2022-2023-Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές

Συντονιστής: Captains

JohnnyPao

champion
Reactions: 2342
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Αύγ 22, 2021 2:30 am

basket72 έγραψε:
Κυρ Αύγ 22, 2021 1:15 am
JohnnyPao έγραψε:
Κυρ Αύγ 22, 2021 12:52 am
ι

Εμενα παντως μαρεσουν οι προσθήκες Μεικον και Φλοιντ (οπως και του Περι αλλα δεν τον ανέφερες οπότε μάλλον αρέσει και σε σένα). Ναι όντως με τις αλλαγές που αναφέρεις θα είχαμε ένα πολύ πιο ορθολογικο ροστερ αλλα και παλι για 8αδα δεν θα ήμασταν ουτε κατά διάνοια! Οποτε γιατί να χάσουμε την ευκαιρία να βγάλουμε δυο παιχτακια απτη στιγμή που η σεζόν για μας έχει τελειώσει πριν καν αρχίσει? Ο Μεικον ειναι 25 και ο Φλοιντ 23, ποτε δεν ξέρεις πόσο θα εξελιχθούν και μπορει την μεθεπόμενη σεζον (όπου ελπίζεις πως θα έχεις ανεβασμενο μπατζετ) να χεις δυο πολύ καλούς έτοιμους παιχτες στην ομαδα σου απτο πουθενά. Αντιστοιχα, στη δική σου προταση την μεθεπόμενη σεζον θα ξεκινούσαμε παλι απτο μηδέν με εναν Γκρειντζερ στα 35 κι εναν Σιλει στα 33.

Για αυτο και θα προτιμούσα τον Χικς αντι του Εβανς, γιατί ο ενας έχει μέλλον, ενώ ο αλλος οχι. Αν θέλαμε απτην αλλη ντε και καλά εμπειρία γιατί δεν πήραμε τον πολύ πιο παιγμένο Γουιλ Τομας με τα ιδια χρήματα? Είχαμε φαγωθεί κι οι δυο για τον συγκεκριμένο πριν κανα μηνα.. περιμένω να δω και τον ασο και θα πω τοτε τι θα άλλαζα και τι όχι, ιδανικά πάντως θα θελα τον Χειζ αντι του Οκαρο αλλα οκ. Για αυτο λοιπόν αν ο Σιλει πχ ζητούσε λιγότερα απτον Νεντο ισως τον επελεγα ώστε να μπορούσα να φέρω καλύτερο 4αρι είτε αντι του Οκαρο ειτε αντι του Εβανς.

Για τη περίπτωση Ντορσει και την γενική αποδόμηση του απτους συνοπαδους μου έχω να πω πως οτι δεν φτάνει η αλεπού τα κανει κρεμαστάρια.
Πολύ εύστοχο σχόλιο, φίλε μου. Και έχουν ενδιαφέρον και οι ενστάσεις σου σχετικά με τις προτάσεις μου. Τον Γκρέιντζερ τν πρότεινα στα πολύ πρόχειρα τώρα, θέλοντας να επισημάνω ότι έπρεπε να πάτε για τον πρώτο σας άσσο (ενδεχομένως να ήταν και κόμπο) από τις αρχές του Ιουλίου.

Σωστά κι αυτά που λες για εξέλιξη Πέρι και Μέηκον (όντως τον Πέρι τον έχω για καλό παίκτη που όμως μπορεί να χαωθεί στα βαθιά νερά της Ευρωλίγκας ως βασικός κουμανταδόρος- εδώ υπάρχει σαφές λάθος στον σχεδιασμό σας).
Κι ο Μέηκον πάντως έχει ενδιαφέρον ως κίνηση. Εξαρτάται πολύ από την περίπτωση Νέντοβιτς πάντως που ακόμα να καταλάβω τι παίχτηκε εκεί με τον Πρίφτη. :roll:

Ο Γουίλ Τόμας πρέπει να κόστίζει πιο πολλά λεφτά από τον Έβανς. Αρκετά πιο πολλά. Έσκισε πέρσι στην 5η ομάδα της Ευρώπης.

Ο Φλόιντ δεν ξέρω ειλικρινά. Επειδή μου αρέσουν οι περιπτώσεις των αθλητικών σέντερ που έρχονται από το πουθενά, μακάρι να πιάσει. Ίσως κάνει και καλό ντουέτο με τον αρκετά ψηλό Έβανς. Αλλά έχει πολλά "αν" το ντουέτο αυτό. Ως χαρακτηριστικά πάντως (ιδίως άμυνα) έχει ενδιαφέρον και δη στο κομμάτι της αεράμυνας το δίδυμο Έβανς - Φλόιντ στο 4-5. Λογικά τα δίδυμα θα είναι Οκάρο- Παπαγιάννης, Οκάρο- Έβανς και Έβανς - Φλόιντ με αυτή τη σειρά πιστεύω.

