Ολυμπιακός Μπάσκετ 2026-2027: Ρόστερ, Μεταγραφές και Προτάσεις

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Coach Periklis

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Αύγ 13, 2026 3:32 pm

Ανακοινώθηκε και επίσημα ο παίκτης

Δεν ξέρω πόσοι ασχολείστε αλλά στο viber πλέον έχει επιλογή αυτόματης απάντησης μέσω chatgpt

Σε ομαδική με φίλους συνοπαδους επέλεξε αυτές τις απαντήσεις

1) Πάλι με Μάριο θα καταλήξουμε :mrgreen:
2) Για να δούμε τι θα μας φέρουν αυτή τη φορά
3) Μόνο να μην είναι άλλη μια έκπληξη σαν τον Σίκμα

Κι επειδή θεώρησα ότι είναι σε οίστρο η ΑΙ επέλεξα άλλες τρεις

1) Μόνο ο Σούπερ Μάριο μας σώζει πλέον
2) Για να δούμε ποιος θα δικαιωθεί στο τέλος
3) Εσείς ακόμα τον περιμένετε τον Μάριο ;

Νομίζω είναι αρκετά εύστοχα

"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
Άβαταρ μέλους
kite26

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues

Πέμ Αύγ 13, 2026 3:33 pm

τουλουμπα έγραψε:
Πέμ Αύγ 13, 2026 3:30 pm
εγω νομιζω οτι αν δεν φυγει ο θωμας δεν θα παρετε αλλο παιχτη θα ξεκινησετε ετσι την χρονια και βλεπουμε
Δεν υπάρχει περίπτωση. Ο κοουτς έχει στραβώσει πιστεύω με ό,τι έγινε. Και όχι μόνον αυτός. Απλώς η ομάδα ψάχνει να γίνει αποχώρηση με ένα τρόπο που θα τη συμφέρει. Αν με ρωτάς προσωπικά, θα τον είχα ήδη πουλήσει. Από έναν βαρύ Τεξανό βετεράνο λες και έφαγε 7 κιλά κοκορέτσι, χίλιες φορές ο Έλληνας Πλώτας. Και νεότερος ειναι και Έλληνας είναι μια απ' όλα είναι.

#ragisetogyali

Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!

https://www.youtube.com/@lyricnaut
Άβαταρ μέλους
Heisenberg

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Gary Payton
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Αύγ 13, 2026 3:43 pm

Rivers15 έγραψε:
Πέμ Αύγ 13, 2026 2:32 pm
Heisenberg έγραψε:
Πέμ Αύγ 13, 2026 12:24 pm
Δεν υπαρχει επιστροφη στο myway. τι πανικος και υπερβολες ειναι αυτες;
Απο δω και περα το μπατζετ θα ειναι αρκετα υψηλο και δεν προκειται να πεσει μετα τη συμμαχια με Τσακο.και θα γινει μπουστ οταν θα χρησιμοποιουμε το νεο Σεφ.

Καταρχην περιμεντε να τον παρουμε πρωτα.

Ειναι δεδομενο οτι θα παρουμε και αλλον παικτη και αυτος θα ειναι τοπ επιλογη.

καλμα.
Το μπατζετ θα ειναι αυξημενο προφσνως διοτι υπαρχει σοβαρο inflation στα συμβολαια. Κατω απο 1 μυριο δεν υπαρχει πλεον παικτης ευρωλιγκα με προοπτικες.
Το my way προφανως και δεν εχει εγκαταλειφθει. Ουτε την καλυτερη προταση εκανες στον Μοντερο, ουτε τρελες γενικα ειναι εκει να πληρωσουν (και καλα κανουν).
Επισης δεν φαινεται να υπαρχει καμια συμμαχια με τον Τσακο εως τωρα περα απο μια χορηγια. Αυτα ειναι παπάτζες για να κανουν καποιοι τη δουλεια τους κ για να τα λενε οι οπαδοι να φτιαχνονται.
Αλλα και να γινει συμμαχια σου εχω νεα. Ο Νικολας δεν ειναι ιδιαιτερα ανοιχτοχερης... :)

Τα χεις μπερδεψει φιλαρακο. αλλο το my way αυτο που ξεραμε τον Αφων, αλλο το δεν κανω τρέλες και παω με μια τακτικη και λογικη.
υπαρχει μια μεγαλη αποσταση. εχετε ζαλιστει ολοι απο την αλογιστη σπαταλη του Παναθηναικου που εχει διαλυσει τα παντα στην αγορα και οτι δεν ειναι το ιδιο το βλεπετε τσιγκουνιά.
Στις διαπραγματεύσεις με Μοντερο υπηρχε συμφωνια σε αυτο το ποσο, αν ελεγε οχι θα καναμε ανεβασμενη προταση, συν οτι προλαβαμε νωρις να το κλεισουμε.

