Εθνική Ανδρών Φιλικά 2023 ( Σλοβενία Βack to Back, Τουρνουά Ακρόπολις, Τουρνουά Άμπου Ντάμπι)

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1502
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 2

Σάβ Αύγ 05, 2023 12:58 pm

abovetherim έγραψε:
Σάβ Αύγ 05, 2023 12:50 pm
TakeshyKurosawa1 έγραψε:
Σάβ Αύγ 05, 2023 12:45 pm

Και με της Φίμπα φίλε.. Οι καλύτεροι Ευρωπαίοι στην Ευρωλίγκα συνήθως πάνε εκεί και είτε έχουν μικρό ρόλο είτε γυρνάνε!
Όπως ο Ντόνσιτς ας πούμε;
O Βεζένκοφ πάει τώρα, οπότε θα δούμε, ο Μίσιτς το ίδιο, ο Μίροτιτς δεν έκανε και χάλια καριέρα από την άλλη όχθη, Μπιέλιτσα επίσης έπαιξε, Σέρχιο το ίδιο, οι Αμερικανοί ψάχνουν ψηλούς με το κουτάλι, οι MVP των τελευταίων ετών είναι μη Αμερικανοί, όλοι λένε ότι η ψαλίδα έχει κλείσει αρκετά. Θα δούμε. Δεν λέω ούτε ναι, ούτε όχι σ' αυτό.
Ο Ντόνσιτς είναι φαινόμενο φίλε. Ο Μίρο είναι καλός παίχτης και φυσικά θα έπιανε με ρόλο και εκεί. Μίσιτς θα δείξει. Με Σερβία δεν με εντυπωσίασε αλλά αν έμενε Ευρωλίγκα και πήγαινε σε καμιά Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα λογικά θα σάρωνε τα mvp.
Η ψαλίδα δεν έχει κλείσει τόσο, απλά οι καλύτεροι αμερικάνοι δεν κατεβαίνουν πέρα από τους Ολυμπιακούς και εκεί πάλι
έχουν ελλείψεις!

0
Άβαταρ μέλους
Sharp Shooter

a1greece
Reactions: 1104
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Nashty
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Αύγ 05, 2023 1:01 pm

abovetherim έγραψε:
Σάβ Αύγ 05, 2023 12:16 pm
Πάλι σε αυτό που λες, το πιο τίμιο είναι να βγεις και να πεις 'για προσωπικούς λόγους απέχω'. Κανείς δεν έπεφτε να τον φάει να εισαι σίγουρος. Αλλά όταν λέει ο Θανάσης ότι δεν κοιμάται για να προλάβει να είναι έτοιμος και να έρθει, νομίζω μπορεί να αφιερώσει δύο ώρες στον τεράστιο Γκαλη και σε όλο αυτό που λέγεται "ελληνικό μπάσκετ".
Από κει και πέρα να προσθέσω και κάτι ακόμα σε ότι έγραψα πριν. Ένας ακόμα λόγος που δεν τον θέλω και θεωρώ ότι διαταράσσονται οι ισορροπίες στην ομάδα είναι και όλο αυτό το σκυλολόι των Μπακς που κουβαλήθηκε πέρσι στο σβέρκο του Ιτούδη. Τα έχει πει κομψά ο κόουτς ότι άλλοι έκαναν κουμάντο. Μακριά κι αγαπημένοι λοιπόν. Ή έρχεσαι με τους δικούς μας όρους γιατί η ομάδα και η οικογένεια είναι πάνω απ όλα ή όχι. Ουδείς αναντικατάστατος.
Καμία υποχρέωση δεν είχε να είναι στη βράβευση του Γκάλη, με συγχωρείς κιόλας. Μιλάμε για ένα παιδί και μια οικογένεια που αν δεν είχε βρει διέξοδο στο μπάσκετ λογικά θα πουλούσε διαφορα σε πεζοδρόμια ή θα ήταν χωμένος σε καμία υπόγα να κάνει λάντζα.

Όλως τυχαίως αντί για Έλληνας θα ήταν μόνο Νιγηριανός και αμφιβάλλω αν θα είχε πάρει την υπηκοότητα… Ας τα λαμβάνουμε και αυτά υπόψιν.

Δεν μας χρωστάει τίποτα ο Γιάννης λοιπόν. Αντιθέτως εμείς του χρωστάμε για την τσάμπα διαφήμιση και προβολή που κάνει στη χώρα μας. Θα μπορούσε κάλλιστα να ρίξει μια μαύρη πέτρα και να μην ξανασχοληθεί.

