Ελλάδα
Συντονιστής: Captains
- Jimmyrogue84
- Reactions: 552
- Προειδοποιήσεις:
0
0
- Giwrgos_AEK
- Reactions: 1031
- Αγαπημένη θέση: PF
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
-
- Reactions: 200
- Αγαπημένος παίκτης: MJ, Saras, DerrickRose
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Σωστό αλλά ισχύει για όλα τα σπορ και ανέκαθεν - το ρεκόρ σήμερα στα 100μ ή στο μήκος είναι πολύ καλύτερο απ του 2005 και πίσω.Giwrgos_AEK έγραψε: ↑Σάβ Σεπ 03, 2022 11:11 amνομιζω αν υπαρχει ενα στοιχειο που υπερεχει η τωρινή εθνική ομαδα σε σχέση και με τις δυο 1987, 2005 είναι η αθλητικότητα
Η σύγκριση ταλέντου μόνο υποκειμενική μπορεί να 'ναι - στη δική μου ζυγαριά Γκαλης και Φάνης υπερτερούν ολόκληρης της ομάδας του 2005.
2
2

Η ερώτηση είναι αν ένα ρόστερ με έναν εκ των κορυφαίων παικτών στον κόσμο (αν όχι τον κορυφαίο) με το ίσως καλύτερο resume καριέρας στην ηλικία του ever και συμπαίκτες του ορισμένους εξαιρετικούς παίκτες Ευρωλίγκας, είναι το καλύτερο ρόστερ όλων των εποχών για την Ελλάδα; Ασφαλώς και δεν είναι καν κοντά. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάρει αέρα το χρυσό ούτε ότι θα μπορούσε να κερδίσει τις ΗΠΑ βέβαια, αλλά εκεί εισέρχονται μια σειρά από παράγοντες που δεν αφορούν το αθροιστικό ταλέντο των παικτών. Επίσης, ναι, οι Μπακς είναι καλύτερη ομάδα από την Ελλάδα. 

1
1

- GK_23
- Reactions: 2550
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut
- Προειδοποιήσεις:
0
Η ομάδα της τετραετίας 2004-2008 ήταν η πληρέστερη και πιο ταλαντούχα συνολικά εθνική ομάδα που είχαμε ποτέ.
Πεντάδα guards του επιπέδου των Διαμαντίδη-Παπαλουκά-Σπανούλη-Χατζηβρέττα-Ζήση δεν νομίζω να δούμε ποτέ ξανά στην εθνική ομάδα. Επίσης είχαμε τρομερούς διπλοθεσίτες ψηλούς, τους Τσαρτσαρή-Ντικούδη. Κάναμε πολλά χρόνια να δούμε Έλληνα παίκτη (Γιάννης) που να μπορεί να παίξει με ευχέρεια και στις δύο θέσεις (PF & C) της ρακέτας.
Η τωρινή ομάδα έχει έναν superstar του NBA αλλά εκείνη η ομάδα είχε περισσότερο ταλέντο αθροιστικά.
Πεντάδα guards του επιπέδου των Διαμαντίδη-Παπαλουκά-Σπανούλη-Χατζηβρέττα-Ζήση δεν νομίζω να δούμε ποτέ ξανά στην εθνική ομάδα. Επίσης είχαμε τρομερούς διπλοθεσίτες ψηλούς, τους Τσαρτσαρή-Ντικούδη. Κάναμε πολλά χρόνια να δούμε Έλληνα παίκτη (Γιάννης) που να μπορεί να παίξει με ευχέρεια και στις δύο θέσεις (PF & C) της ρακέτας.
Η τωρινή ομάδα έχει έναν superstar του NBA αλλά εκείνη η ομάδα είχε περισσότερο ταλέντο αθροιστικά.
2
2

