Κανείς δε θα έλεγε τίποτε αν ο Λόνγκ έπαιρνε τελικά το ελληνικό διαβατήριο και τον αποκτούσε ο Ολυμπιακός. Ή αν αυτό τελικά γίνει. Πάλι για τον Γουόκαπ θα γίνεται η κουβέντα.
Ελληνοποίηση ξένων αθλητών
Συντονιστής: Captains
Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι λέτε ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει τον Μήτρου-Λονγκ και έτσι δεν θα υπάρχει κανένα πλεονέκτημα του Ολυμπιακού. Πέρα από το γεγονός ότι ο Λόνγκ προσπαθεί χρόνια και δικαιούται το ελληνικό διαβατήριο, ενώ ο Γουόκαπ είναι ένας 100% αμερικάνος καλός παίχτης και "καλό παιδί" (ναι, το ακούσαμε και αυτό), μπορεί κάλλιστα να τον πάρει και αυτόν ο Ολυμπιακός. Τότε τι θα λέτε?
Κανείς δε θα έλεγε τίποτε αν ο Λόνγκ έπαιρνε τελικά το ελληνικό διαβατήριο και τον αποκτούσε ο Ολυμπιακός. Ή αν αυτό τελικά γίνει. Πάλι για τον Γουόκαπ θα γίνεται η κουβέντα.
Κανείς δε θα έλεγε τίποτε αν ο Λόνγκ έπαιρνε τελικά το ελληνικό διαβατήριο και τον αποκτούσε ο Ολυμπιακός. Ή αν αυτό τελικά γίνει. Πάλι για τον Γουόκαπ θα γίνεται η κουβέντα.
0
- yorgos
- Reactions: 4237
- Δημοσιεύσεις: 11235
- Εγγραφή: Τρί Οκτ 20, 2009 1:55 am
- Τοποθεσία: Αβάνα
- Αγαπημένη θέση: SF
- Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Οι Λατινοαμερικάνοι δια νόμου αν μέινουν 3ετία στην Ισπανία δικαιούνται να πάρουν ισπανικό διαβατήριο μέσα σε 8 μήνες. Και όχι, δε χρειάζεται να έχουν κανένα παππού από την Ισπανία, ούτε να είναι μπασκετμπολίστες, δε χρειάζεται καν να έχουν διαμείνει ΝΟΜΙΜΑ στη χώρα, ακόμη και η παράνομη διαμονή μετράει. Είναι νόμος του ισπανικού κράτους που μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Atocha έχει επιλέξει να πριμοδοτήσει μετανάστες που μιλάνε τη γλώσσα, έχουν κοινή κουλτούρα, θρησκεία έθιμα με τους Ισπανούς και θεωρούνται λιγότερο επιρρεπείς σε ένταξη εξτρεμιστικών θυλάκων.kojito έγραψε: ↑Τρί Απρ 18, 2023 5:36 pm
Παρόμοια περίπτωση και με τους Αργεντίνους (και δευτερευόντως τους Βραζιλιάνους και τους Ουρουγουανούς), που μπορεί να έχουν ένα προ-προ-προπάππου από Ισπανία/Ιταλία/Πορτογαλία και να παίρνουν κι εκείνοι εύκολα διαβατήρια.
Νομίζω το ηθικό της υπόθεσης έγκειται περισσότερο στο timing (γιατί πήρε το διαβατήριο σε λιγότερο από 2 χρόνια, ειδικά από την στιγμή που άτομα που έχουν περάσει πολλά περισσότερα χρόνια στην Ελλάδα ή έχουν γεννηθεί ακόμα ακόμα εδώ πέρα δεν το έχουν πάρει τόσο νωρίς) και όχι γιατί πήρε το διαβατήριο γενικά.
Στο δεύτερο που λες συμφωνώ. Ξέρω πολύ καλά πχ ότι ο Σαντ Ροος πήγε και ρώτησε και του είπαν πως επειδή δεν έχει συμπληρώσει επταετία δοαμονής ή δεν έχει παιδί με Ελληνίδα δε δικαιούται καν να κάνει αίτηση, γι αυτό δεν έκανε, όχι επειδή δεν τον ενδιέφερε. Η κοπέλα μου -σε αντίθεση με τον Ουόκαπ- έχει μείνει πάνω από τριετία στη χώρα, μιλάει πολύ καλά Ελληνικά, είναι παντρεμένη με Έλληνα πολίτη, έχει ένα διαβατήριο που ουσιαστικά της απαγορεύει να βγει από τη χώρα και πάλι αίτηση δε δικαιούται να κάνει, δεν είναι ότι δεν την ενδιαφέρει.
Υπάρχει ο νόμος που όντως επιτρέπει τιμητική ελληνοποίηση (ο Άδωνις έχει ελληνοποιήσει κάτι απίθανους/ύποπτους τυπους), με τον οποίο δεν είμαι αντίθετος, ειδικά σε άτομα που έχουν έμπρακτα εντρυφήσει/προσφέρει/δίνουν προβολή στη χώρα. Το κατά πόσο ο Ουόκαπ συγκέντρωσε εκατομμύρια για τους πληγέντες όπως ο Χανκς ή μεσολαβεί τακτικά σε μέλη του Κογκρέσου για εθνικά θέματα, ή έχει σύζγο ελληνικής καταγωγής (όπως είναι η Ρίτα Γουίλσον) δεν το ξέρω αλλά αμφιβάλλω, αλλά η επιστολή που τον έβαλαν να γράψει είναι ολίγον "κουλή" για άνθρωπο που μένει λιγότερο από δυο χρόνια στη χώρα και παίζει μπάσκετ. Θα προτιμούσα να έλεγαν "ναι, τον θέλουμε στην Εθνική, τον ζήτησε ο κόουτς, η FIBA επιτρέπει έναν, ε αυτόν διαλέξαμε" και να έληγε το θέμα, τα περί αγάπης για τον ελληνικό πολιτισμό και το πόσο διαβάζει Αδαμάντιο Κοραή θα μπορούσαν να έλειπαν. Κάνουμε ό,τι κάνουν και οι άλλοι για να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε, ΟΚ δεκτόν, το δούλεμα να λείπει, το τρώμε που το τρώμε για τόσα άλλα θέματα, δεν είναι ωραίο άνθρωποι που για ανθρωπιστικούς ή νομικούς λόγους έχουν 10 φορές μεγαλύτερο έρεισμα από τον Ουόκαπ να διαβάζουν τόσες αρλούμπες. ΚΑτά τα λοιπά, το παιδί και συμπαθές είναι και παικταράς, το δούλεμα ενοχλεί, όχι η ελληνοποίηση.
6
4
2


Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας
tinyurl.com/2axatenv
tinyurl.com/2axatenv
- pan24
- Reactions: 2436
- Δημοσιεύσεις: 12765
- Εγγραφή: Τετ Ιουν 25, 2014 11:03 am
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Στην Τουρκία είναι μόνο 5 ξένοι στην 12αδα αλλά δεν φαίνεται περίεργο.