Όσο για το τελευταίο μέρος των γραφομένων σου, δεν μπορώ παρα να συμφωνήσω απολύτως. Η παρουσία Γιάννη και κάθε παίκτη θα πρέπει να γίνονται αποκλειστικά με δικούς μας όρους. Όλο αυτό το κακό συναπάντημα από τους Μπακς και το καπέλωμα που μας κάνουν είναι σχεδόν εξευτελιστικό.

2
2 Εικόνα
“Maybe now you could say I didn't play a second, but in five years, you guys are going to forget. In ten years I'll still be a champion. In 20 years I'll tell my kids I probably started, and in 30 years I'll probably tell them I got the MVP.”
Άβαταρ μέλους
eddiedimitris

a1greece
Reactions: 685
Αγαπημένος παίκτης: Galis

Σάβ Αύγ 05, 2023 1:15 pm

Sharp Shooter έγραψε:
abovetherim έγραψε:
Πάλι σε αυτό που λες, το πιο τίμιο είναι να βγεις και να πεις 'για προσωπικούς λόγους απέχω'. Κανείς δεν έπεφτε να τον φάει να εισαι σίγουρος. Αλλά όταν λέει ο Θανάσης ότι δεν κοιμάται για να προλάβει να είναι έτοιμος και να έρθει, νομίζω μπορεί να αφιερώσει δύο ώρες στον τεράστιο Γκαλη και σε όλο αυτό που λέγεται "ελληνικό μπάσκετ".
Από κει και πέρα να προσθέσω και κάτι ακόμα σε ότι έγραψα πριν. Ένας ακόμα λόγος που δεν τον θέλω και θεωρώ ότι διαταράσσονται οι ισορροπίες στην ομάδα είναι και όλο αυτό το σκυλολόι των Μπακς που κουβαλήθηκε πέρσι στο σβέρκο του Ιτούδη. Τα έχει πει κομψά ο κόουτς ότι άλλοι έκαναν κουμάντο. Μακριά κι αγαπημένοι λοιπόν. Ή έρχεσαι με τους δικούς μας όρους γιατί η ομάδα και η οικογένεια είναι πάνω απ όλα ή όχι. Ουδείς αναντικατάστατος.
Καμία υποχρέωση δεν είχε να είναι στη βράβευση του Γκάλη, με συγχωρείς κιόλας. Μιλάμε για ένα παιδί και μια οικογένεια που αν δεν είχε βρει διέξοδο στο μπάσκετ λογικά θα πουλούσε διαφορα σε πεζοδρόμια ή θα ήταν χωμένος σε καμία υπόγα να κάνει λάντζα.

Όλως τυχαίως αντί για Έλληνας θα ήταν μόνο Νιγηριανός και αμφιβάλλω αν θα είχε πάρει την υπηκοότητα… Ας τα λαμβάνουμε και αυτά υπόψιν.

Δεν μας χρωστάει τίποτα ο Γιάννης λοιπόν. Αντιθέτως εμείς του χρωστάμε για την τσάμπα διαφήμιση και προβολή που κάνει στη χώρα μας. Θα μπορούσε κάλλιστα να ρίξει μια μαύρη πέτρα και να μην ξανασχοληθεί.

Όσο για το τελευταίο μέρος των γραφομένων σου, δεν μπορώ παρα να συμφωνήσω απολύτως. Η παρουσία Γιάννη και κάθε παίκτη θα πρέπει να γίνονται αποκλειστικά με δικούς μας όρους. Όλο αυτό το κακό συναπάντημα από τους Μπακς και το καπέλωμα που μας κάνουν είναι σχεδόν εξευτελιστικό.
1)Όντως υποχρέωση δεν είχε καμμία να είναι.Στην τελική δεν είδα ούτε Σπανούλη ούτε Διαμαντίδη που για μένα έπρεπε οπωσδήποτε να είναι αφού τον πρόλαβαν να τον δουν να παίζει

2)Τώρα επειδή τα χώνεις και στη χώρα μας απλά να σου θυμίσω ότι οι γονείς του μπήκαν παράνομα στη χώρα και παρόλα αυτά η χώρα μας τους άφησε να προσπαθήσουν και εν τέλη να τα καταφέρουν περίφημα…προφανώς απίστευτη προσπάθεια και απ τα παιδιά και απ τους γονείς.Την υπηκοότητα πολύ σωστά την πήρε αφού κατάφερε να ξεχωρίσει

3)Πάλι όμως δεν έχει υποχρέωση απέναντι στη χώρα καμμία.Όντως μας διαφημίζει παντού και δε χρωστάει κάτι αφού η προσπάθεια του τον έφτασε εκεί.Καλό θα ταν όμως δημοσιογράφοι και διάφοροι άλλοι να μη τον παρουσιάζουν ως την ιερή ελληνική αγελάδα γιατί δεν είναι ο άνθρωπος.Ο Γιάννης είναι τόσο Έλληνας όσο η Παπαρίζου είναι Σουηδέζα.