Δεν προκυπτει απο καπου αυτο που λες για τον Τσακο(ανοιχτοχερης στις επιχειρησεις του κανεις εφοπλιστης δεν ειναι) αλλωστε προκειται για οικογενειακή επιχειρηση μεγαλου οικονομικού μεγεθους δεν κανει κουμαντο μονο αυτος.
Δεν θα πω τι ξερω εγω ο ιδιος για την εισοδο των Τσακων στην ΚΑΕ απο καλη πηγη
αλλα δες απλα τις ενδειξεις. ο ιδιος ο Παναγιωτης Αγγελοπουλος ειπε οτι η εισοδος μιας τοσο μεγαλης ναυτιλιακης οικογενειας δινει στην ομαδα "δυναμη". Αν εσυ πιστευεις οτι ειναι απλα μια εμπορικη χορηγια οκ, πιστευε οτι θες. Πανω απο 2 δεκαετιες γνωριζονται και δενονται συναισθηματικα η οικογενεια Τσακου με Αφους(δικα τους λογια).
Ο Τσακος μιλησε για δεδομενη χημεια μεταξυ τους και ειπε "είναι απλά η αρχη.."

Αν εσυ νομιζεις ολο αυτο ειναι απλα για τα νερα αρενα και τιποτα αλλο οκ αλλα εχεις πεσει οικτρά εξω και θα δεις το myway στη συνεχεια. ειδικα οταν γινει και το γηπεδο...

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Heisenberg την Πέμ Αύγ 13, 2026 3:46 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"I did it for me. I liked it. I was good at it. I was really... I was alive."
Άβαταρ μέλους
FabrizioOberto

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: McKissick

Πέμ Αύγ 13, 2026 3:44 pm

kite26 έγραψε:
τουλουμπα έγραψε:
Πέμ Αύγ 13, 2026 3:30 pm
εγω νομιζω οτι αν δεν φυγει ο θωμας δεν θα παρετε αλλο παιχτη θα ξεκινησετε ετσι την χρονια και βλεπουμε
Δεν υπάρχει περίπτωση. Ο κοουτς έχει στραβώσει πιστεύω με ό,τι έγινε. Και όχι μόνον αυτός. Απλώς η ομάδα ψάχνει να γίνει αποχώρηση με ένα τρόπο που θα τη συμφέρει. Αν με ρωτάς προσωπικά, θα τον είχα ήδη πουλήσει. Από έναν βαρύ Τεξανό βετεράνο λες και έφαγε 7 κιλά κοκορέτσι, χίλιες φορές ο Έλληνας Πλώτας. Και νεότερος ειναι και Έλληνας είναι μια απ' όλα είναι.

#ragisetogyali
Πλώτας Χαρταετέ είναι φονιάς από το 3ποντο. Πουλάρι, sniperόνι...

Άβαταρ μέλους
kite26

allstar
Reactions:

Πέμ Αύγ 13, 2026 3:48 pm

FabrizioOberto έγραψε:
kite26 έγραψε:

#ragisetogyali
Είναι πολύ ωραίος παίκτης, όπως ο Όμηρος. Και πάνε χαμένοι. Μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν βγάζει παίκτες η Εθνική. Άντε με τον Τεξανό άσουτο μαθουσάλα. Να πάει να πάρει τα τελευταία του ένσημα στο εμπόλεμο Κατάρ! Και εμείς καθόμαστε και κοιτάμε τα ελληνόπουλά μας. Ε ρε Πλώτα και Πουλακίδα που θέλετε! Και βρεγμένη παλουκοσανίδα επίσης.

Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:

Πέμ Αύγ 13, 2026 3:52 pm

Coach Periklis έγραψε:
Πέμ Αύγ 13, 2026 12:29 pm
Δλδ παρόλο που όλοι μας έχουν ποτίσει με παπατζες για "εκτόξευση" και "θα δούμε πολλά ωραία πράγματα" υπονοώντας "ονοματαρες", εγώ την ίδια φιλοσοφία βλέπω στα μεταγραφικά και φέτος ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ (έχουμε ξαναπάρει Μοντέρο - λεγόταν Έβανς)

Το ποσό κοστίζει το μπάτζετ δεν μου λέει γιατί κάτι και η κουτση Μαρία παίρνει πλέον 4Μ εν έτει 2026

ΥΓ : και γενικά μην τριγκαρεστε τόσο πολύ από μια λέξη και την πέφτετε στους συνομιλητές σας επειδή έγραψα myway
κατ' αρχάς δε την έπεσα σε κανέναν και σίγουρα δεν είχα εσένα προσωπικά στο μυαλό μου όταν σχολίασα το myway, ως γενικότερη άποψη κάποιων ότι επιστρέψαμε στο myway το σχολίασα.

το ότι το ρόστερ μας είναι από τα ακριβότερα της Ευρωλίγκας είναι γεγονός και αυτό από μόνο του αρκεί ως απάντηση στο αν επιστρέψαμε σε σφιχτή πολιτική.

τα συμβόλαια των Σάσα, Φουρνιέ, Ντόρσεϊ, Μίλου εξακολουθούν να υπάρχουν και να πληρώνονται και φέτος προστέθηκαν και αυτά των ΚΜΜ και Μοντέρο. δε σταματούν να αποτελούν έξοδο επειδή δεν ήρθαν φέτος.

4-5 χρόνια πριν όλη η ομάδα κόστιζε όσο ο Σάσα και ο Φουρνιέ. προσωπικά μου φαίνεται παράλογο να μιλάμε για myway τα τελευταία χρόνια αλλά ό,τι νομίζει ο καθένας.

πιο λογικό μου φαίνεται να πει κανείς ότι ο Ολυμπιακός δεν ακολουθεί την οικονομική πολιτική του Παναθηναϊκού. η γνώμη μου είναι ότι καλά κάνει και ό,τι δε χρειάζεται να το κάνει κιόλας. είναι πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδας, έχει φέρει δυο παικταράδες και έχει κρατήσει και τους υπάρχοντες. του Παναθηναϊκού "καίγεται ο κώλος του" όπως καιγόταν και ο δικός μας το 2024. να θυμίσω ότι εκείνο το καλοκαίρι οι Αφοί έφεραν Σάσα, Φουρνιέ, Ντόρσεϊ και Βιλντόζα, όλοι με συμβόλαια ανήκουστα σε σχέση με αυτά της προηγούμενης χρονιάς.

σχετικά με την πρώτη παράγραφο εγώ σίγουρα δεν έχω ποτιστεί με παπάτζα και δε δίνω καμία σημασία στις ονοματάρες που ακούγονται. από την άνοιξη την ίδια άποψη έχω, ότι χρειαζόμαστε 1 ή 2 ρολίστες και ότι στην ομάδα δε χωράει άλλος σταρ, με εξαίρεση τον Ντιαλό λόγω χαρακτηριστικών. ούτε θέλω τον Χεζόνια ούτε τον περιμένω ούτε θα στενοχωρηθώ αν έρθει ένα τριάρι του εκατομμυρίου με καλό τρίποντο και χαμηλό usage, κάθε άλλο.

όπως βλέπω το φετινό ρόστερ θεωρώ ότι μόνο το σουτ μας λείπει, απολύτως τίποτα άλλο. αν έρθει και ο καλός σουτέρ νομίζω θα έχουμε το πιο ολοκληρωμένο ρόστερ της ιστορίας μας.

Dimmitz

allstar
Reactions:

