλό αν είχαν μια ποιότητα αν ερχόταν παίκτες που θα είχαν να διδάξουν πράγματα στους υπόλοιπους και να ανεβάσουν το επίπεδο του πρωταθλήματος, ισχύει όμως κάτι τέτοιο; Οι περισσότερες ομάδες πλέον ψωνίζουν λαχεία με την ελπίδα να τους βγουν και αν πράγματι τους βγουν φεύγουν στην μέση της χρονιάς για άλλες πολιτείες εκεί που πληρώνονται περισσότερο και στην ώρα τους. Βλέπουμε την πτώση του επιπέδου στις μικρές εθνικές όταν παίκτες που παίζουν εως και βασικοί σε ομάδες της Α1 αδυνατούν να πρωταγωνιστήσουν.
Συμφωνώ επίσης με τον @leftpan ότι θέλουμε παίκτες να ταυτιστούμε, όχι παίκτες που έρχονται για να φύγουν σε 1 χρόνο, και ταυτιζόμαστε περισσόερο με τους Έλληνες.
Η δική μου ψήφος είναι 5 ξένοι, και οι 5 στην 12άδα, αν θέλει ο Ολυμπιακος και ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα ας πάρουν όσους ξένους θέλουν, άντε να συζητήσω να μπορούν να γίνουν 2-3 παραπάνω αντικαταστάσεις δηλωθέντων στην διάρκεια της σεζόν.