4)Αν με ενοχλεί η απουσία κάποιων είναι πχ Σλουκα και λοιπών Ελλήνων ανεξάρτητα ομάδας που αυτοί όντως θα έπρεπε να είναι εκεί

0
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 789
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Σάβ Αύγ 05, 2023 1:24 pm

Αν και με έχουν καλύψει δύο φίλοι πιο πριν (alexd και Sharp Shooter ) θα προσθέσω πως σε μια βραδυά που ήταν αφιερωμένη στον Γκάλη τα 2/3 των αγαπητών συμφορουμιτών ασχολούνται με την απουσία του Γιάννη και όχι με τις στιγμές ρίγους που χάρησε σε εμάς η βράβευση του Νικ (ειδικά σε εμάς που τον προλάβαμε σαν παίκτη). Αυτό ίσως δείχνει και ένα από τα πρόβληματα που έχουμε σαν κοινωνία, ότι δηλαδή δεν μπορούμε να απολαύσουμε τη στιγμή, να συγκινηθούμε, να γελάσουμε ή να κλάψουμε με ένα τέτοιο γεγονός χωρίς να υπάρχει ένα "αλλά", χωρίς να υπάρχει ένας αστερίσκος. :peace:

Στα της ομάδας η εντύπωση που έχω είναι ότι τη Δευτέρα το αργότερο θα γίνουν τα υπόλοιπα κοψίματα (Τολιόπουλος, Χατζηδάκης, Καλαϊτζάκης και ίσως Αγραβάνης), θα αρχίσει να μπαίνει ο Κώστας σιγά-σιγά σε προπονήσεις, θα ενταχθεί, από ότι είπαν στην ΕΡΤ, κανονικά ο Παπαπέτρου και θα ξέρουμε αν ο Γιάννης τελικά θα αγωνιστεί (όχι στο τουρνουά του Ντουμπάι φυσικά). Η ομάδα στην επίθεση είναι streaky και όπως είπε ο Ιτούδης το θέμα μας είναι να παίξουμε όσο καλύτερη άμυνα μπορούμε.

Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή ότι υπάρχει χοντρό θέμα με τους Bucks και την ΕΟΚ το οποίο λογικά δε θα μάθουμε και ποτέ τι έχει παιχτεί. Φέτος δεν υπάρχει καν διακριτική παρουσία κάποιου στελέχους των Bucks στην εθνική και αυτό με βάζει σε σκέψεις, όχι μόνο για τη φετεινή χρονιά.

5
3 Εικόνα 2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar
Reactions: 2771
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Σάβ Αύγ 05, 2023 1:25 pm

Panathas_13 έγραψε:
Σάβ Αύγ 05, 2023 12:48 pm
Με κανονισμούς ΦΙΜΠΑ στο προηγούμενο ευρωπαϊκό οι δύο τελευταίοι mvp του NBA κουτουλαγαν στους τοίχους και απέτυχαν πάντως.
Οι ομάδες τους απέτυχαν και μαζί με αυτές προφανώς απέτυχαν και αυτοί. Ατομικά πάντως δεν είχαν κανένα πρόβλημα να διακριθούν. Δεν στέκει να λες ότι κουτούλαγαν στους τοίχους.

Μήπως θυμάσαι όμως ποιος ήταν ο MVP του περσινού Ευρωμπάσκετ; Σε ποια λίγκα έπαιζε και ποιος ήταν ο ρόλος του εκεί; Ποιοι παίκτες επίσης ψηφίστηκαν στην καλύτερη πεντάδα; Οι ευρωπαϊκές ομάδες που κυριαρχούν στο μπάσκετ της FIBA τα τελευταία χρόνια δεν στηρίζονται σε NBAers;

Το ότι στο NBA παίζουν οι καλύτεροι παίκτες είναι αδιαμφισβήτητο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στην Ευρωλίγκα ή και σε άλλες λίγκες δεν υπάρχουν αρκετά καλοί παίκτες. Ούτε σημαίνει απαραίτητα ότι ένας second unit παίκτης του NBA είναι καλύτερος από έναν star της Ευρωλίγκας. Το μπάσκετ που παίζεται εκεί είναι διαφορετικό (αν είναι καλύτερο ή χειρότερο αυτό εξαρτάται από τα προσωπικά γούστα του καθενός) λόγω κανονισμών και διαστάσεων γηπέδου. Υπάρχουν παίκτες που έπαιξαν και σε NBA και Ευρωλίγκα (πχ Campazzo) και έχουν δημόσια πει ότι η τακτική ανάλυση στα playoffs του NBA είναι έτη φωτός μπροστά.

