Θα προσπαθήσω να εξηγήσω λίγο πιο αναλυτικά τη σκέψη μου για το ροστερ της επόμενης σεζον...
Αφου τελειώσουμε αμεσα με τις υποθέσεις του επόμενου GM, coach, ίσως και CEO, πρεπει να δούμε καλα τη τόνωση του ελληνικού στοιχείου του ροστερ.
Σύμφωνα με το sdna ο Παπαγιάννης θελει να φύγει, αν το κάνει όντως θα πρέπει να βρούμε βασικο ξενο σεντερ παιχταρά και απο πισω να φέρουμε οπωσδήποτε τον Κώστα Αντετοκουμπο, αν μεινει ο Παπαγιάννης, τότε ο Κώστας δεν ταιριάζει και πρεπει να παμε σε ξένο σεντερ στυλ Ριβερο (ή Ταρικ Μπλακ του ΟΣΦΠ ή του Φαλ της Ασβελ). Όσον αφορά για τον παιχτη που θα θέλουμε σε περίπτωση που φύγει ο Παπατζον.. θα γουσταρα Μπιτατζε μου έμεινε ελεύθερος από ΝΒΑ ή Μιλουτινοφ ή Λεσσορτ.
Στο 4 θελουμε ξενο του 20-25λεπτου αντι του Γουιλιαμς, καθώς τα υπόλοιπα 15-20 λεπτα που μένουν θα τα παίζουν ο Ματζουκας και ο Αγραβανης. Ο ξένος αυτός θα μπορούσε να ναι ο Ντισον Πιερ της Φενερ, ο Τζορνταν Μικι ή ο Πολοναρα. (Αν δεν κρατήσουμε Μπεικον και στο 3 έχουμε καλό αμυντικο, πχ ο Πιερ της Φενερ, θα το σκεφτόμουν να κρατουσα και τον Γουιλιαμς).
Στα γκαρντ θα υπάρχει σίγουρα πιστεύω ο Λι και ο Γ. Καλαιτζάκης, εγω θα κρατουσα τον Τομας σαν βασικό 2αρι και θα έψαχνα εναν βασικο ασο (Καμπασο/Βιλντοζα/Τομπσον/Εβανς/Τζοουνς/Γκος) και για 5ο γκαρντ τον Μωραιτη.
Στο 3 θα κρατουσα δυο εκ των Μπεικον/Πονιτκα/Γκριγκονις. Δεν βάζω τον Ρογκαβοπουλο επειδη το παιδί θελει (και καλα κανει) να κατσει ακόμη μια σεζόν εξωτερικό. Αρα :
Thompson - Lee
Thomas - Kalaitzakis - Moraitis
Bacon - Grigonis
Mickey - Agravanis - Matzoukas
Lessort - Antetokounmpo
13ος και 14ος παιχτης οι Σαμαντουροφ και Αβδαλας.
Ο Π. Καλαιτζάκης και ο Χουγκαζ δανεικοί.
Στην Α1 7ος ξενος ο Grigonis (ή ο Ponitka αν μεινει αυτος) και μπακαπ 3 θα παιζει ο Γ. Καλαιτζάκης, με μπόλικο Μωραιτη στα γκαρντ.
Και απο του παραχρονου να προστεθούν οι Ρογκαβοπουλος και Μητογλου (αντι των Αγραβανη και Γκριγκονις).