2022-2023-Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
shtarkws

Honorary
Reactions: 2634
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Ιούλ 23, 2022 1:32 pm

TSAKWNAS έγραψε:
Σάβ Ιούλ 23, 2022 1:00 pm
καλησπέρα στους φίλους παναθηναϊκούς

χαίρομαι που δεν έρχεται ο πασκάλ για λόγους που μας έχουν βγει φαρμάκι στο παρελθόν

δεν έχει εμπειρία από ευρώπη. καλό σουτ που είναι όμως δύσκολο να του βγει σε πιο κλειστές άμυνες. πιο βαρύς απ' όσο θα τον θέλαμε. συν ότι θα ερχόταν στον ΠΑΟ ως λύση ανάγκης (το παιδί δε θέλει να παίξει ευρώπη)

προσωπικά θα έλεγα να ανέβει ο μαντζούκας στο "3" (όταν τον είδα στον προμηθέα μου φάνηκε η φυσική του θέση) και να ψηλώσουμε κι άλλο το σχήμα με μια δύο καλές προσθήκες. ο καββαδάς μπορεί να δώσει ένα ποιοτικό δεκάλεπτο και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έμεινε ως τρίτος center.

προσωπικά θα ήθελα τον τόμπι στον παναθηναϊκό και να ανέβαινε ο γκουνταϊτις στο "4". η αλήθεια είναι πως δε μου θύμισε τη φανταστική του απόδοση προ διετίας σε κάποια περσινά παιχνίδια του στο eurocup, οπότε αν το κασέ βαράει, υπάρχει ένα μικρό ρίσκο. δε μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο για τον οποίο δεν έχει ενδιαφερθεί ο ΠΑΟ.

γενικά θεωρώ σωστή τη τακτική του βόβορα να ψηλώσει πολύ το σχήμα. όταν είχαμε μπέντιλ, γουάιτ, μήτογλου, παπαγιάννη, παπαπέτρου, οι πόντοι που δεχόμασταν έμεναν στα πλαίσια των 75-βαριά 80 σε μία σεζόν που όλες οι ομάδες της ευρωλίγκας έπαιζαν στα κόκκινα. ίσως μια παρόμοια συνταγή να βοηθούσε μια αξιοπρεπή πορεία

τέλος, θεωρώ το κενό του νέντοβιτς δυσαναπλήρωτο. η ομάδα δεν έχει παίχτη αναφοράς με πείσμα να βγει μπροστά και να δώσει χημεία στο σύνολο. υπάρχει ο παπαγιάννης, αλλά είναι λίγο νωρίς. τουλάχιστον κλείσαμε τον καλαϊτζάκη που θεωρώ πως είναι το επόμενο σπουδαίο ταλέντο του ελληνικού μπάσκετ. βλέπει γήπεδο με τρόπο σπάνιο για την ηλικία του. τώρα, το αν θα εξελιχθεί, αυτό είναι άλλη υπόθεση.
Καλώς ήρθες φίλε

Γενικά οι μεταγραφές του Παναθηναϊκου είναι κλασσική περίπτωση βλάβης

3
3 Εικόνα
Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς

Oι κανονισμοί του forum

Οδηγίες για ένα καλό post

https://dragon.mochahosted.com/basketfo ... index.html
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2664
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Σάβ Ιούλ 23, 2022 1:39 pm

shtarkws έγραψε:
Σάβ Ιούλ 23, 2022 1:10 pm
Ο Μπαρτελ που εχει συνεργασθεί με Ραντονιτς είναι διαθέσιμος;

Δεν κάνει γκελ σαν όνομα αλλά αυτό που θέλουμε είναι να κολλάει στην ομάδα, δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι αλλά θα ήταν μια κάποια λυσις.
Ελεύθερος είναι αλλά είναι καθαρό 4-5αρι,αυτός σίγουρα δεν παίζει δευτερόλεπτο στο 3.

Είμαστε και άτυχοι, ο Μίροτιτς έχει θέμα στον αχίλλειο και προβλέπεται να χάσει γύρω στους 6 μήνες οπότε η Μπαρτσελόνα θα βγει τώρα στη γύρα για forward.

