Προκριματικά Μουντομπάσκετ 2023 - Αγώνες Εθνικής

Συντονιστής: Captains

Leo_98

a1greece
Reactions: 537
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Νοέμ 11, 2022 9:00 pm

tarp7 έγραψε:
Παρ Νοέμ 11, 2022 8:43 pm
9/29 δίποντα και 6/24 τρίποντα η Εθνική. 28,3% εντός πεδιάς με 15/53 σουτ!
Αυτό τα λέει όλα.
Είμαστε τόσο άσουτοι που περαιτέρω ανάλυση δεν έχει νόημα.
Αυτό που φοβάμαι είναι τι θα γίνει σε 2-3 χρόνια όταν σταματήσουν Σλούκας, Καλάθης, Παπανικολάου κλπ. Βλέπω τις Ελληνικές ομάδες να κατεβαίνουν Ευρωλίγκα με 9-10 ξένους...

0
BillyPao

allstar
Reactions: 2382
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 4

Παρ Νοέμ 11, 2022 9:00 pm

tarp7 έγραψε:
Παρ Νοέμ 11, 2022 8:58 pm
BillyPao έγραψε:
Παρ Νοέμ 11, 2022 8:54 pm

Το ίδιο θα πήγαινα να πω και εγώ.
Καλά βλέπουμε και το επίπεδο των ξένων στην Α1 τι παικταράδες είναι .
Από τους μετριότατους Έλληνες, δεν είναι και δύσκολο να είναι χειρότεροι.

0
Dedalos

euroleague
Reactions: 621
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Νοέμ 11, 2022 9:02 pm

Αν είσαι ανίκανος να βαλεις τελείως ελεύθερα σουτ, δε σου φταιει ο χρόνος συμμετοχής στην α1 , αλλά ο μη χρόνος ατομικής προπόνησης.
Διαφωνώ με τους σχολιαστές της Νόβα ότι δε πρέπει να έχουμε παράπονο από τους παίκτες που έπαιξαν. Φυσικά δε μπορουσαν να διεκδικήσουν τη νίκη, αλλά η εικόνα ερασιτεχνών που έδωσαν δε τους τιμά καθόλου.
Ο Λούντζης ειδικά, με τέτοια εμφάνιση δε μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του παίκτη ευρολιγκας

2
2 Εικόνα
TSAKWNAS
Reactions:

Παρ Νοέμ 11, 2022 9:03 pm

tarp7 έγραψε:
BillyPao έγραψε:
Παρ Νοέμ 11, 2022 8:54 pm

Το ίδιο θα πήγαινα να πω και εγώ.
Δε θελω να επεκταθω, πρωτα απ ολα θεωρω πως οι ελληνες του ΠΑΟ πρεπει να παιζουν Α1, το εχω πει πολλες φορες.

Απλα, μου κανει λιγο καπως οταν ακουω τη συγκεκριμενη λεξη, γιατι μου κανει πως η πλειοψηφια (οχι ολοι, προφανως) που το διατυμπανιζουν το κανουν για λογους μη αθλητικους.

Γιατι και πως θα ανεβουν τα ελληνοπουλα γιατι και καλα το ελληνικο DNA ειναι το καλυτερο, και περικεφαλαιες, και ας μεινουμε καλυτερα στα αθλητικα.

Άβαταρ μέλους
pisto-linas

a1greece
Reactions: 395
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: mj,d-rose.span,law iv
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Παρ Νοέμ 11, 2022 9:09 pm

Oταν μπορεσουμε να βγαλουμε παικτες σαν τον bitim η τον saybir(ακομα και μαχμουτογλου,λεμε τωρα) και ομπστ,αντζουσιτς το ξανασυζηταμε.Μεχρι τοτε θα κλαιμε τη μοιρα μας.

0
BillyPao

allstar

Παρ Νοέμ 11, 2022 9:14 pm

pisto-linas έγραψε:
Oταν μπορεσουμε να βγαλουμε παικτες σαν τον bitim η τον saybir(ακομα και μαχμουτογλου,λεμε τωρα) και ομπστ,αντζουσιτς το ξανασυζηταμε.Μεχρι τοτε θα κλαιμε τη μοιρα μας.
Έχουμε εμείς σουτέρ σαν τον Μαχμούτογλου ή τον Άντζουσιτς; Όχι, και δεν προβλέπεται να αποκτήσουμε σύντομα. Σε λίγα χρόνια που θα αποσυρθούν οι τωρινοί καλοί μας παίκτες (Καλάθης, Σλούκας, Παπανικολάου κλπ.), δε θέλω ούτε να σκέφτομαι τι θα γίνει.

0
TSAKWNAS
Reactions:

Παρ Νοέμ 11, 2022 9:20 pm

Θα βρεθουν παιχτες. Αλλωστε, ο Καλαθης ειναι στην ουσια αμερικανος. Και το χαιρομαι πως θελει στα 33 του να συνεχιζει στην εθνικη.

tarp7

allstar
Reactions: 2115

Παρ Νοέμ 11, 2022 9:28 pm

TSAKWNAS έγραψε:
tarp7 έγραψε:

Δε θελω να επεκταθω, πρωτα απ ολα θεωρω πως οι ελληνες του ΠΑΟ πρεπει να παιζουν Α1, το εχω πει πολλες φορες.

