Ιράν, εξελίξεις, κατάσταση, γνώμες

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Pani7.0

junior
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Μαρ 15, 2026 4:38 pm

Leon Man έγραψε:
Κυρ Μαρ 15, 2026 4:30 pm
Pani7.0 έγραψε:
Κυρ Μαρ 15, 2026 4:19 pm

Χρησιμοποιείς τον νεκρό, εδω και σχεδον μια δεκαετια, ιδρυτή του thepressproject για να απαντησεις στον ισχυρισμό μου; λολ και παλι

Προφανώς έχεις άγνοια φίλε μου. Μια χαρά ήταν ο συγχωρεμενος ο Κώστας Εφήμερος. Εξαίρετος δημοσιογράφος. Έντιμος με πραγματικό όραμα. Έφτιαξε ένα μέσο που όντως ήταν τομή στην τότε ζοφερή πραγματικότητα των ΜΜΕ.

Μετά τον θάνατό του όμως άλλαξαν πολλά. Αυτό το "όνομα" που έχτισε ο Εφήμερος εκμεταλλεύονται ακόμα στο σήμερα οι ανάξιοι συνεχιστές του.

Το thepressproject αναπαράγει αυτούσια την προπαγάνδα της Ρωσίας στον πολεμο εναντίον της Ουκρανίας και επίσης αυτούσια την προπαγάνδα του Ιράν.

Ο Παπαδομανωλάκης, που είναι το δεξί χέρι του τωρινού ιδιοκτήτη, φωτογραφίζεται με τον Ιρανό Πρέσβη και γράφει μανιακά υπέρ του καθεστώτος. Η Λαμπρινή Θωμά, εξέχουσα ψεκασμένη "ανεξάρτητη" δημοσιογράφος, επίσης γκρούπι του κάθε Ιρανού φασίστα.

Ξεφυγε απ το δίπολο των ελληνικών μέσων φίλε μου. Διαβασε κι αλλα πραγματα, ελευθερη ειναι η πληροφορία.
Αυτοί που γράφεις είναι αριστεροί ακτιβιστές δημοσιογράφοι και είναι φυσικό να μη σου αρέσουν οι απόψεις τους. Τι να κάνουμε; Δεν είναι όλοι Ομάδα Αλήθειας.
Ad hominem και straw man μαζι. Ο στρατοπεδισμός είναι δεύτερη φύση σου όταν δεν μπορείς να απαντήσεις, το καταλάβαμε.

Αριστεροί ακτιβιστές αυτοί οι προπαγανδιστές της κακιας ώρας. Κι εγώ Ομάδα Αληθειας επειδή μόνο υπό αυτό το πρίσμα μπορείς να αντιληφθείς τον κόσμο και να διαχειριστείς την πραγματικότητα.

Άβαταρ μέλους
Leon Man

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Βασίλης Σπανούλης
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Μαρ 15, 2026 4:51 pm

Pani7.0 έγραψε:
Leon Man έγραψε:
Κυρ Μαρ 15, 2026 4:30 pm

Αυτοί που γράφεις είναι αριστεροί ακτιβιστές δημοσιογράφοι και είναι φυσικό να μη σου αρέσουν οι απόψεις τους. Τι να κάνουμε; Δεν είναι όλοι Ομάδα Αλήθειας.
Ad hominem και straw man μαζι. Ο στρατοπεδισμός είναι δεύτερη φύση σου όταν δεν μπορείς να απαντήσεις, το καταλάβαμε.

Αριστεροί ακτιβιστές αυτοί οι προπαγανδιστές της κακιας ώρας. Κι εγώ Ομάδα Αληθειας επειδή μόνο υπό αυτό το πρίσμα μπορείς να αντιληφθείς τον κόσμο και να διαχειριστείς την πραγματικότητα.
Πού το είδες το ad hominem; Σού έκανα προσωπική επίθεση;
Να απαντήσω πού; Εξέφρασες καμμιά άποψη, για να απαντήσω; Χαρακτηρισμούς πετάς και τους βγάζεις όλους κολλητούς της Ιρανικής πρεσβείας.

Τέλος πάντων. Δεν έχω σκοπό να συνεχίσω άλλο αυτού του τύπου τη μη-αντιπαράθεση απόψεων.

Andre_Miller

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Φανης, Λουκα
Αγαπημένη ομάδα: Minnesota-timberwolves
Αγαπημένη ομάδα: Minnesota Timberwolves

Κυρ Μαρ 15, 2026 5:10 pm

Pani7.0

junior
Reactions:

Κυρ Μαρ 15, 2026 5:25 pm

Leon Man έγραψε:
Κυρ Μαρ 15, 2026 4:51 pm
Pani7.0 έγραψε:

Πού το είδες το ad hominem; Σού έκανα προσωπική επίθεση;
Να απαντήσω πού; Εξέφρασες καμμιά άποψη, για να απαντήσω; Χαρακτηρισμούς πετάς και τους βγάζεις όλους κολλητούς της Ιρανικής πρεσβείας.

