Ολυμπιακός Off Topic
Συντονιστής: Captains
- tokalytero3d

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Προειδοποιήσεις:
2
- Conan1982

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Ναι, θέλει να γίνει ανάκληση της απόφασης αλλά το στηρίζει στο ότι η προϋπόθεση είναι να έχει ήδη τετελεσμένη προσφορά εξαιρετικών υπηρεσιών ενώ ο νόμος προβλέπει ρητά ότι μπορεί να εξυπηρετήσει εξαιρετικό συμφέρον, με την ίδια διατύπωση (περίπου) το αναγράφει και η απόφσαη όπου λέει ότι ο Γουόκαπ δύναται να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην Εθνική ομάδα κλπ. δηλαδή δεν ισχύει ούτε το δεύτερο σκέλος που ο Παναθηναϊκός αναφέρει ότι η Εθνική εκείνη την περίοδο δεν είχε επιτυχίες, δεν ήταν προαπαιτούμενο ποτέ.big_lebowski έγραψε: ↑Τρί Μαρ 31, 2026 6:13 pmπροβλέπει ο νόμος αναίρεση σε περίπτωση εξαπάτησης,πλανης η ψευδών στοιχείων.Conan1982 έγραψε: ↑Τρί Μαρ 31, 2026 5:02 pm
Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα για 2 λόγους.
1ον το στηρίζουν ότι ο νόμος προβλέπει την τιμητική πολιτογράφηση για ήδη τετελεσμενες υπηρεσίες: "Η ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ νομίμως υποστηρίζει ότι η αβέβαιη και δυνητική προσφορά ενός προσώπου στις διακρίσεις της εθνικής ομάδας καλαθοσφαίρισης δεν συνιστά κατά το άρθρο 13 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας λόγο τιμητικής του πολιτογράφησης, καθότι ο νόμος κάνει λόγο για ΗΔΗ τετελεσμένη προσφορά εξαιρετικών υπηρεσιών στην Χώρα, ώστε να έχει αποδειχθεί σε βάθος χρόνου η συμβολή του στις διακρίσεις της εθνικής ομάδας και να δικαιολογηθεί η κατ’ εξαίρεση απονομή εις αυτόν της ελληνικής ιθαγένειας, ως φόρος τιμής σε αυτή την ΗΔΗ αποδεδειγμένη προσφορά. "
ενώ ο κώδικας ελληνικής ιθαγένειας πρόβλεπει και
"ή του οποίου η πολιτογράφηση μπορεί να εξυπηρετήσει εξαιρετικό συμφέρον της χώρας. " οπότε ο νομικός που το εγραψε αποκλείεται να μην το είδε.
και 2ον γιατί ο ίδιος ο κώδικας αναφέρει αυστηρα και περιοριστικά σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται η αφαίρεση ιθαγένειας.
Οπότε μόνο για να γίνει φασαρία γίνεται η αίτηση. Η μοναδική περίπτωση είναι να ζητήσει ο ίδιος ο Γουοκαπ εκούσια να του αφαιρεθεί κάτι φυσικά που δεν πρόκειται να γίνει.
Αυτό λογικά θα υποστηρίξει ο Παναθηναϊκός. Ότι ούτε τετελεσμενη υπηρεσία υπήρξε ούτε κάποιο εθνικό συμφέρον εξυπηρετηθηκε
Δε θα ήταν απίθανο να πάει σε δικαστήριο(ΣτΕ) η υποθεση αλλά εκεί θα κριθεί η νομιμότητα της πράξης κι όχι η ουσία οποτε δε θα αφαιρεθεί
Οπότε μπορώ να πω με βεβαιότητα που αγγίζει το 100% ότι όποιοι εκεί στο υπουργείο εσωτερικών εξετάσουν την υπόθεση θα την απορρίψουν. Μπορεί πράγματι να καταλήξουν στα δικαστήρια όπου τρέχα γύρευε με την αναμονή που έχουν τα διοικητικά δικαστήρια το πότε θα εξεταστεί η υπόθεση και πότε θα βγει απόφαση.
-
BillyPao