Φενέρ-Εφές έχουν και οι 2 9-10 ξένους και στα πλέι οφ του πρωταθλήματος βάζουν τους 5 καλύτερους.
Και εδώ έτσι θα καταλήξει σύντομα που δεν θα υπάρχουν Έλληνες επιπέδου Ευρωλίγκας.
Δεν είναι κακός ο περιορισμός ξένων στο πρωτάθλημα για να παίρνουν χρόνο και οι Έλληνες, Παναθηναικός-Ολυμπιακός θα χρησιμοποιούν το πρωτάθλημα για ξεκούραση και σαν αναπτυξιακή λίγκα.
Υπάρχει φυσικά και ο τρόπος των Ισπανών, να κρατήσουμε τους περιορισμούς ξένων(αυτοί έχουν πιο αυστηρούς από εμάς, και περιορισμό στον αριθμό μη ευρωπαίων) αλλά να κάνουμε κάτι αντίστοιχο που έχουν με τους Κοτονού.
Όπως αυτοί έχουν να παίζει εύκολα ως γηγενής όποιος έχει διαβατήριο από τις μισές χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής να έχουμε και εμείς ως γηγενή όποιον έχει ξέρω γω πρόγονο από χώρα που κάποτε το έδαφος της ήταν μέρος του Βυζαντίου.
Είναι και αυτό μια λύση.
Ή να παίζει ως γηγενής όποιος είχε βγάλει δελτίο στην χώρα πριν τα 18, που επίσης έχουν οι Ισπανοί. Θα έκανε τις ομάδες, και τις μικές, να ψάχνουν και να δουλεύουν και ταλεντάκια όχι μόνο λεγεωνάριους.
1
1

-
- Reactions: 824
- Δημοσιεύσεις: 2203
- Εγγραφή: Κυρ Ιουν 05, 2022 7:45 pm
- Αγαπημένη θέση: PG
- Προειδοποιήσεις:
1
https://www.sport24.gr/basket/mpatist-i ... 31810.html
Και έρχεται αυτός ο απίθανος τύπος να μας πει τι;;; Ότι ήθελε να παίξει σαν τρελός για την εθνική Ελλάδος, και νόμιζε ότι ο σωλήνας όπως τον ονομάζουν διάφοροι, θα προσπαθήσει να τον κάνει έλληνα επειδή έπαιξε άκουσον άκουσον για εννέα συναπτά έτη στην χώρα μας όντας ένα απο τα καλύτερα πεντάρια στην Ευρώπη;;Όχι κύριοι δεν το ζήτησε ποτέ για να το έχει! Τώρα λειτουργεί το σύστημα καλά! Ζητα για να λάβεις!
Και έρχεται αυτός ο απίθανος τύπος να μας πει τι;;; Ότι ήθελε να παίξει σαν τρελός για την εθνική Ελλάδος, και νόμιζε ότι ο σωλήνας όπως τον ονομάζουν διάφοροι, θα προσπαθήσει να τον κάνει έλληνα επειδή έπαιξε άκουσον άκουσον για εννέα συναπτά έτη στην χώρα μας όντας ένα απο τα καλύτερα πεντάρια στην Ευρώπη;;Όχι κύριοι δεν το ζήτησε ποτέ για να το έχει! Τώρα λειτουργεί το σύστημα καλά! Ζητα για να λάβεις!
0
- SteveNashidis
- Reactions: 3681
- Δημοσιεύσεις: 8371
- Εγγραφή: Τρί Σεπ 21, 2010 2:36 am
- Τοποθεσία: Arizona
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν ξέρω τι έκανε η Σακεραλλοπουλου, οι πληροφορίες λένε ότι η ΕΟΚ έτρεξε το θέμα . Οι ξένοι μετράνε κανονικά ίδιοι, άρα αναιρείται και αυτό περί αιφνιδιασμού κάποιας ομάδας ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΙΣΧΎΕΙ ΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ, κάτι στο οποίο παρέκαμψες.shtarkws έγραψε: ↑Πέμ Απρ 20, 2023 12:19 amΠραγματικά πιστεύεις ότι ήταν απόφαση της Σακελλαροπούλου; Αν της ζητήσουμε τα ρέστα υπάρχει περίπτωση να γνωρίζει τι εστι Γουοκαπ;SteveNashidis έγραψε: ↑Τετ Απρ 19, 2023 10:51 pm
Στο αν δικαιούται ή όχι δεν το κρίνω εγώ ούτε εσύ admin αλλά η πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στην οποία μπορείς ή μπορείτε να ζητήσετε τα ρέστα. Τα ονόματα των αθλητών που ανέφερα είναι ίδιες περιπτώσεις για ΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ στην μεταγραφική περίοδο και μόνο εκεί συγκρίνονται στην περίπτωση Walkup
Οχι δεν είναι ίδιες περιπτώσεις γιατί για τους υπόλοιπους ξέρεις ήδη ότι έχουν διαβατήριο και μπορείς να το έχεις υπόψιν σου στον προγραμματισμό. Για τον Γουοκαπ το μάθαμε εκ των υστέρων, αφού ανανέωσε. Θα ήταν ίδιες περιπτώσεις αν έπαιρνε το διαβατήριο πριν ανανεώσει.
Άρα ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.Προφανώς υπάρχει ένα ηθικο ζήτημα που με αφήνει αδιάφορο αν μεταφέρεται στην κόντρα ΠΑΟ ΟΣΦΠ και ενοχλεί τα Παναθηναϊκά ή ολυμπιακά αισθήματα κάποιου.
Η βεβαιότητα ότι θα παίξει Εθνική ο Γουοκαπ από που πηγάζει; Εχει κάνει κάποια δήλωση ο Ιτούδης για το θέμα ή υπάρχει εσωτερική πληροφόρηση; Στην Εθνική έχει δικαίωμα συμμετοχής ένας νατουραλιζε. Ειτε ο Γουοκαπ, είτε ο Καλαθης, είτε ο Ντόρσεϊ, είτε Μητρου Λονγκ. Πως είμαστε σίγουροι ότι ο Ιτούδης δεν θα επιλέξει τον Ντόρσεϊ που τον επέλεξε και στην Φενερ;Αν ο Γουοκαπ έγινε Έλληνας για να ωφεληθεί κυρίως Ολυμπιακός και δεν παίξει εθνική είναι κακό και ακούω τις όποιες ενστάσεις σας.
Και αντε ας υποθέσουμε ότι τον παίρνει, πόσα ματς και πόσες διοργανώσεις θα κάνει ένας 30χρονος;
Άρα οι προηγούμενες παρατυπίες/παρανομίες νομιμοποίουν τις επόμενες.---------
Να θυμίσω ότι η αύξηση των ξένων είχε κοινή γραμμή των αιωνίων εις βάρος των υπολοίπων ελληνικών ομάδων που αδυνατούν να πληρώσουν 6 ή 7.
Να θυμίσω τα αλισβερίσια πολλών ομάδων με το κράτος στην παραχώρηση γηπέδων ή δημοσίων εκτάσεων.
Να θυμίσω την ρύθμιση ή απαλοιφή χρεών.
