Η συζήτηση κάνει κύκλους και γυριζουμε στα ιδια αλλα με αυτους τους κανονισμούς θα ειχαν τεράστιο πλεονέκτημα οι χωρες με ισχυρη ομογένεια στην Αμερικη. Θα έπαιζε Εσθονία - Ελλάδα και περα απο την υφισταμενη διαφορά επιπέδου θα ειχαν οι Εσθονοι να αντιμετωπισουν και το χαντικαπ της... Ελληνοαμερικανικης ομογενειας αφου θα μπορούσε η Ελλαδα να κατεβασει μαζί Ντορσει,Μητρου Λονγκ, Καλαθη. Επισης αν ισχυαν αυτοι οι κανονισμοί θα μπορούσε νομιμοτατα του χρόνου η Τουρκία να κατεβάσει Λαρκιν και Ουιλμπεκι και Ντανστον στη δωδεκαδα(πανω απο 5 χρόνια στη Τουρκια)Reaper έγραψε: ↑Κυρ Σεπ 18, 2022 2:27 pmhttps://www.novasports.gr/sport/mpasket ... olei-polo/
Δείτε αναλυτικά τους όρους της FIFA. Για να δεχτεί eligibility για εθνική ομάδα, πρέπει ο παίκτης να πληρεί μια απ' τις προϋποθέσεις:
Πόσο δύσκολο είναι να κανει αυτό η FIBA;
Έτσι δεν επιτρέπεις τους Μπράουν και τους Τόμπι και επιτρέπεις τους Ντόρσεϊ.
Fiba και "νατουραλιζέ"
Συντονιστής: Captains
0
- Reaper
- Reactions: 1750
- Αγαπημένη θέση: SG, Bench
- Αγαπημένος παίκτης: Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
O Larkin ειναι στην Τουρκια απ το καλοκαιρι του 2018, επομενως δε θα μπορουσε να παιζει στην εθνικη Τουρκιας (οπως γινεται επι χρονια) μεχρι το καλοκαιρι του 2023.
O Wilbekin ηταν στην Τουρκια απ το καλοκαιρι του 2015 ως το καλοκαιρι του 2018, και μετα παλι απ το καλοκαιρι του 2022. Και αυτος δηλαδη θα ειχε δυνατοτητα απ το καλοκαιρι του 2023, οχι τοσα χρονια που γινοτανε.
Ναι, οι χωρες με διασπορα θα κερδιζαν ενα πλεονεκτημα. Δεν καταλαβαινω γιατι ειναι χειροτερο αυτο απ το να κανουν τη διαφορα ο Λορεντζο Μπραουν, ο Ραντολφ (ηταν σημαντικο μελος της Σλοβενιας το 2017) κλπ.
Στο κατω κατω, θα μπορουσε να υπαρξει μια τροποποιηση του κανονισμου της FIFA : να μπορει να παιξει μεχρι 1 ή 2 παικτες με διαβατηριο λογω παππου/γιαγιας και ΚΑΝΕΝΑΣ τυπου Λορεντζο Μπραουν.
0
Noone remembers how. Everyone remembers if you won or you lost.
- Coach Periklis
- Reactions: 2043
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Προτιμώ στην δική μου χώρα να μην έχω νατουραλιζε ο οποίος δεν έχει την παραμικρή σχέση με την Ελλάδα
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου τη λέει η ΦΙΜΠΑ, στα μάτια μου η Ελλάδα δεν έχει νατουραλιζε και χαίρομαι για αυτό .... Στη ΦΙΜΠΑ η ομοσπονδία ας δηλώνει ο,τι προβλέπει ο κανονισμός . Αρκεί αυτός που θα δηλώσει να έχει επαφή με τη χώρα μας . Ο Ντόρσεϊ έχει , ο Καλάθης έχει , οι Αντετοκούμπο είναι όλοι Έλληνες κλπ
Αν δεν ξαναέρθει ο Ντόρσεϊ ας έρθει ένα παιδί που επίσης έχει ελληνικές ρίζες
Με αυτό το σκεπτικό ψήφισα "όχι" , όχι με τον ξερό κανονισμό
Δεν θέλω ποτέ να δω Λορέντζο Μπράουν στην εθνική Ελλάδος.
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου τη λέει η ΦΙΜΠΑ, στα μάτια μου η Ελλάδα δεν έχει νατουραλιζε και χαίρομαι για αυτό .... Στη ΦΙΜΠΑ η ομοσπονδία ας δηλώνει ο,τι προβλέπει ο κανονισμός . Αρκεί αυτός που θα δηλώσει να έχει επαφή με τη χώρα μας . Ο Ντόρσεϊ έχει , ο Καλάθης έχει , οι Αντετοκούμπο είναι όλοι Έλληνες κλπ
Αν δεν ξαναέρθει ο Ντόρσεϊ ας έρθει ένα παιδί που επίσης έχει ελληνικές ρίζες
Με αυτό το σκεπτικό ψήφισα "όχι" , όχι με τον ξερό κανονισμό
Δεν θέλω ποτέ να δω Λορέντζο Μπράουν στην εθνική Ελλάδος.
2
1
1

