Tracy Mac έγραψε: ↑Τετ Οκτ 05, 2022 12:21 am
Περσυ με μια ομαδα εκτρωμα, με μια ομαδα που ηταν οτι χειρότερο εχει γινει ποτε σε δόμηση ομαδας στην Ευρωλίγκα, θελατε να κανουμε τρελη υπομονη ακομα και Δεκέμβρη μηνα, να δουμε πως θα παει η ομαδα και μετα κρινουμε.
Φετος που με λιγο μεγαλυτερο μπάτζετ, εχουμε πολυ καλυτερη ομαδα, δεν εχετε καμια υπομονη για να δουμε την ομαδα και γκρινιαζετε χωρις να υπαρχει λογος πριν ακομα απο το πρώτο επισημο ματς.
Να ελεγα οτι δεν εχουμε καλο προπονητη; Εχουμε. Να ελεγα οτι εχουμε το περσινό εκτρωμα σαν ροστερ και σαν δομηση; Δεν εχουμε. Η ποιότητα που εχουμε σαν ομαδα ειναι πολυ αυξημενη, αν δεν το βλεπετε αυτο δεν φταιω.
Προχθες παιζαμε με τον οσφπ, μια ομαδα που πήγε final 4, με το ιδιο ροστερ με περσυ, ενω βγηκε και πολυ ενισχυμένη στη μεταγραφικη περιοδο στους ψηλους. Μια ομαδα που χτίζεται τρια χρονια τωρα!!!
Εμεις ειμαστε μια ομαδα εκτρωμα απο περσυ, που καναμε τοσες μεταγραφές, ενω περιμενουμε αλλη μια, με τον πονιτκα να εχει μια βδομαδα στην ομαδα και τον Γκριγκονις που επαιζε κουτσος στο Ευρωμπάσκετ να μην εχει επανέλθει ακομα και έπαιξε με δυο προπονησεις προχθες.
Ακομα και ετσι σταθηκαμε αξιοπρεπώς απέναντι στον οσφπ και παρολο που επιθετικά ειμασταν χαλια, στην αμυνα παιξαμε πολυ πολυ καλα.
Η ομαδα σιγουρα θα βελτιωθεί απλως θελει λιγο χρονο και υπομονή. Αργησαν πολυ να φερουν αλλον εναν ψηλο και θα το βρουμε μπροστα μας, αλλα επιτελους καταλάβετε οτι θελουμε να χτισουμε ομαδα και οχι να παρουμε την ευρωλιγκα απο την πρώτη σεζον με 6 μυρια μπατζετ.
Δηλαδη ο οσφπ και ο μπαρτζωκας εφτιαξαν την ομαδα σε δεκα μερες; Γιατι αυτη την στιγμη και λογο Ευρωμπάσκετ δεκα μερες ειναι μαζι μια εντελως νεα ομαδα, τι προλάβει να δειξει;
Και για να σας προλαβω, υπενθυμιζω οτι ο οσφπ εκανε 1.5 χρονο να φτιαξει ομαδα, γιατι ο πρώτος 1.5 χρονος του Μπαρτζώκα καλος δεν ηταν απο αποτελέσματα και ας ειχε σλουκα σασα κλπ. Ομως φαινοταν κατι που αν δεν ξερεις μπασκετ δεν φαίνεται: οτι εχτιζε ομαδα. Εμεις αυτο θελουμε να κανουμε, να χτισουμε ομαδα. Και ειμαστε 1.5 χρονο πισω με τις τρελες του Πριφτη περσυ.
Αλλα απο φετος θα χτισουμε ομαδα και για τα επομενα χρονια και ας μην εχουμε ισως τα αποτελέσματα που θελουμε...
Και φέτος υπομονή κάνουμε, δεν λένε(οι περισσότεροι έστω) να φύγει ο Ράντονιτς και 3-4 παίκτες από Οκτώβρη.
Όμως όπως πέρσι φαινόταν από την αρχή ότι πχ ο Φλόιντ δεν τραβάει και δεν έχουμε άσσο ούτε άμυνα έτσι φέτος από την αρχή φαίνεται ότι ο Άντριους δεν, ότι δεν έχουμε σκόρερ και ότι θα έχουμε θέμα στο σουτ συν ότι δεν έχουμε 4αρι και ελπίζουμε να διορθωθεί.