Απλα, μου κανει λιγο καπως οταν ακουω τη συγκεκριμενη λεξη, γιατι μου κανει πως η πλειοψηφια (οχι ολοι, προφανως) που το διατυμπανιζουν το κανουν για λογους μη αθλητικους.

Γιατι και πως θα ανεβουν τα ελληνοπουλα γιατι και καλα το ελληνικο DNA ειναι το καλυτερο, και περικεφαλαιες, και ας μεινουμε καλυτερα στα αθλητικα.
Μακριά από εμένα αυτές οι απόψεις για dna, φουστανέλες και άλλες τέτοιες γελοιότητες. Αν θέλουμε όμως να έχουμε ελληνικό μπάσκετ θα πρέπει να παίζουν και έλληνες, θα πρέπει να υπάρχει μια σωστή αναλογία ελλήνων και ξένων παικτών, μη πάμε και στο άλλο άκρο όμως και στη ξενομανία. Από το πάγκο κανένας δεν βελτιώθηκε, αν δεν παίζουν και έλληνες παίκτες μετά μην έχουμε κι απαιτήσεις για παραγωγή παικτών και καλή εθνική ομάδα, οι παικταράδες δεν φυτρώνουν. όλοι οι παίκτες που έπαιξαν σήμερα είναι όλοι ρολίστες στις ομάδες, σε μια μέρα θα γίνουν πρωταγωνιστές; ούτε με θαύματα δεν γίνονται αυτά. Ο Λαρετζάκης όταν ήρθε στον ολυμπιακό ήταν μεταξύ εξέδρας και πάγκου, όταν όμως ο μπαρτζώκας άρχισε να τον βάζει έχει κάνει μεγάλη βελτίωση, φέτας σουτάρει στα τρίποντα με 50% ένας παίκτης που σούταρε με 25% όταν ήρθε. Ο Μαντζούκας όσο τον βάζει ο Ράντονιτς θετικός είναι ακόμη και στην ευρωλίγκα, άμα τον φάει ο πάγκος πόσο θα βελτιωθεί;

1
1 Εικόνα
BillyPao

allstar

Παρ Νοέμ 11, 2022 9:33 pm

tarp7 έγραψε:
TSAKWNAS έγραψε:

Μακριά από εμένα αυτές οι απόψεις για dna, φουστανέλες και άλλες τέτοιες γελοιότητες. Αν θέλουμε όμως να έχουμε ελληνικό μπάσκετ θα πρέπει να παίζουν και έλληνες, θα πρέπει να υπάρχει μια σωστή αναλογία ελλήνων και ξένων παικτών, μη πάμε και στο άλλο άκρο όμως και στη ξενομανία. Από το πάγκο κανένας δεν βελτιώθηκε, αν δεν παίζουν και έλληνες παίκτες μετά μην έχουμε κι απαιτήσεις για παραγωγή παικτών και καλή εθνική ομάδα, οι παικταράδες δεν φυτρώνουν. όλοι οι παίκτες που έπαιξαν σήμερα είναι όλοι ρολίστες στις ομάδες, σε μια μέρα θα γίνουν πρωταγωνιστές; ούτε με θαύματα δεν γίνονται αυτά. Ο Λαρετζάκης όταν ήρθε στον ολυμπιακό ήταν μεταξύ εξέδρας και πάγκου, όταν όμως ο μπαρτζώκας άρχισε να τον βάζει έχει κάνει μεγάλη βελτίωση, φέτας σουτάρει στα τρίποντα με 50% ένας παίκτης που σούταρε με 25% όταν ήρθε. Ο Μαντζούκας όσο τον βάζει ο Ράντονιτς θετικός είναι ακόμη και στην ευρωλίγκα, άμα τον φάει ο πάγκος πόσο θα βελτιωθεί;
Το να αστοχεί ένας παίκτης σε τόσα αμαρκάριστα σουτ δεν είναι τόσο θέμα χρόνου συμμετοχής, αλλά κυρίως θέμα ατομικής προπόνησης και βελτίωσης. Αυτή τουλάχιστον είναι η άποψη μου.

0
HackerBaby

euroleague
Reactions: 891
Αγαπημένος παίκτης: Doncic
Προειδοποιήσεις: 5

Παρ Νοέμ 11, 2022 9:43 pm

BillyPao έγραψε:
Παρ Νοέμ 11, 2022 9:33 pm
tarp7 έγραψε:

Το να αστοχεί ένας παίκτης σε τόσα αμαρκάριστα σουτ δεν είναι τόσο θέμα χρόνου συμμετοχής, αλλά κυρίως θέμα ατομικής προπόνησης και βελτίωσης. Αυτή τουλάχιστον είναι η άποψη μου.
Θεμα ταλεντου ειναι , μια χαρα προπονηση κανουν , επαγγελματιες παικτες ειναι . Νομιζεις οτι ο καλαθης πχ χανει βολες και ειναι ασουτος επειδη δεν κανει προπονηση ?

