Εθνική Ομάδα - Επικαιρότητα

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4308
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Σεπ 07, 2023 6:37 pm

ssoulliss έγραψε:
Πέμ Σεπ 07, 2023 5:25 pm
Δύο παρατηρήσεις σχετικά με αυτά που έχουν αναφερθεί τελευταία.

Πρώτον δεν είχα δει το βίντεο με τις δηλώσεις του Λιόλιου της Nova (είχα δει μόνο της ΕΡΤ) που παρέθεσε ο φίλος GK_23 μετα τον αγώνα με το Μαυροβούνιο. Πραγματικά εξέπλάγην, πως μετά από 48 ώρες από τον αποκλεισμό της εθνικής εξακολουθούσε να πιστεύει τα περί μεταλλίου αν είχαμε τον Ντίνο! :shock:

Το δεύτερο που είναι και το πιο δυσάρεστο αφορά αυτά που είπε ο Αγραβάνης σήμερα. Το θέμα δεν είναι αν είναι αληθή αυτά αλλά ότι είναι πρωτόγνωρα για την εθνική. Το πλέον δυσάρεστο είναι ότι αφήνει υπονοούμενα για παίκτες (τους λέει ρουφιάνους)!! :shock: Τέτοιες κουβέντες από παίκτες είχαν ειπωθεί πριν καμμία 30αριά χρόνια από τον Δημητράκη τον Παπανικολάου κατά του Ivkovic για όσους θυμούνται, μόνο που αφορούσαν σύλλογο όχι την εθνική. Ακόμη όταν ο Φασούλας τελειώσε τον Κιουμουρτζόγλου το 1994, τέτοιες κουβέντες για τον προπονηητή δεν είχαν βγει προς τα έξω. Τι να πω... steamingears.gif
Εκτός αυτών ο Αγραβάνης είπε ότι σε αντίθεση με άλλους αυτός δε δέχεται να παίξει επειδή έχει αξιοπρέπεια. Δηλαδή οι άλλοι ήταν αναξιοπρεπείς. Είπε κι άλλα, είχε άποψη για την τακτική στο προηγούμενο τουρνουά, δηλαδή απο πέρυσι στραβωμένος ήταν, προκριθήκαμε βασικά χάρη σε αυτον και το Λαρεντζάκη (πολύ μετριόφρων!0, αυτός είναι ντόμπρος όσο ελάχιστοι στο χώρο (βασικά αυτός και ο... ο ΔΓ!) δεν είναι τώρα να τον πάρεις στα σοβαρά, όπου πάει προβλήματα δημιουργεί. Βλακεία του γιατί μια χαρά χρόνο θα είχε τελικώς, αλλά τι συζητάμε τώρα, τον κάθε πικραμένο.

Δεν υπάρχει ομάδα που να μην έχει εσωτερικά θέματα, πόσο μάλλον εθνική που, σε αντίθεση με τους συλλόγους, κάποιοι θα κοπούν. Αλλά είναι βασικός κανόνας να μη βγαίνουν τα άπλυτα προς τα έξω, κάτι Μπόγρηδες και Αγραβάνηδες αυτά τα ξεφτιλίζουν και μετά λένε "μόνο αγάπη" και "είμαι ντόμπρος". Κάθομαι και βλέπω συνεντεύξεις του Μπόγρη πχ και μεγαλύτερη κουτσομπόλα δεν έχω δει, εκθέτει και ανθρώπους με τους οποίους έχει καλή σχέση, χώρια τα αμετροεπή σχόλια τύπου "αυτός ξέρει και μπάσκετ οπότε συνεννούμαστε, δεν είναι σαν τους άλλους της ομάδας", "ο τάδε είναι λίγο λούλης, ξυρίζει τα πόδια του, εντάξει ακλός παίκτης, αλλά τα παρακοιτάει τα στατιστικά του , ελπίζω να πάει καλά όμως" κλπ κλπ.