Τέλος πάντων. Δεν έχω σκοπό να συνεχίσω άλλο αυτού του τύπου τη μη-αντιπαράθεση απόψεων.
Τι Ομαδα Αληθειας μου λες φίλε μου; Αυτό το άσχετο που έβγαλες απ την κοιλιά σου, κάνει με κάποιον τρόπο πιο παραγωγικη την κουβεντα μας; Ή απλά προσπαθείς να μου κολλήσεις μια "ταμπέλα" για να ξεφυγεις;

Να τι γράφει ο "αριστερος ακτιβιστής" και "ανεξάρτητος δημοσιογράφος" Παναγιώτης Παπαδομανωλακης (thepressproject.gr)

"ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ! ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.

Στις 4 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση - πολιτική εκδήλωση ενάντια στην ιμπεριαλιστική- σιωνιστική επέμβαση στο Ιράν και απόδοσης τιμής στους μάρτυρες του Ιράν και όλου του άξονα της αντίστασης, μπροστά από την Πρεσβεία του Ιράν, στην Αθήνα.

Την εκδήλωση άνοιξε η Κωνσταντίνα Καρτσιώτη από το Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο, καλώντας όλους σε ενός λεπτού σιγή για τους μάρτυρες τελειώντας πως το αίμα τους θα γίνει πλημμύρα που θα πνίξει τον ιμπεριαλισμό και το σιωνισμό. Επίσης τονίστηκε η σημασία της ενδυνάμωσης της κοινής αντίστασης των λαών, της ξεκάθαρης στήριξης του άξονα της Αντίστασης και την ήττα του ΝΑΤΟ σε όλα τα Μέτωπα, σε Ιράν, Παλαιστίνη, Λίβανο, Υεμένη, Βενεζουέλα, Κούβα. Έκλεισε την ομιλία της με τα συνθήματα: ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΜΟ! ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΕ ΙΡΑΝ, ΛΙΒΑΝΟ, ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΚΑΙ ΥΕΜΕΝΗ!

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την ομιλία του Πρέσβη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Μαλέκ Χοσέϊν Γκιβζάτ ο οποίος τελείωσε στην ομιλία του με τα εξής λόγια:

«Δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ σε τρία πράγματα:
1. Δεν θα εγκαταλείψουμε την ανεξαρτησία και την ελευθερία της χώρας μας.

2. Δεν θα εγκαταλείψουμε την εκδίκηση για το αίμα των μαρτύρων μας, από το αίμα του αγαπημένου μας ηγέτη μέχρι το αίμα των αθώων παιδιών της Μιναμπ.

3. Δεν θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον σιωνισμό μέχρι την πλήρη εξάλειψή τους.»

Ο λόγος δόθηκε σε διάφορους ομιλητές που εξέφρασαν τη στήριξη τους και την αναγκαιότητα για συγκρότηση ενιαίου μετώπου ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το σιωνισμό και το συνεργαζόμενο ελληνικό κράτος.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οργανώσεις του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος καθώς και σύλλογοι.
Ενδεικτικά:

- Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο
-Εργατική Ομάδα Τ-34
-Σύνδεσμος Φίλων της Δυτικής Ασίας
-Πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος
-Σύλλογος Σιιτών Μουσουλμάνων Ελλάδας
-Οργανώσεις και συλλογικότητες για την ΗΤΤΑ του ΝΑΤΟ
-Μέτωπο Λαϊκου Αγώνα "Ηλέκτρα Αποστόλου"

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ!

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΜΟ!

ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!

ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ!

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!"

Παρακάτω η Λαμπρινή Θωμά (thepressproject.gr) σε ρεπορταζ (διαλεξτε)
α) αριστερου ακτιβισμού και ανεξαρτητης δημοσιογραφίας
β) πληρωμένο απ την Ιρανικη πρεσβεία
γ) που χρήζει ιατρικής παρακολούθησης της συντάκτριάς του

"Αποχαιρετώντας τον ήρωα"
https://thepressproject.gr/apocheretont ... RsjPFVDcJw
(αφορά την κηδεια του Σολεϊμανί, του διοικητη των Φρουρών της Επανάστασης για επιχειρήσεις εκτός Ιραν, δλδ Χεζμπολαχ, Χουθι, Χαμας κλπ)

"Και τώρα, σκέφτομαι μόνη μου, παρελαύνει το μπλακ μπλοκ. Το δικό τους μπλακ μπλοκ. Αυτές οι ατσάλινες γυναίκες που κρατούν τη μνήμη και το αύριο στα χέρια τους, ντυμένες τα τσαντόρ του πένθους. Σειρές, ουρές, μπλοκ το ένα μετά το άλλο. Με τα μωρά στα καρότσια, τα λίγο μεγαλύτερα από το χέρι, μαυροντυμένα κοριτσάκια με τσαντόρ κι όχι τα ροζ φουστανάκια που έχω συνηθίσει – ετούτα τα τσαντόρ είναι του πένθους, είναι για όλους".

