2022-2023-Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές

Συντονιστής: Captains

basket72

senior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: A.Sabonis/C. Scurry
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Αύγ 24, 2023 7:31 pm

AlexD έγραψε:
Πέμ Αύγ 24, 2023 4:29 pm
Το ζουμί είναι ότι θα πάρετε 3αρι, αυτό καταλαβαίνω εγώ. Και στο 2 παίζει Γκριγκόνις ή Ντόρσεϊ, ανάλογα τι θα γίνει.
Ναι αλλά πολλά 2ρια δεν μαζεύονται;
Ο Σλούκας και ο Βιλντόσα είναι άσσοι που 2αρίζουν. (γνωστοί κι ως κόμπο-ς στο χτένι).
Ο Γκάι 2ρι.
Ο Γκραντ μια από τα ίδια με Σλουκι- Λούκα (το νέο κρύο παρατσούκλι του Βαγγέλη του Ιωάννου του Πεφωτισμένου, εν είδει συντομογραφίας, 2 σε ένα).

Κι εκεί κάπου ο Γκριγκόνις και τουλάχιστον ένας Καλαϊτζάκης.

Εγώ το Σλούκι- Λουκα παρέα με Γκραντ π.χ το βλέπω να παίρνει λεπτά . Και σε κάποια σχήματα ένα ψηλό 3ρι από το 4. Χουαντσό ή και Μαντζούκας.

Εγώ δεν πιστεύω ότι τη χαλάει ο Γκάι τη δουλειά (στα υπόλοιπα όλα συμφωνώ με τον ΤρέισιΜακ :bball: ).
Σαφώς παίζει και να μη βγει. Ίσως και το πιο πιθανό (ή κάπου στο 50-50)
Αλλά, παίζει να βγει τύπου/αξία Λόιντ ή και Κάρολ. Δεν θα πω Λάρκιν γιατί τον Λάρκιν τον ηξέρα πριν τη Μπασκόνια, μέχρι κι εγώ που ελάχιστα κατέχω από το σύγχρονο ΝΒΑ.

Τη θεωρώ ωραία κίνηση του Γκάι. Γιατί μου λέει περισσότερα να βγει κι ένα "στοίχημα¨" ανεξαρτήτως ομάδας.

Εγώ πιστεύω ότι η λάθος κίνηση είναι με τον Παπαπέτρου. Αυτός σάς περιορίζει.
Εκτός κι αν έρθει με ρόλο καρμπόν σαν αυτό που είχε στην Παρτίζαν. Να μπαλώνει καταστάσεις κλπ. Ρολίστας πολιτελείας κ.α.

Για μάξιμουμ 20 λεπτά κι αυτό επειδή μπορεί άνετα και τις 2 θέσεις των φόργουορντ.

Νομίζω ότι αυτό δείχνει πως πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Διαβατήρια και τα τοιαύτα.

Στη θέση του Πάπι, θα κόλλαγε ένας Γκεντράιτις. Πιο ποιοτικός.
Και να έπαιρνε τα πάνω του κι ο Γκριγκόνις με τον συμπαίκτη του στην Εθνική τους.

JohnnyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 4

Πέμ Αύγ 24, 2023 7:57 pm

basket72 έγραψε:
AlexD έγραψε:
Το ζουμί είναι ότι θα πάρετε 3αρι, αυτό καταλαβαίνω εγώ. Και στο 2 παίζει Γκριγκόνις ή Ντόρσεϊ, ανάλογα τι θα γίνει.
Ο Σλούκας και ο Βιλντόσα είναι άσσοι που 2αρίζουν. (γνωστοί κι ως κόμπο-ς στο χτένι).
Ο Γκάι 2ρι.
Ο Γκραντ μια από τα ίδια με Σλουκι- Λούκα (το νέο κρύο παρατσούκλι του Βαγγέλη του Ιωάννου του Πεφωτισμένου, εν είδει συντομογραφίας, 2 σε ένα).

Εγώ το Σλούκι- Λουκα παρέα με Γκραντ π.χ το βλέπω να παίρνει λεπτά . Και σε κάποια σχήματα ένα ψηλό 3ρι από το 4. Χουαντσό ή και Μαντζούκας.

Εγώ δεν πιστεύω ότι τη χαλάει ο Γκάι τη δουλειά (στα υπόλοιπα όλα συμφωνώ με τον ΤρέισιΜακ :bball: ).
Αλλά, παίζει να βγει τύπου/αξία Λόιντ ή και Κάρολ. Δεν θα πω Λάρκιν γιατί τον Λάρκιν τον ηξέρα πριν τη Μπασκόνια, μέχρι κι εγώ που ελάχιστα κατέχω από το σύγχρονο ΝΒΑ.