Για να πάμε και στα on-topic, ας ποστάρω δηλώσεις Ιτούδη μετά το χθεσινό ματς :)

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2666
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Σάβ Αύγ 05, 2023 1:35 pm

ssoulliss έγραψε:
Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή ότι υπάρχει χοντρό θέμα με τους Bucks και την ΕΟΚ το οποίο λογικά δε θα μάθουμε και ποτέ τι έχει παιχτεί. Φέτος δεν υπάρχει καν διακριτική παρουσία κάποιου στελέχους των Bucks στην εθνική και αυτό με βάζει σε σκέψεις, όχι μόνο για τη φετεινή χρονιά.
Φαίνεται κάτι τέτοιο και ο Γιάννης να είναι στην μέση που από την μια θέλει να παίξει, από την άλλη έχει την ομάδα του που τον πληρώνει και θέλει να τους σεβαστεί γιατί αναγνωρίζει και τι έχουν κάνει αυτοί για αυτόν.

Πάντως θα μου κάνει εντύπωση αν με όλα αυτά κατέβει.

Αν ήταν 100% θα κατέβαινε και χωρίς να θέλουν οι Μπακς θεωρώ.
Αλλά τώρα αν δεν είναι πλήρως έτοιμος έχουν ισχυρό πάτημα να μην ρισκάρει τίποτα ειδικά από την στιγμή που οι τοπ Αμερικάνοι δεν κατεβαίνουν αλλά δεν κατεβαίνει ούτε ο Γιόκιτς χωρίς να έχει κάποιο πρόβλημα.

0
Redoctor_33

senior
Reactions: 282

Σάβ Αύγ 05, 2023 1:39 pm

Coach Periklis έγραψε:
Σάβ Αύγ 05, 2023 3:31 am
gkostas37 έγραψε:
Σάβ Αύγ 05, 2023 12:44 am
Τέλος, είναι απαράδεκτο για τον Γιάννη που δεν ήταν καν στην σημερινή βράβευση του Γκάλη. Αν δεν υπήρχε ο Γκάλης, ίσως ο Γιάννης να μην έπαιζε μπασκετ τώρα.
Αυτό μου κακοφάνηκε κι εμένα πάρα πολύ

Και για να σας προλάβω , δεν μου καίγεται καρφί ποιο είναι το πρόγραμμα του και οι υποχρεώσεις του για την 4η Αυγούστου . Θα έπρεπε να βρίσκεται στο ΟΑΚΑ στον πάγκο με την Εθνική Ομάδα , όπου τιμήθηκε ο θρυλικός Νίκος Γκάλης
Μπορεί να γύριζε κάνα διαφημιστικό για κάποια στοιχηματικη ή για το καρτέλ του ρεύματος.

Μην είστε haterz

4
4 Εικόνα
abovetherim

a1greece
Reactions: 267

Σάβ Αύγ 05, 2023 2:04 pm

ssoulliss έγραψε:
Αν και με έχουν καλύψει δύο φίλοι πιο πριν (alexd και Sharp Shooter ) θα προσθέσω πως σε μια βραδυά που ήταν αφιερωμένη στον Γκάλη τα 2/3 των αγαπητών συμφορουμιτών ασχολούνται με την απουσία του Γιάννη και όχι με τις στιγμές ρίγους που χάρησε σε εμάς η βράβευση του Νικ (ειδικά σε εμάς που τον προλάβαμε σαν παίκτη). Αυτό ίσως δείχνει και ένα από τα πρόβληματα που έχουμε σαν κοινωνία, ότι δηλαδή δεν μπορούμε να απολαύσουμε τη στιγμή, να συγκινηθούμε, να γελάσουμε ή να κλάψουμε με ένα τέτοιο γεγονός χωρίς να υπάρχει ένα "αλλά", χωρίς να υπάρχει ένας αστερίσκος. :peace:

Στα της ομάδας η εντύπωση που έχω είναι ότι τη Δευτέρα το αργότερο θα γίνουν τα υπόλοιπα κοψίματα (Τολιόπουλος, Χατζηδάκης, Καλαϊτζάκης και ίσως Αγραβάνης), θα αρχίσει να μπαίνει ο Κώστας σιγά-σιγά σε προπονήσεις, θα ενταχθεί, από ότι είπαν στην ΕΡΤ, κανονικά ο Παπαπέτρου και θα ξέρουμε αν ο Γιάννης τελικά θα αγωνιστεί (όχι στο τουρνουά του Ντουμπάι φυσικά). Η ομάδα στην επίθεση είναι streaky και όπως είπε ο Ιτούδης το θέμα μας είναι να παίξουμε όσο καλύτερη άμυνα μπορούμε.

