Ελληνοποίηση ξένων αθλητών

Συντονιστής: Captains

Απάντηση

Συμφωνείτε με την ελληνοποίηση ξένων αθλητών?

ΝΑΙ
25
29%
ΟΧΙ
50
57%
ΑΔΙΑΦΟΡΟ
12
14%

Σύνολο ψήφων: 87
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Απρ 02, 2026 11:45 am

SbioTech έγραψε:
Πέμ Απρ 02, 2026 11:22 am
kein έγραψε:
Πέμ Απρ 02, 2026 10:19 am
Η όλη τοξικότητα με το θέμα των ξένων (η οποία μάλλον βολεύει και τις δύο πλευρές) θα μπορούσε να λήξει με πολύ απλό τρόπο. Να συμφωνήσουν οι Αιώνιοι στα μεταξύ τους παιχνίδια της Α1 να παίζουν με ρόστερ Ευρωλίγκας. Δεν επηρεάζει καμία άλλη ομάδα, και αν κάποια άλλη ακολουθήσει σε μπάτζετ (ΠΑΟΚ - Άρης) τότε μπορεί να συμφωνήσει και αυτή να χρησιμοποιεί το "ευρωπαϊκό ρόστερ" της. Έχουν την δύναμη οι δύο ομάδες να περάσουν ένα τέτοιο άρθρο, αύριο το πρωί. Έτσι βοηθάει η και αρμόδια αρχή τις ομάδες που πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη, ενώ ίσως σταματήσει και αυτή η τακτική με τους Έλληνες να τους "μαζεύουν" οι δυο σύλλογοι, να τους παρκάρουν στο πάγκο και να τους πληρώνουν αδρά. Θα σταματήσουμε να βλέπουμε και φαινόμενα τύπου Ουόκαπ και παρόμοιες ομορφιές.
Εγω θα ημουν συμφωνος με αυτο. Ωστόσο Φαντάζεσαι μετα να κατεβαίνουν οι ομάδες μας με 8αδα ή 9αδα στα υπόλοιπα παιχνίδια γιατι πάνω απο 2-3 διαβατηρια δεν θα αξίζει να έχουν στο ροστερ; που και παλι με 8αδα λχ πρωτοδευτεροι θα τερματιζαν...

Εγώ νομίζω οτι η μοντα της Τουρκίας με υποχρεωτικά τουρκο στο παρκέ είναι η πιο καλή.

Εμένα μου αρέσει το ολο concept της UEFA με τους homegrown και club grown παίκτες και περιορισμό στους εκτός Ε.Ε. (και ας συμπεριλάβει αυτό Ισραηλ).

Δλδ ασχέτως υπηκοότητας, στη 12αδα υποχρεωτικά:
- Δύο club grown (που να είναι στο σωματείο λχ για 2 χρονια πριν τα 20)
- Τέσσερις home grown (που μα έπαιζαν μπασκετ δυο χρόνια σε σωματεία της ΕΟΚ πριν τα 20 ή στην Εθνική πριν τα 20 δυο χρονιες)
- Υποχρεωτική παρουσία στην 5αδα έναν εκ των ανωτέρω 4+2
- Να τελειώνει η σαχλαμάρα με τις αλλαγές. Μαξ συμβόλαια ροστερ λχ 15-16 και τελος

Αυτό θα δώσει κίνητρο στις ομαδες να επενδύουν σε πρότζεκτ (κι ας τα χάνουν μετα απο τα κολλέγιο. Όταν επιστρέφουν νομοτελειακα θα είναι διαθεσιμοι)

ΥΓ: στην ανωτέρω σύνθεση ο Ντορσει και ο Γουοκαπ δεν θα ηταν Έλληνες. Βασικά club grown δεν θα είχαμε κανένα και αυτό είναι που θα έπρεπε να ρυθμίσουμε. Το αναπτυξιακο. Home grown θα ηταν οι Σάσα Παπ, Λαρρυ, Νετζηπογλου.
Αυτό της Τουρκίας με Τούρκο στη 5αδα (μέχρι πριν λίγα χρόνια πίσω ήταν 2 Τούρκοι υποχρεωτικά) είναι ο ορισμός του βύσματος, δε θα το ήθελα.
Δηλαδή δεν έχει σημασία αν σε αυτό το παιχνίδι δε ταιριάζουν ή είναι σε κακή μέρα ή οτιδήποτε, να πρέπει υποχρεωτικά να έχεις κάθε δευτερόλεπτο έναν γηγενή στο παρκέ.