Ξαναλέω, καλή άποψη για τον Ιτούδη ως άνθρωπο δεν έχω, αλλά για λίγους σε αυτό το επίπεδο έχω, αλλά σίγουρα διμαορφώνω χειρότερη γνώμη για αυτούς που προβαίνουν σε ξεκατινιάσματα , ειδικά όταν έχουν δημιουργήσει προβλήματα όπου πήγαν και δίνουν συνεχώς αφορμές.

1
1 Εικόνα
Οι επτά αδελφές, μια ξαδέρφη και η Ντάκα

https://tinyurl.com/4w6mec8d
kostas1978

junior
Reactions: 85

Πέμ Σεπ 07, 2023 8:24 pm

ο κωστας αντετοκουμπο επαιξε κανονικα σημερα με την ομαδα του...

αρα, τι πρεπει να λεμε?
οτι λογω τραυματισμου απουσιασε και αυτος απ' την εθνικη???δεν ειναι φανερός ο λογος απουσίας του?

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 3002
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Πέμ Σεπ 07, 2023 8:36 pm

yorgos έγραψε:
Πέμ Σεπ 07, 2023 6:37 pm
Εκτός αυτών ο Αγραβάνης είπε ότι σε αντίθεση με άλλους αυτός δε δέχεται να παίξει επειδή έχει αξιοπρέπεια. Δηλαδή οι άλλοι ήταν αναξιοπρεπείς. Είπε κι άλλα, είχε άποψη για την τακτική στο προηγούμενο τουρνουά, δηλαδή απο πέρυσι στραβωμένος ήταν, προκριθήκαμε βασικά χάρη σε αυτον και το Λαρεντζάκη (πολύ μετριόφρων!0, αυτός είναι ντόμπρος όσο ελάχιστοι στο χώρο (βασικά αυτός και ο... ο ΔΓ!) δεν είναι τώρα να τον πάρεις στα σοβαρά, όπου πάει προβλήματα δημιουργεί. Βλακεία του γιατί μια χαρά χρόνο θα είχε τελικώς, αλλά τι συζητάμε τώρα, τον κάθε πικραμένο.

Δεν υπάρχει ομάδα που να μην έχει εσωτερικά θέματα, πόσο μάλλον εθνική που, σε αντίθεση με τους συλλόγους, κάποιοι θα κοπούν. Αλλά είναι βασικός κανόνας να μη βγαίνουν τα άπλυτα προς τα έξω, κάτι Μπόγρηδες και Αγραβάνηδες αυτά τα ξεφτιλίζουν και μετά λένε "μόνο αγάπη" και "είμαι ντόμπρος". Κάθομαι και βλέπω συνεντεύξεις του Μπόγρη πχ και μεγαλύτερη κουτσομπόλα δεν έχω δει, εκθέτει και ανθρώπους με τους οποίους έχει καλή σχέση, χώρια τα αμετροεπή σχόλια τύπου "αυτός ξέρει και μπάσκετ οπότε συνεννούμαστε, δεν είναι σαν τους άλλους της ομάδας", "ο τάδε είναι λίγο λούλης, ξυρίζει τα πόδια του, εντάξει ακλός παίκτης, αλλά τα παρακοιτάει τα στατιστικά του , ελπίζω να πάει καλά όμως" κλπ κλπ.

Ξαναλέω, καλή άποψη για τον Ιτούδη ως άνθρωπο δεν έχω, αλλά για λίγους σε αυτό το επίπεδο έχω, αλλά σίγουρα διμαορφώνω χειρότερη γνώμη για αυτούς που προβαίνουν σε ξεκατινιάσματα , ειδικά όταν έχουν δημιουργήσει προβλήματα όπου πήγαν και δίνουν συνεχώς αφορμές.
Εντωμεταξύ όπου έχω γνωρίσει άνθρωπο να μιλάει για ρουφιάνους, θαψίματα, κόσμο που είναι έτσι κι αλλιώς για να ανέβει κλπ, συνήθως αυτοί είναι οι πρώτοι που συμμετέχουν σε αυτές τις πρακτικές.

