Το ματς ήταν επικό σήμερα και λόγω εξέλιξης και λόγω των 2 MVP και λόγω του ειδικού βάρους τους αγώνα καθώς ήττα των Σέρβων θα σήμανε αποκλεισμός τους. Προσωπικά επειδή η Σερβία δεν είναι ούτε Λεττονία (κατάφεραν και αποκλείστηκαν από τον Marinov, τον Minchev, τον Kostov και κάτι άλλα λιμά), ούτε Σλοβενία προ διετίας, ούτε Κροατία γενικώς. Δεν τους θέλω εκτός Παγκοσμίου του χρόνου οπότε καλό είναι για το άθλημα να περάσουμε εμείς οι Λεττονοί και οι Σέρβοι από αυτό το γκρουπ.
Τα καλά είναι πολλά σήμερα, θα σταθώ σε αυτά που αξίζουν προβληματισμό όμως. Αρχικά σήμερα τα γκαρντ μας κ..κάτσαν, θύμισαν παλαίμαχους που απλά παίζουν μόνο με το μυαλό. Επειδή ήταν το πρώτο επίσημο, θα περιμένω να δω στα επόμενα παιχνίδια, θυμίζω απλά ότι τα επόμενα 3 παιχνίδια είναι πολύ κρίσιμα αρχής γενομένης με το παιχνίδι κόντρα στο Βέλγιο που είναι must win για εμάς. Επίσης στις αλλάγές στην άμυνα χανόμασταν συνεχώς, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έγινε πάρτυ, όποτε ο Ιτούδης κάτι πρέπει να αλλάξει ή να δοκιμάσει (πλέον είμαστε στα επίσημα). Σαν τελευταίο μου έκανε εντύπωση πως στην παράταση παίζαμε 5 έξω στην επίθεση με αποτέλεσμα ο Γιάννης να βολοδέρνει στο τρίποντο. Θα δώσω ωστόσο ένα ελαφρυντικό ότι υπήρχε πολύ κούραση στα παιδιά που έπαιξαν εκεί.
* Ο Θανάσης έχει κατακτήσει τη θέση στην εθνική εδώ και χρόνια, ασχέτως τη γράφουμε εμείς εδώ.
* Σήμερα μου άρεσε και ο Παπανικολάου ύστερα από καιρό με την εθνική, ήταν από τις θετικές παρουσίες της εθνικής και βοήθησε όσο μπορούσε.
* Το αλέγκρο στυλ του Dorsey τελικά ίσως να χρειάζεται γιατί είναι απρόβλεπτο για τις άμυνες. Μακάρι να εμφανιστεί μόνο το καλό προφίλ του στα παιχνίδια, γιατί στην αντίθετη περίπτωση θα είμαστε πολύ προβληματικοί στην επίθεση.
edit: Οι Σέρβοι κυνηγούν εμάς για να αποκλείσουν και δευτερευόντως το Βέλγιο όπου είναι 2 νίκες μακρυά.