Euroleague 2019-20 off-topic

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3558
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Μάιος 15, 2020 6:58 pm

kojito έγραψε:
Πέμ Μάιος 14, 2020 3:17 pm
Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα πάντως βγήκε και δήλωσε χτες ότι έλαβε μια ενημέρωση από την Euroleague ότι θα εφαρμοστεί salary cap σύντομα. Δεν ξέρω αν είναι φημολογία ή όντως ισχύει, αλλά θα είχε αρκετό ενδιαφέρον αν όντως θα ισχύσει και πως θα αντιδράσουν οι ομάδες με τα μεγάλα πορτοφόλια σε αυτό. Σίγουρα πάντως αυτό θα οδηγήσει σε μειωμένα συμβόλαια, οπότε μάλλον η οικονομική κρίση με τον κορωνοϊό οδηγεί προς αυτή την κατεύθυνση, μιας και οι ομάδες ίσως βρουν (επίσημη) αφορμή έτσι κι αλλιώς να προσφέρουν λιγότερα.

Πάντως ήδη αν θυμάμαι έχει εφαρμοστεί μια παράγραφος στα κριτήρια συμμετοχής στην διοργάνωση εδώ και 2-3 χρόνια που αναφέρει ότι το μπάτζετ για τα συμβόλαια δεν μπορεί να υπερβαίνει το 65% του συνολικού μπάτζετ μιας ομάδας.
Δεν βλέπω πως ακριβώς θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο άμεσα. Δεν είναι ότι είναι μικρές οι διαφορές 3-4-5 ομάδες είναι πολύ πάνω από τις υπόλοιπες. Να μειωθεί το διαθέσιμο μπάτζετ στα 30 εκατομμύρια; Στα 25; Θα επηρεαστούν οι ομάδες με το υψηλό μπάτζετ που δεν θα μπορούν να καλύψουν τα ποσά στα υπάρχοντα συμβόλαια.
Αν είναι να γίνει κάτι θα γίνει με ορίζοντα αρκετών χρόνων.

0
Άβαταρ μέλους
benchwarmer

Captain
Reactions: 1550
Αγαπημένη θέση: Bench

Παρ Μάιος 15, 2020 7:12 pm

Νομίζω πως είναι κάτι αρκετά μακρινό και φιλόδοξο το salary cap. Και στην περίπτωση του ΝΒΑ υπάρχουν και πολλές άλλες παράμετροι που το επηρεάζουν, το draft κλπ.
Ίσως είναι πιθανότερο να εννοούνε μια πιο γρήγορη και αυστηρή εφαρμογή του financial fair play, το οποίο ήδη έχει ανακοινωθεί ότι θα ισχύσει ως ιδέα από τη σεζόν 2022-23.

0
basket72
Reactions:

Τρί Μάιος 19, 2020 1:09 am

JohnnyPao έγραψε:
Τρί Μάιος 19, 2020 12:30 am
Μιας και ειμαστε εδώ ετσι μπασκετοπαρεα , ας σας ρωτησω κατι που σκεφτομουν.. Ανα θεση ποιους θεωρείτε τους τοπ 3 παικτες που παιζουν στην ευρωπη ??

Θεση 1 , είμαι μεταξυ καλαθη και καμπατσο και από πισω μισιτς δειλά δειλά.
Θεση 2 , ξεκάθαρα λαρκιν , σβεντ και χιγκινς ακριβως με αυτή τη σειρα , ισως υποτιμω τον ντε κολο.
Θεση 3 , πραγματικα δεν ξερω κλαιμπερν και μετα το χαος θα πω. Λουσιτς , Παπαπέτρου , Ντεκ ολοι καλοι αλλα δεν μπορω να τους βαλω σε σειρα.
Θεση 4 , αμφιταλαντεύομαι και εδώ μεταξυ μιροτιτς και σεγκελια και 3ος ο ραντολφ θεωρω.
Θεση 5 , ταβαρες χερια κατω και από πισω μιλουτινοφ και ντειβις αλλα ουτε εδώ δεν ξερω ποιον να βαλω 2ο και ποιον 3ο.

