papp7 έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 03, 2020 8:10 am
Aυτα που λετε agio και johnnypao ειναι σεβαστα. Βεβαια προσωπικα βλεπω διαφορετικα το θεμα των μπατζετ με τον corona virus.Το μεγαλο προβλημα στο μπατζετ για τον ολυμπιακο δεν το βλεπω. Αρχικα το μπατζετ ειναι μικρο λογο κλειστων πορτων σε παικτες ειδικα ευρωλιγκας , που σημαινει μικροτερη αγορα και πιο φθηνη.Ο Τσερι δεν εμεινε επειδη ο ολυμπιακος μπορουσε να δωσει μεχρι 200 χιλ , ο τσερι εμεινε επειδη οι μανατζερς και οι πελατες τους δεν ασχοληθηκαν με τον ολυμπιακο.Φετος ειτε φαγαμε γερη πορτα (βλεπε ντερικ γουιλιαμς που με το που ακουσε το ονομα μας εκλεισε το τηλ στον Λωτσο ) ειτε ευγενικη χυλοπιτα (βλεπε εβανς που ηθελε χρονο για το νβα) οπως και να εχει δεν μας εβλεπαν σαν θελτικο προορισμο και δεν βγαζαμε σοβαροτητα και αισθηση σιγουριας.Το μπατζετ λοιπον δεν ηταν μικρο απο επιλογη, κατεληξε να ειναι μικρο απο τις επιλογες που εκαναν οι αφοι. O Happ ακουγεται οτι τον θελει το Μιλανο και οτι μπορει να παρει Ιταλικο διαβατηριο, το buy out του
φημολογειται οτι μπορει να φτασει τα 500 χιλ ευρω(εχω διαβασει αλλους να λενε οτι το buy out του ειναι λιγο πιο πανω απο 200 χιλιαδες ευρω , απο αλλους να λενε οτι εχει διαφορετικη τιμη για νβα και ομαδα ευρωλιγκας, οποτε εδω δεν ειμαι σιγουρος 100% για το ποσο).Ο Ποκουσεφσκι που δηλωσε συμμετοχη στα ντραφτ, αν η ομαδα που τον επιλεξει θελει να τον κρατησει εχει ελαχιστο buy out 1 εκατομμυριο δολαρια, το οποιο μπορει να μεγαλωσει σαν ποσο αναλογα με την θεση που θα παρει στα ντραφτ και maxαρει περιπου στα 3 εκατ. δολαρια εφοσον βρεθει στην πρωτη 5αδα.Με το νεο συμβολαιο του Πριντεζη που θα ειναι κατω του 1 μυριου ευρω και το νεο συμβολαιο του Σπανουλη, συν τα παραπανω, ο ολυμπιακος εχει καπελωσει το 20% της μειωσης του μπατζετ και το εχει απορροφησει, μην πω οτι μπορει να βρεθει και με πλεονασμα στο τελος της μερας.
Πανω σε αυτα παντα υπαρχει στο πισω μερος του μυαλου μας, η αλλαγη της φορολογιας απο 45% σε 22%, το οποιο επηρεαζει αμεσα το μπατζετ.
Επιπροσθετως, ο ιος πληττει ολες τις ομαδες και οχι αποκλειστικα τις ελληνικες, το οποιο σημαινει οτι πρωτον , ομαδες οπως πχ η μπαρτσελονα δεν θα εχουν την πολυτελεια να εχουν τοσο τουλαχιστον, ακριβο παγκο οσο φετος και δευτερον αναλογως τα χρηματα που μπορουν να διαθεσουν οι ομαδες, θα εχουμε ως αποτελεσμα αλλαγη στα χρηματα που μπορουν να βρουν οι παικτες.Γιατι η τιμη πηγαινει συμφωνα με την αναλογια προσφορας-ζητησης.Το βασικοτερο για την ομαδα του ολυμπιακου ειναι πως δεν εχει καποιο μεγαλο/α συμβολαιο/α το/α οποιο/α την επιβαρυνει, οπως εχουν οι υπολοιπες ομαδες της 8αδας με αποτελεσμα να ψαχνει πως θα το ξεφορτωθει ή πως θα κανει επαναδιαπραγματευση συμβολαιου. Το προβλημα ουσιαστικα που εχει ο παναθηναικος(και οχι μονο) με τον Καλαθη και τον φρεντετ(και χρησιμοποιει ως μοχλο πιεσης το οτι θα πεσει 30% το μπατζετ για να υπογραψει ο καλαθης με λιγοτερα ) δεν το εχει ο ολυμπιακος.
Οποτε συμπερασματικα ισως τα ποσα που εχουμε στο μυαλο μας για καποιους παικτες ειναι πιο χαμηλα με την σημερινη κατασταση και ισως δεν εχουν ολες οι ομαδες την ιδια ζημια με τον ιο. Απο τη δικη μου οπτικη αυτα.
Κλεινοντας να πω πως πρωτον ο Σλουκας στον ολυμπιακο δεν προκειται να βρει 2 μυρια το χρονο και οτι η ομαδα θα του προσφερει ενα ποσο μεταξυ του 1,5-1,7 μυρια , ισως κλιμακωτο.
Δευτερον επιμενω οτι το ροστερ που εχει στον ασσο Σλουκα-Κονιαρη-Νικολαιδη αρχικα δεν ειναι λειτουργικο και επιπλεον, σαν μπακ απ του βασικου ασσου αυτη τη στιγμη υπαρχει ο μπαικς αν ενεργοποιηθει η οψιον, με την οποια οψιον λενε οτι τα λεφτα που θα παρει δν ειναι λιγα και υπαρχει σκεψη να μεινει σε περιπτωση που δν βρεθει κατι καλυτερο , επομενως ουτε στον σχεδιασμο κολλαει αυτη η στελεχωση του ασσου.
Στο δικο μου μυαλο θελω ενα τετοιο ροστερ , * Ειμαι θετικος και στο να μην υπαρχει ο παικτης- μεταγραφη στο 2 αν σας φαινεται μπουκωμενο σαν ροστερ.Και φυσικα ενας ελληνας 3ο 5αρι καλοδεχουμενος.
1.Σλουκας-Μπαικς ή μεταγραφη- Κονιαρης
2. Μεταγραφη-Σπανουλης
2-3αρι. ΜακΚισικ
3.Παπ-Μεταγραφη
4.Πριντεζης -Βεζενκοφ ??
4-5αρι. Μεταγραφη
5.Ελλις-Χασαν
*Ο Χαραλαμπο εχει πολυ σοβαρο τραυματισμο, πολυ περιεργο σωμα και για μενα θελει δανεισμο σε ομαδα που θα παιζει και ευρωπη, να βρει τα πατηματα του και τον ρυθμο του.
**Ο Νικολαιδης δεν ειναι ετοιμος για την πρωτη ομαδα καλυτερα να παει σε ομαδα Α1 να ψηθει. Αυτη ειναι η αποψη μου.
***Θεωρω οτι ο Λαρετζακης προοριζοταν για τονωση του ελληνικου στοιχειου με την προοπτκη να παιζαμε Α1.