Αυτό το σύστημα που λες σαν του ποδοσφαίρου θα μπορούσε να είναι μια βάση αλλά να θέσω μια άλλη παράμετρο, πρέπει κάτι τέτοιο να εφαρμοστεί σε επίπεδο Ευρωλίγκας για να έχει νόημα. Αλλιώς πάλι ότι γίνεται θα είναι μόνο για το πρωτάθλημα.

Στο BCL (τουλάχιστον μέχρι πριν 1-2 χρόνια αλλά νομίζω δεν έχει αλλάξει) η FIBA επιτρέπει να έχεις όσους δηλωμένους ξένους θες αλλά μέχρι 7 στη 12αδα. Και οι ξένοι είναι με τον ορισμό των Εθνικών, δηλαδή ο Ντόρσει πχ θα έπαιζε ως ξένος (θυμάμαι ο Πάππας όταν πήγε στον Προμηθέα είχε αυτό το θέμα γιατί ο Προμηθέας είχε ηδη 7 ξένους).

Όσο ο όποιος περιορισμός είναι μόνο στο πρωτάθλημα οι μεγάλοι δεν έχουν λόγο να ασχοληθούν. Όπως και στο ποδόσφαιρο αν στο Champions League δεν υπήρχε κανένας περιορισμός τις τοπ ομάδες δε θα τις απασχολούσαν οι περιορισμοί των εγχώριων πρωταθλημάτων.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Απρ 02, 2026 12:09 pm

SbioTech έγραψε:
Πέμ Απρ 02, 2026 11:22 am
kein έγραψε:
Πέμ Απρ 02, 2026 10:19 am
Η όλη τοξικότητα με το θέμα των ξένων (η οποία μάλλον βολεύει και τις δύο πλευρές) θα μπορούσε να λήξει με πολύ απλό τρόπο. Να συμφωνήσουν οι Αιώνιοι στα μεταξύ τους παιχνίδια της Α1 να παίζουν με ρόστερ Ευρωλίγκας. Δεν επηρεάζει καμία άλλη ομάδα, και αν κάποια άλλη ακολουθήσει σε μπάτζετ (ΠΑΟΚ - Άρης) τότε μπορεί να συμφωνήσει και αυτή να χρησιμοποιεί το "ευρωπαϊκό ρόστερ" της. Έχουν την δύναμη οι δύο ομάδες να περάσουν ένα τέτοιο άρθρο, αύριο το πρωί. Έτσι βοηθάει η και αρμόδια αρχή τις ομάδες που πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη, ενώ ίσως σταματήσει και αυτή η τακτική με τους Έλληνες να τους "μαζεύουν" οι δυο σύλλογοι, να τους παρκάρουν στο πάγκο και να τους πληρώνουν αδρά. Θα σταματήσουμε να βλέπουμε και φαινόμενα τύπου Ουόκαπ και παρόμοιες ομορφιές.
Εγω θα ημουν συμφωνος με αυτο. Ωστόσο Φαντάζεσαι μετα να κατεβαίνουν οι ομάδες μας με 8αδα ή 9αδα στα υπόλοιπα παιχνίδια γιατι πάνω απο 2-3 διαβατηρια δεν θα αξίζει να έχουν στο ροστερ; που και παλι με 8αδα λχ πρωτοδευτεροι θα τερματιζαν...
Θα διαφωνήσω μόνο σε αυτό, γιατί πλέον τα ράστερ είναι μεγάλα και θα υπάρχουν και άλλοι Έλληνες, δεν χρειάζεται να κατέβεις με 8-9, αλλά να έχεις συμπληρωματικούς. Έτσι πιθανόν να βρουν χρόνο σε άλλες ομάδες παίχτες οχ σαν τον Παναγιώτη ή τον Όμηρο και μπορέσουν να εξελιχθούν αντί να τους τρώει ο πάγκος.

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Ανδρών”