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Σου ξαναεξηγώ το σκεπτικό μου: Αν ο Σπανούλης τον ήθελε και τον καλούσε, θα υπήρχε το επιχείρημα ότι "πήρε μεν χαριστικά διαβατήριο, αλλά τουλάχιστον καλείται στην Εθνική". Τώρα που δεν καλείται, φαίνεται καθαρά ότι πήρε το διαβατήριο απλά για να εξυπηρετηθεί ο Ολυμπιακός.Jeight έγραψε: ↑Τρί Μαρ 31, 2026 6:26 pmΟυτε κατα διανοια. Ο Σπανουλης δεν καλει τον Γουοκαπ γιατι δεν τιαριαζει στα πλανα του οποτε ολο το σκεπτικο του ΠΑΟ καταρρεει? ΑΝ ο Σπανουλης τοβ ηθελε και αυτος δεν πηγαινε θα ειχαν εριεσμα. Το εχεις παρει πολυ λαθος. Ο Γουοκαπ πηρε το διαβατηριο πριν ερθει ο Σπανουλης.
-
RedEmperor

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Μα όταν πήρε το διαβατήριο ήταν προπονητής ο Ιτουδης και ήταν δικιά του εισήγηση επειδή ήθελε πλέι μεικερ επειγόντως. Το ότι άλλαξε ο προπονητής μετά και στο νέο προπονητή δεν ταιριάζει ο τρόπος παιχνιδιού του γουοκαπ δεν είναι θέμα του γουοκαπ. Η εθνική μια χαρά εξυπηρετήθηκε όταν δεν είχε ούτε ένα πλειμεικερ μιας και Σλούκας και Καλάθης ήταν απών τότε. Ο γουοκαπ είναι εδώ..αν το καλέσει ο Σπανούλης θα πάει να βοηθήσει.BillyPao έγραψε: ↑Τρί Μαρ 31, 2026 6:57 pmΣου ξαναεξηγώ το σκεπτικό μου: Αν ο Σπανούλης τον ήθελε και τον καλούσε, θα υπήρχε το επιχείρημα ότι "πήρε μεν χαριστικά διαβατήριο, αλλά τουλάχιστον καλείται στην Εθνική". Τώρα που δεν καλείται, φαίνεται καθαρά ότι πήρε το διαβατήριο απλά για να εξυπηρετηθεί ο Ολυμπιακός.Jeight έγραψε: ↑Τρί Μαρ 31, 2026 6:26 pm
Ουτε κατα διανοια. Ο Σπανουλης δεν καλει τον Γουοκαπ γιατι δεν τιαριαζει στα πλανα του οποτε ολο το σκεπτικο του ΠΑΟ καταρρεει? ΑΝ ο Σπανουλης τοβ ηθελε και αυτος δεν πηγαινε θα ειχαν εριεσμα. Το εχεις παρει πολυ λαθος. Ο Γουοκαπ πηρε το διαβατηριο πριν ερθει ο Σπανουλης.
- halldor

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Για πράγματα που δεν τα κατέχουμε καλύτερα να μη μιλάμε.BillyPao έγραψε: ↑Τρί Μαρ 31, 2026 5:34 pmΘεωρώ ότι έλαβε ελληνικό διαβατήριο χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις ως εξυπηρέτηση στον Ολυμπιακό, αυτή είναι η άποψη μου και την έχω επαναλάβει πολλές φορές. Και εννοείται πως αν ήταν στο χέρι μου, θα του αφαιρούσα το διαβατήριο. Τώρα το ότι με βάση το νόμο η "ελληνοποίηση" του είναι νόμιμη, δεν την κάνει για μένα ηθική.
-
BillyPao

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Άμα το πάμε έτσι, ούτε και εσύ θα έπρεπε να μιλάς για αυτό.halldor έγραψε: ↑Τρί Μαρ 31, 2026 9:59 pmΓια πράγματα που δεν τα κατέχουμε καλύτερα να μη μιλάμε.BillyPao έγραψε: ↑Τρί Μαρ 31, 2026 5:34 pm
Θεωρώ ότι έλαβε ελληνικό διαβατήριο χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις ως εξυπηρέτηση στον Ολυμπιακό, αυτή είναι η άποψη μου και την έχω επαναλάβει πολλές φορές. Και εννοείται πως αν ήταν στο χέρι μου, θα του αφαιρούσα το διαβατήριο. Τώρα το ότι με βάση το νόμο η "ελληνοποίηση" του είναι νόμιμη, δεν την κάνει για μένα ηθική.
-
BillyPao

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Εγώ έγραψα ότι θεωρώ ανήθικο να δίνεται διαβατήριο σε παίκτη ενός εκ των 2 "αιώνιων" γιατί δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός δεδομένου του περιορισμού των ξένων που υπάρχει στις εγχώριες διοργανώσεις. Στην τελική, ας του δίνανε διαβατήριο για να παίζει ως "Έλληνας"στην Εθνική, αλλά στο πρωτάθλημα να λογιζόταν ως ξένος ή ας μην υπήρχε περιορισμός ξένων. Αν ίσχυε έστω ένα από αυτά τα 2, δε νομίζω να ενοχλούταν κανένας.
- shaq7