"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
Ο Ντορσεϊ δεν ειναι ελληνας. Και δεν είναι κακο κατι τετοιο. Το παιδι ειναι αμερικανος και δεν υπαρχει κανενα αρνητικο στο να παιζει στην εθνικη ελλαδος. Το ζητουμενο ειναι ενας παιχτης να εχει ΕΠΑΦΗ με την ελλαδα. Καποια βιωματα, καποιες παραστασεις ωστε η συμμετοχη του να μην ειναι εντελως... μισθοφορικη.
Ο Λορεντζο Μπραουν, ναι, ειναι ακυρο να παιξει στην εθνικη. Αν ενας παιχτης σαν τον Μακίσικ (τυχαιο παραδειγμα) καποια μερα επαιζε στην εθνικη, θα μας φανει το ιδιο ακυρο επειδη δεν εχει ελληνικες ριζες; Πιο πολυ επαφη θα εχει με τη χωρα απο εναν παιχτη που εχει ενα μακρινο παππου που πριν 50 χρονια γεννηθηκε εδω.
Ο Λορεντζο Μπραουν, ναι, ειναι ακυρο να παιξει στην εθνικη. Αν ενας παιχτης σαν τον Μακίσικ (τυχαιο παραδειγμα) καποια μερα επαιζε στην εθνικη, θα μας φανει το ιδιο ακυρο επειδη δεν εχει ελληνικες ριζες; Πιο πολυ επαφη θα εχει με τη χωρα απο εναν παιχτη που εχει ενα μακρινο παππου που πριν 50 χρονια γεννηθηκε εδω.
- antonispgs
- Reactions: 142
- Αγαπημένη θέση: PG, Bench
- Αγαπημένος παίκτης: Nick Galis
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
- SteveNashidis
- Reactions: 3660
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
- shaq7
- Reactions: 5644
- Αγαπημένη θέση: SG, C
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
ο μακισικ εντωμεταξυ θα ναι και παντρεμενος με ελληνιδα(κατα το ημισι)
οχι και να τον βαλουμε 4ρι ομως τον ανθρωπο.. Προσωπικα και εγω δεν θελω παικτες σαν τον λορετζο,χανει το νοημα η εθνικη..να φερει αν ειναι ο γιαννης τον μιντλετον(λογικα θα εχει παιξει σε καποια εθνικη αυτος αλλα ολο και καποιος αμερικανος τετοιου επιπεδου θα χει τυχει να ξεμεινει) και να τα σηκωνουμε ολα αερα πατερα..

1
1

Ο Λορένζο Μπράουν είχε πρόταση από την Κροατία πριν παίξει για την Ισπανία
https://www.eurohoops.net/el/eurobasket ... QIDgpWO-V8
https://www.eurohoops.net/el/eurobasket ... QIDgpWO-V8

0
- ssoulliss
- Reactions: 3996
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Ο Naz Mitrou-Long αφού υπάρχει το ενδεχόμενο να παίξει με την εθνική, έχει σίγουρα την καναδική υπηκοότητα και πιθανότατα να έχει και από το Τρινιτάντ & Τομπάγκο, λόγω του πατέρα του. Από ότι έχω καταλάβει χρειάζεται η συγκατέθεση της ομοσπονδίας του Καναδά και ίσως της αντίστοιχης του Τρινιτάντ για να μπορέσει να εκκινήσει η διαδικασία με την Ελλάδα. Στην παρούσα φάση προτιμώ τον Dorsey, που έχει και ένα τουρνουά στην πλάτη του.
0
https://www.gazzetta.gr/basketball/nba/ ... γκεκριμένα ο σούπερ σταρ των Φιλαντέλφεια 76ers απέκτησε πριν από δύο εβδομάδες την αμερικάνικη υπηκοότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Βρίσκομαι πολύ καιρό στην Αμερική. Ο γιος μου είναι Αμερικανός. Μένω εδώ και είναι ευλογία να είμαι Αμερικανός. Οπότε είπα, γιατί όχι;»
Τώρα μπορεί να παίξει και στην εθνική USA. Μπορεί να διαλέξει μεταξύ Καμερούν, Γαλλία και ΗΠΑ τραγελαφική η κατάσταση
«Βρίσκομαι πολύ καιρό στην Αμερική. Ο γιος μου είναι Αμερικανός. Μένω εδώ και είναι ευλογία να είμαι Αμερικανός. Οπότε είπα, γιατί όχι;»
Τώρα μπορεί να παίξει και στην εθνική USA. Μπορεί να διαλέξει μεταξύ Καμερούν, Γαλλία και ΗΠΑ τραγελαφική η κατάσταση
0
- Giwrgos_AEK
- Reactions: 947
- Αγαπημένη θέση: PF
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
-
- Reactions: 3
- Αγαπημένη θέση: PG, SG
- Αγαπημένος παίκτης: Σαρούνας Γιασικεβίτσιους
- Αγαπημένη ομάδα: