Άσχετο: πόσοι από μας το καλοκαίρι (μεταξύ αυτών και εγώ) πίστευαν ότι ο Μπολόμποι ήταν σούπερ αναβάθμιση σε σχέση με Χασάν? Σχεδόν όλοι. Βέβαια πέσαμε πολύ έξω, ο Χασάν ήταν πολύ καλύτερος και είχε δέσει και τρομερά με Σλούκα. Βρίσκαμε εύκολους πόντους σε κρίσιμα σημεία από το δίδυμο αυτό. Βέβαια χώλενε πολύ στα ριμπάουντ αλλά και τον Ζοέλ δεν τον λες και ογκόλιθο. ΧΑΣΑΝ ΓΥΡΝΑ!!
Άσχετο: πόσοι από μας το καλοκαίρι (μεταξύ αυτών και εγώ) πίστευαν ότι ο Μπολόμποι ήταν σούπερ αναβάθμιση σε σχέση με Χασάν? Σχεδόν όλοι. Βέβαια πέσαμε πολύ έξω, ο Χασάν ήταν πολύ καλύτερος και είχε δέσει και τρομερά με Σλούκα. Βρίσκαμε εύκολους πόντους σε κρίσιμα σημεία από το δίδυμο αυτό. Βέβαια χώλενε πολύ στα ριμπάουντ αλλά και τον Ζοέλ δεν τον λες και ογκόλιθο. ΧΑΣΑΝ ΓΥΡΝΑ!!
Ο μπολομποι πάντως και στη Τσσκα ρολιστας ήταν είχε και ρωσικό διαβατήριο, μάλλον ήμουν από τους λίγους που δεν το θεωρούσα μεγάλη αναβάθμιση. Ευτυχώς μας βγήκε ο Μπλάκ, αλλιώς θα είχαμε μεγάλο πρόβλημα
Ήμουν απ αυτούς που προτιμούσαν να μείνει ο Χασαν.... Κι αυτό λόγω της δύσκολης προσαρμοστικοτητας ενός παίχτη στο σύστημα Μπαρτζωκα.... Παρ όλα αυτά πιστεύω ότι overall ο Τζόελ είναι καλύτερος, πιο πλήρης παίχτης.... Άσχετο που δεν το βγάλε φέτος...
Τον Χασαν τον αγαπήσαμε, έκανε εξαιρετική πρώτη χρονιά μέχρι ν αρχίσουν οι τραυματισμοί που τον επηρέασαν πολύ και τη 2η χρονιά.... Στον ημιτελικό με την Εφες ήταν μάλλον ο καλύτερος μας...
Θεωρώ πως σε 5 χρόνια από τώρα κάτι θα θυμόμαστε απ, το Χασαν.... Απ το Τζόελ μάλλον τίποτα...
ο οποιος μπολομποι ειχε ξεκινησει εντυπωσιακα την σεζον.. εγω πιστευω οτι του στοιχισε πολυ οτι ο σλουκας ηταν τραυματιας το μεγαλυτερο διαστημα και οτι δεν εχει το iq και την πασα για το μπασκετ που παιζουμε..απο ενα σημειο δειχνει και σαν να βαριεται και απλα να περιμενει να ληξει το συμβολαιο του.
Το χειρότερο με τον μπολομποι είναι ότι παρότι έπαιξε 4 χρόνια στην ΤΣΣΚΑ σε τοπ επίπεδο δηλαδή(πιο τοπ δε γίνεται) και με τον ιτουδη προπονητή,αυτά τα χρόνια δε φαίνονται πουθενά στο γήπεδο.Ο τύπος είναι λες και ήρθε φέτος στην Ευρώπη πρώτη φορά από τον τρόπο που αντιλαμβάνεται το παιχνίδι που παίζεται εδώ.Ειναι σαν να μην έμαθε τίποτα εκεί και ήρθε εδώ να παίξει πρώτη φορά σε τόσο υψηλό επίπεδο.Ενταξει προφανως το μπασκετικό του iq είναι στα τάρταρα αλλά δε ξέρω πόσο οφείλεται μόνο αυτό σε αυτό που βλέπουμε.....