Τη θεωρώ ωραία κίνηση του Γκάι. Γιατί μου λέει περισσότερα να βγει κι ένα "στοίχημα¨" ανεξαρτήτως ομάδας.

Εκτός κι αν έρθει με ρόλο καρμπόν σαν αυτό που είχε στην Παρτίζαν. Να μπαλώνει καταστάσεις κλπ. Ρολίστας πολιτελείας κ.α.

Για μάξιμουμ 20 λεπτά κι αυτό επειδή μπορεί άνετα και τις 2 θέσεις των φόργουορντ.

Νομίζω ότι αυτό δείχνει πως πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Διαβατήρια και τα τοιαύτα.

Και να έπαιρνε τα πάνω του κι ο Γκριγκόνις με τον συμπαίκτη του στην Εθνική τους.
Βασικά στη θεση του Γκριγκονις θα κολλούσε ένας Γκιεντραιτις χοχο, να παίρνει 20 λεπτά ο Λιθουανός και άλλα 20' ο Παπαπετρου στο 3 και να γεμίζει η θέση. Τα γκαρντ βγαίνουν με τη γνωστή 4αδα + Μωραΐτη/Π. Καλαιτζάκη. Όχι ότι ο Γκιεντραιτις είναι επιθετικά κάτι ανώτερο του Γκριγκονις, αλλά μπορεί να αμυνθεί πιο εύκολα απέναντι σε 3αρια.

Ή έστω Γκιεντραιτις αντι του Γκάι αν σε ψήνει το Λιθουανικό διδυμο. Αν και πιστεύω ότι οι Λιθουανοί γενικά δύσκολα πιάνουν εκτός Λιθουανίας και επίσης προτιμώ Γκάι από Γκριγκονις λόγω προοπτικής.

old boy

junior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: MJ, Saras, DerrickRose

Πέμ Αύγ 24, 2023 8:03 pm

panpav έγραψε:
Πέμ Αύγ 24, 2023 6:31 pm
old boy έγραψε:
Πέμ Αύγ 24, 2023 5:14 pm
Ωραίες οι ολιγόλογες αψοριστικές απόψεις. Σα σπαρτιάτικο επικήδειο επίγραμμα. Θα κάνω και γω μια.
"Κβο βαντις χωρίς επιχείρημα ωρε χομο αμπάσχετους;"
Μου αρέσει το χιούμορ, πέρα από το ταλέντο οποιουδήποτε αθλητή, σημασία έχει και ο χαρακτήρας του.Αυτόν κρίνω, αφοριστικά !
Οκ, σύμφωνοι για τη σημασία του χαρακτήρα. Όμως θεωρείς ικανό δείγμα για τον παίκτη την περσινή χρονιά του Παο; το σκορποχώρι του Ραντονιτς; οι υπόλοιπες χρονιές του Γκριγκονις έδειχναν αδιάφορο παίκτη; ή μήπως όφειλε να κάνει τη διαφορά μέσα σ' ένα εσμό μέτριων/κακών συμπαικτων πέρσι; ε, δεν είναι τέτοιος ο Λιθουανός, ποτέ δεν ήταν.
Τέλος πάντων, έχουν ειπωθεί όλα αυτά ξανά και ξανά σε προηγούμενες σελίδες. Κουράστηκα που τα (ξανά) έγραψα.

basket72

senior
Reactions:

Πέμ Αύγ 24, 2023 8:10 pm

JohnnyPao έγραψε:

Βασικά στη θεση του Γκριγκονις θα κολλούσε ένας Γκιεντραιτις χοχο, να παίρνει 20 λεπτά ο Λιθουανός και άλλα 20' ο Παπαπετρου στο 3 και να γεμίζει η θέση. Τα γκαρντ βγαίνουν με τη γνωστή 4αδα + Μωραΐτη/Π. Καλαιτζάκη. Όχι ότι ο Γκιεντραιτις είναι επιθετικά κάτι ανώτερο του Γκριγκονις, αλλά μπορεί να αμυνθεί πιο εύκολα απέναντι σε 3αρια.

