Δε νομίζω ότι υπήρξε άνθρωπος να προσφέρει 40 εκατομμύρια για να πάρει την ομάδα.
Ούτε εγώ.
Ακόμα κι αν θες μια ομάδα για ξέπλυμα, στήσιμο παιχνιδιών κλπ είναι πολύ πιο εύκολο να το κάνεις στο ποδόσφαιρο όπου με τις αγοραπωλησίες παικτών μπορείς να κάνεις ότι παιχνίδια θες.
Πάντως η υπόθεση δεν είναι ότι γι' αυτό θέλει την ομάδα κανείς. Η υπόθεση είναι ότι μπορεί να έχει πολλαπλά (μη οικονομικά οφέλη) από αυτήν (προβολή, μιντιακή προστασία, στρατό οπαδών, πολιτική πίεση) και ότι τα 2-3-4 εκ που μπαίνει μέσα κάθε χρόνο τα υπερκαλύπτει πανεύκολα, ακόμη και με ένα εικονικό σπονσοράρισμα. Κοινώς "το κόστος" του να συντηρείς την ομάδα δεν είναι τίποτε το αξιόλογο. Συμφωνώ πάντως πως τα οφέλη από αυτό δεν αξίζουν σε καμία περίπτωση 40 εκατομμύρια, μπορεί κανείς να τα επενδύσει πάρα μα πάρα πολύ καλύτερα.
Και κυρίως, ο ΔΓ δεν είναι χαζός. Αν ερχόταν κάποιος να του πει πάρε 40 εκατομμύρια και φέρε τις μετοχές θα τις έδινε με χαρά. Θα έμενε πρόεδρος στον ερασιτέχνη, μπορεί να κράταγε ένα 20-30% των μετοχών, μπορεί και να ζήταγε να έχει και μια διακοσμητική θέση στην ΚΑΕ για να φαίνεται(ακόμα και τη θέση του Μάνου Παπαδόπουλου) κι ως εκεί
Εδώ διαφωνώ. Ακόμη κι αν βρισκόταν κάποιος να του δώσει αυτά τα χρήματα (που στην προκειμένη δε θα βρεθεί), ο ΔΓ δε θα πουλούσε. Είναι η κληρονομιά του πατέρα του, είναι άρρωστος Παναθηναϊκός, δεν έχει πετύχει κάτι σημαντικό με την ομάδα για να πεις ότι θα φύγει ως μη αποτυχημένος. Κι αν ποτέ την πουλήσει (λέμε τώρα...) τον έχω ικανό να βάζει όσες τρικλοποδιές μπορεί στον επόμενο, ώστε να μην τον ξεπεράσει. Το είδαμε και στο ποδόσφαιρο, όσα ντιλ πήγαν να γίνουν τα μέσα του DPG τα καταδίκασαν εξαρχής, είναι ντιπιτζής ή τανκς η φάση.
Το να πάρει το μάναντζμεντ κάποιος άλλος, πιο ψύχραιμος, πιο νηφάλιος, πιο τεχνοκρατικός και να δρέπει απλά τη δόξα από τις όποιες επιτυχίες, είναι το καλύτερο σενάριο. Να εκπροσωπείται η ομάδα στην Ευρωλίγκα από κάποιον λιγότερο τοξικό, να αποφορτιστεί το πρωτάθλημα από την προσωπική κόντρα με τους Αφους (έχω βαρεθεί στις μισές συνελέυσεις να φωνάζει το Σκινδήλια "πορνόγερο", κάτι τέτοια δεν άντεχε ο Ζομπανάκης και την έκανε), να αρχίσει η ομάδα να έχει μια ομαλότητα, έστω και με χαμηλότερο μπάτζετ, δε θα πάθουμε και τίποτε αν βγούμε 10οι ή 12οι μια-δυο χρονιές, αρκεί να μπουν οι βάσεις μιας ομάδας που έχει πλάνο, διοικείται ορθολογικά, επιλέγονται οι παίκτες από αυτούς που πρέπει, δεν τρώει πρόστιμα , δε μπαίνουν λεωφορεία, δεν έχουμε ηχογραφήσεις προπονητών κλπ κλπ κλπ. Μακάρι να ανακοινωθεί κάτι τέτοιο, να δούμε ένα νέο πρόσωπο, με νέες ιδέες, που να επιλέξει πρόσωπα που να ξέρουν από αθλητικό μάναντζμεντ και να διακατέχονται από νηφαλιότητα πρώτα απ' όλα.