jazz thrilos έγραψε: ↑Παρ Ιουν 12, 2020 9:32 pm
Συνεχιζω να εχω τις αμφιβολιες μου. Δηλαδή αν συμμετείχατε με τον Μπαρτζωκα και το τεχνικό τιμ σε συσκεψη για το ρόστερ και λεγανε "να φερουμε κι ενα καλο γκαρντ με καλο σου βρε παιδί μου", τι θα σκεφτοσασταν;; Τον Τζεκινγκς και τον Κριγκόνις;;
Να θυμισω οτι και ο Στρομπερι με κατι 40αρια στο τριποντο ειχε έρθει απο Τουρκία και στον Ολυμπιακό συνηθως φόραγε το αυτοσχέδιο καπελάκι απο εφημερίδα που φοραγαν οι οικοδομοι την δεκατια του '80. Εχω την αισθηση οτι ολοι λιγο πολυ μπορουμε να διακρινουμε τα γκαρντ-σουτερ απο το καλουπι τους, τον μηχανισμο τους στο σουτ. Βλεπεις τον Κάρολ, τον Κουριτς π.χ. και λες παει, το κόλλησε το τριποντάκι. Τωρα ο Τζεκινγκς ποτε δεν μου έδινε την αισθηση οτι θα δολοφονήσει απο μακριά. Μια ζωή under θα τον επαιζα (γι αυτο προφανώς δεν ειμαι προπονητης!

)
Ο Σλουκας πάλι φιλε basket72 οντως ειναι αξιόπιστος σουτερ μέσης απόστασης και συμπαθητικός απο το τριποντο. Και παλι ομως δεν κλείνεις και τα μάτια οταν μένει ελεύθερος. Ασε που αν έρθει εν τέλει στον Ολυμπιακό με τον ρόλο που θα αναλάβει βλεπω να μενει σπανιως ελεύθετος απο τους αντιπάλους προπονητές. Κατα τα άλλα συφωνω απολυτα με την άποψη σου οτι είναι και θεμα συνολικής λειτουργιας το ελευθερο και τελικα εύστοχο μακρινό σουτ. Απλα λεω μήπως βρίσκαμε ενα γκαρντ να δολοφονει μεσα απο ατομικό παιχνίδι τις βραδιές που δεν θα μας βγάινει τίποτα.
Γεια σου και πάλι φίλε μου.
Ο -τιμιότατος- Στρόμπετι (που έπεσε σε λάθος σχεδιασμό με υπερφόρτωση σε κάποιες γραμμές με παίκτες με παρόμοια χαρακτηριστικά) ήρθε στον Ολυμπιακό με στατιστικά 32 % στο τρίποντο στο Γιούροκαπ της προηγούμενης χρονιάς και 32% ποσοστό καριέρας τότε, επίσης στο Γιούροκαπ(40% είχε για μια χρονιά, στην Τούρκικη Λίγκα- που τα εγχώρια πρωταθλήματα πλην ισπανικής λίγκας θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη με την υποσημείωση του βαθμού ευκολίας που έχουν).
Ο Τζένκινς σουτάρει για 8 χρονιές σταθερά πάνω από 40% από το τρίποντο (σουτάρει εν κινήσει, σουτάρει κλεισμένος) και για μισή χρονιά σούταρε με λιγότερο από 10%. Θα προτιμήσω να εξάγω συμπεράσματα από το συνολικό ποσοστό καριέρας που έχω μεγάλο δείγμα- κόντα στη δεκαετία.
Ο Τζένκινς δεν είναι κανείς τυχαίος παίκτης μπροστά απλώς τον θυμόμαστε ως εξολοθρευτή και ρολίστα πιθανά κι από τη χρονιά που έκανε δίπλα στον μεγαλύτερο ball hog της Ευρώπης, τον Σβεντ.
Είχε έρθει στην Ευρώπη πριν κοντά 10 χρόνια, με γεμάτη χρονιά στο Γκόλντεν Στέιτ (;;;) αν θυμάμαι καλά.
Δεν έχει καμία σχέση ως αξία κι ως όνομα συγκριτικά με τον Στρόμπερι.
Σε κάθε περίπτωση δεν τον παίρνουνε με για σκόρερ αλλά για ρολίστα και για τοπ αμυντικό με μεγάλη εμπειρία. Σαφώς και σηκώνει αστερίσκο η κάκιστη (μισή) χρονιά που έκανε στον Αστέρα, αλλά αυτό θα το ξέρει καλύτερα από εμάς ο κόουτς που θα του έχει μιλήσει. ;) μιας και γνωρίζονται καλά.
Ο Σλούκας είναι από τους καλύτερους clutch κοντούς που κυκλοφορούν στην Ευρώπη και τα παστελώνει ελεύθερος, εν κινήσει και κλεισμένος. Παίκτης που έχει πάνω από 40%(καριέρας) στο τρίποντο, αυτόματα θεωρείται πολύ καλός σουτέρ. Το αυτό ισχύει και για τον επίσης clutch Γκριγκόνις.
Η σύγκριση με τον καλύτερο σουτέρ της τελευταίας δεκαετίας στην Ευρώπη, τον Κάρολ, αλλά και με έναν από τους 2ή 3 καλύτερους σουτέρ στην Ευρώπη,( Κούρικ) είναι άνιση φίλτατε Jazzthrylos. Όλοι οι παίκτες της Ευρώπης χαμένοι θα βγαίναν.
Έτσι κι αλλιώς, ο Γκριγκόνις δεν χωράει στο νήμα αυτό, :smile: γιατί δεν έχω ακούσει ότι "παίζει" για εμάς. "Διακαής πόθος" είναι μαζί με τον συμπαίκτη του Γουόκαπ (που αυτός αχνόπαιξε στα ρεπορτάζ, όπως μαθαίνω από το φόρουμ μας).