Ή έστω Γκιεντραιτις αντι του Γκάι αν σε ψήνει το Λιθουανικό διδυμο. Αν και πιστεύω ότι οι Λιθουανοί γενικά δύσκολα πιάνουν εκτός Λιθουανίας και επίσης προτιμώ Γκάι από Γκριγκονις λόγω προοπτικής.
Ναι ΄έχεις δίκιο, οντως θα κόλλαγε περισσότερο στη θέση Γκριγκόνις ο Γκεντράιτις. Π{ιο πολύ θέλετε 3ρι. Δεν χωράει αμφιβολία.
Άσε που με υποθετικά σενάρια τύπου ¨αν δεν είχατε πάρει τον τάδει ή τον δείνα- καλά ώρα εγώ με τον Παπαπέτρου) δεν γίνεται δουλειά

Εγώ πιστεύω ότι όλο αυτό μπορεί να σας βγει σε καλό. Να δώσει κίνητρο για εσωτερικό ανταγωνισμό και να βγουν κι άλλοι παίκτες- σχετικά έστω- μπροστά. Ας πούμε ο Γκραντ κι ο Μαντζούκας. Με όλη την "αστρόσκονη" από μια μεταγραφή ενός ακόμα αεροδρομιακού, :) σαν τον Μιχάιλιουκ, πόσα λεπτά θα μέναν από το 1-3 όταν οι ΣΛούκας, Βιλντόσα και π.χ Μιχαίλικουκ θα έπαιρναν σχεδόν το 50% του αγωνιστικού μπάτζετ ;

Τέτοια συμβόλαια "ακουμπάνε" 30λεπτα.
Κι εσείς είστε μια νέα ομάδα που για να δέσει πρέπει να δοκιμάσει σχήματα, να δει τουλάχιστον 8- 9 παίκτες που θα έχουν σημαντικό ρόλο, και κίνητρο αυξημένο.

Γενικά το κίνητρο είναι σπουδαία υπόθεση. Και δουλειά κυρίως του προπονητή και της υπόλοιπης προπονητικής ομάδας. Που αν δεν έχει περάσει κανείς αποδυτήρια δύσκολο να καταλάβει τη σημασία της.

AlexD

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone

Πέμ Αύγ 24, 2023 8:49 pm

basket72 έγραψε:
AlexD έγραψε:
Ο Γκάι 2ρι.

Βεβαίως και μαζεύονται, βεβαίως βεβαίως!
Τα έχω γράψει αρκετά πιο παλιά σε αυτό το τοπικ ότι το πλάνο που έλεγαν μερικοί για Σβι και Ντόρσεϊ είναι καταστροφικό και πως εφόσον για κάποιο λόγο θέλει 3αρι και φαίνεται από τα ρεπορτάζ να μην υπολογίζει τον Γκριγκόνις εκεί, ας είναι όντως 3D χωρίς απαιτήσεις για πολλά λεπτά στο παρκέ, από τα καλά παιδιά που ψήνουν και καφέ για τον Σλούκα να ξυπνήσει.

Αυτοί θέλουν οπωσδήποτε Ντόρσεϊ όταν με το καλό μείνει ελεύθερος και θέλουν και 3αρι από τώρα οπότε δεν βλέπω πως θα είναι μεγέθους Σβι χωρίς να δημιουργήσει θέματα.

Περί Μαντζουκα: Νομίζω ότι διεκδικεί χρόνο από Παπι και Μπαλτσεροφσκι, με αυτήν την σειρά. Με Χουάντσο στο 3 και Μητο στο 5 δηλαδή και εκείνος σταθερά στο 4.
Έχω κάποιες ενστάσεις για το Χουάντσο στο 3 αλλά μάλλον λέω βλακειες.

Ο Παπι επιτελεί τον ρόλο του να είναι ρολιστας πολυτελείας αν παίξει στα κανονικά του ή αυτός του οποίου την θέση έφαγε ο μικρός και πήρε τα πάνω του. Win-win που λένε και στο Μαρούσι. Ενώ του Γκεντράιτις θα τον έτρωγε τον χρόνο;

Κάτι δείχνει αυτό, καλά έχει πάει ο σχεδιασμός νομίζω πέρα από πλάκα.

Αν δεν πάθουν υπογλυκαιμία στο τέλος, μετά τον Φεβρουάριο μπορεί να παίζουν πολύ fun to watch μπασκετ και ας μην είναι φαβορί για κούπα, οι βάσεις σε ένα τέτοιο σενάριο θα μπουν, λογικά χωρίς να τα γκρεμίσει όλα ο πρόεδρας.

Αυτό το τελευταίο βέβαια ποτέ δεν είναι φαβορί σαν σενάριο.

JohnnyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Προειδοποιήσεις: 4

Πέμ Αύγ 24, 2023 9:32 pm

basket72 έγραψε:
Πέμ Αύγ 24, 2023 8:10 pm
JohnnyPao έγραψε:

Ναι ΄έχεις δίκιο, οντως θα κόλλαγε περισσότερο στη θέση Γκριγκόνις ο Γκεντράιτις. Π{ιο πολύ θέλετε 3ρι. Δεν χωράει αμφιβολία.
Άσε που με υποθετικά σενάρια τύπου ¨αν δεν είχατε πάρει τον τάδει ή τον δείνα- καλά ώρα εγώ με τον Παπαπέτρου) δεν γίνεται δουλειά

Εγώ πιστεύω ότι όλο αυτό μπορεί να σας βγει σε καλό. Να δώσει κίνητρο για εσωτερικό ανταγωνισμό και να βγουν κι άλλοι παίκτες- σχετικά έστω- μπροστά. Ας πούμε ο Γκραντ κι ο Μαντζούκας. Με όλη την "αστρόσκονη" από μια μεταγραφή ενός ακόμα αεροδρομιακού, :) σαν τον Μιχάιλιουκ, πόσα λεπτά θα μέναν από το 1-3 όταν οι ΣΛούκας, Βιλντόσα και π.χ Μιχαίλικουκ θα έπαιρναν σχεδόν το 50% του αγωνιστικού μπάτζετ ;

Τέτοια συμβόλαια "ακουμπάνε" 30λεπτα.
Κι εσείς είστε μια νέα ομάδα που για να δέσει πρέπει να δοκιμάσει σχήματα, να δει τουλάχιστον 8- 9 παίκτες που θα έχουν σημαντικό ρόλο, και κίνητρο αυξημένο.

Γενικά το κίνητρο είναι σπουδαία υπόθεση. Και δουλειά κυρίως του προπονητή και της υπόλοιπης προπονητικής ομάδας. Που αν δεν έχει περάσει κανείς αποδυτήρια δύσκολο να καταλάβει τη σημασία της.
Ναι σε αυτό που λες συμφωνώ, πως ο μη ερχομός του Μιχαλιουκ ίσως να μας βγει και σε καλό από την άποψη ότι δεν βγάζει (τουλάχιστον από τωρα) κανέναν εκτός rotation, όλοι οι παιχτες μας θα έχουν κίνητρο να κερδίσουν λεπτά μέσα από τον εσωτερικό ανταγωνισμό της ομαδας. Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να υπάρχει (όπως έχω πει χίλιες φορες) ένας παιχτης, οχι πιο ποιοτικός, αλλά πιο 3αρι απτον Γκριγκονις που θα παιζει 15-20λεπτα.

Μια κουβέντα και για τον Μαντζούκα, πέρσι ο Ραντονιτς άργησε πάρα πολύ να τον βάλει να παίξει, ενώ στο 4 είχαμε μόνο τον τουρίστα - Γουιλιαμς. Έπρεπε να ρθει ο Σερελης για να δούμε τον Λευτέρη, ο οποίος μάλιστα προς το τέλος της σεζόν ξεπέρασε τον Derrick στο rotation και αποτελούσε το βασικό 4αρι μας. Αυτή του η εικόνα σε συνδυασμό με τα λόγια του ΔΠΓ, πως τον πιστεύει και προσπαθεί να εξηγήσει στον Αταμαν ότι ο παιχτης μπορεί να δώσει 15-20 λεπτά στη γιουρολιγκ με έκανε να αισιοδοξώ πως υπάρχει πλάνο για τον παιχτη και θα τον δούμε αρκετά φετος (απαραίτητος ο χρόνος παιχνιδιού για να βελτιωθεί). Ωστόσο, η έλευση του Χουάντσο, η πολύ καλή κατάσταση που βρίσκεται ο Ντίνος και οι φήμες για Μιχαλιουκ δεν θα επέτρεπαν ο Μαντζούκας να βρίσκει πάνω από 5λεπτο στην Α1, πλέον με Γκριγκονις αυτό αλλάζει. Αλλά θεωρώ πως είτε μέσα στη χρονιά, είτε το επόμενο καλοκαίρι θα δούμε μεγάλο όνομα στο 3 ως αντι-Γκριγκονις. Αν μας έχει βγει κι ο Πολωνός θα χουμε σουπερ 3αρι - Παπι , Χουαντο - Ντίνος , Λεσσορ - Μπαλτσε από μια σούπερ δυάδα σε κάθε θέση, με αποτέλεσμα ο Λευτέρης να μπορεί να παίζει μόνο σε περιπτώσεις τραυματισμών (και ακόμα πιο πίσω ο Αντετοκούμπο βεβαια). Άραγε πως θα βρει μελλοντικά χρόνο ο νεαρός στην ομαδα? Ποιος θα ναι ο ρόλος του?

basket72

senior
Reactions:

Πέμ Αύγ 24, 2023 9:45 pm

¨Ενα σχήμα με Πάπι, Χουαντσό, Μήτογλου στο 3-4 - 5 θα ήταν λίγο Τρινκερικό/ Σφαιροπουλικό, αλλά είχε αθλητικότητα, μέγεθος από τα φόργουορντ κι εμπειρία.

Εκεί εγώ θα μπορούσα να δω και Σλούκι- Γκάι από το ασσόδυο.
Δεν ξέρω αν θα κολλήσουν, αλλά με την ευελίξια που έχετε 'ηδη στα φόργουορντ μπορεί να έχετε αρκετά σχήματα.

Στα φόργουορντ λογίζω για 5-8 λεπτά κ τους Καλαϊτζάκη (2-3ρι) και τον Μαντζούκα ως 4-3ρι.

Εγώ αυτό το αξίωμα πως τα 2ρια, 3ρια, 4ρια δεν μπορούν να φορέσουν και "δεύτερο κουστούμι¨ δεν το ενστερνίζομαι εν έτει 2023. Ανάλογα με το τι σου δίνει ο αντίπαλος να μπορείς να ΄παίξεις. Για μένα αυτό είναι ένα αξίωμα με ακόμα πιο καθολική ισχύ. Κι εν γένει στον ανταγωνιστικό αθλητισμό. Π.χ το άλμα εις μήκος ή η τοξοβολία είναι αθλήματα που δεν παίζεις με αντίπαλο απέναντι.

Εδώ ο Μ. Τζέιμς είπε τις προάλλες πως έπαιζαν μαζί, Τζέιμς, Λόιντ κι Οκόμπο.

panpav

junior
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένος παίκτης: LARRY BIRD
Αγαπημένη ομάδα: BOSTON CELTICS

Πέμ Αύγ 24, 2023 11:12 pm

old boy έγραψε:
Πέμ Αύγ 24, 2023 8:03 pm
panpav έγραψε:
Πέμ Αύγ 24, 2023 6:31 pm

Μου αρέσει το χιούμορ, πέρα από το ταλέντο οποιουδήποτε αθλητή, σημασία έχει και ο χαρακτήρας του.Αυτόν κρίνω, αφοριστικά !
Οκ, σύμφωνοι για τη σημασία του χαρακτήρα. Όμως θεωρείς ικανό δείγμα για τον παίκτη την περσινή χρονιά του Παο; το σκορποχώρι του Ραντονιτς; οι υπόλοιπες χρονιές του Γκριγκονις έδειχναν αδιάφορο παίκτη; ή μήπως όφειλε να κάνει τη διαφορά μέσα σ' ένα εσμό μέτριων/κακών συμπαικτων πέρσι; ε, δεν είναι τέτοιος ο Λιθουανός, ποτέ δεν ήταν.
Τέλος πάντων, έχουν ειπωθεί όλα αυτά ξανά και ξανά σε προηγούμενες σελίδες. Κουράστηκα που τα (ξανά) έγραψα.
Καλά ξεκουράσου, θυμίσου ότι κρίνω χαρακτήρα.

Dominique

junior
Reactions:

Παρ Αύγ 25, 2023 6:19 am

JohnnyPao έγραψε:
Τετ Αύγ 23, 2023 5:49 pm
HackerBaby έγραψε:
Τετ Αύγ 23, 2023 4:11 pm

Δεν είμαι σίγουρος πως έχει σκεφτεί τη θέση 3 ο Αταμάν .Φαντάζομαι θα βάλει τον Παπαπέτρου να βαράει 30 λεπτά με χαμηλό usage και έμφαση στη βρώμικη δουλειά, αντίστοιχο ρόλο που είχε στον Ομπράντοβιτς
Και θα καλύψει τη θέση επίσης από το 2 ,κάποια λεπτά από Γκριγονις ή χαμηλα σχήματα με 3 γκαρντ κυρίως και ίσως βάλει στο 3 και σε ειδικά σχήματα λίγο Ματζούκα ή Χουαντσο
Στην Παρτιζαν ο Παπαπετρου δεν έπαιζε ποτέ πάνω από 20 λεπτά κι αυτα με το ζόρι. Θέλουμε παιχτη βασικουρα εκεί. Είναι σαν να μέναμε στο 4 με βασικό τον Μητογλου (πιο λογικό θα ήταν βασικα).
Ο Παπαπέτρου μέχρι την 25η αγωνιστική θα πρέπει να είχε γύρω στα 25 λεπτά μέσο όρο συμμετοχής.Εχασε το χρόνο του στο τελευταίο τέταρτο της ρεγκιουλαρ για να τον ξανακερδίσει στα playoff λόγω των απουσιών ώστε να κλείσει τη σεζόν με σχεδόν 21 λεπτά μέσο ορο συμμετοχής.