Κάποιοι ήμασταν 18 και 20 χρονών το 87 όταν ο Γκάλης έβαζε τις 40άρες. Δεν είμαστε όλοι παιδάκια εδώ. Το ένα γεγονός, το ότι δακρύσαμε χθες και συγκινηθήκαμε (εγώ ξέθαψα από το χρονοντούλαπο και το μπλουζάκι 'γκάνγκστερ' με την αφάνα και το φόρεσα στον καναπέ μου, βλέποντας το ματς γιατί δεν ήμουν Αθήνα), δεν αναιρεί το άλλο, ότι δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με το ποιοι δεν ήταν εκεί.
Δεν είμαι εγώ αυτός που έχει κάνει επικές δηλώσεις για τον Γκάλη (έχω κάνει δηλαδή αλλά στην παρέα μου, δεν τις έχει διαβάσει η μισή Ελλάδα), ο Γιάννης είναι που έχει ανεβάσει και κάτι φωτό από συναντήσεις και προσωπικές στιγμές με το Γκάλη στα σόσιαλ για τα likes και τις καρδούλες. Δεν είμαστε μονοθεματικοί, ούτε μαϊμούδες, άνθρωποι 60 χρονών είμαστε κάποιοι με IQ και κρίση. Ναι, και ο Διαμαντίδης μπορούσε να είναι, ως καλεσμένος όμως και ο Σλούκας θα μπορούσε. Αλλά δεν είναι δική τους η βραδιά, ούτε ο Γκάλης ήταν στη βραδιά του Διαμαντίδη. Και ο Φασούλας θα έπρεπε να είναι γιατί είχε κάνει τον Γκάλη πρόσωπο της προεκλογικής του εκστρατείας. Άλλο προσπαθώ να σου πω λοιπόν. Ο Γιάννης δεν είναι -ακόμα- "κομμένος" από την εθνική. Είναι -ακόμα- μέλος της ομάδας. Με αυτή την ιδιότητα λοιπόν, ως "μελος" της εθνικής ομάδας -ακόμα- ήταν αδικαιολογήτως απών.

3
3 Εικόνα
belalik

Honorary
Reactions: 271

Σάβ Αύγ 05, 2023 2:13 pm

eddiedimitris έγραψε:

3)Πάλι όμως δεν έχει υποχρέωση απέναντι στη χώρα καμμία.Όντως μας διαφημίζει παντού και δε χρωστάει κάτι αφού η προσπάθεια του τον έφτασε εκεί.Καλό θα ταν όμως δημοσιογράφοι και διάφοροι άλλοι να μη τον παρουσιάζουν ως την ιερή ελληνική αγελάδα γιατί δεν είναι ο άνθρωπος.Ο Γιάννης είναι τόσο Έλληνας όσο η Παπαρίζου είναι Σουηδέζα.
Αφήνω τα υπόλοιπα έξω, τα μπασκετικά (που κανονικά αυτά θα έπρεπε να σχολιάζουμε), για να σταθώ σε αυτό, γιατί το θεωρώ μέγιστο λάθος με τον τρόπο που το αναφέρεις.

Είναι τεράστια κουβέντα, φιλοσοφική και πολύ ενδιαφέρουσα, τι θα πεί 'Έλληνας' - και γενικώς τι σημαίνουν οι εθνότητες, τα σύνορα, πότε εφευρέθηκαν (γιατί εφευρέθηκαν) κλπ κλπ .. Δεν θέλω να πλατιάσω τόσο όμως ..

Ωστόσο, ποιος είσαι εσύ φίλε μου, ή εγώ, ή ο οποιοσδήποτε, που θα πούμε τι "είναι" ο καθένας? Είναι αυτό που αισθάνεται ... Αυτός το επιλέγει, το υποκείμενο. Αλλά για να το πάμε και λίγο τυπικά, πατρίδα είναι οι παιδικές αναμνήσεις φίλε - είναι το μέρος που γεννήθηκες, που είδες το φως, που έκανες τα πρώτα σου βήματα - εκεί που έζησες τα πρώτα σου χρόνια με λίγα λόγια. Αυτό δεν το λέω εγώ (αν και το πιστεύω), το έχουν πει πολλοί - σκέψου το λίγο.