Αν αυτά δεν είναι αυτούσια η καθεστωτική προπαγάνδα των Ιρανών φασιστών, τότε τι είναι; Ανεξάρτητη, αντισυστημική ενημέρωση;

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Pani7.0 την Κυρ Μαρ 15, 2026 5:39 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Leon Man

a1greece
Reactions:

Κυρ Μαρ 15, 2026 5:38 pm

Για την ταμπακέρα, θα πει κανείς τίποτα;

ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΟ ΙΡΑΝ ;;;

Αφήστε τι είναι το καθεστώς, αν και σε ποιους αρέσει και σε ποιους δεν αρέσει, εδώ έχουμε μια ΕΠΙΘΕΣΗ με όλη τη στρατιωτική τους ισχύ ΗΠΑ και Ισραήλ ενάντια σε μια ανεξάρτητη χώρα ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου και κάθε ΗΘΙΚΗΣ.

Η αντίθεση στο καθεστώς τα δικαιολογεί όλα αυτά; Και παραπέρα: Με τέτοιου είδους ενέργειες είναι δυνατόν να πέσει αυτό το καθεστώς και να έρθει άλλο καλύτερο; Η ιστορία του Ιρακ, Αφγανιστάν, Λιβύης, Συρίας, δεν δείχνει κάτι τέτοιο. Όλα αυτά είναι το πρόσχημα.

Εμείς, οι πολιτισμένοι δημοκράτες κλπ κλπ της Ευρώπης, τι στάση κρατάμε απέναντι σε αυτή την ΕΙΣΒΟΛΗ και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ μιας ολόκληρης χώρας;
Επικροτούμε, κάνουμε το κορόιδο ή υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια στους επιτιθέμενους;
Απλά πράγματα και ο καθένας ας απαντήσει ανάλογα με τη συνείδησή του.

ΥΓ: Και ξαφνικά, εκεί που οι "δημοκράτες" της Ευρώπης δεν γούσταραν τον Τραμπ, και σε ολόκληρη της προεκλογική περίοδο των ΗΠΑ μάς είχαν ζαλίσει καθημερινά με αναλύσεις και ειρωνείες κατά του "τρελού πορτοκαλί κλόουν" (πάνω-κάτω έτσι τον έλεγαν), εκεί που έλεγαν "τι πράγματα είναι αυτά με τη Γροιλανδία;", τώρα ξαφνικά όλοι κάνουν μόκο και όλα καλώς καμωμένα ενάντια στο Ιράν.

Άβαταρ μέλους
ggr

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF, PF
Αγαπημένος παίκτης: Φ.Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Αγαπημένη ομάδα: Πανιώνιος, Detroit Pistons

Κυρ Μαρ 15, 2026 5:53 pm

Leon Man έγραψε:
Κυρ Μαρ 15, 2026 5:38 pm
Για την ταμπακέρα, θα πει κανείς τίποτα;

Όχι είναι η απάντηση στο ερώτημα σου.

Είμαι κάθετα αντίθετος σε τέτοιου είδους καθεστώτα αλλά δεν δικαιολογώ με τίποτα τέτοιες επεμβάσεις. Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ έχουν συγκεκριμένα συμφέροντα και στόχους από αυτή την επίθεση. Δεν χρειάζεται να βλέπουμε τα πράγματα με βάση τις πολιτικές μας πεποιθήσεις αλλά αντικειμενικά. Όσο άθλιο κι αν είναι ένα τέτοιο καθεστώς, είναι αναμφισβήτητα πολύ επικίνδυνη η νομιμοποίηση επέμβασης από ξένες δυνάμεις. Ανοίγουμε μια επικίνδυνη κερκόπορτα για το μέλλον και μπορεί να έρθει η στιγμή που θα το βιώσουμε κι εμείς. Γενικά, κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια μια φάση αναθεωρητισμού στο παγκόσμιο γεωπολιτικό πεδίο και ελπίζω ότι δεν θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Αυτά και συγγνώμη αν σε κούρασε η απάντηση μου.