- antonispgs
- Reactions: 142
- Αγαπημένη θέση: PG, Bench
- Αγαπημένος παίκτης: Nick Galis
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
-
- Reactions: 1038
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Γιατι δεν τον δεχεται? Αφου εχει παιξει και με μικρες εθνικες. Και επισης εχει Ελληνιδα μητερα. Εδω βλεπουμε τοσους παικτες σε αλλες εθνικες (Ισραηλ, Φιλανδία κλπ) να παιζουν με τοσους αμερικανους που εχουν συγγενεις απο την χωρα τους.
0
-
- Reactions: 91
- Προειδοποιήσεις:
0
Η FIBA δεν ασχολείται καθόλου με τις υπηκοότητες, τις ιθαγένειες και γενικότερα με τη νομοθεσία κάθε χώρας σχετικά με αυτά τα ζητήματα.
Το αν είναι κάποιος για τη FIBA νατουραλιζέ ή όχι, εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από το αν είχε το διαβατήρια της χώρας με την οποία αγωνίζεται πριν ή μετά τα 18 του χρόνια.
Ο Ντόρσει πήρε ελληνικό διαβατήριο στα 19 του (έπαιξε στην U20) κι επομένως αγωνίζεται ως νατουραλιζέ επειδή άργησε κατά 1 χρόνο.
O Μπράμος, επειδή κι αυτός το πήρε αρκετά μετά τα 18 του, αγωνιζόταν ως νατουραλιζέ.
Ο Καλάθης αντίθετα το είχε πάρει πριν κλείσει τα 18 (είχε αγωνιστεί με την U18) και γι' αυτό θεωρείται γηγενής.
Το αν είναι κάποιος για τη FIBA νατουραλιζέ ή όχι, εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από το αν είχε το διαβατήρια της χώρας με την οποία αγωνίζεται πριν ή μετά τα 18 του χρόνια.
Ο Ντόρσει πήρε ελληνικό διαβατήριο στα 19 του (έπαιξε στην U20) κι επομένως αγωνίζεται ως νατουραλιζέ επειδή άργησε κατά 1 χρόνο.
O Μπράμος, επειδή κι αυτός το πήρε αρκετά μετά τα 18 του, αγωνιζόταν ως νατουραλιζέ.
Ο Καλάθης αντίθετα το είχε πάρει πριν κλείσει τα 18 (είχε αγωνιστεί με την U18) και γι' αυτό θεωρείται γηγενής.
1
1

- GK_23
- Reactions: 2550
- Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut
- Προειδοποιήσεις:
0
Επειδή το έχουμε υπεραναλύσει το θέμα τους τελευταίους μήνες στο forum, σε παραπέμπω σε ένα ποστ που μπορεί να βρεις μαζεμένες πολλές πληροφορίες για το πως ορίζει η FIBA τους νατουραλιζέ:
viewtopic.php?p=76504#p76504
O Dorsey λογίζεται ως νατουραλιζέ από τη FIBA, το έχει επιβεβαιώσει και ο Σκουρτόπουλος με δηλώσεις του πριν κάποια χρόνια.
https://www.sport24.gr/basket/skoyrtopo ... 46269.htmlΓια το ποιοι είναι οι νατουραλιζέ μέσα από τους οποίους μπορεί να επιλέξει η Εθνική: "Ο Ναζ Μήτρου Λονγκ (εφόσον πάρει το σχετικό έγγραφο), ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο Ζακ Όγκαστ αν υπογράψει το χαρτί στη FIBA και ο Μάικ Μπράμος, ο οποίος πλέον δεν εχει τη διάθεση λόγω ηλικίας και κόπωσης να συμμετάσχει στην Εθνική ομάδα.Μπορούν αυτοί να συμμετέχουν στην προετοιμασία, αλλά στο τέλος ο προπονητής πρέπει να επιλέγει μόνο έναν".
Το όριο της FIBA είναι τα 16 χρόνια, όχι τα 18.Giannis83 έγραψε: ↑Δευ Σεπ 05, 2022 3:25 pmΗ FIBA δεν ασχολείται καθόλου με τις υπηκοότητες, τις ιθαγένειες και γενικότερα με τη νομοθεσία κάθε χώρας σχετικά με αυτά τα ζητήματα.
2
2

- ssoulliss
- Reactions: 716
- Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Στο Milwaukee υπάρχει το παρακάτω κανάλι "Locked On Bucks" που ασχολείται με τα νέα των Bucks, μόνο που τις τελευταίες ημέρες ασχολείται με την εθνική μας ομάδα και την πορεία της στο EuroBasket. Τα παιδιά που συζητούν/σχολιάζουν/αναλύουν γνωρίζουν έναν προς έναν τους Έλληνες παίκτες, το πως παίζουν, τις αδυναμίες τους κλπ. Δηλαδη στο Milwaukee γνωρίζουν περισσότερα για την εθνική μας, παρά ότι η δική τους εθνική έπαιζε στο Americup
και αυτό το οφείλουμε στον Γιάννη.
https://www.youtube.com/c/LockedonBucks/videos