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SG, C
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
ναι θα πηγαινε ο γουοκαπ και ο καθε γουοκαπ να σακατευεται(μην ξεχναμε τι ζημια εχει παθει απο υπερκοπωση) χωρις να πληρωνεται για την ψυχη της αμερικανιδας μανας του..Η εοκ δεν δινει ευρω για νατουραλιζε,ουτε παικτης αγνωστος δεν θα ερχοταν οχι ευρωλιγκας.Ο μονος λογος που πηγε να παιξει ειναι γιατι θα τον πληρωνε ο ολυμπιακος επειδη θα αποκτουσε ενα διαβατηριο.
οτι ειναι αδικο δεν νομιζω να διαφωνει κανενας,αλλα δοθηκε ευκαιρια και στον παο να κανει ελληνα τον ναν και να εχει τον κορυφαιο παικτη της ευρωπης για τα επομενα 5-7 χρονια με διαβατηριο.Αν το ειχε κανει δεν θα συζητουσαμε τωρα για τον γουοκαπ..αλλα μπορει η εθνικη του λιολιου να πηγαινε καλα με τον ναν κατι που θα εκανε πιο δυσκολο το εργο του δπγ να τον διωξει.
οτι ειναι αδικο δεν νομιζω να διαφωνει κανενας,αλλα δοθηκε ευκαιρια και στον παο να κανει ελληνα τον ναν και να εχει τον κορυφαιο παικτη της ευρωπης για τα επομενα 5-7 χρονια με διαβατηριο.Αν το ειχε κανει δεν θα συζητουσαμε τωρα για τον γουοκαπ..αλλα μπορει η εθνικη του λιολιου να πηγαινε καλα με τον ναν κατι που θα εκανε πιο δυσκολο το εργο του δπγ να τον διωξει.
-
Jeight

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Kobe
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
- Προειδοποιήσεις:
1
Δεν θα συνεννοηθουμε, δεν πειραζει. Παντως για αλλαγη δοκιμασε να ΜΗΝ δικαιολογησεις μια φορα την ΚΑΕ δεν θα παρεξηγηθουν. Φιλικα παντα.BillyPao έγραψε: ↑Τρί Μαρ 31, 2026 6:57 pmΣου ξαναεξηγώ το σκεπτικό μου: Αν ο Σπανούλης τον ήθελε και τον καλούσε, θα υπήρχε το επιχείρημα ότι "πήρε μεν χαριστικά διαβατήριο, αλλά τουλάχιστον καλείται στην Εθνική". Τώρα που δεν καλείται, φαίνεται καθαρά ότι πήρε το διαβατήριο απλά για να εξυπηρετηθεί ο Ολυμπιακός.Jeight έγραψε: ↑Τρί Μαρ 31, 2026 6:26 pm
Ουτε κατα διανοια. Ο Σπανουλης δεν καλει τον Γουοκαπ γιατι δεν τιαριαζει στα πλανα του οποτε ολο το σκεπτικο του ΠΑΟ καταρρεει? ΑΝ ο Σπανουλης τοβ ηθελε και αυτος δεν πηγαινε θα ειχαν εριεσμα. Το εχεις παρει πολυ λαθος. Ο Γουοκαπ πηρε το διαβατηριο πριν ερθει ο Σπανουλης.
-
Rivers15