Η ομάδα θέλει χρόνο και αν δουλέψουν με ηρεμία θα είναι καλύτεροι αλλά μερικά πράγματα δεν φτιάχνονται με τον χρόνο.
Δεν θα γίνούν ο Πονίτκα ή ο Γουίλιαμς σουτέρ πχ όσο χρόνο και να τους δώσεις.
Ο σχεδιασμός το καλοκαίρι ενώ ξεκίνησε σωστά στην πορεία χάθηκε. Ξεκινήσαμε με Γκριγκόνις αντικαταστάτη του Νέντοβιτς και Άντριους μπακαπ του στο 2 με Παπαπέτρου και Παναγιώτη Καλαιτζάκη στο 3.
Μετά φεύγει ο Παπαπέτρου, παίρνουμε και τον άλλο Καλαιτζάκη και υπολογίζουμε για 3 τον Γκριγκόνις και όλα τα μέσα ΔΓ προσπαθούν να πείσουν ότι είναι 3αρι. Μετά θέλουμε 4-5αρι ή 3-4αρι με σουτ αλλά παίρνουμε τον Πονίτκα. Έτσι βρισκόμαστε αρχές Οκτώβρη με 8 παίκτες στο 1-3, 9 αν βάλω και τον Μαντζούκα για 3, στο 4-5 έχουμε μόνο 3 + 2 μικρούς που δεν φαίνεται να υπολογίζονται και βάζουμε 4αρι τον Καλαιτζάκη.
Η ποιότητα του ρόστερ είναι μεγαλύτερη από πέρσι(αυτό έλειπε) αλλά δεν αρκεί απαραίτητα, εξαρτάται και ποιος είναι ο στόχος.
Ο Ολυμπιακός που λες φέτος μόνο έναν πενταδάτο άλλαξε, συν πρόσθεσε κάποιες επιπλέον λύσεις όπως κάναμε εμείς επι Ζοτς.
Χτίσιμο της ομάδας πως να κάνεις όταν για του χρόνου οι μόνοι που έχουν συμβόλαιο είναι Λι, Γκριγκόνις, Άντριους(κάτσε να δούμε αν θα βγάλει την φετινή χρονιά πρώτα) συν τους μικρούς αφού και ο Πονίτκα που πήραμε τελευταίο σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση για ένα χρόνο είναι.
Πάλι το επόμενο καλοκαίρι την μισή και βάλε ομάδα θα αλλάξουμε.
Ποιος είναι ο στόχος για την φετινή χρονιά; Να δώσουμε χρόνο σε μικρούς; Δεν συμβαίνει στην αρχή της χρονιάς και δύσκολα θα συμβεί στην συνέχεια. Αν ο Μαντζούκας με τον Χουγκάζ δεν παίζουν τώρα που δεν έχουμε 4αρι θα παίξουν αν πάρουμε; Οι Καλαιτζάκηδες που παίζουν λίγο με τον Γουόκαπ τραυματία, τον Πονίτκα και τον Γκριγκόνις ανέτοιμους και τον Άντριους όπως είναι θα παίξουν στην συνέχεια περισσότερο ή λιγότερο;
Αν ο στόχος είναι η 8αδα, η αυξημένη σε σχέση με πέρσι ποιότητα είναι αρκετή έστω για να την διεκδικήσουμε μέχρι τέλους η ξέρω γω αντι για προτελευταίοι θα βγούμε 13οι;
Αν στόχος είναι ο Ολυμπιακός θα μπορέσουμε να τον κοντράρουμε πραγματικά(υπόψιν εμείς στους τελικούς θα κατέβουμε χωρίς το 4αρι που θα έρθει και έναν κοντό ενώ ο Ολυμπιακός χωρίς τον Μπλακ που έτσι κι αλλιώς δεν θα παίζει σε σημαντικά παιχνίδια) ή αντι για σκούπα απλά θα χάσουμε με ένα τιμητικό 3-1;