Pani7.0

junior
Reactions:

Κυρ Μαρ 15, 2026 6:06 pm

Leon Man
Εσύ ήσουν αυτός που πόσταρε ένα άρθρο απ το thepressproject με την προτροπη προς εμας να διαβαζουμε τα ανεξάρτητα ΜΜΕ όπως αυτό (γέλια κοινού).

Σε αυτό απάντησα αρχικά, σε κατι που ειπες δηλαδη. Δεν πέταξα την μπάλα στην εξεδρα.

Και εσυ μου ανταπάντησες οτι είμαι ψεύτης, μετά μου παρέθεσες την ανακοινωση της ΝΔ για τον θανατο του ιδρυτη του σάιτ (με γονάτισες εκει, ομολογώ) και στο τέλος μου είπες ότι αυτοί που παθαίνουν οργασμό στην όψη της μπούργκας είναι ανεξαρτητοι αριστεροι ακτιβιστές (λολ και πάλι) κι εγώ γουστάρω Ομαδα Αληθειας.

Ε στο τέλος, που δεν είχες τι να πεις, έκανες μια έξοχη ντρίμπλα και θυμηθηκες την "ταμπακιερα" πάλι.

Συγγνωμη που στο λεω αλλά αυτό δείχνει ότι δεν είσαι αξιόπιστος συνομιλητής. Απαντάς μέχρι εκεί που νομίζεις ότι σε παίρνει και όταν βρίσκεις αδιέξοδο, θυμάσαι την "ταμπακιερα" για να ξεφύγεις.

Αλλά σε αυτό που θέλω να καταλήξω είναι ότι όσο και να μας παρουσιάζετε το Pressproject, το Info-war, το Militaire και άλλα τέτοια μέσα και αναλογους "ειδικούς" σαν την όαση της Ανεξάρτητης Αδέσμευτης Δημοσιογραφίας και Γνώσης αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι αναπαράγουν αυτούσια την Ρωσικη και την Ιρανική προπαγάνδα. Αφιλοκερδώς φυσικά.

Άβαταρ μέλους
Leon Man

a1greece
Reactions:

Κυρ Μαρ 15, 2026 6:30 pm

Pani7.0 έγραψε:
Κυρ Μαρ 15, 2026 6:06 pm
Leon Man
Εσύ ήσουν αυτός που πόσταρε ένα άρθρο απ το thepressproject με την προτροπη προς εμας να διαβαζουμε τα ανεξάρτητα ΜΜΕ όπως αυτό (γέλια κοινού).

Σε αυτό απάντησα αρχικά, σε κατι που ειπες δηλαδη. Δεν πέταξα την μπάλα στην εξεδρα.

Και εσυ μου ανταπάντησες οτι είμαι ψεύτης, μετά μου παρέθεσες την ανακοινωση της ΝΔ για τον θανατο του ιδρυτη του σάιτ (με γονάτισες εκει, ομολογώ) και στο τέλος μου είπες ότι αυτοί που παθαίνουν οργασμό στην όψη της μπούργκας είναι ανεξαρτητοι αριστεροι ακτιβιστές (λολ και πάλι) κι εγώ γουστάρω Ομαδα Αληθειας.

Ε στο τέλος, που δεν είχες τι να πεις, έκανες μια έξοχη ντρίμπλα και θυμηθηκες την "ταμπακιερα" πάλι.

Συγγνωμη που στο λεω αλλά αυτό δείχνει ότι δεν είσαι αξιόπιστος συνομιλητής. Απαντάς μέχρι εκεί που νομίζεις ότι σε παίρνει και όταν βρίσκεις αδιέξοδο, θυμάσαι την "ταμπακιερα" για να ξεφύγεις.

Αλλά σε αυτό που θέλω να καταλήξω είναι ότι όσο και να μας παρουσιάζετε το Pressproject, το Info-war, το Militaire και άλλα τέτοια μέσα και αναλογους "ειδικούς" σαν την όαση της Ανεξάρτητης Αδέσμευτης Δημοσιογραφίας και Γνώσης αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι αναπαράγουν αυτούσια την Ρωσικη και την Ιρανική προπαγάνδα. Αφιλοκερδώς φυσικά.
Θέλω να δω πόσα θα γράψεις πηγαίνοντας γύρω-γύρω και αποφεύγοντας να πεις αυτό που πραγματικά πιστεύεις για τον πόλεμο αυτόν:

Εγώ από την αρχή που ποστάρω για αυτό το θέμα, λέω το ίδιο πράγμα. Δεν στηρίζω το καθεστώς του Ιράν ούτε είμαι οπαδός του, αλλά με κανένα -μα κανένα τρόπο- δεν δικαιολογώ αυτά που κάνουν ΗΠΑ και Ισραήλ.

Όσο για τα ΜΜΕ, ο καθένας να διαβάζει τα πάντα (αυτό λέω) και να βάζει το μυαλό του να δουλέψει και να κρίνει. Και ναι, θα διαβάσω και αυτά που εσύ λες πως αναπαράγουν Ρωσική και Ιρανική προπαγάνδα. Και αν συμφωνώ, θα υιοθετώ τις απόψεις τους, αν δεν συμφωνώ όχι.

Και για να μη ξεχνιόμαστε: ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΟ ΙΡΑΝ ;;;

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Κυρ Μαρ 15, 2026 6:39 pm

Μια προτροπή και ξανά μια σύσταση.
Η προτροπή: Όταν ανεβάζετε λινκ, βίντεο κλπ για να τα διαβάσουμε δεν βλέπω τι εξυπηρετεί, ο σκοπός είναι να λέμε την δική μας γνώμη και πληροφορίες, οπότε ναι στα λινκ και στα βίντεο υποστηρικτικά, αλλά γράψτε βρε παιδιά 10 γραμμές, τι λέει, είναι συνέντευξη, είδηση, τι ισχυρίζεται, τι αναφέρει, γιατί αυτό είναι λάθος η σωστό, την άποψη σας για να μπούμε και εμείς μετά να εμβαθύνουμε.
Η σύσταση, εδώ και καιρό κρίνουμε τον άλλο ή αυτά που ανεβάζει βάσει της ιδεολογίας που πιστεύουμε ότι έχει, συχνότατα χωρίς κανένα επιχείρημα και στην συνέχεια αναλωνόμαστε σε ανούσια στην πλειοψηφία ποστ για να δειξουμε ποιος είναι αντικειμενικός, ποιος όχι, ποιος είπε τι. Μην το συνεχίσουμε, το έχουμε ζητήσει κάμποσες φορές.

Μέχρι τώρα δεν έχουν απαντηθεί, όχι μόνο στο φόρουμ γενικά:

1. Ποιος είναι ο σκοπός που οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τον πόλεμο.
2. Για το Ισραήλ είναι πιο προφανές γιατί συμμετέχει, εδώ το ερώτημα είναι περισσότερο γιατί το Ιράν έχει όλη αυτήν την έχθρα για το Ισραήλ.
3. Η ενέργεια των ΗΠΑ μπορεί να έχει κάποια ηθική νομιμοποίηση;
4. Ποια είναι τελικά η αλήθεια για το καθεστώς στο Ιράν, υπάρχει κάποια σοβαρή αμφισβήτηση ότι καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα, ότι έχει σκοτώσει, φυλακίσει τους όποιους αντιφρονούντες; Ότι στις τελευταίες διαδηλώσεις έχουν υπάρξει χιλιάδες νεκροί;
5. Τι πιστεύουν και τι θέλουν οι Ιρανοί εντός και εκτός Ιράν;

Andre_Miller

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Φανης, Λουκα
Αγαπημένη ομάδα: Minnesota-timberwolves
Αγαπημένη ομάδα: Minnesota Timberwolves

Κυρ Μαρ 15, 2026 8:02 pm

Conan1982 έγραψε:
Κυρ Μαρ 15, 2026 6:39 pm
Μια προτροπή και ξανά μια σύσταση.
Η προτροπή: Όταν ανεβάζετε λινκ, βίντεο κλπ για να τα διαβάσουμε δεν βλέπω τι εξυπηρετεί, ο σκοπός είναι να λέμε την δική μας γνώμη και πληροφορίες, οπότε ναι στα λινκ και στα βίντεο υποστηρικτικά, αλλά γράψτε βρε παιδιά 10 γραμμές, τι λέει, είναι συνέντευξη, είδηση, τι ισχυρίζεται, τι αναφέρει, γιατί αυτό είναι λάθος η σωστό, την άποψη σας για να μπούμε και εμείς μετά να εμβαθύνουμε.
Η σύσταση, εδώ και καιρό κρίνουμε τον άλλο ή αυτά που ανεβάζει βάσει της ιδεολογίας που πιστεύουμε ότι έχει, συχνότατα χωρίς κανένα επιχείρημα και στην συνέχεια αναλωνόμαστε σε ανούσια στην πλειοψηφία ποστ για να δειξουμε ποιος είναι αντικειμενικός, ποιος όχι, ποιος είπε τι. Μην το συνεχίσουμε, το έχουμε ζητήσει κάμποσες φορές.