Ο Οκάρο είναι παίκτης που θα βοηθήσει πολύ τον Παπαγιάννη στην άμυνα ενώ είναι ποιοτικός παίκτης στν επίθεση κι έχει καλή αντίληψη. Πιστεύω ότι θα είναι ο καλύτερος σας ξένος ο Οκάρο.
Για τον Ντόρσεϊ δεν λέω κάτι παραπάνω για να το μαζέψουμε πια.
Πολυ πιθανο να ειναι ο Οκαρο ο καλύτερος μας ξενος, είναι ο πιο ακριβοπληρωμενος (απτους ξενους) άλλωστε, μαζι με τον Νεντοβιτς, 650χιλ παίρνει ο καθένας τους (για τον Οκαρο μου φαίνονται κάπως πολλά για ρούκι στη λιγκα παντως). Απο αυτους ελπίζεις να παίξουν ως παιχτες του εκατομμυρίου, όπως ελπίζεις ο Περι και ο Μεικον των 400χιλ να παίξουν ως παιχτες των 800 ή ο Φλοιντ των 200χιλ να παιξει αντίστοιχα για παραπάνω από όσα οντως κοστίζει.. κι εμένα πάντως μου αρέσουν οι αθλητικοί σεντερ που σκάνε απτο πουθενά, προφανώς προτιμουσα τον Νεμπο αλλα μαρεσει κι ο Φλοιντ. Εχεις δικιο βεβαια στο οτι για να σου βγει ένα στοίχημα θα πρέπει να είναι καλός και έμπιστος ο μπροστινος του, δεν γίνεται να ζητήσεις απτον Περι που ήρθε πρώτη σεζόν στη γιουρολιγκ να ειναι ο βασικος σου πλειμεικερ και ειναι λογικο αυτο. Για αυτο ας δούμε και τη τελευταία κίνηση του ροστερ, αυτή του πλειμεικερ και θα δούμε αν έπρεπε οντως να αφήσουμε τον Νεντοβιτς και να τρέξουμε για πρώτο ασο ή αν θα βρούμε κάτι καλό τωρα στο 90'. Μου κανε κι εμένα εντύπωση πάντως που κράτησε τον Σερβο ο κοουτς, ισως ήξερε πως θα χάσει πολλούς παιχτες φετος και ήθελε να διατηρήσει μια κάποια ομοιογένεια, επίσης το 2ετες ισως να μην σπάει τοσο δυσκολα το επόμενο καλοκαίρι, ποιος ξέρει...

Δεν ξερω ποιες είναι οι πρώτες επιλογές του Πριφτη για τον βασικο μας ασο (υπάρχουν γύρω στα 800χιλ για τη θεση λογικα - αν δεν θελει να βγάλει ο ντιπιτζης πλεόνασμα απτα φετινά εσοδα/εξοδα). Παντως αν δεν δεχθεί κάνεις απτις πρώτες του επιλογές μια καλή λύση ισως να ταν και ο Ron Baker, ειναι 28 με ύψος 1'93, εχει να παιξει μπασκετ απο περσι στη τσσκα, παρόλα αυτά ισως μας εκπλήξει αν του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία, είναι πολύ καλός αμυντικός, σουπερ σουτερ και low mistake combo guard γενικα. Αν δεν ερθει κανας καλός γιατί να μην τον δοκιμάσουμε?

ΥΓ. Απτον Εβανς ελπίζω να δωσει οτι έδωσε ο Ααρον τη σεζον που μας πέρασε. Κι οι δυο ήρθαν από μέτριες χρονιές στην αρμανι με 3 πόντους μεσο ορο, ο Ουαιτ παρολα αυτα βοήθησε πολύ τακτικά χωρις να ζητάει πολλες μπάλες απτο 4/3 , μακάρι να κάνει αντίστοιχες δουλειές ο Εβανς απτο 4/5. Φετος θα έχουμε στους ψηλους για τα χοντρά λεπτα Οκαρο αντι Ντίνου και μετα Εβανς αντι Ουαιτ, Φλοιντ αντι Μπεντιλ και Καββαδα αντι Ογκαστ. Θα δείξει αν θα μαστε χειρότεροι σε αυτές τις θέσεις η οχι, θεωρητικά παντως πρεπει να υπολογίζουμε και εναν ακόμη πιο βελτιωμένο Παπαγιαννη.

0
Άβαταρ μέλους
Hipster

nba
Reactions: 1186
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Αύγ 22, 2021 2:57 am

A.CAB II έγραψε:
Σάβ Αύγ 21, 2021 10:18 pm

Αν μείνει υγιής και ξεκαβαλήσει το καλάμι τότε μάλιστα, μιλάμε για παιχταρά απ' τους λίγους. Αλλά νομίζω το τρένο έχει περάσει προ πολλού.

Μεγάλη κίνηση το κλειστό 2ετές σε παίχτη που δεν έχει βγάλει τις τελευταίες 3 σεζόν πάντως... :drunk:
Και μαλλον αυτοι ειναι οι λογοι που τωρα βρισκετε στην Ελλαδα και οχι σε ΝΒΑ, ή Ευρωπαικες ομαδες που πληρωνουν συμβολια στα 2 εκατ.

Αλλα πρεπει να πουμε πως ο Σερβος ηταν καποια στιγμη σπανιο ταλεντο.

0
Tracy Mac

allstar
Reactions: 1038
Αγαπημένη θέση: PG

Κυρ Αύγ 22, 2021 3:01 am

ο οκαρο ειναι πολυ καλος παικτης, θα βοηθησει παρα πολυ και μαζι με παπι-σαντρος θα υπαρχουν μερες που θα κλειδωνουν τις αντιπαλες αμυνες.

εγω το προβλημα το εντοπιζω παρα πολυ στη δυναμη και στο ξυλο μεσα στη ρακετα που δεν θα εχουμε οπως περσυ, αλλα και τα ριμπαουντ. εκει θα τα βρουμε πολυ δυσκολα τα πράγματα και αν ο εβανς δεν ειναι κοντά σε αυτο που ηταν στη χιμκι, τοτε πολυ δυσκολα τα πράγματα, σε συνδυασμο παντα με τα κοντα γκαρντ που εχουμε.

επισης εγω δεν περιμένω τιποτα απο τον φλοιντ. τον θεωρω πολυ αδυναμο για αυτο το επίπεδο και δυσκολα θα μπορει πάνω απο 5-7 λεπτα. μακαρι να βγω λαθος αλλα δεν τιν πιστεύω καθολου.

ο νεντο τωρα, οσο παικταρα και αν ειναι, θεωρω εντελως λαθος που εμεινε. ειναι μαυρη τρυπα στην αμυνα, στην επιθεση παιζει πολυ για την πάρτι του και το σημαντικότερο θεωρω οτι φετος θα χασει πολλους περισσότερους αγώνες απο οτι περσυ. γενικα θεωρω οτι θα ειναι αρκετα χειροτερος φετος.

μεικον-περυ μου αρεσουν πολυ σαν παικτες και ειδικα μεικον τον πιστεύω παρα πολυ! αλλα δεν ταιριαζουν και τοσο. ή τελος παντων αν ειχαμε διαφορετικη συνθεση θα ηταν καλυτερα. π.χ Γκραντ-Περυ-χιλιαρντ-μεικον. τωρα μπορει να αντιμετωπισουν πολλα προβληματα στην αμυνα ειδικα αν δεν αποκτηθει βασικος ασσος αθλητικος και με μεγεθος.

Συνολικα ειμαστε λιγο καλυτεροι απο περσυ σαν ροστερ, αλλα χασαμε πολυ σε δυναμη, σκληραδα και ριμπάουντ που περσυ ειμασταν κορυφαιοι σε αυτο. και το να εισαι κορυφαιος σε εναν τομεα εστω και με κακο ροστερ ειναι πολυ σημαντικό και αυτο δεν θα το εχουμε φετος.

ακομα και ετσι εστω στο παρα πεντε περιμενα μετα τα απροσμενα λεφτα του καλα και την φυγη μπρει οτι θα μπορουσαμε να παρουμε σμιθ-βονλε και να φτιαξουμε μια ομαδα που αν εδενε θα ηταν πολυ καλη. τελικα μαλλον οχι αυξηση αλλα ισως και μειωση μπατζετ εχουμε φετος ...

0
Άβαταρ μέλους
Hipster

nba

Κυρ Αύγ 22, 2021 3:03 am

titsokk έγραψε:
Σάβ Αύγ 21, 2021 10:33 pm
Δεν ειμαστε σε καλο φεγγαρι σαν οργανισμος , αλλα μη μας πνιξει η μεμψιμοιρια.

Παντως εγω , ενας ταπεινος παλαιος οπαδος απο την εποχη του Σκροπολιθα ,του Πλακουρακη και του Μπλακγουελ , θεωρω το Νεντοβιτς πολυ μεγαλο αποκουμπι στα πετρινα αυτα χρονια.
Αν εβαζες μεσα και Κουτσουφλακη θα βαραγα προσοχες :roofl:

0
Άβαταρ μέλους
Hipster

nba

Κυρ Αύγ 22, 2021 3:13 am

Dakotas έγραψε:
Σάβ Αύγ 21, 2021 11:08 pm
Θα ήθελα να πω ορισμένα πράγματα….άκουσα κάποια ωχ αλλά δεν πτοούμαι🤪🤪

Καταρχάς στην «σύγκριση» νεντοβιτς ντορσει.
Θεωρώ ότι είναι τελείως διαφορετικοί παίχτες
Ο νεντοβιτς ποιοτικά είναι κλάση ανώτερος του ντορσει,έχει τεράστια ποιότητα που αν δεν είχε τους σοβαρούς τραυματισμούς θα ήταν από τα τοπ ονόματα της Ευρώπης
Μεγάλο μείον οι τραυματισμοί του,αλλά και το γεγονός ότι δεν έχει αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του…δηλαδή..θέλει μια μπάλα στα χέρια του,δεν ειναι παίκτης που θα μπει σε ένα δεκάλεπτο,θα βάλει πόντους θα μπει σε ρυθμό και θα λειτουργήσει με άλλους που θα έχουν μεγαλύτερο ρόλο από αυτο.Δεν έχει προσαρμόσει το παιχνίδι έτσι ώστε να ειναι χρήσιμος και σαν ρολίστας
Στα καλά του ειναι αυτός που θ γουστάρει κανείς να παρακολουθεί και αυτός που θα πει κάποιος παιχταράς
Ο ντορσει από την άλλη έχει σουτ,αθλητικοτητα,μέγεθος και κίνηση χωρίς την μπάλα
Και ειναι πολύ πιο χρήσιμος προκειμένου ότι πρόκειται για αθλητή που μπορεί να κολλήσει πολύ πιο εύκολα σε μια ομάδα και να αποδεχτεί πολύ πιο εύκολα τον ρόλο του
Αν ήταν διαθέσιμοι για Ευρώπη και οι δυο,ο νεντοβιτς μπορεί να είχε ενδιαφέρον από 2 ομάδες Ευρωλίγκας και ο ντορσει από 14 πχ
Τον νεντοβιτς τον παίρνεις μόνο όταν έχεις ανάγκη από σκόρερ και έχεις πολύ περιορισμένο μπατζετ όπως εμείς
Η διαφορα Ντορσευ με Νεντοβιτς ειναι η διαφορα του 5 on 5 με το 3 on 3.
Με λιγα λογια ομως και δεν ισχυει γι αυτο το διδυμο μονο, το μπασκετ ειναι ομαδικο αθλημα. Οποτε οσο καλλιτεχνης και να δειχνει ο Νεντοβιτς, για να μην βαλω το Ντορσευ, προσωπικα θα προτιμουσα στην ομαδα μου εναν Χακετ. Ή για να χοντρυνω το παιχνιδι, θα προτιμουσα τον Διαμαντιδη απο εναν Ναβαρο πχ.
Αλλα στο φιναλε γουστα ειναι αυτα.

1
1 Εικόνα
JohnnyPao

champion

Κυρ Αύγ 22, 2021 3:41 am

Tracy Mac έγραψε:
Κυρ Αύγ 22, 2021 3:01 am
ο οκαρο ειναι πολυ καλος παικτης, θα βοηθησει παρα πολυ και μαζι με παπι-σαντρος θα υπαρχουν μερες που θα κλειδωνουν τις αντιπαλες αμυνες.

εγω το προβλημα το εντοπιζω παρα πολυ στη δυναμη και στο ξυλο μεσα στη ρακετα που δεν θα εχουμε οπως περσυ, αλλα και τα ριμπαουντ. εκει θα τα βρουμε πολυ δυσκολα τα πράγματα και αν ο εβανς δεν ειναι κοντά σε αυτο που ηταν στη χιμκι, τοτε πολυ δυσκολα τα πράγματα, σε συνδυασμο παντα με τα κοντα γκαρντ που εχουμε.

επισης εγω δεν περιμένω τιποτα απο τον φλοιντ. τον θεωρω πολυ αδυναμο για αυτο το επίπεδο και δυσκολα θα μπορει πάνω απο 5-7 λεπτα. μακαρι να βγω λαθος αλλα δεν τιν πιστεύω καθολου.

ο νεντο τωρα, οσο παικταρα και αν ειναι, θεωρω εντελως λαθος που εμεινε. ειναι μαυρη τρυπα στην αμυνα, στην επιθεση παιζει πολυ για την πάρτι του και το σημαντικότερο θεωρω οτι φετος θα χασει πολλους περισσότερους αγώνες απο οτι περσυ. γενικα θεωρω οτι θα ειναι αρκετα χειροτερος φετος.

μεικον-περυ μου αρεσουν πολυ σαν παικτες και ειδικα μεικον τον πιστεύω παρα πολυ! αλλα δεν ταιριαζουν και τοσο. ή τελος παντων αν ειχαμε διαφορετικη συνθεση θα ηταν καλυτερα. π.χ Γκραντ-Περυ-χιλιαρντ-μεικον. τωρα μπορει να αντιμετωπισουν πολλα προβληματα στην αμυνα ειδικα αν δεν αποκτηθει βασικος ασσος αθλητικος και με μεγεθος.

Συνολικα ειμαστε λιγο καλυτεροι απο περσυ σαν ροστερ, αλλα χασαμε πολυ σε δυναμη, σκληραδα και ριμπάουντ που περσυ ειμασταν κορυφαιοι σε αυτο. και το να εισαι κορυφαιος σε εναν τομεα εστω και με κακο ροστερ ειναι πολυ σημαντικό και αυτο δεν θα το εχουμε φετος.

ακομα και ετσι εστω στο παρα πεντε περιμενα μετα τα απροσμενα λεφτα του καλα και την φυγη μπρει οτι θα μπορουσαμε να παρουμε σμιθ-βονλε και να φτιαξουμε μια ομαδα που αν εδενε θα ηταν πολυ καλη. τελικα μαλλον οχι αυξηση αλλα ισως και μειωση μπατζετ εχουμε φετος ...
Ο Οκαρο ήρθε ως βασικό 4αρι και ως αντι-Μητογλου, νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα μάλιστα με τον Παπαγιαννη αποτι ο Ντίνος. Οκ δεν σου δίνει τον όγκο και το ριμπάουντ του Μητο αλλα ειναι πολυ καλυτερος αμυντικος συνολικά και καλυτερος σουτερ, παρόλα αυτά μιλάμε για υποβάθμιση εδω , εκτός του ότι χάσαμε ελληνα παιχτη, ωστοσο δεν ήταν και τόσο στο χέρι μας. Τον Έβανς θα τον δούμε, για μενα ήταν η χειρότερη μας μεταγραφή αλλα ισως διαψευστώ, πιστεύω έρχεται ως αντι-Ουαιτ. 4/3αρι ο ενας, 4/5αρι ο αλλος αλλα κι οι δυο έρχονται μετα απο κακες σεζον, επιλέχθηκαν όμως για την εμπειρία τους και τη τακτική τους ικανότητα, ας ελπίσουμε ο Εβανς να προσφέρει σε ριμπάουντ, αμυνα και ναναι εξισου αποτελεσματικός/οικονομικός σε προσπάθειες επιθετικά με τον Ααρον, ίσως εχουμε αναβάθμιση εδω. Στη συνέχεια εχουμε τον Φλοιντ ως αντι-Μπεντιλ, θέλαμε καποιον περισσότερο 5αρι σίγουρα, εγω τον πιστευω τον Φλοιντ αλλα θα δουμε, ας πουμε πως είμαστε στα ίδια και τελος εχουμε την αλλαγή Ογκαστ με Καββαδα που απλως θα τη χαρακτηρίσω αδιάφορη. Σημειωτέον, όπως έγραψα και πάνω περιμένουμε εναν βελτιωμένο Παπαγιαννη αλλα και Παπαπετρου (που θα παιζει και στο 4 φέτος) , συνολικά λοιπον η φροντ λαιν μας μπορει να παρουσιαστεί καλύτερη από πέρσι (ειδικα αν ερθει ενας ακόμη καλος πλειμεικερ).

Για τη περιφέρεια τωρα, θα χουμε εναν Ρος που βρίσκεται ήδη ένα χρόνο στην ομαδα και ξερει τι πρέπει να κάνει, πήραμε τον Μεικον που δυνητικά μπορει ναναι αρκετά καλυτερος απτους Φοστερ/Μπρει και τον Περι που λογικά θα ναι καλυτερος των Μακ/Σαικς. Τον Χεζονια δεν τον υπολογίζω ως απώλεια, 8 ματς προλαβε να παιξει στην Ευρώπη στα οποία ο Νεντο ηταν εκτος, πλέον θεωρητικά ο Νέντοβιτς επιστρέφει οποτε είναι σαν ο Μαριο να ήρθε για να τον αντικαταστησει για ένα μικρό χρονικό διάστημα.. πιστεύω πως ο Πρίφτης θα τον στρώσει κάπως τον Σέρβο, το θέμα ειναι να παραμείνει υγιής. Κασελακης, Μποχωριδης παραμένουν για δεύτερη σεζόν, μια χαρά ρολιστες είναι και περιμένω να βοηθήσουν αρκετά στην Α1, ελπίζω να δούμε αρκετά και τον Ματζουκα.. θα χουμε και τον άλλον μικρό στα γκαρντ που θα ανεβάσει στο αντρικό ο Πριφτης, δεν θυμάμαι το ονομα του.

Συνολικα λοιπον μου φαίνεται πως εχουμε βελτιωθεί, οχι αισθητά, αλλα είμαστε καλύτεροι.. το ποσο καλύτεροι θα φανεί στο γήπεδο και θα εξαρτηθεί από πολλές παραμέτρους. Όπως όμως πολύ σωστά είπε και ο basket72 σχεδόν όλες οι ομάδες της λίγκας ειναι βελτιωμένες οποτε δεν περιμένω κάποιο πολυ καλυτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία σε σχέση με πέρσι (οχι πως εχει σημασία).

Περιμένουμε όμως και μια τελευταία προσθήκη ενός ασου για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα της ομαδας, τουλάχιστον στα χαρτιά. Προς το παρον πάντως χωρίς αυτή τη προσθήκη το μπατζετ της ομαδας όσον αφορά τους παιχτες υπολογίζω πως εχει αυξηθεί κατά 500χιλ. Τελος, πολυ σημαντική για τη πορεια της ομαδας θα ναι κι η παρουσία κόσμου στα γήπεδα, μην το ξεχνάμε αυτό.

1
1 Εικόνα
Dakotas

senior
Reactions: 177
Αγαπημένη θέση: C

Κυρ Αύγ 22, 2021 3:48 am

Hipster έγραψε:
Κυρ Αύγ 22, 2021 3:13 am
Dakotas έγραψε:
Σάβ Αύγ 21, 2021 11:08 pm
Θα ήθελα να πω ορισμένα πράγματα….άκουσα κάποια ωχ αλλά δεν πτοούμαι🤪🤪

Καταρχάς στην «σύγκριση» νεντοβιτς ντορσει.
Θεωρώ ότι είναι τελείως διαφορετικοί παίχτες
Ο νεντοβιτς ποιοτικά είναι κλάση ανώτερος του ντορσει,έχει τεράστια ποιότητα που αν δεν είχε τους σοβαρούς τραυματισμούς θα ήταν από τα τοπ ονόματα της Ευρώπης
Μεγάλο μείον οι τραυματισμοί του,αλλά και το γεγονός ότι δεν έχει αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του…δηλαδή..θέλει μια μπάλα στα χέρια του,δεν ειναι παίκτης που θα μπει σε ένα δεκάλεπτο,θα βάλει πόντους θα μπει σε ρυθμό και θα λειτουργήσει με άλλους που θα έχουν μεγαλύτερο ρόλο από αυτο.Δεν έχει προσαρμόσει το παιχνίδι έτσι ώστε να ειναι χρήσιμος και σαν ρολίστας
Στα καλά του ειναι αυτός που θ γουστάρει κανείς να παρακολουθεί και αυτός που θα πει κάποιος παιχταράς
Ο ντορσει από την άλλη έχει σουτ,αθλητικοτητα,μέγεθος και κίνηση χωρίς την μπάλα
Και ειναι πολύ πιο χρήσιμος προκειμένου ότι πρόκειται για αθλητή που μπορεί να κολλήσει πολύ πιο εύκολα σε μια ομάδα και να αποδεχτεί πολύ πιο εύκολα τον ρόλο του
Αν ήταν διαθέσιμοι για Ευρώπη και οι δυο,ο νεντοβιτς μπορεί να είχε ενδιαφέρον από 2 ομάδες Ευρωλίγκας και ο ντορσει από 14 πχ
Τον νεντοβιτς τον παίρνεις μόνο όταν έχεις ανάγκη από σκόρερ και έχεις πολύ περιορισμένο μπατζετ όπως εμείς
Η διαφορα Ντορσευ με Νεντοβιτς ειναι η διαφορα του 5 on 5 με το 3 on 3.
Με λιγα λογια ομως και δεν ισχυει γι αυτο το διδυμο μονο, το μπασκετ ειναι ομαδικο αθλημα. Οποτε οσο καλλιτεχνης και να δειχνει ο Νεντοβιτς, για να μην βαλω το Ντορσευ, προσωπικα θα προτιμουσα στην ομαδα μου εναν Χακετ. Ή για να χοντρυνω το παιχνιδι, θα προτιμουσα τον Διαμαντιδη απο εναν Ναβαρο πχ.
Αλλα στο φιναλε γουστα ειναι αυτα.
Με λίγα λόγια παρότι ποιοτικότερος ο νεντοβιτς σαν παίκτης θα προτιμούσα τον ντορσει με κλειστά χωρίς δεύτερη σκέψη
Ειδικά στο Ολυμπιακό κολλάει γάντι
Είναι αυτό που λέμε δεν έχει μόνο σημασία ποσό καλός μπορεί να είναι ένας παίκτης όσο για το ποσό καλό φιτ είναι σε μια ομάδα
Ο ντορσει θα ταίριαζε σχεδόν σε όλες τις ομάδες της Ευρωλίγκα ενώ ο νεντοβιτς σε πολύ λίγες αυτήν τη στιγμή
Ο χακετ μαρεσει πολύ
Θα τον ήθελα πολύ φέτος στον ΠΑΟ

1
1 Εικόνα
basket72
Reactions:

Κυρ Αύγ 22, 2021 11:59 am

Εγώ σκέφτομαι ότι όσο κι αν καταλαβαίνω τους φίλους του Παναθηναϊκού που θέλουν μεταγραφή στον άσσο (κι εγώ το ίδιο θα έλεγα αν ήταν η ομάδα μου) νομίζω ότι τώρα (και δεδομένης της στενότητας) καλό είναι να μείνει "κάβα" το 700-880ρι (αν έχω καταλάβει καλά τα οικονομικά σας). Σε περίπτωση που στραβώσει το πράγμα με τον Νέντοβιτς ή αν Φλόιντ δείξει αυτά που είχε δείξει και στον Προμηθέα πέρσι.

Κι αυτό γιατί αν υπογράψετε κοντό δεν νομίζω ότι θα είναι καλύτερος του Πέρι ή του Μέικον. Στις άλλες θέσεις έχετε γεμίσει οπότε να πάρετε παίκτη για που;
Και στα γκαρντ πως θα παίζουν οι Πέρι, Μέικον, Νέντοβιτς, Σαντ Ρόος και Μπόχω; Κι αν οι 2 τελευταίοι παίρνουν δεν παίρνουν μαζί 15 λεπτά (αλλά απαραίτητα καθώς είναι οι μόνοι με μπόι/μέγεθος) οι υπόλοιποι 3 δεν πιστεύω ότι θα πέσουν κάτω από τα 60' κι οι τρεις τους.

Αν έπαιρνα έναν παίκτη θα ήταν ο Κάρτερ με τη σκέψη να του κάνω 3τες (μίνιμουμ) και να τον δω να εξελίσσεται χρόνο με τον χρόνο, μήνα με τον μήνα. Κι ο Μέηκον πιο πολύ στον άσσο, αφού όταν είναι ο Νέντοβιτς μέσα, έχεις δεν έχεις άσσο ή ασσάρα, το αποτέλεσμα είναι περίπου το ίδιο. Σίγουρα με Πρίφτη τα πράγματα δεν θα είναι τόοο χύμα για τον Σέρβο, αλλά πόσο πια θα εξορθολογίσει το παιχνίδι του;

Ή αν δεν πάρετε τον Κάρτερ, κάποιον άσσο αλλά μικρό και με πραγματικό "πακέτο". Τύπου Ντιμιτριέβιτς που τον υπέγραψαν από πέρσι τα "πορτοκάλια" και τον αφήσαν δανεικό στην Μπανταλόνα κι από φέτος θα παίζει παρέα με τον κολλητό του, Λόπες Αρόστεγκι στην Ευρωλίγκα ν.2 ή το καλύτερο Eurocup όλων των εποχών-ε που λέει κι οι φίλος μας ο Yorgos. :)

Για μικρούς δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερη αγορά από τη Σερβία.

Tracy Mac

allstar
Reactions: 1038

Κυρ Αύγ 22, 2021 12:21 pm

basket72 έγραψε:
Εγώ σκέφτομαι ότι όσο κι αν καταλαβαίνω τους φίλους του Παναθηναϊκού που θέλουν μεταγραφή στον άσσο (κι εγώ το ίδιο θα έλεγα αν ήταν η ομάδα μου) νομίζω ότι τώρα (και δεδομένης της στενότητας) καλό είναι να μείνει "κάβα" το 700-880ρι (αν έχω καταλάβει καλά τα οικονομικά σας). Σε περίπτωση που στραβώσει το πράγμα με τον Νέντοβιτς ή αν Φλόιντ δείξει αυτά που είχε δείξει και στον Προμηθέα πέρσι.

Κι αυτό γιατί αν υπογράψετε κοντό δεν νομίζω ότι θα είναι καλύτερος του Πέρι ή του Μέικον. Στις άλλες θέσεις έχετε γεμίσει οπότε να πάρετε παίκτη για που;
Και στα γκαρντ πως θα παίζουν οι Πέρι, Μέικον, Νέντοβιτς, Σαντ Ρόος και Μπόχω; Κι αν οι 2 τελευταίοι παίρνουν δεν παίρνουν μαζί 15 λεπτά (αλλά απαραίτητα καθώς είναι οι μόνοι με μπόι/μέγεθος) οι υπόλοιποι 3 δεν πιστεύω ότι θα πέσουν κάτω από τα 60' κι οι τρεις τους.