Dominique

junior
Reactions:

Παρ Αύγ 25, 2023 6:30 am

Phys87 έγραψε:
Τετ Αύγ 23, 2023 9:34 pm
dimitrisdrama έγραψε:
Τετ Αύγ 23, 2023 9:25 pm

Οχι δεν τρολαρρω κανεναν..το παιδι ανεφερε οτι ηταν αδιαφορος στου τελικους και απλα ειπα τν γνωμη μου και ανεφερα καποια στατιστικα του απο τους τελικους σε συναρτηση παντα και με το πως απεδωσε η ομαδα.. Το εχω καταλαβει οτι υπαρχει μια εμπαθεια προς τον παιχτη .Απλα λεω την γνωμη μου οπως και εχω το δικαιωμα να κανω.Δεν προσπαθω να αλλαξω την γνωμη σε κανεναν..Ουτε λεω εσενα τρολ που εχει τετοιο τρελο μενος με τον παιχτη..Κατα εμενα ειναι αδικη η κριτικη που γινεται και εξηγησα το γιατι... ειναι αδικο να κριθουν οι παιχτες σοβαρα στην περυσινη ομαδα γιατι δεν υπηρχε ομαδα ουτε απο θεμα οργανωσης ουτε απο θεμα προπονητη να τους βαλει σε μια σειρα.
Είναι διαφορετικό να κρίνεις τον Πονιτκα που μάτωσε την φανέλα, είναι διαφορετικό να κρίνεις τον Λι που και αυτός μάτωσε την φανέλα, είναι διαφορετικό να κρίνεις τον Μπέικον ακόμα που προσπάθησε αλλά για έξω αγωνιστικούς λόγους έπρεπε να φύγει, και είναι τελείως διαφορετικό να κρίνεις τον Γκριγκονις ο οποίος ήταν το λιγότερο αδιάφορος. Αυτή η συμπεριφορά για εμένα είναι μη ανεκτή. Συνοθύλευμα ναι, αλλά κάποιοι προσπάθησαν, αυτός εκδικούνταν την ομάδα μέχρι που έφυγε ο Ραντονιτς. Προσωπικά αυτό έβλεπα. Τέτοιος παίχτης δεν αξίζει να φοράει αυτή την φανέλα. Τον Πονιτκα τον ήθελα, να μείνει χίλιες φορές.
Ήθελες τον Μπέικον που τα έβαζε με τον Γκριγκονις σε κάθε ματς, που έκανε κωλοδάχτυλα στις κερκίδες και που σταμάτησε να διεισδύει στο καλάθι μετά το πρώτο διμηνο και δεν θέλεις τον Γκριγκονις επειδή δεν ηταν επαγγελματίας.Μαλλον δεν είχε επαγγελματικό ποδήλατο.

Phys87

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG

Παρ Αύγ 25, 2023 7:54 am

Dominique έγραψε:
Παρ Αύγ 25, 2023 6:30 am
Phys87 έγραψε:
Τετ Αύγ 23, 2023 9:34 pm

Είναι διαφορετικό να κρίνεις τον Πονιτκα που μάτωσε την φανέλα, είναι διαφορετικό να κρίνεις τον Λι που και αυτός μάτωσε την φανέλα, είναι διαφορετικό να κρίνεις τον Μπέικον ακόμα που προσπάθησε αλλά για έξω αγωνιστικούς λόγους έπρεπε να φύγει, και είναι τελείως διαφορετικό να κρίνεις τον Γκριγκονις ο οποίος ήταν το λιγότερο αδιάφορος. Αυτή η συμπεριφορά για εμένα είναι μη ανεκτή. Συνοθύλευμα ναι, αλλά κάποιοι προσπάθησαν, αυτός εκδικούνταν την ομάδα μέχρι που έφυγε ο Ραντονιτς. Προσωπικά αυτό έβλεπα. Τέτοιος παίχτης δεν αξίζει να φοράει αυτή την φανέλα. Τον Πονιτκα τον ήθελα, να μείνει χίλιες φορές.
Ήθελες τον Μπέικον που τα έβαζε με τον Γκριγκονις σε κάθε ματς, που έκανε κωλοδάχτυλα στις κερκίδες και που σταμάτησε να διεισδύει στο καλάθι μετά το πρώτο διμηνο και δεν θέλεις τον Γκριγκονις επειδή δεν ηταν επαγγελματίας.Μαλλον δεν είχε επαγγελματικό ποδήλατο.
Ο Μπέικον την χαμηλής αντίληψης τα έδωσε όλα, σε αντίθεση με τον υπέρ παιχταρα Γκριγκονις της υψηλής αντίληψης που κορόιδευε 6 μήνες. Όπως το βλέπει ο καθένας

Άβαταρ μέλους
xomitsious

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PF

Παρ Αύγ 25, 2023 11:25 am

Το ρόστερ για την ώρα, ολοκληρωμένο, και κατά τη γνώμη μου, ισορροπημένο.