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
taraboura

euroleague
Reactions: 262
Αγαπημένη ομάδα: Real-Madrid

Παρ Νοέμ 11, 2022 10:05 pm

BillyPao έγραψε:
Παρ Νοέμ 11, 2022 9:14 pm
pisto-linas έγραψε:
Έχουμε εμείς σουτέρ σαν τον Μαχμούτογλου ή τον Άντζουσιτς; Όχι, και δεν προβλέπεται να αποκτήσουμε σύντομα. Σε λίγα χρόνια που θα αποσυρθούν οι τωρινοί καλοί μας παίκτες (Καλάθης, Σλούκας, Παπανικολάου κλπ.), δε θέλω ούτε να σκέφτομαι τι θα γίνει.
Εγώ τέτοια εμφάνιση σαν τη σημερινή δεν θυμάμαι να έχω δει ποτέ από εθνική Ελλάδας ανδρών. Έπαθα πλάκα. Λες και γίνεται διαγωνισμός πως θα μας σοκάρουν περισσότερο αυτές τις ημέρες για το που έχει φτάσει το επίπεδο της Α1... Δεν χρειάζεται να πω πολλά μόνο αυτο: 11/35 δίποντα 7/30 τριποντα

0
Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions: 2697
Αγαπημένη θέση: PF

Παρ Νοέμ 11, 2022 10:26 pm

Έχει αναλυθεί κι άλλες φορές, αλλά ίσως το σημαντικότερο πρόβλημα του ελληνικού μπάσκετ αυτή την στιγμή είναι ότι η πλειοψηφία των παικτών έχουν μάθει να λειτουργούν σαν ρολίστες και όχι σαν ηγέτες. Από την σημερινή δωδεκάδα για παράδειγμα, όλοι ή σχεδόν όλοι οι παίκτες είναι τεταρτοπέμπτα βιολιά στους συλλόγους τους, για να μην πω πιο κάτω. Όταν έχουν μάθει (ή τους έχουν μάθει) να έχουν τον ρόλο του κουβαλητή της μπάλας μέχρι το κέντρο, του ξυλοκόπου μέσα στην ρακέτα, του παίκτη που θα στηθεί στην γωνία να περιμένει μήπως του έρθει η μπάλα ή εκείνου που θα έρθει από τον πάγκο για να παίξει μερικές άμυνες και να κάνει κανένα φάουλ, δυστυχώς θα έχουμε λειψανδρία σε παίκτες που μπορούν να κουβαλήσουν την Εθνική όταν λείπουν (ή αποσυρθούν) παλιοσειρές τύπου Γιάννη, Σλούκα, Καλάθη κτλ.

Κανείς δεν νομίζω ότι θα περίμενε από τον Γκίκα ή τον Χαραλαμπόπουλο να βάλουν 20 πόντους.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions: 3277
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns

Παρ Νοέμ 11, 2022 11:28 pm

To γελοίο με την απόφαση της σερβικης ομοσπονδίας με Παπαπέτρου δεν έχει όρια για αυτήν την Φίμπα. Περιμενω να δω πως θα αντιδράσουν και τι ποινή θα ρίξουν. Αν δεν κάνουν τίποτα ....Euroleague μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

0
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2540
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Παρ Νοέμ 11, 2022 11:46 pm

SteveNashidis έγραψε:
Παρ Νοέμ 11, 2022 11:28 pm
To γελοίο με την απόφαση της σερβικης ομοσπονδίας με Παπαπέτρου δεν έχει όρια για αυτήν την Φίμπα. Περιμενω να δω πως θα αντιδράσουν και τι ποινή θα ρίξουν. Αν δεν κάνουν τίποτα ....Euroleague μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Δεν το έκανε μόνο με τον Παπαπέτρου, το έκανε και με τον Μαντάρ.

Όσο συνεχίζεται αυτή η γελοιότητα που λέγεται παράθυρα χωρίς να έχουν συμφωνήσει οτι θα έρχονται οι παίκτες τόσο θα έχουμε τέτοια.

Τι ποινή να τους ρίξουν; Και η Ευρωλιγκα και η Αδριατική λίγκα είναι ανεξάρτητες από την φιμπα...

0
Dedalos

euroleague
Reactions: 621
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Νοέμ 12, 2022 1:06 am

Βέβαια η Παρτιζάν βρήκε και τα έκανε. Ένας παίκτης πρώτης γραμμής με αυτοπεποίθηση και προσωπικότητα απλά θα τους έγραφε και θα έμενε στην Αθήνα μετα το παιχνίδι με τον ΟΣΦΠ για τα παιχνίδια της εθνικης

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Ανδρών”