Αν έπαιρνα έναν παίκτη θα ήταν ο Κάρτερ με τη σκέψη να του κάνω 3τες (μίνιμουμ) και να τον δω να εξελίσσεται χρόνο με τον χρόνο, μήνα με τον μήνα. Κι ο Μέηκον πιο πολύ στον άσσο, αφού όταν είναι ο Νέντοβιτς μέσα, έχεις δεν έχεις άσσο ή ασσάρα, το αποτέλεσμα είναι περίπου το ίδιο. Σίγουρα με Πρίφτη τα πράγματα δεν θα είναι τόοο χύμα για τον Σέρβο, αλλά πόσο πια θα εξορθολογίσει το παιχνίδι του;

Ή αν δεν πάρετε τον Κάρτερ, κάποιον άσσο αλλά μικρό και με πραγματικό "πακέτο". Τύπου Ντιμιτριέβιτς που τον υπέγραψαν από πέρσι τα "πορτοκάλια" και τον αφήσαν δανεικό στην Μπανταλόνα κι από φέτος θα παίζει παρέα με τον κολλητό του, Λόπες Αρόστεγκι στην Ευρωλίγκα ν.2 ή το καλύτερο Eurocup όλων των εποχών-ε που λέει κι οι φίλος μας ο Yorgos. :)

η ομαδα αυτην την στιγμη εχει εναν αναπληρωματικο ασσο. οποτε δεν γινεται να μεινει με εναν αναπληρωματικο ασσο. θελει και βασικο.

ο σαντορος θα παίζει αρκετα και στο 3, ενω μεικον δεν ειναι ασσος. περα απο αυτο ο νεντο θεωρω οτι τα μισα ματς θα τα χασει οποτε ο μεικον θα παίζει στο δυο πολυ.

αν παρουν εναν μετριο ασσο τοτε για τελευταια θεση θα ειναι. δεν λεω οτι μπορουμε να βρουμε καλο ασσο βασικο, αλλα υπάρχουν περιπτώσεις που θα μπορουσαν να μας βγουν.

ελεγαν οτι θα παρουν καλο ψηλο με 700-750 χιλ. τελικα τωρα που υπαρχουν περισσότερα λεφτα πήρε χειρότερο ψηλο και θα παρει και μετριο ασσο οπως παει.

αν ειναι ετσι καλυτερα να εμενε ο μπρει, να λεγαμε οτι ειμαστε σιγουρα χειροτεροι απο περσυ, οτι δεν εχουμε ασσο και οτι ειμαστε σιγουρα τελευταίοι, να χαμε και μεις να γκρινιαξουμε για λαθη επιπεδου τοπικου.

τωρα θα μας λενε και εμπειρο ψηλο φεραμε και ασσο κλπ κλπ, παρολο που ειναι λαθος και παλι ο σχεδιασμος.

επίσης το ξαναγραψα ποιο το νοημα να κρατησεις καβατζα για νεντο ή φλοιντ; αν δεν βγουν ή τραυματιστουν δεν βρισκεις κατι μεσουσης της σεζον ειδικα με τα λεφτα που εχουμε εμεις.

all in για παικταρα ασσο, αλλιως δεν θα βλεπει κανενας παο του χρονου, συν οτι θα μαστε σιγουρα στους τελευταίους

0
titsokk

a1greece
Reactions: 177

Κυρ Αύγ 22, 2021 12:36 pm

basket72 έγραψε:

Δε προκειται να παρει άσο σύντομα. Πρώτα η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, κατόπιν η σιγή ασυρμάτου με την οποία συνοδεύτηκαν τα ρεπορτάζ των "επινικίων" της απόκτησης Εβανς .

Θα περιμένει να δει λεει, θα κινηθεί στα 500.000 δολάρια κ.ο.κ., πιασε το αυγο και κουρευτο

Τωρα που το ξανασκεφτομαι , η εικόνα του Πριφτη στη συνέντευξη στο sdna μου κανει σε ειλικρινη μεν αλλά αμυντικα ειλικρινη κοουτς , γεματο ανασφάλειες και επιφυλάξεις. Δεν περιμενε σίγουρα κανεις να ταξει πραγματα , αλλά μαλλον θα ηταν καλύτερο να μην ανοιξει τοσο τα χαρτια του και χαλάσει και την πρωιμη εικονα του. Θα δειξει αλλά αυτα τα σημαδια δεν ειναι καλά απο το Νο1 χαρτι της ομάδας φετος. Οι εξωστρεφεια στις αδυναμίες ειναι προιον ανασφάλειας αλλά και ενδειξη ανεπάρκειας. Ο κυνισμός σε αυτο το επίπεδο δε νομιζω οτι φανερωνει μονο ευθυτητα αλλά και θεληση προσγειωσης στην πραγματικοτητα , ισως και χτισιμο αλλοθι , για παν ενδεχομενο.

οποτε περιμενουμε τα πρωτα φιλικα να δουμε αν ο Περι-Περι θα μεταμορφωθει σε Αλαν Αιβερσον . Αν οχι , θα ψαχνουμε για γκαρντ στα αζητητα του Σεπτεμβριου. Ποιος ξερει , ισως εκει βρούμε κανα βετερανο που ψαχνει για τα τελευταια ενσημα.

Αηντε τυχερε, με το Νεντοβιτς ως αλλο Ελ Σιντ θα σε περιμενω φετος. Αλλα , το ψεμα εχει κοντα ποδαρια δυστυχως

https://www.gazzetta.gr/basketball/euro ... hreiazetai

0
giorgos45

a1greece
Reactions: 283
Προειδοποιήσεις: 3

Κυρ Αύγ 22, 2021 1:11 pm

συγνωμη μας ελεγαν 800 με 1εκ εχουμε για ασσο τωρα εγιναν 500 κ θα δουμε στη διαρκεια της προετοιμασιας!τι να δουν δηλ να κανει παππαδες ο περυ στον ασσο κ ο μεικον που ειναι 2αρι!αυτη ειναι η ανταγωνιστικη ομαδα που θα ειχαμε ωστε να μεινει ο παπι?μακαρι να ειναι αλλα δεν το βλεπω!ενα πραγμα που επρεπε πρωτο να το κανουν να παρουν καλο ασσο δεν θα παρουν στο τελος!μαλλον εμεις δε βλεπουμε καλα δε ξερω!κατι δε παει καλα!μονοι μας βγαζουμε τα ματια μας αυτο ειναι το μονο σιγουρο παντου !