Τα ερωτήματα είναι δύο. Ποιος θα παίζει στη θέση 3 όταν ο Παπι είναι πάγκο, και πως θα καλυφθούν οι αμυντικές αδυναμίες του Σλούκα και του Γκάι.

Πάμε στο πρώτο. Εκτίμηση μου είναι ότι δεν θα δούμε (σχεδόν) ποτέ κάποιον από τους Καλαϊτζάκηδες να παίζει Ευρώπη. Φήμες λένε ότι θα φύγει ο Γιώργος μετά την προετοιμασία και θα μείνει ο Παναγιώτης ως 14ος παίκτης. Εικάζω ότι θα δοκιμαστεί στην Ελλάδα, και αν ο Αταμαν τον εκτιμήσει αρκετά ίσως συμπεριληφθεί στη 12αδα της Ευρωλίγκας σε περίπτωση τραυματισμού.

Ο λόγος που θεωρώ το ρόστερ ισορροπημένο είναι ο εξής. Το 3 καλύπτεται είτε με γκαρντ (Γκριγκονις, Γκράντ) είτε με 4αρι (Χουάντσο, Ματζουκας). Ανάλογα με τον αντίπαλο, ο Αταμάν μπορεί να επιλεγεί μεταξύ Μωραιτη και Κ.Αντετ για 12ο παίχτη και να σπρώχνει κάποιον στο 3 από το 2 ή το 4.

Κλειδί σε αυτό το δίλημμα είναι η απόδοση του Μητογλου. Αν ο Ντίνος αποδειχθεί πολύτιμος, τότε θα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και ο Χουάντσο θα παίξει αρκετά και στο 3.

Αν, αντιθέτως ο Γκράντ ή ο Γκάι ξεπεράσουν τις προσδοκίες μας, και ο Μητογλου μείνει ως αναπληρωματικό 4αρι μόνο, στο τρια εκτός του Παπαπέτρου θα δούμε κάποιο γκαρντ.

Προσωπικά πιστεύω ότι ο Μητογλου θα φανεί αρκετά χρήσιμος και θα παίζει παραπάνω από όσο θα είναι στον πάγκο ο Χουάντσο. Δηλαδή Χουάντσο 25-30 λεπτά στο παρκέ και Ντίνος 20.

Το δεύτερο ερώτημα (αμυντικές αδυναμίες στην περιφέρεια) δεν μπορώ να το απαντήσω τώρα. Θα χρειαστεί να δούμε την ομάδα στο παρκέ, το στυλ που θα παίξει ο Αταμάν, και να κρίνουμε τι μπορεί και τι χρειάζεται να γίνει.

Όπως και να έχει, φέτος οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουμε ανυπομονησία να απολαύσουμε ξανά την Ευρωλίγκα. Άλλη γλύκα έχει όταν πιστεύεις ότι μπορείς να μπεις οχταδα.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Παρ Αύγ 25, 2023 11:40 am

JohnnyPao έγραψε:
Πέμ Αύγ 24, 2023 1:00 pm
Conan1982 έγραψε:
Πέμ Αύγ 24, 2023 12:14 pm
Ποσοτικά πάντως είστε πλήρεις, αν δεν φύγουν τα αδέλφια έχετε 13 παίκτες χωρίς τους 2 νεαρούς τον Αβδάλα και τον Σαμοντούροφ. Αν πάρετε και άλλον φτάνεται τους 14. Άρα πάτε άραγε για διαφορετικές συνθέσεις σε Ευρώπη, Ελλάδα; Με ένα δυνατό τριάρι στην Ευρώπη θα μένει εκτός σίγουρα ο Μωραϊτης και κάποιος εκ των Κώστα (και θα παίζει ως τρίτο πεντάρι ο Μήτογλου), Μαντζούκας. Στην Α1 θα πρέπει να δηλωθούν μόνο 7 από τους 8 που έχετε, ένας γκαρντ φυσιολογικά είτε ο Γκραντ, είτε ο Γκάι, είτε ο Γκριγκόνις και οι υπόλοιποι θα εναλάσσονται. Δύσκολα γενικά τα πράγματα για τους νεαρούς και βάζω και τον Μαντζούκα μέσα με τον χρόνο συμμετοχής τους.
Sloukas - Grant - Moraitis
Vildoza - Guy - P. Kalaitzakis
Papapetrou - Grigonis - G. Kalaitzakis
Juancho - Mitoglou - Mantzoukas
Lessort - Balcerowski - Adetokubo

Αν μείνουν τα αδέλφια φτάνουμε τη 15αδα παιχτων. Βέβαια θεωρώ πως ο Γιώργος θα φύγει μετα τη προετοιμασία και θα μείνουμε με 14 αλλά μικρή σημασία έχει. Αναρωτιέμαι και τι μέλλει γενέσθαι με τους Αβδαλα και Σαμοντούροφ για φετος.