4
1 Εικόνα 3 Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 4447
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 3

Πέμ Σεπ 07, 2023 8:47 pm

σιγα τα μυστικα που αποκαλυψε ο αγραβανης λες και δεν ξερει ολη η ελλαδα(εκτος των αρνητων πραγματικοτητας) οτι ο ιτουδης εχει θεματα με παιχτες της εθνικης

0
manhac

senior
Reactions: 232

Πέμ Σεπ 07, 2023 9:49 pm

τουλουμπα έγραψε:
Πέμ Σεπ 07, 2023 8:47 pm
σιγα τα μυστικα που αποκαλυψε ο αγραβανης λες και δεν ξερει ολη η ελλαδα(εκτος των αρνητων πραγματικοτητας) οτι ο ιτουδης εχει θεματα με παιχτες της εθνικης
Και ότι οι παίχτες έχουν θέματα με τον Ιτούδη και με έναν συγκεκριμένο παίχτη. Επιβεβαίωσε επίσης ότι κανένας από τους εφτά δεν είχε τραυματισμό ή έστω σοβαρό τραυματισμό ώστε να μην κατέβει στο παγκόσμιο και όλα αυτά που έλεγαν για τραυματισμούς ήταν φούμαρα. Από πολλούς το περίμενα από τον Γιάννη όχι, τουλάχιστον από τον Γιάννη του Φιλαθλητικού. Μια τελευταία υποσημείωση. Μετά την αποδόμηση του Σπανούλη, του Μπαρτζώκα, του Ιτούδη ο επόμενως που έχει σειρά είναι ο Παπαγιάννης.

1
1 Εικόνα
master2023

Reactions: 14
Αγαπημένος παίκτης: Γκάλης
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδος
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Σεπ 07, 2023 10:34 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Τετ Σεπ 06, 2023 11:30 pm
Ναι, ένας από τους δυο μπορεί να παίξει.
Aν ο Ντοσευ ειναι νατουραλιζε ναι, αλλα ειναι? γιατι λενε οτι εχει ενα ελληνα γονεα.

Στην Εθνικη δεν επαιξε γιατι επιλεχτηκε στη θεση του ο Γουοκαπ, ή επειδη ο ιδιος για καποιο λογο δεν ηθελε/δε μπορουσε?

0
Μη με ψαχνετε, δεν ειμαι πλεον εδω
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Πέμ Σεπ 07, 2023 10:41 pm

master2023 έγραψε:
Πέμ Σεπ 07, 2023 10:34 pm
nikolas_asteri έγραψε:
Τετ Σεπ 06, 2023 11:30 pm
Ναι, ένας από τους δυο μπορεί να παίξει.
Aν ο Ντοσευ ειναι νατουραλιζε ναι, αλλα ειναι? γιατι λενε οτι εχει ενα ελληνα γονεα.

Στην Εθνικη δεν επαιξε γιατι επιλεχτηκε στη θεση του ο Γουοκαπ, ή επειδη ο ιδιος για καποιο λογο δεν ηθελε/δε μπορουσε?
Σου παρέθεσε ο μοντ το τόπικ από πάνω γι'αυτό δεν απάντησα. Αν θέλεις πήγαινε να δεις που βασικά είχαμε εξαντλήσει το θέμα.

Για το αν θα είσαι νατουραλιζέ ή όχι το μόνο που ενδιαφέρει την ΦΙΜΠΑ είναι πότε το πήρες το διαβατήριο. Δεν πα να έχεις Έλληνες πατέρα, μάνα, παππούδες, γιαγιάδες κλπ, αν πήρες την υπηκόοτητα μετά τα 16 τότε θεωρείσαι νατουραλιζέ. Ο λόγος που ο Καλάθης δεν θεωρείται νατουραλιζέ είναι γιατί μας έκανε *τη χάρη* η ΦΙΜΠΑ να αλλάξει το στάτους του.

Για την δεύτερη σου ερώτηση σου δεν έχω απάντηση. Νομίζω θα προτιμούσε τον Walkup ο οποιοσδήποτε, αλλά ο Ντόρσι έθεσε τον εαυτό του εκτός οπότε δεν υπήρξε δίλημμα.

2
2 Εικόνα
Εικόνα
master2023

Reactions: 14
Αγαπημένος παίκτης: Γκάλης
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδος
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Σεπ 08, 2023 1:12 am

nikolas_asteri έγραψε:
Σου παρέθεσε ο μοντ το τόπικ από πάνω γι'αυτό δεν απάντησα. Αν θέλεις πήγαινε να δεις που βασικά είχαμε εξαντλήσει το θέμα.
Που λες? δεν ειδα κατι.
nikolas_asteri έγραψε:
Για την δεύτερη σου ερώτηση σου δεν έχω απάντηση. Νομίζω θα προτιμούσε τον Walkup ο οποιοσδήποτε, αλλά ο Ντόρσι έθεσε τον εαυτό του εκτός οπότε δεν υπήρξε δίλημμα.
Απο τη στιγμη που ξεμειναμε απο πλεη μεϊκερ σαφως θα προτιμουσαμε ολοι Γουοκαπ.

Ωστε και ο Ντορσεϊ εθεσε εαυτον εκτος Εθνικης.
Τελικα αν ειναι αληθεια αυτο που λεγεται εδω αλλα διαβασα και αλλου, οτι λογω του Ιτουδη δεν ηρθαν οι παιχτες στην Εθνικη, οσο κι αν τον εκτιμω και ηθελα να παραμεινει, θα πρεπει του υποδειξω τη πορτα εξοδου :-?

0
Μη με ψαχνετε, δεν ειμαι πλεον εδω
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar
Reactions: 2520
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Παρ Σεπ 08, 2023 7:15 am

Περισσότερο ανησυχητικό από τις ασυναρτησίες του Αγραβάνη είναι το ότι υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν τα όσα λέει.

Αφήνω αυτό εδώ μπας και δουλέψει το μυαλό ορισμένων...

https://www.flash.gr/sports/1930106/xei ... -agravanis

4
4 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3554
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Παρ Σεπ 08, 2023 7:43 am

nikolas_asteri έγραψε:
Ο λόγος που ο Καλάθης δεν θεωρείται νατουραλιζέ είναι γιατί μας έκανε *τη χάρη* η ΦΙΜΠΑ να αλλάξει το στάτους του.
Απ όσο ξέρω και ο Καλάθης και ο Κουφός είχαν και ελληνική υπηκοότητα οπότε δεν μας έκανε καμία χάρη η FIBA, απλώς διάλεξαν την Εθνική Ελλάδας. Ας μας απαντήσει καλύτερα και κάποιος πιο γνώστης.

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Παρ Σεπ 08, 2023 8:31 am

master2023 έγραψε:
Παρ Σεπ 08, 2023 1:12 am
Που λες? δεν ειδα κατι.
Σορι, δεν ήταν απάντηση σε εσένα, αλλά είχε βάλει αυτό:
Conan1982 έγραψε:
Πέμ Σεπ 07, 2023 12:52 pm
Μπορείς να δεις και το σχετικό θέμα το οποίο έχει αναλύσει αρκετά την κατάσταση με τους Νατουραλιζέ:
viewtopic.php?f=151&t=1610&hilit=naturalize
Conan1982 έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:
Ο λόγος που ο Καλάθης δεν θεωρείται νατουραλιζέ είναι γιατί μας έκανε *τη χάρη* η ΦΙΜΠΑ να αλλάξει το στάτους του.
Απ όσο ξέρω και ο Καλάθης και ο Κουφός είχαν και ελληνική υπηκοότητα οπότε δεν μας έκανε καμία χάρη η FIBA, απλώς διάλεξαν την Εθνική Ελλάδας. Ας μας απαντήσει καλύτερα και κάποιος πιο γνώστης.
Όχι δεν είναι έτσι. Ο Καλαθης απέκτησε υπηκοότητα μετά τα 16 (γεννήθηκε 1989, την πήρε το 2008) απλά τότε είπαμε «ρε μάγκες το παιδί είναι πολύ Έλληνας, έπαιξε και στις μικρές εθνικές, μήπως να του βγάλουμε την ταμπέλα του νατουραλιζε;» και είπε ο Ζαγκλης «άντε καλά» διότι υπάρχει παραθυράκι που κατά το δοκούς ο ΓΓ της Φιμπα μπορεί να κάνει αυτές τις αλλαγές (για διάφορους λόγους).

0
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3554
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Παρ Σεπ 08, 2023 9:33 am

nikolas_asteri έγραψε:
Παρ Σεπ 08, 2023 8:31 am
Conan1982 έγραψε:

Όχι δεν είναι έτσι. Ο Καλαθης απέκτησε υπηκοότητα μετά τα 16 (γεννήθηκε 1989, την πήρε το 2008) απλά τότε είπαμε «ρε μάγκες το παιδί είναι πολύ Έλληνας, έπαιξε και στις μικρές εθνικές, μήπως να του βγάλουμε την ταμπέλα του νατουραλιζε;» και είπε ο Ζαγκλης «άντε καλά» διότι υπάρχει παραθυράκι που κατά το δοκούς ο ΓΓ της Φιμπα μπορεί να κάνει αυτές τις αλλαγές (για διάφορους λόγους).
Φαίνεται να έχεις δίκιο, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο εκτός φόρουμ αλλά βάσει του ...γκουρού μας του GK_23 κάπως έτσι έγινε:
GK_23 έγραψε:
Τετ Ιουν 01, 2022 7:32 pm
ssoulliss έγραψε:
Τετ Ιουν 01, 2022 7:11 pm
Νομίζω πως λήφθηκε υπόψιν ότι γεννήθηκαν εδώ. Επίσης ο νόμος του 2013 νομίζω άτι πρέπει να είχε κάποιου είδους αναδρομική ισχύ (δεν το γνωρίζω σίγουρα αν κάποιος ξέρει ακριβώς να μας το εξηγήσει :) ). Έχω την εντύπωση πως στα χρόνια του Καλάθη και του Κουφού το όριο πρέπει να ήταν τα 18, όχι τα 16 για τώρα εμπιστεύομαι το φίλο GK_23.
Στα χρόνια του Καλάθη και του Κουφού το όριο ήταν στα 16 έτη επίσης και όντως υπάρχουν Ευρωπαίοι που μας "κράζουν" για αυτούς τους δύο αφού σε αντίστοιχες άλλες περιπτώσεις ο Γενικός Γραμματέας της FIBA δεν εφάρμοσε την ίδια "ευχέρεια". Αυτές οι αποφάσεις ελήφθησαν σε μία εποχή που ο Βασιλακόπουλος είχε ακόμα την δυναμική να επηρεάζει καταστάσεις στην παγκόσμια ομοσπονδία και θεωρώ πως αυτό έχει παίξει σίγουρα ρόλο στο γεγονός πως και οι δύο αυτοί έπαιξαν ως γηγενείς στην εθνική ομάδα.
GK_23 έγραψε:
Περισσότερο ανησυχητικό από τις ασυναρτησίες του Αγραβάνη είναι το ότι υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν τα όσα λέει.

Μπορεί να έχει και δίκιο στο κομμάτι ότι με τον Ιτούδη είχαν επεισόδιο ή ότι τον έβρισε κλπ, δεν έχει δίκιο όμως να βγαίνει και να δίνει αυτήν την συνέντευξη, ειδικά όταν δεν λέει κάτι συγκεκριμένο, μιλάει για ρουφιάνους, κακές σχέσεις και όλα αυτά που όλοι υποτίθεται ξέρουμε (μάλλον αναφέρεται στους δημοσιογράφους βέβαια) αλλά κανείς δεν λέει. Ή βγες και πες τι ακριβώς έχει γίνει ή (ακόμα καλύτερα) μην λες τίποτα. Είναι ανοικτός λέει να παίξει ξανά με την Εθνική, όταν έχεις πει τους συμπαίκτες σου αναξιοπρεπείς, κάποιους από αυτούς ρουφιάνους δεν βλέπω πως δεν θα κλείσει η πόρτα εντελώς.

3
3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2543
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Παρ Σεπ 08, 2023 9:52 am

Αυτό συν ότι τότε δεν ήταν τόσο στη μόδα οι νατουραλιζέ.
Αν τώρα αρκούσε να δείξεις ότι έχεις έναν πρόγονο με υπηκοότητα για να μετράς γηγενής θα βλέπαμε διάφορες χώρες να ανακαλύπτουν ντόπιες προγιαγιάδες σε Αμερικάνους ή να μοιράζουν διαβατήρια σε γονείς και παππούδες για να βγει το παιδί γηγενής και η fiba θα έπρεπε να κάνει τον ντετέκτιβ να βρει τι ισχύει.

Οπότε σου λέει αν έχεις πάρει υπηκοότητα ως τα 16 είσαι γηγενής, αν οχι είσαι νατουραλιζέ και τέλος.

Κατα τα λοιπά ακούγοντας την παράνοια Αγραβάνη όλο και περισσότερο πιστεύω ότι δεν πρέπει να ξανακληθεί Εθνική, όποιος και αν είναι ο προπονητής, όποιοι και αν είναι οι υπόλοιποι διαθέσιμοι στην θέση του.

Η ΕΟΚ έχει ένα δύσκολο σταυροδρόμι. Μια τελευταία προσπάθεια του χρόνου για Ολυμπιακούς να κλείσει έτσι τον κύκλο της αυτή η φουρνιά ή ολικό ρισέτ με οριστική αποστρατεία της γενιάς των 90αρηδων(Καλάθη, Σλούκα, Παπανικολάου) και όποιου εκεί γύρω στα 30 δεν γουστάρει πραγματικά να παίζει, περισσότερους νέους παίκτες και προσπάθεια χτισίματος από εκεί με ότι καλύτερο προκύψει.

Όλα έχουν ρίσκο, το πρώτο να πληρωθούν τα λεφτά για διοργάνωση προολυμπιακού, να γίνει όλο αυτό και τελικά πάλι να μην περάσουμε.
Το δεύτερο η προσπάθεια ανανέωσης να κάνει και άλλους να μην κατέβουν και σε προεκλογική χρονιά για την ΕΟΚ να υπάρχουν διασυρμοί.

Εγώ θα διάλεγα το δεύτερο πάντως.

Μια 5αδα με Γουόκαπ, Λαρεντζάκη, Ρογκαβόπουλο, Γιάννη(ή Παπαπέτρου), Μήτογλου είναι τίμια, όχι εντελώς άσουτη και μπορεί να παλεύει όλα τα παιχνίδια, αν έχεις και από πίσω Λούντζη, Μωραίτη, Μαντζούκα, Παπαγιάννη έχεις και βάθος με κάποιους παίκτες που έχουν κάποια περιθώρια εξέλιξης.
Οι τελευταίες θέσεις της 12αδας μπορούν να κλείσουν με τον Κώστα, τον Θανάση ή όποιον μικρό ξεπεταχτεί ή Έλληνα που βγάλει μάτια στην Α1.

0
tarp7

allstar
Reactions: 2118

Παρ Σεπ 08, 2023 9:54 am

GK_23 έγραψε:

Αυτοί που πιστεύουν τι ασυναρτησίες του Αγραβάνη το ίδιο μυαλό έχουν.

0
tarp7

allstar
Reactions: 2118

Παρ Σεπ 08, 2023 10:07 am

2
2 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Ανδρών”