Knicks-76ers 137-98 (1-0)
Περίμενα ότι οι Knicks θα κέρδιζαν όχι τόσο εύκολα. Κάπου ήταν λογικό διότι οι 76ers ήρθαν από εκτός έδρας 7ο παιχνίδι - κόντρα στο δυνάστη τους - παίζουν πρακτικά με 6 παίκτες και οι Knicks είναι σωματικά πολύ δυνατοί. Δεν ξέρω πιο είναι το σερί στα Playoffs με σερί ταρίφες - οι Knicks είναι στις 4 σερί - ελπίζω στο επόμενο παιχνίδι να υπάρξει αντίδραση.
Οι Knicks είναι πολύ φορμαρισμένοι, δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα με τραυματίες, παίζουν καλά δεν ξέρω πως μπορεί να στραβώσει για αυτούς ετούτη η σειρά. Από την άλλη οι 76ers με αυτή τη σύνθεση δεν ξέρω αν θα έχουν άλλη ευκαιρία για να προχωρήσουν στα Playoffs.
Ως μοναδικό ψιλομελανό σημείο ήταν το χτύπημα του Bridges στον Embiid στη βουβωνική χώρα. Το είδα, το ξαναείδα νομίζω ότι ήταν άθελο και όχι σκόπιμο από τον συγκεκριμμένο παίκτη.
Spurs-Timberwolves 102-104 (0-1)
Κέρδισαν οι Wolves. Με την ίδια πεντάδα που απέκλεισε τους Nuggets και πάντα το μαχαίρι στα δόντια, δεν έχασαν σε κανένα σημείο τον έλεγχο του παιχνίδιου, δε φοβήθηκαν την παρουσία του Wenbanyama και στο τέλος βρήκαν λύσεις από τους 2 αστέρες τους. Η άμυνα τους ήταν σεμιναριακή, έσβησαν τον Fox και το Γάλλο, απαγόρευσαν στον πιο καλό σουτέρ τους τον Champagnie να σουτάρει ανενοχλήτος και πίεσαν αφάνταστα τους Vassell και κυρίως τον Castle. Μόνο ο Harper αποτελούσε απειλή και αυτός τόσο-όσο. Στο τέλος βέβαια οι Timberwolves έκαναν 2-3 λάθη στη σειρά και πήγαν να χάσουν το παιχνίδι όμως το σουτ του Champagnie ίσα που έφτασε.
* Ξανά πολύ ωραία η ατμόσφαιρα με τα χρώματα στο San Antonio.
* Ο Wenbanyama έκανε triple-double με κοψίματα (11-12-1), ήταν όμως μέτριος. Το μεγαλύτερο του πρόβλημα και απορώ πως δεν συζητάτε γενικά δεν είναι το ότι παίζει μόνο έξω, είναι κατ'εμέ ότι είναι μισοπνεύμονος. Να το πω στα
ελληνικά 
έχει θέμα conditioning και είναι μόλις 22.
* Με μισό γόνατο σας παίζει ο άλλος (Edwards) ωρέ!
Το αποτύπωμα του "ιερού παππούλη"
Σε άλλα νέα ο Wenbanyama έκανε 12 τάπες. Ξεκινάει με 2 συνεχόμενες, κάνει φάουλ στον Gobert (σφυρίζεται) και μετά ακολουθεί το γαϊτανάκι με φάουλ πάλι στον Gobert (δε σφυρίζεται) ακολoυθούν 2 φάσεις όπου κόβει τους αντιπάλους του αφού έχει χτυπήσει καθαρά η μπάλα στο ταμπλό (η μία είναι με τον Julius) και στο φινάλε της περιόδου τον κάνει poster o Randle και αντί για καλάθι και φάουλ - το δεύτερο του - απλά η μέρα είναι Κυριακή το παιχνίδι συνεχίζεται.
Καταλαβαίνω ότι οι γκρι τον προστατεύουν, όπως κάνουν με όλους τους αστέρες στο θέμα τον φάουλ αλλά ρε π

η μου όταν η μπάλα χτυπάει στο ταμπλό είναι καλάθι!!! Αν δηλαδή σήμερα έχαναν οι Timberwolves τι θα λέγαμε;