Όσον αφορά τον χρόνο του Μαντζούκα, πράγματι θα ήταν περιορισμένος αν ερχόταν ο Mykhailiuk. Πλέον όμως θα αναγκαστούμε να δουμε αρκετό Juancho στο "3" με αποτέλεσμα να ανοίξει χώρος για τον Λευτέρη στο "4".

ΥΓ. Αν έρθει άλλος ξενος παίχτης, θα μείνει ελεύθερος ο Grigonis, δεν νομίζω να πάμε με 8 ξενους.
Το καλύτερο για την εξέλιξη των μικρών θα ήταν να πάνε δανεικοί κάπου όπου θα βρουν χρόνο συμμετοχής, πιστεύω ότι ιδανικά θα έπρεπε να πάνε στην Α2 που είναι πολυ πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.
Ο Γκριγκόνις δεν βλέπω πως θα φύγει, το λογικό θα ήταν να είχε βρει ήδη ομάδα αν ήθελε όντως, εκτός και αν ο Παναθηναϊκός δεν βιάζεται όσο δεν έρχεται άλλος παίκτης.

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Παρ Αύγ 25, 2023 11:58 am

ποτε δεν καταλαβα αυτες τις φαντασιακες επιθυμιες για θεσεις παιχτων απλα για να βολευτουμε

αλλη μια

ο γκριγκονις δεν ειναι 3αρι
ο ηθοποιος δεν ειναι 3αρι
ο μητο δεν ειναι 5αρι

προφανως και μπορει να υπαρξει σεναριο που αναγκαστικα θα παιξει καποιος απο αυτους την θεση μπορει να εχει τραυματιστει πχ ο λεσορ να παθει κοψιμο ο μπαλτσε οποτε αναγκαστικα θα παιξει εκει ο μητο,αυτα ειναι κατα συνθηκη και εξαιρεση δεν θα ειναι ο κανονας

προσωπικα νομιζω οτι αταμαν θα ζητησει 3αρι η στην αρχη η μεσα στην χρονια αποκλειεται ολο τον χρονο να την βγαλουμε στο 3 με τον παπαπετρου

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Παρ Αύγ 25, 2023 12:09 pm

τουλουμπα έγραψε:
Παρ Αύγ 25, 2023 11:58 am
ποτε δεν καταλαβα αυτες τις φαντασιακες επιθυμιες για θεσεις παιχτων απλα για να βολευτουμε

αλλη μια

ο γκριγκονις δεν ειναι 3αρι
ο ηθοποιος δεν ειναι 3αρι
ο μητο δεν ειναι 5αρι

προφανως και μπορει να υπαρξει σεναριο που αναγκαστικα θα παιξει καποιος απο αυτους την θεση μπορει να εχει τραυματιστει πχ ο λεσορ να παθει κοψιμο ο μπαλτσε οποτε αναγκαστικα θα παιξει εκει ο μητο,αυτα ειναι κατα συνθηκη και εξαιρεση δεν θα ειναι ο κανονας

προσωπικα νομιζω οτι αταμαν θα ζητησει 3αρι η στην αρχη η μεσα στην χρονια αποκλειεται ολο τον χρονο να την βγαλουμε στο 3 με τον παπαπετρου
Δεν θα μου κάνει εντύπωση.
Στην Εφές η περασμένη χρονιά με τον Κλάιμπερν ήταν η πρώτη που είχε κανονικό 3αρι για να παίζει βασικός.

Πιο πριν είχε εκεί τον Σίμον και τον Άντερσον που είναι 2-3αρια, ο πρώτος μάλιστα ήταν και κακός αμυντικός ειδικά με δεδομένο ότι στις 2 Ευρωλίγκες της Εφες ήταν 36-37 χρονών.

Είναι ερώτημα ποιές 3αδες θα βρει ώστε η περιφέρεια να μην είναι σοφτ και τρύπα πίσω αλλά αν σκοπεύει να παίζει 20-25 λεπτά με 3 γκαρντ ταιριάζει να έχει μόνο Παπαπέτρου σαν κλασσικό 3.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”