0
lifauth

Reactions: 2

Κυρ Αύγ 22, 2021 1:26 pm

Χωρίς να θελω να δικαιολογήσω την επιλογή Έβανς, εικάζω πως θα μεινει εκτός Α1, ίσως να προτιμήθηκε γιατί το δέχτηκε. Δικη μ εικασία, μιας και το 8 ξενοι είναι γρίφος

1
1 Εικόνα
GreenLantern

senior
Reactions: 77

Κυρ Αύγ 22, 2021 2:07 pm

Εντυπωσιαζομαι που υπάρχουν τόσοι υποστηρικτές του νεντο. Μιλάμε για πρώην μπασκεμπολιστα που πέρυσι έλειπε σε ολη τη σεζόν εκτός απο κανα 3 μηνο που έκανε κάποια εντυπωσιακά ματς. Για όσους δε παρακολουθούν πήγε και στη προετοιμασία της Σερβίας και ξανά τραυματιστηκε και μάλιστα σε άλλο σημείο στο χέρι νομίζω. Θέλουμε παίχτες που να έχουν πόδια, να είναι υγιείς και να παίζουν τουλάχιστον το 80% των παιχνιδιών. Σε μικρό μπάτζετ όπως το δικό μας με λίγους ποιοτικούς παίχτες δε μπορεί το 2ο καλύτερο συμβόλαιο να λείπει στο 70% της σεζόν.

Όσο για τη σύγκριση με ντορσευ, η απάντηση είναι πολύ απλή. Ο νεντο δύσκολα θα έβρισκε άλλο συμβόλαιο στη ευρωλιγκα εκτός απο εμάς που φαγωθηκαμε, ο ντορσευ θα έβρισκε άνετα σχεδόν σε όλες.

0
Άβαταρ μέλους
No Center-No Party

senior
Reactions: 224
Αγαπημένος παίκτης: 3D-Larry-Kukoc
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos

Κυρ Αύγ 22, 2021 2:23 pm

Πώς σε ένα ρόστερ Eurocup έχουμε καταφέρει να ασχολούμαστε με έναν απ'τους λίγους παίχτες Euro League που έχουμε,δεν μπορώ να το καταλάβω πραγματικά.
Ελπιζω να βρεθεί ένας άσσος κλάσης να ανεβάσει λίγο την ποιότητα και τις προσδοκίες μας, μέσω χορηγού,κατά τύχη,από σποντα δεν ξέρω αλλά διαφορετικά δεν βλέπω πως θα αποφύγουμε τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

0
Εγώ καλά σου τα'λεγα και τ'ακουγες παράλογα!
JohnnyPao

champion

Κυρ Αύγ 22, 2021 2:28 pm

Κατεμε η καλύτερη επιλογή για τον ασο που ίσως μας ανεβάσει επιπεδο (στα όρια του εφικτου πάντα - δηλαδή δεν μιλάω για Αιζαια Τομας, Γουόναμεϊκερ κλπ) είναι ο Ryan Arcidiacono. 27 ετών, 1'91 ύψος, εγκεφαλικός παιχτης που μπορεί να παίξει καλή άμυνα, να πασάρει αλλα να βαλει και τα σουτ του. Παιζει και στο 2 αν χρειαστεί (λογικα θα χρειαστεί, λόγω Νεντο) , μαρεσει πολυ η περίπτωση του! 4η σεζον του στο ΝΒΑ, φετος ειχε το λιγότερο χρόνο συμμετοχής μετα τη rookie year και δεν έπαιξε ουτε στα μισά ματς της σεζον με τη πρώτη ομάδα των Bulls , νομίζω ότι ήρθε η ώρα να κάνει μια βόλτα απτα μερη μας, το μέλλον του παίχτη βρίσκεται ξεκαθαρα στην Ευρώπη.

Περισσότερο απολα μαρεσει το μενταλιτέ του, στην Αμερική τον ξεχωρίζουν για το hustling του και το πολυ καλο του μπασκετικο IQ, νομιζω πως θα αποτελούσε μια πολύ καλή προσθήκη για την ομαδα μας, προσωπικά ενα 3ετες του το δινα (δεν ξερω αν θα το παιρνε βεβαια 😂) ή 1+1 με 800χιλ-1εκατ.

Μια άλλη καλή περίπτωση είναι κι ο Mclaughlin που τον έχουμε ήδη αναλύσει εδω στο παρελθόν, περσι δεν ήθελε με τίποτα να ερθει απο Ευρώπη, φετος μπορει να εχει αλλάξει μυαλά όμως. Παντως το να πουμε πως αφήνουμε αυτα τα 800χιλ στην ακρη για να καταλήξουμε μέσα στη χρονιά να πουμε πως δεν μας κάνει κανένας και τελικά να μπουν στα ταμεία του ντιπιτζη και να παρει και το μπραβο του ο Παρθενοπουλος για το πλεόνασμα που έφτιαξε... ΕΕ ΟΧΙ, κατάντια!!!

1
1 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”