Να θυμίσω τα νομικά τεκταινόμενα του ΕΣΑΚΕ;
Προστέθηκε σύμφωνα με την άποψη σας σε όλα αυτά και άλλα πολλά και η ελληνοποίηση του Walkup .
Εν κατακλείδι εμένα με νοιάζει σε αυτό το θέμα μόνο η Εθνική ομάδα.
Σχετικά με την ανανέωση συμβολαίου έχετε φάει αρκετή παραπληροφόρηση.
https://www.google.com/amp/s/www.tanea. ... piako/amp/
https://www.google.com/amp/s/www.gazzet ... hoyn%3famp
Ο Walkup δεν ανανεωσε για τέσσερα χρόνια αλλά για τρία χρόνια γιατί είχε συμβόλαιο μέχρι το 2024.
Και οι συζητήσεις ξεκίνησαν Ιανουάριο, με φημολογία από Οκτώβριο και οχι Απρίλιο . Απρίλιο έγιναν μαζικά οι ανακοινώσεις.
Φαλ, Βεζενκοφ, Μακισικ ανανέωσαν και αυτοί πρόωρα πριν την λήξη συμβολαίου μέχρι το 2025. Σε μια ίδια γενικότερη πολιτική, ο πολυτιμότερος από όλους είναι ο
Walkup μιας και ο Βεζενκοφ κοιτάει να φύγει ΝΒΑ, δένεις τον δεύτερο καλύτερο σου παίκτη.
Επωφελήθηκε από την συγκυρία αυτή ο Ολυμπιακός; Ναι επωφελήθηκε. Μπορει να επωφεληθεί και ο Παναθηναϊκός; Ναι μπορεί με τον Ναζ ή τον Ντόρσεϊ.
Εγώ αντεδρασα στην αρχική δήλωση του Quincy που έγραψε ότι " ξεκάθαρα μόνο για τον Ολυμπιακό έγινε η ελληνοποίηση" ενώ υπάρχει ένα διαρκές πλάνο για την εθνική εδώ και ένα χρόνο να μεγαλώσει το pool των διαθέσιμων παικτών σε παράθυρα μέχρι και από κολλεγιοπαιδα στην Αμερική με ελληνικές ρίζες.
Το οποίο έχει γίνει και για τον Γκάλη που μάλλον φαντάζομαι θα συνταχθείτε με τις απόψεις του ΠΑΟΚ εκείνη την περίοδο
https://www.google.com/amp/s/www.sdna.g ... lada%3famp
Η βεβαιότητα για το αν θα παίζει εθνική πηγάζει από τις ίδιες εμφανίσεις του Walkup για δύο χρόνια τώρα και στο εάν διαθέτουμε καλύτερο παίκτη.
Κάλιστα ο Ιτουδης μπορεί να βγει και να πει εάν ήταν ενημερωμένος ή όχι για την διαδικασία και αν θα του ήταν χρήσιμος. Αν δεν παίξει εθνική ας το παραδώσει πίσω να τελειώσει και η ηθικολογία με τους ξένους . Η Τουρκία εχει Ντίξον ,Λαρκιν σε αυτή την συνθήκη .
Χθές γράφτηκε ότι ο Λιόλιος πάει να συναντήσει τον Ιτουδη. Γίνεται προσπάθεια να παίζουν ταυτόχρονα και ο Ντόρσεϊ με τον Μητρουλογνκ
( Καλάθης δεν είναι νατουραλιζε) με τον εκάστοτε νατουραλιζε Walkup, γιατί οι πρώτοι είχαν διαβατήριο ελληνικό πριν τα 16.
Αλλά η εθνική δεν θα παίξει ένα καλοκαίρι, θα παίξει και μέσα στην χρονιά και για τα επόμενα 4 έως τα 34 ο Walkupμπορει να βοηθήσει. Το να αλλάξεις πολλούς νατουραλιζε και να έχεις επιλογές ενώ πριν είχες εξάρτηση από τη διάθεση του ενός Ντόρσεϊ είναι μάλλον κακό/ μεμπτό/ ηθικά απαράδεκτο για την λογική σας.
Ναι, Εγώ θα προτιμούσα Walkup αντί Ντόρσεϊ δίπλα στον Γιάννη. Ταιριάζει καλύτερα.
Στον φίλο που έγραψε για Mike James θα απαντήσω ΚΑΛΩΣ να κλειστεί και αυτός ή οποιοσδήποτε άλλος καλύτερος του Walkup στα guard εάν κάποιος συμφωνεί ότι ο james έχει διάθεση να βοηθήσει και όχι να μαλώνει. Οι υπόλοιπες χώρες το κάνουν χρόνια. Μέχρι και η Αμερική το έκανε με τον Duncan.
Στην τελική όλη αυτή η ιστορία δε θα γινόταν αν ο Βεζενκοφ είχε αποδεχθεί την περσινή πρόταση να παίξει με την εθνική ως νατουραλιζε αλλά το αρνήθηκε για την εθνική Βουλγαρίας, θέση του PF που ποναμε περισσότερο ή εξίσου με τα guard.
Οι προηγούμενες παρανομίες τσουβαλιαστηκαν στην λογική σας με ένα ηθικό ζήτημα ( αυτό του ότι χρόνια άλλοι παλεύουν για ελληνικό διαβατήριο και δε το παίρνουν) και όχι με μια παρανομία. Αυτή είναι η λυπηρη διαφορά.
0
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions


-
- Reactions: 1661
- Δημοσιεύσεις: 2507
- Εγγραφή: Τρί Ιουν 21, 2022 10:42 am
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Isiah Thomas
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
Συμφωνω απολυτα.....καποιοι συνεχιζουν να συνδεουν το τετραετες(1+3 στην πραγματικοτητα)με την ελληνοποιηση......και ξαναρωταω οταν υπεγραψε την επεκταση ο Ουοκαπ και πετουσαμε ολοι στα ουρανια ειχαμε την παραμικρη ιδεα περι διαβατηριου;;;;;;;;;εγω προσωπικα οχι.......ηταν μια σουπερ κινηση,που αφου μας δοθηκε η ευκαιρια ηταν επιβεβλημενη.......ασχετο εντελως με την ελληνοποιηση ........και στον Παπ ή το Σλουκα ή και τον Σπαν και τον Πρι αν θυμαμαι ποτε δε δωσαμε τετραετες.......τι να λεει;;;;;;;......shaq7 έγραψε: ↑Πέμ Απρ 20, 2023 2:38 amο τζειμς και ο καθε τζειμς θα ζητησουν ομως και λεφτα για να το κανουν..αν το κανουν και δεν θελουν να διακοπαρουν..
