Euroleague Round 13 : Panathinaikos AKTOR Athens vs FC Barcelona

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
kein

a1greece
Reactions: 622
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Δεκ 04, 2024 10:12 am

chainsaw έγραψε:
Τετ Δεκ 04, 2024 9:43 am
Δε βλέπω να ασχολείται κανείς με τα στατιστικά του Σλουκά όμως και ανησυχω. Είναι τα καλύτερα της καριέρας του παλι; Τώρα που είναι από τα χειρότερα του εδώ και 7-8 χρόνια, δε φταίει η ομάδα του ε; Φταίει αυτός μάλλον
Ρε συ ειλικρινά, ποιος ο λόγος ύπαρξης αυτού του ποστ ; Ύστερα από μια νίκη του παναθηναϊκού στον τελευταία κατοχή, κι ενώ υπάρχουν θέματα για συζήτηση πραγματικά πιο ενδιαφέροντα : πχ ο Ναν έχει κάνει όργια, έχει βάλει 3 μπαζερ, τα δυο από το κέντρο και ο πιτσιρικάς Νούνιεζ που πραγματικά έβγαλε μάτια με την εμφάνιση του, ακόμα και ο Τζαμπάρι πέταγε φωτιές ώρες ώρες.

Υπάρχει κανένας άλλος λόγος που έγραψες αυτό το ποστ εκτός από το να προκαλέσεις ? Ειλικρινά στο λέω με φιλική διάθεση ξεπέρασε το, δεν είναι θετική στάση αυτό.

3
3 Εικόνα
:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Άβαταρ μέλους
chainsaw

euroleague
Reactions: 894
Προειδοποιήσεις: 4

Τετ Δεκ 04, 2024 10:14 am

kein έγραψε:
Τετ Δεκ 04, 2024 10:12 am
chainsaw έγραψε:
Τετ Δεκ 04, 2024 9:43 am
Δε βλέπω να ασχολείται κανείς με τα στατιστικά του Σλουκά όμως και ανησυχω. Είναι τα καλύτερα της καριέρας του παλι; Τώρα που είναι από τα χειρότερα του εδώ και 7-8 χρόνια, δε φταίει η ομάδα του ε; Φταίει αυτός μάλλον
Ρε συ ειλικρινά, ποιος ο λόγος ύπαρξης αυτού του ποστ ; Ύστερα από μια νίκη του παναθηναϊκού στον τελευταία κατοχή, κι ενώ υπάρχουν θέματα για συζήτηση πραγματικά πιο ενδιαφέροντα : πχ ο Ναν έχει κάνει όργια, έχει βάλει 3 μπαζερ, τα δυο από το κέντρο και ο πιτσιρικάς Νούνιεζ που πραγματικά έβγαλε μάτια με την εμφάνιση του, ακόμα και ο Τζαμπάρι πέταγε φωτιές ώρες ώρες.

Υπάρχει κανένας άλλος λόγος που έγραψες αυτό το ποστ εκτός από το να προκαλέσεις ? Ειλικρινά στο λέω με φιλική διάθεση ξεπέρασε το, δεν είναι θετική στάση αυτό.
Έκανα μια χαρά "σοβαρά" ποστ χθες την ώρα του ματς. Υπάρχουν ακόμα. Επίσης δε θυμάμαι να ασχολούμαι με τοξικα θέματα όλη τη σεζόν. Ένα γενικό σχόλιο έκανα μετά από 10κατι αγωνιστικές. Δεν το βρίσκω τόσο τραγικό. Όπως πολλοί κράζουν τον Μήτογλου, έτσι σχολίασα και εγω για έναν άλλο παίκτη.

Για τον Ναν δεν υπάρχει κάτι να γράψει κανείς. Στο αγωνιστικό κομμάτι είναι απίστευτος. Ματς σαν το χθεσινό φαντάζουν η ρουτίνα του πλέον.

0
Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions: 1591
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac

Τετ Δεκ 04, 2024 10:16 am

chainsaw έγραψε:
Τετ Δεκ 04, 2024 10:05 am
j-kidd13 έγραψε:
Τετ Δεκ 04, 2024 10:02 am

Παντα ετσι ηταν ο Σλουκας, ξεκιναγε σε ρηχα νερα,και ανεβαινε στο τελος.
Δεν ξεραμε οτι εχετε τετοιο αγχος για το αν θα ασχοληθουμε με τον Σλουκα παντως.
Άλλοι είχαν το άγχος να τον βγάλουν δικαιωμένο, καλύτερο κλλπ. Δεν τα διαβάζαμε τον Μάιο. Τα διαβάζαμε και τέτοια εποχή.

Όσο για το αν είναι παίκτης που αργεί να πάρει μπρος, πρώτη φορά το άκουσα πέρυσι...με ο,τι αυτό συνεπάγεται. Εγώ τον θυμάμαι να γαζωνει όλη τη σεζόν όταν δεν τραυματιζόταν. Κάτι μπαζερ μπιτερ στη Μαδρίτη κλπ.
Δεν ξερω τι διαβαζες περσυ και που,αλλα να βγηκε καποιος τετοια εποχη περσυ που ουτε ο Παναθηναικος ουτε ο Σλουκας ξεκινησαν καλα την σεζον, να μιλαει για δικαιωση, μου φαινεται λιγο ατοπο. Ισα ισα,πολλοι Ολυμπιακοι ηταν λαλιστατοι και ειρωνες για την αποδοση του Σλουκα στην αρχη,και δικαιως θα πω αφου οντως δεν ηταν καλος, απλα απο Γεναρη και μετα καταπιαν την γλωσσα τους.

Εγω παλι θυμαμαι τον Σλουκα, να κανει και εντυπιωσιακα ξεκινηματα,οπως η τελευταια του σεζον στον Ολυμπιακο, και να ξεκιναει με χαμηλες πτησεις,οπως εκανε και στην Φενερ και την πρωτη χρονια αν δεν κανω λαθος που γυρισε στον Ολυμπιακο.

2
2 Εικόνα
SleeperMonk

senior
Reactions: 478

Τετ Δεκ 04, 2024 10:19 am

j-kidd13 έγραψε:
chainsaw έγραψε:
Τετ Δεκ 04, 2024 9:51 am

Αυτό περιμένουμε όλοι. Αν ασχοληθείτε, όλα καλά. Πάλι καλά που έχει καλούς συμπαίκτες και θα πάει στην τελική ευθεία φρέσκος
Δεν ξεραμε οτι εχετε τετοιο αγχος για το αν θα ασχοληθουμε με τον Σλουκα παντως.
Το θέμα του Σλούκα ήταν οτι πάντα ήθελε λίγο χρόνο οταν επέστρεφε απο τραυματισμους, κάτι λογικό και που νομίζω τελικά ισχύει στο 99% των παιχτων. Περσυ αλλά και όταν ήταν σε εμάς μια χαρά ξεκινούσε, μέχρι να έρθει ο Ναν ήταν όλος ο ΠΑΟ.

Εκτιμώ οτι ανησυχείς για την ψυχική μας υγεία, αλλά εντάξει για μπάσκετ συζητάμε και συχνά το κάνουμε απλά για την συζήτηση, άγνωστοι μεταξύ αγνώστων. Οπότε και εσυ με την σειρά σου μην αγχώνεσαι για εμας (όποιοι νομίζεις οτι ήμαστε εμείς)

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
chainsaw

euroleague
Reactions: 894
Προειδοποιήσεις: 4

j-kidd13 έγραψε:
Τετ Δεκ 04, 2024 10:16 am
chainsaw έγραψε:

Άλλοι είχαν το άγχος να τον βγάλουν δικαιωμένο, καλύτερο κλλπ. Δεν τα διαβάζαμε τον Μάιο. Τα διαβάζαμε και τέτοια εποχή.

Όσο για το αν είναι παίκτης που αργεί να πάρει μπρος, πρώτη φορά το άκουσα πέρυσι...με ο,τι αυτό συνεπάγεται. Εγώ τον θυμάμαι να γαζωνει όλη τη σεζόν όταν δεν τραυματιζόταν. Κάτι μπαζερ μπιτερ στη Μαδρίτη κλπ.
Δεν ξερω τι διαβαζες περσυ και που,αλλα να βγηκε καποιος τετοια εποχη περσυ που ουτε ο Παναθηναικος ουτε ο Σλουκας ξεκινησαν καλα την σεζον, να μιλαει για δικαιωση, μου φαινεται λιγο ατοπο. Ισα ισα,πολλοι Ολυμπιακοι ηταν λαλιστατοι και ειρωνες για την αποδοση του Σλουκα στην αρχη,και δικαιως θα πω αφου οντως δεν ηταν καλος, απλα απο Γεναρη και μετα καταπιαν την γλωσσα τους.

Εγω παλι θυμαμαι τον Σλουκα, να κανει και εντυπιωσιακα ξεκινηματα,οπως η τελευταια του σεζον στον Ολυμπιακο, και να ξεκιναει με χαμηλες πτησεις,οπως εκανε και στην Φενερ και την πρωτη χρονια αν δεν κανω λαθος που γυρισε στον Ολυμπιακο.
Προφανώς όταν ένας παίκτης αλλάζει ομαδα, θέλει χρόνο προσαρμογής. Φέτος είναι σε μια δεμένη ομάδα. Το γενικό συμπέρασμα ότι ΠΑΝΤΑ κάνει μετριο ξεκίνημα, δεν ισχύει πάντως, όπως αναφέρεις και εσυ. Αυτό θέλω να πω.