https://www.youtube.com/c/LockedonBucks/videos
2
2

3
3

- Reaper
- Reactions: 1880
- Αγαπημένη θέση: SG, Bench
- Αγαπημένος παίκτης: Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
Ηταν ενα απογοητευτικο τουρνουα για 2 παικτες κυριως για εμενα :
1 - Παπαγιαννης. Δεν ειμαι fan του και ειμαι γνωστος, αλλα δεν περιμενα με τιποτα αυτη την αδιανοητα κακη αμυντικη εικονα, να του κανει πλακα ο οποιοσδηποτε ψηλος.
2 - Σλουκας. Ασχημο να μοιαζει ενας γκαρντ που θεωρουμε εξαιρετικο στην Ευρωλιγκα ως παιδακι κοντρα σε γκαρντ με εκρηκτικο πρωτο βημα. Και σημερα και με την Τσεχια.
Μερικοι θα βαλουν και τον Παπαπετρου αλλα εγω δεν περιμενα τιποτα απ αυτον για να απογοητευτω, βασικα περιμενα ακριβως αυτο το 20% 3ποντο που ειχε.
Ο Λαρεντζακης και ο Αγραβανης πηγαν καλυτερα απ οσο περιμενα, ο Ντορσεϊ εν τελει μαλλον τα αναμενομενα (τελειως ασταθης), ο Καλαθης τα γνωστα (που τον καθιστουν προβλημα σε ομαδα με Γιαννη λογω της ελλειψης σουτ).
1 - Παπαγιαννης. Δεν ειμαι fan του και ειμαι γνωστος, αλλα δεν περιμενα με τιποτα αυτη την αδιανοητα κακη αμυντικη εικονα, να του κανει πλακα ο οποιοσδηποτε ψηλος.
2 - Σλουκας. Ασχημο να μοιαζει ενας γκαρντ που θεωρουμε εξαιρετικο στην Ευρωλιγκα ως παιδακι κοντρα σε γκαρντ με εκρηκτικο πρωτο βημα. Και σημερα και με την Τσεχια.
Μερικοι θα βαλουν και τον Παπαπετρου αλλα εγω δεν περιμενα τιποτα απ αυτον για να απογοητευτω, βασικα περιμενα ακριβως αυτο το 20% 3ποντο που ειχε.
Ο Λαρεντζακης και ο Αγραβανης πηγαν καλυτερα απ οσο περιμενα, ο Ντορσεϊ εν τελει μαλλον τα αναμενομενα (τελειως ασταθης), ο Καλαθης τα γνωστα (που τον καθιστουν προβλημα σε ομαδα με Γιαννη λογω της ελλειψης σουτ).
0
Noone remembers how. Everyone remembers if you won or you lost.
- Crash95
- Reactions: 232
- Αγαπημένη θέση: PF
- Αγαπημένος παίκτης: LynnGreer,Printezis,Scola
- Αγαπημένη ομάδα:
- Αγαπημένη ομάδα: Πάνθηρες Καβάλας,Ολυμπιακός,ΣικάγοΜπουλς
- Προειδοποιήσεις:
0
βάλε στην εξίσωση ότι Παπαγιάννης και Σλούκας είχαν δύσκολους τραυματισμούς και έκαναν τεράστιο αγώνα για να παίξουν. Ο Σλούκας δεν είδα να του κάνουν πλάκα, είχε καλές στιγμές και κακές στα παιχνίδια. Έδωσε και σημαντικά όπως το σουτ με Τσεχία για το 72-70Reaper έγραψε: ↑Τετ Σεπ 14, 2022 1:25 amΗταν ενα απογοητευτικο τουρνουα για 2 παικτες κυριως για εμενα :
0
Εκτός απ'τον Crash Bandicoot που αγαπώ όπως καταλάβατε, λατρεύω και το μπασκετ!!! Αγαπημένες ομάδες Πάνθηρες Καβάλας, Ολυμπιακός, Σικάγο Μπουλς, Εθνική Ελλάδος και Εθνική Αργεντινής (μεγάλη καψούρα με τους γκαούτσος)!!!
- ssoulliss
- Reactions: 716
- Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Ο Παπαγιάννης έχει τα περισσότερα ελαφρυντικά από όλους, το παιδί ήταν ανέτοιμο. Ο Σλούκας ήταν ο τρίτος μας σκόρερ παρόλο που η αίσθηση είναι ότι δεν πήγε καλά, ωστόσο δεν ταίριαξε ποτέ με τον Γιάννη. Ο Παπαπέτρου από την άλλη δεν παίζει καλά με την εθνική, ούτε τώρα ούτε το 2019 ήταν καλός. Όσο για τον Καλάθη νομίζω ότι ήταν ο μόνος που ταίριαζε με τον Γιάννη σαν δημιουργία αλλά και για αυτόν πλέον τα χρόνια έχουν περάσει.Reaper έγραψε: ↑Τετ Σεπ 14, 2022 1:25 amΗταν ενα απογοητευτικο τουρνουα για 2 παικτες κυριως για εμενα :
Όπως έγραψα και στα του ματς, το δίλημμα για το μέλλον είναι ένα: ή κάνουμε ανανέωση ή συνεχίζουμε να αυτοαποθεωνόμαστε.

2
2