Το χειρότερο με τον μπολομποι είναι ότι παρότι έπαιξε 4 χρόνια στην ΤΣΣΚΑ σε τοπ επίπεδο δηλαδή(πιο τοπ δε γίνεται) και με τον ιτουδη προπονητή,αυτά τα χρόνια δε φαίνονται πουθενά στο γήπεδο.Ο τύπος είναι λες και ήρθε φέτος στην Ευρώπη πρώτη φορά από τον τρόπο που αντιλαμβάνεται το παιχνίδι που παίζεται εδώ.Ειναι σαν να μην έμαθε τίποτα εκεί και ήρθε εδώ να παίξει πρώτη φορά σε τόσο υψηλό επίπεδο.Ενταξει προφανως το μπασκετικό του iq είναι στα τάρταρα αλλά δε ξέρω πόσο οφείλεται μόνο αυτό σε αυτό που βλέπουμε.....
Αυτο ισως και να συμβαινει επειδη το μπασκετ Ιτουδη(σχολη Ζοτς με κυρια δραση το pnr και το διαβασμα οποιου πιθανου mismatch)ειναι ενας αλλος κοσμος απ το μπασκετ Μπαρτζωκα που βασιζεται στη συνεχη κινηση των παιχτων και τη ροη της μπαλας.........και στην αμυνα ειναι τεραστιες οι διαφορες.
Αυτο ισως και να συμβαινει επειδη το μπασκετ Ιτουδη(σχολη Ζοτς με κυρια δραση το pnr και το διαβασμα οποιου πιθανου mismatch)ειναι ενας αλλος κοσμος απ το μπασκετ Μπαρτζωκα που βασιζεται στη συνεχη κινηση των παιχτων και τη ροη της μπαλας.........και στην αμυνα ειναι τεραστιες οι διαφορες.
Aρα δηλαδη δε μπηκε ποτε στο κλιμα της ομαδας και αυτα που του ζητησε ο προπονητης να κανει....
Ατυχης επιλογη απο τον κοουτς.
Οταν τον πηραμε μου φανηκε εξαιρετικη κινηση....οχι μονο απ τα πολυ καλα λογια που ακούγονταν αλλα πιο πολυ γιατι στο περσινό ματς στην έδρα της Τσσκα τα ειχε παει εξαιρετικα απεναντι στο Φαλ και ηταν και στην επιθεση εξαιρετικος.
Η αληθεια ειναι σε αλλα παιχνιδια δεν τον ειχα πολυ δει αλλα ελεγα ως δεύτερος θα ηταν φοβερός...Δυστυχως δεν...,
Κλείνουμε σχεδόν 30χρονια, αποταν η ομάδα του Ζάρκο και του Ιωαννίδη πήγε ως το μεγάλο φαβορί στον τελικό κόντρα στην άσημη Μπανταλόνα του rising Star Zeliko, που πριν λίγα χρόνια είχε κάνει το μεγάλο μπαμ με την Παρτιζάν.
Εκ τότε τα συναπαντήματα μας με τον Ζέλικο σε κρίσιμους αγώνες φ4 (ή λίγο πριν αυτό ) έχουν διαχρονικά το λάθος αποτέλεσμα.
1994 Μπανταλόνα **
1995 Ρεάλ ***
2002 Αποκλεισμός από φ4 που κατέκτησε τελικά ο Ζέλικο παρότι πλεονεκτουσαμε στην ισοβαθμία μαζί του. *****
2009 ο Γκριρ δεν τόλμησε *******
2017 Οκ εντος έδρας αλλά κυριαρχικοι Ουντο-Μπογκνταν *********
5/9 ευρωκουπες του Ζέλικο με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τις έχει στερήσει κι από μας.
Θα μπορούσαμε να είμαστε ήδη στα 5 αστέρια άνευ Ζέλικο.
Αλλά ότι έχει γράψει έχει γράψει.
Γιώργο Σκακιστή λοιπόν. Ήρθε η ώρα να σπάσεις και το τελευταίο μας μπασκετικό κόμπλεξ.
Κατάφερες να νικήσεις τους πράσινους δαίμονες σου και απτό προπηλακισμό στο πάρκινγκ να γίνεις ο δημιουργός της αρμάδας του 13-0.
Ήρθε η ώρα για την τελευταία πίστα κόντρα στον άρχοντα των δαχτυλιδιών.
ΥΓ Οι οιωνοί είναι θεωρητικά με τον Ζέλικο. Αλλά μην ξεχνάμε το 2010 όταν ο Κοουτς Μπι απέκλεισε την υπερομάδα του ΠΑΟ με Γκόρντον στα decks. Μετανοείτε μέχρι τέλους.