Ο Γιάννης είναι (και) τυπικότατα Έλληνας - εδώ γεννήθηκε και μεγάλωσε. Αυτό από μόνο του φτάνει - είναι απίστευτα σημαντικό. Ο ίδιος όπου σταθεί και όπου βρεθεί, αυτό υποστηρίζει, έτσι και αλλιώς.

Κατά τη γνώμη μου, (θεωρώ πως) είναι πολύ περισσότερο "Έλληνας" από τον Καλάθη, τον Κουφό, ακόμα και τον Γκάλη (μια και που είναι στην επικαιρότητα) κλπ κλπ .. Αν και όπως είπα πριν, ο κάθε ένας αποφασίζει για τον εαυτό του, και ο Γιάννης έχει δημόσια υποστηρίξει πολλές φορές (και έμπρακτα) πως νοιώθει Έλληνας. Και το έχει δείξει με πράξεις σε μια φάση της ζωής του που πραγματικά δεν έχει απολύτως καμιά ανάγκη την Ελλάδα.

Αυτά .. σόρρυ για το off topic ..

5
3 Εικόνα 2 Εικόνα
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1502
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis

Σάβ Αύγ 05, 2023 2:24 pm

Μην το ζορίζεται παιδιά. Ο Γιάννης πήρε αρκετά και δίνει περισσότερα στο μπάσκετ και στην Ελλάδα! Θέλουμε να έρθει επειδή είναι παιχταράς και δίνει άλλο ενδιαφέρον και άλλη προοπτική και κίνητρο στην ομάδα και στον θεατή, αυτό είναι όλο!

0
Christofis

euroleague
Reactions: 1472

Σάβ Αύγ 05, 2023 2:51 pm

Ο γιαννης ενας απο τους καλυτερους παικτες αυτη τη στιγμη στον πλανητη. Ο παικτης που η λιγκα μαχι με αλλους 2-3 εχει σαν προσωπο. Ποια λιγκα να μου πεις; Η λιγκα που καποτε ειχε προσωπο τον Τσαμπερλειν και τον ουεστ, τον κοουζι, τον ματζικ, το μπερντ, τον Μαλοουν, τον ντομινικ, τον τζορνταν, τον Ρασελ, τον μπαρκλει, τον Πιπεν, τον Αιβερσον, τον τζουλιους, τον Κομπε, τον Σακ , τον Λεμπρον, τον ουειντ τον καρμελο. Αυτη η λιγκα λοιπον που εχει δεκαδες εκατομμυρια υποστηρικτες σε ολο τον κοσμο εχει σαν πρωτη μουρη τον Γιαννη. Κανενας αλλος ακομη και ο Γκαλης που θεωρειται ο θεος του ελληνικου μπασκετ γιατι ηρθε απο το Αμερικα και διδαξε μπασκετακι τη χωρα που ακουγαν μπασκετ και συμπεριφερονταν οπως τωρα με το πολο. Και αυτο γιατι ο Ελληνας ηθελε τις κορυφες να δειξει οτι ειναι καλυτερος απο τον αλλο τον Ευρωπαιο. Τεσλοσπαντων ειναι μεγαλη η κουβεντα. Ο γκαλης για την χωρα θα εχει τη μεγαλυτερη επιδραση απο οποιονδηποτε αλλον και να περασει. Τωρα ομως τον να συγκρινεις τον γκαλη με τον Γιαννη ως μπασκετικο μεγεθος παγκοσμια ειναι αστειο.

Ο γιαννης αυτος που ειναι πρωτη μουρη στην σπουδειοτερη λιγκα του κοσμου αντιλαμβανεστε με τι προσωνυμιο κυκλοφορει. Greek freak. Greek!!!! Οι παλαιοτεροι ακουγαν ελλαδα και σου ελεγαν Greek History and Mythology. Τωρα ξερετε τι σου λενε; Greek feta, Gyros και Greek Freak!!!

Οχι απλα σε διαφιμιζει αλλα ακουγεσαι παντου λογω του Γιαννη. Του Γιαννη που δισασκει ηθος παντου και αποτελει το καλυτερο προτυπο απο ολους αυτους τους αθλητες που κυκλοφορουν καθως εχει κατακτησει τα παντα και δεν κυκλοφορει με γκομενακια και να επιδυκνυει τις συλλογες απο τα σπορτ αμαξια του αλλα το να περναει χρονο με τους γονεις τα αδερφια και τα παιδια του.

Ο γιαννης σεν μας εχει αναγκη τα 10 εκατομμυρια της Ελλαδας, εχει πισω του εκατομμυρια σε Αμερικη, Κινα, Ιαπωνια, Αυστραλια και σε καθε γωνια της γης να αγοραζουν τα προιοντα του. Το οτι ειναι εδω ακομη και ας μην παιξει στην Εθνικη το κανει γιατι θελει να ειναι εκει γιατι αν δεν ηθελε θα ηταν με την Γυναικα του και τα παιδια του στις σεύχελες ή τις Μαλδιβες.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
gkostas37

a1greece
Reactions: 470
Αγαπημένη θέση: SG, SF
Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Σάβ Αύγ 05, 2023 3:31 pm

Sharp Shooter έγραψε:
abovetherim έγραψε:

Κανείς δεν είπε ότι ο Γι;ννης χρωστά στην χώρα. Πράγματι και ρατσισμό έχει βιώσει και φτώχια και αδικία και ότι κατάφερε το κατάφερε μόνος του.

Αλλά μπάσκετ έμαθε γιατί υπήρξε ο Γκάλης. Γιατί χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχαν οι υποδομές και η δημοφιλία του αθλήματος για να μπορεσει ο Γιάννης να βρει διέξοδο σε αυτό και για αυτό έπρεπε να ήταν εκεί χθες. Όπως και πολλοί ακόμα μπασκετμπολίστες που δεν βρέθηκαν χθες. Γενικά αυτό με το Γκαλοσημο στο μπάσκετ είναι ότι πιο σωστό έχει ειπωθεί. Πριν το Γκάλη το μπάσκετ ήταν επίπεδο βόλλεϊ , χάντμπολ, πόλο κλπ

3
3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ggr

allstar
Reactions: 235
Αγαπημένη θέση: SF, PF
Αγαπημένος παίκτης: Φ.Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Αγαπημένη ομάδα: Πανιώνιος, Detroit Pistons

Σάβ Αύγ 05, 2023 3:32 pm

TakeshyKurosawa1 έγραψε:
Σάβ Αύγ 05, 2023 12:35 pm

Υποτιμάς το NBA φίλε. Οι ομάδες από εκεί κερδίζουν με 40άρες τις ευρωπαικές ομάδες!
Κάποτε μπορεί, πλέον όχι. Οι μέτριες και κάτω ομάδες τους δεν μπορούν ούτε την Ευρωλίγκα να κατακτήσουν. Λυπάμαι που τα γράφω αυτά, γιατί ήμουν μεγάλος φαν του ΝΒΑ αλλά το τωρινό δεν είναι το ίδιο με παλιότερα.

Όσο για το θέμα απουσίας του Γιάννη στη χθεσινή βράβευση, συμφωνώ ότι θα έπρεπε να είναι παρών, όπως και άλλοι πρώην παίχτες της εθνικής ομάδας. Αν δεν υπήρχε ο Νικ, δεν θα υπήρχε κανείς από αυτούς.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 3412
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Σάβ Αύγ 05, 2023 3:49 pm

eddiedimitris έγραψε:

2)Τώρα επειδή τα χώνεις και στη χώρα μας απλά να σου θυμίσω ότι οι γονείς του μπήκαν παράνομα στη χώρα και παρόλα αυτά η χώρα μας τους άφησε να προσπαθήσουν και εν τέλη να τα καταφέρουν περίφημα…προφανώς απίστευτη προσπάθεια και απ τα παιδιά και απ τους γονείς.Την υπηκοότητα πολύ σωστά την πήρε αφού κατάφερε να ξεχωρίσει
Η χώρα τους «άφησε»; Τα κατάφεραν περίφημα; Τι είναι αυτά που λες καλέ μου;

«Πολύ σωστά πήρε την υπηκοότητα αφού κατάφερε να ξεχωρίσει»; Δλδ αν δεν ξεχώριζε δεν την άξιζε; Το παιδί που γεννήθηκε εδώ, ανδρώθηκε εδώ, πήγε σχολείο εδώ;
eddiedimitris έγραψε:

3) Ο Γιάννης είναι τόσο Έλληνας όσο η Παπαρίζου είναι Σουηδέζα.
Ο Χριστός κι η Παναγία. Μισό λεπτό να βγάλουμε το ελληνόμετρο.