Μέχρι τώρα δεν έχουν απαντηθεί, όχι μόνο στο φόρουμ γενικά:

1. Ποιος είναι ο σκοπός που οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τον πόλεμο.
2. Για το Ισραήλ είναι πιο προφανές γιατί συμμετέχει, εδώ το ερώτημα είναι περισσότερο γιατί το Ιράν έχει όλη αυτήν την έχθρα για το Ισραήλ.
3. Η ενέργεια των ΗΠΑ μπορεί να έχει κάποια ηθική νομιμοποίηση;
4. Ποια είναι τελικά η αλήθεια για το καθεστώς στο Ιράν, υπάρχει κάποια σοβαρή αμφισβήτηση ότι καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα, ότι έχει σκοτώσει, φυλακίσει τους όποιους αντιφρονούντες; Ότι στις τελευταίες διαδηλώσεις έχουν υπάρξει χιλιάδες νεκροί;
5. Τι πιστεύουν και τι θέλουν οι Ιρανοί εντός και εκτός Ιράν;

Στο παραπάνω βίντεο ομιλητής είναι ένας μισός Έλληνας μισός Ιρανός γνώστης σχετικά με τα του Ιράν που απαντάει η έστω αποπειράται να δώσει μια απάντηση στα περισσότερα ερωτήματα που θέτεις.

Άβαταρ μέλους
big_lebowski

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Κυρ Μαρ 15, 2026 8:43 pm

Ποιος είναι ο αντικειμενικος στόχος των ΗΠΑ κ Ισραήλ στο Ιράν?Ποια δλδ η αιτία αυτής της εκνομης ενέργειας?Διότι αν ο σκοπός είναι ανθρωπιστικός,θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ δημοκρατίας καλώς να συζητάμε για αυτά.Επειδη όμως δεν υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να μη καταλαβαίνει ότι ΔΕΝ είναι αυτοί οι λόγοι των βομβαρδισμών μήπως τελικά η αναφορά σε αυτά τα θέματα είναι απλά προφασεις για να δικαιολογηθει μια εκνομη (από κάθε έννοια διεθνούς δικαιου) ενέργεια?

Το θέμα των δικαιωμάτων στο Ιράν (και η θέση της γυναίκας και το θεοκρατικο-καταπιεστικο καθεστώς κι ο,τι άλλο έχει αναφερθει) ειναι δεδομένο....και ταυτόχρονα ΑΣΧΕΤΟ με τους βομβαρδισμους 2 χωρών που σχεδόν έχουν αποφασίσει να κάνουν ο,τι γουστάρουν χωρίς να ακολουθούν (ουτε για τους τυπους) κανέναν κανόνα διεθνούς δικαίου κσι χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Και φυσικά από κοντά και τα δικά μας κρατικά φυντάνια ( και οι συν αυτω) που κοπτωνται για τη θέση της γυναίκας και τα ανθρωπινα δικαιωματα στο Ιράν (αλλά για πείτε τους να τους φέρουμε εδώ οσους φύγουν από το θεοκρατικο καθεστώς μέσω Αιγαίου να δω κάτι για δικαιωματα) αλλά οι φωτογραφίες του πρωθυπουργού με τον Σαουδαραβα (όπου ως γνωστών οι γυναίκες καλοπαιρναν) και τον Συριο τζιχαντιστη είναι σε περίοπτη θέση.Ε όλο αυτό μια οσμή υποκρισίας μου την αφήνει.

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:

Κυρ Μαρ 15, 2026 8:46 pm

big_lebowski έγραψε:
Ποιος είναι ο αντικειμενικος στόχος των ΗΠΑ κ Ισραήλ στο Ιράν?Ποια δλδ η αιτία αυτής της εκνομης ενέργειας?Διότι αν ο σκοπός είναι ανθρωπιστικός,θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ δημοκρατίας καλώς να συζητάμε για αυτά.Επειδη όμως δεν υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να μη καταλαβαίνει ότι ΔΕΝ είναι αυτοί οι λόγοι των βομβαρδισμών μήπως τελικά η αναφορά σε αυτά τα θέματα είναι απλά προφασεις για να δικαιολογηθει μια εκνομη (από κάθε έννοια διεθνούς δικαιου) ενέργεια?

Το θέμα των δικαιωμάτων στο Ιράν (και η θέση της γυναίκας και το θεοκρατικο-καταπιεστικο καθεστώς κι ο,τι άλλο έχει αναφερθει) ειναι δεδομένο....και ταυτόχρονα ΑΣΧΕΤΟ με τους βομβαρδισμους 2 χωρών που σχεδόν έχουν αποφασίσει να κάνουν ο,τι γουστάρουν χωρίς να ακολουθούν (ουτε για τους τυπους) κανέναν κανόνα διεθνούς δικαίου κσι χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Και φυσικά από κοντά και τα δικά μας κρατικά φυντάνια ( και οι συν αυτω) που κοπτωνται για τη θέση της γυναίκας στο Ιράν (αλλά για πείτε τους να τους φέρουμε εδώ οσους φύγουν από το θεοκρατικο καθεστώς μέσω Αιγαίου να δω κάτι για δικαιωματα) αλλά οι φωτογραφίες του πρωθυπουργού με τον Σαουδαραβα (όπου ως γνωστών οι γυναίκες καλοπαιρναν) και τον Συριο τζιχαντιστη είναι σε περίοπτη θέση.Ε όλο αυτό μια οσμή υποκρισίας μου την αφήνει.
ο τραμπ εχει πει οτι δεν μπορει να επιτρεψει στο ιραν να εχει πυρηνικα
αυτος ειναι ο λογος των βομβαρισμων