Μιλαμε για εναν παικτη με χαρακτηρα διαμαντι και που εχει δεσει με ολους στην ομαδα και προσφερει στο μεγιστο.. δεν καταλαβαινω απο που προκυπτει οτι δεν θα επαιρνε 4ετες αλλιως..ηδη ειχε ενα χρονο συμβολαιο ακομα,του εδωσαν αλλα 3..μεχρι τα 34 οχι τα 40 ξερω γω... σε κανεναν δεν φαινοταν περιεργο πριν την ελληνοποιηση.. εντωμεταξυ 4ετες ουτε σε ελληνες εχει δωσει εκτος και ειναι μικροι..Μιλαμε για τον καλυτερο ξενο που εχει περασει απο την ομαδα απο εποχες μιλου,εμενα μου φαινεται αστειο ολο αυτο οτι δεν θα επαιρνε 4ετες αλλιως.
Εντωμεταξυ οι περισσοτεροι ξεχνατε ποιος ειναι ο βασιλακοπουλος...να θυμισω οτι εχει κανει υπερβολικα πολλες ρατσιστικες δηλωσεις για τον γιαννη και οχι μονο και γενικα τον εχω για τυπο που αν μπορουσε να παιζουν μονο κολοκοτρωνηδες μεσα θα το εκανε.
0
- SteveNashidis
- Reactions: 3681
- Δημοσιεύσεις: 8371
- Εγγραφή: Τρί Σεπ 21, 2010 2:36 am
- Τοποθεσία: Arizona
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Ο Βασιλακόπουλος ήθελε να είναι πάνω από την εθνική. Έχει κάνει εγκλήματα στη διαχείριση των επιτυχιών, έχει μαλώσει με πολλούς αστέρες της και κόντεψε να προκαλέσει και διπλωματικό επεισόδιο με Μπακς και ΝΒΑ.JohnnyPao έγραψε: ↑Πέμ Απρ 20, 2023 2:30 amΈγω πάλι από χθες κάθομαι και σκέφτομαι πόσα μετάλλια έχασε η Ελλάδα αν ο...'Βαζελακόπουλος' ήταν Λιόλιος και ελληνοποιούσε τους Αμερικάνους του Παναθηναϊκού. Σκεφτείτε:
1. Τον Ντρου Νίκολας στην εθνική του Γιαννάκη δίπλα στους Παπαλουκά, Διαμαντίδη, Σπανούλη να βγαίνει ελεύθερος στο τρίποντο, πόσο μας έλειπε τέτοιος παίκτης.
2. Τον Μάικ Μπατίστ δίπλα σε Μπουρούση, Σόφο απέναντι στους Γκασόλ το 2009.
3. Τον Ραμέλ Κάρι τέταρτο γκαρντ στην εθνική που βγήκε 10η στην Σλοβενία το 2013 (Αλλά ξέχασα, ο Τρινκιέρι ήθελε μόνο τρεις γκαρντ τότε).
4. Τον Κέισι Ρίβερς δίπλα σε Καλάθη, Σλούκα στην εθνική που έχασε οριακά τον προημιτελικό με την Ρωσία το 2017.
Άλλα άμα έχεις φιλο-Παναθηναϊκό πρόεδρο της ΕΟΚ τέτοια παθαίνεις...
https://www.google.com/amp/s/www.in.gr/ ... oylos/amp/
Ας μας απαντήσει γιατί κακώς δεν έγινε ο Μπατίστ νατουραλιζε.
0
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions


-
- Reactions: 1661
- Δημοσιεύσεις: 2507
- Εγγραφή: Τρί Ιουν 21, 2022 10:42 am
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Isiah Thomas
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
Εγω φιλε θα λεω αυτο που εγραψα και στο πρωτο μου ποστ οταν βγηκε το θεμα Ουοκαπ.......πρεπει ΑΜΕΣΑ,πρεπει ΤΩΡΑ να βγει κανονας,μια οδηγια που να επιτρεπει μεχρι εναν νατουραλιζε για να μην το ξεφτιλισουμε.......οπως ακριβως με τις εθνικες ομαδες......δε θελω ουτε Ντορσει,ουτε Μητρου,ουτε οποιονδηποτε αλλον......εχουμε πλεον τον Ουοκαπ νατουραλιζε...........ΤΕΛΟΣ........taurus13 έγραψε: ↑Πέμ Απρ 20, 2023 8:26 amΔεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι λέτε ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει τον Μήτρου-Λονγκ και έτσι δεν θα υπάρχει κανένα πλεονέκτημα του Ολυμπιακού. Πέρα από το γεγονός ότι ο Λόνγκ προσπαθεί χρόνια και δικαιούται το ελληνικό διαβατήριο, ενώ ο Γουόκαπ είναι ένας 100% αμερικάνος καλός παίχτης και "καλό παιδί" (ναι, το ακούσαμε και αυτό), μπορεί κάλλιστα να τον πάρει και αυτόν ο Ολυμπιακός. Τότε τι θα λέτε?
Κανείς δε θα έλεγε τίποτε αν ο Λόνγκ έπαιρνε τελικά το ελληνικό διαβατήριο και τον αποκτούσε ο Ολυμπιακός. Ή αν αυτό τελικά γίνει. Πάλι για τον Γουόκαπ θα γίνεται η κουβέντα.
0
- GK_23
- Reactions: 2584
- Δημοσιεύσεις: 4501
- Εγγραφή: Τρί Απρ 07, 2009 1:20 am
- Τοποθεσία: Patras, Greece
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut
- Προειδοποιήσεις:
0
Οι μπασκετικοί κανονισμοί εκείνη την εποχή ήταν αρκετά διαφορετικοί και ...περίεργοι με αποτέλεσμα κάποιοι εκ των ελληνοποιημένων να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά όχι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πρόχειρα θυμάμαι τους Σοκ, Κούουσμα και Στογιάκοβιτς να παίζουν για 1-2 χρόνια μόνο σε ευρωπαϊκούς αγώνες πριν πάρουν το ΟΚ για να παίζουν ως γηγενείς και στις ελληνικές διοργανώσεις. Οι εξυπηρετήσεις του Βασιλακόπουλου αφορούσαν αυτά τα θέματα και όχι κάποια βοήθεια στη διαδικασία της απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε όλους αυτούς.tarp7 έγραψε: ↑Τετ Απρ 19, 2023 12:46 pmΔεν ήταν ακριβώς έτσι η τότε ΕΟΚ και ο Βασιλακόπουλος τότε βοηθούσαν παρασκηνιακά , θυμάμαι είχε βγει και δημόσια ανακοίνωση του ΠΑΟΚ που τον ευχαριστούσε που τους βοήθησε στην υπόθεση του στογιάκοβιτς ή του πρέλεβιτς για να πάιζουν ως έλληνες στην ευρώπη δεν θύμαμαι για ποιόν από τους 2 αφορούσε