Πέμ Αύγ 13, 2026 3:54 pm

Rivers15 έγραψε:
Πέμ Αύγ 13, 2026 2:51 pm
tokalytero3d έγραψε:
Πέμ Αύγ 13, 2026 2:45 pm
Αν ερθει παικτης τυπου χεζονια η ντιαλο που θα παιζει και στο 3 και στο 4 ο εντιαγε θα ειναι ενας χρησιμος ρολιστας σαν τον μπονγκα ελαφρως καλυτερος αμυντικα χειροτερος επιθετικα και κυριως στο σουτ απ τον γερμανο.
Αν κλεισουν τα φοργοουρντ του ολυμπιακου ετσι, βεζενκοφ γουορντ θα ξεζουμιστουν απ την αρχη ειδικα ο σασα και γενικα το peters - ndiaye ειναι downgrade,βαλε και στο 3 τον παπ που ηδη απο περυσι ειναι πολυ πεσμενος συν ενα χρονο μεγαλυτερος.. Να δουμε πως θα ανταποκριθει βεβαια στο 3 ο φουρνιε και ποιους θα εχει διπλα του.
Στο 4 μπορει να παιξει κ ο Παπανικολαου. Επισης αν μεινει κ ο Γουοκαπ (πιστευω θα μεινει) μπορει να βλεπουμε κ αρκετα σχηματα με 3 γκαρντ.
Προσωπικα δεν περιμενω Χεζονια-Ντιαλο οποτε δεν θα υπαρξει απογοητευση. Τον Ντιαλο πολυ τον γουσταρω αν μεινει ελευθερος, ο Χεζονια δεν με ψηνει καθολου τον απεχθανομαι κ ως παικτη κ ως προσωπικοτητα. Ομως δεν βλεπω να κυνηγαμε κ μεταγραφη των 3+ εκατομμυριων. Προσωπικη αισθηση.
Δεν χρειάζεται να πας για παίκτη 3+ μυρια. Οι shot clock αναλύουν ωραία την μεταγραφή. Θα φέρεις κάποιον παίκτη από NBA με 1.5 χαρτί. Θα είναι 2-3; Θα είναι 3-4; Μικρή σημασία έχει. Το σίγουρο είναι ότι θα έρθει παίκτης. Αυτό λέει η λογική, ο περσινός μεταγραφικός σχεδιασμός και οι κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Πέμ Αύγ 13, 2026 4:05 pm

Η μεταγραφη του εντζαι θα κριθει απο την μεταγραφη στο 3 που σιγουρα θα γινει..για 3ο 4ρι να παιζει μαξ 10λ να προσφερει αμυνα ειναι πολυ χρησιμος..για μεχρι εκει ειναι,οποιος πιστευει οτι θα τριβουμε τα ματια μας,ο μπαρτζωκας βρηκε το κλειδι της ισοροπιας αναμεσα σε αμυνα και επιθεση..εμεις θελαμε απλα καποιον να παιζει αμυνα τα αλλα θα τα κανουν οι υπολοιποι κτλ..θα απογοητευτει.. τον ξενο θανασοκουμπο πηραμε,με τετοιο σουτ και βολες δεν γινεται να εχει σοβαρο ρολο στον ολυμπιακο δεν πα να ειναι και ο ροντμαν στα υπολοιπα.

RedEmperor

euroleague
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Αύγ 13, 2026 4:16 pm

Είτε με γουοκαπ είτε χωρίς στα γκαρντ είμαστε φουλ αναβαθμισμένοι. Το πρόβλημα είναι στα forward. Στο 3 είμαστε με τους περσινους παπ και Γουορντ μείον τον Μακισικ. Με τον παπ ένα χρόνο μεγαλύτερο σε φουλ πτώση. Και στο 4 υποβαθμίστηκαμε με Ντιακιτε αντί του Πίτερς.

Οπότε θέλουμε ένα παίχταρα στο 3-4 . Ντιαλο η Χεζονια. Αν το πλάνο είναι να περιμένουμε Νοέμβρη, Δεκέμβρη μήπως πάρουμε έναν από τους 2 το ακούω.

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:

Πέμ Αύγ 13, 2026 4:18 pm

για τον Τσάκο κι εγώ δε νομίζω ότι πρόκειται απλά για τη χορηγία των 2-3 εκατ. το χρόνο. και μόνο το γεγονός ότι πήγαν την Ευρωλίγκα στο γραφείο του και φώναξαν και τα ΜΜΕ δείχνει κάτι, δε το έχουν κάνει με άλλους χορηγούς ποτέ. αν δηλαδή ήταν απλά αυτό αν φέτος πάρουμε κάποιο τίτλο θα πρέπει αντί για τον Παπ να σηκώσει την κούπα κάποιος από τη Superbet :P

τι σημαίνει ο Τσάκος για την ομάδα θα το δούμε στην πράξη, μπορεί απλά να καλύπτει μέρος της χασούρας των Αφών και να μη δούμε κάποια διαφορά στο μπάτζετ. το ότι είναι πλούσιος δε σημαίνει απολύτως τίποτα, έχουμε και τον Βαγγέλα να μας το υπενθυμίζει συνεχώς.