ΥΓ2 Παρότι ο Μπι θεωρώ ότι εξωμπασκετικα θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα προσωπικότητα. Οι ιωαννιδικες καταβολές είναι εμφανείς. Όλα εδώ πληρώνονται λοιπόν.
Ωραιο το τραγουδακι πως μου ειχε ξεφυγει Τραυτιστηκε τωρα ο ταβαρες,μετα θα πεσει με καμια ζαλγκιρης αλλα τελικο θα φαει καλα Εμενα το μονο ματς που με αγχωνει προς την κουπα ειναι με το μακαμπι/μονακο ..απο την παρτιζαν δεν βλεπω πως μπορουμε να χασουμε..
Aρα δηλαδη δε μπηκε ποτε στο κλιμα της ομαδας και αυτα που του ζητησε ο προπονητης να κανει....
Οπως εχω ξαναπει με 10 ηττες σε 60 παιχνιδια μεχρι σημερα κανεις δεν μπορει να κατηγορησει τον Μπαρτζωκα για λαθος επιλογες.......αν παρει και την Ευρωλιγκα τι θα του πεις οτι απετυχες με Κααναν και Μπολο;;;;;;;......ευκολα θα σου απαντησει οτι με αλλον Τζοελ θα ταν αλλιως ο Μπλακ και με αλλον Κααναν θα ταν αλλιως ο Λαρε και ο Γουοκαπ........
Εγω πάλι αναρωτιέμαι τι μπούρδες και εγκλήματα είχαν γίνει τη νεκρή διετία με Μπλατ και Καζούρα στον πάγκο....Δεν έκανε ο Πάντερ τότε για λόγους ανεξήγητους!!!Τον φάγανε σε 3 μήνες επειδή δεν έπαιζε το χρόνο που ήθελε και περιμένανε όλοι να βάζει τα πάντα χωρίς να χει ρυθμό ο παίκτης!
Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και παλιότερα με Γκριν φυσικά αλλά εκει οκ, τρακάριζε με τον νεότερο Σπανούλη που ακόμα είχε να δώσει αλλά και πάλι παίκτες με μπασκετική αλητεία προσπαθείς να τους αξιοποιείς στο έπακρον, οχι να τους σουτάρεις γιατι δε βγαίνουν οι χρόνοι ντε και καλά....
Οπως εχω ξαναπει με 10 ηττες σε 60 παιχνιδια μεχρι σημερα κανεις δεν μπορει να κατηγορησει τον Μπαρτζωκα για λαθος επιλογες.......αν παρει και την Ευρωλιγκα τι θα του πεις οτι απετυχες με Κααναν και Μπολο;;;;;;;......ευκολα θα σου απαντησει οτι με αλλον Τζοελ θα ταν αλλιως ο Μπλακ και με αλλον Κααναν θα ταν αλλιως ο Λαρε και ο Γουοκαπ........
Δηλαδη ειναι τοσο μπροστα ο μπαρτζω που αγοραζει παικτες ωστε να κανουν στεπ απ οι αλλοι? Και τον ιδιο αμα ρωτησουμε αφου σηκωσει την ευρωλιγκα πιστευω θα παραδεχτει οτι αυτοι οι 2 δεν βγηκαν..Ο κανααν σιγουρα ειναι και λαθος μπαρτζω που περιμενε οτι θα παρει εναν παικτη που επαιζε αλλιως μια ζωη και θα τον βαλει να παιζει αμυνα κ να περιμενει σε μια γωνια.
Δεν γινεται να βγαινουν και ολοι..ειδικα τωρα που φερνει μονο ευρωλιγκατους ειναι ελαχιστες οι επιλογες..ισα ισα του αξιζουν μπραβο που χωρις να βγουν 2 βασικοι παικτες καταφερνει να παιξει ωραιο μπασκετ και να μας εχει πρωτους.
Για παντερ εμενα μου φαινεται λογικο αυτο που εγινε τοτε.. Ειχαμε τον σπανουλη και ο παντερ επαιζε φουλ ατομιστικα και για τα νουμερα του..Αν θυμαμαι καλα σε ενα ματς με την τσσκα ειχε βαρεσει 19 σουτ με πολυ κακα ποσοστα.. Δεν θυμαμαι να εχει στεριωσει ποτε τετοιος παικτης στον ολυμπιακο(ειδικα του σπανουλη).