Αν δεν κάνω λάθος με τον νόμο 3284/2004 πολιτογραφήθηκαν τιμητικά Έλληνες και οι Αντετοκούνμπο μιας και η υπόλοιπη σχετική νομοθεσία δεν τους έδινε το δικαίωμα για κάτι τέτοιο. Αντίστοιχη νομοθεσία υπάρχει και σε αρκετές χώρες του δυτικού κόσμου, για παράδειγμα η Αυστραλία, όπου έχω ζήσει πολλά χρόνια, δίνει βίζα μόνιμης παραμονής σε αλλοδαπούς που πραγματοποιούν υψηλές επενδύσεις στη χώρα (Business Investment Visa). Δεν είναι φυσικά απευθείας απόδοση υπηκοότητας αλλά ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο και κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα για μελλοντική πολιτογράφηση. Συμφωνώ όσον αφορά το "γελοίο" της επιστολής, θα ήταν τιμιότερο να έβγαινε η ΕΟΚ και να έλεγε πως επιλέξαμε να ενισχύσουμε την εθνική με έναν νατουραλιζέ αμερικανό για να έχουμε μεγαλύτερες ελπίδες διάκρισης και τέλος.yorgos έγραψε: ↑Πέμ Απρ 20, 2023 9:24 amΥπάρχει ο νόμος που όντως επιτρέπει τιμητική ελληνοποίηση (ο Άδωνις έχει ελληνοποιήσει κάτι απίθανους/ύποπτους τυπους), με τον οποίο δεν είμαι αντίθετος, ειδικά σε άτομα που έχουν έμπρακτα εντρυφήσει/προσφέρει/δίνουν προβολή στη χώρα. Το κατά πόσο ο Ουόκαπ συγκέντρωσε εκατομμύρια για τους πληγέντες όπως ο Χανκς ή μεσολαβεί τακτικά σε μέλη του Κογκρέσου για εθνικά θέματα, ή έχει σύζγο ελληνικής καταγωγής (όπως είναι η Ρίτα Γουίλσον) δεν το ξέρω αλλά αμφιβάλλω, αλλά η επιστολή που τον έβαλαν να γράψει είναι ολίγον "κουλή" για άνθρωπο που μένει λιγότερο από δυο χρόνια στη χώρα και παίζει μπάσκετ. Θα προτιμούσα να έλεγαν "ναι, τον θέλουμε στην Εθνική, τον ζήτησε ο κόουτς, η FIBA επιτρέπει έναν, ε αυτόν διαλέξαμε" και να έληγε το θέμα, τα περί αγάπης για τον ελληνικό πολιτισμό και το πόσο διαβάζει Αδαμάντιο Κοραή θα μπορούσαν να έλειπαν. Κάνουμε ό,τι κάνουν και οι άλλοι για να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε, ΟΚ δεκτόν, το δούλεμα να λείπει, το τρώμε που το τρώμε για τόσα άλλα θέματα, δεν είναι ωραίο άνθρωποι που για ανθρωπιστικούς ή νομικούς λόγους έχουν 10 φορές μεγαλύτερο έρεισμα από τον Ουόκαπ να διαβάζουν τόσες αρλούμπες. Κατά τα λοιπά, το παιδί και συμπαθές είναι και παικταράς, το δούλεμα ενοχλεί, όχι η ελληνοποίηση.
Η αλλαγή αθλητικής υπηκοότητας του Βεζένκοφ μπλοκαρίστηκε από τη FIBA (δικαιώς και βάσει κανονισμών), δεν είχε σχέση με την επιθυμία παίκτη. Όσο για τις προσπάθειες να παίζουν όλοι αυτοί (Walker, Dorsey, Mitrou-Long) στην εθνική και τα όσα ακούγονται περί "αστερίσκων" στα διαβατήρια κράτα καλύτερα πολύ μικρό καλάθι (μάλλον μην κρατάς καθόλου καλάθι) διότι αυτοί που τα γράφουν δεν έχουν ιδέα πόσο άτεγκτη είναι η FIBA σε αυτά τα θέματα. Κατά την άποψη μου δεν έχουν ιδέα γενικότεραSteveNashidis έγραψε: ↑Πέμ Απρ 20, 2023 10:25 amΧθες γράφτηκε ότι ο Λιόλιος πάει να συναντήσει τον Ιτουδη. Γίνεται προσπάθεια να παίζουν ταυτόχρονα και ο Ντόρσεϊ με τον Μητρουλονγκ ( Καλάθης δεν είναι νατουραλιζε) με τον εκάστοτε νατουραλιζε Walkup, γιατί οι πρώτοι είχαν διαβατήριο ελληνικό πριν τα 16.
Στην τελική όλη αυτή η ιστορία δε θα γινόταν αν ο Βεζενκοφ είχε αποδεχθεί την περσινή πρόταση να παίξει με την εθνική ως νατουραλιζε αλλά το αρνήθηκε για την εθνική Βουλγαρίας, θέση του PF που ποναμε περισσότερο ή εξίσου με τα guard.

4
4

- kojito
- Reactions: 2557
- Δημοσιεύσεις: 7772
- Εγγραφή: Πέμ Δεκ 20, 2007 10:25 pm
- Αγαπημένη θέση: PF
- Προειδοποιήσεις:
0
Αυτό θυμίζει την περίπτωση Ποκουσέφσκι ο οποίος ήταν στην χώρα μας από τα 15-16 του αλλά αντιμετωπιζόταν ως κοινοτικός. Όποιος θυμάται μάλιστα τότε είχε γίνει και σάλος γιατί την δεύτερη χρονιά που ο Ολυμπιακός είχε την αναπτυξιακή ομάδα στην Α2, η ΕΟΚ είχε αποφασίσει λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος να μην επιτρέπεται η χρήση κοινοτικών (ενώ στην αρχική προκήρυξη το καλοκαίρι επιτρεπόταν ένας κοινοτικός).
0
-
- Reactions: 2342
- Δημοσιεύσεις: 5771
- Εγγραφή: Τετ Ιουν 06, 2018 10:06 pm
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
Ο Μιτρου Λογκ δεν εχει διαβατήριο απο τα 16, γιατί πολύ απλά έχει φτάσει 30 και δεν το έχει πάρει ακόμα. Και άσε τον Βασιλακοπουλο και αν δεν έδωσε διαβατήρια που με τη λογική του Λιολιου θα πρεπε να χουν δοθεί (Γκιστ, Μπατίστ, κλπ). Ο ίδιος ο Λιολιος πως είναι δυνατόν να δινει πρώτα διαβατήριο στον Γουοκαπ, ενω ακόμα εκκρεμεί του Μιτρου Λογκ?SteveNashidis έγραψε: ↑Πέμ Απρ 20, 2023 10:25 amΔεν ξέρω τι έκανε η Σακεραλλοπουλου, οι πληροφορίες λένε ότι η ΕΟΚ έτρεξε το θέμα . Οι ξένοι μετράνε κανονικά ίδιοι, άρα αναιρείται και αυτό περί αιφνιδιασμού κάποιας ομάδας ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΙΣΧΎΕΙ ΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ, κάτι στο οποίο παρέκαμψες.shtarkws έγραψε: ↑Πέμ Απρ 20, 2023 12:19 am
Πραγματικά πιστεύεις ότι ήταν απόφαση της Σακελλαροπούλου; Αν της ζητήσουμε τα ρέστα υπάρχει περίπτωση να γνωρίζει τι εστι Γουοκαπ;
Οχι δεν είναι ίδιες περιπτώσεις γιατί για τους υπόλοιπους ξέρεις ήδη ότι έχουν διαβατήριο και μπορείς να το έχεις υπόψιν σου στον προγραμματισμό. Για τον Γουοκαπ το μάθαμε εκ των υστέρων, αφού ανανέωσε. Θα ήταν ίδιες περιπτώσεις αν έπαιρνε το διαβατήριο πριν ανανεώσει.
Άρα ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.
Η βεβαιότητα ότι θα παίξει Εθνική ο Γουοκαπ από που πηγάζει; Εχει κάνει κάποια δήλωση ο Ιτούδης για το θέμα ή υπάρχει εσωτερική πληροφόρηση; Στην Εθνική έχει δικαίωμα συμμετοχής ένας νατουραλιζε. Ειτε ο Γουοκαπ, είτε ο Καλαθης, είτε ο Ντόρσεϊ, είτε Μητρου Λονγκ. Πως είμαστε σίγουροι ότι ο Ιτούδης δεν θα επιλέξει τον Ντόρσεϊ που τον επέλεξε και στην Φενερ;
Και αντε ας υποθέσουμε ότι τον παίρνει, πόσα ματς και πόσες διοργανώσεις θα κάνει ένας 30χρονος;
Άρα οι προηγούμενες παρατυπίες/παρανομίες νομιμοποίουν τις επόμενες.
Σχετικά με την ανανέωση συμβολαίου έχετε φάει αρκετή παραπληροφόρηση.
https://www.google.com/amp/s/www.tanea. ... piako/amp/
https://www.google.com/amp/s/www.gazzet ... hoyn%3famp
Ο Walkup δεν ανανεωσε για τέσσερα χρόνια αλλά για τρία χρόνια γιατί είχε συμβόλαιο μέχρι το 2024.
Και οι συζητήσεις ξεκίνησαν Ιανουάριο, με φημολογία από Οκτώβριο και οχι Απρίλιο . Απρίλιο έγιναν μαζικά οι ανακοινώσεις.
Φαλ, Βεζενκοφ, Μακισικ ανανέωσαν και αυτοί πρόωρα πριν την λήξη συμβολαίου μέχρι το 2025. Σε μια ίδια γενικότερη πολιτική, ο πολυτιμότερος από όλους είναι ο
Walkup μιας και ο Βεζενκοφ κοιτάει να φύγει ΝΒΑ, δένεις τον δεύτερο καλύτερο σου παίκτη.
Επωφελήθηκε από την συγκυρία αυτή ο Ολυμπιακός; Ναι επωφελήθηκε. Μπορει να επωφεληθεί και ο Παναθηναϊκός; Ναι μπορεί με τον Ναζ ή τον Ντόρσεϊ.
Εγώ αντεδρασα στην αρχική δήλωση του Quincy που έγραψε ότι " ξεκάθαρα μόνο για τον Ολυμπιακό έγινε η ελληνοποίηση" ενώ υπάρχει ένα διαρκές πλάνο για την εθνική εδώ και ένα χρόνο να μεγαλώσει το pool των διαθέσιμων παικτών σε παράθυρα μέχρι και από κολλεγιοπαιδα στην Αμερική με ελληνικές ρίζες.
Το οποίο έχει γίνει και για τον Γκάλη που μάλλον φαντάζομαι θα συνταχθείτε με τις απόψεις του ΠΑΟΚ εκείνη την περίοδο
https://www.google.com/amp/s/www.sdna.g ... lada%3famp
Η βεβαιότητα για το αν θα παίζει εθνική πηγάζει από τις ίδιες εμφανίσεις του Walkup για δύο χρόνια τώρα και στο εάν διαθέτουμε καλύτερο παίκτη.
Κάλιστα ο Ιτουδης μπορεί να βγει και να πει εάν ήταν ενημερωμένος ή όχι για την διαδικασία και αν θα του ήταν χρήσιμος. Αν δεν παίξει εθνική ας το παραδώσει πίσω να τελειώσει και η ηθικολογία με τους ξένους . Η Τουρκία εχει Ντίξον ,Λαρκιν σε αυτή την συνθήκη .
Χθές γράφτηκε ότι ο Λιόλιος πάει να συναντήσει τον Ιτουδη. Γίνεται προσπάθεια να παίζουν ταυτόχρονα και ο Ντόρσεϊ με τον Μητρουλογνκ
( Καλάθης δεν είναι νατουραλιζε) με τον εκάστοτε νατουραλιζε Walkup, γιατί οι πρώτοι είχαν διαβατήριο ελληνικό πριν τα 16.
Αλλά η εθνική δεν θα παίξει ένα καλοκαίρι, θα παίξει και μέσα στην χρονιά και για τα επόμενα 4 έως τα 34 ο Walkupμπορει να βοηθήσει. Το να αλλάξεις πολλούς νατουραλιζε και να έχεις επιλογές ενώ πριν είχες εξάρτηση από τη διάθεση του ενός Ντόρσεϊ είναι μάλλον κακό/ μεμπτό/ ηθικά απαράδεκτο για την λογική σας.
Ναι, Εγώ θα προτιμούσα Walkup αντί Ντόρσεϊ δίπλα στον Γιάννη. Ταιριάζει καλύτερα.
Στον φίλο που έγραψε για Mike James θα απαντήσω ΚΑΛΩΣ να κλειστεί και αυτός ή οποιοσδήποτε άλλος καλύτερος του Walkup στα guard εάν κάποιος συμφωνεί ότι ο james έχει διάθεση να βοηθήσει και όχι να μαλώνει. Οι υπόλοιπες χώρες το κάνουν χρόνια. Μέχρι και η Αμερική το έκανε με τον Duncan.
Στην τελική όλη αυτή η ιστορία δε θα γινόταν αν ο Βεζενκοφ είχε αποδεχθεί την περσινή πρόταση να παίξει με την εθνική ως νατουραλιζε αλλά το αρνήθηκε για την εθνική Βουλγαρίας, θέση του PF που ποναμε περισσότερο ή εξίσου με τα guard.
Οι προηγούμενες παρανομίες τσουβαλιαστηκαν στην λογική σας με ένα ηθικό ζήτημα ( αυτό του ότι χρόνια άλλοι παλεύουν για ελληνικό διαβατήριο και δε το παίρνουν) και όχι με μια παρανομία. Αυτή είναι η λυπηρη διαφορά.
Στα υπόλοιπα έχω απαντήσει κι εγώ και αλλα παιδιά ξανα και ξανά.
1
1

Σεβαστό αλλά αυτό δεν είναι εθνική ομάδαSteveNashidis έγραψε: ↑Πέμ Απρ 20, 2023 10:25 am
Η βεβαιότητα για το αν θα παίζει εθνική πηγάζει από τις ίδιες εμφανίσεις του Walkup για δύο χρόνια τώρα και στο εάν διαθέτουμε καλύτερο παίκτη.
Κάλιστα ο Ιτουδης μπορεί να βγει και να πει εάν ήταν ενημερωμένος ή όχι για την διαδικασία και αν θα του ήταν χρήσιμος. Αν δεν παίξει εθνική ας το παραδώσει πίσω να τελειώσει και η ηθικολογία με τους ξένους . Η Τουρκία εχει Ντίξον ,Λαρκιν σε αυτή την συνθήκη .