τα υπολοιπα για δημοκρατιες και ανθρωπινα δικαιωματα τα γραφουν μερικοι απλα για να τα γραψουν

Άβαταρ μέλους
Leon Man

a1greece
Reactions:

Κυρ Μαρ 15, 2026 9:48 pm

τουλουμπα έγραψε:
Κυρ Μαρ 15, 2026 8:46 pm
big_lebowski έγραψε:

Και φυσικά από κοντά και τα δικά μας κρατικά φυντάνια ( και οι συν αυτω) που κοπτωνται για τη θέση της γυναίκας στο Ιράν (αλλά για πείτε τους να τους φέρουμε εδώ οσους φύγουν από το θεοκρατικο καθεστώς μέσω Αιγαίου να δω κάτι για δικαιωματα) αλλά οι φωτογραφίες του πρωθυπουργού με τον Σαουδαραβα (όπου ως γνωστών οι γυναίκες καλοπαιρναν) και τον Συριο τζιχαντιστη είναι σε περίοπτη θέση.Ε όλο αυτό μια οσμή υποκρισίας μου την αφήνει.
ο τραμπ εχει πει οτι δεν μπορει να επιτρεψει στο ιραν να εχει πυρηνικα
αυτος ειναι ο λογος των βομβαρισμων

τα υπολοιπα για δημοκρατιες και ανθρωπινα δικαιωματα τα γραφουν μερικοι απλα για να τα γραψουν
Αυτό είναι ένα από όλα όσα έχει πει ο Τραμπ. Βασικά, από δηλώσεις Τραμπ ή άλλων υπουργών και αξιωματούχων ΗΠΑ έχουν ειπωθεί κατά καιρούς (δηλαδή, από μέρα σε μέρα !!!) διάφοροι λόγοι για την επίθεση των ΗΠΑ.
Έχει ειπωθεί για την καταστροφή του πυρηνικού οπλοστασίου του Ιράν (αυτό, βέβαια, υποτίθεται ότι είχε καταστραφεί από τον Ιούνιο). Τώρα, λένε ότι με τους βομβαρδισμούς το ξανακαταστρέψανε, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζουν, ενώ υποτίθεται ότι ο στόχος επιτεύχθηκε.
Έχει ειπωθεί για την αλλαγή καθεστώτος, το οποίο -όπως λένε οι ειδικοί- δεν μπορεί να γίνει μόνο με βομβαρδισμούς. Χρειάζεται -λένε- είτε χερσαία επέμβαση (ποιός θα την κάνει), είτε εξέγερση του κόσμου και ανατροπή (με αυτά που κάνουν, όμως, έχουν πετύχει το αντίθετο: τη συσπείρωση του κόσμου, ακόμα και πολλών αντιφρονούντων, ενώ οι υπόλοιποι έχουν καταλαγιάσει).
Έχει ειπωθεί για τον έλεγχο των πετρελαίων του Ιράν (ο οποίος, όμως, χωρίς πτώση του καθεστώτος δεν μπορεί να γίνει).
Έχει ειπωθεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ιρανών, τους οποίους, βέβαια, δεν σταματάνε να τους εξοντώνουν και να τους καταστρέφουν τις ζωές και τις περιουσίες.
Έχει ειπωθεί (από τον Βανς) ότι τους παρέσυρε το Ισραήλ.
Έχει ειπωθεί (από αναλυτές) πως έγινε σαν μια ευρεία κίνηση κατά της Κίνας (πετρέλαια, επιρροή Κίνας στην περιοχή κλπ).
Βασικά, μιλάμε για μια επέμβαση που δεν είχαν μετρηθεί όλες οι παράμετροι και χωρίς plan B (σαν τον Μπαρτζώκα, ένα πράμα).

Redoctor_33

a1greece
Reactions:

Κυρ Μαρ 15, 2026 10:01 pm

Δεν παει και πολύ καλά ο πόλεμος για το μέτωπο Επστάιν. Το Ιράν καλά κρατεί και ο παγκόσμιος πληθωρισμός έρχεται με φόρα.