tarp7

champion
Reactions:

Πέμ Αύγ 13, 2026 4:23 pm

shaq7 έγραψε:
Η μεταγραφη του εντζαι θα κριθει απο την μεταγραφη στο 3 που σιγουρα θα γινει..για 3ο 4ρι να παιζει μαξ 10λ να προσφερει αμυνα ειναι πολυ χρησιμος..για μεχρι εκει ειναι,οποιος πιστευει οτι θα τριβουμε τα ματια μας,ο μπαρτζωκας βρηκε το κλειδι της ισοροπιας αναμεσα σε αμυνα και επιθεση..εμεις θελαμε απλα καποιον να παιζει αμυνα τα αλλα θα τα κανουν οι υπολοιποι κτλ..θα απογοητευτει.. τον ξενο θανασοκουμπο πηραμε,με τετοιο σουτ και βολες δεν γινεται να εχει σοβαρο ρολο στον ολυμπιακο δεν πα να ειναι και ο ροντμαν στα υπολοιπα.
Σακ δεν νομίζω ότι κανένας περιμένει ο εντάγιε να βγεί σενκελια π.χ.. Ο Εντάγιε είναι ένας καλός ρολιστας πίσω από το Σάσα να παίζει 10 λεπτά άντε 15 αν χρειαστεί.

Άβαταρ μέλους
Καρβουνιάρης

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Boston Celtics

Πέμ Αύγ 13, 2026 4:28 pm

kite26 έγραψε:
Πέμ Αύγ 13, 2026 3:19 pm

ΥΓ: Η αποχώρηση του Ουόκαπ ενδεχομένως να μας βγει σε καλό.
Δεν υπάρχει αποχώρηση Γουόκαπ. Πού την είδες;

Άβαταρ μέλους
kite26

allstar
Reactions:

Πέμ Αύγ 13, 2026 4:31 pm

Καρβουνιάρης έγραψε:
Πέμ Αύγ 13, 2026 4:28 pm
kite26 έγραψε:
Πέμ Αύγ 13, 2026 3:19 pm

ΥΓ: Η αποχώρηση του Ουόκαπ ενδεχομένως να μας βγει σε καλό.
Δεν υπάρχει αποχώρηση Γουόκαπ. Πού την είδες;
Το κλίμα είναι βαρύ. Δεν νομίζω πως υπάρχει πιθανότητα αληθινή να μείνει και θα το δεις, θα υπάρξουν εξελίξεις.

Άβαταρ μέλους
Καρβουνιάρης

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Boston Celtics

Πέμ Αύγ 13, 2026 4:34 pm

kite26 έγραψε:
Πέμ Αύγ 13, 2026 3:48 pm
FabrizioOberto έγραψε:

Είναι πολύ ωραίος παίκτης, όπως ο Όμηρος. Και πάνε χαμένοι. Μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν βγάζει παίκτες η Εθνική. Άντε με τον Τεξανό άσουτο μαθουσάλα. Να πάει να πάρει τα τελευταία του ένσημα στο εμπόλεμο Κατάρ! Και εμείς καθόμαστε και κοιτάμε τα ελληνόπουλά μας. Ε ρε Πλώτα και Πουλακίδα που θέλετε! Και βρεγμένη παλουκοσανίδα επίσης.
Σεμνααααά...

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Πέμ Αύγ 13, 2026 4:36 pm

tarp7 έγραψε:
Πέμ Αύγ 13, 2026 4:23 pm
shaq7 έγραψε:
Σακ δεν νομίζω ότι κανένας περιμένει ο εντάγιε να βγεί σενκελια π.χ.. Ο Εντάγιε είναι ένας καλός ρολιστας πίσω από το Σάσα να παίζει 10 λεπτά άντε 15 αν χρειαστεί.
τα διαβασα εδω μεσα αυτα τα σχολια γιαυτο τα εγραψα..μπορει βεβαια και αυτοι να χαν στο μυαλο τους οτι θα ρθει και αλλος στο 3-4..αυτο θελω να τονισω παντως,αν μιλαμε για τελευταια μεταγραφη η οτι θα ρθει αλλος ενας τετοιος μιλαμε για τραγικη μεταγραφη..Αν ειναι ενας ρολιστας για γεμισμα μεχρι να βρεθει παικτης των 20+ λεπτων τοτε ναι καλοδεχουμενος.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές και Ρόστερ 2026-2027”