Χθές γράφτηκε ότι ο Λιόλιος πάει να συναντήσει τον Ιτουδη. Γίνεται προσπάθεια να παίζουν ταυτόχρονα και ο Ντόρσεϊ με τον Μητρουλογνκ
( Καλάθης δεν είναι νατουραλιζε) με τον εκάστοτε νατουραλιζε Walkup, γιατί οι πρώτοι είχαν διαβατήριο ελληνικό πριν τα 16.
Αλλά η εθνική δεν θα παίξει ένα καλοκαίρι, θα παίξει και μέσα στην χρονιά και για τα επόμενα 4 έως τα 34 ο Walkupμπορει να βοηθήσει. Το να αλλάξεις πολλούς νατουραλιζε και να έχεις επιλογές ενώ πριν είχες εξάρτηση από τη διάθεση του ενός Ντόρσεϊ είναι μάλλον κακό/ μεμπτό/ ηθικά απαράδεκτο για την λογική σας.
Ναι, Εγώ θα προτιμούσα Walkup αντί Ντόρσεϊ δίπλα στον Γιάννη. Ταιριάζει καλύτερα.
Στον φίλο που έγραψε για Mike James θα απαντήσω ΚΑΛΩΣ να κλειστεί και αυτός ή οποιοσδήποτε άλλος καλύτερος του Walkup στα guard εάν κάποιος συμφωνεί ότι ο james έχει διάθεση να βοηθήσει και όχι να μαλώνει. Οι υπόλοιπες χώρες το κάνουν χρόνια. Μέχρι και η Αμερική το έκανε με τον Duncan.
Στην τελική όλη αυτή η ιστορία δε θα γινόταν αν ο Βεζενκοφ είχε αποδεχθεί την περσινή πρόταση να παίξει με την εθνική ως νατουραλιζε αλλά το αρνήθηκε για την εθνική Βουλγαρίας, θέση του PF που ποναμε περισσότερο ή εξίσου με τα guard.
Οι προηγούμενες παρανομίες τσουβαλιαστηκαν στην λογική σας με ένα ηθικό ζήτημα ( αυτό του ότι χρόνια άλλοι παλεύουν για ελληνικό διαβατήριο και δε το παίρνουν) και όχι με μια παρανομία. Αυτή είναι η λυπηρη διαφορά.
https://www.gazzetta.gr/basketball/bask ... -stohos-me
"Τα ΙΔΙΑ ακριβώς θα έγραφα εάν στη θέση του Γουόκαπ ήταν ο Ντέρικ Γουίλιαμς, ο Μπέικον, είτε οποιοσδήποτε άλλος παίκτης του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του Άρη κ.ο.κ. Όπως είμαι εντελώς αντίθετος με τους «νατουραλιζέ» από το... πουθενά σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, το ίδιο αντίθετος είμαι και με την Ελλάδα. Καλός χρυσός ο Γουόκαπ, παικταράς από τους λίγους, αλλά... στην Team USA. Όχι στην Ελλάδα. Και ο Λορέντζο Μπράουν. Στην Team USA, όχι στην Ισπανία. Το ίδιο ισχύει για τον Πάρις Λι που παίζει στο Καμερούν. Τους Γουίλμπεκιν και Λάρκιν που παίζουν στην Τουρκία ή τους Ράντολφ και Τόμπι στη Σλοβενία ή πιο παλιά τον Χόλντεν στην Ρωσία. Σημεία των καιρών θα μου πείτε. Από που και ως που όμως;
Παναθηναϊκός για θέμα Γουόκαπ: «Δεν πρόκειται ποτέ να ακολουθήσουμε τακτικές κοροϊδίας και ανθελληνισμού»
Πείτε με ρομαντικό, αλλά κάθε Εθνική πρέπει να αποτελείται από παίκτες οι οποίοι είτε έχουν «βγει» από την εγχώρια παραγωγική διαδικασία, είτε έχουν συγγενικές σχέσεις και «ρίζες» που να πιστοποιούν την υπηκοότητά τους. Και ξαναλέω. Δεν έχει να κάνει με την Ελλάδα, αλλά είναι κάτι που πιστεύω για όλες τις χώρες. Από εκεί και πέρα μπορεί κάποιος να πει «αφού το κάνουν οι άλλοι και παίρνουν μετάλλια, γιατί όχι και εμείς;» Ε, ας μην πάρουμε ποτέ ρε αδερφέ...
Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά παιδιά όπως ο Μωραΐτης, ο Λούντζης, ο Φλιώνης κ.α. τα οποία πασχίζουν για να κερδίσουν μια θέση σε 12άδα μεγάλης διοργάνωσης. Και από το πουθενά θα έρθει ένας από το Τέξας, ένας από το Μίσιγκαν, ένας από την Πενσυλβάνια, ένας από το Ιλινόι που γνώριζαν την Ελλάδα μόνο για τις παραλίες τους πριν «πιάσουν» δουλειά σε κάποια ομάδα για να «φάνε» τη θέση επειδή (ενδεχομένως να) έχουν καλύτερο μπασκετικό ταλέντο. Να είχαν σχέση με την Ελλάδα όπως ο Καλάθης, ο Ντόρσεϊ, ο Μήτρου-Λονγκ, να πω εντάξει. Όμως παίκτες οι οποίοι δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με την Ελλάδα; Από που και ως που;
2
2

- SteveNashidis
- Reactions: 3681
- Δημοσιεύσεις: 8371
- Εγγραφή: Τρί Σεπ 21, 2010 2:36 am
- Τοποθεσία: Arizona
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Βέβαια η ΦΙΜΠΑ μάλλον θα κάνει τα στραβά μάτια για αντίστοιχες περιπτώσεις για να αναπτυχθεί το αφρικανικό μπάσκετ με σχεδόν όλους τους παίκτες να έχουν ή να αλλάζουν διαβατήρια για να μεταναστεύσουν μπασκετικα, αλλά αυτή τη στιγμή αντιλήφθηκαν ότι υπάρχει κέρδος και αναπτυξιακή αγορά με τις εθνικές ομάδες χωρών της Αφρικής. Τα ξέρεις με τα αυστραλο- νοτιο σουδανικα.GK_23 έγραψε: ↑Πέμ Απρ 20, 2023 11:05 am
Η αλλαγή αθλητικής υπηκοότητας του Βεζένκοφ μπλοκαρίστηκε από τη FIBA (δικαιώς και βάσει κανονισμών), δεν είχε σχέση με την επιθυμία παίκτη. Όσο για τις προσπάθειες να παίζουν όλοι αυτοί (Walker, Dorsey, Mitrou-Long) στην εθνική και τα όσα ακούγονται περί "αστερίσκων" στα διαβατήρια κράτα καλύτερα πολύ μικρό καλάθι (μάλλον μην κρατάς καθόλου καλάθι) διότι αυτοί που τα γράφουν δεν έχουν ιδέα πόσο άτεγκτη είναι η FIBA σε αυτά τα θέματα. Κατά την άποψη μου δεν έχουν ιδέα γενικότερα![]()
Άσε που η περίπτωση Βεζενκοφ μοιάζει με αυτή του Εμπιντ της Γαλλίας που σημαίνει με την αντίστοιχη διαδικασία θα μπορούσε να διαλέξει Ελλάδα αλλά δεν το έκανε.