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: David Rivers
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Το ολο σκεπτικο θα ειχε βαση εαν επαιρνε το διαβατηριο κ δεν τον καλουσε κανεις. Οταν αλλοι ελληνες δεν ηθελαν ή δεν μπορουσαν να πανε στην εθνικη, ο Γουοκαπ πηγε και επαιξε. Το οτι πηρε ελλ διαβατηριο δεν σημαινει πως θα πρεπει να παιζει στην εθνικη ελλαδος μεχρι να σταματησει το μπασκετ ουτε οτι θα του αφαιρεθει το διαβατηριο εαν δεν ειναι στα πλανα του επομενου προπονητη ή δεν μπορει να παει εξαιτιας τραυματισμου. Αν το σκεφτεις περα από οπαδικα κριτηρια, αυτο δεν εχει καμια λογικη βαση.BillyPao έγραψε: ↑Τρί Μαρ 31, 2026 6:57 pmΣου ξαναεξηγώ το σκεπτικό μου: Αν ο Σπανούλης τον ήθελε και τον καλούσε, θα υπήρχε το επιχείρημα ότι "πήρε μεν χαριστικά διαβατήριο, αλλά τουλάχιστον καλείται στην Εθνική". Τώρα που δεν καλείται, φαίνεται καθαρά ότι πήρε το διαβατήριο απλά για να εξυπηρετηθεί ο Ολυμπιακός.Jeight έγραψε: ↑Τρί Μαρ 31, 2026 6:26 pm
Το να δινονται διαβατηρια τιμητικα, να κανουμε τη δουλεια μας και μετα να αφαιρουνται ειναι γελοιο (βεβαια στην ελλαδα τιποτα δεν σταματαει να σε εκπλησσει γι αυτο αλλωστε το συζηταμε κιολας κι ακομα δεν εχει παρέμβει καμια αρμοδια αρχη να ληξει το θεμα).
Σε καθε περιπτωση εχει χαθει το νοημα του προβληματος. Ας δουν Παναθηναικος, Ολυμπιακος κ οι λοιποι ενδιαφερομενοι για ποιο λογο η εθνικη κ οι ομαδες εχουν βρεθει να εχουν αναγκη απο ελληνοποιησεις ξενων κι ας αφησουν τις κοκορομαχιες που πανε χρονια πισω το ελλ μπασκετ αντι να το βοηθουν.
ΥΓ: Προσωπικα ειμαι αντιθετος με τις ελληνοποιησεις (τυπου Γουοκαπ - που ειναι εντελως διαφορετικη περιπτωση απο Σασα και Ντορσει) ομως η γενικοτερη κουβεντα ειναι χωρις καμια ουσια και εχει μονο οπαδικα κινητρα γι αυτο ειναι παντελως αστοχη.
- big_lebowski

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Θα έλεγα να σταματήσουν οι εκατέρωθεν προσβολές (η μάλλον υπονοούμενα) και να μείνουμε στην ανταλλαγή απόψεων
Όπως φαίνεται το θέμα αυτό θα διευθετηθεί κ δικαστικά οπότε θα υπάρχει κ 100% τελεσίδικη απόφαση μετά από αυτο(θα αργήσει βεβαια)
Επειδή σε τέτοια θέματα κρίνεται η νομιμότητα (δλδ δε θα κάτσει δικαστής να αποφασίσει με βάση την άποψη του για το αν εξυπηρετηθηκε εθνικό συμφέρον η οχι) πολύ δύσκολα θα αφαιρεθεί η υπηκοότητα
Για το αν ευνοείται ο ολυμπιακος δε νομίζω να το αμφισβητεί κ κάνεις λογικός άνθρωπος (δεν υπονοώ παρανομία στη διαδικασία, εννοώ το +1 ξένο ουσιαστικά) ,από εκεί κ πέρα εφόσον τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα δε μπορείς να κάνεις κ πολλα
Υγ επειδή δεν είμαι ηθικολογος,ήμουν κ ξεκάθαρα υπέρ του να γίνει Έλληνας ένας εκ των Γκραντ Ναν.Εαν όντως μας δόθηκε αυτη η δυνατότητα και αρνήθηκαμε, η έλλειψη ισονομιας(ως πρόθεση της ΕΟΚ) δεν υφίσταται
Όπως φαίνεται το θέμα αυτό θα διευθετηθεί κ δικαστικά οπότε θα υπάρχει κ 100% τελεσίδικη απόφαση μετά από αυτο(θα αργήσει βεβαια)
Επειδή σε τέτοια θέματα κρίνεται η νομιμότητα (δλδ δε θα κάτσει δικαστής να αποφασίσει με βάση την άποψη του για το αν εξυπηρετηθηκε εθνικό συμφέρον η οχι) πολύ δύσκολα θα αφαιρεθεί η υπηκοότητα
Για το αν ευνοείται ο ολυμπιακος δε νομίζω να το αμφισβητεί κ κάνεις λογικός άνθρωπος (δεν υπονοώ παρανομία στη διαδικασία, εννοώ το +1 ξένο ουσιαστικά) ,από εκεί κ πέρα εφόσον τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα δε μπορείς να κάνεις κ πολλα
Υγ επειδή δεν είμαι ηθικολογος,ήμουν κ ξεκάθαρα υπέρ του να γίνει Έλληνας ένας εκ των Γκραντ Ναν.Εαν όντως μας δόθηκε αυτη η δυνατότητα και αρνήθηκαμε, η έλλειψη ισονομιας(ως πρόθεση της ΕΟΚ) δεν υφίσταται

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο