villiskabas έγραψε: ↑Τετ Δεκ 04, 2024 1:55 am
αυτες οι αμερικανιες whataboutism ειναι πολυ χαριτωμενες παντως
Δεν είναι καθόλου «αμερικανιά» το whataboutism. Είναι ένα λογικό σφάλμα, στην κατηγορία του tu quoque (λατινικό «εσύ επίσης») που έχει ως στόχο να δείξει καταδείξει τον συνομιλητή ως ανακόλουθο ώστε να μπορεί να κριθεί ως υποκριτής. Με τη σειρά του αυτό ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία ad hominem (στο άτομο). Αυτά έχουν μελετηθεί από την αρχαία Ελλάδα δεν είναι κάποιος μοντερνισμός. Είναι κοινή τακτική στη συζήτηση που αποφεύγει να απαντήσει στο επιχείρημα μπροστά μας, θέτοντας ένα διαφορετικό. Μέχρι και το «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω» είναι whataboutism. Μπορεί να υπάρξει ένας αντίλογος σχετικά με το αν η ηθική του συνομιλητή έχει έχει άμεση σχέση με το αντικείμενο της συζήτησης αλλά στο θέμα της πράξης ενός προπονητή είναι άτοπο (νομίζω).
Όπως σωστά ειπώθηκε η συμπεριφορά του Αταμαν χαρακτηρίζεται “unsportsmanlike”. Σε ένα παιχνίδι υπάρχει και η συμφωνία (σύμβαση; κατανόηση;) ότι θα ακολουθηθούν κάποιοι κανόνες ακόμα κι αν δεν είναι ακριβώς γραμμένοι. Το επόμενο παράδειγμα ίσως να μην είναι καλό αλλά ψιλοβαριέμαι να βρω καλύτερο. Πάρτε το με μια δόση abstraction. Πχ δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος κανόνας στο μπάσκετ που να λέει πόση ώρα θέλω για να δέσω τα κορδόνια μου. Μπορεί η ομάδα μου να μην έχει timeout και να κάνω πως δένω τα κορδόνια μου για οδηγίες. Θα κάνω πάνω από το συνηθισμένο; Μπορεί. Είναι στους κανόνες; Όχι. Είναι τίμιο; Όχι. Το νόμιμο δεν είναι και ηθικό (φυσικά) και ούτε μπορούμε να λέμε «Ε τρώει την τιμωρία του, τι άλλο να γίνει;». Αν γίνεται με κάποια σχετική συχνότητα που δίνει πλεονέκτημα στη μια ομάδα, τότε μπορεί να εκτιμηθεί ξανά η τιμωρία. Εντωμεταξύ είναι εντελώς άστοχη η σύγκριση με Μπαρτζωκα γιατί η συμπεριφορά του Αταμαν έχει άμεση επιρροή στο παιχνίδι, ενώ του Μπαρτζωκα είναι καθαρά αισθητική. Δεν θα γίνει κάτι αν ως παναθηναϊκοί δεχθούμε ότι «ένας από μας» κάνει κάτι λάθος.
Τα έχουμε γράψει εδώ πολλάκις. Παναθηναϊκοί και Ολυμπιακοί είμαστε το ίδιο. Δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό στο DNA μας. Δεν κάνει κάτι ο ένας που δεν κάνει ο άλλος. Όπως ακριβώς υπάρχουν μερικοί φίλοι του Ολυμπιακού που μπαίνουν στα τοπικς εδώ με σκοπό να βγάλουν μόνο χολή (δεν θα γράψω παραδείγματα κάνει μπαμ ποιοι είστε) έτσι γίνεται και από μερίδα παναθηναϊκών. Μια συμβουλή προς τα νέα μέλη: Δεν υπάρχει κάποια άλλη λύση από το να τους αγνοείτε. Με τον καιρό στο φόρουμ μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον, τον τρόπο γραψίματος και σκέψης και είναι πιο εύκολο το φιλτράρισμα.
Στα του παιχνιδιού, τραγικό μπάσκετ και από τις δύο μεριές. Δύο ομάδες που δεν είχαν ιδέα τι έκαναν. Ευτυχώς βρήκαμε κάποια σουτ από Μήτογλου και έβαλε ο άλλος τη μπέρτα του και βγήκε να πολεμήσει τους κακούς

Ο Γιουρτσεβεν δυστυχώς δεν, ποιος θα μου έλεγε ότι θα μου έλειπε ο Κώστας. Επίσης *για τον ρόλο που τον βάζουμε να παίξει* είναι κακή επιλογή ο Οσμαν. Πρέπει να τρέχουμε πολύ παραπάνω με εκείνον στο γήπεδο. Το παιδί δεν είναι spot up shooter. Για τον Σλούκα καλά τα λέτε, ελπίζω να πάρει μπρος όταν μετράει. Η συνύπαρξη με τον Μπράουν προς το παρόν δεν βγαίνει και δεν ξέρω ακριβώς τι μπορεί να φταίει. Η ομάδα δείχνει λίγο υπεροπτική γενικά, ελπίζω να στρώσουμε σύντομα.