Αεροπλάνα έχουν αρχίσει και πέφτουν
Τα ραντάρ και οι βάσεις στην περιοχή καταντανε είδος προς εξαφάνιση και τα αεροπλανοφορα μενουν σε σχετική απόσταση ασφαλείας.
Χαοτικά σχέδια περί 2500 boots on the ground ώστε να βαθυνει ακόμα περισσότερο η εμπλοκή και ο τζόγος.
Και παράλληλα ακούμε όλο και περισσότερο για τακτικά πυρηνικά. Που μάλλον δεν αρκούν για να ισοπεδώσουν τον ιρανικό στρατό (ας το δούμε στην πράξη βέβαια) και κυρίως ανοίγουν το κουτί της Πανδώρας για να χρησιμοποιηθούν αποσους τα κατέχουν.

Ο ένας ηγέτης του μετώπου επστάιν κρύβεται στα μπουνκερς μόνιμα, ο άλλος έχει δηλώσει 9 φορές σε 14 μέρες ότι κέρδισαν τον πόλεμο.
Την ίδια ώρα οι ηγέτες του Ιράν κυκλοφορούν ελεύθεροι στην Τεχεράνη και τρολαρουν το καθεστώς επστάιν.

Μπορεί κάποιος να μην πιστεύει ότι οι σιίτες διασώζουν την τιμή της ανθρωπότητας υπηρετώντας το κάποτε και δικό μας "ελευθερία ή θάνατος" κόντρα στον επσταινισμο. Αλλά το να στηρίζει το μέτωπο Επστάιν είναι το 7ο υπόγειο κάτω απτον πάτο. Υπάρχει και η ουδετερότητα εστω για την καλή έξωθεν μαρτυρία.

Και όχι μόνο ευδοκιμούν οι υποστηρικτές του επστάινισμου στη χώρα μας, αλλά δε βλέπουν και την οικονομικοκοινωνικη καταστροφή που έρχεται με φόρα όσο θα κρατάει ο υπαρξιακός αυτός πόλεμος

Άβαταρ μέλους
Leon Man

a1greece
Reactions:

Κυρ Μαρ 15, 2026 10:23 pm

Redoctor_33 έγραψε:
Κυρ Μαρ 15, 2026 10:01 pm
Δεν παει και πολύ καλά ο πόλεμος για το μέτωπο Επστάιν. Το Ιράν καλά κρατεί και ο παγκόσμιος πληθωρισμός έρχεται με φόρα.

Αεροπλάνα έχουν αρχίσει και πέφτουν
Τα ραντάρ και οι βάσεις στην περιοχή καταντανε είδος προς εξαφάνιση και τα αεροπλανοφορα μενουν σε σχετική απόσταση ασφαλείας.
Χαοτικά σχέδια περί 2500 boots on the ground ώστε να βαθυνει ακόμα περισσότερο η εμπλοκή και ο τζόγος.
Και παράλληλα ακούμε όλο και περισσότερο για τακτικά πυρηνικά. Που μάλλον δεν αρκούν για να ισοπεδώσουν τον ιρανικό στρατό (ας το δούμε στην πράξη βέβαια) και κυρίως ανοίγουν το κουτί της Πανδώρας για να χρησιμοποιηθούν αποσους τα κατέχουν.

Ο ένας ηγέτης του μετώπου επστάιν κρύβεται στα μπουνκερς μόνιμα, ο άλλος έχει δηλώσει 9 φορές σε 14 μέρες ότι κέρδισαν τον πόλεμο.
Την ίδια ώρα οι ηγέτες του Ιράν κυκλοφορούν ελεύθεροι στην Τεχεράνη και τρολαρουν το καθεστώς επστάιν.

Μπορεί κάποιος να μην πιστεύει ότι οι σιίτες διασώζουν την τιμή της ανθρωπότητας υπηρετώντας το κάποτε και δικό μας "ελευθερία ή θάνατος" κόντρα στον επσταινισμο. Αλλά το να στηρίζει το μέτωπο Επστάιν είναι το 7ο υπόγειο κάτω απτον πάτο. Υπάρχει και η ουδετερότητα εστω για την καλή έξωθεν μαρτυρία.

Και όχι μόνο ευδοκιμούν οι υποστηρικτές του επστάινισμου στη χώρα μας, αλλά δε βλέπουν και την οικονομικοκοινωνικη καταστροφή που έρχεται με φόρα όσο θα κρατάει ο υπαρξιακός αυτός πόλεμος
:obey: :obey: :+1: goodpost.gif :+1: :obey: :obey:

Αδερφέ, τα είπες όλα !!!

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κόσμος, εξελίξεις”