Τι λετε?
Ωραίο το poll. :goodpost:
Συμφωνώ με την 3αδα στο 1 το 2 και το 4. Απλώς θα άλλαζα τη σειρά μεταξύ Καλάθη και Καμπάσο (no hard feelings :smile: ) και στο 2 θα έβαζα τον Χίγκινς δεύτερο πίσω από τον Λάρκιν, ενώ στο 4, ο Μίροτιτς είναι ένα επίπεδο πάνω από τον Σενγκέλια και τον Ράντολφ.

Στο 3 και το 5, βάζουμε τους ίδιους ως πρώτους, αλλά δεύτερο στο SF βάζω Ντατόμε και τρίτο Σιμόν.
Στο C δεύτερο βάζω τον Βέσελι και τρίτον τον Μιλουτίνοβ.

Με βάση την εν γένει αξία τους κι όχι μονάχα τη φετινή (κουτσουρεμένη χρονιά). Αδικούνται οι παίκτες της Φενέρ έτσι, ας πούμε.

Για το SF, να περιμένετε του χρόνου και τον Αμπρίνες. Παικτικά δεν βλέπει κανέναν (πέραν του Κλάιμπερν που είναι όντως ένα σκαλί πάνω από όλα τα 3αρι στην Ευρώπη).

Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4308
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Τρί Μάιος 19, 2020 1:47 am

basket72 έγραψε:
JohnnyPao έγραψε:
Μιας και ειμαστε εδώ ετσι μπασκετοπαρεα , ας σας ρωτησω κατι που σκεφτομουν.. Ανα θεση ποιους θεωρείτε τους τοπ 3 παικτες που παιζουν στην ευρωπη ??

Θεση 2 , ξεκάθαρα λαρκιν , σβεντ και χιγκινς ακριβως με αυτή τη σειρα , ισως υποτιμω τον ντε κολο.
Θεση 3 , πραγματικα δεν ξερω κλαιμπερν και μετα το χαος θα πω. Λουσιτς , Παπαπέτρου , Ντεκ ολοι καλοι αλλα δεν μπορω να τους βαλω σε σειρα.
Θεση 4 , αμφιταλαντεύομαι και εδώ μεταξυ μιροτιτς και σεγκελια και 3ος ο ραντολφ θεωρω.
Θεση 5 , ταβαρες χερια κατω και από πισω μιλουτινοφ και ντειβις αλλα ουτε εδώ δεν ξερω ποιον να βαλω 2ο και ποιον 3ο.

Τι λετε?
Συμφωνώ με την 3αδα στο 1 το 2 και το 4. Απλώς θα άλλαζα τη σειρά μεταξύ Καλάθη και Καμπάσο (no hard feelings :smile: ) και στο 2 θα έβαζα τον Χίγκινς δεύτερο πίσω από τον Λάρκιν, ενώ στο 4, ο Μίροτιτς είναι ένα επίπεδο πάνω από τον Σενγκέλια και τον Ράντολφ.

Στο 3 και το 5, βάζουμε τους ίδιους ως πρώτους, αλλά δεύτερο στο SF βάζω Ντατόμε και τρίτο Σιμόν.

Με βάση την εν γένει αξία τους κι όχι μονάχα τη φετινή (κουτσουρεμένη χρονιά). Αδικούνται οι παίκτες της Φενέρ έτσι, ας πούμε.

