Σαυτο συμφωνω απόλυταN.I.2022 έγραψε: ↑Τετ Ιουν 21, 2023 4:47 pmΈχεις απόλυτο δίκαιο! Ο Μωραΐτης μια ζωή στο 2 έπαιζε και σε αυτή τη θέση διακρίθηκε μικρός.Dakotas έγραψε: ↑Τετ Ιουν 21, 2023 4:17 pm
Είπα μπορεί να είμαι και λαθος
Μπορεί να μην το διατύπωσα σωστά
Ναι έχω δει κάποιους αγώνες του μικρού για αυτό και λέω ότι αν δουλέψει σωστά μπορεί να σταθεί για κάποια λεπτά στην α1 και ίσως να δώσει πιο πολλα από τον μωραιτη σε βάθος χρόνου στην θέση 1,αν δουλευτεί και αξιοποιηθεί σωστά
Δεν το είπα καταφατικά
Μπορεί να είναι και bust
Εμένα προσωπικά ο Μωραΐτης στα λίγα ματς που το εχω δει δεν μου βγάζει κάτι το ιδιαίτερο στο 1
Πιο πολύ σαν 2 τον εχω
Πάλι καλά που ο πατέρας του ήτανε άκρως μπασκετικοςκαι με γνώμη, γιατί μια και ο Δημήτρης ήτανε ψηλό παιδί μικρός, θα μπορούσαν να τον έβαζαν στο μπασκετικο του ξεκίνημα 5αρι
![]()
Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα έχουμε πολύ μεγάλη έλλειψη από άσσους στη νεότερη γενιά και για αυτό όποιον νέο παίχτη με έναν καλό χειρισμό μπάλας τον βαφτίζουμε άσσο!
Αυτό γίνετε λόγο της απαράδεχτης παραγωγικής μας διαδικασίας … οι ομάδες πρέπει να κερδίζον από τα προ-μινι και να βρούμε χώρο να παίζουν όλα τα παιδάκια!!
Οπότε τι κάνουν οι προπονητικές μας διάνοιες… όποιο ψηλοί παιδάκι βρίσκουν (10-12 χρονών) το δουλευθούν για ψηλό
… και για άσσους πάντα τα πιο κοντά … έλα όμως που αυτά θα σταματήσουν κατά 99% το μπάσκετ!
![]()
Ένα ψηλό παιδάκι που το δουλεύεις 4-5αρι και πάει στα 18 του στο 1.93 …δεν θα παίξει πουθενά!! Αλλά ούτε και αυτό που θα φτάσει στο 1.80 μου έπαιζε μικρό άσσος θα συνεχίσει για υψηλοί επίπεδο …οπότε στον άσσο έχεις πάντας κενό!
Τα παιδια στις μικρές ηλικίες πρέπει να παίζουν από το 1-5 και ότι βγει .![]()
Το αποτέλεσμα είναι προφανές, για παράδειγμα ο Παπαλουκάς, αν και το ψηλότερο παιδί στην ηλικία του στην ομάδα τότε, ο προπονητής του αντί για το 5 επέμενε να παίζει στον άσσο και έγινε αυτό που έγινε.
Τώρα στις ακαδημίες με την λογική το 50αρικου και να παίζουν όλοι και να νικάμε, για να μην δυσαρεστήσουμε γονείς …αυτό δυστυχώς ΔΕΝ γίνετε.
Είναι πολύ μεγάλο θέμα αυτό βεβαια