Μπορεί να μην υπήρχαν ποστ τέλη Νοεμβρη. Υπήρχαν σίγουρα τον Φλεβάρη. Πριν κάνει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στα πλέι οφ τελοσπαντων. Εδώ διαβάζαμε ότι έχει 2 πόντους περισσότερους μέσο όρο και παίζει 5 λεπτά παραπάνω κλπ.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions: 1591
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac

Τετ Δεκ 04, 2024 10:47 am

SleeperMonk έγραψε:
j-kidd13 έγραψε:

Το θέμα του Σλούκα ήταν οτι πάντα ήθελε λίγο χρόνο οταν επέστρεφε απο τραυματισμους, κάτι λογικό και που νομίζω τελικά ισχύει στο 99% των παιχτων. Περσυ αλλά και όταν ήταν σε εμάς μια χαρά ξεκινούσε, μέχρι να έρθει ο Ναν ήταν όλος ο ΠΑΟ.

Εκτιμώ οτι ανησυχείς για την ψυχική μας υγεία, αλλά εντάξει για μπάσκετ συζητάμε και συχνά το κάνουμε απλά για την συζήτηση, άγνωστοι μεταξύ αγνώστων. Οπότε και εσυ με την σειρά σου μην αγχώνεσαι για εμας (όποιοι νομίζεις οτι ήμαστε εμείς)
Δεν ανησυχω ουτε αγχωνομαι καθολου,γιατι δεν ειμαι εγω αυτος που ανεφερε το θεμα Σλουκα.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2465
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Τετ Δεκ 04, 2024 10:58 am

villiskabas έγραψε:
Τετ Δεκ 04, 2024 1:55 am
αυτες οι αμερικανιες whataboutism ειναι πολυ χαριτωμενες παντως :roofl:
Δεν είναι καθόλου «αμερικανιά» το whataboutism. Είναι ένα λογικό σφάλμα, στην κατηγορία του tu quoque (λατινικό «εσύ επίσης») που έχει ως στόχο να δείξει καταδείξει τον συνομιλητή ως ανακόλουθο ώστε να μπορεί να κριθεί ως υποκριτής. Με τη σειρά του αυτό ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία ad hominem (στο άτομο). Αυτά έχουν μελετηθεί από την αρχαία Ελλάδα δεν είναι κάποιος μοντερνισμός. Είναι κοινή τακτική στη συζήτηση που αποφεύγει να απαντήσει στο επιχείρημα μπροστά μας, θέτοντας ένα διαφορετικό. Μέχρι και το «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω» είναι whataboutism. Μπορεί να υπάρξει ένας αντίλογος σχετικά με το αν η ηθική του συνομιλητή έχει έχει άμεση σχέση με το αντικείμενο της συζήτησης αλλά στο θέμα της πράξης ενός προπονητή είναι άτοπο (νομίζω).

Όπως σωστά ειπώθηκε η συμπεριφορά του Αταμαν χαρακτηρίζεται “unsportsmanlike”. Σε ένα παιχνίδι υπάρχει και η συμφωνία (σύμβαση; κατανόηση;) ότι θα ακολουθηθούν κάποιοι κανόνες ακόμα κι αν δεν είναι ακριβώς γραμμένοι. Το επόμενο παράδειγμα ίσως να μην είναι καλό αλλά ψιλοβαριέμαι να βρω καλύτερο. Πάρτε το με μια δόση abstraction. Πχ δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος κανόνας στο μπάσκετ που να λέει πόση ώρα θέλω για να δέσω τα κορδόνια μου. Μπορεί η ομάδα μου να μην έχει timeout και να κάνω πως δένω τα κορδόνια μου για οδηγίες. Θα κάνω πάνω από το συνηθισμένο; Μπορεί. Είναι στους κανόνες; Όχι. Είναι τίμιο; Όχι. Το νόμιμο δεν είναι και ηθικό (φυσικά) και ούτε μπορούμε να λέμε «Ε τρώει την τιμωρία του, τι άλλο να γίνει;». Αν γίνεται με κάποια σχετική συχνότητα που δίνει πλεονέκτημα στη μια ομάδα, τότε μπορεί να εκτιμηθεί ξανά η τιμωρία. Εντωμεταξύ είναι εντελώς άστοχη η σύγκριση με Μπαρτζωκα γιατί η συμπεριφορά του Αταμαν έχει άμεση επιρροή στο παιχνίδι, ενώ του Μπαρτζωκα είναι καθαρά αισθητική. Δεν θα γίνει κάτι αν ως παναθηναϊκοί δεχθούμε ότι «ένας από μας» κάνει κάτι λάθος.

Τα έχουμε γράψει εδώ πολλάκις. Παναθηναϊκοί και Ολυμπιακοί είμαστε το ίδιο. Δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό στο DNA μας. Δεν κάνει κάτι ο ένας που δεν κάνει ο άλλος. Όπως ακριβώς υπάρχουν μερικοί φίλοι του Ολυμπιακού που μπαίνουν στα τοπικς εδώ με σκοπό να βγάλουν μόνο χολή (δεν θα γράψω παραδείγματα κάνει μπαμ ποιοι είστε) έτσι γίνεται και από μερίδα παναθηναϊκών. Μια συμβουλή προς τα νέα μέλη: Δεν υπάρχει κάποια άλλη λύση από το να τους αγνοείτε. Με τον καιρό στο φόρουμ μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον, τον τρόπο γραψίματος και σκέψης και είναι πιο εύκολο το φιλτράρισμα.

Στα του παιχνιδιού, τραγικό μπάσκετ και από τις δύο μεριές. Δύο ομάδες που δεν είχαν ιδέα τι έκαναν. Ευτυχώς βρήκαμε κάποια σουτ από Μήτογλου και έβαλε ο άλλος τη μπέρτα του και βγήκε να πολεμήσει τους κακούς :P Ο Γιουρτσεβεν δυστυχώς δεν, ποιος θα μου έλεγε ότι θα μου έλειπε ο Κώστας. Επίσης *για τον ρόλο που τον βάζουμε να παίξει* είναι κακή επιλογή ο Οσμαν. Πρέπει να τρέχουμε πολύ παραπάνω με εκείνον στο γήπεδο. Το παιδί δεν είναι spot up shooter. Για τον Σλούκα καλά τα λέτε, ελπίζω να πάρει μπρος όταν μετράει. Η συνύπαρξη με τον Μπράουν προς το παρόν δεν βγαίνει και δεν ξέρω ακριβώς τι μπορεί να φταίει. Η ομάδα δείχνει λίγο υπεροπτική γενικά, ελπίζω να στρώσουμε σύντομα.

9
7 Εικόνα 2 Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
golitog7

nba
Reactions: 1752
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Δεκ 04, 2024 11:32 am

nikolas_asteri έγραψε:
villiskabas έγραψε:
Δεν είναι καθόλου «αμερικανιά» το whataboutism. Είναι ένα λογικό σφάλμα, στην κατηγορία του tu quoque (λατινικό «εσύ επίσης») που έχει ως στόχο να δείξει καταδείξει τον συνομιλητή ως ανακόλουθο ώστε να μπορεί να κριθεί ως υποκριτής. Με τη σειρά του αυτό ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία ad hominem (στο άτομο). Αυτά έχουν μελετηθεί από την αρχαία Ελλάδα δεν είναι κάποιος μοντερνισμός. Είναι κοινή τακτική στη συζήτηση που αποφεύγει να απαντήσει στο επιχείρημα μπροστά μας, θέτοντας ένα διαφορετικό. Μέχρι και το «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω» είναι whataboutism. Μπορεί να υπάρξει ένας αντίλογος σχετικά με το αν η ηθική του συνομιλητή έχει έχει άμεση σχέση με το αντικείμενο της συζήτησης αλλά στο θέμα της πράξης ενός προπονητή είναι άτοπο (νομίζω).

Όπως σωστά ειπώθηκε η συμπεριφορά του Αταμαν χαρακτηρίζεται “unsportsmanlike”. Σε ένα παιχνίδι υπάρχει και η συμφωνία (σύμβαση; κατανόηση;) ότι θα ακολουθηθούν κάποιοι κανόνες ακόμα κι αν δεν είναι ακριβώς γραμμένοι. Το επόμενο παράδειγμα ίσως να μην είναι καλό αλλά ψιλοβαριέμαι να βρω καλύτερο. Πάρτε το με μια δόση abstraction. Πχ δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος κανόνας στο μπάσκετ που να λέει πόση ώρα θέλω για να δέσω τα κορδόνια μου. Μπορεί η ομάδα μου να μην έχει timeout και να κάνω πως δένω τα κορδόνια μου για οδηγίες. Θα κάνω πάνω από το συνηθισμένο; Μπορεί. Είναι στους κανόνες; Όχι. Είναι τίμιο; Όχι. Το νόμιμο δεν είναι και ηθικό (φυσικά) και ούτε μπορούμε να λέμε «Ε τρώει την τιμωρία του, τι άλλο να γίνει;». Αν γίνεται με κάποια σχετική συχνότητα που δίνει πλεονέκτημα στη μια ομάδα, τότε μπορεί να εκτιμηθεί ξανά η τιμωρία. Εντωμεταξύ είναι εντελώς άστοχη η σύγκριση με Μπαρτζωκα γιατί η συμπεριφορά του Αταμαν έχει άμεση επιρροή στο παιχνίδι, ενώ του Μπαρτζωκα είναι καθαρά αισθητική. Δεν θα γίνει κάτι αν ως παναθηναϊκοί δεχθούμε ότι «ένας από μας» κάνει κάτι λάθος.

Τα έχουμε γράψει εδώ πολλάκις. Παναθηναϊκοί και Ολυμπιακοί είμαστε το ίδιο. Δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό στο DNA μας. Δεν κάνει κάτι ο ένας που δεν κάνει ο άλλος. Όπως ακριβώς υπάρχουν μερικοί φίλοι του Ολυμπιακού που μπαίνουν στα τοπικς εδώ με σκοπό να βγάλουν μόνο χολή (δεν θα γράψω παραδείγματα κάνει μπαμ ποιοι είστε) έτσι γίνεται και από μερίδα παναθηναϊκών. Μια συμβουλή προς τα νέα μέλη: Δεν υπάρχει κάποια άλλη λύση από το να τους αγνοείτε. Με τον καιρό στο φόρουμ μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον, τον τρόπο γραψίματος και σκέψης και είναι πιο εύκολο το φιλτράρισμα.

Στα του παιχνιδιού, τραγικό μπάσκετ και από τις δύο μεριές. Δύο ομάδες που δεν είχαν ιδέα τι έκαναν. Ευτυχώς βρήκαμε κάποια σουτ από Μήτογλου και έβαλε ο άλλος τη μπέρτα του και βγήκε να πολεμήσει τους κακούς :P Ο Γιουρτσεβεν δυστυχώς δεν, ποιος θα μου έλεγε ότι θα μου έλειπε ο Κώστας. Επίσης *για τον ρόλο που τον βάζουμε να παίξει* είναι κακή επιλογή ο Οσμαν. Πρέπει να τρέχουμε πολύ παραπάνω με εκείνον στο γήπεδο. Το παιδί δεν είναι spot up shooter. Για τον Σλούκα καλά τα λέτε, ελπίζω να πάρει μπρος όταν μετράει. Η συνύπαρξη με τον Μπράουν προς το παρόν δεν βγαίνει και δεν ξέρω ακριβώς τι μπορεί να φταίει. Η ομάδα δείχνει λίγο υπεροπτική γενικά, ελπίζω να στρώσουμε σύντομα.
Ωραίος ο φίλος Νικόλας. Συμφωνώ σε όλα όσα γράφεις. Ειδικά για το whataboutism δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα στην πράξη από τον Άδωνι Γερωγιάδη. Δεν είναι από το χώρο του μπάσκετ αλλά δεν σδκέφτηκα καλύτερο παράδειγμα. Πολλοί υποτιμούν τον Μπουμπούκο της καρδιάς μας ως τσαρλατάνο, γρσφική φιγούρα που απλά ουρλιάζει κτλ κτλ. Όμως η τέχνη του να αποπροσανατολίζεις την συζήτηση και να την οδηγείς σε παράλληλους μονολόγους είναι πολύ σπουδαία και διδάσκεται. Είναι 100% σίγουρο ότι μια τέτοια συζήτηση δεν καταλήγει σε κανένα συμπέρασμα πόσο μάλλον στην ανάδειξη της αλήθειας. Έχει απόλυτο δίκιο ο Ζάρα που λέει ότι δεν πρέπει να μπαίνεις καν σε διαδικασία διαλόγου με άτομα που μεταχειρίζονται τέτοιες τεχνικές. Επειδή πλατιάζω, να πω ότι πολλοί το κάνουν και εδώ μέσα. Όλοι ίδιοι είμαστε, κάποιοι ΕΤΥΧΕ να γίνουμε Παναθηναικοί κάποιοι ΕΤΥΧΕ να γίνουμε ολυμπιακοί. Γενικά πιστεύω οτι δεν έχει και πολύ νόημα να πορώνεσαι και να υπερασπίζεσαι με τέτοιο σθένος και πάθος κάτι που απλά σου φορτώσανε (ομάδα, θρησκεία, έθνος, φύλο κτλ κτλ). chillpill.gif chillpill.gif

3
2 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Mathematician92

junior
Reactions: 459
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Παπαλουκάς

Τετ Δεκ 04, 2024 11:48 am

nikolas_asteri έγραψε:
villiskabas έγραψε:

Υπέροχο ποσταρισμα! Ειλικρινά νιώθω την ανάγκη να πω ένα ευχαριστώ.

Είδα ότι σχολιάστηκε εκτενώς η φάση που ο Αταμάν μπαίνει 2 μέτρα μέσα στο γήπεδο για να ανακόψει αιφνιδιασμό. Δε θέλω να γίνω κουραστικός, ούτε εριστικός, να εκφράσω μια απορία θέλω. Και για να γίνει πιο κατανοητή η απορία μου, θα το τραβήξω λίγο στα άκρα. Σκεφτείτε το εξής σενάριο: κάποια ομάδα κερδίζει με 2 πόντους, η αντίπαλη ομάδα έχει κατοχή με 10'' περίπου να απομένουν και η οδηγία είναι να παίξουν καθαρή άμυνα. Η επιτιθέμενη ομάδα βγάζει ένα ωραίο επιθετικό σύστημα και βγαίνει ελεύθερο τρίποντο από καλό σουτέρ στα 2'' για τη λήξη ΜΠΡΟΣΤΆ από τον πάγκο της αμυνόμενης ομάδας που κερδίζει υπενθυμίζω με 2 πόντους. Και ο κοουτς ορμάει πάνω στον παίκτη που είναι έτοιμος να σουτάρει, με λαβή από τη μέση, και τον γκρεμίζει κάτω. Ή αρπάζει μια πλαστική καρέκλα και του τη φέρνει αλά WWE στο κεφάλι. :roofl: Τεχνική ποινή (άντε και ντισκαλιφιέ) και η μπάλα απ' έξω με λιγότερο από 2'' να απομένουν.

Η απορία μου είναι εξής. Προβλέπεται κάτι άλλο; Αυτή δεν είναι η αμέσως επόμενη προέκταση της συμπεριφοράς του Αταμάν; (Καλά όχι να φέρει καρέκλα στο κεφάλι αντιπάλου, καταλαβαίνετε το point μου) Και αν δεν προβλέπεται κάτι δε θα έπρεπε να αρχίζει να αλλάζει αυτό; Ο Αταμάν, καλώς ή κακώς, βρήκε ένα παραθυράκι στους κανονισμούς και το εκμεταλλεύεται. Σωστό; Ναι. Ηθικό; Ο καθένας κρίνει με την προσωπική ηθική του και καμιά φορά την οπτική γωνία που βλέπει τα πράγματα (ομάδα, απόψεις, κτλ).

4
3 Εικόνα 1 Εικόνα
Μακριά από μένα η τοξικότητα, ο φανατισμός και ο τυφλός οπαδισμός.

:peace:
Άβαταρ μέλους
qspock

allstar
Reactions: 531

Τετ Δεκ 04, 2024 11:57 am

τουλουμπα έγραψε:
Τετ Δεκ 04, 2024 4:58 am
γιατι συμβαινει αυτο αφου η ομαδα ειναι σχεδον η ιδια δηλαδη οι πενταδες που ειναι οι ιδιες με περυσι δεν παρουσιαζουν την ιδια αμυντικη αποδοση?
γιατι ολοι εχουν ριξει την ενταση της αμυνας τους αλλοι πολυ αλλοι λιγο και επισης οι αντιπαλοι και μας εχουν μαθει καλυτερα απο περυσι και μας υπολογιζουν πιο πολυ απο περυσι
Θα προσπαθησω να απαντησω το ευλογο κι ευστοχο ερωτημα που εκανες:

1) Η ομαδα δεν ειναι η ιδια με περσυ. Εχει περισσοτερες επιλογες παιχτων. Στη θεωρια ειναι ενισχυμενη. Στην πραξη ομως, αν οι νεοι παιχτες δεν δεσουν, αποδιδουν λιγοτερο απο τους παλιους. Δηλαδη αν χρησιμοποιεις τον Οσμαν στη θεση του Παπαπετρου ή του Γκριγκονις, η του Γκραντ, ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΙΣ την ομαδα. Ο Γιουρτσεβεν μπορει να εχει τα αλει χουπ του Κωστα, αλλα δεν εχει την αμυνα του. Βεβαια, Κωστας και Γκριγκονις ειναι εκτος λογω τραυματισμων. Και ειναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ παιχτες.

2) Οπως σωστα ανεφερες, οι ομαδες εχουν μαθει τον ΠΑΟ. Αρα θα επρεπε να ενσχυθει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ φετος για να ανταπεξελθει (κατι που εκανε ο Ολυμπιακος) αφου πλεον δεν εχει το πλεονεκτημα του αιφνιδιασμου που ειχε περσυ. Με εξαιρεση τον Μπραουν που αποδιδει και στα πολυ δυνατα ματς οπως χτες, οι 2 Τουρκοι απεχουν ακομα απο το να θεωρουνται ουσιαστικη ενισχυση.

3) Ειναι πολυ νωρις ακομη, και ως νοοτροπια, και περσυ η ομαδα εδειξε καποια στοιχεια εφησυχασμου. Και περσυ, κοντευε να χασει ματς απο ευκολες ομαδες γιατι εμπαινε χαλαρα. Στα δυσκολα και προς το τελος βεβαια σοβαρευτηκε κι ανεβηκε. Αυτο εχει να κανει και με τον τροπο που παιζει ο Λεσορ. Ο Συγκεκριμενος παιχταρας, εχει ενα θεμα να τα δινει ολα μονο οταν ειναι απολυτως αναγκαιο. Ειδικα στην αμυνα. Ισως και να κανει συντηρηση δυναμεων αφου ισαξιος αντικαταστατης του δεν αποκτηθηκε κατα πως φαινεται... Ετσι, και αποντος του Κωστα Αντετο, γινεται παρτυ στη ρακετα του ΠΑΟ. Σε οσα ματς εχασε ο ΠΑΟ, τα εχασε απο αυτο τον παραγοντα: την κακη αμυνα μεσα στη ρακετα. Αιφνης προκυπτει και θεμα με τα ριμπαουντ...