Εδώ η περίπτωση Εμπιντ με την τριπλή επιλογή Καμερούν, Αμερική Γαλλία
https://www.sportbusinessmag.com/zap-sp ... he-choose/
0
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions


https://www.novasports.gr/category/the- ... olei-polo/SteveNashidis έγραψε: ↑Πέμ Απρ 20, 2023 11:30 amΒέβαια η ΦΙΜΠΑ μάλλον θα κάνει τα στραβά μάτια για αντίστοιχες περιπτώσεις για να αναπτυχθεί το αφρικανικό μπάσκετ με σχεδόν όλους τους παίκτες να έχουν ή να αλλάζουν διαβατήρια για να μεταναστεύσουν μπασκετικα, αλλά αυτή τη στιγμή αντιλήφθηκαν ότι υπάρχει κέρδος και αναπτυξιακή αγορά με τις εθνικές ομάδες χωρών της Αφρικής. Τα ξέρεις με τα αυστραλο- νοτιο σουδανικα.GK_23 έγραψε: ↑Πέμ Απρ 20, 2023 11:05 am
Η αλλαγή αθλητικής υπηκοότητας του Βεζένκοφ μπλοκαρίστηκε από τη FIBA (δικαιώς και βάσει κανονισμών), δεν είχε σχέση με την επιθυμία παίκτη. Όσο για τις προσπάθειες να παίζουν όλοι αυτοί (Walker, Dorsey, Mitrou-Long) στην εθνική και τα όσα ακούγονται περί "αστερίσκων" στα διαβατήρια κράτα καλύτερα πολύ μικρό καλάθι (μάλλον μην κρατάς καθόλου καλάθι) διότι αυτοί που τα γράφουν δεν έχουν ιδέα πόσο άτεγκτη είναι η FIBA σε αυτά τα θέματα. Κατά την άποψη μου δεν έχουν ιδέα γενικότερα![]()
Άσε που η περίπτωση Βεζενκοφ μοιάζει με αυτή του Εμπιντ της Γαλλίας που σημαίνει με την αντίστοιχη διαδικασία θα μπορούσε να διαλέξει Ελλάδα αλλά δεν το έκανε.
Εδώ η περίπτωση Εμπιντ με την τριπλή επιλογή Καμερούν, Αμερική Γαλλία
https://www.sportbusinessmag.com/zap-sp ... he-choose/
Κανονισμός 20a
“Κάθε εθνική ομάδα που συμμετέχει σε διοργάνωση της FIBA μπορεί να έχει μόνο έναν παίκτη που έχει αποκτήσει την νόμιμη ιθαγένεια της χώρας μέσω πολιτογράφησης (σ.σ naturalization, από το οποίο προκύπτει ο όρος «νατουραλιζέ») ή με οποίον άλλο τρόπο αφού έχει συμπληρώσει την ηλικία των 16 ετών. Αυτή η πρόβλεψη ισχύει για κάθε παίκτη που είχε το δικαίωμα να αποκτήσει την ιθαγένεια από τη γέννησή του αλλά δεν διεκδίκησε το δικαίωμα του μέχρι τα 16 του χρόνια”.
Σχόλιο: Αυτή είναι η τυπική περίπτωση Ντόρσεϊ, αλλά και Μήτρου Λονγκ. Ο πρώτος έχει παίξει μάλιστα και σε μικρές εθνικές ομάδες, αλλά δεν είχε αποκτήσει ελληνικό διαβατήριο ως τα 16 του χρόνια. Ο δεύτερος προβλέπεται να ολοκληρώσει τις διαδικασίες έκδοσης του προσεχώς.
Κανονισμός 20b
Στην περίπτωση που ένας παίκτης ισχυριστεί ότι έχει λάβει νόμιμη ιθαγένεια πριν να συμπληρώσει την ηλικία των 16 ετών, χωρίς να παρουσιάσει το αντίστοιχο διαβατήριο με ημερομηνία έκδοσης τα 16α γενέθλια, είναι στην διακριτική ευχέρεια του γενικού γραμματέα (σ.σ Ανδρέας Ζαγκλής) να αποφασίσει αν ο παίκτης ανήκει στην προηγούμενη κατηγορία, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τα παρακάτω κριτήρια:
Τον αριθμό των ετών που ο παίκτης έχει μείνει στη χώρα της εθνικής ομάδας στη οποία επιθυμεί να αγωνιστεί.
Τον αριθμό των σεζόν στα οποία ο παίκτης έχει συμμετάσχει σε εθνικές διοργανώσεις στην χώρα της οποίας την εθνική ομάδα θέλει να αντιπροσωπήσει
Οποιοδήποτε άλλο κριτήριο ικανό να αποδείξει έναν συμπαγή σύνδεσμο μεταξύ του παίκτη και της εθνικής ομάδας στην οποία θέλει να αγωνιστεί.
Το πραγματικό ζήτημα είναι η κατεύθυνση που παίρνουν πλέον οι διοργανώσεις της FIBA, αφού με τον ένα τρόπο ή τον άλλο οι ομάδες θα μπουν, αργά ή γρήγορα, στον πειρασμό της χρησιμοποίησης ενός σταρ – συνήθως Αμερικανού – που θα εκτοξεύσει τις πιθανότητες τους για διάκριση. Αν μεγάλες σε παραγωγή παικτών χώρες έχουν περισσότερες αντιστάσεις, κάποιες μικρότερες όπως η Λιθουανία ή η Ελλάδα δεν αποκλείεται να συνθηκολογήσουν σύντομα. Το επιχείρημα είναι στιβαρό: «αφού αυτοί είναι οι κανόνες του παιχνιδιού και οι άλλοι το κάνουν, γιατί όχι κι εμείς;».
Οι ρομαντικοί, μεταξύ των οποίων και ο γράφων, λατρεύουν τις ιστορίες των γηγενών, ακόμα και αν αυτοί δεν έχουν τη στόφα του σούπερ σταρ. Ο τραυματισμός του Λάρκιν έδωσε την ευκαιρία στον Τουντσέρ να κάνει το παιχνίδι της ζωής του, με την Τουρκία να χάνει την πρόκριση γιατί ο Οσμάν σημάδεψε σίδερο σε δύο βολές. Στην Ιταλία ο Μάρκο Σπίσου πιθανότατα δεν θα είχε την ευκαιρία να κονιορτοποιήσει τον MVP της Ευρωλίγκας, Βάσα Μίτσιτς, αν οι ατζούρι είχαν επιλέξει κάποιον σταρ γκαρντ στη θέση του.
3
3

-
- Reactions: 950
- Δημοσιεύσεις: 1688
- Εγγραφή: Πέμ Ιουν 15, 2017 11:47 pm
- Προειδοποιήσεις:
1