Δεν είχες δώσει τέτοια δείγματα eddie. Λυπάμαι.

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
eddiedimitris

a1greece
Reactions: 685
Αγαπημένος παίκτης: Galis

Σάβ Αύγ 05, 2023 3:55 pm

belalik έγραψε:
Σάβ Αύγ 05, 2023 2:13 pm
eddiedimitris έγραψε:

Αφήνω τα υπόλοιπα έξω, τα μπασκετικά (που κανονικά αυτά θα έπρεπε να σχολιάζουμε), για να σταθώ σε αυτό, γιατί το θεωρώ μέγιστο λάθος με τον τρόπο που το αναφέρεις.

Είναι τεράστια κουβέντα, φιλοσοφική και πολύ ενδιαφέρουσα, τι θα πεί 'Έλληνας' - και γενικώς τι σημαίνουν οι εθνότητες, τα σύνορα, πότε εφευρέθηκαν (γιατί εφευρέθηκαν) κλπ κλπ .. Δεν θέλω να πλατιάσω τόσο όμως ..

Ωστόσο, ποιος είσαι εσύ φίλε μου, ή εγώ, ή ο οποιοσδήποτε, που θα πούμε τι "είναι" ο καθένας? Είναι αυτό που αισθάνεται ... Αυτός το επιλέγει, το υποκείμενο. Αλλά για να το πάμε και λίγο τυπικά, πατρίδα είναι οι παιδικές αναμνήσεις φίλε - είναι το μέρος που γεννήθηκες, που είδες το φως, που έκανες τα πρώτα σου βήματα - εκεί που έζησες τα πρώτα σου χρόνια με λίγα λόγια. Αυτό δεν το λέω εγώ (αν και το πιστεύω), το έχουν πει πολλοί - σκέψου το λίγο.

Ο Γιάννης είναι (και) τυπικότατα Έλληνας - εδώ γεννήθηκε και μεγάλωσε. Αυτό από μόνο του φτάνει - είναι απίστευτα σημαντικό. Ο ίδιος όπου σταθεί και όπου βρεθεί, αυτό υποστηρίζει, έτσι και αλλιώς.

Κατά τη γνώμη μου, (θεωρώ πως) είναι πολύ περισσότερο "Έλληνας" από τον Καλάθη, τον Κουφό, ακόμα και τον Γκάλη (μια και που είναι στην επικαιρότητα) κλπ κλπ .. Αν και όπως είπα πριν, ο κάθε ένας αποφασίζει για τον εαυτό του, και ο Γιάννης έχει δημόσια υποστηρίξει πολλές φορές (και έμπρακτα) πως νοιώθει Έλληνας. Και το έχει δείξει με πράξεις σε μια φάση της ζωής του που πραγματικά δεν έχει απολύτως καμιά ανάγκη την Ελλάδα.

Αυτά .. σόρρυ για το off topic ..
Στην ουσια δε διαφωνουμε....η μονη μας διαφοροποίηση οτι καλως η κακως για μενα παιζει ρολο σε ενα παιδι που γεννιέται απο που κατάγονται οι γονεις του....Ενα ρολο τον παιζει....Στην τελικη αν ο Γιάννης δεν ηταν απ τη Νιγηρία τα υπερφυσικά σωματικα προσοντα που εχει ουτε μια στο εκατομμύριο....

Το ζύγι στο ποσο Έλληνας αισθάνεται καποιος δεν υπαρχει....Ειναι σα να λες ποσο αντρας αισθάνεται...Για Κουφό-Καλαθη-Ντορσει θεωρω και εγω πως η Ελλάδα δε τους λεει τιποτα αντίθετα με το Γιάννη που νομιζω εχει αγορασει και σπιτι....Το παλληκαρι μεγάλωσε εδω και παιζει μεγαλο ρολο...
Τωρα τον Γκαλη αστον....Απο Έλληνες γονεις ,έλιωσε τη φανελα της εθνικής ,παντρεύτηκε Ελληνίδα και μενει Ελλάδα 45 χρονια....μη τρελαθούμε ....
Τεσπα αυτη η κουβεντα δε βγαινει καπου στην τελικη δε θεωρω οτι υπαρχει διαφωνία...Ο Γιάννης οντως προβάλει απιστευτα τη χωρα διεθνώς,προφανως την αγαπάει ειναι εμφανες αυτο αλλα δεν ειναι ο κλασσικος ο Έλληνας....με οτι βεβαια θετικο σημαινει Γι αυτον...
Τελος το off topic και απο μενα

1
1 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Ανδρών”