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος qspock την Τετ Δεκ 04, 2024 11:59 am, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
xomitsious

euroleague
Reactions: 640
Αγαπημένη θέση: PF

Τετ Δεκ 04, 2024 11:58 am

chainsaw έγραψε:
j-kidd13 έγραψε:

Άγχος για το Σλούκα είχες (και προφανώς ακόμα έχεις) μόνο εσύ. Όποιος έβλεπε τα ματς του ΠΑΟ πέρυσι ήταν εύκολο να καταλάβει πόσο απαραίτητος ήταν από την αρχή. Χωρίς αυτόν η επίθεση μας φαινόταν μονίμως μπουκωμενη.

Τέλος πάντων, αν θες ανοίγουμε θρεντ ειδικά για τον παίκτη, να σχολιάζεις εκεί γιατί η τακτική του "πετάω σποντιτσες και μετά σφυρίζω αδιάφορα" αδικεί κυρίως εσένα καθώς στα μάτια φίλων του ΠΑΟ σε βγάζει σαν τον τύπο που ακόμα να ξεπεράσει την πρώην του.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
qspock

allstar
Reactions: 531

Τετ Δεκ 04, 2024 12:08 pm

Ακομη, επειδη εχει γινει πολυς ντορος χωρις οι περισσοτεροι να γνωριζουν, και σε αυτο φταινε οι δημοσιογραφοι που πραγματικα απορω γιατι δε ξερουν με τι να ασχοληθουν:

Δεν υπαρχει κανενα θεμα Σλουκα με Μπραουν. Οσοι θελετε μπορειτε να ακουσετε τη συνεντευξη που εδωσε μετα το ματς με τη Μονακο ο Μπραουν στη Δωρα Παντελη, εκει να ακουσετε τον ιδιο τον Μπραουν τι λεει.
Ο Μπραουν λοιπον λεει πως και ο Σλουκας και ο ιδιος θελουν τη μπαλα στα χερια, και πρεπει να δουλευτει λιγο η κοινη τους παρουσια στο γηπεδο. Δε λεει οτι δεν ταιριαζουν μαζι, ουτε φυσικα οτι εχουν καποιο θεμα, Τεχνικα ομως, και οι 2 παιζουν στην κορυφη και οχι στις γωνιες. ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ, αυτο πρεπει να το δουλεψω.

Το ειπε ξεκαθαρα ο ανθρωπος οτι δεν ειναι το παιχνιδι που εκανε τοσα χρονια και πως θελει δουλεια.

Η αλλη χρηση απο τον κοουτς, λεω εγω... Το στοπ σουτ δεν ειναι το δυνατο σημειο του Μπραουν. Το κανει τωρα γιαιτ λειπει ο Γκριγκονις. Μετα αυτο θα αλλαξει και καλα θα κανει να αλλαξει.
Καλυτερα ο Σκουκας στις γωνιες, ειναι πολυ πιο ευστοχος. Αλλωστε δυαρι επαιζε ο Κωστας παλια.
Λεω εγω...

0
polykos

nba
Reactions: 716

Τετ Δεκ 04, 2024 12:28 pm

Mathematician92 έγραψε:

Υπέροχο ποσταρισμα! Ειλικρινά νιώθω την ανάγκη να πω ένα ευχαριστώ.

Είδα ότι σχολιάστηκε εκτενώς η φάση που ο Αταμάν μπαίνει 2 μέτρα μέσα στο γήπεδο για να ανακόψει αιφνιδιασμό. Δε θέλω να γίνω κουραστικός, ούτε εριστικός, να εκφράσω μια απορία θέλω. Και για να γίνει πιο κατανοητή η απορία μου, θα το τραβήξω λίγο στα άκρα. Σκεφτείτε το εξής σενάριο: κάποια ομάδα κερδίζει με 2 πόντους, η αντίπαλη ομάδα έχει κατοχή με 10'' περίπου να απομένουν και η οδηγία είναι να παίξουν καθαρή άμυνα. Η επιτιθέμενη ομάδα βγάζει ένα ωραίο επιθετικό σύστημα και βγαίνει ελεύθερο τρίποντο από καλό σουτέρ στα 2'' για τη λήξη ΜΠΡΟΣΤΆ από τον πάγκο της αμυνόμενης ομάδας που κερδίζει υπενθυμίζω με 2 πόντους. Και ο κοουτς ορμάει πάνω στον παίκτη που είναι έτοιμος να σουτάρει, με λαβή από τη μέση, και τον γκρεμίζει κάτω. Ή αρπάζει μια πλαστική καρέκλα και του τη φέρνει αλά WWE στο κεφάλι. :roofl: Τεχνική ποινή (άντε και ντισκαλιφιέ) και η μπάλα απ' έξω με λιγότερο από 2'' να απομένουν.