1
1 Εικόνα
Phys87

nba
Reactions: 824
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Ιούλ 23, 2022 1:44 pm

Η μπάρτσα πάντως ακούγεται ότι θα πάει για Σινγκλετον

0
AlexD

nba
Reactions: 1719
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Σάβ Ιούλ 23, 2022 1:49 pm

TSAKWNAS έγραψε:
Σάβ Ιούλ 23, 2022 1:00 pm
καλησπέρα στους φίλους παναθηναϊκούς

χαίρομαι που δεν έρχεται ο πασκάλ για λόγους που μας έχουν βγει φαρμάκι στο παρελθόν

δεν έχει εμπειρία από ευρώπη. καλό σουτ που είναι όμως δύσκολο να του βγει σε πιο κλειστές άμυνες. πιο βαρύς απ' όσο θα τον θέλαμε. συν ότι θα ερχόταν στον ΠΑΟ ως λύση ανάγκης (το παιδί δε θέλει να παίξει ευρώπη)

προσωπικά θα έλεγα να ανέβει ο μαντζούκας στο "3" (όταν τον είδα στον προμηθέα μου φάνηκε η φυσική του θέση) και να ψηλώσουμε κι άλλο το σχήμα με μια δύο καλές προσθήκες. ο καββαδάς μπορεί να δώσει ένα ποιοτικό δεκάλεπτο και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έμεινε ως τρίτος center.

προσωπικά θα ήθελα τον τόμπι στον παναθηναϊκό και να ανέβαινε ο γκουνταϊτις στο "4". η αλήθεια είναι πως δε μου θύμισε τη φανταστική του απόδοση προ διετίας σε κάποια περσινά παιχνίδια του στο eurocup, οπότε αν το κασέ βαράει, υπάρχει ένα μικρό ρίσκο. δε μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο για τον οποίο δεν έχει ενδιαφερθεί ο ΠΑΟ.

γενικά θεωρώ σωστή τη τακτική του βόβορα να ψηλώσει πολύ το σχήμα. όταν είχαμε μπέντιλ, γουάιτ, μήτογλου, παπαγιάννη, παπαπέτρου, οι πόντοι που δεχόμασταν έμεναν στα πλαίσια των 75-βαριά 80 σε μία σεζόν που όλες οι ομάδες της ευρωλίγκας έπαιζαν στα κόκκινα. ίσως μια παρόμοια συνταγή να βοηθούσε μια αξιοπρεπή πορεία

τέλος, θεωρώ το κενό του νέντοβιτς δυσαναπλήρωτο. η ομάδα δεν έχει παίχτη αναφοράς με πείσμα να βγει μπροστά και να δώσει χημεία στο σύνολο. υπάρχει ο παπαγιάννης, αλλά είναι λίγο νωρίς. τουλάχιστον κλείσαμε τον καλαϊτζάκη που θεωρώ πως είναι το επόμενο σπουδαίο ταλέντο του ελληνικού μπάσκετ. βλέπει γήπεδο με τρόπο σπάνιο για την ηλικία του. τώρα, το αν θα εξελιχθεί, αυτό είναι άλλη υπόθεση.
Καλώς ήρθες φίλε Τσάκωνα!

Θα συμφωνήσω για τα ψηλά σχήματα (και ο Κάτας έκανε κάτι αντίστοιχο, όχι;) αλλά έχω την αίσθηση πως το 3 φέτος θα είναι συνήθως κοντό και ευέλικτο. Αν κιόλας παίρνατε Πασκαλ ή πάρετε κάτι παρόμοιο σε χαρακτηριστικά θα έχετε ψηλό 3άρι μόνο αν τα καταφέρει ο Μαντζουκας ή τα καταφέρει για λίγη ώρα ο Γουίλιαμς.

Η αλήθεια είναι πως αυτό που έκανε ο Νέντο μπορεί να το δώσει ΙΣΩΣ μόνο ο Άντριους. Το οποίο σε μια ομάδα που παίζει αργό και σκληρό μπάσκετ ίσως είναι πιο απαραίτητο, να έχει δηλαδή έναν παίχτη που θα παίξει ένας εναντίον ενός (ή και όλων χαχα). Η αγορά όμως είχε Γκριγκόνις να δώσει και δεν τον προσπερνάς. Ίσως η δημιουργία που θα φέρει από το 3 και το σκορ μέσα από συνεργασίες να κολλάει πολύ καλά στο low mistake παιχνίδι των Γουόλτερς και Λη, έχοντας σκορ από το 4-5 (Γουίλιαμς Γκουντάιτις). Επιπλέον ο Γκριγκόνις θα παίζει και κανονική άμυνα σε κάθε παιχνίδι, ενώ μπορεί να μαρκάρει πολύ περισσότερους παίχτες από ότι ο Νέντο, έχει iq και θα τρέξει όταν του ζητηθεί, θα διαβάσει τα μις ματς καλύτερα από τον Νέντο. Παίζει και 2 και 3, έχει πολύ καλό σουτ και κυρίως ασχολείται με την ομάδα περισσότερο. Άξιζε δηλαδή που πήγαν τα λεφτά εκεί αντί για έναν :shot: σαν τον Νέντο και πήρατε εκεί το ρίσκο με Άντριους.

Σε κάθε περίπτωση, παρόλο που το 3 μοιάζει γυμνό... προτιμώ ο παίχτης που θα έρθει να πατάει στο 5 παρά στο 3. Εκτός αν όντως επιλέξει Αγραβάνη και πάρει απλά ψηλό 3άρι που πατάει στο 4. Αμφιβάλλω όμως.

4/5 με Γ. Καλαϊντζάκη δηλαδή και τα αδέρφια θα παίζουν στο 2/3 πολύ ξύλο για να ανασαίνει ο Γκριγκόνις. Άμα κάνει και κανένα στεπ απ ένας από τους 2 μπροστά θα πάει πολύ καλά.
Εγώ επιμένω πως το σουτ θα είναι το μεγάλο πρόβλημα φέτος αν δεν κάνουν στεπ απ 2 παίχτες τουλάχιστον.

0
Άβαταρ μέλους
Hipster

nba
Reactions: 1184
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένη ομάδα: Panionios

Σάβ Ιούλ 23, 2022 1:53 pm

shtarkws έγραψε:

Δεν κάνει γκελ σαν όνομα αλλά αυτό που θέλουμε είναι να κολλάει στην ομάδα, δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι αλλά θα ήταν μια κάποια λυσις.
Ειναι λιγο μπροκεν με τους τραυματισμους, περνανε και τα χρονια :)

0
Άβαταρ μέλους
qspock

Honorary
Reactions: 583

Ο Μπέικον είναι ακόμα ελεύθερος;

0
AlexD

nba
Reactions: 1719
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone

Σάβ Ιούλ 23, 2022 1:55 pm

qspock έγραψε:
Ο Μπέικον είναι ακόμα ελεύθερος;
Ναι, περιμένει το κάλεσμα από τον μαγικό κόσμο.

0
Άβαταρ μέλους
shtarkws

Honorary
Reactions: 2634

Σάβ Ιούλ 23, 2022 2:01 pm

pan24 έγραψε:
Σάβ Ιούλ 23, 2022 1:39 pm
shtarkws έγραψε:

Ελεύθερος είναι αλλά είναι καθαρό 4-5αρι,αυτός σίγουρα δεν παίζει δευτερόλεπτο στο 3.

Είμαστε και άτυχοι, ο Μίροτιτς έχει θέμα στον αχίλλειο και προβλέπεται να χάσει γύρω στους 6 μήνες οπότε η Μπαρτσελόνα θα βγει τώρα στη γύρα για forward.
Μα εμείς τέτοιον θέλουμε, 4ο5αρι για να ψάχνουμε να τον στριμώξουμε στο 3 :shock:

0
Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς

Oι κανονισμοί του forum

Οδηγίες για ένα καλό post

https://dragon.mochahosted.com/basketfo ... index.html
Phys87

nba
Reactions: 824
Αγαπημένη θέση: PG

Σάβ Ιούλ 23, 2022 2:02 pm

Ο Μπέικον είναι ο παίχτης που ταιριάζει αυτή τη στιγμή στην ομάδα. Βέβαια θα υπάρχει θέμα στο 4 όταν βγαίνει ο Γουίλιαμς. Δεν ξέρω ποιο κενό είναι χειρότερο.

0
avtokrator13

senior
Reactions: 123

Σάβ Ιούλ 23, 2022 2:04 pm

αν κλεισει ο ντεσον τομας και οχι ο μπεικον αραγε θα εχει υπαρξει εστω και μια μικρη αυξηση στο φετινο μπατζετ σε σχεση με το περσινο?

0
Άβαταρ μέλους
qspock

Honorary

Σάβ Ιούλ 23, 2022 2:09 pm

Phys87 έγραψε:
Σάβ Ιούλ 23, 2022 2:02 pm
Ο Μπέικον είναι ο παίχτης που ταιριάζει αυτή τη στιγμή στην ομάδα. Βέβαια θα υπάρχει θέμα στο 4 όταν βγαίνει ο Γουίλιαμς. Δεν ξέρω ποιο κενό είναι χειρότερο.
Υπάρχουν οι νέοι καθώς και ο Σαμαντουροφ που καλό είναι να χρησιμοποιηθούν ειδικά στην Α1. Δε ξέρω την εξέλιξη των Ματσούκα και Χουγκαζ, αλλά τον Σαμαντουροφ κρίμα θα είναι να μη το δούμε το παιδί και απλά να το πουλήσει σε κάνα δυο χρόνια σε άλλη ομάδα. Είναι παιχτουρα! Αν αποκτηθεί δεύτερος ξένος στο 4 αυτοί δεν θα παίξουν καθόλου και δε θα κάνουν στεπ απ.

Στο 3 χρειάζεται σίγουρα ένας ξένος πρωτοκλασσατος πάντως και ο Μπέικον που ειναι καλαθομηχανη δένει τέλεια ενώ ξέρει και τον Λη κάτι σημαντικό σε μια ολοκαίνουργια ομάδα ..

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος qspock την Σάβ Ιούλ 23, 2022 2:19 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
TSAKWNAS
Reactions:

Σάβ Ιούλ 23, 2022 2:18 pm

Ευχαριστώ άπαντες για το καλωσόρισμα!

@AlexD, δεν κάνω quote για να μη γεμίσω τη σελίδα, ειδικά από τη στιγμή που συμφωνώ (σχεδόν) στα πάντα. Η μόνη διαφορά είναι πως, από τα δύο αδέρφια Καλαϊτζάκη, θεωρώ ότι ο Γιώργος δεν δένει καλύτερα στον Παναθηναϊκό (και γενικά στην Ευρώπη). Μου έκανε πολύ άσχημη εντύπωση πως μονίμως έκανε τα ίδια αμυντικά λάθη, καρμπόν, για κάθε κλέψιμο, ή τρίποντο, έκανε κάτι αρνητικό και το πρόσημο ερχόταν στο μηδέν.

Επειδή έτυχε να δω λίγο παραπάνω eurocup πέρσι (έχω αυτή την αισχρή συνδρομή του euroleague.tv), έχω λίγη περισσότερη πίστη στον Παναγιώτη. Δεν έχει τα αθλητικά προσόντα του αδερφού του, ο οποίος έχει δουλέψει περισσότερο το σώμα του, αλλά έχει δείξει στοιχεία στο γήπεδο για το ότι μπορεί να εξελιχθεί σε εξαιρετικό point guard. Προσωπικά θα ήθελα να τον δω ως δεύτερο PG στα περισσότερα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, γιατί αν σαπίσει στον πάγκο, καλό δε κάνει σε κανέναν.

Τέλος, μια καλή επένδυση για το μέλλον ίσως να αποτελεί ο Mattias Markusson. Παίχτης με σωματοδομή παρόμοια με Παπαγιάννη, αλλα διαφορές στο παιχνίδι του. Θέλει δουλειά για το ανώτατο επίπεδο (κυρίως αμυντικά), αλλά 2.17 center με καλό σουτάκι δε πολυβρίσκεις.

Άβαταρ μέλους
qspock

Honorary

Σάβ Ιούλ 23, 2022 2:25 pm

TSAKWNAS καλωσηρθες, βρίσκω ενδιαφέρουσες τις απόψεις σου περί των αδελφών Καλαϊτζάκη μιας και δεν έχουμε σαφή εικόνα εξέλιξης τους όσοι δεν τους παρακολουθήσαμε. Πράγματι στην Αμερική ο Γιώργος έχει δουλέψει το σώμα του περισσότερο αλλά είναι αμφίβολο αν εξελίχτηκε ως παίχτης αφού το σύστημα τους εκεί του παραπρωταθληματος (αλλά και του NBA) δεν εξελίσσει κανέναν παρά μόνο ίσως δεκαθλητες του στίβου ή αρσιβαρίστες...

Θυμάμαι ένα βιντεάκι όπου ο Χακίμ Ολαζουον έδειχνε κινήσεις πίβοτ σε κάποιον και αναρωτιέμαι αν τέτοια ταλέντα του παρελθόντος δεν αξιοποιούνται σωστά εκεί όσον αφορά στην εκμάθηση των καινουργιων γιατί οι νέοι παίχτες είναι τελειως ατάλαντοι μπροστά τους.

0
Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions: 2243
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: Knicks

Σάβ Ιούλ 23, 2022 2:30 pm

Εγώ νομίζω ότι ο Ευρωπαίος Καλαϊτζακης δεν θα είναι όσο χαλια - μέτριος νομίζετε

Έχει κάνει σημαντικά άλματα προόδου ( ιουουυ κρίντζι...καλά το πα; σορι generation x εδω )

Νομίζω θα είναι απρόσμενα θετικος

0
TSAKWNAS
Reactions:

Σάβ Ιούλ 23, 2022 2:39 pm

Ο Παναγιώτης είναι ο "ευρωπαίος". Στην περίπτωση παρανόησης, και εγώ καμία φορά τους μπερδεύω. :P Έδειξε πολύ θετικά στοιχεία και στο ματς με τη Μεγάλη Βρετανία, αν και εκεί μου φάνηκε πολύ αγχωμένος. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν είναι να βελτιωθεί χρειάζεται χρόνο στο παρκέ.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”