yorgos έγραψε: ↑Τετ Αύγ 16, 2023 12:37 pm
Εγώ δύσκολο το βλέπω να μην είχε μιλήσει και με τους προηγούμενους ο Τζέημς και ξέρουμε πώς πήγε αυτό, όπου πήγε τσακώθηκε, έσπασε τζαμαρίες, του έκαναν διακοπή συμβολαίου ή έκανε φασαρία για να φύγει.
Η περίπτωση Κανάαν είναι άλλη: μιλάμε για ένα παιδί ισορροπημένο, θρήσκο, που δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα πουθενά και που γι αυτόν ο Ολυμπιακός ήταν σκαλοπάτι προς τα πάνω, ήρθε αυτός ευγωνμονώντας που ήρθε να παίξει σε ομάδα Ευρωλίγκας, δεν τον παρακάλαγε η ομάδα Ευρωλίγκας να πάει. Ο Τζέημς δε νομίζω ότι το εκλαμβάνει έτσι, τουλάχιστον εκ των πραγμάτων δεν το εξέλαβε έτσι σε καμία ομάδα από αυτές που έπαιξε. Δεν ξέρω γιατί είναι το πιθανότερο στα 33 του να αλλάξει χαρακτήρα, ο Κανάαν δεν άλλαξε κάτι. Το πρόβλημα δηλαδή δεν είναι τόσο στο στιλ παιχνιδιού όσο στο στιλ... εγκεφάλου.
Προφανώς ο Μπαρτζώκας τα έχει ζυγίσει αυτά, δικό του ρίσκο, δική του η ευθύνη, δικη του και η αποθέωση αν τα καταφέρει να κάνει το Τζέημς Ντιλέινι της Λοκομοτίβ.
Προφανώς θα είχε μιλήσει και με τους προηγούμενους. Αρχής γενομένης με τον Περάσοβιτς να πω εγώ. Από τα πρώτα του στην Ευρωλίγκα δηλαδή,
Το ζήτημα είναι ότι μιλάμε για τον Μπαρτζώκα που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης στον τομέα του και με πολύ συγκεκριμένη άποψη στο κομμάτι των ρόλων και της εν γένει υποταγής του ατομικού στο ομαδικό.
Εδώ, έφυγε ο Σλούκας γι' αυτόν τον λόγο.
Είναι πολύ πιθανό ο Τζέιμς στην ηλικία που είναι (πριν λίγες μέρες είχα πει στο τόπικ αυτό, ότι είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που η προχωρημένη ηλικία είναι στα υπέρ κι όχι στα κατά- πράγμα σχετικά παράδοξο..) να θέλει να βάλει την Ευρωλίγκα στο παλμα΄ρε του.
Επιπλέον αναφέρθηκα στο ντάπα - ντούπα που είπες και παρέβαλα το περίπου αντίστοιχο του Σλούκα.
Θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος Τζέιμς ο οποίος μετά τη δις αποτυχία του στο ΝΒΑ (στα μάτια του, τουάχιστον) έχει αλλάξει αγωνιστική ρότα. Βλέπει περισσότερο τους συμπάκτες του από ποτέ άλλοτε.
Το είπα πέρσι αυτό στην πρώτη του χρονιά στη Μονακό, στα παιχνίδια των 8 κόντρα σε μας. Δεν το λέω γιατί "και καλά" παίζει για μας.
Ότι είνα ρίσκο, είναι. Τα είπαμε αυτά. Συγκεκριμένα (και δις) ότι με τον Τζέιμς δεν υπάρχει μέσος δρόμος. Είτε σε χαντακώνει και ψάχνεσαι για διακοπή συμβολαίου κλπ ε΄τε σε απογειώνει.
Για μένα είναι η καλύτερη λύση. Και δεν πιστεύω ότι έχει λήξει έτσι εύκολα. Αυτά περί προετοιμασίας που μόλις διάβασα ε΄δω, τα έχουμε ξανακούσει σε αντίστοιχες περιπτώσεις.
Αν ο Τζέιμς σκυλιάσει δύσκολα να μη γίνει το δικό του. Τουλάχιστον όχι στο ...Μουλέν Ρουζ της Μονακό.
* Την αντιπαραβολή Κάνααν και Τζέιμς την έκανα αναφερόμενος στο αγωνισιτκό κομμάτι. Άλλον Κάνααν ξέραμε και τελείως διαφορετικός μάς προέκυψε. Δεν αναφέρθηκα στη συγκρότησή τους, τον χαρακτήρα τους και σίγουρα όχι στα πιστεύω τους.
Έχει τόσο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ο Ολυμπιακός αυτός που μπορεί και κάνει τους παίκτες να προσαρμόζονται στο παιχνίδι του.