Για το SF, να περιμένετε του χρόνου και τον Αμπρίνες. Παικτικά δεν βλέπει κανέναν (πέραν του Κλάιμπερν που είναι όντως ένα σκαλί πάνω από όλα τα 3αρι στην Ευρώπη).
Ωραίο poll! Με σειρά προτεραιότητας, σε παρένθεση όσοι "το πάλεψαν" στο μυαλό μου, το Λάρκιν τον θεωρώ άσο.
1: Λάρκιν, Καμπάτσο, Μίσιτς. (Τζέημς, Ουιλμπέκιν, Καλάθης, Ντιλέινι, Σλούκας,)
2: Ντε Κολό, Σβεντ (όταν θέλει), Κοζέρ. (Χίγγινς, Μπομπουά, Σιμόν)
3: Μίροτιτς, Κάσπι, Κλάιμπερν (Νάναλι)
4: Ράντολφ, Σενγκέλια, Γερέμπκο (Γκιλ, Πρίντεζης)
5: Ταβάρες, Χάινς, Μίκι (Βέσελι, Μπλακ, Μιλουτίνοφ, Ντούμπλιεβιτς)

0
Οι επτά αδελφές, μια ξαδέρφη και η Ντάκα

https://tinyurl.com/4w6mec8d
Άβαταρ μέλους
portokalopita13

euroleague
Reactions: 175

Τρί Μάιος 19, 2020 1:56 am

Παιδες εγω δεν εστιψα το μυαλο μου ιδιαιτερα για τριαδες ! πενταδες θα μου ηταν πιο δυσκολο ! νομιζω οι 3 κορυφαιοι ανα θεση ειναι καπως ξεκαθαροι ! λιγο μονο δεν ειμαι βεβαιως που βαζω Παπαπετρου 3ο καλυτερο sf αυτη την στιγμη (ο Πεσιτς παντως φετος ειπε πως ειναι ο καλυτερος :o )
και για 3.ο pf παιζω αναμεσα σε Ραντολφ-Γερεμπκο

pg : Καμπατσο,Καλαθης,Μισιτς
sg : Λαρκιν,Σβεντ *,Ντεκολο
sf : Κλαιμπερν,Ντατομε,Παπαπετρου
Pf : Μιροτιτς,Σενγκελια,Ραντολφ
C : Ταβαρεζ,Βεσελι,Μιλουτινοφ

0
JohnnyPao

champion
Reactions: 2451
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 2

Τρί Μάιος 19, 2020 2:08 pm

basket72 έγραψε:
JohnnyPao έγραψε:

Τι λετε?

Ο βεσελι πιστευω μετα τον τραυματισμο του δεν θα ξαναγινει ποτε ο παιχτης που ηταν για αυτό και δεν τον εβαλα στη 3αδα , τον ντατομε από την άλλη τον ξεχασα τελειως οντως είναι για 2ος (όχι για πολύ γιατι μεγαλωνει κι αυτος) και περιμενω και εγω πως και πως τον αμπρινες του χρονου!! Ο Σιμον παντως όχι και 3ος , παιχταράς και τρομερα ποιοτικος αλλα τα φαγε τα χρονακια του

*yorgos καλα τα βαζεις γενικα μονο που ο μιροτιτς είναι 4αρι κι όχι 3αρι κι ο λαρκιν 2αριζει περισσοτερο. portokalopita συμφωνούμε σχετικα , εγω βαζω τον χιγκινς πανω από τον ντε κολο πλεον βεβαια , ενώ ο παπαπετρου δεν είναι ακομα 3ος στα τριαρια , μακαρι όμως να φτασει σε αυτό το επιπεδο και παραπανω. Μακαρι για τον ιδιο , μακαρι για τον παο και μακαρι για την εθνικη.

Χαιρομαι παντως που απαντησατε γτ κι εμενα μου φανηκε ενδιαφερον σαν θεμα.

0
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion

Τρί Μάιος 19, 2020 2:30 pm

Σωστά εκ του τυπογραφείου μπήκε στο 3 ο Μιροτιτς, ξεκάθαρα 4ρι. Ντε κολο για μένα πολύ καλύτερος παίκτης από τον Χιγγινς, νομίζω μόνο εκεί διαφωνούμε.

1
1 Εικόνα

Άβαταρ μέλους
portokalopita13

euroleague

Τετ Μάιος 20, 2020 8:50 pm

την Δευτερα λοιπον ο Μπερτομεος θα βαλει τελος στην αγωνια μας για το φιναλε της σεζον !

ταυτοχρονα :

H σερβική ιστοσελίδα «nova.rs» δημοσίευσε ρεπορτάζ, με την υπογραφή του δημοσιογράφου Τζόρτζε Μάτιτς, που αναφέρεται στις εξελίξεις, τις οποίες αναμένουν άπαντες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, και παρουσιάζει ένα νέο σενάριο για την επόμενη χρονιά.

Με βάση αυτό το σενάριο, η Euroleague θα μπορούσε να έχει νέο format και περισσότερες ομάδες (μόνο) για τη σεζόν 2020/2021. Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα κάνει λόγο για 20 ή ακόμη και 24 ομάδες, οι οποίος θα είναι χωρισμένες σε δύο ομίλους των 10 ή των 12 ομάδων.
(θα μου αρεσε κατι τετοιο εμενα)

0
Άβαταρ μέλους
portokalopita13

euroleague

Τετ Μάιος 20, 2020 11:26 pm

Euroleague: «Οι 11 θα αποφασίσουν το μέλλον της φετινής σεζόν»

Αναντολού Εφές, Αρμάνι Μιλάνο, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε, Μπασκόνια, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ρεάλ Μαδρίτης και Ζάλγκιρις.

με προχειρους υπολογισμους μου απο τους 11 αυτους η πλειοψηφια βγαζει restart..
ενω συνολικα οι 18 κατα 80-90 % θα βγαζαν παυλα !

0
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion

Πέμ Μάιος 21, 2020 3:28 am

portokalopita13 έγραψε:
Τετ Μάιος 20, 2020 8:50 pm
την Δευτερα λοιπον ο Μπερτομεος θα βαλει τελος στην αγωνια μας για το φιναλε της σεζον !

ταυτοχρονα :

H σερβική ιστοσελίδα «nova.rs» δημοσίευσε ρεπορτάζ, με την υπογραφή του δημοσιογράφου Τζόρτζε Μάτιτς, που αναφέρεται στις εξελίξεις, τις οποίες αναμένουν άπαντες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, και παρουσιάζει ένα νέο σενάριο για την επόμενη χρονιά.

Με βάση αυτό το σενάριο, η Euroleague θα μπορούσε να έχει νέο format και περισσότερες ομάδες (μόνο) για τη σεζόν 2020/2021. Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα κάνει λόγο για 20 ή ακόμη και 24 ομάδες, οι οποίος θα είναι χωρισμένες σε δύο ομίλους των 10 ή των 12 ομάδων.
(θα μου αρεσε κατι τετοιο εμενα)
Θα μου άρεσαν οι περισσότερες ομάδες (και η Παρτιζάν βεβαίως-βεβαίως , τέτοιες θέλουμε, ιστορικές , με κόσμο και έδρες με βαβούρα, φέρτε και τη Μπολόνια από τώρα), αλλά οι όμιλοι δε μου αρέσουν καθόλου.

0

RipCity

champion
Reactions: 347
Twitter: @ioannisdiam

Πέμ Μάιος 21, 2020 9:07 am

O τρίτος σκόρερ και τρίτος σε pir στη διοργάνωση και ηγέτης της τέταρτης της βαθμολογίας βλέπω ούτε σας περνάει απ'το μυαλό 😁

0
Άβαταρ μέλους
papp7

euroleague
Reactions: 663
Αγαπημένος παίκτης: A.I

Πέμ Μάιος 21, 2020 10:43 am

Tελικα δεν επιασε τοπο ουτε η σαγιοναρα ουτε το σαμπο, φιλτατοι basket72-yorgos και καπως ετσι ο Καρολ θα παιζει και του χρονου Ευρωλιγκα.

0
Μέχρι φέτος
basket72
Reactions:

Πέμ Μάιος 21, 2020 11:10 am

papp7 έγραψε:
Tελικα δεν επιασε τοπο ουτε η σαγιοναρα ουτε το σαμπο, φιλτατοι basket72-yorgos και καπως ετσι ο Καρολ θα παιζει και του χρονου Ευρωλιγκα.
Καλημέρες. Καλή είδηση για την πιο σωστά δομημένη σε μπασκετικούς όρους, ομάδα της Ευρώπης.
Αν δεις τα ποστ μου, μέχρι πολύ πρότινος υποστήριζα την άποψη, ότι λόγω του Κορωνοϊού το αντίο του Κάρολ το έβλεπα για του χρόνου.
Άλλαξα κατεύθυνση όταν πριν καμιά βδομάδα, γύρισε μαζί με τη φαμίλια του από την Τραμπο-χώρα και έβγαλαν στο σφυρί όλα τους τα αντικείμενα. Μέσα από αντίστοιχο φόρουμ με τούτο εδώ, οι ¨μαδριλένοι" άρχισαν να τον χαιρετούν, θεωρώντας ότι αδειάζουν το σπίτι που είχαν για χρόνια και πάνε πίσω στην πατρίδα τους. Ακόμα και τότε έγραφα, ότι αν τελικά σταματήσει ο Κάρολ που κατακεί δείχνει το πράγμα.

Στο σημείο αυτό να προσθέσω ότι με τη γυναίκα του μία χωρίζει μία τα τα βρίσκει. Τώρα παίζει να ΄τα βρήκαν επιτέλους στον ...χωρισμό τους και να μείνει μόνος στη Μαδρίτη. :smile:

Άβαταρ μέλους
papp7

euroleague
Reactions: 663
Αγαπημένος παίκτης: A.I

Πέμ Μάιος 21, 2020 11:16 am

basket72 έγραψε:
Πέμ Μάιος 21, 2020 11:10 am
papp7 έγραψε:
Καλημέρες. Καλή είδηση για την πιο σωστά δομημένη σε μπασκετικούς όρους, ομάδα της Ευρώπης.
Αν δεις τα ποστ μου, μέχρι πολύ πρότινος υποστήριζα την άποψη, ότι λόγω του Κορωνοϊού το αντίο του Κάρολ το έβλεπα για του χρόνου.
Άλλαξα κατεύθυνση όταν πριν καμιά βδομάδα, γύρισε μαζί με τη φαμίλια του από την Τραμπο-χώρα και έβγαλαν στο σφυρί όλα τους τα αντικείμενα. Μέσα από αντίστοιχο φόρουμ με τούτο εδώ, οι ¨μαδριλένοι" άρχισαν να τον χαιρετούν, θεωρώντας ότι αδειάζουν το σπίτι που είχαν για χρόνια και πάνε πίσω στην πατρίδα τους. Ακόμα και τότε έγραφα, ότι αν τελικά σταματήσει ο Κάρολ που κατακεί δείχνει το πράγμα.

Στο σημείο αυτό να προσθέσω ότι με τη γυναίκα του μία χωρίζει μία τα τα βρίσκει. Τώρα παίζει να ΄τα βρήκαν επιτέλους στον ...χωρισμό τους και να μείνει μόνος στη Μαδρίτη. :smile:
Μην παρεξηγηθει το ποστ , δεν σας τη λεω σε καμια περιπτωση, ουτως ή αλλως ειχα μαυρα μεσανυχτα για την υποθεση και απο εσας ενημερωνομουν .Ουτε εχω τις γνωσεις σας στα ισπανικα δρωμενα.Ειναι καθαρα χιουμοριστικο το ποστ σε συναρτηση με τα ποστ για τα σαμπο και τις σαγιοναρες. Να ενα πραγμα που δεν σερνει τελικα ....Τον Καρολ :rofl:

0
Μέχρι φέτος
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion

Πέμ Μάιος 21, 2020 11:20 am

Η επανάσταση της παντοφλας. Σωστός, χι ιζ ον φαιαρ.

1
1 Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague season 2019-2020”