Η απορία μου είναι εξής. Προβλέπεται κάτι άλλο; Αυτή δεν είναι η αμέσως επόμενη προέκταση της συμπεριφοράς του Αταμάν; (Καλά όχι να φέρει καρέκλα στο κεφάλι αντιπάλου, καταλαβαίνετε το point μου) Και αν δεν προβλέπεται κάτι δε θα έπρεπε να αρχίζει να αλλάζει αυτό; Ο Αταμάν, καλώς ή κακώς, βρήκε ένα παραθυράκι στους κανονισμούς και το εκμεταλλεύεται. Σωστό; Ναι. Ηθικό; Ο καθένας κρίνει με την προσωπική ηθική του και καμιά φορά την οπτική γωνία που βλέπει τα πράγματα (ομάδα, απόψεις, κτλ).
Συνεισφορά απο wikipedia
Σε αυτό που έχει χαρακτηριστεί το καλύτερο παιχνίδι που έχει παιχτεί ποτέ, [5] τον πέμπτο αγώνα των τελικών του NBA του 1976 μεταξύ των Φοίνιξ Σανς και Μπόστον Σέλτικς, οι Σανς βρέθηκαν να χάνουν με έναν πόντο με ένα δευτερόλεπτο να απομένει στη διπλή παράταση, χωρίς να τους απομένουν τάιμ άουτ και έχοντας την κατοχή της μπάλας κάτω από το αμυντικό τους καλάθι μετά από καλάθι του Τζον Χάβλιτσεκ . Αντιμέτωπος με την σχεδόν αδύνατη προσπάθεια να βυθίσει ένα σουτ απελπισίας από τα 24,40 μέτρα, ο γκαρντ των Σανς, Πολ Ουέστφαλ, βρήκε μία ασυνήθιστη λύση. Εσκεμμένα κάλεσε ένα τάιμ άουτ που δεν είχαν οι Σανς. Ενώ αυτό έδωσε στους Σέλτικς μία ελεύθερη βολή, την οποία ο Τζο Τζο Ουάιτ μετέτρεψε με επιτυχία για να αυξήσει το προβάδισμα στους δύο πόντους, έδωσε στους Σανς την κατοχή στο μισό γήπεδο και επέτρεψε στον Γκαρ Χερντ να καρφώσει με ένα σουτ από τα 5,5 μέτρα καθώς έληγε ο χρόνος και να επιβάλει την τρίτη παράταση. Οι κανόνες του ΝΒΑ άλλαξαν την επόμενη χρονιά για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο.

Συνεισφορά απο εμένα.
Μην "τρελαίνεστε' ιδιαίτερα με την απόδοση παικτων και ομάδων την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου. Γίνεται παντός τύπου επαναφορά ρυθμίσεων, αφού είναι ΚΑΙ διάστημα χειμέρειας νάρκης τους για να κάτσουν στον οργανισμό οι παντός τύπου βιταμίνες :banana: που παίρνουν.

3
2 Εικόνα 1 Εικόνα
Manager FREE Zone
Old-school For Ever
SleeperMonk

senior
Reactions: 478

Τετ Δεκ 04, 2024 12:38 pm

nikolas_asteri έγραψε:
villiskabas έγραψε:

Thanx, τα έγραψες πολύ καλύτερα απο οτι θα μπορούσα ποτε :bblove: :bblove:

1
1 Εικόνα
redcard

senior
Reactions: 556
Αγαπημένος παίκτης: Roy

Τετ Δεκ 04, 2024 12:45 pm

Mathematician92 έγραψε:

+1

Πραγματικά εκπλήσσομαι μ' αυτούς που εκπλήσσονται, πόσο μάλλον που ειρωνεύονται.

Τα αθλήματα ειναι ζωντανοι οργανισμοί, εξελίσσονται στο χρόνο και μαζι μ' αυτούς και οι κανονισμοί τους. Αν κάποιος εκμευταλεύεται ενα κενό του κανονισμού για να κάνει κάτι που αντιτίθεται στο πνεύμα του αθλήματος, πρέπει ο κανονισμός να προσαρμόζεται.

Το 90% των κανονισμών του μπάσκετ (και κάθε αθλήματος) γεννήθηκαν από την ανάγκη και από την παρατήρηση αυτών που έπαιζαν το παιχνίδι.

Αυτονόητα πράγματα.

2
2 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”